FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 2 november 2010

Laatste vlucht Discovery weer uitgesteld

De laatste vlucht van het Amerikaanse ruimteveer Discovery is opnieuw uitgesteld. Ruimtevaartorganisatie NASA besloot dinsdag de voor woensdag geplande lancering tot zeker donderdag op te schorten vanwege een elektrisch probleem in de bediening van de hoofdraketmotoren.

Ingenieurs kregen een regelaar met enige moeite aan de praat, maar toen bleek de elektrische spanning te fluctueren. Troubleshooters hebben meer tijd nodig om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

NASA heeft tot zondag, mogelijk maandag de tijd om de shuttle te lanceren. Lukt dat niet, dan moet de vlucht naar het internationale ruimtestation ISS tot december worden uitgesteld.

Eerder leidden gaslekken al tot twee dagen uitstel van de lancering.


Laatste vlucht ruimteveer Discovery weer uitgesteld (Foto: Novum)

Bomaanslag op pijpleiding in Jemen

Vermoedelijke Al Qaidastrijders hebben dinsdag een aanslag gepleegd op een oliepijpleiding in Shubika, in het zuiden van Jemen. Door de aanslag ontstond een lek in de leiding waarna de olie vlam vatte en er een enorme brand ontstond. Dat hebben Jemenitische veiligheidstroepen gezegd. Bij de aanslag vielen geen gewonden.

In het afgelegen en bergachtige gebied rondom Shubika houden zich veel leden van Al Qaida op. Volgens onderzoekers blijkt uit verklaringen van ooggetuigen dat Al Qaida mogelijk verantwoordelijk is voor de aanslag. In het gebied zijn echter ook andere milities actief die strijden tegen de regering. Het afgelopen jaar hebben deze groepen ook al pijpleidingen aangevallen. Zij willen met de aanslagen protesteren tegen de burgerslachtoffers die zijn gevallen bij luchtaanvallen gericht tegen strijders van Al Qaida.

Uitbraak hepatitis A op Zeeuwse basisschool

Twee kinderen uit groep 3 van een basisschool in het Zeeuwse dorp Krabbendijke zijn besmet geraakt met hepatitis A. De klasgenoten, leerkrachten en huisgenoten van de kinderen zijn inmiddels gevaccineerd tegen de ziekte, die ook wel besmettelijke geelzucht wordt genoemd. Dat meldt de GGD in Zeeland dinsdag.

Hepatitis A is een zeer besmettelijke leverziekte. Het virus nestelt zich in de ontlasting van dragers en wordt overgedragen via het toilet of via de handen. Ziekteverschijnselen zijn vermoeidheid, misselijkheid en gebrek aan eetlust.

Volgens een woordvoerder van GGD kunnen mensen die besmet zijn langere tijd last hebben van klachten, maar gaat het uiteindelijk vanzelf weer over. De zegsvrouw kon niet zeggen of de kinderen van ongeveer 7 jaar van Christelijke Basisschool De Zevensprong inmiddels weer beter zijn.

De GGD heeft na de uitbraak onder meer een informatiebijeenkomst gehouden voor ouders van klasgenoten van de besmette kinderen. Ook zijn mensen die met de kinderen in aanraking zijn geweest gevaccineerd. Volgens de GGD zijn verder geen maatregelen nodig.

Israëlische politicus niet naar Groot-Brittannië

De Israëlische vicepremier Dan Meridor heeft een bezoek aan Londen afgezegd uit angst te zullen worden gearresteerd voor het begaan van oorlogsmisdaden als hij voet op Britse bodem zet. Dat heeft het pro-Israëlische Centrum voor Communicatie en Onderzoek Groot-Brittannië en Israël dinsdag gezegd.

