'Winkelketen GAME gaat deze week kopje onder'

Al weken druipen er berichten binnen over de financiële status van de winkelketen GAME. Nu heeft de Sunday Times aangegeven dat de winkelketen deze week over de kop gaat als de schulden van £180 miljoen niet betaald worden.

Volgens bronnen heeft de winkelketen een schuld van £21 miljoen aan huur die voor zondag betaald moet worden. Daarnaast krijgt de belastingdienst ook nog eens £10 miljoen aan BTW, videogame-distributeurs £40 miljoen en ligt er nog een aankomende loonrekening van £12 miljoen in het verschiet.

Degene die wil investeren in dit zinkend schip zal bovenstaande schulden moeten aflossen en nog eens zo'n £100 miljoen aan de Royal Bank of Scotland moeten geven. Walmart en OpCapita hebben beide al enkele biedingen gedaan op de winkelketen maar vermoedelijk zullen zij de ondergang ook niet kunnen afwenden aldus sceptische kredietverstrekkers.

Bedrijven zoals Electronic Arts, Nintendo, SEGA, Microsoft, Capcom en Activision hebben hun steun aan GAME al opgezegd waardoor games zoals Mass Effect 3, Street Fighter X Tekken en FIFA Street niet in die winkels te koop zullen zijn. GAME gaf vorige week nog aan dat ze actief aan het kijken zijn naar oplossingen maar ze kunnen geen garanties bieden dat deze er zullen komen.