Deadheads

dekatophetspek

Wat is er toch veel veranderd sinds we in White Zombie voor het eerst kennis mochten maken met het fenomeen zombies. Totdat George Romero zich er mee ging bemoeien waren de ondoden ook niet meer dan een stel gehypnotiseerde slaapwandelaars die al stuntelend door het beeld dwaalden. Sinds Night Of The Living Dead zijn zombies immens populair bij de liefhebbers van horrorfilms. Levende doden die nog maar één doel voor ogen hebben en dat is het verorberen van de levende medemens, bij voorkeur hun hersenen. Toen Romero in de beginjaren van de 21e eeuw de zombies liet rennen kon hij op een heleboel gezeur van fans rekenen. Die fans kunnen Deadheads ook maar beter overslaan.

Deadheads poster

In Deadheads draait het om Mike Kellerman (Michael McKiddy) die ontwaakt in een schijnbaar verlaten laboratorium. Eenmaal buiten gekomen ontdekt hij dat er een aanval van zombies plaatsvindt. Samen met Brent Guthrie (Ross Kdder) probeert Mike aan de invasie te ontsnappen en komt tot de ontdekking dat hij al drie jaar dood is. De twee mannen blijken onderdeel te zijn geweest van een geheim experiment. De mensen achter het experiment hebben een stel meedogenloze agenten ingezet om de twee ondoden terug te krijgen.

Deadheads 1

Kellerman herinnert zich dat hij zijn toenmalige vriendin Elli een aanzoek had willen doen op de dag dat hij stierf. Samen met Brent, zijn zombievriend Cheese en de Vietnam veteraan Cliff gaat Mike op zoek naar de liefde van zijn leven. De vraag is of hij haar zal weten te vinden voordat hij zelf gevonden wordt door de agenten die de zoektocht nogal persoonlijk opvatten.

Deadheads 2

Deadheads is een film van Brett en Drew T. Pierce, de zonen van Bart Pierce, één van de mensen achter de special effects in The Evil Dead. En in dit geval valt de appel niet ver van de boom. Brett en Drew schreven en regisseerden het verhaal voor deze zeer aangename film die het meest aandoet als een kruising van een zombiefilm, een slapstick en een roadmovie inéén. Mike en Brent mogen dan wel dood zijn, ze zijn nog steeds op zoek naar liefde en bier! En de heren hebben een nogal bijzondere theorie over hoe de mensheid ontdekte dat Dracula niet tegen knoflook kon. Iets met een pizza.

Deadheads 3

Deadheads is een komische film doorspekt met levende doden maar daar houdt dan ook meteen elke referentie met Shaun Of The Dead op. Toch zullen de meeste liefhebbers van die film ook Deadheads weten te waarderen. Heerlijke zwartgallige humor en volkomen over de top zoals het behoort.