Meridor zou maandag een toespraak houden voor de organisatie, maar Israël 'wilde het risico niet nemen hem te laten gaan', zo zei directeur Loran Firtzsimons. Israëlische media meldden dat Meridor, die ook minister van Atoomenergie en Inlichtingen is, mogelijk te maken zou krijgen met juridische acties in verband met de Israëlische commandoraid op een hulpkonvooi voor Gaza afgelopen mei. Meridor zelf weigerde op de zaak in te gaan.

Meridor is de laatste in een reeks Israëlische politici die Groot-Brittannië mijden uit vrees opgepakt te worden onder het Britse juridische principe van 'universele jurisdictie'. Dit principe houdt in dat sommige misdrijven zo zwaar zijn dat de plegers ervan in Groot-Brittannië kunnen worden berecht, ook al zijn de feiten in een ander land begaan.

Pro-Palestijnse organisaties hebben het principe vaker gebruikt om Israëliërs die deel hebben genomen aan operaties tegen Palestijnse militanten waarbij burgerslachtoffers vielen te vervolgen. De Britse regering heeft al gezegd de maas in de wet te willen aanpakken, omdat de relatie met Israël erdoor onder druk komt te staan. "We kunnen niet een situatie hebben, waarbij Israëlische politici het gevoel hebben dat ze dit land niet kunnen bezoeken", aldus de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague.

Verjaardag Froger gevierd in Theater Carré

René Froger, die vrijdag vijftig wordt, kijkt al reikhalzend uit naar zijn volgende vijftig levensjaren. "Ik voel me heerlijk. Wat mij betreft mogen er nog wel vijftig bij."

Op dinsdagavond werd het bereiken van de mijlpaal groots gevierd met een concert ter ere van de zanger in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, waar familie en vrienden een ode aan hem brachten. Het is een droom die uitkomt voor Froger, die werd geboren in de hoofdstad.

"Ik weet nog dat ik hier als klein jongetje reed met mijn fietsje om de kranten rond te brengen en dacht: als ik hier ooit een keer in mijn leven mag staan...", zegt hij voor de camera van Novum Nieuws. "Dan sta je er uiteindelijk en ook nog eens met zoveel vrienden om je heen die speciaal voor jou komen. Dat is onbetaalbaar."


René Froger (Foto: Novum)

Titelverdediger Djokovic opent sterk in Basel

Titelverdediger Novak Djokovic heeft zich simpel geplaatst voor de tweede ronde van het tennistoernooi van Basel. De Serviër won overtuigend met 6-4, 6-2 van de Let Ernests Gulbis. Djokovic stuit in de tweede ronde op de winnaar van het duel tussen de Duitser Daniel Brands en Jarkko Nieminen uit Finland.

Ook Djokovic' landgenoot Janko Tipsarevic ging een ronde verder. Hij won in twee sets van de Kazach Denis Istomin. Tipsarevic mag in de tweede ronde proberen de nummer één van de plaatsingslijst, de thuisspelende Zwitser Roger Federer, pootje te lichten.

Public Enemy-fans betalen nieuw album

Public Enemy is er deze keer wel in geslaagd genoeg geld bij elkaar te krijgen voor een nieuw album. De hiphopformatie deed vorig jaar een mislukte poging om via Sellaband de benodigde middelen bij elkaar te sprokkelen.

Via de site van Sellaband konden fans 'aandelen' kopen van 25 dollar om de nieuwe plaat van Public Enemy te financieren. "Dit is een geweldig moment", schrijft de Amerikaanse groep op de website van Sellaband. "We hebben dit allemaal aan onze fans te danken."

"Het was een lastig en moeizaam proces", leggen de bandleden van Public Enemy uit. "We kregen in het begin veel media-aandacht en kritiek maar uiteindelijk maakten we een eindspurt."

De bandleden van Public Enemy hebben de hoop op een nieuwe plaat nooit opgegeven. "We zijn altijd blijven geloven in onszelf en in onze fans. Samen gaan we dit vieren."

Chuck D, Flavor Flav en de rest van de bandleden hebben in totaal 59.000 euro opgehaald. Hun nieuwe plaat wordt de opvolger van 'How You Sell Soul to a Soulless People Who Sold Their Soul?' uit 2007.

