Ninja Turtles van Michael Bay zijn buitenaards

In de Ninja Turtles-film van producent Michael Bay zijn de vechtlustige schildpadden niet gemuteerd, maar komen ze van een andere planeet. "Deze schildpadden zijn van een buitenaards ras. Ze worden stoer, hebben lef, zijn grappig en helemaal om van te houden", zei Bay tijdens de Nickelodeon Upfront in New York.

Volgens Bay worden zijn alien-schildpadden geloofwaardig. "Als je deze film ziet, geloven kinderen dat ze ooit echt zullen bestaan."

Een video van de presentatie is door de Amerikaanse website stuffwelike.com online gezet. De regisseur hield tijdens de bijeenkomst een presentatie van de 3D-film die hij over de groene vechtersbazen wil maken. Naast de film lanceert jeugdzender Nickelodeon een nieuwe tv-serie over de Ninja Turtles.

In de originele stripboeken van de Teenage Mutant Hero Turtles uit de jaren tachtig zijn de schildpadden gemuteerd nadat giftige stoffen in hun riool terechtkwamen. Sindsdien vechten de vier groene helden om de straten van New York veiliger te maken.

De film wordt hoogstwaarschijnlijk geregisseerd door Jonathan Liebesman, bekend van de sciencefictionfilm World Invasion: Battle Los Angeles. De film moet eind volgend jaar in de Amerikaanse bioscopen draaien.