special
FOK! Toen: Vlucht LY-1862 van EL Al stort neer in de Bijlmer
special
AI Picture Gallery #9
special
Random Pics van de Dag #746
special
Random Pics van de Dag #745
special
AI Picture Gallery #8
special
Random Pics van de Dag #744
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Besparen op gas: 'terracottapot kacheltje leidde tot brand'

Een inwoonster van Arnhem zocht net als veel anderen naar manieren om te besparen op gas. Ze vertelt: "Ik zag filmpjes over verwarming middels die bloempotkacheltjes voorbij komen en dat wilde ik ook wel proberen. Ik kocht er twee op Marktplaats. Ik ben zelf niet zo’n knutselaar. Nadat het kacheltje een paar uur gebrand had (en inderdaad best wat warmte af gaf) sloeg ineens de vlam er in. Achteraf is de conclusie dat het te heet werd onder de bloempot waardoor de paraffine van de kaarsjes tot ontbranding is over gegaan. We zagen het gelukkig op tijd dus de schade is beperkt gebleven tot een stinkende woonkamer."

Bella Hadid laat jurk op zich spuiten tijdens Paris Fashion Week

Modehuis Coperni creëerde een iconisch modemoment door tijdens de sluiting van hun show tijdens de lente/ zomer 2023 Paris Fashion Week het model Bella Hadid een jurk op te spuiten. 

Hadid liep naar het midden van de catwalk, droeg niets anders dan een G-string en bedekte haar borsten met een arm, waarna twee mannen haar lichaam begonnen te besproeien met een witte substantie.

In ongeveer 15 minuten waren de mannen gereed en werden de contouren van een jurk zichtbaar op het lichaam van Hadid. Een vrouw kwam hierna naar Hadid om de 'jurk' aan te passen. De mouwen en de zoom werden in vorm gesneden en er werd een hoge split in de jurk geknipt. Nadat de laatste aanpassingen waren gedaan, liep Hadid de catwalk op om het publiek de spray-on jurk in actie te laten zien. Het modemoment is sindsdien viraal gegaan op internet.

“Modeontwerpers hebben nieuwe materialen en stoffen nodig om producten te maken die inspelen op veranderende levensstijlen en consumenteneisen. In de 21e eeuw zouden we het de eerste keer moeten maken dat wetenschap en design echt nauw samen optrekken, om zo hun onderlinge afhankelijkheid te illustreren.” Schreef 'The Cut'.

Sébastien Meyer en Arnaud Vaillant zijn het brein achter het ultramoderne Parijse label Coperni, opgericht in 2019. Het duo onthulde het geheim achter de hypermoderne vloeistof en de inspiratie achter het memorabele fashionstatement tijdens Paris Fashion Week. "Het is onze viering van de vrouwensilhouetten uit de afgelopen eeuwen", zei Vaillant in een preview op Zoom voorafgaand aan de show. "En we wilden onze esthetiek ook op een meer volwassen en wetenschappelijke manier tonen", voegt Meyer toe.

Volgens Vogue Business is de spray-on techniek ontwikkeld door Fabrican, een bedrijf opgericht door de Spaanse modeontwerper en wetenschapper Manel Torres. Fabrican vloeistof bevat katoen of synthetische vezels, gesuspendeerd in een polymeeroplossing die verdampt wanneer het in contact komt met het lichaam. Na het dragen kan het worden verwijderd, gerecycled in een oplossing en klaargemaakt voor hergebruik.

Volgens Torres voelt de stof aan als suède en kan hij als elke andere stof worden gemanipuleerd. De medeoprichters van Coperni hebben de afgelopen zes maanden samengewerkt met Torres en zijn team in het Bioscience Innovation Centre in Londen om de spray-on jurk te ontwikkelen.

En een kortere versie:

Gel blasters zijn speelgoed, maar is gevaarlijke trend waarschuwt politie

"Een nieuwe trend op social media die enorme ingrijpende effecten op het leven van jongeren kan hebben." Met die woorden waarschuwt de politie voor het gebruik van 'gel blasters', nepwapens waarmee je waterballetjes af kunt vuren. 

Gebruikers van ‘gel blasters’ filmen geregeld hoe zij op voorbijgangers schieten en plaatsen deze beelden vervolgens op TikTok.

In het nepwapen zitten kleine waterballetjes die met kracht worden afgeschoten. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn, waarschuwt de politie. "Behalve dat het een brandende en pijnlijke plek geeft, kunnen ook kwetsbare lichaamsdelen als ogen geraakt worden."