Ook Nederlandse artiesten maken gebruik van de fansite. Zo financierde Hind haar album Crosspop, dat in oktober uitkwam, met behulp van Sellaband.

Voor wie Public Enemy niet kent, hier een filmpje (wmv).


Fans betalen nieuw album Public Enemy (Foto: Novum)

Regering Kosovo naar huis gestuurd

Het parlement van Kosovo heeft dinsdag de regering van premier Hashim Thaci naar huis gestuurd. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor nieuwe verkiezingen, die waarschijnlijk half december gehouden worden.

De regering viel door een motie van wantrouwen, die in het 120 zetels tellende parlement met 66 stemmen tegen 1 werd aangenomen. Eerder besloot de grootste coalitiepartner, de Democatische Liga van Kosovo, de samenwerking met de Democratische Partij van Thaci te verbreken en zich uit de regering terug te trekken.

De samenwerking tussen de twee partijen na de onafhankelijkheidsverklaring in 2008 verliep de laatste tijd steeds stroever. Dat er vervroegde verkiezingen komen noemde Thaci 'een versterking van onze democratie en een nieuw begin'.

Volgens Thaci brengt de politieke crisis de door de Europese Unie ondersteunde toenaderingsgesprekken tussen Kosovo en Servië niet in gevaar. Belgrado blijft onder andere de soevereiniteit van zijn voormalige provincie betwisten.

"Dit zal onder geen beding gevolgen hebben voor de wederzijdse agenda die tussen Pristina, Brussel, Washington en Belgrado is opgesteld", zei Thaci.


Regering Kosovo naar huis gestuurd (Foto: Novum)

Uitslagen Champions League (02/11/2010)

Behalve de knappe 0-2 overwinning van FC Twente op bezoek bij Werder Bremen werden er vanavond nog meer wedstrijden gespeeld in de groepsfase van de Champions League. Hieronder een overzicht van de Groepen A tot en met D.

 


Groep A:

SV Werder Bremen (GER) - FC Twente (NED) 0-2
76' Frings (Werder Bremen)
81' Chadli 0-1
84' De Jong 0-2

Tottenham Hotspur FC (ENG) - FC Internazionale Milano (ITA) 3-1
18' v.d. Vaart 1-0
61' Crouch 2-0
80' Eto'o 2-1
89' Pavlyuchenko 3-1

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Tottenham Hotspur FC (ENG) 4 2 1 1 7 12-8
2 FC Internazionale Milano (ITA) 4 2 1 1 7 11-8
3 FC Twente (NED) 4 1 2 1 5 6-7
4 SV Werder Bremen (GER) 4 0 2 2 2 3-9


Programma woensdag 24 november
FC Internazionale Milano (ITA) - FC Twente (NED)
Tottenham Hotspur FC (ENG) - SV Werder Bremen (GER)


Groep B:

Hapoel Tel-Aviv FC (ISR) - FC Schalke 04 (GER) 0-0

SL Benfica (POR) - Olympique Lyonnais (FRA) 4-3
20' Kardec 1-0
32' Coentrão 2-0
43' Garcia 3-0
67' Coentrão 4-0
75' Gourcuff 4-1
85' Gomis 4-2
90+6 Gonalons 4-3

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Olympique Lyonnais (FRA)
4 3 0 1 9 9-5
2 FC Schalke 04 (GER)
4 2 1 1 7 5-2
3 SL Benfica (POR)
4 2 0 2 6 6-7
4 Hapoel Tel-Aviv (ISR)
4 0 1 3 1 2-8

Programma woensdag 24 november
FC Schalke 04 (GER) - Olympique Lyonnais (FRA)
Hapoel Tel-Aviv FC (ISR) - SL Benfica (POR)


Groep C:

Valencia CF (ESP) - Rangers FC (SCO) 3-0
33' Soldado 1-0
71' Soldado 2-0
90' Costa 3-0

