special
Random Pics van de Dag #854
special
AI Picture Gallery #116
special
AI Picture Gallery #115
special
Random Pics van de Dag #853
special
Weekend gifdump #104
review
Hogwarts Legacy
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Fun met Funda #265: Droomhuis met 'hobbit-sauna'

Een bijzonder huis in het Noord Brabantse gehucht Linden, dichtbij het drieprovinciënpunt waar Limburg, Gelderland en Noord Brabant samenkomen. Meer dan een eeuw oud, maar toch heel keurig bij de tijd gebracht. Een keurig energielabel C en dan ook nog een eigen hobbithol in de tuin! Oh wacht, dat laatste blijkt een sauna te zijn

Het prachtige herenhuis aan de Kerkstraat heeft een oprijlaan, garage en dubbele carport en is riant van opzet met een woonoppervlakte van maar liefst 310 m². Licht, lucht en ruimte maken van deze villa op een kavel van 2.300 m² tot iets unieks.

Binnen vindt u karakteristieke details terug in de hoge plafonds met lijsten en ornamenten, de authentieke deuren, de en-suite deuren, de schouwen, vloerafwerkingen en de trapleuningen met balustrade.

Aan het einde van de straat loopt u direct natuurgebied 'de Kraaijenbergse Plassen' in waar u prachtige natuur, water en grazende Schotse hooglanders vindt. De inwoners van het dorp bedenken elk jaar met de Nijmeegse Vierdaagsefeesten een warm en creatief onthaal voor duizenden wandelaars van dit evenement.

€ 1.275.000 kosten koper

Goed om te weten:

- De woning is voorzien van muurisolatie (behoudens de voorgevel beneden), dakisolatie en dubbel glas (behoudens het kleine raampje aan de voorzijde).

- De woning is recentelijk vastgesteld op energielabel C (rapport beschikbaar)

- De kozijnen, ramen en deuren zijn voor het laatst geschilderd in 2021.

- Er is vloerverwarming aanwezig op de begane grond (vanaf de keuken).

- De elektrische installatie is volledig vernieuwd in 2013.

- De oorspronkelijke beerput ligt er nog, maar is al tientallen jaren niet meer in gebruik.

- De woning is nagenoeg geheel vernieuwd in 2013 en in 2019 is de tuin opnieuw aangelegd.

Kenmerken :

 • 8 kamers (4 slaapkamers)
 • 2 badkamers met ligbad en 1 apart toilet ( +1 toilet in badkamer) 
 • Kelder
 • Sauna
 • 2 woonlagen en een kelder
 • Dakraam, rolluiken, sauna, schuifpui en TV kabel
 • Energielabel C
 • Dakisolatie, dubbel glas en muurisolatie
 • Cv-ketel
 • Garage (3 auto's) met carport
 • Houten berging

Droomhuis in Linden (Foto: Funda)
Droomhuis in Linden (Foto: Funda)

Droomhuis in Linden (Foto: Funda)
Droomhuis in Linden (Foto: Funda)

Droomhuis in Linden (Foto: Funda)
Droomhuis in Linden (Foto: Funda)

Droomhuis in Linden (Foto: Funda)
Droomhuis in Linden (Foto: Funda)

Droomhuis in Linden (Foto: Funda)
Droomhuis in Linden (Foto: Funda)

Droomhuis in Linden (Foto: Funda)
Droomhuis in Linden (Foto: Funda)

Droomhuis in Linden (Foto: Funda)
Droomhuis in Linden (Foto: Funda)

Record oudste hond ooit verbroken door 30-jarige Bobi uit Portugal

Twee weken nadat Spike, een chihuahua van 23 jaar, was genoemd als 's werelds oudste nog levende hond, heeft Guinness World Records bewijs ontvangen van een oudere hond. Een veel oudere hond. In feite is Bobi (geboren 11 mei 1992) niet alleen de oudste nog levende hond; hij is de oudste hond ooit.

