FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 19 maart 2012

Emmen kan door met dierenpark

De verhuizing van Dierenpark Emmen is weer een stap dichterbij. De gemeenteraad ging maandagavond in meerderheid akkoord met de aangepaste plannen. Dertien raadsleden stemden tegen en 25 voor, laat een gemeentewoordvoerder weten. De gemeenteraad stemde in oktober ook al onder voorwaarden in.

Het dierenpark wil in 2015 verhuizen naar een locatie buiten het centrum. Dat gaat tweehonderd miljoen euro kosten. De gemeente draagt zeventien miljoen euro bij en de provincie zes miljoen. Dat zou aanvankelijk twaalf miljoen zijn, maar de helft daarvan wordt beschikbaar gesteld als lening aan de gemeente. Die heeft om de extra risico's af te dekken een hypotheek op panden van het dierenpark genomen.

Noord-Korea nodigt IAEA uit

Het Internationaal Atoomenergie Agentschap zegt een uitnodiging van Noord-Korea te hebben ontvangen om het toezicht op delen van zijn atoomprogramma te hervatten. Dat heeft een woordvoerder van het IAEA maandag bevestigd.

De uitnodiging kwam vrijdag binnen, op dezelfde dag dat Noord-Korea plannen bekendmaakte voor de lancering van een kunstmaan. Die aankondiging heeft tot nieuwe internationale spanningen geleid, omdat de geplande lancering wordt gezien als een Noord-Koreaans project om een langeafstandsraket te testen.

De IAEA-woordvoerder wilde niet zeggen welke voorwaarden Pyongyang aan hervatting van het toezicht verbindt. Noord-Korea kwam vorige maand met Washington een nucleair moratorium overeen, maar de geplande raketlancering heeft dat akkoord weer op losse schroeven gezet.

Haase treft Matosevic in Miami

Robin Haase komt in de eerste ronde van het ATP Masters Series-toernooi van Miami uit tegen de Australiër Marinko Matosevic. De huidige nummer 122 Matosevic op de wereldranglijst neemt op het tegen Haase, die op dit moment 69 plekken hoger staat.

Via een wildcard kwam de in Bosnië geboren Matosevic het toernooi van Miami binnen. De winnaar van het Nederlands Australisch duel mag het in de tweede ronde opnemen tegen de Oostenrijker Jurgen Melzer, die een bye heeft voor de eerste ronde.

Bij de vrouwen mag Michaella Krajicek haar opwachting maken tegen een nog nader te benoemen qualifier. Mocht ze die verslaan, dan staat haar in de tweede ronde een loodzware opgave te wachten. Krajicek staat dan tegenover de als eerste geplaatste Victoria Azarenka. 

Wie de schoen past?

Vrouwen die nieuwe schoenen kopen, gaan vreemd. Mét die nieuwe schoenen. Koopt jouw vrouw weleens nieuwe pumps, hakjes of andersoortig schoeisel? Pas dan maar op. Ja dames, ik heb dit goed bewaarde geheim van jullie nu dan eindelijk ontrafeld. Ik weet het zeker. Menig vrouwmens heeft een kast vol met schoenen. En tasjes. En oorbellen. En geheimen. Geloof me. Hoe het precies zit met die tasjes en oorbellen, daar ben ik nog niet achter, maar wat ik vorige week toch heb meegemaakt...

[Upd] Dode en zwaargewonde bij schietpartij Oisterwijk

In Oisterwijk zijn maandag rond 20.00 uur twee mannen zwaargewond geraakt bij een schietpartij aan de Telstarlaan. Ze zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens getuigen vielen er elf schoten, waarna een auto wegreed. Meteen hierop werden de mannen onder het bloed aangetroffen in het gras aan de Telstarlaan.

Na de melding rukte er een heel arsenaal aan hulpverleners uit: tien politiewagens, drie ambulances en de brandweer waren aanwezig. De laatste werd opgeroepen om de hulpverleners bij te schijnen tijdens het onderzoek. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek.

Update 22.57 uur
Inmiddels is één van de mannen overleden in het ziekenhuis. Volgens Omroep Brabant ligt het tweede slachtoffer in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. De aanleiding van de schietpartij is nog steeds onbekend. Een politiehelikopter is aanwezig om overzichtsfoto's te maken van de plaats delict. 

Volgens een van de getuigen zouden de slachtoffers geen Nederlands spreken. Een andere getuige wist te melden dat er zes daders en twee auto's bij het voorval betrokken zouden zijn. 

Kritiek op 'heksenjacht' op illegalen

Uit allerlei hoeken weerklinkt kritiek op het voornemen van het kabinet om dit jaar 4800 illegalen over te dragen aan de Dienst Terugkeer en Vertrek. Politievakbonden, gemeenten en maatschappelijke organisaties stelden maandag in Nieuwsuur grote vraagtekens bij de wenselijkheid en haalbaarheid van de afspraken.

Het kabinet heeft afgesproken dat de politie scherper gaat controleren op illegalen die misdrijven plegen of overlast veroorzaken, maar ook op uitgeprocedeerde asielzoekers en andere vreemdelingen die geen verblijfsvergunning hebben. De vreemdelingenpolitie moet dit jaar 4800 illegalen vangen. In 2011 waren dat er 3530 en in 2010 4355.

Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP spreekt van een 'onhaalbaar quotum'. Burgemeester van Katwijk Jos Wienen, ook voorzitter van de asielcommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, waarschuwt voor een 'heksenjacht'.

Geesje Werkman van Kerk in Aktie stelt dat 'er geen 4800 criminele ongedocumenteerde vreemdelingen zijn te vinden'. Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) Leers heeft volgens haar onlangs nog gezegd dat de politie alleen maar achter criminelen hoeft aan te gaan, en niet achter uitgeprocedeerde illegalen.

Leers vindt dat de politie maar moet 'herschikken of het efficiënter doen'. "Wij hebben nu gepleit dat ook de gewone politieman op straat actief is in het oppakken van illegalen. We gaan ze ook helpen, ze krijgen ook middelen daarvoor, dat wil zeggen dat ze veel sneller kunnen kijken of iemand illegaal is of niet."

PvdA, SP, D66, Groen Links en ChristenUnie willen opheldering van Leers en van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD).

Messi best verdienende voetballer ter wereld

Lionel Messi mag zich de best verdienende voetballer ter wereld noemen. De Argentijnse stervoetballer van FC Barcelona mag jaarlijks 10,5 miljoen euro aan salaris op zijn rekening bijschrijven, wat neerkomt op ruim 875.000 euro per maand.

Tel daarbij bonussen ter waarde van 1,5 miljoen euro en 21 miljoen euro aan reclameactiviteiten bij, dan kom je op een totaal van 33 miljoen euro voor de 24-jarige dribbelkoning. Vlak achter Messi staat David Beckham (LA Galaxy) met 31,5 miljoen euro, die het vooral moet hebben van sponsorcontracten en reclameactiviteiten (26 miljoen euro). 

De top vijf wordt achtereenvolgens gecomplementeerd door Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Samuel Eto'o (Anzhi Makhachkala) en Wayne Rooney (Manchester United). Zij verdienden respectievelijk 29,2 miljoen euro (waarvan 15,5 miljoen aan reclameactiviteiten), 23,3 miljoen euro en 20,6 miljoen euro.

De best betaalde coach is José Mourinho, de trainer van Real Madrid krijgt 14,8 miljoen euro per jaar. Carlo Ancelotti (Paris Saint-Germain) is tweede met een jaarsalaris van 13,5 miljoen euro, zo meldt France Football.

Top 20 best verdienende voetballers

# Speler Club Inkomen (in miljoenen euro's)
1 Lionel Messi FC Barcelona 33
2 David Beckham LA Galaxy 31,5
3 Cristiano Ronaldo Real Madrid 29,2
4 Samuel Eto'o Anzhi Makhachkala 23,3
5 Wayne Rooney Manchester United 20,6
6 Sergio Agüero Manchester City 18,8
7 Yaya Touré Manchester City 17,6
8 Fernando Torres Chelsea 16,7
9 Kaká Real Madrid 15,5
10 Philip Lahm Bayern München 14,3
11 Zlatan Ibrahimovic AC Milan 14
12 Bastian Schweinsteiger Bayern München 13,9
13 Neymar Santos 13,8
14 Nicolas Anelka Shanghai Shenhua 13
15 Frank Lampard Chelsea 12,9
16 David Silva Manchester City 12,8
17 Didier Drogba Chelsea 12,6
18 Darío Conca Guangzhou Evergrande 12,5
19 Gianluigi Buffon Juventus 11,7
20 Franck Ribéry Bayern München 11,6

Utrecht wil meer horeca buiten centrum

Utrecht geeft de komende jaren meer ruimte aan horeca buiten het centrum. Aan de randen van de binnenstad, de toegangswegen naar het centrum en in de wijken bestaat vooral behoefte aan daghoreca en restaurants, meldt de gemeente dinsdag in het herziene Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2012.

Buiten het centrum hebben buurtbewoners vaak zorgen dat nieuwe horecatenten overlast gaan veroorzaken. Het college stelt voor om sluitingstijden voor restaurants te gaan hanteren om te 'sturen' op overlast en gaat hierover in gesprek met betrokken partijen en bewoners. "Hiermee wil de gemeente enerzijds het horeca-aanbod laten groeien en anderzijds overlast voor omwonenden beperken", zegt wethouder van economische zaken Mirjam de Rijk.

Hoewel het horeca-aanbod in Utrecht achterblijft bij andere grote steden, zowel in kwantiteit als in kwaliteit, wil de stad minder cafés en discotheken en overlastgevende horeca beperken. De gemeente scherpt het beleid aan voor horecabranches die overlast veroorzaken. Nieuwe horeca die veel overlast veroorzaakt, zoals dansgelegenheden met onbeperkte openingstijden, krijgen nauwelijks nog ruimte in de binnenstad. Wel wordt het mogelijk zich te vestigen in de uitgaansgebieden die de komende jaren worden ontwikkeld, zoals het stationsgebied en in het centrum van de Vinex-wijk Leidsche Rijn.

De gemeenteraad moet zich nog over de plannen uitspreken.

Bizons onderweg naar westen VS

Een Amerikaans indianenreservaat in Montana verwelkomt binnenkort 64 bizons afkomstig uit Yellowstone-park. De verhuizing maakt deel uit van een plan de bizon te herintroduceren in het westen van de Verenigde Staten.

Een woordvoerder van het reservaat zei dat stamleiders en staatsfunctionarissen vrijdag een overeenkomst hebben getekend om de verhuizing van de bizons mogelijk te maken. De operatie was stilgehouden om te voorkomen dat een rechter er een stokje voor zou steken. Een aantal landeigenaren is tegen de komst van de bizons, omdat het mogelijk tot overbegrazing leidt.

De dieren hebben meerdere jaren in quarantaine doorgebracht om te verzekeren dat ze geen brucellose hebben.


Bizons onderweg naar westen VS (Foto: Novum)

Van Raaij: "PSV hoeft niet verder te zoeken"

Voormalig PSV-voorzitter Harry van Raaij hoopt dat Phillip Cocu en Ernest Faber ook volgend seizoen eindverantwoordelijken zijn in Eindhoven. "Als deze drie lieden (ook Chris van der Weerden, red.) goed presteren, denk ik niet dat ze verder hoeven te zoeken", vertelt de 75-jarige ex-preses tegen 040TV.

"Het is even afwachten hoe het loopt omdat je na twee duels er nog niet over kan oordelen, maar ik heb vertrouwen in deze drie mensen. Waarom zouden zij geen club als PSV kunnen trekken? Cocu heeft veel internationale ervaring. Niet alleen als voetballer, maar ook nu bij het Nederlands elftal. En hij komt in de publiciteit heel kalm over. Dus waarom nog verder zoeken? Geef deze jongens gewoon de kans."

Van Raaij snapt waarom Faber tussentijds overkwam van FC Eindhoven. "Ik begrijp hem. Hij heeft een PSV-hart en financieel en toekomstgericht is dit voor hem een verbetering. Maar de wijze waarop het ging, verdient geen schoonheidsprijs", is hij realistisch.

De gang van zaken verliep wat vreemd volgens hem. "Hoe kan PSV Faber al aannemen voordat er met FC Eindhoven contact is geweest? Ik ben voor hen dan ook blij dat Erwin Koeman dat gat opvult."

[Jupiler League] Zwolle profiteert niet van verlies Sparta

FC Zwolle heeft maandagavond in de Jupiler League verzuimd te profiteren van de nederlaag van concurrent Sparta Rotterdam. De koploper ging met 1-0 onderuit bij FC Oss. Tim Nelemans scoorde tien minuten na rust de enige goal. Het verschil tussen Zwolle en Sparta, dat vrijdag verloor van Helmond Sport, blijft daardoor zes punten.

Zwolle was de eerste helft beter, maar vergat het overwicht ook in de score uit te drukken. Met name Nassir Maachi en Ruud ter Heide waren ongelukkig in de afronding. De thuisploeg beperkte zich tot één kans, maar een schot van Roel van de Sande werd eenvoudig gekeerd door doelman Diederik Boer.

Tien minuten na rust was zijn ploeggenoot Nelemans wel succesvol. Een vloeiende aanval via de rechterkant van het veld werd door de spits binnengewerkt. Zwolle moest daarna komen en deed dat ook wel, maar echt overtuigend werd het niet. Grote kansen bleven dan ook uit voor de bezoekers. Via een counter kreeg Oss nog wel een goede mogelijkheid, maar een schot van Charlie van den Ouweland werd gekeerd door Boer.

Oss stijgt door de zege twee posities naar de twaalfde plaats. De ploeg van scheidend trainer Dirk Heesen kon een overwinning goed gebruiken na vijf opeenvolgende nederlagen.

Hockeyer Weusthof terug naar Kampong

Hockeyer Roderick Weusthof keert volgend seizoen terug bij Kampong. De aanvaller van Rotterdam heeft een contract voor twee seizoenen getekend. Weusthof speelde eerder tussen 2001 en 2004 voor de Utrechtse club, die eerder met Robbert Kemperman al een andere international aantrok.

De 29-jarige Weusthof is blij met zijn terugkeer op het oude nest. "Ik kan in Utrecht, waar ik woon, tophockey optimaal combineren met mijn privésituatie. Kampong is de club die ik ken en velen met mij een warm hart toedraag." Weusthof stapte in 2004 over naar SCHC en speelt sinds 2010 voor Rotterdam.

Asscher zegt PvdA-lijst niet te gaan trekken

De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher heeft geen plannen om zich te kandideren voor het lijsttrekkerschap van de landelijke PvdA. Hij zei maandag in het televisieprogramma De Wereld Draait Door zich niet geroepen te voelen de kar bij de volgende Kamerverkiezingen te gaan trekken.

Asscher werd de afgelopen tijd geregeld genoemd. Maar voor de verkiezing van fractievoorzitter en partijleider mochten zich afgelopen weken alleen Kamerleden kandideren. De 40-jarige Diederik Samsom won ruimschoots met meer dan de helft van de stemmen.

De drie jaar jongere Asscher noemde dit een 'waanzinnig mandaat', hoewel anderen zeggen dat Samsom een tussenpaus is. Asscher wil tot zeker medio 2013 wethouder in Amsterdam blijven. Wat hij daarna gaat doen, ziet hij tegen die tijd wel.

'Van Duivenbode kandidaat rvc Ajax'

De 68-jarige Theo van Duivenbode wordt spoedig voorgedragen als kandidaat voor de nieuwe raad van commissarissen van Ajax, meldt Voetbal International.

De oud-voetballer is één van de kandidaten met wie Johan Cruijff en bestuursraadsvoorzitter Hennie Henrichs een gesprek voerden. De taak van de bestuursraad is het voordragen van kandidaten bij de rvc. De huidige rvc bestaat nog altijd uit Steven ten Have, Edgar Davids, Paul Römer, Marjan Olfers en Cruijff.

Wanneer dat vijftal de nieuwe kandidaten goedkeurd, worden die kandidaten tijdens een aandeelhoudersvergadering geïnstalleerd. De bestuursraad wil zo spoedig mogelijk drie nieuwe commissarissen benoemen. Wanneer zij aan hun taak beginnen, zullen Ten Have, Davids en Römer terugtreden. Vervolgens doen Olfers en Cruijff dat.

Wanneer de nieuwe commissarissen geïnstalleerd zijn, heeft Johan Cruijff genoeg draagvlak binnen de rvc om een interim-directeur aan te laten stellen. Dat was één van de wensen van nummer veertien. Cruijff wil dat de organisatie nog dit voorjaar wordt neergezet.

Klopjacht op schutter joodse school Toulouse

De Franse autoriteiten zijn in de omgeving van de zuidelijke stad Toulouse een grootscheepse klopjacht begonnen op een man die maandag bij een joodse school een rabbijn en drie kinderen heeft doodgeschoten en een tiener zwaar heeft verwond.

Een van de twee vuurwapens die hij daarbij gebruikte blijkt afgelopen week ook te zijn gebruikt bij de moord op drie Franse militairen in Toulouse en het nabijgelegen Montauban. President Nicolas Sarkozy heeft gesuggereerd dat de moorden door dezelfde dader zijn gepleegd.

In Toulouse en wijde omgeving is de hoogste fase van het terreuralarm afgekondigd. Bij scholen en synagogen in het hele land is extra bewaking ingesteld en president Sarkozy liet weten dat veertien eenheden van de mobiele brigade van de politie de regio zullen beveiligen totdat de dader is gepakt.

De schietpartij voor de school Ozar Hatorah begon om 08.10 uur. De schutter schoot een 30-jarige rabbijn en diens twee zoontjes van 3 en 6 jaar dood. Ook de 8-jarige dochter van de directeur van de school werd doodgeschoten, zei de openbaar aanklager van Toulouse, Michel Valet. Eén 17-jarige raakte zwaargewond.

De scooterrijder stapte voor het schoolgebouw van zijn voertuig en nam direct iedereen - 'kinderen en volwassenen' - onder vuur, zei Valet. "Hij achtervolgde de kinderen tot in de school." De schutter gebruikte twee vuurwapens, waarvan een met een zwaar kaliber.

Vier dagen geleden werden in Montauban, vijftig kilometer ten noorden van Toulouse, twee militairen doodgeschoten door een gehelmde scootterrijder. Een derde militair raakte zwaargewond. Enkele dagen daarvoor kwam ook in Toulouse een militair om bij een schietpartij. Volgens de politie werd bij de beschietingen van de militairen in Montauban en Toulouse en bij de aanval op de school hetzelfde wapen gebruikt. Het zou gaan om een pistool met een .45-kaliber. De schutter gebruikte maandag ook een pistool met een .35-kaliber. In totaal vuurde hij volgens de politie vijftien kogels af.

De Franse justitie zoekt naar mogelijke terroristische verbanden, maar het motief van de schutter is nog onduidelijk. Gevreesd wordt dat er rondom Toulouse een seriemoordenaar actief is, die het niet alleen op joden, maar ook op andere minderheden heeft voorzien. De militairen die om het leven zijn gekomen waren van Noord-Afrikaanse en Caraïbische afkomst.

De school is inmiddels van de buitenwereld afgeschermd. "Alle politiemiddelen zijn ingezet om een veiligheidscordon aan te leggen in Toulouse en rond de joodse school", liet de prefectuur van Haute-Garonne weten. Premier François Fillon gaf opdracht bij scholen en religieuze gebouwen in heel Frankrijk extra veiligheidsmaatregelen te treffen.

President Sarkozy is samen met Richard Prasquier, voorzitter van de koepelorganisatie van joodse instanties, en minister van onderwijs Luc Chatel naar Toulouse vertrokken. Ook de socialistische presidentskandidaat François Hollande haastte zich naar de getroffen school.

De president sprak van een 'afschuwelijk drama' en een 'beangstigende tragedie'. "De barbaarsheid, de gewelddadigheid, de wreedheid kunnen het niet winnen. De haat kan het niet winnen. Het land is veel sterker dan dat", aldus Sarkozy. Hij zwoer dat de dader zal worden gevonden en maakte bekend dat dinsdag op alle scholen in Frankrijk een minuut stilte in acht wordt genomen om de slachtoffers te herdenken. In Toulouse en Parijs staan tevens wakes gepland.

De slachtoffers, die ook de Israëlische nationaliteit hadden, worden zo snel mogelijk naar Israël overgebracht en daar begraven, zei het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken.


Klopjacht op schutter joodse school Toulouse (Foto: Novum)

Claudia de Breij: Hete Vrede

Vrouwelijke cabaretiers worden over het algemeen op FOK! niet zo gewaardeerd. Ditzelfde geldt in veel gevallen nog meer voor Claudia de Breij. Dus mocht je in één van die twee categoriën zitten dan mag je het eerstvolgende nieuwsbericht in de nieuwstracker bij deze openen. Ben je toch wel benieuwd naar de dvd van de show Hete Vrede dan is het veilig om nu door te lezen. Deze show leverde haar niet voor niks de Poelifinario op: hij is gewoon goed!

Problemen met klonen in Saints Row: The Third-trailer

In de aankomende DLC voor Saints Row: The Third, The Trouble With Clones, probeert een fan de bekende Johnny Gat te klonen. Uiteraard gaat er wat mis waardoor de fan een doorgedraaide versie van Johnny Gat creëert. Aan de speler dus de taak om Johnny Gat te bestrijden die ondertussen Steelport terroriseert.

The Trouble With Clones verschijnt op 20 maart voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc. De DLC zal gratis zijn voor Season Pass-houders, en anders zal het je 560 Microsoft Points kosten.

Robert M. misbruikte kind van 19 dagen oud

Van alle slachtoffertjes die Robert M. heeft gemaakt, was het jongste kindje nog geen drie weken oud zo blijkt uit gesprekken van het Openbaar Ministerie met een kinderarts. Dit wordt door Jeroen Wetzels, verslaggever van RTL Nieuws, op Twitter bevestigd. Volgens de bewuste tweet zou het kind 19 dagen oud zijn geweest.

M. zou tijdens zijn werk op kinderdagverblijven en bij de kinderen thuis 67 kinderen misbruikt hebben. M. zelf ziet zijn pedoseksuele gevoelens als een vloek. De rechtszaak tegen hem is 11 maart van start gegaan en duurt zestien dagen, verdeeld over zes weken.

Schilderij toch van Van Gogh

Onderzoekers hebben een schilderij dat bijna tien jaar geleden werd afgeschreven als werk van Vincent van Gogh, nu toch definitief aan hem toegeschreven. Het gaat om een stilleven van een bos bloemen, dat hangt in het Kröller-Müller Museum. Dat maakte het museum in Otterlo maandagavond bekend.

Van Gogh maakte het werk, Bloemstilleven met Akkerbloemen en Rozen in Parijs, toen hij bij zijn broer woonde. Schilderijen uit die periode zijn moeilijker te plaatsen dan de rest van Van Goghs oeuvre, omdat de schilder de doeken niet in brieven aan zijn broer omschreef. In 2003 werd bepaald dat het werk niet door Van Gogh is geschilderd, maar door een onbekende kunstenaar.

Met nieuwe röntgentechnieken is nu onder meer ontdekt welk ander werk Van Gogh eerst onder het stilleven heeft aangebracht. Van het schilderij van een stel worstelaars was wel bekend dat Van Gogh het had gemaakt. Alleen het doek ontbrak, maar dat is nu gevonden. Er is 'geen twijfel' dat hij beide doeken heeft geschilderd, verzekert het museum.

