Ridley Scott en scenarist werkten dronken samen

Ridley Scott en scenarist Damon Lindelof konden vooral goed samenwerken omdat ze tijdens de voorbereidingen van hun nieuwe film Prometheus behoorlijk wat gedronken hadden. Dat zei Lindelof, bekend van de tv-serie Lost, tijdens de film- en stripbeurs Wondercon, schrijft de Amerikaanse filmsite Collider.

"Deze film is de visie van Ridley, ik moest er alleen voor zorgen dat die mij duidelijk werd", legt Lindelof uit. "We hebben het bijna niet over andere films gehad, alleen over deze. Dat is misschien arrogant van ons, of juist heel bevrijdend. Maar het voelde goed, misschien gewoon omdat we dronken waren."

Prometheus wordt omschreven als een combinatie van horror, sciencefiction en actie. De film gaat over een groep onderzoekers in de ruimte die ontdekken waar het menselijk leven op aarde vandaan komt. Hun tocht voert hen naar de verste uithoeken van het heelal waar ze het tegen weerzinwekkende wezens op moeten nemen om het menselijk ras te redden.

De 38-jarige Lindelof benadrukt dat Prometheus geen prequel is van Scotts film Alien uit 1979. Het verhaal vindt plaats voor de eerste Alien-film, maar staat er verder los van, zegt hij. "Bij een prequel weet je al precies hoe het einde eruitziet, dat is namelijk het begin van de volgende film. Bij Prometheus mochten we alle bagage uit het verleden juist loslaten. Dat was heel bevrijdend."

"Prometheus geeft je wellicht meer informatie over de wereld waarin Alien zich afspeelt, maar je moet natuurlijk niet met die klassieke film gaan klooien", gaat Lindelof verder. "Deze film moet geheel op zichzelf kunnen staan. Mochten we ooit een vervolg op Prometheus maken, dan wordt dat een heel ander verhaal dan Alien."

Prometheus verschijnt 31 mei in de Nederlandse bioscoop.


Ridley Scott en scenarist werkten dronken samen (Foto: Novum)