Haase stijgt op wereldranglijst

zoem

Robin Haase is ondanks zijn mindere prestaties in Indian Wells en Dallas twee plaatsen gestegen op de wereldranglijst. De 24-jarige Hagenaar bezet de 53e positie op de maandag gepubliceerde ranglijst. Haase ging op het masterstoernooi in Californië al in de eerste ronde onderuit en struikelde op de challenger in Dallas in de kwartfinale.

Haase is met afstand de beste Nederlander. Thomas Schoorel volgt op de 123e plaats, twee plekken hoger dan Igor Sijsling. Jesse Huta Galung handhaaft zich nog net in de top tweehonderd. Thiemo de Bakker leverde tien plaatsen in en staat 261e.

Novak Djokovic blijft de nummer één van de wereld, voor Rafael Nadal en Roger Federer. John Isner, die in de finale in Indian Wells van Federer verloor, debuteert in de top tien. Ook de Serviër Janko Tipsarevic boekte een plaats winst. Hij staat nu negende.

Bij de vrouwen leidt Victoria Azarenka de dans. De Wit-Russin, die zegevierde in Indian Wells, houdt Maria Sharapova en Petra Kvitova achter zich. Caroline Wozniacki zakte naar de zesde positie. Ze moet Agnieszka Radwanska en Samantha Stosur nu ook voor zich dulden.

Michaëlla Krajicek steeg van de tachtigste naar de 71e plaats. Arantxa Rus behoort niet langer tot de top honderd. De Monsterse bezet de 105e stek, waar ze vorige week nog 98e stond.