Maldonado: "Williams dicht bij top"

Het Formule 1-team Williams zit volgens coureur Pastor Maldonado vlak achter de topteams. De Venezolaan baseert zijn uitspraak op de goede positie die hij had tijdens de Grand Prix van Australië. Hij had de zure nasmaak van het seizoen 2011 met een zesde plaats weg kunnen spoelen, maar crashte in de laatste ronde uit de wedstrijd.

"Ik denk dat we iedereen hebben verrast met hoe snel we zijn. Zeker qua racetempo deden we het goed. McLaren en Red Bull waren sneller, maar ik had de indruk dat wij daar echt maar vlak achter zaten," zei Maldonado die blij was dat hij in het begin van de race de Red Bull van Mark Webber bij kon houden tegen Autosport. "Ik zat in de eerste en tweede stint kort achter hem, waarbij ik in de eerste stint op hem inliep en in de tweede iets verloor. Ik denk dan ook dat we daar ongeveer staan. Volgens mij zijn we namelijk sneller dan Ferrari, terwijl we ook meer competitief zijn dan Sauber en Force India."

Maldonado noemt hierbij niet Lotus en Mercedes die hij nog niet goed in lijkt te kunnen schatten. "Het team blaakt nu in ieder geval van het zelfvertrouwen. We hebben een goede basis gelegd voor de rest van het seizoen en kunnen ons ook zeker nog verder verbeteren. We moeten nu natuurlijk wel punten gaan scoren, maar het is duidelijk dat we van de winter goed werk hebben geleverd, hetgeen uiteraard een hele opluchting is," zei de Venezolaan wiens uitvalbeurt niet kwalijk werd genomen door door Williams-baas Adam Parr.