Overmars vertrekt bij Go Ahead Eagles

Peterselieman

Marc Overmars stopt na dit seizoen als hoofd technische zaken bij Go Ahead Eagles. De voormalige linksbuiten vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Ik zie wel wat er op mijn pad komt", laat hij weten op de website van de Jupiler Leagueclub. Overmars is ook aandeelhouder en commissaris technische zaken in Deventer.

De 38-jarige oud-international keerde na zijn loopbaan als voetballer in 2005 terug bij de Eagles, waar hij begin jaren negentig debuteerde. In 2008 trok hij zelfs voor een seizoen zijn voetbalschoenen weer aan. "Ik ben nu zeven jaar op vrijwillige basis actief geweest voor de club. Er komt een moment dat je toe groeit naar iets anders."

Wat Overmars nu gaat doen is onduidelijk. Vorig jaar dook zijn naam wel op om algemeen directeur te worden bij Ajax, een functie die nog altijd vacant is. De Epenaar gaf toen echter aan 'voorlopig' niets in de functie te zien. Wel werkt hij inmiddels parttime als jeugdtrainer in Amsterdam.

Overmars speelde tijdens zijn loopbaan onder meer voor Ajax, Arsenal en Barcelona. Bij de Catalanen sloot de 86-voudig international in 2004 zijn carrière af.