Volgens de wetenschappers van de TU Delft, Deutsches Elektronen-Synchrotron, de Universiteit Antwerpen, het Van Gogh Museum en het Kröller-Müller Museum kan nu worden verklaard waarom het doek ongebruikelijk groot is voor Van Goghs doen. Een leraar aan de academie waar de schilder ten tijde van het eerste werk studeerde, zou op het grote formaat hebben aangedrongen.

De onderzoeksresultaten worden gepubliceerd in een artikel. Het schilderij zelf krijgt vanaf dinsdag een prominente plek tussen de andere werken van Van Gogh in het Kröller-Müller Museum, dat het doek sinds 1974 in de collectie heeft.


Schilderij toch van Van Gogh (Foto: Novum)

Binary Domain komt toch naar pc

SEGA heeft aangekondigd dat het recent uitgekomen spel Binary Domain ook zal gaan uitkomen op pc. Volgens de uitgever zijn de fanverzoeken voor een pc-versie van het spel de belangrijkste reden voor de beslissing tot een pc-release geweest.

“As well as the excitement generated by Binary Domain in the console press we were seeing increasing numbers of players asking for a PC version,” zegt Sega's marketingchef Gary Knight. “So we listened and we delivered.

SEGA heeft nog geen exacte datum genoemd voor de pc-release, maar er wordt gezegd dat het in april gaat uitkomen. Binary Domain is op 24 februari uitgekomen op Xbox 360 en PlayStation 3. De review kun je hier lezen.

Werk houdt kwart Nederlanders uit slaap

Ruim een kwart van de werkende Nederlanders ligt regelmatig wakker van zijn werk. Daarnaast vindt een op de zes vanwege een hoge werkdruk te weinig tijd om voldoende te slapen. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Slaap-Waak Onderzoek, dat maandag werd gepubliceerd.

Mensen met een werkweek van meer dan vijftig uur slapen gemiddeld bijna een uur korter per nacht (6 uur en 50 minuten) dan mensen die minder dan dertig uur per week werken (7 uur en 45 minuten).

Ruim veertig procent van de ondervraagden meent zijn of haar werk beter te kunnen doen met één uur meer slaap per nacht. Van de respondenten sukkelt 21 procent regelmatig op het werk in slaap. Toch geeft slechts 3,5 procent toe door slaperigheid fouten te maken.

Speel als Link of Samus in Dynasty Warriors VS

Alleen Nintendo-liefhebbers kopen een 3DS, moet Nintendo gedacht hebben. Vandaar dat er al in meerdere games verwijzingen naar Nintendo-klassiekers zijn. De volgende game die aan de beurt is, is Dynasty Warriors VS. Het zal namelijk mogelijk zijn om je costum character de kleren van Link uit Skyward Sword aan te trekken. Daarnaast is het Zero Suit Samus-kostuum uit de Metroid-serie ook beschikbaar.

Dynasty Warriors is een game die is gebaseerd op het tijdperk van de drie koninkrijken in China. Je speelt een samurai die zich als een ware hack & slash-titel een weg baant door het verhaal. Dit keer zul je dat dus als Link of Samus kunnen doen. Al eerder plaatste Tecmo hommages aan Nintendo games. Zo was er in Dead or Alive: Dimensions een klassiek Metroid-level vrij te spelen en was een een speciale Nintendo-mode in Samurai Warriors 3.

Wanneer de game in Europa verschijnt, is nog niet bekend.

Link en Samus

De voortgang van StarHawk besproken in video

Het PlayStation Blog heeft een video online geplaatst van hun bezoek aan Lightbox Interactive. In de video bespreekt Lightbox-baas Dylan Jobe hoe de voortgang loopt van hun aanstaande spel StarHawk.

Op dit moment loopt de open bèta van StarHawk nog en kun je deze nog steeds downloaden via PlayStation Network. De bèta sluit op 27 maart. StarHawk komt 8 mei uit op PlayStation 3.

'Roda JC hengelt Deense spits binnen'

Vanaf volgend seizoen is er behalve Mads Junker mogelijk een tweede Deen te bewonderen in de aanval van Roda JC. Johan Derksen maakte in het tv-programma Voetbal International bekend dat de ploeg uit Kerkrade zich voor volgend seizoen heeft verzekerd van de diensten van Nicklas Helenius.

Helenius is een twintigjarige Deen en speelt op dit moment nog bij Aalborg BK. In negentien wedstrijden kwam de bijna twee meter lange spits dit seizoen tot zes doelpunten. Tevens is hij meermaals Deens jeugdinternational. Hoeveel Roda JC voor de Deense spits betaalt, is niet bekend.

'Schöne op weg naar FC Twente'

Johan Derksen liet vanavond in het voetbalpraatprogramma Voetbal International weten dat Lasse Schöne in onderhandeling is met FC Twente. De Deense middenvelder van N.E.C. Nijmegen heeft bij de Gelderse ploeg een aflopend contract en kan zodoende gratis de overstap naar Enschede maken.

Schöne stond eerder ook al in de belangstelling van Schalke 04, maar de aanvallende middenvelder lijkt de voorkeur te geven aan FC Twente. Vanmiddag zou de Deen al een onderhoud hebben gehad met Twente-trainer Steve McClaren. De Tukkers hebben behalve Schöne ook nog interesse in Dusan Tadic, aanvaller van FC Groningen. Hij moet ongeveer acht miljoen euro kosten.

Kerkbestuur beroofd van collectegeld

Een overvaller heeft maandagmiddag onder bedreiging van een mes het collectegeld van een kerk in Rotterdam gestolen. Leden van het kerkbestuur waren het geld juist aan het tellen toen rond 15.00 uur een man het bijgebouw van de kerk aan de Hammerstraat binnenkwam.

De man zei een afspraak te hebben, maar trok al snel een mes, en eiste het geld op. Hoeveel hij heeft buitgemaakt, is niet bekendgemaakt.

Vervolgens ging de overvaller ervandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar een man van tussen de 30 en 35 jaar met zwart haar. Eventuele getuigen wordt gevraagd zich te melden.

'Kabinet vaag over kosten Spelen'

Het kabinet is in een brief aan de Tweede Kamer vaag geweest over de kosten die de organisatie van de Olympische Spelen in 2028 met zich meebrengt. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een groot aantal ambtelijke documenten die het heeft opgevraagd.

De regering liet een kosten- en batenanalyse opstellen voor de Spelen van 2028. In de begeleidende brief die vorig jaar aan de Tweede Kamer werd gestuurd worden echter geen concrete bedragen genoemd, terwijl het ministerie van Financiën daar wel op had aangedrongen.

Volgens de ondertekenaars van de brief, de ministers van Sport Edith Schippers (VVD) en van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD), is het daar nog te vroeg voor, staat in een nota van Financiën. Zeventien jaar voor de Spelen kan er nog geen 'betekenisvolle som' worden genoemd.

Financiën wijst erop dat het noemen van mogelijke investeringskosten in de brief 'negatieve gevolgen' zal hebben voor het politieke draagvlak. Volgens Financiën kunnen deze investeringen oplopen tot acht miljard euro.

De PvdA eist duidelijkheid van Schippers over de kosten en heeft een Kamerdebat aangevraagd. "Wij willen de onderste steen boven hebben. De onduidelijkheid van de minister komt het maatschappelijke en politieke draagvlak niet ten goede", reageert Kamerlid Tjeerd van Dekken.

Ook SP-Kamerlid Renske Leijten wil opheldering van het kabinet. Volgens Leijten heeft het kabinet de Kamer onvolledig geïnformeerd over de kosten van het evenement en zijn niet alle onderzoeken naar de Tweede Kamer verzonden. Zij vreest dat de meest kritische onderzoeken onder in de la van het ministerie zijn verdwenen.

Over de kosten- en batenanalyse worden ook kritische noten geplaatst door Financiën. In een commentaar op een van de conceptversies stelt het departement dat de nadruk ligt op 'de mogelijkheid van een positief saldo'. "Dit is je rijk rekenen en een verkeerde voorstelling van zaken geven."

In de definitieve versie van het rapport staat te lezen dat de kans groot is dat de organisatie van de Spelen Nederland 'meer geld zal kosten dan opleveren'. In het slechtste geval tussen de drie en vier miljard euro. Loopt alles goed, dan leveren de Spelen in het beste geval ongeveer een miljard op.

Het is de bedoeling dat in 2016 een 'zorgvuldig afgewogen besluit' wordt genomen, schreven Schippers en Schultz aan de Kamer. "Dit besluit zal genomen worden op basis van een zo gedetailleerd mogelijk overzicht van maatschappelijke kosten en baten, kansen, risico's en budgettaire gevolgen voor rijk en regio."

Agent gewond tijdens aanhouding

Een politieman in Deventer heeft maandagavond een zware hersenschudding opgelopen nadat hij tijdens een worsteling met een verdachte van de trap af viel. De agent was samen met een collega naar een woning in de Nieuwstraat gestuurd omdat een man overlast zou veroorzaken.

Toen de agent de man aan wilde houden toonde deze heftig verzet, waarbij ze samen van de trap af vielen. De man wist te ontsnappen toen de agent met zijn hoofd tegen een muur aanviel. Uit een CT-scan in het ziekenhuis bleek dat hij een ernstige hersenschudding had. Verder was er geen hersenletsel zichtbaar.

De verdachte kon later alsnog worden opgepakt en is achter de tralies gezet.

Jack White in de zomer naar Amsterdam

Jack White geeft in de zomer een concert in Amsterdam. De zanger, bekend van The White Stripes, staat op 25 juni in de Heineken Music Hall. Dat heeft concertorganisator Mojo maandag bekendgemaakt.

De 36-jarige Amerikaan, die eigenlijk John Anthony Gillis heet, was tot vorig jaar zanger en gitarist van rockduo The White Stripes. De band gooide hoge ogen met Seven Nation Army, afkomstig van de plaat Elephant. Zowel de single als het album werd bekroond met een Grammy.

White brengt op 23 april Blunderbuss uit, zijn debuutalbum als soloartiest. De voorverkoop voor het concert in Amsterdam begint vrijdag.

Relatie Glennis Grace voorbij

Glennis Grace heeft een punt gezet achter haar relatie met Moos. De twee hebben samen een zoon, de 5-jarige Anthony. Het stel was zes jaar bij elkaar.

"Ik zit in een best wel een rare tijd", vertelt Glennis aan RTL Boulevard. "Het enige wat ik kan zeggen is dat ik hier totaal niet op was voorbereid." De zangeres wil niet ingaan op de redenen van de breuk. "Uit respect voor mijn kind en voor Moos en mijzelf doe ik dat niet. Het is privé en het is al verdrietig genoeg."

De 33-jarige Glennis scoorde vorig jaar haar eerste nummer 1-hit met Afscheid, een cover van een nummer van Volumia! Volgens ingewijden zijn de zangeres en Moos uit elkaar gegroeid na het succes van Glennis.

Rechtbank fluit PostNL terug

De kantonrechter in Almelo heeft PostNL teruggefloten in een ontslagzaak. PostNL had een postbode op staande voet ontslagen omdat deze zonder overleg de post op zondag bezorgd had in plaats van op zaterdag. Volgens PostNL was dit in strijd met de gedragsregels en stuurde de postbode per direct de laan uit.

Volgens de rechter was ontslag op staande voet echter een te zwaar middel. Ook zouden werknemers van PostNL weinig krediet hebben volgens de rechter, die ook nog van mening was dat PostNL door de zaak geen zichtbare reputatieschade heeft geleden.

'Zynga maakt jacht op Draw Something-maker'

Volgens een bericht op website TechCrunch zou Zynga gesprekken voeren om gameontwikkelaar OMGPOP te kopen. OMGPOP is de maker van het immens populaire tekenspel Draw Something. De bron van het gerucht zou iemand zijn die dicht betrokken is bij de gesprekken.

Zowel Zynga als OMGPOP hebben aangegeven niet te willen reageren op geruchten en geven geen commentaar. Volgens de bron zijn er ook een aantal Japanse bedrijven geïnterreseerd in het overnemen van OMGPOP.

de overname van van OMGPOP zou Zynga's grootste overname tot nu toe zijn. Gelet op het feit dat Draw Something inmiddels al zo'n zeventien miljoen dollar heeft opgebracht zou de overnamesom tussen de 150 en 250 miljoen dollar moeten gaan worden.

Indrukwekkende korte film Ruin

Ruin is een prachtige animatiefilm van de OddBall Animation studio uit Los Angeles. Odball maakte eerder naam met de videoclip voor 'Eye Of The Storm' van Ben Lovett en '3 Dreams Of Black' van Chris Milk.

Ruin is geregisseerd door Wes Ball. Ruin speelt zich af in een apocalyptische wereld in de toekomst. De achtervolging op de motor, onder begeleiding van John Williams-achtige muziek, is adembenemend. De korte film werd in de afgelopen drie dagen al meer dan 400.000 keer bekeken. Na de aftiteling is er trouwens ook nog een teaser. Een zeer indrukwekkend stukje computeranimatie van hoog niveau. Ruin smaakt zeker naar meer!

Brit pest Duitse buren met oorlogsmuziek

Een Britse man is door zijn Duitse buren aangeklaagd wegens pesten. Volgens het Duitse stel heeft de man hen onderworpen aan oorlogsliederen en bracht hij meermaals de Hitlergroet.

De Britse aanklager stelde dat Geoffrey Butler zijn buren, Reinhard en Kathryn Wendt, al meer dan vier jaar het leven zuur maakt door oorlogsmuziek zoals 'The White Cliffs of Dover', 'Rule Brittannia' en de 'Dambusters March' te spelen. Volgens de aanklager heeft Butler 'besloten het leven van zijn buren zuur te maken vanwege de afkomst van meneer Wendt'.

Butler ontkent de aantijgingen.


Don't mention the war

Japanse trailers tonen de gezichten van Persona 4: The Golden

Er is een hele reeks trailers uitgebracht voor Persona 4: The Golden. Elke video laat een ander personage zien uit het spel. In Persona 4: The Golden speel je de rol van een jonge student die verhuist naar een dorp genaamd Inaba waar hij verblijft bij zijn oom en nichtje.

Samen met zijn medestudenten raakt hij verzeild in een TV-wereld waar men uiteindelijk zal overlijden als ze niet voor een bepaalde tijd bevrijdt worden uit deze wereld.

Persona 4: The Golden komt op 14 juni in Japan uit op PlayStation Vita. Het is nog niet bekend of en wanneer het spel in het westen wordt uitgebracht.

HSV vraagt licentie voor 2. Bundesliga aan

De Duitse competitie telt nog acht speelronden, maar Hamburger SV neemt geen risico. De ploeg staat op de veertiende plaats in de Bundesliga en heeft vandaag een aanvraag voor een licentie de 2. Bundesliga ingediend.

"Normaliter hoeven we daar geen seconde aan te denken, omdat het voor ons niet speelt. Maar nu we zo laag staan, hebben we toch maar een aanvraag ingediend", liet mediadirecteur Jörn Wolf vanavond aan het Hamburger Abensblatt weten.

Hamburger SV kent een teleurstellend seizoen en staat momenteel slechts twee punten boven de degradatiezone. Dit seizoen won de ploeg van trainer Thorsten Fink zes duels en speelde er negen gelijk. De andere elf wedstrijden gingen allemaal verloren.

Toch is de keuze van Hamburger SV, om een licentie voor de 2. Bundesliga aan te vragen, niet vreemd. Dit liet Werner Möglich, directeur licenties van de Duitse bond, weten. "Alle verenigingen, die in gevaar verkeren om te degraderen, hebben een licentie aangevraagd. Dat moeten ze ook. Anders mag er niet in de Tweede Bundesliga worden aangetreden. Op 1 april sluit die termijn."

Capelse B&W laten eeuwfeest VNG voorbijgaan

De burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel zullen het eeuwfeest van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) niet meemaken. In een tijd waarin van alles wordt wegbezuinigd vinden ze het niet kunnen om een feestje bij te wonen dat 3 miljoen euro kost. Dit verklaart wethouder Joost Eerdmans van Leefbaar Capelle.

"Om dit uit de garage te rijden voor een netwerkfeest, dat vind ik een schande. Kinderboerderijen gaan ten onder, we sluiten bibliotheken, voorzieningen worden afgebouwd. Ik vind dit echt geen pas geven," zo legt Eerdmans uit. Het tweedaagse feest op 5 en 6 juni omvat een congres, workshops, de ledenvergadering en een eindgala waar The Golden Earring zal optreden. Kosten per toegangskaartje: 842,50 euro voor beide dagen. De werkgevers, in dit geval de gemeenten, draaien voor deze kosten op. Onacceptabel volgens Eerdmans. 

Eerdmans geeft verder nog aan dat dit bedrag exclusief overnachtingen is. Zijn verwachting is dat er circa 3500 gemeentebestuurders aanwezig zullen zijn op het feest. Daarmee zou de totale kostenraming rond de 3 miljoen euro uitkomen. Frank Koen, de burgemeester, zal alleen aanwezig zijn bij de jaarvergadering volgens Eerdmans. “Die is wel gratis, blijkbaar kan dat dus toch.” Hij hoopt dat andere bestuurders het voorbeeld van Capelle volgen, of desnoods de kosten uit de eigen portemonnee zullen betalen. 

Muamba spreekt weer na hartaanval

Fabrice Muamba heeft eerder vandaag voor het eerst sinds zijn hartaanval van zaterdag weer gesproken. Dat vertelde zijn vriend Curtis Codrington na een bezoek aan de intensive care. Volgens hem sprak Muamba een beperkt aantal woorden in het Frans en Engels.

Eerder op de dag werd al duidelijk dat de 23-jarige middenvelder van Bolton Wanderers kleine tekenen van herstel toonde. Zo klopt zijn hart inmiddels zonder hulp van medicatie en beweegt Muamba zijn armen en benen licht. Garanties op een goede afloop geven die positieve signalen echter nog niet.

Volgens zijn artsen verkeert Muamba, die in het FA Cupduel met Tottenham Hotspur na veertig minuten naar de grond ging, nog altijd in kritieke toestand.

Kwalificatie eindpunt voor Schoorel in Miami

Thomas Schoorel is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi te bereiken van het ATP Masters Series-toernooi van Miami. In de eerste kwalificatieronde van het Sony Ericsson Open moest hij buigen voor de Fransman Florent Serra; 6-3 en 6-2.

Schoorel brak Serra in de eerste game, maar kwam vervolgens niet meer in de buurt van een break op de service van de Fransman. Serra wist direct terug te komen in de partij en ging vier keer door de service van Schoorel heen. Door de nederlaag is Robin Haase de enige Nederlandse mannelijke deelnemer bij het toernooi.

Mihaylov mist ook De Graafschap

Het lag al in de lijn der verwachting, maar is nu ook bevestigd. Nikolay Mihaylov, keeper van FC Twente, mist komende woensdag ook de inhaalwedstrijd tegen De Graafschap.

Mihaylov moest afgelopen weekend tijdens het duel tegen Feyenoord (0-2) ook al verstek laten gaan. De oorzaak van zijn afwezigheid is een blessure aan zijn knie, die hij tijdens de training opliep. Op dit moment verblijft de Bulgaar in zijn geboorteland om de kwetsuur te laten onderzoeken.

Het wegvallen van Mihaylov betekent automatisch dat Sander Boschker woensdag opnieuw zijn opwachting mag maken. Dit weekend speelde de 41-jarige sluitpost zijn officiële 550e wedstrijd. Het is nog onduidelijk wanneer de Bulgaarse keeper weer inzetbaar is.

Corbijn vindt werk nog net ademen

Fotograaf en regisseur Anton Corbijn blijft nuchter bij zijn internationale successen. "Mijn werk is misschien niet helemaal perfect", zegt hij in de documentaire Anton Corbijn Inside Out, die dinsdag in première gaat. "Maar dat is niet erg. Dat perfecte snijdt soms het ademen uit het werk. Ik denk dat mijn werk nog net ademt."

Filmmaker Klaartje Quirijns volgde Corbijn ruim drie jaar in zijn werk en privéleven. In die tijd probeerde ze een zo intiem mogelijk portret te maken van de man die normaal gesproken altijd zelf achter de camera schuilgaat.

Quirijns volgde de fotograaf onder meer naar de filmset van The American met George Clooney, en op een afspraak met de leden van Metallica en Lou Reed. De muzikant en de metalband hebben alle lof voor Corbijn. "Nu moeten we nog meer cd's maken", zeggen ze als ze de reeks foto's zien die hij voor hun gezamenlijke project maakte. "Hij kan iedereen cool doen lijken."

Tussen de hotelkamers, filmsets en fotoshoots door volgde Quirijn Corbijn bij familie. Zijn zus Aaf ziet zijn grenzeloze ambitie ook als vlucht. "Ik ben bang dat hij een keer instort." Ze zou willen dat hij eens een keer op vakantie ging, zegt ze, maar hij is altijd aan het werk.

Wie de documentaire ziet, begint al snel te vermoeden dat het intiemste portret van Corbijn misschien wel te vinden is in de portretten die hij van anderen maakt. Ook U2-frontman Bono zei eens zoiets, geeft Corbijn toe. "Misschien gebruik ik anderen om mezelf te fotograferen."

Of het ligt aan 'dat protestantse' - dat Corbijn naar eigen zeggen niet weg heeft kunnen krijgen - of aan 'de aantrekkingskracht van het alleen door de dingen heen gaan', is niet te zeggen. Heel veel persoonlijks geeft Corbijn in de documentaire in elk geval niet bloot.

Dat viel Quirijns ook op. Ze vond het soms moeilijk om de film te maken, zegt ze. "Ik zag het drama en de confrontatie niet die een film nodig hebben." Dus gebruikte ze de spanning van iemand die niet wil praten. Als ze Corbijn doorvraagt over zijn gebrek aan diepgaand contact met anderen bijvoorbeeld. "Zullen we naar binnen gaan?", antwoordt hij.

De documentaire ging vorige maand bij het Internationale Filmfestival in Berlijn in wereldpremière. Na de officiële première dinsdag is de documentaire vanaf donderdag in de bioscoop te zien.


Corbijn vindt werk nog net ademen (Foto: Novum)

Politie Amsterdam extra alert na aanslag Frankrijk

Er is geen informatie dat de dreiging voor joodse instellingen in Amsterdam is verhoogd, maar de politie is extra alert. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan maandag gezegd nadat in Frankrijk vier doden waren gevallen bij een schietpartij bij een school in Toulouse.

Bij de joodse scholen in de Amsterdamse wijk Buitenveldert is de beveiliging aangescherpt, meldt het CIDI. In Nederland is beveiliging van religieuze gebouwen een taak van gemeenten en niet van het rijk. Het Amsterdamse stadsdeel Zuid stelde vorig jaar een jaarlijks bedrag van 140 duizend euro beschikbaar voor de beveiliging van joodse gebouwen.

Een gewapende man opende maandagochtend het vuur bij een joodse school in het noordoosten van Toulouse en ging er daarna op een scooter vandoor. Hij schoot een 30-jarige rabbijn en diens twee kinderen van 3 en 6 dood. Een derde kind van een jaar of 9 werd eveneens doodgeschoten. Eén 17-jarige raakte zwaargewond. In totaal vuurde hij volgens de politie vijftien kogels af.