Ook in Groningen zorgen gel-blasters voor problemen, zo bleek afgelopen week wel. Afgelopen zaterdag werden er op de Vismarkt twee vrouwen mee beschoten. Donderdag was 112-fotograaf Patrick Wind het slachtoffer van een schietpartij met een een gel-blaster. RTVNoord ging op onderzoek naar wat zo'n gel-blaster eigenlijk is en vroeg de politie naar de eventuele gevaren en verboden.

Nieuw in BelgiŰ: kutwafels proeven

Als je graag het nieuwste van het nieuwste wil proberen en proeven; dan heb je nu je kans in Antwerpen. Daar opende onlangs de Zizi Boutique’ op de Sint Katelijnevest 50 de deuren zo meldt HLN.be.

Er worden onder meer wafels in de vormen van vagina's en penissen verkocht. Eigenaar Maarten Bovée "Onze Zizi Boutique verkoopt niet alleen heerlijke wafels met Belgische chocolade het is ook een paradijs voor mensen die graag unieke Instagramfoto’s maken van zichzelf aan de verschillende fotowalls.”

 
Embed niet zichtbaar? Klik hier.

'Rutte: tijd om te GAAN of werk aan de winkel ?'

In de serie De Rekening kijkt 'NOS Stories' naar de gevolgen van de hoge prijzen voor jongeren. We spraken met drie jongeren die het hier moeilijk mee hebben. En nog eens 2000 jongeren vulden onze vragenlijst in. Daarvan heeft 15 procent een tekort aan geld en ruim driekwart moet op (veel) dingen besparen. Het programma ging op bezoek bij premier Mark Rutte om te vragen naar zijn verantwoordelijkheid en de oplossingen voor de problemen.

Protestsong over Iraans regime ruim 40 miljoen keer bekeken, zanger gearresteerd

Op Instagram is miljoenen keren op zijn liedje geklikt: de Iraanse zanger Shervin Hajipour heeft muziek gezet onder diverse tweets waarin Iraniërs hun kritiek op de Islamitische Republiek uiten. Shervin Hajipour is inmiddels gearresteerd en zijn post op Instagram is verwijderd. 

Het nummer "Baray-e azadi" (For Freedom) is echter nog steeds gemakkelijk online te vinden - bijvoorbeeld op Twitter of Telegram. Shervin Hajipour is eigenlijk niet zo bekend - hij was te zien in een talentenjacht op de staatstelevisie.

De rode draad in het nummer is de Perzische uitdrukking "Baray-e ...", wat "Omdat ..." betekent. 

De tweets zijn onder meer: "Vanwege de corrupte economie", "Vanwege het verlangen naar een normaal leven", "Vanwege alle getalenteerde mensen die zijn opgesloten" en "Vanwege de angst om op straat te zoenen" - en last but not least: "Voor de studenten en hun toekomst" en "Voor vrouwen, leven, vrijheid" - dat laatste is de meest populaire slogan van de huidige protesten in Iran.

De arrestatie van Shervin Hajipour is gemeld door meerdere bronnen, waaronder de BBC en Radio Free Europe . Het lied van de jongeman zou binnen 48 uur voordat het daar werd verwijderd zo'n 40 miljoen keer op Instagram zijn bekeken. Na zijn arrestatie werd het nummer nog steeds in Iran gespeeld. 

Kleuter prikt zich aan vieze injectienaald in park, gelukkig niet besmet met ziektes

Denis, toen nog 3 jaar oud, was april vorig jaar aan het spelen in een park in Rijswijk toen hij zich aan een gebruikte injectienaald prikte, zeer waarschijnlijk een drugsnaald. Via de huisarts werd hij gelijk naar de eerste hulp gestuurd, waar Denis direct werd ingeënt tegen hepatitis B en C. Ook moest de kleuter wekenlang zware medicatie slikken om te voorkomen dat hij door de vuile naald besmet zou raken met het hiv-virus.

Naar nu blijkt is de 4-jarige Denis gelukkig niet besmet geraakt met ziektes nadat hij zich bij had geprikt aan een vieze injectienaald. De angst bij zijn ouders hiervoor was groot: "Denis had ook na alle preventieve medicatie nog lang last van bijwerkingen." OmroepWest ging op bezoek bij Denis.

Geen lunch en zelfs douchen op school; de armoede sijpelt het onderwijs binnen

Kinderen komen zonder ontbijt of lunch naar school, kunnen hun laptop niet gebruiken vanwege een lege laptopaccu omdat ze hem thuis niet op kunnen laden en dan nog ouders die de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen waardoor kinderen het risico lopen niet mee te mogen op schoolreis.

