HSV vraagt licentie voor 2. Bundesliga aan

Sjors (Sj0rSz)

De Duitse competitie telt nog acht speelronden, maar Hamburger SV neemt geen risico. De ploeg staat op de veertiende plaats in de Bundesliga en heeft vandaag een aanvraag voor een licentie de 2. Bundesliga ingediend.

"Normaliter hoeven we daar geen seconde aan te denken, omdat het voor ons niet speelt. Maar nu we zo laag staan, hebben we toch maar een aanvraag ingediend", liet mediadirecteur Jörn Wolf vanavond aan het Hamburger Abensblatt weten.

Hamburger SV kent een teleurstellend seizoen en staat momenteel slechts twee punten boven de degradatiezone. Dit seizoen won de ploeg van trainer Thorsten Fink zes duels en speelde er negen gelijk. De andere elf wedstrijden gingen allemaal verloren.

Toch is de keuze van Hamburger SV, om een licentie voor de 2. Bundesliga aan te vragen, niet vreemd. Dit liet Werner Möglich, directeur licenties van de Duitse bond, weten. "Alle verenigingen, die in gevaar verkeren om te degraderen, hebben een licentie aangevraagd. Dat moeten ze ook. Anders mag er niet in de Tweede Bundesliga worden aangetreden. Op 1 april sluit die termijn."