'Van Duivenbode kandidaat rvc Ajax'

De 68-jarige Theo van Duivenbode wordt spoedig voorgedragen als kandidaat voor de nieuwe raad van commissarissen van Ajax, meldt Voetbal International.

De oud-voetballer is één van de kandidaten met wie Johan Cruijff en bestuursraadsvoorzitter Hennie Henrichs een gesprek voerden. De taak van de bestuursraad is het voordragen van kandidaten bij de rvc. De huidige rvc bestaat nog altijd uit Steven ten Have, Edgar Davids, Paul Römer, Marjan Olfers en Cruijff.

Wanneer dat vijftal de nieuwe kandidaten goedkeurd, worden die kandidaten tijdens een aandeelhoudersvergadering geïnstalleerd. De bestuursraad wil zo spoedig mogelijk drie nieuwe commissarissen benoemen. Wanneer zij aan hun taak beginnen, zullen Ten Have, Davids en Römer terugtreden. Vervolgens doen Olfers en Cruijff dat.

Wanneer de nieuwe commissarissen geïnstalleerd zijn, heeft Johan Cruijff genoeg draagvlak binnen de rvc om een interim-directeur aan te laten stellen. Dat was één van de wensen van nummer veertien. Cruijff wil dat de organisatie nog dit voorjaar wordt neergezet.