Allemaal voorbeelden die tekenend zijn voor waar veel scholen dit jaar mee geconfronteerd worden; er komt minder geld binnen bij ouders én daardoor is de armoede in de klas meer en meer zichtbaar. De hoge energierekeningen en de dalende koopkracht zijn de voornaamste boosdoeners. Zo meldt RTV Utrecht. 

'Onder het verkeerde gesternte geboren'

Soms kom je een artikel tegen op internet waar je smakelijk om moet lachen. Zo kwam ik zojuist dit artikel tegen van Flair, twee dagen geleden gepubliceerd. Het gaat over hobby's en dan met name die hobby's die goed bij je sterrenbeeld zouden passen. 

Hoewel ik niet in horoscopen geloof, kon ik het niet nalaten om even te kijken wat er over de kreeft geschreven werd. Ik heb nog nooit zo smakelijk gelachen. Want volgens mijn sterrenbeeld zou ik het als stiekeme huismus heerlijk vinden om thuis een beetje te rommelen en met planten in de weer te zijn. Wel, dan ben ik kennelijk onder het verkeerde gesternte geboren, want de omschrijving van de stier past veel beter bij mij. 

Sterker nog: het advies dat bij de Stier staat: "Probeer je wandelervaring van het afgelopen jaar een niveautje hoger te tillen en ga voor langere, uitdagendere routes of stel een concreet stappendoel." is precies waar ik mee bezig ben. Iedereen weet dat mijn deelname aan de 4daagse afgelopen jaar een fiasco was, en dus heb ik mijn grenzen verlegd en mijn pijlen gericht op de Camino Brabant, in voorbereiding op de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. 

Vertel: klopt de omschrijving bij jouw sterrenbeeld wel, of past een ander sterrenbeeld veel beter bij jou? 

Zetelpeiling Tweede Kamer 25-9-2022: PvdA met 14 op hoogste niveau in 2 jaar

Een peiling onder bijna 4000 ondervraagden, uitgevoerd na de Algemene Beschouwingen, laat in hoofdlijnen een bevestiging zien van de trend van de afgelopen drie maanden. VVD, CDA en D66 verliezen samen zo'n 35 zetels. BBB sleept 17 zetels meer binnen en JA21 inmiddels 8. De CU is de enige coalitiepartij die op trouwe kiezers kan blijven rekenen. Zo meldt Peil.

Pomphouders blij nu Duitsers eindelijk eens bij ons komen tanken

Duitse automobilisten rijden sinds begin deze maand naar Nederland om goedkoper te kunnen tanken dan thuis. Doordat de accijnzen op brandstoffen in Duitsland op 1 september omhoog zijn gegaan is benzine in Nederland nu voordeliger dan in Duitsland. Het zorgt voor lange rijen bij de Nederlandse tankstations in de Duitse grensstreek en opgeluchte pomphouders. Zo meldt WNL.

Woke NL tegen Vandaag Inside in de Ziggo Dome

Afgelopen week werd bekend dat de sterren van SBS 6, de grappenmakers, de kijkcijferkannonnen, de Ziggo Dome mogen vullen. 

Ik heb het natuurlijk over Gijpie, Derksen en Genee van Vandaag Inside. In december zullen zij de concerthal betreden. 

Meerdere mensen proberen Ziggo Dome en artiesten onder druk te zetten om zich tegen de mannen uit te spreken. 

Wat vind jij? Ben jij voor of tegen Vandaag Inside in de Ziggo Dome? Of maakt het je niet uit ouwe reus?

Mysteries uit de muziekwereld: Alan Parsons Project

Hallo allemaal!

Weer wat nieuws?  Jazeker.  

We gaan het vandaag eens hebben over een mysterie uit de muziekwereld. En in dit geval een verhaal dat veel mensen geloven, maar eigenlijk helemaal niet waar is.

Ik heb het over het Alan Parsons Project. Absoluut één van mijn diepst dierbare muziek van mijn leven. Zeer zeker.

Wat wil nu het geval. We hebben het over het album: Pyramid. Dat verscheen in 1978. 

In dit geval is het een combinatie van wat bij hun gebruikelijk was, een instrumentaal gedeelte  -overgaand- in een tekst-nummer. 

We hebben het nu over 'Voyager - What Goes Up'. De leadzanger is/was de vaste gast bassist/zanger David Paton. Echter de 2e stem die we horen is in dit geval die van één van de meesters zelf: Eric Woolfson. 

Doch, in dit geval wordt overal gezegd dat het Dean Ford is. Dat is dus beslist niet waar. Zijn stem is wel degelijk anders dan die van Eric. Nergens, waar je ook zoekt zul je ergens de naam van Eric Woolfson tegen komen als 2e stem. Terwijl dit echt wel zo is. 