Bobi is op 1 februari 2023 30 jaar en 266 dagen oud. Hij heeft zijn hele leven bij de familie Costa gewoond in het landelijke dorpje Conqueiros, in Leiria, Portugal. Bobi is een raszuivere Rafeiro do Alentejo, een ras van herdershond met een gemiddelde levensverwachting van 12-14 jaar.

Het Portugese viervoetertje heeft een bijna honderd jaar oud record verbroken; de vorige oudste hond ooit, Bluey (1910-1939), was een Australische herdershond die 29 jaar en 5 maanden oud werd.

In 1992 werd Bobi geregistreerd bij Serviço Medico-Veterinário do Município de Leiria (dierenarts van de gemeente Leiria), die de geboortedatum van Bobi heeft bevestigd. 

Bobi's leeftijd is ook geverifieerd door SIAC, een huisdierendatabase die is geautoriseerd door de Portugese overheid en wordt beheerd door de SNMV (Sindicato Nacional dos Médicos Veterinários; Nationale Unie van Dierenartsen).

Het bijzondere verhaal van Bobi gaat bij Guinness World Records verder.

Hoe Jodenhaat maar niet weggaat

Jodenhaat ook wel bekend als antisemitisme bestaat al duizenden jaren. Als er een epidemie of een economische crisis is, zijn er vroeg of laat altijd mensen die de joden daarvan de schuld geven. 

Online worden dan antisemitische uitingen en complottheorieën over Joden geplaatst, maar ook in real life toont men jodenhaat: vandalen die Joodse graven bekladden met hakenkruizen, mensen met een keppeltje die worden bedreigd. 

NOS op 3 zoekt uit hoe antisemitisme zich door de eeuwen heen ontwikkelde en hoe het vandaag de dag tot uiting komt.

Gipsen knutsel-piemels vinden gretig aftrek

Martijn en Jolanda begonnen een aantal jaar geleden met de verkoop van gipsen piemels. De verkoop gaat knetterhard, want de gipsen penismodellen om te versieren zijn bijna niet aan te slepen, er worden duizenden pielen per maand verkocht aldus het echtpaar dat samen Pimpgips.nl runt.

De piemels worden in diverse maten geleverd, van mini tot supergroot, allen in goede proporties en met balzak. Het versieren van zo'n gipsen genotsstaaf is al een tijd populair op vrijgezellenfeesten, in de kroeg en bij studentenverenigingen, maar ook gezellig thuis. De witte pikken worden versierd met verf, steentjes, veren, glitters en nog veel meer. Omroep Brabant nam een kijkje in de shop.

Ik ga zo lekker spelen op m'n fluit...

Op Amazon Prime is nu LOL: Last One Laughing te zien (in 14 uitvoeringen). Hier worden een groep komieken bij elkaar in een kamer gegooid met als uitdaging NIET te lachen. Lach je wel krijg je een waarschuwing. Lach je nog een keer lig je eruit.

De grappenmakers blijken best goed te zijn in het in de plooi houden van het gezicht, tot iemand lekker gaat spelen op z'n fluit...  Hoe langer het doorgaat, hoe droger het wordt.

'Leedvermaak' Famke Louise boeide maar weinigen

Recent verscheen deel zes in de reeks van Nederlandse 'roasts' op Comedy Central, met dit keer de alleskunner en publiekslieveling Famke Louise in de hoofdrol. Dit bleek de slechtst bekeken aflevering in deze reeks. Minder dan een kwart miljoen Nederlanders namen de moeite om te aanschouwen hoe het multitalent door de 'fine fleur' uit showbizz-Nederland werd afgezeken. Was het echt zo slecht?

Dief rijdt weg met politieauto, door agenten gered voor aanstormende trein

Tijdens een politie-controle in Atlanta ging een passant er ineens vandoor met de politiewagen. Dit leidde tot een achtervolging met helikopters en diverse politieauto's op de snelweg. Uiteindelijk gaat de dief met de gestolen politieauto over de kop nabij het spoor en wordt hij op het nippertje gered voor een aankomende trein.

