Zorginstelling meldt zelfmoord levende patiënte

bennootje

Een jonge vrouw met psychische problemen die volgens een zorginstelling zelfmoord had gepleegd blijkt nog te leven. Parnassia Bavo Groep (PBG), een grote zorginstelling met achtduizend medewerkers in het hele land, meldt maandag dat het verhaal van een psychiater na onderzoek onjuist blijkt.

De zelfdoding van de 19-jarige vrouw werd in de Volkskrant genoemd als voorbeeld van patiënten die de gestegen eigen bijdrage voor behandelingen niet meer kunnen betalen. Het verhaal over de vrouw, geen patiënt van de instelling, kwam van een psychiater van PBG. De Inspectie voor de Gezondheidszorg verzocht de instelling de casus te controleren.

De instelling laat weten de foutieve berichtgeving buitengewoon te betreuren. Bestuursvoorzitter Stephan Valk heeft zijn excuses aangeboden aan minister voor Volksgezondheid Edith Schippers (VVD).

De minister laat via een woordvoerder weten blij te zijn dat de vrouw nog leeft en onder behandeling is. Ze hoopt dat de behandeling succes heeft. Met de excuses van PBG is de kous wat haar betreft af.