Bursaspor KD (TUR)- Manchester United FC (ENG) 0-3
48' Fletcher 0-1
73' Obertan 0-2
77' Bebé 0-3

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Manchester United FC (ENG)
4 3 1 0 10 5-0
2 Valencia CF (ESP)
4 2 1 1 7 8-2
3 Rangers FC (SCO)
4 1 2 1 5 2-4
4 Bursaspor KD (TUR)
4 0 0 4 0 0-9

Programma woensdag 24 november
Rangers FC (SCO) - Manchester United FC (ENG)
Valencia CF (ESP) - Bursaspor KD (TUR)


Groep D:

FC København (DEN) - FC Barcelona (ESP) 1-1
31' Messi 0-1
33' Claudemir 1-1

FC Rubin Kazan (RUS) -
Panathinaikos FC (GRE) 0-0

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Barcelona (ESP)
4 2 2 0 8 9-3
2 FC København (DEN) 4 2 1 1 6 4-3
3 FC Rubin Kazan (RUS) 4 0 3 1 3 1-2
4 Panathinaikos FC (GRE) 4 0 2 2 2 1-7

Programma woensdag 24 november
FC Rubin Kazan (RUS) - FC København (DEN)
Panathinaikos FC (GRE) - FC Barcelona (ESP)

 

'Uitzetting Irakezen van de baan'

De uitzetting van dertig Irakese asielzoekers woensdag gaat niet door. Vluchtelingenwerk Nederland meldt dinsdagavond dat het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) de uitzetting heeft geblokkeerd. De uitzettingen worden stilgelegd tot het EHRM de risico's bij uitzettingen naar Irak verder heeft onderzocht. Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) heeft nog niet gereageerd.

Dorine Manson, directeur van Vluchtelingenwerk Nederland, is opgelucht. "We zijn blij dat deze mensen vooralsnog niet worden teruggestuurd naar het gevaarlijke Irak." Onduidelijk is hoeveel tijd het ERHM nodig heeft om in te schatten of Irak veilig genoeg is.

De Tweede Kamer stemde eerder op de dag nog in met het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers naar Irak. De situatie in het land is niet zo onveilig dat zij niet kunnen worden teruggestuurd, liet minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) in een brief aan de Kamer weten. Volgens Leers is er geen sprake van een 'dusdanig extreme situatie van algemeen geweld dat elke uitzetting' in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers is daarom verantwoord, stelt Leers.

Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) diende een motie in om de dertig uitgeprocedeerde asielzoekers voorlopig niet uit te zetten, maar kreeg daarvoor geen meerderheid bijeen. Deze motie werd verworpen met 73 tegen 70 stemmen.

Charlie Sheen vraagt scheiding aan

Charlie Sheen wil scheiden van zijn vrouw Brooke Mueller. De acteur diende maandag de benodigde papieren in bij de rechter. Ook Mueller, zijn derde vrouw, tekende voor een scheiding. Beide acteurs noemen eerste kerstdag als de dag waarop de twee uit elkaar gingen. Het echtpaar kreeg het tijdens een kerstdiner aan de stok met elkaar.

Sheen werd vorig jaar gearresteerd na een etentje met vrienden tijdens kerst. De drank vloeide rijkelijk en werd de oorzaak van een hoog oplopende ruzie tussen de acteur en zijn vrouw, die allebei een problematisch alcoholverleden hebben. Sheen gebruikte daarbij geweld tegen zijn vrouw en werd veroordeeld tot een maand afkicken en een cursus woedebeheersing.

Aanvankelijk leken de acteurs, die samen twee zoons hebben, hun huwelijk te willen redden. De verzoeningspogingen lijken echter geen succes te hebben gebracht. Sheen en Mueller noemen beide onoverkomelijke verschillen als motivatie voor hun breuk in hun scheidingspapieren.