Op beelden van het incident is te zien hoe agenten de verdachte, de 29-jarige Mickal Parker, uit het wrak van de patrouillewagen halen vlak voordat deze door de trein werd geraakt. De verdachte werd in hechtenis genomen en beschuldigd van diefstal, vluchten, roekeloos rijden, obstructie en schade aan eigendommen van de stad en is uiteindelijk vervoerd naar de gevangenis van Fulton County.

'Fotogenieke zwarte beer ontdekt wildcam'

Een zwarte beer in de VS ontdekte een wildcam in een natuurpark en nam zichzelf 400 keer op de foto. De "Selfie-serie" gaat viral op internet.

In het park in de Amerikaanse staat Colorado hangen in totaal negen camera's. De nieuwsgierige zwarte beer ontdekte er een en nam keer op keer een 'selfie'. Soms kijkt hij brutaal, soms dromerig in de lens. Parkbeambten plaatsten enkele foto's op Twitter .

Zwarte beren leven solitair volgens de Colorado Wildlife Parks Administration. De camera's zijn opgehangen om allerlei informatie te verzamelen over de wilde dieren in het gebied. De beer-selfies zijn een paar maanden geleden gemaakt voordat de zwarte beren in Colorado in winterslaap gingen.

Prognose zetelverdeling Eerste Kamer na verkiezingen 15 maart

De antwoorden op de vraag wat men van plan is te gaan stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart a.s. geven de volgende prognose van Maurice de Hond:

Deze prognose toont dat bij de verkiezing van 4 jaar geleden de VVD er net zo voor stond als nu. Ook de stand van D66 lijkt onveranderd.

Ook bracht De Hond de electorale ontwikkelingen van een aantal rechtse partijen sinds Fortuyn in kaart: 

Hier zijn middels meerdere kaarten de geografische wijzigingen in stemgedrag en polarisatie zoals De Hond deze heeft gepeild inzichtelijk gemaakt.

'Hebben Rusland en Iran elkaar gevonden?'

De Iraanse Shahed-drones in Oekraïne zijn het meest zichtbare bewijs van een toename van de militaire samenwerking tussen Iran en Rusland. 

Iran staat al langere tijd onder druk van westerse sancties., voor Rusland geldt dat nu ook steeds meer. 

De twee Internationalnale paria's lijken nu de onderlinge banden aan te trekken. Zien we hier een nieuwe, diepere vriendschap ontstaan, of is het vooral symboliek? 

Hoe 'micro' is Kim Kardashian's micro-bikini?

Het ondergoedmerk SKIMS van Kim Kardashian heeft  een 'microbikini' gelanceerd - en hij is zo klein dat het 'lapje' hetzelfde oppervlak beslaat als een tortillachipje. TikTok-gebruiker Sarita plaatste War tortillachips op de bikini om te laten zien hoe 'micro' de string en triangel-bh-set in werkelijkheid is.

Ondanks dat er nauwelijks stof in is verwerkt, kost het bikinitopje je $ 28  en het broekje $ 14. Sarita past de bikini om te laten zien hoe 'micro' de set werkelijk is en concludeert dat bikini haar niet zo 'flatteus' staat. 

Hamill slachtoffer van Woke-on-Woke crime

Dat het leven voor wokies niet makkelijk is, was al bekend. Er staat immers achter elke boom een LetTerLijKe HitLer Nazi en is elke tweet verdacht, problematisch en toxisch. Dit mijnenveld van achterlijke meningen, fantasieën en racistische uitspraken, navigeren zal altijd leiden tot een explosie, zo merkte deze keer Mark Hamill.

Hamill heeft het gore lef gehad om... Horror van horrors. Een Tweet van JK Rowling te "liken". Dit is, uiteraard, een halsmisdaad in woke-kringen. Immers is JK Rowling al een tijdje geëxcommuniceerd uit woke-kringen. Zij had namelijk het gore lef om biologie als feit te beschouwen.

De tweet in kwestie:

Chinees Nieuwjaar: het jaar van het konijn is begonnen!