Eric Woolfson wordt pas vermeld als zanger bij het album dat daarna kwam: The Turn Of A Friendly Card.' waarin hij het fantastische: 'Time' zingt. 

Dit weten waarschijnlijk alleen de echte kenners, en is dus een soort mysterie   

* Overigens is ook Chris Rainbow vaker te horen dan je denkt. *

* Nog een edit: Geen van deze zangers, op David Paton na, leeft helaas nog. )

Kijk mee: Algemene Politieke Beschouwingen 2022 - beantwoordingen Rutte

De dagen na Prinsjesdag staan zoals gebruikelijk in het teken van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het debat, dit jaar op woensdag 21 september en donderdag 22 september, gaat over de hoofdpunten van de Miljoenennota en rijksbegroting voor 2023.

Op Prinsjesdag, dit jaar op 20 september, bood minister Sigrid Kaag van Financiën de Miljoenennota en rijksbegroting voor 2023 aan de Tweede Kamer aan. Direct hierna, tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) debatteren de fractieleiders over de hoofdpunten van de kabinetsplannen. In het debat wordt duidelijk welke ruimte het kabinet heeft om zijn plannen daadwerkelijk uit te voeren en hoe groot de steun daarvoor is.

Op woensdag 21 september is het woord aan de Kamerleden. Op donderdag 22 september beantwoordt minister-president Mark Rutte de vragen die de Tweede Kamer een dag eerder heeft gesteld.

Vandaag is het de 2e dag van de Algemene politieke Beschouwingen na prinsjesdag.

Terugkijken 21 september kan hieronder:

Deel 1- 21 september:
1. G. Wilders PVV 28 min
2. S.T.M. Hermans VVD 34 min
3. L.M.C. Marijnissen SP 20 min
4. J.M. Paternotte D66 31 min
5. A.H. Kuiken PvdA 20 min
6. P.E. (Pieter) Heerma CDA 25 min
7. T.H.P. Baudet FVD 16 min

Deel 2 - 21 september: 
8. J.F. Klaver GroenLinks 19 min
9. G.J.M. Segers ChristenUnie 16 min
10. E. Ouwehand PvdD 17 min
11. B.J. Eerdmans JA21 14 min
12. C.G. van der Staaij SGP 14 min
13. F. Azarkan DENK 14 min
14. L.A.J.M. Dassen Volt 13 min
15. N.L. den Haan Fractie Den Haan 12 min
16. C.A.M. van der Plas BBB 12 min
17. S.H. (Sylvana) Simons BIJ1 12 min
18. W.R. van Haga Groep Van Haga 7 min
19. P.H. Omtzigt Omtzigt 6 min

Derksen: 'ze moeten Baudet liquideren ehhh..elimineren, uit de kamer schoppen'

De anders scherpe tong van Johan Derksen (73) maakte gisteren een opmerkelijke verspreking. Bij het openingspraatje van het programma Vandaag Inside gisteravond werd gesproken over het weglopen van het kabinet uit de Tweede Kamer na opmerkingen over Kaag door Thierry Baudet.

Derksen sprak zijn ongenoegen uit over het recalcitrante maar niet relevante gedrag van Baudet in de Kamer. "Je kunt hem ook gewoon het woord ontnemen en zeggen, joh ga jij eens in de hoek staan".

Genee vervolgt met 'dus jij was gewoon blijven zitten?' waarop Derksën antwoordde "Ze moeten die gozer gewoon liquideren". Genee schoot in de lach na deze onverwachte opmerking en maakte er een 'showmomentje' van. Waarna Derksen vervolgde "Wilfred weet heel goed wat ik bedoel, ik bedoel ze moeten hem uit de kamer schoppen."

Forum voor Democratie was 'not amused' en liet gelijk weten aangifte te doen tegen Johan Derksen.

Op social media ging het na de uitzending los tussen Baudet en Derksen adepten.

'Greenwashing kan vertrouwen van consument in duurzame producten schaden'

Nespresso, Evian en andere grote namen pronken met het duurzame stempel 'B Corp'. Kleinere bedrijven maken zich grote zorgen. 'Het is misplaatst, misleidend'. Zij vrezen dat het B Corp-certificaat hierdoor aan waarde inboet.

B Corp staat voor Benefit Corporation en is een internationale certificering voor bedrijven die voldoen aan de criteria voor sociale duurzaamheid, milieuprestaties, transparantie en verantwoording. In Nederland wordt de verificatie om te voldoen aan de duurzaamheidsnormen gedaan door B Lab, een non-profit organisatie. Om een B Corp te worden moet onder andere een assessment worden ingevuld.

