Gordon-Levitt bestudeerde Bruce Willis uren

Borizzz

Joseph Gordon-Levitt heeft voor zijn rol in Looper Bruce Willis bestudeerd. De Amerikaanse acteur speelt in de keiharde actiefilm de jongere versie van Willis. "De meeste voorbereiding voor deze rol zat in het bekijken van Bruce Willis-films en het luisteren naar zijn stem", zegt hij in een interview met de Amerikaanse filmsite Zap2it.

Gordon-Levitt luisterde hele dagen naar de stem van Bruce Willis op zijn iPod. "Daarna heb ik hem zelf beter leren kennen", vertelt de 31-jarige acteur. "En dan zijn er nog die tweeënhalf uur die ik iedere ochtend in de make-up zat."

Zijn eigen moeder herkende Gordon-Levitt niet door zijn Willis-make-up. "Het zag er zo echt uit, als ik in de spiegel keek, leek het echt mijn gezicht", vertelt de acteur. "Mijn eigen gezicht zag er raar uit, als ik in de weekenden geen make-up op had."

In Looper reist huurling Joe, de dubbelrol van Willis en Gordon-Levitt, door de tijd om zijn moorden te maskeren. De film draait in september in de Amerikaanse bioscopen en in oktober in de Nederlandse.


Gordon-Levitt bestudeerde Bruce Willis uren (Foto: Novum)