Chinees Nieuwjaar wordt over de hele wereld gevierd, terwijl mensen zich voorbereiden op het Jaar van het Konijn. In China staat het bekend als het Lentefestival of het nieuwe maanjaar, het is een van de belangrijkste feestdagen op de Chinese kalender en het startsein voor 15 dagen feest in Chinese gemeenschappen over de hele wereld. Terwijl er afscheid wordt genomen van het Jaar van de Tijger wordt het Jaar van het Konijn feestelijk verwelkomd.

The Guardian geeft een inkijkje hoe dit feest wordt gevierd en welke ceremonies erbij horen.

Ook in Den Haag werd zaterdag het Chinees Nieuwjaar groots gevierd. Met traditionele zang, een kungfuvoorstelling en natuurlijk de drakendans werd het Jaar van het Konijn goed gestart. 

'Versplintering van de Nederlandse politiek in kaart gebracht'

Met nog minder dan 2 maanden te gaan voor de Provinciale Statenverkiezingen bevestigt een peiling van Peil.nl hetgeen wat we al langer zien: de verdergaande versplintering van politiek Nederland. De samenstelling van de nieuwe Eerste Kamer, die vanuit de Provinciale Staten in mei wordt gekozen, zal het nog lastiger maken om tot beslissingen te komen. In januari 2023 hebben de regeringspartijen 32 van de 75 zetels in de Eerste Kamer. Dat kan onder de 30 zetels zakken, omdat het CDA veel zetels lijkt te gaan verliezen aan onder meer BBB. 

Meer kaarten en informatie over deze peiling van Maurice de Hond zijn hier te vinden. 

Fun met Funda #264 : 'Alsof je bij oma op visite gaat'

Een degelijk gebouwde, vrijstaande woning in Hardinxveld-Giessendam met een aangebouwde garage op een perceel van maar liefst 671 m2. De woning beschikt over 189 m2 woonoppervlakte en een wooninhoud van circa 648 m3! Bij binnenkomst kun je niet anders dan beamen; hier is gebouwd met liefde en waardering voor hout. Een voorbeeld: de robuuste, massieve binnendeuren gaan al 46 jaar mee en zijn nog tip-top in orde.

De woning ligt nu wat verscholen in de weelderige maar bossige tuin rondom. Hak het een en ander weg en er komt een kast van een woning tevoorschijn. Het geheel kan wel een modernisering gebruiken, maar als je een jaren zeventig liefhebber bent dan kun je de bewoning zo betrekken! 

Vraagprijs € 695.000 kosten koper

 • 7 kamers (5 slaapkamers)
 • badkamer met 1 apart toilet
 • 3 woonlagen
 • Glasvezelkabel
 • Energielabel C 
 • Gedeeltelijk dubbel glas en muurisolatie
 • Cv-ketel en warmwatervoorziening Bennraad (gas gestookt combiketel uit 1995, eigendom)
 • Aan rustige weg, beschutte ligging, in centrum en in woonwijk
 • Achtertuin (gelegen op het zuiden) voortuin en zijtuin (van 230 m²)

Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)
Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)

Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)
Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)

Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)
Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)

Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)
Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)

Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)
Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)

CDA'er neemt zijn pony mee op kroegentocht

Deze week stond er geen paard in de gang maar een pony op het terras in Den Bosch! De pony bleek van een CDA-raadslid Sjors Pardoel te zijn. Omroep Brabant maakte een kort verslag. 

Dit gedrag van Pardoel leverde de vraag op of hij wel geschikt is als gemeenteraadslid in Velddriel. De fractie is vrijdag in overleg gegaan over de politieke toekomst van Pardoel. Het meenemen van een pony naar de kroeg is al apart, maar het weggaan zonder te betalen kan echt niet aldus de gemeenteraad. 

Inwoners van de gemeente Maasdriel hebben verschillende meningen over de kroegentocht. Een lolletje mag en een borrel in de vrije tijd ook maar een raadslid moet zich wel verantwoordelijk gedragen, vinden de meesten.