Met het B Corp-certificaat kunnen bedrijven laten zien dat het hen niet alleen om financiële waarde gaat, maar dat ook het belang voor mens en milieu wordt nagestreefd. Elke drie jaar moeten bedrijven voor een hercertificering gaan.
De interesse voor het behalen van het B Corp-certificaat neemt flink toe nu steeds meer bedrijven willen laten zien dat duurzaam ondernemen hoog bij hen in het vaandel staat. Er zijn momenteel 5.495 bedrijven met een B Corp-certificaat, verdeeld over 157 sectoren en 84 landen. Maar met de groei van het certificaat neemt ook de discussie toe over de claims die organisaties maken of dat grote corporates gaan pronken met hun B Corp gecertificeerde dochters.

Duurzaamheid is voor consumenten steeds belangrijker aan het worden. Bedrijven spelen hierop in door aan te geven dat hun producten duurzaam zijn. Maar het komt met regelmaat voor dat hier onjuiste, vage of zelfs misleidende informatie tussen zit. Dat kan op den duur het vertrouwen van consumenten schaden.

Vorig jaar nog waarschuwde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor greenwashing. In haar handhaving gebruikt de ACM vijf vuistregels waar de duurzaamheidsclaims van bedrijven aan moeten voldoen. Belangrijk is dat bedrijven duidelijk, behulpzaam, actueel, eerlijk en concreet zijn.

Er zijn op dit moment geen regels van kracht voor bedrijven hoe zij over duurzaamheid moeten communiceren.
Echter in april 2021 heeft de Europese Commissie een voorstel aangenomen voor een richtlijn rondom duurzaamheidsverslaglegging door ondernemingen. Vanaf 1 januari 2024 moeten beursgenoteerde bedrijven voldoen aan de Corporate Sustainability Responsibility Directive (CSRD). Middelgrote bedrijven volgen een jaar later en het MKB weer een jaar later. Dit gaat naar verwachting helpen om misleidende claims tegen te gaan.

Het is belangrijk dat bedrijven consumenten juist en volledig voorlichten over de duurzaamheid van hun producten en diensten. Daar kan het B Corp-certificaat bij helpen door zichtbaar te maken welke bedrijven goed bezig zijn met duurzaamheid.

Het risico bestaat wel dat een duurzaamheidslabel te gemakkelijk wordt vergeven. Dat kan vragen oproepen op over de waarde en integriteit van de certificering. Stevige of zelfs hogere standaarden zijn nodig voor een certificaat als B-corp om te voorkomen dat de kracht van een dergelijke duurzame certificering wordt uitgehold. Alleen met betrouwbare informatie kan de consument een weloverwogen duurzame keuze maken en kunnen bedrijven eerlijk met elkaar concurreren.

Eerste Oranjefans staan al klaar voor Prinsjesdag: 'Om 3 uur 's nachts opgestaan'

De eerste Oranjefans hebben zich dinsdagochtend verzameld bij de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar de troonrede dit jaar wordt voorgelezen.  Prinses Amalia zal vandaag voor de eerste keer meerijden in de Gouden Koets en aanwezig zijn als de troonrede wordt voorgelezen door haar vader. Ongeveer twintig mensen, sommigen in oranje kleding, staan klaar bij de hekken om niks van Prinsjesdag te hoeven missen. Zo meldt WNL.

60-plussers in de rij voor de nieuwe omikron booster

Na de boostervaccinatie van afgelopen december en januari, is het nu tijd voor een herhaalprik. "Die zijn eigenlijk hetzelfde, met als verschil dat de booster was gericht op de Wuhan-variant, die als eerste in China is gezien. De herhaalvaccinatie is óók gericht op de omikronvariant en heeft dus een bredere dekking", legt GGD-arts Samiena Alidjan uit op de priklocatie in Presikhaaf.

Deepfake Elvis steelt de show in finale America's got talent

Metaphysic liet in de finale van America's Got Talent hun beste deepfake-prestatie zien tot nu toe!

Naast Elvis nemen ook juryleden Heidi Klum (voormalig supermodel), Sofia Vergara (Modern Family) en Simon Cowell een vocaal gedeelte voor hun rekening in deze deepfake met de nummers 'You're The Devil In Disguise' en 'Hound Dog'.

Of je talentenshows leuk vindt of niet, dit deepfake optreden is een knap staaltje werk.

SP organiseerde 'Prinsjesdag Protest' in Den Haag

Een paar duizend mensen hebben zaterdag meegedaan aan het PrinsjesdagProtest in Den Haag. De SP organiseerde de actie voorafgaand aan Prinsjesdag om te pleiten voor een noodplan om de gestegen kosten te drukken waar iedereen mee te maken heeft. Lees meer hierover bij Omroep West.