De 45-jarige Sheen wil de voogdij delen en vraagt de rechter geen alimentatie aan Mueller toe te wijzen. De 33-jarige Mueller vraagt de rechter om de voogdij aan haar toe te wijzen. Daarnaast wil ze alimentatie van de Two and A Half Men-acteur ontvangen.

Sheen was vorige week nog in het nieuws, omdat hij door het lint ging in een hotel in New York. De acteur werd daarop kort opgenomen in een ziekenhuis. Hij zou onder invloed van verdovende middelen zijn geweest en op zijn hotelkamer ruzie hebben gekregen met een prostituee.


Charlie Sheen (Foto: Novum)

[CL] Uitslag Werder Bremen - FC Twente

FC Twente is er in geslaagd om zijn vierde groepsduel in het kader van de Champions League in winst om te zetten. De formatie van trainer Michel Preud'homme maakte in de tweede helft het verschil en won uiteindelijk met 2-0 van Werder Bremen. De Duitsers voltooiden het duel met tien man, nadat Frings rood kreeg.

FC Twente miste in Bremen een aantal vaste krachten, waaronder Theo Janssen, Wout Brama en Dwight Tiendalli. Toch slaagden zij er in om goed voetbal op de mat te leggen. De bezoekers lieten de Werder Bremen het spel maken en kwamen er via verscheidene counters gevaarlijk uit. Zo kreeg Luuk de Jong een vrije kopkans en miste Marc Janko tot twee keer toe, nadat hij een vrije oversteek had gemaakt. Verder hadden ook Nacer Chadli en Bryan Ruiz hun vizier niet op scherp staan.

Werder Bremen moest het vooral van de afstandsschoten hebben en was ook het dichtst bij een doelpunt. Pizarro schoot op de paal, waarna Almeida in de rebound faalde. FC Twente kreeg echter het idee dat er iets te halen viel en koos na de thee voor de aanval. Ook de Duitsers speelden op winst, waardoor het spel voortdurend op en neer golfde.

Chadli en Peter Wisgerhof waren vervolgens dichtbij een doelpunt voor de Tukkers, waar Almeida voor Werder Bremen twee mogelijkheden om zeep hielp. Vlak daarna belandde een inzet van Chadli op de paal.

Werder Bremen kreeg, naarmate de tweede helft vorderde, steeds meer overwicht. Toch moesten de Duitsers met tien man verder, nadat Frings de doorgebroken Ruiz onderuit haalde. FC Twente profiteerde optimaal van de ontstane overtalsituatie. Uit een counter was het eerst Chadli, die raak schoot. Daarna deed ook De Jong een duit in het zakje, waardoor de wedstrijd was gespeeld.


 

Werder Bremen

0 - 2

FC Twente


   81' Chadli
 84' de Jong
 
 Gele kaart: Douglas, Leugers, Bengtsson (FC Twente)
 Rode kaart: Frings (75) (Werder Bremen)
 
Stadion: Weserstadion, Bremen
Toeschouwers: 27.000
Arbiter: Hamer (Lux)
 
Opstelling:   Opstelling:
Mielitz
Prödl
Mertesacker
Frings
Wesley
Hunt
Bargfrede (Arnautovic/59)
Pizarro
Jensen
Marin
Almeida
  Michailov
Bengtsson (Schimpelsberger/76)
Wisgerhof
Douglas
Leugers
Rosales
de Jong (Stockentree/90+1)
Landzaat
Ruiz
Janko
Chadli (Vujicevic/86)

'Iraanse Ashtiani moet hangen voor moord'

Een Iraanse vrouw die eerder was veroordeeld tot steniging, wordt mogelijk woensdag opgehangen. "De autoriteiten hebben het groene licht gegeven aan de gevangenis in Tabriz voor de executie van Sakineh Mohammadi Ashtiani", verklaarde het in Duitsland gevestigde Internationale Comité tegen Steniging dinsdag op zijn website. Functionarissen in Iran wilden het bericht bevestigen noch ontkennen.