Rotterdammert is blij met sneeuw

Deze Rotterdammert is heel erg blij met de sneeuw! Hij gaat snel alle schuifmannen bellen!

Je kan hem hier volgen: https://twitter.com/mitchiej123

'Meta stelt haar mening bij: het Azovbataljon mag weer op hun socials!'

Misschien met dank aan de luide roep om absolute vrijheid van meningsuiting door politici als Baudet, Wilders maar ook Trump, en zelfs misschien een beetje beducht voor Musk's plannen om van Twitter een baken van vrije meningsuiting te maken heeft Meta's Mark Zuckerberg besloten dat het beruchte en veel besproken Oekraïense Azov Regiment op hun platforms niet langer tot 'gevaarlijke organisatie' zal worden bestempeld.

Dit betekent dat leden van het Azov Regiment accounts mogen hebben op Meta-platforms zoals Facebook, Instagram en WhatsApp, terwijl inhoud die door andere gebruikers over Azov Regiment is geplaatst niet langer zal worden verwijderd, vertelde de woordvoerder van Meta aan de Kyiv Independent in een verklaring per e-mail.

Oekraïne onderhandelt al geruime tijd met Meta om het bedrijf ervan te overtuigen inhoud over het Azov-regiment en zijn leden te publiceren. Het Azov-regiment is een eenheid van de Nationale Garde van Oekraïne, voorheen gevestigd in Mariupol, een Oekraïense havenstad die nu door Rusland wordt bezet. De groep heeft tot controverse geleid over haar vermeende associatie met extreemrechtse groepen - een terugkerend thema dat wordt gebruikt door Russische propaganda.

Meta maakt een duidelijk onderscheid tussen Azov Regiment en Azov Movement. 
De Azov-beweging "heeft sterke banden met extreemrechtse extremisten in veel EU-landen en de VS", zei Alexander Ritzmann, een senior adviseur van het Counter Extremism Project, in een interview met Euronews. Het Azov-regiment dat vecht tegen Russische indringers is iets heel anders, voegde hij eraan toe.

Het Azov-regiment "werd volledig geïntegreerd in de Oekraïense nationale garde en opereert sindsdien onder het bevel van het ministerie van Binnenlandse Zaken", zei Ritzmann.

Weg 'breekt af' door zwaar noodweer in CaliforniŽ

Het moment waarop in Californië een weg 'afbrak' door de invloed van hevige stormen en zware regenval is vastgelegd door lokale brandweerlieden.

Dit beeldmateriaal, gedeeld door Cal Fire, toont hoe een weg in Pescadero na hevige regenval 'afbreekt' en het puin naar beneden glijdt na hevige regenval. Brandweerlieden hebben de weg afgesloten voor het verkeer. Aanhoudende stormen die de staat teisteren hebben een spoor van vernietiging achtergelaten. 


Zetelpeiling Tweede Kamer en factoren om op partij te stemmen bij PS 2023

In deze peiling van Maurice de Hond is er weinig veranderd ten opzichte van de vorige peiling. Twee maanden voor de verkiezingen van de Provinciale Staten 2023 (PS 2023) staat de regeringscoalitie samen op 32 zetels verlies t.o.v. de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021.

Trekt men de poll door naar de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 dan is het verschil een stuk minder groot. Dit komt omdat de VVD en D66 in 2019 minder stemmen behaalden dan in 2021.

Factoren die mogelijk een rol spelen in de keuze voor een partij bij de Provinciale Staten 2023 zijn ook voorgelegd aan de respondenten van deze poll.

De waarde 4 betekent dat aangegeven is dat die factor een grote rol speelt bij de stemkeuze. De waarde 0 betekent dat die factor geen rol speelt bij keuze voor die partij.