Vier dagen geleden werden in Montauban, vijftig kilometer ten noorden van Toulouse, twee militairen doodgeschoten door een gehelmde scootterrijder. Enkele dagen daarvoor was ook in Toulouse een militair omgekomen bij een schietpartij. Volgens de politie werd bij de beschietingen van de militairen in Montauban en Toulouse en bij de aanval op de school hetzelfde wapen gebruikt. Gevreesd wordt dat er rondom Toulouse een seriemoordenaar actief is, die het niet alleen heeft voorzien op joden, maar ook op andere minderheden.

De school is inmiddels van de buitenwereld afgeschermd. "Alle politiemiddelen zijn ingezet om een veiligheidscordon aan te leggen in Toulouse en rond de joodse school", liet de prefectuur van Haute-Garonne weten. De Franse premier François Fillon heeft opdracht gegeven bij scholen en religieuze gebouwen in heel Frankrijk extra veiligheidsmaatregelen te treffen.

President Nicolas Sarkozy sprak van een 'afschuwelijk drama' en een 'beangstigende tragedie'. Hij zwoer dat de dader zal worden gevonden en maakte bekend dat dinsdag op alle scholen in Frankrijk een minuut stilte in acht wordt genomen om de slachtoffers te herdenken.

De Conferentie van Rabbijnen in Europa (CER) heeft maandagmiddag laten weten te eisen dat joodse instellingen in Europa beter worden bewaakt.

PSV en Manolev gaan in gesprek over contract

Stanislav Manolev heeft bij PSV een aflopend contract en gaat begin april in gesprek met zijn huidige werkgever. Een langer verblijf in Eindhoven is een optie, aangezien in het contract een eenzijdige clausule voor nog twee seizoenen is opgenomen.

Manolev is aan zijn derde seizoen in Eindhoven bezig en speelde tot op heden 74 competitiewedstrijden voor de club uit De Lichtstad. Daarin was de verdediger goed voor vijf doelpunten. Mocht de optie door PSV worden gelicht, dan ligt de Bulgaar tot medio 2014 vast.

In het huidige seizoen zou Manolev overigens een Eredivisie-record kunnen pakken. Samen met Guy Ramos, uitkomend voor RKC Waalwijk, is hij op dit moment de speler met de meeste gele kaarten (11) achter zijn naam. Het is nog niet eerder gebeurd dat een voetballer zoveel prenten in één seizoen kreeg.

Manolev en Rams delen het record van de elf gele kaarten op dit moment nog met Raymond Atteveld, Barry van Galen, Aleksandar Rankovic, Jorge Acuña en Mihai Nesu.

San Marino moet lied Songfestival aanpassen

Het songfestivallied van San Marino is in strijd met de regels. Het nummer Facebook, Uh, Oh, Oh, dat wordt gezongen door Valentina Monetta, bevat volgens de Europese omroeporganisatie EBU een commerciële boodschap en dat is niet toegestaan.

De organisatie stelt dat het woord Facebook niet acceptabel is en dat San Marino het lied daarom niet ten gehore mag brengen tijdens het Eurovisie Songfestival. Het land krijgt echter nog wel de kans om de songtekst aan te passen of met een geheel nieuw lied te komen. San Marino heeft daar tot vrijdag de tijd voor.

Het Eurovisie Songfestival wordt dit jaar gehouden in Bakoe in Azerbeidzjan. De finale vindt plaats op 26 mei. 


San Marino moet lied Songfestival aanpassen

Britt waande zich op Titanic

Britt Dekker maakt het goed. De realityster, die met Ymke Wieringa in Zuid-Amerika is voor opnamen van een nieuw programma, werd in haar hotel in Ecuador overvallen door snel stijgend water. "Met ons is het gelukkig goed afgelopen."

"Het hotel was beneden helemaal overstroomd", vertelt Dekker telefonisch aan RTL Boulevard. "Er spoelden bomen aan en er kwamen zendmasten het hotel in, het was echt zo eng."

De blondine vertrok samen met Wieringa en de crew naar een ander hotel boven op een berg. "We moesten de koffers achterlaten, want het water steeg supersnel", legt ze uit. "We moesten echt rennen." Later keerde Dekker weer even terug bij het hotel waar ze eerder verbleef. "Het was zo heftig, reddingswerkers probeerden alles te redden. Het was net Titanic."

Albert Heijn opent derde winkel in België

Supermarktketen Albert Heijn opent in de eerste week van april een derde winkel in België. De nieuwe supermarkt komt bij winkelcentrum Den Tir aan de Sint-Bernardsesteenweg in Antwerpen. Dat bevestigde een woordvoerster van Albert Heijn in België maandag.

De derde Vlaamse supermarkt van AH heeft een winkeloppervlakte van ongeveer 800 vierkante meter. Er zijn ook nog plannen voor een andere winkel in Antwerpen, aan het Hessenplein, zei de woordvoerster. Maar daarvan is nog niet duidelijk wanneer die de deuren zal openen.

Over eventuele andere plannen wilde de woordvoerster niets kwijt. "Er worden veel verschillende locaties onderzocht."

Albert Heijn opent derde winkel in België
Albert Heijn opent derde winkel in België (Foto: ANP)

Win goodies op FOK!Ubi-maandag

In samenwerking met Ubisoft geven wij elke maandag een goodie weg. Het kan van alles zijn, een game, een figurine of een T-shirt. Kom dus elke maandag weer kijken of je de vraag weet en doe mee!

Deze week kun je een goodie-pakket met daarin een Assassin's Creed-vest en een Avatar The Movie-schoudertas winnen. Wil je kans maken op deze prijs? Dan zul je de Ubi-moeilijke vraag moeten beantwoorden: In welk werelddeel speelt Assassin's Creed III zich af?

Je kunt je antwoord vandaag tot middernacht achterlaten op de volgende pagina achterlaten.

'Ook Barcelona wil Vertonghen'

Ajax-speler Jan Vertonghen wist al eerder de aandacht te trekken van onder andere Arsenal en Tottenham Hotspur. Nu lijkt ook Barcelona te willen hengelen naar de diensten van de aanvoerder van de huidige nummer twee van de Eredivisie.

Spaanse media melden dat Barça op zoek is naar verse krachten in de verdediging omdat Eric Abidal mogelijk afscheid zal moeten nemen van het voetbal vanwege een levertransplantatie. Eerder wou de Spaanse club al Thiago Silva van AC Milan aantrekken, maar de Italiaanse club laat hem onder geen beding gaan.

Trainer Josep Guardiola zou onder de indruk zijn van de Belgisch international Vertonghen en is ook te spreken over de veelzijdigheid van hem. Vertonghen zou deze zomer ongeveer tien miljoen euro moeten opleveren.

Seks is creatieve vrijheid in The Witcher 2

CD Projekt RED heeft aangegeven dat de seks in The Witcher 2 er niet alleen inzit omdat het seks is. Het staat volgens de ontwikkelaar voor creatieve vrijheid en het volwassen worden van games.

Head Level Artist Marek Ziemak geeft aan dat games in het begin voor een ander publiek waren en sommige mensen nog steeds geloven dat games alleen voor kinderen zijn. Volgens Ziemak gelooft CD Projekt hier niet meer in. Seks in het spel zit er in omdat het een vorm van creatieve vrijheid is die je al wel veel ziet in boeken en films.

The Witcher 2

Staatshoofd geen rol bij formatie meer

De Tweede Kamer is met ruime meerderheid akkoord gegaan met een voorstel waarbij de Kamer na parlementsverkiezingen zelf bepaalt wie er als informateur aan de slag gaat om de mogelijkheden voor een nieuw kabinet te verkennen. Voorheen werd dit door het staatshoofd gedaan.

Het betreft een wijziging van het eigen regelement van orde van de Tweede Kamer, waarmee D66, GroenLinks, de PvdA, de SP, de PVV en de Partij voor de Dieren maandag akkoord zijn gegaan. Voor het voorstel van D66 was eerder nog geen meerderheid, maar met een herziening op initiatief van GroenLinks kon de SP alsnog over de streep worden getrokken. Volgens GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent was de eerdere tekst staatsrechtelijk niet zuiver genoeg voor de socialisten.

De Kamer heeft al meer dan veertig jaar de formele mogelijkheid om zelf het heft in handen te nemen bij de kabinetsformatie, maar was er eerder niet in geslaagd om ook daadwerkelijk het initiatief te nemen. Volgens sommige staatsrechtdeskundigen nam Beatrix teveel ruimte in de vrijheid die ze had om het formatieproces te sturen. Dat leidde na de laatste verkiezingen tot opgetrokken wenkbrauwen toen ze Herman Tjeenk Willink tot informateur benoemde terwijl VVD, CDA en PVV met Ivo Opstelten verder wilden.

In de nieuwe opzet debatteert de Tweede Kamer binnen een week na de aanstelling van de nieuwe Kamer over de uitslag, en wijst daarop een of meerdere informateurs aan. Die krijgen dan ook een specifieke opdracht mee.

'Actie tegen Holleeder nog steeds mogelijk'

De kans dat justitie alsnog actie tegen Willem Holleeder onderneemt wegens zijn veronderstelde betrokkenheid bij liquidaties, is nog steeds aanwezig. ,,Als de tijd rijp is, gaat Holleeder dat als eerste merken en horen", zei officier van justitie Betty Wind maandag op een zitting in het liquidatieproces Passage.

Dat Holleeder niet in 'Passage' terechtstaat, is vooral het gevolg van het feit dat kroongetuige Peter la S. zijn verklaringen over Holleeder buiten het proces liet houden, uit angst voor represailles. Pas in oktober bleek dat La S. Holleeder heeft aangewezen als opdrachtgever van moorden.

Krajicek geeft breuk met coach Van Harpen toe

Michaëlla Krajicek heeft toegegeven dat de wegen van haar en trainer Eric van Harpen zijn gescheiden. De 23-jarige tennisster en haar coach trainden in januari voor het laatst samen. "Ik wil bevestigen dat ik en Eric van Harpen niet langer meer samenwerken", schrijft Krajicek op Facebook.

"Ons laatste toernooi was de Australian Open." De breuk is opvallend, omdat Krajiceks prestaties sinds het aantrekken van Van Harpen vorige zomer aanzienlijk verbeterden. Onder Van Harpen keerde de tennisster terug in de top honderd.

De huidige nummer 71 van de wereld zou moeite hebben met het botte gedrag van Van Harpen, die bovendien flinke financiële eisen stelde. Van Harpen stelde zaterdag echter dat hij de samenwerking had beëindigd omdat hij lange tijd geen contact kon krijgen met Krajicek.

Launchtitels next-gen beter af met Unreal Engine 3

Mark Rein van Epic Games heeft aangegeven dat ontwikkelaars die een launchgame voor de next-gen consoles willen maken beter af zijn met de Unreal Engine 3 inplaats van Unreal Engine 4.

Ook als ontwikkelaars aan de slag willen met games voor verschillende platformen is de Unreal Engine 3 het betere werk aldus Rein. De ontwikkelaar gaat zelfs zo ver door te zeggen dat dingen zoals in de Samaritan-demo ook te doen zijn op Unreal Engine 3, en dat diezelfde demo 'crap' is in vergelijking met Unreal Engine 4.

Volgens Rein is de Unreal Engine 3 nog steeds de manier van ontwikkelen voor dit jaar, Unreal Engine 4 wordt iets voor de toekomst.

Rus met moeite verder in kwalificaties Miami

Aranxta Rus heeft zich met alle moeite weten te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van het WTA-toernooi van Miami. De Nederlandse won in drie sets van de Francaise Caroline Garcia, die met een wildcard was toegelaten tot het kwalificatietoernooi. Het werd 2-6, 6-3 en 6-1 voor Rus.

Rus treft in de volgende ronde de winnares van de partij tussen Anne Keothavong en Misaki Doi. Later vandaag komen ook Thomas Schoorel en Indy de Vroome nog in actie in de kwalificaties. Michaëlla Krajicek en Robin Haase zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Twee uur Dead or Alive 5 via fansite

Een Dead or Alive 5-fanwebsite genaamd FreeStepDodge heeft de alfa-versie van de Dead or Alive 5-demo in hun handen gekregen. Ze hebben er zo'n twee uur mee gespeeld en dit gestreamd naar het internet.

Inmiddels is de stream alweer afgelopen maar je kan hem alsnog hier bekijken of hieronder. De game komt in september uit voor PS3 en Xbox 360. Een demo van het spel komt binnenkort uit bij de eerste druk van Ninja Gaiden 3.

Nieuwe trailer voor Snow White and the Huntsman

Er is een nieuwe trailer verschenen voor Snow White and the Huntsman. In de trailer zien we nieuwe beelden voorbij komen uit de film met Kirsten Stewart als Sneeuwwitje, Chris Hemsworth als de jager, Sam Clafin als de Prins en Charlize Theron als de kwaadaardige koningin. De trailer was het afgelopen weekend voor het eerst te zien op de WonderCon conventie.

In de epische bewerking van het wereldberoemde sprookje van Sneeuwwitje speelt Kristen Stewart de enige persoon die eerlijker is dan de gemene koningin (gespeeld door Oscar winnares Charlize Theron) die er op uit is om haar te vernietigen. Wat de laaghartige regentes niet weet is dat de jongedame in kwestie getraind is in de kunst van oorlogsvoering, door de jager (Chris Hemsworth, Thor) die was ingehuurd om haar te vermoorden.

Sam Claflin (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) is in de film te zien als de prins die betoverd is door de schoonheid en kracht van Sneeuwwitje. De adembenemende nieuwe bewerking van het legendarische sprookje is in de vertrouwde handen van Joe Roth, die we ook kennen als de producer van Alice In Wonderland en producer Sam Mercer (The Sixth Sense). Snow White and the Huntsman is geregisseerd door Rupert Sanders, die een grote naam is als het om visuele spektakels gaat.

Snow White and the Huntsman draait vanaf 7 juni in de Nederlandse bioscopen.

Asura's Wrath doet het zoals verwacht

De baas van ontwikkelaar CyberConnect 2 heeft aangegeven dat Asura's Wrath het doet zoals hij had verwacht. Het bedrijf krijgt zovel positieve en negatieve kritieken voor het spel. Volgens de baas is het ook een game waarvan je houdt of niet.

Alhoewel de baas dit aangeeft is hij nog wel voorzichtig. De game is namelijk nog niet zo heel lang uit dus voor een lang termijn kan hij niets aangeven. Hij geeft aan dat de game nieuw is en daardoor voor sommigen een geweldige ervaring is. Voor anderen, die andere verwachtingen hadden, zal de game sneller teleurstellen.

Benieuwd naar wat FOK!games van de game vond? Lees dan hier de recensie.

Ubisoft Annecy doet multiplayer AC: III

Ubisoft Annecy, de ontwikkelaar achter de multiplayer van Assassin's Creed: Brotherhood en Revelations, zal ook de multiplayer van het derde deel in de serie voor zich nemen.

Tim Browne is eerder dit jaar aangenomen bij de ontwikkelaar en heeft het volgende staan in zijn Twitter-profiel: “Lead Game Designer on Assassin’s Creed 3 Multiplayer @Ubisoft - Annecy." De ontwikkelaar heeft naast ervaring met de multiplayer van de Assassin's Creed-serie ook ervaring met de multiplayer van Splinter Cell: Chaos Theory.

De game staat gepland voor een release op 31 oktober voor PS3, Xbox 360 en Windows.

Platini: "Laat doellijntechnologie maar mislukken"

UEFA-voorzitter Michel Platini blijft volharden in zijn tegenstand tegen doellijntechnologie in het voetbal. Wereldvoetbalbond FIFA doet momenteel proeven met twee systemen, iets waar de Fransman van gruwelt.

De FIFA test momenteel technologie van het Britse Hawk-Eye dat voornamelijk bekend is van het tennis. Ook het Duitse GoalRef is in de race met een systeem dat met een magnetische chip en een speciale bal werkt. Begin juli zal de FIFA op basis van de resultaten van een studie van de International Football Association Board een besluit over invoering gaan nemen.

"Ik hoop dat de tests aantonen dat het niet werkt, anders vrees ik dat ze het gaan goedkeuren," zei Platini die weinig met de nieuwe technologie heeft. "Elke 40 jaar worden we op een WK geconfronteerd met de vraag of het leer al dan niet de doellijn heeft overschreden. Wij bij de UEFA lossen dat probleem op door extra scheidsrechters in te schakelen.

"Men zegt dat dit een extra kost met zich meebrengt, maar die technologie kost nog veel meer. En als we het toch goedkeuren, waarom geven we de coaches dan geen microfoon om met hun spelers te praten? Waarom zetten we dan geen technologie in om buitenspel waar te nemen? Dit pad leidt ons naar de afgrond."

Bit.Trip-launch verzet naar november

Gaijin Games heeft aangegeven dat hun volgende project Bit.Trip Presents Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien is verzet naar een datum ergens in november.  Oorspronkelijk zou de game begin 2012 uitkomen, maar Gaijin heeft aangegeven dat ze verre van klaar zijn. Daarnaast gaven ze ook weg dat een vervolg voor de Wii U onderweg is.

"We’re close to half-way. [...] Everyone at Gaijin Games is a Nintendo fanboy so we will most likely continue that relationship in the future. We’ll make one game and cross-platform it to the best of our ability,”


'Dragon's Lair naar XBLA'

PEGI heeft afgelopen vrijdag een rating van 7+ gegeven aan de klassieker Dragon's Lair. Waarschijnlijk komt de game, origineel uit 1983, uit voor XBLA.

Bij de gegevens van de game staat namelijk dat de uitgever Microsoft Ireland Research is. Dit bedrijf stond ook ingevuld als uitgever bij games zoals Alan Wake: American Nightmare, Trials Evolution en Ms. Splosion Man. Wanneer de game uit moet komen is niet bekendgemaakt.

Dragon's Lair

Barbie twijfelt over huwelijk

Barbie heeft zo haar twijfels over haar aanstaande huwelijk met Michael. De zwangere realityster, die door camera's wordt gevolgd in aanloop naar haar bruiloft, schakelde een paragnost in om raad te vragen.

"Ik stopte bij dit huis en toen kreeg ik een beetje een zorgelijk gevoel", zegt de paragnost in een nieuwe aflevering van Barbie's Bruiloft, die dinsdagavond wordt uitgezonden door RTL 5. "Ik kreeg echt een beetje een paniekgevoel, zo van: als het maar goed gaat." Barbie bekent daarop dat ook zij haar twijfels heeft. "Ja, ik af en toe ook hoor. Dat gevoel heb ik ook."

Samantha de Jong, zoals Barbie eigenlijk heet, geeft op 1 april haar jawoord aan Michael. De blondine was eerder te zien in Oh Oh Cherso.

2012 in top tien warmste maartmaanden

Deze maand maakt kans om hoog in de top tien van warmste maartmaanden ooit te belanden. Meteorologen van weeronline.nl voorspellen maandag dat de gemiddelde etmaaltemperatuur deze maand op ongeveer 8,2 graden uitkomt, wat een topvijfpositie zou betekenen.

De gemiddelde etmaaltemperatuur staat maandag op 7,5 graden. Aangezien de warmste helft van maart nog voor de deur staat, betekent dit dat een plek bij de eerste tien praktisch zeker is. De vooruitzichten voor de komende twee weken zijn gunstig.

De temperatuur loopt de komende dagen op. Dinsdag wordt het 's middag nog een graad of 12 maar vanaf donderdag en vrijdag komt de temperatuur makkelijk uit op waarden rond de 18 graden, verwacht weeronline.nl. De nachttemperatuur klimt naar een graad of 6 tot 7.

De warmste maartmaand dateert van 1991. Toen werd het gemiddeld 8,8 graden.

Albasini eerste leider in Catalonië

Michael Albasini heeft vandaag de 138 kilometer lange openingsrit in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Zwitserse wielrenner van het Australische GreenEdge kwam in Calella alleen over de meet.

Albasini, vorig seizoen winnaar van een etappe in de Ronde van Spanje, sprong na een uur koers met vier renners weg. In de finale bleven alleen Albasini en de Fransen Anthony Delaplace (Saur-Sojasun) en Nicolas Edet (Cofidis) over. Met ongeveer twintig kilometer voor de wielen liet de Zwitser zijn twee overgebleven vluchtmakkers achter op een klim van negen kilometer. Delaplace behaalde de tweede plaats met een achterstand van 42 seconden. Zijn landgenoot Edet werd op 1,14 derde. Kenny van Hummel won op anderhalve minuut van Albasini de pelotonspurt om de vierde plaats.

GreenEdge beleeft succesvolle dagen. Zaterdag was Simon Gerrans de snelste in Milaan-Sanremo. De Australische formatie debuteert dit seizoen in de WorldTour.

Project 1t4i van start in Parijs-Roubaix

Project 1t4i heeft een uitnodiging ontvangen voor Parijs-Roubaix. De Nederlandse wielerploeg krijgt een wildcard van organisator ASO. Rabobank en Vacansoleil hebben vanwege hun World Tour-status automatisch een startbewijs. De Hel van het Noorden werd vorig jaar gewonnen door Johan Vansummeren en wordt verreden op zondag 8 april.

Cofidis, Farnese Vini, Team Netapp, Europcar, Bretagne-Schuller en Saur-Sojasun legden ook beslag op een wildcard.

Doden bij mortieraanval Mogadishu

Een huis in de Somalische hoofdstad Mogadishu is maandagochtend getroffen door enkele mortiergranaten. Daarbij kwamen vier leden van hetzelfde gezin om het leven, aldus de autoriteiten.

De doden waren een vader, een moeder en hun twee kinderen. Twaalf mensen raakten bij de beschieting gewond. De aanval is waarschijnlijk het werk van de aan Al-Qaida gelieerde terreurbeweging Al-Shabab. De organisatie leek de aanval maandag op Twitter op te eisen, maar zei dat de mortieren het presidentieel paleis hadden getroffen.

135 neushoorns gedood in Zuid-Afrika

Dit jaar zijn in Zuid-Afrika al 135 neushoorns gedood door stropers. Dat is ongeveer een derde van het aantal neushoorns dat in 2011 werd omgebracht. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse regering maandag bekendgemaakt.

Het departement voor milieuzaken zei in een verklaring bemoedigd te zijn door het feit dat arrestaties en veroordelingen voor het stropen van neushoorns in 2012 lijken toe te nemen. In de eerste elf weken van dit jaar werden 89 arrestaties verricht. De meeste neushoorns werden in het bekende Krugerpark gedood. In totaal werden daar 75 neushoorns afgemaakt om hun hoorns.

Ondanks een wereldwijde campagne tegen het gebruik van gemalen neushoornhoorn in traditionele medicijnen is de prijs voor ivoor op de zwarte markt fors gestegen sinds in Vietnam wordt beweerd dat neushoornhoorn helpt bij de behandeling van kanker.

Zes toeristen bedolven door Noorse lawine

Zes buitenlandse toeristen zijn in het noorden van Noorwegen onder een lawine bedolven geraakt. Tot dusverre hebben reddingswerkers een van hen levend onder de sneeuwmassa vandaan weten te halen.

Naar de overige vijf wordt nog gezocht. De reddingswerkers hebben signalen ontvangen van vier lawinepiepers.

Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om Franse toeristen. De zes maakten deel uit van een groep van twaalf mensen die maandag uit skiën ging in de buurt van Tromsø.

Maldonado: "Williams dicht bij top"

Het Formule 1-team Williams zit volgens coureur Pastor Maldonado vlak achter de topteams. De Venezolaan baseert zijn uitspraak op de goede positie die hij had tijdens de Grand Prix van Australië. Hij had de zure nasmaak van het seizoen 2011 met een zesde plaats weg kunnen spoelen, maar crashte in de laatste ronde uit de wedstrijd.