In september werd de aangekondigde steniging wegens overspel uitgesteld na veel internationale ophef. Iran liet weten de zaak te herzien. Maar Ashtiani (43) was daarnaast aangeklaagd voor medeplichtigheid aan de moord op haar echtgenoot. In die zaak is ze nu veroordeeld tot de strop, aldus de mensenrechtenorganisatie. Ashtiani zit vast in een gevangenis in de noordwestelijke stad Tabriz.

'Iraanse Ashtiani moet hangen voor moord'
'Iraanse Ashtiani moet hangen voor moord' (Foto: ANP)

"Edy Reja is mijn Sir Alex Ferguson"

Claudio Lotito steekt de loftrompet over Edy Reja. De oefenmeester zit stevig in het zadel, aangezien SS Lazio Roma de fiere koploper is in de Serie A.

Voorzitter Lotito zegt dat Reja zomaar eens de Sir Alex Ferguson van Lazio kan worden. "Hij ís mijn Ferguson", stelt de uitgesproken preses tegen Sky. Ferguson staat inmiddels bijna 25 jaar aan het roer bij Manchester United, waar hij uitgroeide tot één van de succesvolste trainers ter wereld.

Reja reageerde positief op de uitlatingen van Lotito. "Ik hoop nog zeker tot mijn zeventigste bij Lazio te blijven", aldus de 65-jarige oefenmeester. "Daarnaast hoop ik deel te blijven uitmaken van dit mooie project."

Reja heeft dit seizoen van Lazio een uitstekend lopende machine gemaakt. Die goede prestaties gaan gepaard met resultaten, waardoor Lazio de eerste plaats inneemt in Italië met drie punten voorsprong op Internazionale.

Arnhem boos over vertrek NHM

De gemeente Arnhem is niet te spreken over het tijdelijke onderkomen dat het Nationaal Historisch Museum (NHM) heeft gevonden in de Zuiderkerk in Amsterdam. Burgemeester Pauline Krikke (VVD) noemt dit besluit 'tegen alle afspraken in' en eist dat de staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra (VVD) ingrijpt.

Het NHM maakte dinsdag bekend dat het vanaf 1 januari zijn intrek neemt in de Zuiderkerk, nu Zijlstra afgelopen week een streep zette door de oorspronkelijke bouwplannen in Arhem. Voor vijftig miljoen euro zou het museum worden gebouwd naast het Openluchtmuseum, maar die uitgave vond de bewindsman in het licht van de miljoenenbezuinigingen in de kunst- en cultuursector 'niet reëel'.

Krikke wijst erop dat Arnhem na het besluit van Zijlstra ook meteen op zoek is gegaan naar tijdelijke alternatieven. "Arnhem is de definitieve vestigingsplaats voor het NHM en daarmee is Arnhem ook voor een tijdelijke locatie de vestigingsplaats." Dat het museum nu in de hoofdstad neerstrijkt, gaat 'tegen alle afspraken in'.

"Ik ga ervan uit dat de staatssecretaris ingrijpt. Dit kan hij niet zomaar over zijn kant laten gaan", zegt Krikke, die erop wijst dat het NHM wordt gefinancierd met belastinggeld.

De Arnhemse gemeenteraad nam maandagavond nog een motie aan waarin wordt opgeroepen om er alles aan te doen om het NHM voor Arnhem te behouden. De stad heeft inmiddels drie locaties in de aanbieding waar het museum in zou kunnen trekken, waaronder de voormalige Cobercofabriek ten oosten van de John Frostbrug.

Het NHM blijft vijf jaar in de Zuiderkerk zitten, kondigde de directie dinsdag aan. Vanuit de kerk gaat het museum op zoek naar sponsors, om met privaat geld een permanent onderkomen te realiseren.

Slash blijft toch bij zijn vrouw

Slash wil bij nader inzien toch niet scheiden. De 45-jarige gitarist diende eind augustus de scheidingspapieren in bij een rechtbank in Los Angeles maar is kennelijk van mening veranderd.