De belangrijkste factoren om op een partij te stemmen bij de PS 2023 zijn:

 • VVD: standpunten economie (3,4) en partijprogramma (3,1)
 • PVV: standpunten immigratie/asielzoeker (3,8), opereren in Tweede Kamer (3,3)
 • BBB: politiek leider (3,4), opereren in de Tweede Kamer (3,3)
 • JA21: standpunten immigratie/asielzoekers (3,8), partijprogramma (3,4)
 • D66: standpunten klimaat/stikstof (3,4) en partijprogramma (3,4)
 • GroenLinks: standpunten klimaat/stikstof (3,9), partijprogramma (3,5)
 • PvdA: partijprogramma (3,2), standpunten klimaat/stikstof (3,1)
 • PvdD: standpunten klimaat/stikstof (3,8), partijprogramma (3,6)
 • SP: standpunten gezondheidszorg (3,5), standpunten economie (3,3)
 • CDA: partijprogramma (3,1) standpunten economie (3,0)
 • ChristenUnie: partijprogramma (3,3), opereren in Tweede Kamer (3,1)
 • FVD: standpunten immigratie/asielzoeker (3,8), optreden tijdens coronacrisis (3,7)
 • Volt: standpunten klimaat/stikstof (3,3), partijprogramma (3,3)

Alle grafieken zijn hier te zien. Deze afzonderlijke grafieken betreffen dus alleen de kiezers, die tijdens het invullen van de poll het voornemen hebben om op die bewuste partij te stemmen.

De schaduwkant van Onlyfans

Grote Onlyfans-makers waarschuwen dat geld verdienen op 't platform echt niet zo gemakkelijk is als het lijkt. Nos op 3 is in gesprek gegaan met een aantal Onlyfans-creators over hoe het platform werkt, hoelang het duurt voor men een following opbouwt, derden op de loer liggen om geld aan jouw content te verdienen, hoe eenvoudig je content voor niets op straat belandt en hoe je toch je eigen grenzen overgaat om te groeien en geld te verdienen.

Van de tientallen Onlyfans-creators die de NOS sprak vertoont deze aflevering beelden terugkomen van Vixyless, lesleyx97, roxys89, Sepanta Arya en Belle LaVie.


FOK! Skribbl-avond een groot succes

Moemoe organiseert om de zoveel tijd een Skribbl-avond voor de Fok!kers. Hierbij gaat het erom dat je een woord krijgt, hier een tekening van maakt en dat de andere deze tekening moeten raden. Wie dit het snelst doet krijgt de meeste puntjes. De winnaar is dus degene met de meeste puntjes!

Gisteren vond er weer een editie plaats, er kwamen veel mensen op af en het was een daverend succes!

De eerste ronde werd gewonnen door HappyCharly!! Daarna gingen nog een groot aantal fanatiekelingen door, deze ronde werd gewonnen door Moira! Wil jij ook een keer meedoen? KLIK DAN HIER EN JE MIST NIETS!

'Parkeren bij het ziekenhuis schreeuwend duur'

Naar het ziekenhuis gaan doe je al vaak niet voor de lol, en de bijkomende parkeerkosten laten een goed humeur snel verdwijnen. Ga je op ziekenbezoek bij een familielid of vriend of moet je zelf voor onderzoek naar het ziekenhuis, hou rekening met exorbitante parkeertarieven. Powned bracht een bezoek aan de parkeerplaats van een ziekenhuis.

Zo ziet het oude Egypte eruit in de Metaverse

Wat vroeger voorbehouden was voor de goden, kan nu digitaal worden ervaren door gebruikers van de Metaverse. Het technische team van 'Tutera' brengt het oude Egypte nu digitaal tot leven. Met VR-brillen of digitale apparaten kunnen bezoekers door tempels slenteren of netwerken met andere Egypte-geïnteresseerden.

Het is gebaseerd op het idee dat koning Toetanchamon weer tot leven is gekomen om zijn toekomstplannen voor Egypte te voltooien.

Misschien ook interessant?
special
AI Picture Gallery #114
special
Random Pics van de Dag #852
special
VrijMiBabes #143 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #143
special
AI Picture Gallery #113
special
Random Pics van de Dag #851
©FOK.nl e.a.