De betogers verzamelden zich op de Koekamp en liepen vanaf daar een route door de stad. Ze droegen onder meer SP-vlaggen, liepen achter een groot spandoek met de tekst: 'Nu is het genoeg!' en hadden bordjes bij zich met daarop 'Goed pensioen, kwestie van fatsoen' en 'Wij willen een betrouwbare overheid'.


Fun met Funda #256: 'Ruimer dan je denkt'

Op de kop van het Amsterdamse Vondelpark wordt dit unieke benedenhuis (ca. 346m²) aangeboden met maar liefst vijf slaapkamers en een zonnig dakterras. De rustige ligging aan het water in combinatie met de ruime opzet van de woning maken dit object onwijs comfortabel. Bij het renoveren zijn kosten noch moeite gespaard.

Het is rustig wonen aan de Schinkelhavenkade, het ligt aan de rand van het Vondelpark met de bruisende binnenstad van Amsterdam binnen handbereik. De Schinkelbuurt kenmerkt zich als een gezellige buurt met vele horecagelegenheden. Denk hierbij aan gezellige terrassen, cafés en restaurants. Ook voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij een van de nabij gelegen supermarkten en de biologische winkel. Tevens treft u verschillende (basis)scholen op een steenworp afstand.

Vraagprijs €3.000.000,- k.k.

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht 346,30m² (NEN2580 rapport aanwezig)
- Familiehuis met 5 slaapkamers
- Riant dakterras (ca. 38m²)
- Uitzicht op de Schinkel
- Aan de kop van het Vondelpark
- Een lichtstraat in de living zorgt voor bijzonder veel daglicht inval
- Volledig voorzien van dubbel glas
- Deels voorzien van vloerverwarming
- Stoere gietvloer
- Energielabel C
- Gerenoveerd met gebruik van hoogwaardig materialen
- Eginstill keuken voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur (Gaggenau & Wolf)
- Veel opbergmogelijkheden
- Begane grond gerenoveerd in 2019
- Eerste verdieping gerenoveerd in 2021
- VVE Amstelveenseweg 70 bestaande uit 3 leden
- Gezonde en actieve VVE
- Servicekosten €196,- per maand
- C.V.-ketel Nefit 2018
- Gelegen op eigen grond, dus géén erfpacht!
- De (slaap)kamer aan de achterzijde op de begane grond heeft bedrijfsruimte als bestemming en heeft een eigen entree 

voor'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

woonk1'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

woonk2'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

keuken'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

slaap 1'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

slaap2'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

slaap3 'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

bad'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

toilet'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

terras1'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

terras2'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

uitzicht 'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

17 september 1944, de misser 'Operation Market Garden'

Operatie Market Garden was een geallieerd offensief gericht tegen nazi-Duitsland in september 1944, tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. De operatie, gekenmerkt door een ruime inzet van luchtlandingstroepen om strategische bruggen op Nederlands grondgebied te veroveren, was uiteindelijk een mislukking doordat de cruciale brug bij Arnhem niet kon worden behouden.

De Britse veldmaarschalk Bernard Montgomery pleitte er tijdens de opmars vanuit Normandië, waar de geallieerden op D-day in het bezette Frankrijk geland waren, voor om het hele Duitse hoofdfront, dat hij al verslagen achtte, van het noorden uit te omvatten door de rivieren Maas, Waal en Nederrijn in Nederland te overschrijden. Na enige twijfel ging opperbevelhebber generaal Dwight D. Eisenhower, op 10 september akkoord met dit gewaagde plan.

Market Garden bestond uit een grootschalige luchtlandingsoperatie (Market) en een grondoffensief vanuit België (Garden). Britse, Poolse en Amerikaanse luchtlandingstroepen zouden belangrijke bruggen over Nederlandse rivieren nemen, waarna grondtroepen over deze bruggen snel zouden kunnen doorstoten naar het IJsselmeer. Dat zou de Duitse troepen in het westen van Nederland afsnijden waarna men naar het oosten zou oprukken tot in het Ruhrgebied, het industriële hart van Duitsland. Zo werd de gevreesde Westwall, de fortificatiegordel tussen Frankrijk en Duitsland, omzeild.