"Ik denk dat we iedereen hebben verrast met hoe snel we zijn. Zeker qua racetempo deden we het goed. McLaren en Red Bull waren sneller, maar ik had de indruk dat wij daar echt maar vlak achter zaten," zei Maldonado die blij was dat hij in het begin van de race de Red Bull van Mark Webber bij kon houden tegen Autosport. "Ik zat in de eerste en tweede stint kort achter hem, waarbij ik in de eerste stint op hem inliep en in de tweede iets verloor. Ik denk dan ook dat we daar ongeveer staan. Volgens mij zijn we namelijk sneller dan Ferrari, terwijl we ook meer competitief zijn dan Sauber en Force India."

Maldonado noemt hierbij niet Lotus en Mercedes die hij nog niet goed in lijkt te kunnen schatten. "Het team blaakt nu in ieder geval van het zelfvertrouwen. We hebben een goede basis gelegd voor de rest van het seizoen en kunnen ons ook zeker nog verder verbeteren. We moeten nu natuurlijk wel punten gaan scoren, maar het is duidelijk dat we van de winter goed werk hebben geleverd, hetgeen uiteraard een hele opluchting is," zei de Venezolaan wiens uitvalbeurt niet kwalijk werd genomen door door Williams-baas Adam Parr.

Zorginstelling meldt zelfmoord levende patiënte

Een jonge vrouw met psychische problemen die volgens een zorginstelling zelfmoord had gepleegd blijkt nog te leven. Parnassia Bavo Groep (PBG), een grote zorginstelling met achtduizend medewerkers in het hele land, meldt maandag dat het verhaal van een psychiater na onderzoek onjuist blijkt.

De zelfdoding van de 19-jarige vrouw werd in de Volkskrant genoemd als voorbeeld van patiënten die de gestegen eigen bijdrage voor behandelingen niet meer kunnen betalen. Het verhaal over de vrouw, geen patiënt van de instelling, kwam van een psychiater van PBG. De Inspectie voor de Gezondheidszorg verzocht de instelling de casus te controleren.

De instelling laat weten de foutieve berichtgeving buitengewoon te betreuren. Bestuursvoorzitter Stephan Valk heeft zijn excuses aangeboden aan minister voor Volksgezondheid Edith Schippers (VVD).

De minister laat via een woordvoerder weten blij te zijn dat de vrouw nog leeft en onder behandeling is. Ze hoopt dat de behandeling succes heeft. Met de excuses van PBG is de kous wat haar betreft af.

Blizzard wil WoW op iPhone

Senior producent van de nog altijd succesvolle MMO World of Warcraft John Lagrave heeft in een interview met Eurogamer aangegeven de game nog altijd naar iPhone te willen brengen. Blizzard is echter nog op zoek naar de juiste manier om dit te doen.

“Here’s your platform, you’ve got to put an interface, what do you do?” vroeg Lagrave aan Eurogamer, wijzend op zijn iPhone. "Yes we have looked into mobile and we always are. Maybe we’ll stumble on the great way to put WoW on the phone, maybe we won’t, but we’re certainly looking into it."

Spelers hebben op dit moment al toegang tot bijvoorbeeld het veilingshuis van WoW via hun mobiel, maar het daadwerkelijk spelen van de game is nog niet mogelijk. Lagrave zegt dat sommige gameplay-elementen, zoals vissen, beter zullen werken op een mobiel apparaat dan andere en dat Blizzard pas een game uit zal brengen als alles werkt. “We won’t do it until we think it’s decent,” aldus Lagrave. "But it’s interesting and the world is evolving towards that little handheld device. I’d have fun on it, that’s absolutely the case. It would be foolish for any game developer to not be looking at that and we’re not foolish!”

'Apple smeert klanten onnodige garantie aan'

Apple leidt klanten in Nederland om de tuin door hen wijs te maken dat voor producten maar een jaar garantie geldt. Dat stelt de Consumentenbond, die dreigt naar de rechter te stappen als Apple zijn garantiebeleid niet aanpast.

In Nederland is bij wet geregeld dat consumenten garantie op een product krijgen gedurende de hele verwachte levensduur. Apple zou klanten echter vertellen dat ze maar recht hebben op een jaar. Wie langer garantie wil, kan een zogenoemd AppleCare Protection Plan nemen, maar dat kost extra geld.

Als een klant bijvoorbeeld de goedkoopste iMac desktopcomputer van bijna twaalfhonderd euro koopt, kan hij de garantieperiode voor 179 euro verlengen tot drie jaar. Volgens de Consumentenbond is dit kostbaar en onnodig.

Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, vindt dat Apple zijn klanten verkeerd informeert en hen onnodig dure garanties aansmeert. "Als het product na een jaar stuk gaat, heeft de klant ook zonder garantie recht op herstel."

Een Italiaanse rechter heeft Apple in januari een boete opgelegd van bijna een miljoen euro. De rechtbank oordeelde dat het Amerikaanse bedrijf misleidende informatie over de wettelijke garantieregels had verspreid.

'Apple smeert klanten onnodige garantie aan' (Foto: Novum)

Erkenning voor excellente scholen

Scholen waar uitstekend onderwijs wordt gegeven, kunnen vanaf dit jaar het predicaat 'excellente school' krijgen. Met deze publiekelijke erkenning krijgen zeer goed presterende scholen de maatschappelijke waardering die ze verdienen, schrijft minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) maandag aan de Tweede Kamer.

De bewindsvrouw verwacht bovendien dat het predicaat andere scholen in het primair en voortgezet onderwijs uitdaagt om ook te werken aan een verbetering van de kwaliteit. Een onafhankelijke jury onder leiding van hoogleraar Fons van Wieringen gaat de komende maand de beoordelingscriteria voor excellente scholen opstellen.

De jury zal niet alleen kijken naar het onderwijs, maar ook naar andere gebieden, zoals de aandacht voor excellente en hoogbegaafde leerlingen en de omgang met leerlingen die extra ondersteuning in de klas nodig hebben. De eerste uitreiking van de predicaten staat voor het najaar gepland.

Op termijn komt er ook een categorie excellente scholen bij de Inspectie voor het Onderwijs. De inspectie maakt momenteel een onderscheid tussen zeer zwakke, zwakke en voldoende scholen. Rond 2015 worden daar de excellente scholen aan toegevoegd.

De VVD reageert verheugd op de plannen, die al waren aangekondigd in het regeerakkoord. Een jarenlange wens komt uit, twittert Tweede Kamerlid en onderwijswoordvoerder Ton Elias. "Beloon kwaliteit; weg met angst voor uitmuntendheid."

Ridley Scott en scenarist werkten dronken samen

Ridley Scott en scenarist Damon Lindelof konden vooral goed samenwerken omdat ze tijdens de voorbereidingen van hun nieuwe film Prometheus behoorlijk wat gedronken hadden. Dat zei Lindelof, bekend van de tv-serie Lost, tijdens de film- en stripbeurs Wondercon, schrijft de Amerikaanse filmsite Collider.

"Deze film is de visie van Ridley, ik moest er alleen voor zorgen dat die mij duidelijk werd", legt Lindelof uit. "We hebben het bijna niet over andere films gehad, alleen over deze. Dat is misschien arrogant van ons, of juist heel bevrijdend. Maar het voelde goed, misschien gewoon omdat we dronken waren."

Prometheus wordt omschreven als een combinatie van horror, sciencefiction en actie. De film gaat over een groep onderzoekers in de ruimte die ontdekken waar het menselijk leven op aarde vandaan komt. Hun tocht voert hen naar de verste uithoeken van het heelal waar ze het tegen weerzinwekkende wezens op moeten nemen om het menselijk ras te redden.

De 38-jarige Lindelof benadrukt dat Prometheus geen prequel is van Scotts film Alien uit 1979. Het verhaal vindt plaats voor de eerste Alien-film, maar staat er verder los van, zegt hij. "Bij een prequel weet je al precies hoe het einde eruitziet, dat is namelijk het begin van de volgende film. Bij Prometheus mochten we alle bagage uit het verleden juist loslaten. Dat was heel bevrijdend."

"Prometheus geeft je wellicht meer informatie over de wereld waarin Alien zich afspeelt, maar je moet natuurlijk niet met die klassieke film gaan klooien", gaat Lindelof verder. "Deze film moet geheel op zichzelf kunnen staan. Mochten we ooit een vervolg op Prometheus maken, dan wordt dat een heel ander verhaal dan Alien."

Prometheus verschijnt 31 mei in de Nederlandse bioscoop.


Ridley Scott en scenarist werkten dronken samen (Foto: Novum)

[NBA] Miami wint thuis wel van Orlando

Miami Heat heeft zich zondag tegen Orlando Magic gerevancheerd voor de nederlaag van vijf dagen eerder. De nummer twee van de Eastern Conference was met 91-81 te sterk. Dwyane Wade maakte 31 punten, waarvan veertien in het vierde kwart. Ook Chrish Bosh had met 23 punten een belangrijk aandeel in de overwinning.

Orlando, dat derde staat, won het Floridiaans onderonsje dinsdag nog. De formatie kon echter niet voorkomen dat Miami zijn dertiende thuiszege op rij behaalde.

Oklahoma City Thunder heeft met 111-95 van Portland Trail Blazers gewonnen. De koploper in de westelijke afdeling dankte de zege voor een groot deel aan Russell Westbrook en Kevin Durant, die respectievelijk 28 en 26 punten scoorden. Oklahoma herstelde zich van de thuisnederlaag vrijdag tegen San Antonio Spurs.

Los Angeles Lakers ging in eigen huis onderuit tegen Utah Jazz. De bezoekers boekten een 103-99 zege. Paul Millsap leidde Utah naar de zege met 24 punten. De Lakers hadden negentien van de laatste twintig wedstrijden in het Staples Center gewonnen.

Overige uitslagen
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 87-103
Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 87-83
Memphis Grizzlies - Washington Wizards 97-92
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 115-99
Phoenix Suns - Houston Rockets 99-86


Miami wint thuis wel van Orlando (Foto: Novum)

Overmars vertrekt bij Go Ahead Eagles

Marc Overmars stopt na dit seizoen als hoofd technische zaken bij Go Ahead Eagles. De voormalige linksbuiten vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Ik zie wel wat er op mijn pad komt", laat hij weten op de website van de Jupiler Leagueclub. Overmars is ook aandeelhouder en commissaris technische zaken in Deventer.

De 38-jarige oud-international keerde na zijn loopbaan als voetballer in 2005 terug bij de Eagles, waar hij begin jaren negentig debuteerde. In 2008 trok hij zelfs voor een seizoen zijn voetbalschoenen weer aan. "Ik ben nu zeven jaar op vrijwillige basis actief geweest voor de club. Er komt een moment dat je toe groeit naar iets anders."

Wat Overmars nu gaat doen is onduidelijk. Vorig jaar dook zijn naam wel op om algemeen directeur te worden bij Ajax, een functie die nog altijd vacant is. De Epenaar gaf toen echter aan 'voorlopig' niets in de functie te zien. Wel werkt hij inmiddels parttime als jeugdtrainer in Amsterdam.

Overmars speelde tijdens zijn loopbaan onder meer voor Ajax, Arsenal en Barcelona. Bij de Catalanen sloot de 86-voudig international in 2004 zijn carrière af.

Archief met intieme brieven Einstein online gezet

Alle tachtigduizend documenten uit de archieven van Albert Einstein worden online gezet. Zo ook zijn persoonlijke briefwisselingen met een vijftal geliefden en een kaart aan zijn zieke moeder.

De verzameling is in bezit van de Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem. Die is begonnen met het uploaden van foto's in hoge resolutie van wetenschappelijke stukken, brieven over maatschappelijke kwesties en andere geschriften van de beroemde natuurwetenschapper.

De online archieven moeten onderzoekers van over de hele wereld directe toegang bieden tot Einsteins intellectuele nalatenschap, zeggen de betrokken archivarissen maandag. De Hebreeuwse universiteit publiceerde al een naslagwerk waarin alle tachtigduizend documenten zijn geïnventariseerd.


Archief met intieme brieven Einstein online gezet (Foto: Novum)

Foto's: Albumpresentatie Epica in 013

Vrijdag 16 maart presenteerde de Nederlandse metalband Epica vol trots haar nieuwe album in 013 te Tilburg. Met de presentatie van het nieuwe album 'Requiem for the Indifferent' in 013 werd een start gemaakt met een wereldtournee van de succesvolle band. In Tilburg werden ze bijgestaan door Stream of Passion als voorprogramma. FOK!fotograaf Marco van den Hout was er bij en maakte foto's!

Overschot betalingsbalans blijft toenemen

Het overschot op de lopende rekening van de betalingsbalans van Nederland is in 2011 gestegen naar een recordniveau. Dit maakte De Nederlandsche Bank (DNB) maandag bekend.

Nederland exporteerde in 2011 voor 65 miljard euro meer goederen en diensten dan het invoerde. Omdat vanuit Nederland voor 10 miljard euro meer geld naar het buitenland werd overgemaakt dan andersom kwam het overschot op de lopende rekening uit op 55 miljard euro.

Volgens hoogleraar financiële economie aan de Universiteit van Tilburg Sylvester Eijffinger is de eurocrisis de belangrijkste reden dat het overschot op de betalingsbalans, dat sinds 2009 al meer dan verdubbelde, maar blijft stijgen. "De nominale looneisen zijn door de crisis erg omlaaggegaan. Omdat de arbeidsproductiviteit wel blijft stijgen, is dat heel goed voor onze concurrentiepositie. In Zuid-Europa, waar juist een tekort op de betalingsbalans de norm is, stijgt die niet meer. En de lonen zijn daar nog niet voldoende gedaald om hiervoor te compenseren", aldus Eijffinger. Door de relatief goedkope euro wordt het voor bedrijven en consumenten uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Azië hiernaast aantrekkelijker om Nederlandse goederen te kopen.

Hoewel Nederland in het laatste kwartaal van vorig jaar al in een recessie verkeerde, was de export van goederen nooit eerder zo hoog.

Volgens Eijffinger toont dit aan dat de Nederlandse economie ondanks de huidige economische teruggang en de dreigende extra miljardenbezuinigingen in de kern geen probleem heeft.

"De groei van de arbeidsproductiviteit en de matige loonontwikkeling zijn gezond en versterken de concurrentiepositie. Daarom hoeven we echt niet op de bezuinigingstour, maar moeten we ons juist richten op structurele hervormingen zoals een flexibeler arbeidsmarkt", aldus Eijffinger.

OM in beroep in zaak schietpartij discotheek

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hoger beroep aangetekend in de zaak van de 25-jarige man die in september in een discotheek in Alkmaar een man van dichtbij in zijn hoofd schoot. De rechtbank in die plaats legde hem twee weken geleden zes jaar cel op voor poging tot doodslag, terwijl het OM negen jaar had geëist voor een poging tot moord.

Het 27-jarige slachtoffer overleefde de schietpartij op 3 september, maar liep wel blijvend letsel op. Hij was rond 04.00 uur 's nachts, kort voor sluitingstijd, neergeschoten na een woordenwisseling. Op het moment van de schietpartij waren zo'n 150 bezoekers in de discotheek aanwezig.

De rechtbank acht niet bewezen dat sprake was van voorbedachte rade. Volgens de officier van justitie was het een doelgerichte actie en heeft de verdachte voldoende momenten gehad zich te bezinnen.

Een paar dagen na de schietpartij besloot de gemeente de vergunning van de horecagelegenheid in te trekken. In en bij discotheek Extase vonden de afgelopen jaren vaker geweldsincidenten plaats.

'Vermissing bij brand in Limburgse timmerfabriek'

Bij een brand in een timmerfabriek in Elsloo wordt maandagmiddag een persoon vermist. De brandweer kan het pand dat in lichterlaaie staat niet betreden. De brand ontstond na een explosie en zorgt voor een rookpluim die in de wijde omgeving te zien is, meldt de regionale omroep L1.

Zowel de timmerfabriek als een dansschool, die in hetzelfde gebouw is gevestigd, wordt als verloren beschouwd. De brandweer is nog volop bezig de brand onder controle te krijgen.

Het treinverkeer in het zuiden van Limburg ondervond hinder door de rook. De timmerfabriek staat aan de Schutterstraat, een paar honderd meter van het spoor. De brandweer heeft het spoor rond 15.00 uur vrijgegeven. Kort daarna zal het treinverkeer weer normaal verlopen.

Ziekenhuisetage ontruimd na morsen formaldehyde

In het Sint Franciscus Gasthuis is maandagmiddag formaldehyde gemorst. De twaalfde verdieping van het Rotterdamse ziekenhuis is ontruimd. Brandweerlieden met zuurstofmaskers proberen de omvang in te schatten en de boel op te ruimen, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

De gevaarlijke stof kwam rond 14.45 uur vrij op de afdeling pathologie. Formaldehyde wordt gebruikt voor preparatiedoeleinden, bijvoorbeeld om weefsel op sterk water te zetten. De stof geeft bij inademing irritatie aan de luchtwegen en prikkelt de ogen.

EU wil ontvinnen van haaien tegengaan

De Europese Unie schaart zich achter een volledig verbod op de praktijk waarbij haaien, die als bijvangst aan boord zijn gehaald, de vinnen worden afgesneden voor ze terug in zee worden geworpen om te sterven. Dat heeft Brussel maandag bekendgemaakt. Het Europees Parlement moet zich nog over het verbod uitspreken.

De EU wil dat alle schepen in haar wateren en alle EU-schepen waar ter wereld dan ook haaien met hun vinnen nog aan het lijf overboord zetten. Een wet moet controles eenvoudiger maken en het ontvinnen van haaien tegengaan, zei Eurocommissaris voor visserij Maria Damanaki.

Haaienvinnen zijn vooral in Azië erg in trek, waar ze in de soep belanden en als alternatief medicijn worden gebruikt.

Chronicle voert bioscooplijst aan

Chronicle staat bovenaan in de lijst van best bezochte films van afgelopen weekeinde. De sciencefictionfilm over drie vrienden met bovennatuurlijke krachten komt nieuw binnen in de lijst.

De avonturenfilm John Carter 3D, die vorige week nog de koppositie bezette, zakt door Chronicle naar de tweede plaats. De komedie Project X, van de makers van The Hangover, maakt de top drie compleet.

In de top tien staat nog een nieuwe binnenkomer, Wanderlust. In de film speelt Jennifer Aniston een vrouw die samen met haar man, een rol van Paul Rudd, bij een commune terechtkomt. Ook Anistons geliefde Justin Theroux is in Wanderlust te zien.

Aangifte om lekken deal kroongetuige La S.

De advocaat van kroongetuige in het Amsterdamse liquidatieproces Peter la S. heeft aangifte gedaan over het uitlekken van een deal met zijn cliënt. Volgens Richard Korver heeft iemand bij justitie zijn ambtsgeheim geschonden, bevestigt de advocaat. Zondag meldde de NOS dat La S. 1,4 miljoen euro krijgt.

Van dat bedrag is volgens de NOS zes ton een renteloze lening om een bedrijf te starten en een huis te kopen. Hij krijgt 25 jaar de tijd om dat bedrag terug te betalen. De overige acht ton geldt als inkomen.

Het Openbaar Ministerie benadrukte maandagochtend dat geen belastende verklaring wordt gekocht van La S. Het geld dat hij krijgt moet gezien worden als voortvloeisel uit de zorgplicht van de overheid.

Justitie noch Korver wil de bedragen bevestigen. Volgens het OM is het uitgangspunt van het getuigenbeschermingsprogramma om iemand in staat te stellen weer een zelfstandig en veilig leven op te bouwen. De financiële voorzieningen die daarvoor worden getroffen moeten dan in verhouding staan tot de veiligheid voor de betrokkene.

De deal met La S. is overigens 'volledig transparant' aan de rechtbank voorgelegd, zegt justitie. Een geheim deel van de inhoud van de afspraken is nu uitgelekt.

'Advertenties in apps vreten energie'

Het spelen van spelletjes op smartphones kost aanzienlijk minder energie wanneer het spel geen advertenties bevat. Zonder advertenties zou een spel als Angry Birds zelfs 75 procent minder energie gebruiken. De energie gaat op aan het laden van online advertenties, concluderen Amerikaanse wetenschappers.

De onderzoekers van Microsoft Research en het Amerikaanse Purdue-instituut hebben hun onderzoek gedaan met behulp van nieuwe software. Die software kan analyseren hoeveel energie een app verbruikt. Ontwikkelaars moeten zo meer inzicht krijgen in het energieverbruik van hun applicaties.

Bij veel spellen en informatieve apps, zoals Free Chess en Angry Birds, worden advertenties getoond die gegevens van de gebruiker doorsturen. De onderzoekers concluderen dat smartphones vier keer langer met de energie van hun batterij zouden kunnen doen wanneer geen online advertenties gebruikt worden.


'Advertenties in apps vreten energie'

Van Nistelrooy beslist in april over toekomst

Ruud van Nistelrooy neemt in april de beslissing of hij stopt met voetballen. Dat zegt de 35-jarige aanvaller van Málaga tegen Sport1. "Ik schuif het maar vooruit en ik moet een keer een knoop gaan doorhakken." Een andere club ziet Van Nistelrooy in ieder geval niet zitten. "Dit is de laatste club waarvoor ik speel."

In 2011 tekende Van Nistelrooy een contract voor een jaar in Zuid-Spanje. Na een goede start moet hij de laatste maanden genoegen nemen met een plek op de bank. "Ik ben fit, train alles en ik voel me prima. Op wat voor manier wil ik mijn carrière voortzetten, dat moeten de komende weken uitwijzen."

Van Nistelrooy beleefde zijn gloriejaren bij Manchester United en Real Madrid. Hij kroonde zich meerdere malen tot topscorer van de competitie en won met beide teams de landstitel. Verder kwam hij uit voor het Duitse Hamburger SV en in Nederland voor FC Den Bosch, sc Heerenveen en PSV. Met Oranje speelde Van Gol op het WK van 2006 en de EK's van 2004 en 2008.


Van Nistelrooy beslist in april over toekomst (Foto: Novum)

'Finale Milaan-Sanremo wordt zwaarder'

De finale van de wielerkoers Milaan-Sanremo lijkt voor de editie van volgend seizoen op de schop te gaan. De reden is dat de koers, ondanks de bergjes in de slotfase, vaak eindigt in een massasprint en de organisatie de avonturiers meer kans wil geven.

Dit seizoen sprong er op de Poggio een groepje weg waaruit de uiteindelijke winnaar kwam. Simon Gerrans won de sprint van Fabian Cancellara die het leeuwendeel van het kopwerk in de slotfase had gedaan. Vincenzo Nibali eindigde als derde, met enkele seconden achter hem het als gevolg van een eerdere valpartij uitgedunde peloton.

"Het was een aantrekkelijke finale, maar Nibali kon het verschil niet maken op de Poggio en dat is niet voor het eerst. Een koers die een aanvaller niet de kans geeft om alleen aan de finish te komen, is geen echte race meer. We zullen het moeten aanpassen, zodat het parcours zwaarder wordt," zei organisator Mauro Vegni tegen L'Équipe.

Apple A5X versus Nvidia Tegra 3

Apple beweerde bij de presentatie van de nieuwe iPad dat de A5X-processor vier keer zoveel kracht had als de concurrerende Tegra 3-chip van Nvidia, die zijn debuut maakt in de Asus Eee Pad Transformer Prime. Laptop Mag heeft die bewering aan een test onderworpen.

