Bolton-speler Muamba nog steeds in kritieke stoestand

Jeffrey

Fabrice Muamba, middenvelder van Bolton, is nog steeds in kritieke toestand in het London Chest ziekenhuis. De voetballer zakte tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Tottenham op het veld in elkaar.

Vandaag hebben het ziekenhuis en de ploeg van Muamba gezamelijk een update gegeven over de toestand van de middenvelder. "Fabrice Muamba blijft in kritieke toestand op de intensive care van het Heart Attack Centre in het London Chest ziekenhuist", aldus de officiële verklaring. Daarnaast hebben ze aangegeven vandaag geen updates meer te geven.

Verder is er bevestigd dat het hart van de 23-jarige Muamba weer werkt nadat hij aan was gekomen in het ziekenhuis. "Fabrice werd op het veld en onderweg naar het ziekenhuis langdurig gereanimeerd, zijn hart is hierdoor weer gaan werken, hij is in het ziekenhuis verdoofd tegen de pijn en zal hier nog minstens 24 uur verblijven."

Bolton-voorzitter Phil Gartside bedankte iedereen voor de ondersteuning. "Ik weet dat de familie van Fabrice is overdonderd met de hulp en steunbetuigingen, mensen hebben het ziekenhuis veelvuldig bezocht om kaarten af te geven en hebben mails en berichten gestuurd. Ik wil de Premier League, de FA en alle clubs die ons hebben bijgestaan bedanken voor alles." Ook de voorzitter van Tottenham reageerde geëmotioneerd: "Onze gedachten zijn bij Bolton en vooral bij de familie van Fabrice, gebeurtenissen als deze zetten alles weer in perspectief. Daarnaast zijn we bijzonder trots op de medische teams van beide ploegen, hun reactie was direct en zeer professioneel.

Muamba is geboren in de hoofdstad van Congo, Kinshasa. De middenvelder kwam op jonge leeftijd al naar Engeland om hier zijn geluk te beproeven. De Congolees speelt sinds 2008 voor Bolton en heeft tot op heden 148 wedstrijden voor de ploeg gespeeld.