Engelsman Peter Colthup landde 78 jaar geleden in een zweefvliegtuig bij Wolfheze. Hij overleefde operatie Market Garden, ging naar huis en zag Nederland nooit meer. Nu vertelt de bijna 100-jarige glider pilot zijn verhaal. aan Omroep Gelderland:

Gelderland staat elk jaar in september stil bij Operation Market Garden. Waardoor mislukte operatie Market Garden precies? En welke gevolgen had het mislukken van de operatie eigenlijk voor Gelderland? Omroep Gelderland legt het uit:

Het plan was zeer ambitieus en een snelle uitvoering was wezenlijk voor succes. Het Britse 30e Legerkorps (XXXe), onder leiding van luitenant-generaal Brian Horrocks, moest oprukken vanuit het noorden van België en binnen drie dagen Arnhem bereiken, waarbij alle tussengelegen bruggen onbeschadigd in geallieerde handen moesten vallen. De Amerikaanse 101e Luchtlandingsdivisie, onder leiding van generaal-majoor Maxwell D. Taylor, had de taak de bruggen tussen Eindhoven en Veghel veilig te stellen. De andere Amerikaanse luchtlandingsdivisie, de 82e Luchtlandingsdivisie onder leiding van brigade-generaal James Gavin, kreeg de opdracht om de bruggen tussen Grave en Nijmegen te veroveren. De Britse 1e Luchtlandingsdivisie, onder leiding van generaal-majoor Roy Urquhart, moest de bruggen over de Nederrijn bij Arnhem innemen. De Poolse 1e Onafhankelijke Parachutistenbrigade, onder leiding van generaal-majoor Stanisław Sosabowski, ondersteunde uiteindelijk de Britten bij Oosterbeek vanaf de zuidoever van de Nederrijn.

Op 17 september verliepen de eerste luchtlandingen op zich zonder veel problemen. Meteen was er echter een aantal tegenslagen. De Britse landingszone lag ver ten westen van Arnhem en maar één bataljon bereikte de brug. De Amerikanen, landend bij Groesbeek, lieten na om direct de brug bij Nijmegen te veroveren. De brug bij Son werd door de Duitsers opgeblazen. Het XXXe Legerkorps pauzeerde in de avond bij Valkenswaard. Pas in de ochtend van 19 september was een nieuwe brug geslagen bij Son. Meteen rukte een Britse tankdivisie op naar Nijmegen, maar daar bleek de brug nog steeds niet veroverd. Dezelfde dag poogden de Britten, versterkt door nieuwe landingen, langs de rivier naar de brug van Arnhem door te breken maar werden vernietigend teruggeslagen door een samenraapsel van kleine Duitse eenheden. De landingszones gingen verloren en de restanten van de 1e Luchtlandingsdivisie verschansten zich in Oosterbeek. Op 20 september staken de Amerikanen op bootjes de Waal over en werd de brug van Nijmegen veroverd. Het bleek al te laat: die dag moest het omsingelde bataljon in Arnhem de brug weer opgeven. Op 21 september landde de Poolse brigade te Driel maar de hoop Oosterbeek als een alternatief bruggehoofd over de Nederrijn te gebruiken bleek niet reëel. De Britten daar stonden op instorten en de aanvoer via de corridor werd steeds door Duitse flankaanvallen verstoord. Op 24 september werd de operatie afgeblazen en tijdens de nacht van 25 op 26 september werden de laatste tweeduizend man uit Oosterbeek over de rivier geëvacueerd.

De lokale omroep RN7 ging de straat op om te kijken of Nijmegenaren anno 2022 nog iets weten over deze indrukwekkende operatie waar ook de succesvolle oorlogsfilm 'A bridge too far' op gebaseerd is?

Hoera, de :-) bestaat 40 jaar, wat is jouw huidige favoriet?

De digitale 'smiley' werd 40 jaar geleden geboren - de oorsprong van de emoji's die tegenwoordig zo populair zijn.

In de herfst van 1982 hadden computerwetenschappers van de Carnegie Mellon University in Pittsburgh, Pennsylvania, een gesprek over de interne universitaire communicatie. Ze waren op zoek naar een icoon om het humoristische karakter van de chat aan te geven. Tijdens de communicatie kwam Scott Fahlman, een lid van de groep, uiteindelijk om de hoek in een bericht van 19 september 1982 met een revolutionaire suggestie: Waarom niet :-) als een zijdelings, lachend gezicht? Terecht stelde hij ook voor :-( voor de tegenovergestelde stemming.

Het initiatief van Fahlman werd goed ontvangen door collega's. Het lachende en jammerende gezicht verspreidde zich via de universitaire netwerken als een lopend vuurtje naar een aantal universiteiten in de VS. De digitale 'smiley' is een integraal onderdeel geworden van schriftelijke communicatie. De zogenaamde emoticons werden al snel vergezeld door knipogen ;-), verbazing :-O en tong uitsteken :-P. Tegenwoordig zijn smileys standaard in chatberichten. De combinatie van karakters die door Fahlman zijn gemaakt, wordt nu nauwelijks gereproduceerd. Vrijwel alle chat- of maildienstverleners zetten de combinaties automatisch om in de ronde gele grijnzende gezichten. Deze collectie, gezamenlijk bekend als 'emoji', heeft inmiddels een behoorlijke omvang bereikt. Zo biedt WhatsApp momenteel meer dan 3.600 emoticons voor gebruik.