Een van de weinige benchmarks die beschikbaar zijn voor zowel iOS en Android is GLBenchmark 2.1, welke een flink verschil laat zien tussen de twee concurrenten. De nieuwe iPad verwerkt 7,530,524 frames met een snelheid van 57 frames per second (fps), terwijl de Transformer Prime 3,523,926 frames met 27 fps verwerkt. Het verschil in renderen van texture pixels (texels) is nog groter: 1,9 miljard voor iPad tegenover 0,4 miljard voor Transformer Prime.

Toch gaat het te ver om de iPad tot overwinnaar uit te roepen, want als het gaat om ruwe processorkracht is de Tegra 3 superieur aan de A5X-chip. De geekbench-score van de Transformer Prime is 1.571, die van de nieuwe iPad is 692.

Ten slotte is nog een subjectieve test gedaan met twee spellen die voor zowel Android als iOS beschikbaar zijn: Riptide en Shadowgun. De testers geven aan dat iPad dankzij de hogere resolutie een scherper beeld op het scherm tovert dan Transformer Prime. Wel lijkt de Android-versie van Riptide meer grafische toeters en bellen te hebben, maar de testers tekenen hierbij aan dat de game geoptimaliseerd is voor Tegra 3, en nog niet voor A5X.

Hieronder een voorbeeld van de grafische verschillen tussen beide platformen. De volledige test kun je hier vinden.

tegra 3 shadowgun

ipad shadowgun

 

Charlize Theron zit in bitch-fase

Charlize Theron heeft de ene gemene rol na de andere te pakken. "Picasso had zijn blauwe periode en dit is mijn bitch-periode", zei de Zuid-Afrikaanse actrice tijdens de persconferentie van Snow White and the Huntsman op de film- en stripbeurs WonderCon.

De actrice speelt in de Sneeuwwitje-film de kwaadaardige stiefmoeder van het onschuldige prinsesje. De 36-jarige Theron weet wel waarom ze slechte vrouwen zo goed kan spelen. "Omdat ik een trut ben", grapte ze.

Theron is te zien naast Kristen Stewart, die Sneeuwwitje speelt. Ze vond het spelen in de film het einde. "We zetten onze kronen op en gilden naar mensen en mochten gemeen doen. Het is echt de beste baan ooit." De actrice vond het interessant om de kwaadaardige stiefmoeder zwartgallig slecht te spelen. "Iedereen heeft een ander idee van dat personage en het was leuk om dat beeld helemaal te verneuken."

Naast haar rol als stiefmoeder speelt Theron ook een bitch in de zwarte komedie Young Adult. De actrice won in 2004 een Oscar voor haar rol als seriemoordenaar in Monster. Snow White and the Huntsman is vanaf 7 juni te zien.


Charlize Theron zit in bitch-fase (Foto: Novum)

André Hazes jr (18) deed 50 vrouwen

André Hazes jr schaamt zich er niet voor dat hij af en toe naar de hoeren gaat. Dat verklapte de zoon van volkszanger Hazes in het BNN-programma Spuiten en Slikken. Ook zei hij dat hij met ruim 50 vrouwen het bed deelde.

Jr. is dan nog maar 18, hij vindt dat je alles een keer moet proberen. En een prostituee bezoeken heeft hij zelfs meerdere keren gedaan. Sowieso is Hazes Jr. niet vies van seks. Hij werd ontmaagd op zijn 13e en sliep met ruim vijftig vrouwen. Soms met meerderen per maand, soms een maandje niet, aldus Dré. Ook triootjes heeft hij wel eens gedaan.

Nicolette Kluijver, die het programma presenteert, vroeg in de studio applaus voor Dreetje Hazes omdat ze het wel stoer vond dat Dré met meer dan 50 vrouwen neukte. Overigens maakte zijn vader ooit een nummer over een prostituee.

 
André Hazes jr (18) deed 50 vrouwen

Lokhoff langer bij VVV-Venlo

VVV-Venlo en Ton Lokhoff hebben overeenstemming bereikt over een langer verblijf van de trainer in Venlo. De 52-jarige oefenmeester tekent een contract dat hem tot en met seizoen 2013/14 aan de Venlose club verbindt. 

"De werkwijze van Ton Lokhoff heeft de afgelopen maanden heel goed uitgepakt voor ons als club", aldus algemeen directeur Hans Soentjens. "De sfeer is goed en we zijn zeer tevreden over de behaalde resultaten. Verder past deze trainer ons inziens perfect bij de fase waarin we als VVV-Venlo thans verkeren. Het was dan ook logisch om samen om de tafel te gaan zitten. Ton gaf meteen aan dat hij graag met ons in gesprek wilde gaan. We zijn er dan ook snel uitgekomen en dat is een prettig gevoel."

Ton Lokhoff is ook blij met de verlenging: "Ik ben hier een paar maanden geleden met volle overtuiging ingestapt. De opdracht die ik destijds meekreeg was VVV-Venlo te behouden voor de eredivisie en dat is nog steeds het doel. Ik vind het een goed teken dat de club nu al met me wilde praten over een contractverlenging. En dat we het snel met elkaar eens waren, straalt wederzijds vertrouwen uit."

Alkmaarder niet vervolgd voor duinbranden

Een 45-jarige man uit Alkmaar die vorig jaar twee keer werd opgepakt voor het stichten van duinbranden in de gemeente Bergen wordt niet vervolgd. Onderzoek heeft onvoldoende bewijs tegen de man opgeleverd voor een veroordeling, laat het Openbaar Ministerie maandag weten.

Het duingebied in de Noord-Hollandse gemeente werd in 2009, 2010 en 2011 tientallen keren getroffen door brand. De politie, justitie en de gemeente gaan uit van brandstichting. Dat is volgens het OM echter lastig te bewijzen omdat door het vuur en het bluswerk sporen verloren kunnen gaan. Ook is er nooit iemand geweest die heeft gezien wie de branden heeft aangestoken.

De Alkmaarder werd vorig jaar twee keer aangehouden voor betrokkenheid bij in totaal vijf brandstichtingen. Ook werd onderzocht of hij iets te maken had met bijna zestig andere branden in de duinen.

Apenschedel en slagtanden in beslag op Schiphol

Een apenschedel en vijftig slagtanden van olifanten zijn de afgelopen twee weken op Schiphol in beslag genomen. Dat meldt de douane van de Amsterdamse luchthaven maandag.

In een vrachtzending uit Nigeria op doorreis naar Azië ontdekte de douane zaterdag 3 maart vijftig slagtanden van olifanten. De slagtanden van deze streng beschermde diersoort zijn ingenomen. Een onderzoek is gestart.

Grensbewakers vonden op vrijdag 16 maart in de handbagage van een Finse man de schedel van een makaak, een beschermde apensoort. De Fin is beboet, omdat hij geen geldige importpapieren voor de dierlijke hersenpan had.


Apenschedel en slagtanden in beslag op Schiphol (Foto: Novum)

Egyptische voert vermoorde eega aan katten

Een Egyptische vrouw heeft op bizarre wijze haar echtgenoot om het leven gebracht. Nadat ze volgens eigen zeggen jarenlang gekleineerd en mishandeld werd door hem, besloot ze hem uit te putten met seks alvorens hem dood te steken en zijn lijk aan de katten en honden op straat te voeren.

Toen de vrouw twee weken na de moord werd gearresteerd verklaarde de vrouw: "Ik heb hem gedood omdat hij me constant beledigde en mishandelde. Hij had mijn zelfrespect totaal ondermijnd. Hij weigerde een echtscheiding zodat me niets anders restte dan hem te vermoorden."

Nadat ze haar man door middel van seks had uitgeput stak ze hem talloze malen met een mes. Dit was echter te klein om hem te doden en ze haalde uit de keuken een groter mes. Hiermee bracht ze om het leven, om vervolgens zelf ook uitgeput in slaap te vallen naast het lijk van haar man.

Om de politie om de tuin te kunnen leiden, had de vrouw op internet gezocht naar het perfecte moordplan. "Nadat ik weer wakker was, begon ik hem te villen en in stukken te snijden. Vanaf mijn balkon gooide ik stukje voor stukje zijn lijk naar de honden en de katten op straat. Elke keer wanneer de dieren een stuk hadden opgegeten, gooide ik een ander deel van het lichaam van het balkon”, vertelde ze. 

Ook voor de botten en de schedel had ze de perfecte oplossing gevonden. Deze verfde ze, nadat ze ze had verbrijzeld met een gasfles, zwart en gooide alles in de vuilnisbak. Toen de man na twee weken als vermist werd opgegeven door zijn broer, en een vuilnisman de botresten ontdekte leidde het spoort al snel naar de verbitterde vrouw.  

Teams willen duidelijkheid over achtervleugel Mercedes

De Formule 1-teams Lotus en Red Bull hebben autosportfederatie FIA gevraagd om nog voor de Grand Prix van Maleisië te oordelen over de achtervleugel van Mercedes. Dat team heeft een F-duct, dat via het Drag Reduction System geactiveerd wordt, in de vleugel zitten.

De FIA keurde het systeem in eerste instantie goed, maar juist het activeren door middel van de knop voor het DRS zou volgens Lotus en Red Bull tegen de regels ingaan. Hierdoor heeft de coureur een actieve invloed op de aerodynamica van de auto, terwijl dat juist verboden is, omdat in 2010 bij het bedienen van de F-duct gevaarlijke situaties konden ontstaan. Bij Mercedes werkt het systeem na activatie van het DRS passief, omdat bij het bedienen van de achtervleugel een sleuf geopend wordt die de lucht door de achtervleugel leidt en er zo voor zorgt dat deze stabieler wordt. Dit levert een hogere topsnelheid op.

Lotus en Red Bull dreigden afgelopen weekend in Australië met een protest, maar zagen hier vanaf. In plaats daarvan benaderden ze de FIA met de vraag om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen over hoe ver de interpretatie van de regels op dit punt mogen gaan. Mocht het legaal worden bevonden dan zullen meer teams met hun eigen variant van het systeem aan de slag gaan.

2 nieuwe namen op Pinkpop

Op dit moment zijn er 36 bands die hun komst naar de 43e editie van Pinkpop hebben bevestigd. De Australische band Hungry Kids of Hungary werd de dag na de perspresentatie al binnengehaald. De act is een sensatie in hun thuisland en had in 2011 een zomerhit in Nederland met 'Scattered Diamonds'. Op Pinkpop zullen ze hun debuutalbum Escapades ten gehore brengen. 

De eerste nieuwe naam die op de inmiddels uitverkochte maandag zal optreden is het Dancepop Collectief Miike Snow uit Zweden. De twee Zweden en een Amerikaan staan gepland voor de Converse-stage. De oplettende 3FM-luisteraar hoort dagelijks hun hit 'Paddling Out' voorbijkomen.

De tweede nieuwe naam is de Amerikaanse groep Rival Sons. Zij zullen een mix van bluesrock, hardrock en soul á la de jaren 70 ten gehore brengen. De Rival Songs staan ook op maandag ingepland op de 3FM stage.

De afgelopen zes edities van het jaarlijks terugkerende festival waren volledig uitverkocht. Voor deze editie zijn er inmiddels al 60.000 kaarten over de toonbank gegaan, waarvan 30.000 weekendtickets. 


Miike Snow - Paddling Out (Bron: YouTube)

Ninja Turtles van Michael Bay zijn buitenaards

In de Ninja Turtles-film van producent Michael Bay zijn de vechtlustige schildpadden niet gemuteerd, maar komen ze van een andere planeet. "Deze schildpadden zijn van een buitenaards ras. Ze worden stoer, hebben lef, zijn grappig en helemaal om van te houden", zei Bay tijdens de Nickelodeon Upfront in New York.

Volgens Bay worden zijn alien-schildpadden geloofwaardig. "Als je deze film ziet, geloven kinderen dat ze ooit echt zullen bestaan."

Een video van de presentatie is door de Amerikaanse website stuffwelike.com online gezet. De regisseur hield tijdens de bijeenkomst een presentatie van de 3D-film die hij over de groene vechtersbazen wil maken. Naast de film lanceert jeugdzender Nickelodeon een nieuwe tv-serie over de Ninja Turtles.

In de originele stripboeken van de Teenage Mutant Hero Turtles uit de jaren tachtig zijn de schildpadden gemuteerd nadat giftige stoffen in hun riool terechtkwamen. Sindsdien vechten de vier groene helden om de straten van New York veiliger te maken.

De film wordt hoogstwaarschijnlijk geregisseerd door Jonathan Liebesman, bekend van de sciencefictionfilm World Invasion: Battle Los Angeles. De film moet eind volgend jaar in de Amerikaanse bioscopen draaien.

Occupy Amsterdam moet donderdag weg zijn

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft Occupy Amsterdam tot donderdagochtend de tijd gegeven om het Beursplein te verlaten. Het tentenkamp op het plein in het centrum van Amsterdam, dat eerder al op aandringen van de gemeente werd ingeperkt, moet om 10.00 uur helemaal weg zijn.

Volgens de burgemeester hielden de demonstranten zich niet aan afspraken. Zo werd eerder afgesproken dat er maximaal vier actievoerders mochten blijven slapen om spullen te bewaken, maar slapen er nu toch te veel mensen. Daklozen en alcoholisten zouden het kamp gebruiken als overnachtingsplek.

Ook raakt het protestdoel van Occupy op het plein steeds meer op de achtergrond en staat dat daardoor volgens Van der Laan niet meer in verhouding tot de overlast die het kamp veroorzaakt voor omwonenden en ondernemers in de buurt.

Daarnaast is het feit dat overleg met de Occupyers moeizaam verloopt en dat ze weigeren een vertrekdatum te noemen reden voor de gemeente om de actievoerders een ultimatum te stellen. Als ze donderdag niet weg zijn wordt het kamp ontruimd.

Documentaire Ouwehoeren blijft bioscoophit

De Nederlandse documentaire Ouwehoeren heeft na dit weekeinde meer dan twintigduizend bezoekers getrokken. Dat laat distributeur A-Film maandag weten. Eind december behaalde de docu al de kristallen status voor tienduizend bezoekers.

Jaarlijks bereiken een handjevol documentaires de Kristallen Film. Vorig jaar was die eer toebedeeld aan Ouwehoeren en Stand van de Sterren. Dit jaar haalde muziekdocu Over Canto al meer dan tienduizend bezoekers.

Ouwehoeren gaat over het leven van de tweeling Martine en Louise Fokkens die al ruim vijftig jaar op de Amsterdamse wallen werken. De documentaire van Rob Schröder en Gabrielle Provaas is al verkocht aan diverse landen en is geselecteerd voor een aantal internationale festivals waaronder HotDocs in Canada en het Rome Independent Film Festival.


Documentaire Ouwehoeren blijft bioscoophit (Foto: Novum)

Kate Winslet wil de planken op

Kate Winslet wil graag in het theater haar kunsten vertonen. De Britse actrice heeft al diverse gesprekken gevoerd met toneelregisseur David Hare over een rol in zijn stuk Skylight, schrijft de Britse krant The Daily Mail. Het zou haar eerste theaterrol worden.

Bill Nighy speelt in het toneelstuk de rol van Tom Sargeant, een beroemde restaurateur die weer in contact komt met een oude minnares, de rol die Winslet op het oog heeft.

De 36-jarige Winslet probeert al maanden het toneelstuk in haar drukke schema te krijgen. Skylight zou eind dit jaar in première moeten gaan. "Ze is verliefd op het stuk en zou het heel graag willen doen", zegt een bron uit de productie tegen de krant. Winslet heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze ooit graag in het theater zou willen staan.


Kate Winslet wil de planken op (Foto: Novum)

Gordon-Levitt bestudeerde Bruce Willis uren

Joseph Gordon-Levitt heeft voor zijn rol in Looper Bruce Willis bestudeerd. De Amerikaanse acteur speelt in de keiharde actiefilm de jongere versie van Willis. "De meeste voorbereiding voor deze rol zat in het bekijken van Bruce Willis-films en het luisteren naar zijn stem", zegt hij in een interview met de Amerikaanse filmsite Zap2it.

Gordon-Levitt luisterde hele dagen naar de stem van Bruce Willis op zijn iPod. "Daarna heb ik hem zelf beter leren kennen", vertelt de 31-jarige acteur. "En dan zijn er nog die tweeënhalf uur die ik iedere ochtend in de make-up zat."

Zijn eigen moeder herkende Gordon-Levitt niet door zijn Willis-make-up. "Het zag er zo echt uit, als ik in de spiegel keek, leek het echt mijn gezicht", vertelt de acteur. "Mijn eigen gezicht zag er raar uit, als ik in de weekenden geen make-up op had."

In Looper reist huurling Joe, de dubbelrol van Willis en Gordon-Levitt, door de tijd om zijn moorden te maskeren. De film draait in september in de Amerikaanse bioscopen en in oktober in de Nederlandse.


Gordon-Levitt bestudeerde Bruce Willis uren (Foto: Novum)

Lotina derde trainer Villarreal dit seizoen

Villarreal heeft maandag in Miguel Ángel Lotina een nieuwe trainer gevonden. De aanstelling volgt een dag nadat de Spaanse club José Molina had ontslagen. Lotina tekent een contract tot het einde van het seizoen en staat maandag al op het trainingveld. Lotina is dit seizoen al de derde trainer die voor de groep staat bij Villarreal.

De club van voormalig Feyenoord-speler Jonathan de Guzman begon het seizoen onder leiding van Juan Carlos Garrido. Hij werd in december ontslagen na een bekerdebacle tegen derdeklasser Miranda. Zijn opvolger, voormalig Deportivo la Coruna-keeper Molina, presteerde niet veel beter en kreeg zondag zijn congé.

De 'Submarino Amarilla' verkeert al het hele seizoen in degradatienood. Villarreal staat slechts drie punten boven de streep. De 54-jarige Lotina zit woensdag voor het eerst op de bank in het thuisduel met Real Madrid.

Mietjespolitiek

Ondanks dat de Jargonbrigade al een klein decennium de Zwetsprijs uitreikt om politici te stimuleren zich duidelijk uit te drukken, blijft de politiek vergeven van slap geouwehoer. Momenteel is “Dit kabinet durft niet te hervormen”, de favoriete zin van de Nederlandse oppositie. Vaak gevolgd door een andere holle frase zoals “het nu echt tijd is om keuzes te maken”. Wat proberen de politici in de oppositie hiermee echt te zeggen? 

Apple komt met plannen voor kasoverschot

De aandeelhouders van Apple zullen maandag een antwoord krijgen op hun meest gestelde vraag: wat zal de technologiegigant doen met zijn honderd miljard dollar in kas? Het in Californië gevestigde concern houdt een telefonische persconferentie over wat er gedaan zal worden met de ongekende voorraad aan liquide middelen.

Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering stelde bestuursvoorzitter Tim Cook dat de onderneming 'zeer diep' nagedacht heeft over het contante geld en actief strategieën bespreekt met de raad van bestuur over het beheer van het geld. "Het is erg veel", voegde hij daar toen aan toe. "Het is meer dan we nodig hebben om het bedrijf te runnen."

Sommige investeerders verwachten dat Apple een dividend zal uitkeren. Dat zal een grote verschuiving voor het concern inhouden, dat regelmatig betoogt het geld nodig te hebben om de leveringen van componenten voor de producten veilig te stellen. Aandeelhouders hebben veel gelobbyd voor de invoering van een terugkerende oplossing in plaats van een eenmalige inkoop van aandelen of een dividenduitkering.


Apple komt met plannen voor kasoverschot (Foto: Novum)

13-jarige bekent straatroven en diefstal

Een 13-jarige jongen uit Amersfoort heeft bekend zes straatroven en drie diefstallen te hebben gepleegd. Drie vrienden die ook verdacht waren, zijn vrijgelaten. Dat meldt de politie.

Een vrouw was zondag 5 februari bijna het slachtoffer van een straatroof. Ze reed over een fietspad toen een jongen met een hamer voor haar sprong en geld eiste. De vrouw begon hard te schreeuwen, waarop de jongen vluchtte. Op basis van het signalement werd de knul kort daarop thuis gearresteerd.

Na onderzoek van de politie bleek dat de jongen mogelijk meer op zijn kerfstok had, vijf straatroven gepleegd tussen december en februari en een schoolinbraak. De tiener heeft alles bekend en zit vast in afwachting van berechting en een mogelijke uithuisplaatsing.

KNVB wil Pasveer een duel schorsen

Heracles Almelo moet het in de halve finale van de KNVB Beker tegen AZ mogelijk stellen zonder Remko Pasveer. De 28-jarige doelman ontving vanwege zijn rode kaart vrijdag tegen Vitesse een schikkingsvoorstel van één duel. Pasveer werd tijdens de 2-0 nederlaag in de 41e minuut bestraft voor het neerhalen van Renato Ibarra.

Heracles, dat tot 13.00 uur de tijd heeft om in beroep te gaan, neemt het donderdag in Alkmaar op tegen AZ. Tegen Vitesse nam Dennis Telgenkamp de plaats van Pasveer in onder de lat.

Zware OS-loting hockeymannen

De Nederlandse hockeyploeg moet zich op de Olympische Spelen door een zware poule zien te wringen. De mannen van bondscoach Paul van Ass nemen het in Londen op tegen regerend olympisch kampioen Duitsland, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, India en België.

Hoewel het twaalfde en laatste land nog niet bekend is, kon de loting toch plaatsvinden. De ploeg die de kwalificatiewedstrijd wint, wordt automatisch in de andere poule geplaatst. Daar neemt Australië, dat de wereldranglijst aanvoert, het verder op tegen Groot-Brittannië, Spanje, Pakistan en Argentinië.

De eerste wedstrijd in het mannentoernooi wordt gespeeld op 29 juli, twee dagen na het begin van de Spelen.

Inbrekers gaan met pythons aan de haal

Dieven hebben dit weekend bij een woninginbraak in het Drentse Hoogeveen vier koningspythons meegenomen. De slangen hebben een lengte van ongeveer anderhalve meter en zijn ongevaarlijk, meldt de politie maandag.

De eigenaar van de woning aan De Reiger ontdekte zondagavond dat zijn de voordeur was geforceerd en zijn huisdieren weg waren. De buit van de inbrekers bestond verder uit geld, sieraden, een televisie, een laptop en twee geluidsboxen.

Cricketers verder in kwalificatie WK

De Nederlandse cricketploeg heeft zich verzekerd van deelname aan de play-offs voor het WK Twenty20 in september. Nepal werd maandag met zes wickets verschil verslagen. Oranje eindigt daardoor bij de beste drie in groep A van het kwalificatietoernooi. Voor Nederland was het de vijfde zege in zes duels. Alleen Afghanistan was nipt te sterk.

Nederland was tot 86 runs gekomen, één meer dan Nepal. Tom Cooper was topscorer met achttien runs. Hong Kong is morgen de laatste tegenstander van Nederland in de groepsfase. De beste drie ploegen van de twee poules plaatsen zich voor de play-offs, die donderdag beginnen. Er zijn twee plaatsen te vergeven voor het WK.

Van der Meer wint futuretoernooi in Antalya

Nick van der Meer heeft het ITF $10.000 futuretoernooi in het Turkse Antalya gewonnen. De 27-jarige Amsterdammer versloeg in de finale de als eerste geplaatste Slowaak Pavol Cervenak met 7-6 en 6-1. Het is de zevende ITF-zege voor Van der Meer. 

