Van Raaij: "PSV hoeft niet verder te zoeken"

Voormalig PSV-voorzitter Harry van Raaij hoopt dat Phillip Cocu en Ernest Faber ook volgend seizoen eindverantwoordelijken zijn in Eindhoven. "Als deze drie lieden (ook Chris van der Weerden, red.) goed presteren, denk ik niet dat ze verder hoeven te zoeken", vertelt de 75-jarige ex-preses tegen 040TV.

"Het is even afwachten hoe het loopt omdat je na twee duels er nog niet over kan oordelen, maar ik heb vertrouwen in deze drie mensen. Waarom zouden zij geen club als PSV kunnen trekken? Cocu heeft veel internationale ervaring. Niet alleen als voetballer, maar ook nu bij het Nederlands elftal. En hij komt in de publiciteit heel kalm over. Dus waarom nog verder zoeken? Geef deze jongens gewoon de kans."

Van Raaij snapt waarom Faber tussentijds overkwam van FC Eindhoven. "Ik begrijp hem. Hij heeft een PSV-hart en financieel en toekomstgericht is dit voor hem een verbetering. Maar de wijze waarop het ging, verdient geen schoonheidsprijs", is hij realistisch.

De gang van zaken verliep wat vreemd volgens hem. "Hoe kan PSV Faber al aannemen voordat er met FC Eindhoven contact is geweest? Ik ben voor hen dan ook blij dat Erwin Koeman dat gat opvult."