Hoe beïnvloedt dit onze taal wanneer woorden en emoties steeds vaker in pictogrammen worden weergegeven? De meeste experts zijn het erover eens dat hieruit geen eigen taal kan ontstaan. Ze dienen eerder als een aanvulling. Emoji's maken "het contact mogelijk zoals we die zien in persoonlijke ontmoetingen, maar die niet beschikbaar zijn in digitale communicatie", aldus een bijdrage van de taalkundigen Michael Beißwenger en Steffen Pappert van de Universiteit Duisburg-Essen. Met lachende gezichten, hartjes en alle andere kleine foto's probeerden de gesprekspartners hun emoties en gevoelens ten opzichte van elkaar uit te drukken.

Gert Jan Segers: 'Dit jaar en voor iedereen belastingteruggave op energierekening'

ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers pleit voor een vaste belastingteruggave op de energierekening, nog dit jaar en voor iedereen. "We laten u niet vallen". Dat zegt hij vrijdag in een interview met De Volkskrant. Volgens de leider van de coalitiepartij “bestaat het risico dat dit een kabinet voor tevreden mensen wordt”.

Segers kraakt de uitspraak van D66-leider en minister Sigrid Kaag (Financiën) af dat we vanwege de stijgende energieprijzen ‘allemaal een stukje armer zullen gaan worden’. “Zo’n uitspraak klinkt alsof je vanaf de maan toekijkt naar Nederland.”

Meer hierover bij WNL.


Ex-Jehova's verzoeken om doopverbod: 'kinderen overzien de gevolgen niet'

De doop van minderjarigen bij de Jehova’s getuigen moet worden verboden. Daarvoor pleit een Gelderse stichting van ex-Jehova’s getuigen in een brief aan de Tweede Kamer en het ministerie van Rechtsbescherming. De stichting wijst op de grote gevolgen van de doop: een totale sociale uitsluiting als je de groep na de doop verlaat. Als een vader besluit om uit de Jehovah's getuigen te stappen, worden zijn kinderen daarna als vaderloos beschouwd.

Omroep Gelderland heeft een reportage over de ervaringen van ex-Jehova's getuigen gemaakt.

Een doopverbod zal er niet snel komen, volgens theoloog en kerkhistoricus Peter Nissen. "In Nederland is godsdienstvrijheid bijna een heilige traditie." Door de scheiding van kerk en staat mengt de overheid zich niet snel in religieuze kwesties, zegt hij.

Rechtszaak
In België zijn Jehova’s getuigen vorig jaar veroordeeld wegens de gevolgen van sociale uitsluiting voor hun ex-leden, en voor de aanzet tot discriminatie, haat en geweld. Maar het Hof van beroep draaide recent deze uitspraak terug. De stichting 'Against Watchtower Shunning' van Henri Dahlem bereidt nu een soortgelijke rechtszaak voor in Nederland. Dahlem wil vooral dat de politiek zich gaat buigen over het aan banden leggen van sociale uitsluiting. “Dat begint met de doop. Die is niet vrijblijvend", zegt hij. "Het is heel anders dan lid zijn van een voetbalclub. Je kan niet meer wisselen. Dat is het hele punt."

In een reactie aan Omroep Gelderland schrijft een woordvoerder van de Jehovah's getuigen in Nederland:

“Jehovah’s getuigen hebben geen kinderdoop en kinderen die in gezinnen van Jehovah’s getuigen opgroeien worden niet per definitie gedoopt.” De doop is een individuele vrijwillige keuze van een persoon zelf.

“Hoewel Jehovah’s getuigen het heel jammer vinden als hun kind hun geloof niet deelt, blijven ze nog steeds van hem of haar houden. Ze zullen de band met hun kind niet verbreken alleen omdat het kind geen getuige van Jehovah wil worden.”

Ook geeft de organisatie aan dat de verhalen van ‘ontevreden ex-leden niet als representatief of als waar’ moet worden aangenomen.

Misschien ook interessant?
special
AI Picture Gallery #7
special
Weekend gifdump #88
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #125
special
VrijMiBabes #125 (not very sfw!)
special
AI Picture Gallery #6
special
AI Picture Gallery #5
©FOK.nl e.a.