Deze overwinning levert Van der Meer achttien punten op voor de ATP-ranking. Hij staat nu op plek 422 van de ATP-ranking. Cervenak staat 200 plekken hoger. De beste positie die de Amsterdammer ooit behaalde was plek 342 in 2008. Komende week speelt Van der Meer opnieuw in Antalya een ITF $10.000 futuretoernooi. 

'Volkert verdient tweede kans, maar straf is te kort'

35% procent van de mensen die stemden op de FOK!poll vindt dat Van der Graaf een tweede kans verdient maar dat de straf veel te kort is. 16% vindt dat hij gewoon zijn straf heeft uitgezeten en dat hij dus sowieso meteen een tweede kans verdient.

26 % vindt dat Van der Graaf nooit meer vrij gelaten moet worden. 2% geeft aan Volkert juist een held te vinden. Een op de zeven mensen (15%) geeft aan dat ze hem graag opwachten zodra de moordenaar van Pim Fortuyn vrijkomt. 

De meningen zijn goed verdeeld: User Ach_joh: "Bekijk het eens redelijk. Een gemiddelde straf voor een moord met voorbedachte rade staat? 6/7 jaar maximaal. Zou hij meer moeten krijgen omdat het Pim Fortuyn betrof?"  Veel reacties gingen ook over dat hij geen berouw heeft: Big_Yin: "Hij heeft geen spijt van wat hij gedaan heeft. Hij mag nooit meer vrij komen." En Harry64: "Hij had levenslang moeten krijgen omdat het een politieke moord was. Mohammed B kreeg immers ook levenslang voor een religieuze moord."

Lees alle reacties hier


 

Dertien jaar voor boer die stal uit Verboden Stad

Een rechtbank in Beijing heeft maandag een Chinese boer veroordeeld tot dertien jaar cel voor het stelen van kostbare voorwerpen uit de Verboden Stad. De 27-jarige Shi Baikui kreeg daarnaast een boete van omgerekend zo'n 1600 euro, meldt het officiële Chinese persbureau Xinhua.

De man stal de kleine gouden beursjes en gespiegelde, met juwelen versierde poederdoesjes in mei uit het keizerlijke paleis. Zes van de negen stukken werden teruggevonden. Drie van de voorwerpen, die samen ongeveer achttienduizend euro waard zijn, zouden nog altijd zoek zijn.

Shi zei tijdens de rechtszitting dat hij de misdaad in een 'opwelling' beging, meldt Xinhua.

Na het incident ontstond ongerustheid over de beveiliging van de Verboden Stad, ook bekend als het Paleismuseum. Sinds 2009 wordt bij de toeristentrekpleister gewerkt aan betere beveiliging, bericht het staatspersbureau.

EA haalt aantal servers offline

EA heeft aangegeven om op 13 april de onlineservers van een aantal games stop te zetten. Het gaat hier om wat oudere games zoals Fifa 10 maar ook om de wat nieuwere spellen zoals EA MMA. De spellen zullen vanaf die datum niet meer online te spelen zijn. Voor sommige games moest men een Online Pass kopen om online te kunnen spelen, welke nu dus niets meer waard is.

De games die je over drie weken niet meer online kunt spelen zijn:

  • Burnout Revenge
  • FIFA 10
  • The Godfather II
  • EA MMA
  • Need for Speed Prostreet
  • The Saboteur

Naar alle waarschijnlijkheid gaan ook EA Sports Active en EA create op zwart. Bekijk de verdere lijst op de EA-website.

Lindsay Lohan geeft zichzelf huisarrest

Lindsay Lohan geeft zichzelf huisarrest nu ze voor de zoveelste keer met de politie in aanraking is gekomen. De actrice komt haar huis niet meer uit tenzij ze een afspraak heeft met de rechter, in de hoop dat ze niet weer in de problemen komt. Ze raakte vorige week weer in opspraak omdat ze de benen zou hebben genomen na een aanrijding in Los Angeles.

Lohan sluit zichzelf op in haar huis tot haar proeftijd, volgende week donderdag, voorbij is. Vrienden van de 25-jarige actrice zouden haar hebben gesmeekt om voorlopig niet meer te feesten, schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Lindsay zat nog in haar proeftijd vanwege juwelendiefstal, toen ze vorige week iemand raakte met haar Porsche.

De politie wil kijken of er een officieel onderzoek moet komen. Lohans advocaat ontkent dat ze iets of iemand heeft geraakt met haar bolide.

Toen Lohan woensdag na een avondje stappen wegreed bij een nachtclub om te vluchten voor de paparazzi, zou ze een omstander hebben geraakt. Lohan zit nog in haar proeftijd wegens juwelendiefstal, ze moest zich eerder verantwoorden voor de rechter omdat ze zich niet aan de voorwaarden van haar proeftijd had gehouden.

'Winkelketen GAME gaat deze week kopje onder'

Al weken druipen er berichten binnen over de financiële status van de winkelketen GAME. Nu heeft de Sunday Times aangegeven dat de winkelketen deze week over de kop gaat als de schulden van £180 miljoen niet betaald worden.

Volgens bronnen heeft de winkelketen een schuld van £21 miljoen aan huur die voor zondag betaald moet worden. Daarnaast krijgt de belastingdienst ook nog eens £10 miljoen aan BTW, videogame-distributeurs £40 miljoen en ligt er nog een aankomende loonrekening van £12 miljoen in het verschiet.

Degene die wil investeren in dit zinkend schip zal bovenstaande schulden moeten aflossen en nog eens zo'n £100 miljoen aan de Royal Bank of Scotland moeten geven. Walmart en OpCapita hebben beide al enkele biedingen gedaan op de winkelketen maar vermoedelijk zullen zij de ondergang ook niet kunnen afwenden aldus sceptische kredietverstrekkers.

Bedrijven zoals Electronic Arts, Nintendo, SEGA, Microsoft, Capcom en Activision hebben hun steun aan GAME al opgezegd waardoor games zoals Mass Effect 3, Street Fighter X Tekken en FIFA Street niet in die winkels te koop zullen zijn. GAME gaf vorige week nog aan dat ze actief aan het kijken zijn naar oplossingen maar ze kunnen geen garanties bieden dat deze er zullen komen.

Spaanse arts Beltrán gepakt met dopingproducten

Na anderhalf jaar onderzoek is de Spaanse arts Alberto Beltrán Niño gearresteerd. Hij werd gepakt met verschillende dopingproducten op zak, waaronder het relatief nieuwe middel Aicar.

Aicar is een lichaamseigen stof en zou erg in trek zijn bij wielrenners, omdat het voorlopig nog niet op te sporen is. Bij Beltrán werd ook TB-500, een andere nieuwe vorm van doping, gevonden.

De dokter werd gearresteerd toen hij vanuit Madrid naar Colombia wilde vliegen. De politie volgde hem al langer vanwege de verklaringen van de Spaanse ex-wielrenner David Garcia. Beltrán wordt overigens niet rechtstreeks in verband gebracht met ploegen die nu in de ProTour uitkomen.

Cardioloog onderzoekt spelers Spurs

De selectie van Tottenham Hotspur laat zich op eigen verzoek onderzoeken door een cardioloog. De formatie van trainer Harry Redknapp zag zaterdag Fabrice Muamba van Bolton Wanderers in elkaar zakken tijdens het FA Cup-duel tussen beide clubs.

Sportcardioloog Sanjay Sharma zou vandaag al twee spelers van de Spurs onderzoeken, maar na het incident met de 23-jarige Muamba wil de hele selectie onder de loep worden genomen.

Muamba ligt nog in kritieke toestand op de intensive care. De middenvelder van Bolton kreeg kort voor rust een hartaanval in het kwartfinaleduel in de FA Cup. Nadat hij ongeveer tien minuten was gereanimeerd, werd de geboren Congolees naar een ziekenhuis overgebracht.


Cardioloog onderzoekt spelers Spurs (Foto: Novum)

KPN keert ton schadevergoeding uit

KPN keert in totaal honderdduizend euro uit aan klanten die begin februari last hebben gehad van het afsluiten van hun mailaccount. Van de 995 binnengekomen claims zijn er 750 toegewezen. Dat meldt KPN. Over de hoogte van specifieke bedragen voor klanten wil het telecombedrijf niets kwijt.

Het telecombedrijf blokkeerde in februari de e-mailaccounts van zo'n twee miljoen klanten omdat het erop leek dat inloggegevens op internet waren verschenen. Die gegevens bleken uiteindelijk niet afkomstig te zijn van KPN, maar van thuiswinkel baby-dump.nl. KPN heeft de e-mailaccounts een dag later weer geactiveerd.

Het telecombedrijf neemt ook extra anti-hackmaatregelen. Zo komt er een speciaal team dat de veiligheid van de IT-organisatie moet vergroten. Het bedrijf heeft toegegeven dat het ict-onderhoud 'niet optimaal' is geweest en dat het fouten heeft gemaakt 'op het gebied van het informeren van en communiceren met onze klanten'.

Blangé eerste Nederlander in Hall of Fame

Peter Blangé wordt opgenomen in de Hall of Fame van het volleybal. Dat maakte de organisatie die de lijst beheert bekend. De 47-jarige recordinternational is de eerste Nederlander die wordt opgenomen in de lijst. Naast Blangé worden er nog vijf voormalig volleybalhelden bijgeschreven. De officiële toevoeging is in oktober.

Blangé speelde tussen 1984 en 2000 vijfhonderd interlands voor Oranje. Hij won in 1996 olympisch goud in Atlanta. Vier jaar eerder in Barcelona eindigde Nederland nog als tweede. Na zijn actieve carrière werd hij coach van Nesselande uit Rotterdam. In 2006 werd Blangé aangesteld als bondscoach van het Nederlandse herenteam. Veel succes had hij niet, waardoor hij in 2010 besloot op te stappen.

Huntelaar: "Mentaal en fysiek topfit"

Schalke 04 kan komend weekend al een voorschot nemen op kwalificatie voor de voorronde van de Champions League. Door de overwinning op Kaserslautern en het verlies van Bayer Leverkusen, staat de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar stevig op de vierde plek in de Bundesliga. Komend weekend kan Schalke 04 de concurrent uit Leverkusen definitief op afstand zetten. De clubs spelen dan tegen elkaar.

"Dat duel is natuurlijk zeer belangrijk voor ons. Ze liggen tien punten achter en willen aanhaken", zei Huntelaar, die mikt op de derde plek. Die wordt momenteel bezet door Borussia Mönchengladbach.

"We hebben gezien dat Gladbach heeft gewonnen. Ook daarom was onze zege bij Kaiserslautern enorm belangrijk. We hebben bewezen dat we mentaal en fysiek topfit zijn", aldus Huntelaar.

Paul de Leeuw krijgt documentaire over leven

Paul de Leeuw wordt binnenkort gevolgd door camera's van de VARA. De omroep maakt een film over de presentator, die op 26 maart zijn vijftigste verjaardag viert. Dat bevestigt een woordvoerder van De Leeuws poductiebedrijf E.V.A.

Hoe lang De Leeuw wordt gevolgd door de VARA, is niet duidelijk. De publieke omroep kon maandagochtend niet direct verdere toelichting geven. Volgens het AD wordt De Leeuw een half jaar gevolgd en moet de film dit najaar klaar zijn.

Cavendish: 'Heb ploeg in de steek gelaten'

In aanloop naar Milaan - San Remo bombardeerde Mark Cavendish zichzelf als favoriet, de wielrenner kon echter al heel snel afgeschreven worden voor de overwinning. Na afloop was Cavendish niet bereikbaar voor commentaar en dook snel de teambus in. Via Twitter kwam er uiteindelijk een reactie.

"De koers van zaterdag komt op mijn lijst van slechtste wedstrijden in mijn loopbaan. Iets ging er goed mis. Ik heb er geen verklaring voor, maar ik heb een fantastische groep in de steek gelaten." Teamgenoot Bernhard Eisel liet via de officiële website van Sky zijn reactie weten. "In de aanloop naar de klim zaten we goed voorin. Hij kreeg het echter lastig en moest lossen. Daarna kwam hij ook op het vlakke niet in zijn ritme. Het was gewoon een slechte dag. Mark miste de kracht. Erg jammer, want hij wilde heel graag winnen."

Gameborsten-exhibitie in Japan

Vorig jaar kwam de game Senran Kagura uit in Japan voor de 3DS. De game gaat over schoolmeisjes die ninja's zijn met hele, hele grote borsten. Nu is er recentelijk vanwege die game een exhibitie in Japan geweest waar vijftig tekenaars hun visie op de game gaven.

De bedenker van het spel kwam met het idee door maar één ding: borsten. Daarnaast wilde de ontwikkelaar weten hoe die grote borsten in de 3D-functie van de 3DS eruit zouden zien. De gehele exhibitie zal een week te zien zijn in Japan, bekijk hier verschillende artstukken die als NSFW ervaren kunnen worden.

Senran Kagura

Wasteland 2 verschijnt in oktober volgend jaar

Het tactische rollenspel Wasteland 2, dat gefinancierd wordt door ruim 25.000 fans, wordt in oktober volgend jaar afgerond. Dat heeft gamestudio Inxile laten weten. Via een inzamelingsactie heeft de gamestudio 1,3 miljoen dollar opgehaald voor de productie van het spel.

Vorige week had de gamestudio het minimale bedrag van 900.000 dollar binnen twee dagen verzameld. De inzameling loopt nog door tot 17 april.

Wasteland verscheen in 1988 en was de inspiratie voor onder meer de Fallout-reeks. Het was het eerste rollenspel waarin spelers hun team konden opsplitsen voor tactische diepgang.


Wasteland 2 verschijnt in oktober volgend jaar

CD: The Civil Wars - Barton Hollows

Het duo The Civil Wars is de beste liveband die ze ooit gezien heeft volgens Adele. En niet alleen Adele is in de wolken over dit tweetal, twee Grammy awards bij de laatste verkiezingen bevestigen het talent van Joy Williams en John Paul White. Ze gingen ervandoor met Best Country Duo/Group Performance en Best Folk Album. Nu is het live nog even op ze wachten, maar de muzikale kwaliteiten van The Civil Wars liegen er inderdaad niet om op de debuutplaat Barton Hollow.


Man gearresteerd na racistische tweet over Muamba

In Engeland is een 21-jarige man gearresteerd nadat deze via Twitter een racistische opmerking had gemaakt over Fabrice Muamba. Muamba, middenvelder van Bolton, kreeg op het veld een hartaanval toen zijn ploeg tegen Tottenham in de FA Cup speelde. De 23-jarige Muamba ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Via het account @Liamstacey9 werden de opmerkingen online gezet, die voor veel publieke ophef zorgden. Het account was volgens de eigenaar gehackt, maar is wel uit de lucht gehaald. "De politie van South Wales hebben een 21-jarige man aangehouden. Hij wordt momenteel vastgehouden op het Swansea Central Politiebureau", aldus een verklaring van de politie.

Een van de tweets in kwestie (Foto: Anorak.co.uk)

Cruijff wil snel interim-directeur bij Ajax

Johan Cruijff wil dat Ajax zo snel mogelijk een interim-directeur aanstelt die de club voorbereidt op het nieuwe seizoen. Dat zegt de voormalige nummer veertien in zijn column in De Telegraaf. "De komende vijf weken zijn beslissend voor het hele seizoen", beweert Cruijff, die wil voorkomen dat er nog een voetbaljaar verloren gaat.

"Deze week benoemen de leden de nieuwe bestuursraad en zodra die geïnstalleerd is, moet er doorgepakt worden richting het eerste elftal." Cruijff legt de aanstelling van een interim-directeur in handen van de bestuursraad, die nu nog bestaat uit Hennie Henrichs, Tonnie Bruins Slot, Jan Buskermolen, Dick Schoenaker en Cees Vervoorn.

De leden van Ajax stemmen dinsdag of het bestuursorgaan wordt uitgebreid met oud-directeur Maarten Oldenhof en supportersafgevaardigde Ronald Pieloor.

Amanda Balk noemt dochter Afrojack Vegas

De dochter van Afrojack heeft de naam Vegas gekregen. Zijn ex-vriendin Amanda Balk beviel vrijdagavond van een meisje. De baby weegt 3322 gram.

"Dit schitterende moment overtreft al mijn dromen!", schreef de Gouden Kooi-deelneemster maandag op haar Facebookpagina. Bij een 'zware bevalling' kwam haar dochter via een keizersnede ter wereld. "Ik ben intens gelukkig met mijn kleine meisje. We maken het samen goed en genieten intens van elkaar."

Amanda en Afrojack gingen uit elkaar vlak nadat Amanda zwanger bleek te zijn en hebben sindsdien vrijwel geen contact. De Nederlandse dj zou haar na een ruzie op straat hebben gezet. Afrojack zou momenteel een relatie hebben met Paris Hilton.

Bolton-speler Muamba nog steeds in kritieke stoestand

Fabrice Muamba, middenvelder van Bolton, is nog steeds in kritieke toestand in het London Chest ziekenhuis. De voetballer zakte tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Tottenham op het veld in elkaar.

Vandaag hebben het ziekenhuis en de ploeg van Muamba gezamelijk een update gegeven over de toestand van de middenvelder. "Fabrice Muamba blijft in kritieke toestand op de intensive care van het Heart Attack Centre in het London Chest ziekenhuist", aldus de officiële verklaring. Daarnaast hebben ze aangegeven vandaag geen updates meer te geven.

Verder is er bevestigd dat het hart van de 23-jarige Muamba weer werkt nadat hij aan was gekomen in het ziekenhuis. "Fabrice werd op het veld en onderweg naar het ziekenhuis langdurig gereanimeerd, zijn hart is hierdoor weer gaan werken, hij is in het ziekenhuis verdoofd tegen de pijn en zal hier nog minstens 24 uur verblijven."

Bolton-voorzitter Phil Gartside bedankte iedereen voor de ondersteuning. "Ik weet dat de familie van Fabrice is overdonderd met de hulp en steunbetuigingen, mensen hebben het ziekenhuis veelvuldig bezocht om kaarten af te geven en hebben mails en berichten gestuurd. Ik wil de Premier League, de FA en alle clubs die ons hebben bijgestaan bedanken voor alles." Ook de voorzitter van Tottenham reageerde geëmotioneerd: "Onze gedachten zijn bij Bolton en vooral bij de familie van Fabrice, gebeurtenissen als deze zetten alles weer in perspectief. Daarnaast zijn we bijzonder trots op de medische teams van beide ploegen, hun reactie was direct en zeer professioneel.

Muamba is geboren in de hoofdstad van Congo, Kinshasa. De middenvelder kwam op jonge leeftijd al naar Engeland om hier zijn geluk te beproeven. De Congolees speelt sinds 2008 voor Bolton en heeft tot op heden 148 wedstrijden voor de ploeg gespeeld.

Left 4 Dead 2 krijgt nieuwe DLC

Valve heeft nog steeds geen datum gekozen voor de nieuwe DLC van Left 4 Dead 2 maar zal deze binnenkort vrijgeven.

In een Left 4 Dead 2-blog staat namelijk het volgende: “Now that we have a solid version of the maps (some minor changes still coming), we are focused on the DLC and getting some pesky bugs out of the shipping version. As soon as we have a release date we will let you know,” aldus iemand van het L4D-team.

De DLC heeft diverse nieuwe maps genaamd Cold Stream, Blood Harvest, Crash Course, Dead Air, Death Toll en No Mercy maps welke momenteel al in open beta zijn op steam.

Guild Wars 2 bèta-uitnodigingen rollen uit

ArenaNet is begonnen met het versturen van bèta-uitnodigingen voor Guild Wars 2. Alleen zullen we waarschijnlijk weinig nieuws horen over de bèta want mensen behoren zich te houden aan een aantal regels.

Mensen die meedoen aan de bèta mogen namelijk niks vertellen over de bèta zelf want anders worden ze er uit verwijderd. Meer dan één miljoen mensen hebben zich ingeschreven voor de bèta maar hoeveel mensen er werkelijk uitgenodigd zullen worden is niet bekend.

De bèta-uitnodigingen worden de komende dagen verstuurd dus hou je inbox in de gaten.

Microsoft heeft een vacature voor AAAA development

Microsoft is opzoek naar een executive producer voor "AAAA" development. Wellicht is de recruiter niet bekend met het gaming jargon of er zit toch iets aan te komen bij Microsoft.

Verder komt "AAAA" drie keer voor in de vacature en dan is de kans op een typo wel heel erg klein.

“Microsoft Studios (Xbox) is looking for a dynamic and seasoned Executive Producer to lead and develop a world-class team who will own the creation and delivery of a AAAA experience that delivers on 1st party goals and, more importantly, creates a fun gaming experience for our audience,” aldus de advertentie.

Interessant is dat er niet gesproken wordt over de Xbox 360 maar over de Xbox. Het kan dus goed zijn dat deze executive producer zich bezig gaat houden met de nieuwe Xbox.

HRT-duo verwacht in Maleisië wel te racen

Coureur Pedro de la Rose en Narain Karthikeyan van het HRT-team denken tijdens de Grand Prix van Maleisië wel aan de start van de race te kunnen verschijnen. Beide rijders mochten afgelopen weekend niet beginnen aan de race, omdat zij niet aan de 107 procent-regel voldeden.

"De twee belangrijkste dingen die we in de korte periode tot het weekend in Maleisië moeten doen, zijn het gereed krijgen van de beweegbare achtervleugel en het verbeteren van de stuurbekrachtiging", aldus De la Rosa. "In Australië wist ik maar zeven getimede ronden te rijden, dus het is komend weekend ook zaak om meer tijd op de baan door te brengen, zodat ik de auto beter kan leren kennen en op zoek kan gaan naar een betere afstelling. Als we dat allemaal voor elkaar krijgen, zouden we een goede race moeten kunnen hebben op het circuit van Sepang."

"Dit was geen gemakkelijk eerste weekend voor ons", vervolgde Karthikeyan. "Maar het team werkt hard om alles op orde te krijgen. Hopelijk kunnen we komend weekend meer kilometers maken met de nieuwe auto, zodat we er dit keer beter voor staan voor de kwalificatie. Het team werkt ook hard om de problemen met de betrouwbaarheid op te lossen, dus ik ben vol vertrouwen dat het in Maleisië beter gaat."

Monks laten hun talenten zien in WoW: Mists of Pandaria

De monks in Mists of Pandaria krijgen speciale abilities, waarmee spelers zelf combo's samen kunnen stellen. Blizzard hoopt dat spelers er een Street Fighter-achtig gevoel bij krijgen wanneer ze vechten. Daarnaast hebben ze weer de talents op de schop genomen, zodat mensen meer zelf kiezen in plaats van het overnemen van een site.

Monks gebruiken energie en Chi. Door speciale aanvallen te gebruiken wordt energie verbruikt en krijgen ze een Chi-punt. Met Chi kunnen ze dan weer andere aanvallen gebruiken. Hiermee kunnen spelers zelf hun combo's samenstellen en spelen met wat zij het leukst vinden.

De vernieuwde talent tree moet daar ook aan bijdragen. Er zijn maar weinig talents die de stats verhogen. De meeste zijn vervangen door talents die spelers voordelen geven, zonder te veel te letten op cijfertjes. Denk bijvoorbeeld aan iets wat willekeurig kan gebeuren, of een ability die je zelf kan activeren. Deze keuzes zijn even sterk en afhankelijk van de voorkeur van de speler. De nieuwe specialisaties voor de Monk heten Windwalker (DPS), Brewmaster (tank) en Mistweaver (healing). Een lijst van alle talents en abilities voor de monk is hier te lezen.

