Wanderlust

In een wereld die alleen draait om geld en bezit, om hard werken en status is de ontdekking van een vredig oord waar dat niet belangrijk is natuurlijk een echte eyeopener. In de hippie-commune Elysium koop je niets met geld, is geweld verboden en vrije liefde verplicht. Maar of dat nou tot een bevrijding leidt?

Poster

Linda (Jennifer Aniston) en George (Paul Rudd) hebben net een appartement gekocht in New York als George ontslagen wordt; het bedrijf waar hij werkte is failliet. Verkopen van het appartement, wat eigenlijk niet meer is dan een klein hok, is de enige optie, maar daar krijgen ze nauwelijks iets voor terug vanwege de ingestorte huizenmarkt. George's broer Rick (Ken Marino) biedt hem een baan in zijn bedrijf in Atlanta aan. Hoewel het stel het natuurlijk ook graag anders zou zien hebben ze geen keus en vertrekken ze met het lood in de schoenen uit New York naar Atlanta. Als ze onderweg bij een bed and breakfast willen overnachten komen ze terecht in een hippie-commune, die geleid wordt door Seth (Justin Theroux) en hen laat kennismaken met een geheel nieuwe manier van leven.

scenefotoHet vreemde leven in een hippie-commune geeft natuurlijk genoeg stof voor komische momenten, nudisten, de smerigheid van macrobiotisch eten, een wel zeer biologische manier van wijn maken; er valt genoeg te lachen in deze film. Maar Amerikaanse komedies weten vaak geen maat te houden, ook Wanderlust vliegt geregeld uit de bocht met platte seksuele grapjes en infantiele plas- en poephumor. Dat is jammer want op die puntjes na wordt er heel aardig gespeeld en had de film ook zeer goed zonder gekund. Je koopt niets voor geld en carrière, dat is de boodschap die men in de film heeft proberen over te brengen, een boodschap die niet past bij dit soort films en die dan ook natuurlijk ook helemaal niet tot zijn recht komt. De film begint met een vliegende start, komisch, vooral Rick, de broer van George, en zijn vrouw zijn erg grappig, ook de eerste indrukken van de commune zijn komisch, maar al snel wordt het een herhaling van grappen en uiteindelijk is de film zelfs saai te noemen.