[Jupiler League] Zwolle profiteert niet van verlies Sparta

FC Zwolle heeft maandagavond in de Jupiler League verzuimd te profiteren van de nederlaag van concurrent Sparta Rotterdam. De koploper ging met 1-0 onderuit bij FC Oss. Tim Nelemans scoorde tien minuten na rust de enige goal. Het verschil tussen Zwolle en Sparta, dat vrijdag verloor van Helmond Sport, blijft daardoor zes punten.

Zwolle was de eerste helft beter, maar vergat het overwicht ook in de score uit te drukken. Met name Nassir Maachi en Ruud ter Heide waren ongelukkig in de afronding. De thuisploeg beperkte zich tot één kans, maar een schot van Roel van de Sande werd eenvoudig gekeerd door doelman Diederik Boer.

Tien minuten na rust was zijn ploeggenoot Nelemans wel succesvol. Een vloeiende aanval via de rechterkant van het veld werd door de spits binnengewerkt. Zwolle moest daarna komen en deed dat ook wel, maar echt overtuigend werd het niet. Grote kansen bleven dan ook uit voor de bezoekers. Via een counter kreeg Oss nog wel een goede mogelijkheid, maar een schot van Charlie van den Ouweland werd gekeerd door Boer.

Oss stijgt door de zege twee posities naar de twaalfde plaats. De ploeg van scheidend trainer Dirk Heesen kon een overwinning goed gebruiken na vijf opeenvolgende nederlagen.