Naast de aanvallen en talents zijn er natuurlijk ook de animaties en rassen. Elk ras, behalve de goblins en de worgen, kunnen monk worden. De monk heeft ook nog unieke animaties voor elke specialisatie. Je beweegt dus daadwerkelijk anders wanneer je aan het healen of tanken bent. Heb je al tien karakters en zou je graag een Pandaren erbij willen? Vrees niet, in Mists of Pandaria zal je elf karakters op een server kunnen maken.

Naast de monks krijgen de bestaande classes ook een (kleine) make-over. Blizzard heeft al wat kleine dingen bekendgemaakt. Demonology warlocks krijgen een balkje wat volloopt waardoor ze zelf de controle hebben over de duur van demon form, en destruction warlocks krijgen 'fiery power' terwijl ze spells gebruiken waardoor ze in vlam vliegen.

Pandaren

"Van Persie is geen echte spits"

Willem van Hanegem snapt niets van de discussie over de spitspositie bij Oranje. De oud-trainer vindt Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar allebei moeten spelen.

In zijn column in het Algemeen Dagblad zegt Van Hanegem dat Huntelaar wat hem betreft altijd een basisplaats krijgt. "Hij biedt zich aan, is echt áltijd aanspeelbaar, hij kaatst, laat juist eens een balletje lopen, geeft steekpassjes en maakt heel slim gebruik van de domheid van de meeste verdedigers tegenover hem. Huntelaar is een ongelooflijk sterke, effectieve en slimme spits, eentje waar naar mijn idee de bondscoach straks ook niet om heen zal willen."

"En dan wordt er altijd de vergelijking met Van Persie gemaakt, iets waarvan ik erg moe word", vervolgt Van Hanegem. "Van Persie is een van de sterren van de Premier League, scoort bij de vleet en Arsenal leunt volledig op hem in dit seizoen."

"Maar Robin is geen echte spits, hooguit een gemaakte spits. Bij Arsenal weten ze hem snel te vinden en blijft hij vaak voorin, bij het Nederlands elftal duurt het langer eer ze hem vinden dus gaat hij de bal zoeken als de tegenstander het middenveld bezet houdt. Dat gaat ten koste van zijn rendement. Daarom moet hij bij Oranje uit de spits."

"Ik hoop dat de bondscoach straks met een aanvallende driehoek gaat spelen waarbij de nadruk op rechts ligt. Dus met Huntelaar in de punt van de aanval, Van Persie daar achter, Robben op rechts en een open linkerkant waar van mij iedereen mag opduiken", aldus Van Hanegem.

Haase stijgt op wereldranglijst

Robin Haase is ondanks zijn mindere prestaties in Indian Wells en Dallas twee plaatsen gestegen op de wereldranglijst. De 24-jarige Hagenaar bezet de 53e positie op de maandag gepubliceerde ranglijst. Haase ging op het masterstoernooi in Californië al in de eerste ronde onderuit en struikelde op de challenger in Dallas in de kwartfinale.

Haase is met afstand de beste Nederlander. Thomas Schoorel volgt op de 123e plaats, twee plekken hoger dan Igor Sijsling. Jesse Huta Galung handhaaft zich nog net in de top tweehonderd. Thiemo de Bakker leverde tien plaatsen in en staat 261e.

Novak Djokovic blijft de nummer één van de wereld, voor Rafael Nadal en Roger Federer. John Isner, die in de finale in Indian Wells van Federer verloor, debuteert in de top tien. Ook de Serviër Janko Tipsarevic boekte een plaats winst. Hij staat nu negende.

Bij de vrouwen leidt Victoria Azarenka de dans. De Wit-Russin, die zegevierde in Indian Wells, houdt Maria Sharapova en Petra Kvitova achter zich. Caroline Wozniacki zakte naar de zesde positie. Ze moet Agnieszka Radwanska en Samantha Stosur nu ook voor zich dulden.

Michaëlla Krajicek steeg van de tachtigste naar de 71e plaats. Arantxa Rus behoort niet langer tot de top honderd. De Monsterse bezet de 105e stek, waar ze vorige week nog 98e stond.

Meer Nederlanders met dubbele nationaliteit

Op 1 januari vorig jaar waren er in Nederland 1,2 miljoen mensen met de Nederlandse en minimaal een andere nationaliteit. Dat zijn er veertigduizend meer dan een jaar eerder, blijkt uit cijfers van het CBS. Bijna de helft van de mensen met een dubbel paspoort heeft naast de Nederlandse ook de Turkse of Marokkaanse nationaliteit.

In 2010 werden in totaal 47 duizend mensen Nederlander met behoud van hun oorspronkelijke nationaliteit. Zevenduizend mensen verkregen het Nederlanderschap naast hun oorspronkelijke nationaliteit via een zogeheten optieverklaring of adoptie. Zestienduizend mensen werden Nederlander door naturalisatie met behoud van de oorspronkelijke nationaliteit.

Verder kregen 24 duizend kinderen die geboren werden een dubbele nationaliteit omdat een van de ouders naast de Nederlandse een niet-Nederlandse nationaliteit heeft. Er vertrokken in 2010 bijna zevenduizend mensen met een dubbele nationaliteit uit Nederland.

BioWare sluit niks uit voor Mass Effect 3-einde

Zondagavond is er een bericht verschenen vanuit BioWare dat ze geen plannen hebben om het einde te veranderen van Mass Effect 3. Het bericht is snel verwijderd maar de fans op verschillende fora gingen door het dolle heen.

Nu heeft BioWare een offcieel bericht online gezet waarin ze spreken over de fout van het bericht gisteren. In het nieuwe bericht geeft BioWare aan het verzoek van de fans serieus te nemen en alle feedback te verzamelen. Ze hebben nog geen besluit genomen en sluiten nog helemaal niks uit.

Vele fans van de Mass Effect-serie zijn teleurgesteld in het einde van het derde deel. Er zijn klachten ingediend bij de overheid vanwege misleidende advertenties en er is zelfs een donatieproject opgezet voor het goede doel dat inmiddels al op ruim op $66.000 staat.

Hieronder het officiële bericht.

"We are aware that there are concerns about a recent post from this account regarding the ending of the game. In this post it was stated that at this time we do not have plans to change the ending.

We would like to clarify that we are actively and seriously taking all player feedback into consideration and have ruled nothing out. At this time we are still collecting and considering your feedback and have not made a decision regarding requests to change the ending.

Your feedback and opinions are of the utmost importance to us. We apologize for any confusion this has caused. Our top priority regarding this discussion is to keep communication with you, our loyal fans, open and productive."

Krachten in Heroes of Ruin-trailer

Square Enix heeft een nieuwe trailer vrijgegeven van de game Heroes of Ruin. De game wordt ontwikkeld door n-Space en moet dit voorjaar uitkomen voor de 3DS.

In de trailer zien we beelden van de omgevingen en monsters die we zullen tegenkomen. Volgens de ontwikkelaar zal je nooit twee keer dezelfde dungeon zien in het spel vanwege een systeem dat elke keer nieuwe dungeons genereert. Bekijk de trailer hieronder.

[Serie A] Uitslagen speelronde 28

Afgelopen weekend werd de 28e speelronde afgewerkt in de Italiaanse Serie A. Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor speelronde 29.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Parma AC Milan 0-2
Fiorentina Juventus 0-5
Cagliari Cesena 3-0
Bologna Chievo 2-2
Catania Lazio Roma 1-0
AC Siena Novara Calcio 0-2
Lecce US Palermo 1-1
Internazionale Atalanta 0-0
Udinese Napoli 2-2
AS Roma Genoa ma. 19 maart


Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 AC Milan 28 18 6 4 60 57-22
2 Juventus 28 14 14 0 56 44-17
3 Lazio Roma 28 14 6 8 48 42-34
4 Napoli 28 12 11 5 47 52-30
5 Udinese 28 13 8 7 47 38-26
6 AS Roma 27 12 5 10 41 40-33
7 Internazionale 28 12 5 11 41 38-36
8 Catania 28 10 11 7 41 36-35
9 Bologna 28 9 9 10 36 31-33
10 US Palermo 28 10 5 13 35 40-45
11 Chievo 28 9 8 11 35 24-35
12 Atalanta 28 9 13 6 34 31-29
13 Cagliari 28 8 10 10 34 29-35
14 Genoa 27 9 6 12 33 35-48
15 AC Siena 28 8 8 12 32 32-30
16 Fiorentina 28 8 8 12 32 27-33
17 Parma 28 7 10 11 31 33-44
18 Lecce 28 6 8 14 26 31-45
19 Novara Calcio 28 5 8 15 23 24-46
20 Cesena 28 4 5 19 17 16-45


Topscorers

# Speler Club Doelpunten
1 Zlatan Ibrahimovic AC Milan 20
2 Antonio Di Natale Udinese 19
3 Edinson Cavani Napoli 18
4 Germán Denis Atalanta 15


Programma speelronde 29

Datum Thuis Uit
zo 25 mrt, 15:00 Atalanta Bologna
zo 25 mrt, 15:00 Lazio Roma Cagliari
zo 25 mrt, 15:00 Napoli Catania
zo 25 mrt, 15:00 Genoa Fiorentina
zo 25 mrt, 15:00 Juventus Internazionale
zo 25 mrt, 15:00 Novara Calcio Lecce
zo 25 mrt, 15:00 Cesena Parma
zo 25 mrt, 15:00 AC Milan AS Roma
zo 25 mrt, 15:00 Chievo AC Siena
zo 25 mrt, 15:00 US Palermo Udinese

Hackers kraken DLC Street Fighter X Tekken

Er is al veel te doen geweest over de DLC van Street Fighter X Tekken. Zo zou de DLC van de Xbox 360-versie van de game al volledig op de disc staan. Hackers hebben deze DLC gekraakt en spelen nu doodleuk online met personages die eigenlijk nog niet beschikbaar zijn, bevestigt Capcom.

Christian Svensson van Capcom geeft aan al verschillende meldingen gehad te hebben over spelers die met niet beschikbare personages spelen: “Yes, we’re seeing news of this. Quite ballsy for folks to be taking hacked Xbox 360s on Live where they are detectable. In any event, we already have opened channels of communication with Microsoft on these issues Friday night. If you can capture screens or video of this in action (as some have already) we’re working on bans for boxes and accounts with Microsoft for haxxors.”

Verder riep hij spelers op om hackers aan te geven op het forum van Capcom, maar hier kwam hij later op terug met de woorden “We’ll catch them ourselves”.

Officieel zullen de personages uit de DLC van Street Fighter X Tekken niet beschikbaar komen voor de zomer, wanneer de PlayStation Vita-versie van de game uitkomt. Wel zal er in de tussentijd andere gratis danwel betaalde DLC uigebracht worden.

3-jarige getest op explosieven USA

In de Verenigde Staten ontstaat regelmatig ophef over het beleid iedereen die een mogelijke bedreiging vormt grondig te fouilleren. Het meest recente geval dat naar buiten kwam draait om een 3-jarig jongetje in een rolstoel.

Terwijl de vader het jongetje probeert gerust te stellen zonder het kind daadwerkelijk aan te mogen raken, zien we hoe de beveiliging de jongen fouilleert, de stoel en het gipsbeentje onderzoekt en hoe de jongen wordt getest op de aanwezigheid van sporen van explosieven op de handjes.

Nadat blijkt dat de jongen geen gevaarlijke terrorist is mag deze zijn weg vervolgen.

Het gebeurt wel vaker. De 3-jarige dochter van een nieuwslezer werd krijsend van angst gefouilleerd nadat haar teddybeer al werd afgepakt, maar ook zesjarigen zijn niet veilig. Vrouwen die hun borsten zijn verloren wegens kanker worden gedwongen hun prothese af te doen voor onderzoek en kunnen 95-jarigen met leukemie erop rekenen dat ze hun luier uit moeten trekken. Ook babies zijn niet veilig.

Het is een van de vele honderden filmpjes die zijn opgedoken over de paranoïde-praktijken van de Transportation Security Administration (TSA), die van elk van deze zaken wist te melden dat ze geheel volgens protocol zijn uitgevoerd.

Zang in Surge Concerto-trailer

Gisteren heeft ontwikkelaar Gust een nieuwe trailer uitgebracht voor Surge Concerto: Ciel nosurge. In deze PS Vita game zal je drie jaar aan in-game-tijd krijgen om het hoofdpersonage Ion te helpen.

Ion is namelijk haar geheugen kwijt en het de taak van de speler om Ion te helpen en daarbij ook enkele raadsels op te lossen. Gust noemt de game een 'realtime life simulation' en de speler zal doormiddel van menu's in het spel Ion helpen bepaalde keuzes te maken. Of de game een Westerse release krijgt is nog niet bekendgemaakt.

'Busongeluk Zwitserland straf van God'

De oorzaak van de busramp van 14 maart met een Belgische touringcar bij het Zwitserse Sierre is bekend: het is een straf van God. Daar is een bepaalde sekte althans van overtuigd: Duitssprekende leden van de onbekende sekte verkondigden tijdens kerkdiensten in verschillende Belgische kerken dat de versoepelde abortuswetgeving in België de grondslag vormde voor de ramp, waarbij 22 schoolkinderen en zes volwassenen de dood vonden.

De sekteleden sloegen onder meer toe bij misvieringen in kerken in Aarschot en Lommel, waar de meeste omgekomen slachtoffers vandaan komen. Ook in Leuven probeerden sekteleden een dienst te verstoren, maar wisten politieagenten dit te voorkomen. De deken van Leuven heeft aangifte gedaan van de incidenten.

Meer woningcorporaties in de problemen

Naast Vestia zitten nog zeker vijftien woningcorporaties in de problemen door de inzet van riskante financiële producten. Dat blijkt uit een inventarisatie van de NOS onder 295 woningcorporaties. De problemen lijken op die van de Rotterdamse woningcorporatie, die 1,5 miljard euro in onderpand moest geven aan banken.

Door de extreem lage rente eisten banken extra onderpand voor renteswapproducten die juist moesten beschermen tegen een hoge rente. De vijftien woningcorporaties hebben daar samen bijna driehonderd miljoen euro voor moeten uittrekken.

Woningcorporatie Portaal uit Baarn is naast Vestia de corporatie die het grootste bedrag moest reserveren, in totaal 99 miljoen euro. Stichting Mooiland uit Ede moest een bedrag van 61 miljoen euro reserveren en Staedion uit Den Haag 39 miljoen euro.

De corporaties zeggen dat ze in staat zijn de extra lasten op te vangen. Als de rente weer oploopt kunnen ze het bij de bank geparkeerde geld terugkrijgen.

Ontdek de wereld van Pandaria

Blizzard heeft heel wat screenshots en teasers vrijgegeven van hun aankomende expansion, Mists of Pandaria. Enkele dungeons, instances en zones worden getoond, en we maken kennis met de inwoners van Pandaria. We reizen langs de bergen, met lava overspoelde mijnschachten, en tempels.

Er komen in totaal zeven zones zodat de speler meer keus heeft waar die wil levelen. De zones heten Jade Forest, Kun-Lai Summit, Krasarang Wilds, Valley of the Four Winds, Townlong Steppes, Vale of Eternal Blossom en Wandering Isle. De laatsgenoemde zone is speciaal, het verschijnt namelijk niet op de map. De mist is verdwenen door de cataclysme en er wordt om het land gevochten door de Horde en Alliance, hierdoor zal de wereld steeds veranderen.

Blizzard heeft voor enkele zones al bekendgemaakt wat je er kan doen. Zo kun je in Valley of the Four Winds dailies doen om een boerderij te helpen die is overwoekerd met onkruid en zelf het land gebruiken om ingrediënten en herbs te planten. Wanneer je de volgende dag terugkomt moet alles geoogst worden en is het van jou. In andere zones zijn historische objecten neergezet die je kan bezoeken om de geschiedenis van Pandaria te ontdekken. In de Vale of Eternal Blossom zijn lorekeepers waar je historische vondsten naartoe kan brengen, waarna de Pandaren een presentatie geven over die vondsten.

Mists of Pandaria Mists of Pandaria

Mists of Pandaria Mists of Pandaria

Mists of Pandaria Mists of Pandaria

Mists of Pandaria Mists of Pandaria

Mists of Pandaria Mists of Pandaria

Mists of Pandaria Mists of Pandaria

Mists of Pandaria Mists of Pandaria

Mists of Pandaria Mists of Pandaria

Mists of Pandaria Mists of Pandaria

Mists of Pandaria Mists of Pandaria

Mists of Pandaria Mists of Pandaria

Mists of Pandaria Mists of Pandaria

'Doden beschieting Joodse school Frankrijk'

Drie mensen zijn maandag doodgeschoten bij een Joodse school in het zuidwesten van Frankrijk. Dat hebben getuigen gemeld.

Op de plek van het incident zou een zwart geklede motorrijder zijn gesignaleerd. Vorige week werden in het zuidwesten van Frankrijk drie militairen doodgeschoten. Bij zeker een van die incidenten zou de dader een motorrijder zijn.

'Doden beschieting Joodse school Frankrijk'
'Doden beschieting Joodse school Frankrijk' (Foto: ANP)

Gust komt met nieuwe Atelier-game

Tijdens het Dengeki Game Festival gisteren in Japan heeft ontwikkelaar Project A14 onthuld. Deze game zal een nieuw deel worden in de bekende Atelier-serie van de ontwikkelaar, een officiële titel is nog niet bekendgemaakt.

De nieuwe game staat los van de Arland-serie waar de Atelier-games de laatste paar jaar zich mee bezig houden. Het thema van de game gaat over beloftes, die van het hoofdpersonage en haar zusje en die van de ontwikkelaar naar de fans. De game moet in juni op de markt verschijnen van Japan, of er een Westerse-release is is nog niet bekendgemaakt. De game is exclusief voor de PS3.

Zijlstra verwacht meer afgekeurde hbo-studies

Door het strengere toezicht op het hbo zullen in de toekomst meer opleidingen worden afgekeurd. Dat verwacht staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD), zegt hij in een interview met nu.nl.

De staatssecretaris kondigde onlangs maatregelen aan nadat meerdere hbo-instellingen in opspraak waren gekomen. Bij een aantal opleidingen werden bijvoorbeeld diploma's te gemakkelijk vergeven. Accreditatieorganisaties en de Onderwijsinspectie krijgen van Zijlstra nu een belangrijkere rol.

"We hebben de teugels aangehaald en dus het is niet zo gek dat er nu misstanden boven komen drijven", zegt Zijlstra. "Er zullen dingen naar boven komen die in het verleden werden gedoogd. Als student ben je dan de sjaak, want je zit op een opleiding waar de kwaliteit ondermaats is. Maar we moeten hier doorheen."

In het interview wordt ook de invoer van een sociaal leenstelsel in de bachelorfase besproken. De maatregel, waarmee in de masterfase wordt geëxperimenteerd, ligt mogelijk op tafel in het Catshuis als bezuinigingspost. "Uit het Catshuis kan van alles komen, maar tot die tijd ben ik gewoon gehouden aan het regeerakkoord wat er nu ligt", zegt Zijlstra daarover.


Zijlstra verwacht meer afgekeurde hbo-studies (Foto: Novum)

Sakaguchi: "The Last Story is een achtbaan"

Het brein achter de Final Fantasy-serie en baas van Mistwalker, Hironobu Sakaguchi, ziet de voordelen van zowel de klassieke Japanse RPGs als de westerse variant. Mistwalker's recente game, The Last Story, heeft veel weg van een Japanse RPG, maar heeft wel een aantal standaard elementen de deur uitgegooid.

Sakaguchi: "We wilden spelers met The Last Story het gevoel geven dat ze in een achtbaan zitten." Om die reden heeft The Last Story geen grinden, geen eindeloos rondlopen op de spelwereld en is het mogelijk om cut-scenes over te slaan. Dit alles om "de snelheid erin te houden."

Hoewel The Last Story hierdoor breekt met een aantal klassieke Japanse RPG-elementen, is het genre volgens Sakaguchi nog niet overleden. "Ook met alleen maar klassieke elementen kun je een goede game maken. We kijken tenslotte ook nog steeds naar klassieke drama's, zelfs al hebben we ook moderne drama's." Ook is volgens hem de discussie over wat beter is - Japanse of westerse RPGs - overbodig. "Westerse RPGs geven de speler vaak een enorme, uitgebreide wereld en veel vrijheid, terwijl de Japanse RPGs meer aandacht geven aan het verhaal. De keus voor een Japanse of westerse RPG ligt volledig aan de voorkeur van de speler."

Na de enorme inspanning tijdens het maken van The Last Story, doet de studio het nu iets rustiger aan. Mistwalker werkt op dit moment aan 3 kleinere iOS games, waaronder een surf-spel.

The Last Story

Soul Calibur V-patch bevat 240 aanpassingen

Op 21 maart komt er een patch uit voor Soul Calibur V. De patch bevat voornamelijk tweaks en andere aanpassingen op de balans in de game - in totaal welgeteld 240 aanpassingen.

Naast de patch, heeft Namco Bandai ook meer informatie vrijgegeven over de eerste DLC voor de game, die op 6 april verschijnt. Met de DLC krijgt de speler de beschikking over nieuwe outfits, onder andere een dienstmeisjes kostuum, een harnas en sport kleding.

De trailer hieronder toont niet alleen de patch en de DLC, maar er wordt ook een voorproefje gegeven op toekomstige DLC, die, vreemd genoeg, een soort Pacman-outfit zal bevatten.

Tweehonderdduizend reizigers met Boekenweekgeschenk

Zo'n tweehonderdduizend mensen hebben zondag op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis met de trein gereisd. Dat meldt de NS zondag. Dit is evenveel als vorig jaar.

Schrijver van het Boekenweekgeschenk Tom Lanoye reisde zondag ook zelf met de trein. Nietsvermoedende treinreizigers konden hun exemplaar van het boek Heldere Hemel door de Vlaamse schrijver laten signeren.

Iedereen die tijdens de Boekenweek voor 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken koopt, krijgt het Boekenweekgeschenk. De Boekenweek duurt nog tot komende zaterdag.

