Verhaeren: "Kromowidjojo kan nog sneller"

Zwemster Ranomi Kromowidjojo is op weg naar de Olympische Spelen van Londen goed in vorm. De Nederlandse won op de Swim Cup in Amsterdam de 100 meter vrije slag in een tijd van 53,30 seconden waarmee ze 0,03 seconden sneller was dan ooit. Er zit echter nog meer in het vat.

"Het is prima, het is goed. Ik ben hier niet beter dan ooit, hoor. Zo voel ik me ook niet. Ik ga hier ook nog te langzaam af. De eerste vijftig meter kan beter, dan kan het nog wel een halve seconde sneller. Maar ik ging hier wel heel snel terug. Dit is een mooie tijd, maar nog niet met een perfecte verdeling van de race," zei Kromowidjojo die de eerste 50 meter in 26,26 seconden zwom en de tweede baan in 27,04 tellen.

"Het is de bedoeling dat ze in 25,8 af gaat, het tweede deel was daarentegen perfect. Ons doel is om in Londen een 52'er te zwemmen. Misschien komt ze met een 53'er ook op het podium, maar ons doel ligt hoger. We hebben nog een paar maanden de tijd om aan de perfecte race van Ranomi te werken," zei coach Jacco Verhaeren die vindt dat er nog meer aan zit te komen.

"Ik ben van het geplande resultaat, het was dus de bedoeling dat ze hier in de buurt van haar pr zou komen. Heeft ze gedaan, ben ik tevreden over. We hebben nog niet alle kaarten getrokken om een 52'er te zwemmen, maar voor nu ben ik erg blij." Voor de Groningse hoeft de topvorm in ieder geval er nog niet te zijn. "Die moet er in Londen pas zijn."