Jans: "We zijn gewikt en gewogen"

Frank (franklop)

Sc Heerenveen-coach Ron Jans zag dat zijn ploeg door PSV met 5-1 werd afgedroogd in Eindhoven. Het is reeds de vierde keer dat Heerenveen dit seizoen met 5-1 verliest. "We zijn vandaag gewikt en gewogen, maar het ging te vaak te snel voor ons. Tegen een topploeg moet iedereen top zijn en dat waren we vandaag niet."

"Het is niet de eerste keer, want we hebben nu al vier keer met 5-1 verloren. Er is maar één harde conclusie: we zijn niet goed genoeg, vandaag in ieder geval niet", aldus Jans tegenover Eredivisie Live. "Wij zijn vooral gevaarlijk als we ballen op het middenveld veroveren en dat hebben we veel te weinig gedaan. Als we de bal eenmaal hadden, dan vonden we niet de mogelijkheid om tot snelle oplossingen te komen. Het is jammer."

"Ik had verwacht dat het meer een wedstrijd zou zijn waarin de krachten meer gelijk op gingen. Op één of andere manier leek het erop dat er bij PSV een tandje bij ging na de 1-1 en dat er bij ons een tandje terug ging." Jans geeft te kennen dat hij niet boos is op zijn spelers. "Ik ben niet boos, want dat ben ik alleen bij onwil en dat was vandaag helemaal niet aan de orde."