[Bundesliga] Uitslagen speelronde 26

In de Bundesliga werd afgelopen weekend de 26e speelronde gespeeld. Hieronder vind je alle uitslagen en andere statistieken.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
1899 Hoffenheim VFB Stuttgart 1-2
Borussia Dortmund Werder Bremen 1-0
Bayer Leverkusen Borussia Mönchengladbach 1-2
Hamburger SV SC Freiburg 1-3
1.FC Nürnberg VFL Wolfsburg 1-3
FC Augsburg FSV Mainz 05 2-1
Hertha BSC Bayern München 0-6
FC Kaiserslautern FC Schalke 04 1-4
Hannover 96 1.FC Köln 4-1

Stand:

# Club Wed. w g v p v - t
1 Borussia Dortmund 26 18 5 3 59 53-16
2 Bayern München 26 17 3 6 54 64-17
3 Borussia Mönchengladbach 26 15 6 5 51 39-16
4 FC Schalke 04 26 16 2 8 50 58-34
5 Bayer Leverkusen 26 11 7 8 40 39-34
6 Werder Bremen 26 11 6 9 39 40-39
7 Hannover 96 26 9 11 6 38 34-36
8 VFB Stuttgart 26 10 6 10 36 43-34
9 VFL Wolfsburg 26 10 4 12 34 34-47
10 1.FC Nürnberg 26 9 4 13 31 25-37
11 FSV Mainz 05 26 7 9 10 30 38-41
12 1899 Hoffenheim 26 7 9 10 30 29-37
13 1.FC Köln 26 8 4 14 28 33-50
14 Hamburger SV 26 6 9 11 27 30-48
15 FC Augsburg 26 5 11 10 26 27-40
16 SC Freiburg 26 6 7 13 25 33-53
17 Hertha BSC 26 5 8 13 23 26-47
18 FC Kaiserslautern 26 3 11 12 20 17-36

topscorers:

# speler club goals
1 Gomez Bayern München 22
2 Huntelaar Schalke 04 20
3 Podolski 1. FC Köln 16
3 Pizarro Werder Bremen 16
3 Robert Lewandowski Borussia Dortmund 16

Programma volgende speelronde:

Datum Thuis Uit
vr 23 mrt, 20:30 VFL Wolfsburg Hamburger SV
za 24 mrt, 15:30 Bayern München Hannover 96
za 24 mrt, 15:30 Werder Bremen FC Augsburg
za 24 mrt, 15:30 FSV Mainz 05 Hertha BSC
za 24 mrt, 15:30 SC Freiburg FC Kaiserslautern
za 24 mrt, 15:30 Borussia Mönchengladbach 1899 Hoffenheim
za 24 mrt, 18:30 FC Schalke 04 Bayer Leverkusen
zo 25 mrt, 15:30 VFB Stuttgart 1.FC Nürnberg
zo 25 mrt, 17:30 1.FC Köln Borussia Dortmund

Bleker bezoekt maandag besmet kalkoenbedrijf

Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) brengt maandag een bezoek aan de boerderij in het Limburgse dorpje Kelpen-Oler, waar zondag begonnen is met het ruimen van 42.700 kalkoenen. Dat maakte een woordvoerder van het ministerie zondagavond bekend. De stallen van de boerderij worden geruimd na de ontdekking van het vogelgriepvirus.

Bleker wil zich ter plekke op de hoogte stellen van de situatie, aldus de woordvoerder. Zondag is een begin gemaakt met het vergassen van de dieren. De woordvoerder zei dat nog niet alle stallen behandeld zijn. Mogelijk lukt het niet om alle dieren zondag nog te ruimen, en gaat de ruiming maandag verder.

Bleker bezoekt maandag besmet kalkoenbedrijf
Bleker bezoekt maandag besmet kalkoenbedrijf (Foto: ANP)

Nachtelijke gevechten in ambassadewijk Damascus

Troepen van het Syrische bewind zijn maandag in een ambassadewijk in Damascus in een vuurgevecht geraakt met tegenstanders van president Bashar Assad. Dat hebben getuigen en Syrische activisten gezegd. Over slachtoffers is nog niets bekend.

De strijdende partijen namen elkaar bij nacht en ontij zo'n twee uur lang met machinegeweren onder vuur in de wijk Mazzeh. Volgens een activist werd nabij het gebouw van het politieke veiligheidsapparaat hevig gevochten.

Gewapende rebellen houden zich al langer in buitenwijken en voorsteden van Damascus schuil, maar tot gevechten in de hoofdstad kwam het vanwege de grootschalige aanwezigheid van Assads troepen zelden.

Hard Reset expansion pack gratis voor mensen die de game al hebben

Flying Wild Hog, het bedrijf achter Hard Reset, heeft aangegeven dat het expansion pack voor het spel gratis zal zijn voor mensen die de game al hebben gekocht via Steam. Hard Reset is een game die zichzelf ziet als een oldschool shooter met een cyberpunkachtig thema.

De game biedt naast snelle, intensieve gameplay hordes aan vijanden. De game werd vorig jaar september uitgebracht. Het expansion pack voegt nieuwe levels toe aan de singleplayer campaign samen met nieuwe vijanden en een boss-fight.

Verder zal de game grafisch zijn verbeterd voor nog meer kijkplezier. Rond de laatste week van april zullen Steam-gebruikers in staat zijn deze grats content te downloaden.

'Pier Scheveningen staat te koop'

De Scheveningse Pier van de familie Van der Valk wordt verkocht. Al 20 jaar is het karakteristieke bouwwerk in handen van de horecafamilie, maar volgens De Telegraaf gaat de pier in de verkoop.

Eind 2011 werd bekend dat de familie geen geld meer wilde investeren in de pier omdat ze er geen brood meer in zien. Een maand eerder werd een deel van het evenementencomplex in de badplaats door een korte, felle brand verwoest. De familie zegt nu met pijn in het hart afscheid te nemen van de pier, die meer kost dan het oplevert. "Die miljoenen kunnen we beter ergens anders in steken", aldus Rob van der Valk.

'Pier Scheveningen staat te koop'
'Pier Scheveningen staat te koop' (Foto: ANP)

R'dam wil leerplicht verhogen naar 23

Nederlandse jongeren zouden tot hun 23ste jaar verplicht naar school moeten als zij nog geen zogeheten startkwalificatie hebben, vindt de Rotterdamse onderwijswethouder Hugo de Jonge (CDA). Hij zou daar graag mee willen experimenteren in Rotterdam-Zuid, zo schrijft hij in een brief aan minister Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart van Onderwijs.

Directe aanleiding voor deze maatregel is de aanpak van het aantal voortijdige schoolverlaters. In Rotterdam stagneerde de daling afgelopen schooljaar, terwijl De Jonge juist met maatregelen de aanval op het vroegtijdig schoolverlaten had geopend.

In de brief pleit de wethouder voor andere maatregelen, omdat ,,als er geen mogelijkheid komt tot handhaving van de kwalificatieplicht boven de 18 jaar, de effecten op daling van de cijfers marginaal blijven’’. Jongeren mogen pas van school als zij een startkwalificatie van minimaal vwo, havo of mbo-niveau 2 hebben.

Hij wil experimenteren in wijken in Rotterdam Zuid omdat die deel uitmaken van het nationale programma Kwaliteitssprong Zuid. Deze wijken moeten op verschillende terreinen weer beter leefbaar worden gemaakt. Ook relatief veel jongeren daar moeten weer terug naar school of gaan werken.

,,Het probleem van voortijdig schoolverlaten is vooral een probleem van de leerlingen die 18 jaar en ouder zijn. Bijna 80 procent van de voortijdige schoolverlaters in onze stad was in het schooljaar 2010/2011 ouder dan 18 jaar. De huidige doelstelling is om landelijk het aantal voortijdige schoolverlaters terug te brengen tot 25.000. Om dat te halen, moeten we fors extra maatregelen nemen.’’

Om het verzuim van die groep aan te pakken, heeft de wethouder geen dwangmiddelen. ,,De afname van het voortijdig schoolverlaten in deze leeftijdsgroep is teleurstellend laag: bij de 18-jarigen was dat een schamele 1,1 procent, bij de 19-jarigen 4,2 procent. Terwijl we bij 16- en 17-jarigen het aantal uitvallers zagen verminderen met respectievelijk 37 procent en 47 procent.’’

Mertens: "We zijn er nog niet, dat is duidelijk"

PSV kende een lastige periode. Trainer Fred Rutten kreeg zijn congé en Phillip Cocu werd de nieuwe hoofdtrainer. Onder Cocu won de ploeg met 5-1 van sc Heerenveen. Ondanks de riante overwinning op de Friezen, rekent Dries Mertens zich nog niet rijk.

Na de overwinning op Feyenoord vertelde hij dat het de kampioenswedstrijd was, vervolgens ging het compleet mis met de Eindhovenaren. Na afloop van het duel met Heerenveen houdt de kleine Belg zich in. Hoewel er zondag ruim werd gewonnen, zeg dat nog niet veel meent Mertens.

"Maar we zijn er nog niet, dat is duidelijk", vertelde Mertens na afloop van het duel. "We hebben nog een lange weg te gaan." Vorige week verloren de Eindhovenaren met 3-1 van NAC Breda en Fred Rutten zat zonder baan. Cocu nam het van hem over.

"Daarna is er niet echt veel veranderd. Maar misschien zijn we wakker geschud. Je ziet dat het gaat lopen." Mertens scoorde tegen Heerenveen twee prima goals. "Ach, de ene keer scoor ik, volgende week weer een ander."

Boschker: "Ik wil nog een jaartje door"

De 41-jarige Sander Boschker wil graag nog een jaar door met voetballen. Tegen Feyenoord speelde hij zondagmiddag zijn 550ste wedstrijd in het keepershirt van FC Twente. De routinier vindt het nog geen tijd om komende zomer te stoppen en wil graag nog langer onder de lat staan.

"Ik wil nog heel graag een jaartje door", citeerde het ANP de ervaren goalie van wie het contract deze zomer afloopt. Tegen Feyenoord zat hij goed in de wedstrijd. "Eerlijk gezegd vond ik dat ook wel. Ik heb nog veel ambitie. Bovendien ben ik dit seizoen veel geblesseerd geweest. Zo wil ik geen afscheid nemen. Als het aan mij ligt, teken ik nog een keertje bij."

Boschker debuteerde in november 1989 namens FC Twente in een duel met Haarlem. Na vele jaren Twente was hij een jaar in dienst van Ajax. Vervolgens keerde hij terug naar zijn Twente.

Mogelijk actiefiguren van Valve op komst

Ashley Wood is een bekend illustrator en tekenaar van onder andere de Metal Gear Solid digital comics. Hoewel het niet ongewoon is dat Ashley Wood samenwerkt met een game-producerend bedrijf, hint een grote afbeelding met het logo van Valve en threeA naar een samenwerking tussen de twee.

Wood heeft al eerder samengewerkt met Konami voor Metal Gear Solid-actiefiguren. Daarnaast zal hij samen gaan werken met Microsoft en Bungie om Halo-actiefiguren op de markt te brengen. Als Wood samen gaat werken Valve, bekend van onder andere PortalLeft 4 Dead en Team Fortress, er is keuze genoeg voor nieuwe actiefiguren. 

Welk actiefiguur zouden jullie willen zien; A.I. Wheatley van Portal, Bill uit Left 4 Dead of toch liever Heavy van Team Fortress 2? 

Woensdagen wint bij Go Short Film Festival

Woensdagen van regisseur Aaron Rookus is zaterdag in de prijzen gevallen tijdens het International Go Short Film Festival in Nijmegen. De korte film over seksueel misbruik won de prijs voor beste Nederlandse film.

Woensdagen gaat over de 8-jarige Kris die elke week gaat zwemmen met de 28-jarige Willem. Eén woensdag wordt heel anders door een vreemd verzoek. De jury, die unaniem voor Woensdagen koos, noemde de film 'smaakvol in smaakloosheid' en roemde de 'gebalanceerde aanpak van het delicate onderwerp'.

Regisseur Rookus ging naar huis met duizend euro. Dat geld wil hij gebruiken om een vervolg op de film te maken. Woensdagen, die vanaf maandag te downloaden is, beleeft volgende maand zijn internationale première in Duitsland.

EredivisieLive.nl wedstrijden gratis te zien

De streams van EredivisieLive.nl waren tot vanavond simpel te bekijken, zelfs als je niet betaald had voor de stream. Door het simpelweg delen van de url van de stream konden mensen die niet betaald hebben gewoon live meekijken.

De streams leken niet beveiligd te zijn voor niet ingelogde gebruikers. Dit is gebleken uit een test van WebSonic.nl. Buiten het simpelweg delen van de url van de stream was er nog een andere manier om gratis toegang te krijgen tot de betaalde wedstrijden. Wanneer op de website statistieken worden opgevraagd, staat er een uniek nummer in de url. Wanneer men dit nummer in de url van een stream plakte, kon de wedstrijd live gekeken worden.

Blijkbaar was het een bug die ervoor zorgde dat de wedstrijden vrij toegankelijk waren. Op dit moment zijn de livestreams alleen toegankelijk voor ingelogde gebruikers. Het gedeelte waar reeds gespeelde wedstrijden teruggegeken kunnen worden zonder er voor te betalen blijkt nog wel vrij toegankelijk te zijn voor niet ingelogde gebruikers. Normaal gesproken kunnen mensen pas een dag later de wedstrijden terugzien, als de speelronde officiëel is afgelopen. Op dit moment is dat nu al mogelijk. 

Romney wint voorverkiezingen Puerto Rico

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft zondag de voorverkiezingen op het Caribische eiland Puerto Rico gewonnen. Dat meldde de nieuwszender CNN.

Volgens de eerste uitslagen wint de voormalig gouverneur van Massachusetts ruim 80 procent van de stemmen. De overwinning levert Romney waarschijnlijk alle 20 gedelegeerden van Puerto Rico op. Zijn rivaal Rick Santorum werd met ongeveer 8 procent van de stemmen tweede. Newt Gingrich moest het doen met 2 procent van de stemmen.

De voorverkiezingen bepalen welke Republikein het bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november mag opnemen tegen de zittende Democratische president Barack Obama.

Romney wint voorverkiezingen Puerto Rico
Romney wint voorverkiezingen Puerto Rico (Foto: ANP)

'Akkoord UPS over koop TNT Express'

Het Amerikaanse koeriersbedrijf UPS is het zondag eens geworden over de koop van de Nederlandse concurrent TNT Express. Volgens bronnen rond de gesprekken is met de overname waarschijnlijk zo'n 5 miljard euro gemoeid. Dat meldt The Financial Times.

UPS en TNT Express gaven geen commentaar. De overeenkomst wordt volgens The Financial Times mogelijk al op maandag door de bedrijven wereldkundig gemaakt. UPS biedt waarschijnlijk ongeveer 9,50 euro per aandeel. Met de overeenkomst zou een einde komen aan de jarenlange speculaties over een samengaan van de twee bedrijven.

'Akkoord UPS over koop TNT Express'
'Akkoord UPS over koop TNT Express' (Foto: ANP)

Jans: "We zijn gewikt en gewogen"

Sc Heerenveen-coach Ron Jans zag dat zijn ploeg door PSV met 5-1 werd afgedroogd in Eindhoven. Het is reeds de vierde keer dat Heerenveen dit seizoen met 5-1 verliest. "We zijn vandaag gewikt en gewogen, maar het ging te vaak te snel voor ons. Tegen een topploeg moet iedereen top zijn en dat waren we vandaag niet."

"Het is niet de eerste keer, want we hebben nu al vier keer met 5-1 verloren. Er is maar één harde conclusie: we zijn niet goed genoeg, vandaag in ieder geval niet", aldus Jans tegenover Eredivisie Live. "Wij zijn vooral gevaarlijk als we ballen op het middenveld veroveren en dat hebben we veel te weinig gedaan. Als we de bal eenmaal hadden, dan vonden we niet de mogelijkheid om tot snelle oplossingen te komen. Het is jammer."

"Ik had verwacht dat het meer een wedstrijd zou zijn waarin de krachten meer gelijk op gingen. Op één of andere manier leek het erop dat er bij PSV een tandje bij ging na de 1-1 en dat er bij ons een tandje terug ging." Jans geeft te kennen dat hij niet boos is op zijn spelers. "Ik ben niet boos, want dat ben ik alleen bij onwil en dat was vandaag helemaal niet aan de orde."

Auto te water, traumaheli overbodig

Zondagavond aan het begin van de avond is een auto met twee inzittenden te water geraakt op de N211 nabij Wateringen.  De bijrijder wist zichzelf op tijd in veiligheid te brengen, de bestuurder moest door de brandweer bevrijd worden. 

De auto lag op zijn kop in het water. Omstanders hebben nog getracht om de man uit zijn auto te te krijgen, maar slaagden hier niet in. Het lukte wel om het hoofd van de bestuurder boven water te houden tot de hulpdiensten gearriveerd waren.

Beide inzittenden zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De traumahelikopter uit Rotterdam heeft nog enige tijd boven het ongeluk gecirkeld, maar is uiteindelijk weer teruggekeerd zonder te landen. 

De Wippolderlaan is gedurende het ongeval en de hulpverlening afgesloten geweest voor verkeer. De auto is door de brandweer uit het water getakeld. Bij de bron kun je enkele foto's van het ongeval bekijken.  

Verhaeren: "Kromowidjojo kan nog sneller"

Zwemster Ranomi Kromowidjojo is op weg naar de Olympische Spelen van Londen goed in vorm. De Nederlandse won op de Swim Cup in Amsterdam de 100 meter vrije slag in een tijd van 53,30 seconden waarmee ze 0,03 seconden sneller was dan ooit. Er zit echter nog meer in het vat.

"Het is prima, het is goed. Ik ben hier niet beter dan ooit, hoor. Zo voel ik me ook niet. Ik ga hier ook nog te langzaam af. De eerste vijftig meter kan beter, dan kan het nog wel een halve seconde sneller. Maar ik ging hier wel heel snel terug. Dit is een mooie tijd, maar nog niet met een perfecte verdeling van de race," zei Kromowidjojo die de eerste 50 meter in 26,26 seconden zwom en de tweede baan in 27,04 tellen.

"Het is de bedoeling dat ze in 25,8 af gaat, het tweede deel was daarentegen perfect. Ons doel is om in Londen een 52'er te zwemmen. Misschien komt ze met een 53'er ook op het podium, maar ons doel ligt hoger. We hebben nog een paar maanden de tijd om aan de perfecte race van Ranomi te werken," zei coach Jacco Verhaeren die vindt dat er nog meer aan zit te komen.

"Ik ben van het geplande resultaat, het was dus de bedoeling dat ze hier in de buurt van haar pr zou komen. Heeft ze gedaan, ben ik tevreden over. We hebben nog niet alle kaarten getrokken om een 52'er te zwemmen, maar voor nu ben ik erg blij." Voor de Groningse hoeft de topvorm in ieder geval er nog niet te zijn. "Die moet er in Londen pas zijn."

Dissidenten Cuba opgepakt in aanloop pausbezoek

De Cubaanse autoriteiten hebben zondag in de aanloop naar het bezoek van paus Benedictus XVI de vooraanstaande dissidente Bertha Soler en een dertigtal medestanders opgepakt. De arrestaties vonden enkele uren plaats voor de geplande start van de groep Vrouwen in Wit in de wijk Miramar in Havana.

Angel Moya, de echtgenoot van Soler en zelf een voormalige politieke gevangene, bevestigde de aanhoudingen. Het was onduidelijk waar zij vastzat en hoe lang zij vast zou moeten blijven zitten.

Cuba heeft de meeste politieke gevangenen vrijgelaten, maar mensenrechtengroepen zeggen dat de regering van president Raul Castro de kleine oppositiegemeenschap nu vaker lastigvalt met kortdurende detenties of andere pesterijen. Cuba stelt dat de dissidenten door Washington betaalde huurlingen zijn die onrust stoken.

De paus bezoekt Cuba van 26 tot 28 maart. Verwacht wordt dat de kerkvorst bij de regering zal aandringen op ruimere religieuze, politieke en burgerlijke vrijheden. Veel dissidenten zijn echter kwaad op het hoofd van de Cubaanse rooms-katholieke kerk, kardinaal Jaime Ortega, die vorige week dertien oppositieleden liet verwijderen uit een kerk in Havana die zij hadden bezet.


Dissidenten Cuba opgepakt in aanloop pausbezoek (Foto: Novum)

Libië laat Britse journalisten vrij

Libië heeft twee Britse journalisten die op beschuldiging van spionage waren opgepakt, vrijgelaten. Dat heeft het Britse ministerie van buitenlandse zaken zondagavond tegenover Britse media bevestigd.

Nicholas Davies-Jones en Gareth Montgomery-Johnson werden na hun gevangenneming op 22 februari in Tripoli door een Libische militie vastgehouden. Eerder deze week werd bekend dat de twee mannen, die als freelancers werkten voor de Iraanse staatszender Press TV, waren overgedragen aan de Libische regering.

Het Britse ministerie verwelkomde de vrijlating van de journalisten. De twee mannen maken het goed en worden binnenkort met hun familie herenigd, zei een woordvoerder.

De twee mannen waren opgepakt door de Saraya Swehli-brigade uit Misrata, een van de tientallen milities die vorig jaar hielpen Moammar Gadhafi ten val te brengen.

FOK! weekoverzicht week 11

Welkom bij het FOK! weekoverzicht, waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, schokkende, humoristische of opmerkelijkste nieuwtjes van de afgelopen week. Heb je suggesties aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondagOp zondag vielen er in Pakistan elf doden bij een zelfmoordaanslag op een begrafenis. Ook vonden sommige mensen het 'puur entertainment' om dieren te mishandelen. Wat wel onder entertainment valt is dat Frans Duijts een gouden plaat krijgt.  In Mexico werden in een grot de resten van een eeuwenoude stam gevonden, en tot slot pleegden twee Chinese meisjes zelfmoord omdat ze dachten op deze manier door de tijd te kunnen reizen.

maandagWaar we maandag niet omheen kunnen zijn de naaktfoto's van Glee-ster Heather Morris. Foto's die helaas nooit van het internet zullen verdwijnen zijn de foto's van Robert M. Verder werd het Vaticaan waarschijnlijk opnieuw het slachtoffer van Anonymous en heeft China Facebook ontdekt als spionagemiddel. Lach van de dag was Prins Harry, die grappiger zou zijn dan zijn oma.

dinsdagOp dinsdag moesten twee kleuters die zich geprikt hadden aan een drugsspuit een bloedtest ondergaan, houden de New Kids het voor gezien, en schopte een jongere herrie in de jeugdgevangenis. Niet alleen de jeugd is vandaag in het nieuws, ook de oudjes konden er wat van. Dat bewijst de 85-jarige die haar mannetje stond tegenover een inbreker wel. En waar de ene bejaarde haar auto in een krantenhok parkeerde, kreeg de andere een prijs voor zijn rijgedrag. 

woensdagDe woensdag stond in het teken van nationale rouw voor België. Bij een busramp in Zwitserland vielen 28 doden, waaronder 6 volwassenen, 15 Belgische en 6 Nederlandse kinderen. Verder  weigerde de burgemeester van Zutphen het zesde couplet van het Wilhelmus mee te zingen en opende vandaag een seksshop speciaal voor christenen. Ook is de man die Willem Endstra doodschoot overleden aan een hersenbloeding. Last but not least mogen vrouwelijke schakers hun decolleté niet meer laten zien tijdens toernooien. 

donderdag

De donderdag was voorbestemd om de eerste rokjesdag van het jaar te zijn. Nu.nl kon daar weinig aandacht aan besteden omdat ze plat lagen door een cyberaanval. John Travolta zou homoseksueel zijn, en echte meiden zouden niet zonder seks kunnen. Tot slot heeft de PVV toch besloten om haar jaarverslag maar in te leveren om problemen te voorkomen. 

vrijdagOp vrijdag was het warm. Zo warm dat Zuid-Limburg voor het eerst de 20-graden grens passeerde. Ook in een mortuarium in Rusland werd het warmer dan de bedoeling was, toen een dief het koelsysteem uitschakelde. In het heetst van de strijd viel er een dode in een Franse moskee. Gelukkig weet Radio 538 mensen nog wel warm te krijgen om oorlogskinderen te helpen. 

zaterdagOp zaterdag werd bekend dat de oorlogsmisdadiger Demjanjuk het loodje heeft gelegd. Bonnie St. Claire is er daarentegen weer helemaal bovenop gekomen, in tegenstelling tot de 21-jarige die zijn auto kwijtraakte toen hij hem parkeerde in de tuin van een afkickkliniek. Misschien moeten de verstokte rokers ook maar eens denken aan afkicken nu het roken weer duurder wordt. Wie er wel mee gestopt is, is Cohen, hij werd uitgezwaaid en Samsom werd welkom geheten. 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.