Slash heeft de rechtbank gevraagd de papieren in de prullenbak te gooien, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. De rocker is negen jaar getrouwd met Perla Ferrar. Het stel heeft twee zoons van 6 en 8 jaar oud.

Slash, die in het echt Saul Hudson heet, werd bekend door zijn gitaarspel bij Guns N'Roses.


Slash (Foto: Novum)

Stroomstoring bij Rosmalen

Huishoudens in Rosmalen en omliggende plaatsen kampen sinds 16.30 uur met een stroomstoring. Aanvankelijk zaten achtduizend huizen zonder stroom, sinds 19.45 uur zijn dit er nog drieduizend. Dat meldt een woordvoerder van netbeheerder Enexis.

De storing ontstond toen een damwand werd geslagen. Hierbij raakten drie elektriciteitskabels beschadigd. Naast Rosmalen werden ook Nuland, Berlicum, Vinkel, Maasdonk en een industrieterrein in Den Bosch getroffen. Enexis werkt aan een oplossing.

Sony geeft ontwikkeling PS Phone toe

Vorige week doken er afbeeldingen op van een prototype van een mengeling tussen een telefoon en een gamesplatform, liefkozend de PS Phone gedoopt. Sony gaf vervolgens aan dat de afbeeldingen nep waren en dat ze geen gametelefoon in ontwikkeling hadden om dat vlak daarna weer in te trekken met de melding dat ze niet in gaan op speculatie en hier geen uitspraken over doen.

Ondertussen zijn we een aantal dagen verder en is ook Sony weer van mening veranderd. Het bedrijf geeft toe dat er een "nieuw product" in ontwikkeling is dat gerelateerd is aan Sony Ericsson en Sony Computer Entertainment én de mobiele telefonie gamesmarkt. Het bedrijf wacht nog op een geschikt moment om het product te presenteren.

"We are trying to figure out what we can do as Sony in this [cellphone] market," verklaarde Sony managers. "[SCE] moved from Aoyama, the design and headquarters had to come to Sony City. They are closer to the planning and engineering group of Sony, and I think we can better incorporate all of these capabilities. When the timing is right we can probably announce the new product that we have."

Sony hoopt met het nieuwe apparaat een bredere markt aan te spreken. De PSP was meer op core-gamers gericht, en met de PS Phone hopen ze ook de 'light'-gamer te bereiken die gamet op de mobiele telefoon en andere apparaten voor onderweg. Naast de PS Phone werkt Sony wellicht ook aan een tablet. Voordat er echter nieuwe hardware van Sony zal verschijnen wil het bedrijf eerst een duidelijke eigen stempel op het product drukken.

"Mobile gaming is a very important business area for us," aldus Masaru Kato, de financiële baas van Sony. "We started out with the PSP that was our first mobile gaming console, but since then the market as you know has expanded into bigger arenas; gaming on mobile phones, gaming on tablets and on certain mobiles devices.

"The PSP being a proprietary platform was more concentrated I'd say on the core gaming segment than the light game, but now we are addressing that market as well. I can not be specific as to how we will introduce new product to address these markets, but one thing I can say is that we have those markets addressed and we will come out with products and services to capture the broader gaming market."

"It is true Apple has led the market, but when we are to enter the market we would like to put a Sony character onto a new product - and that is the effort we are making right now. Therefore I think you can hope for a very good product to come out."

PS Phone

EU bezorgd over tellen stemmen Ivoorkust

Waarnemers van de Europese Unie hebben dinsdag hun zorg geuit over het tellen van de stemmen in Ivoorkust. De autoriteiten verbieden controleurs de toegang tot een aantal centra waar de resultaten worden samengesteld. Bovendien uitte de EU kritiek op de kiescommissie vanwege vertraging bij het bekendmaken van voorlopige resultaten.

Het hoofd van de EU-waarnemers, Cristian Preda, zei echter ook dat de waarnemers 'geen grote incidenten of tekenen van fraude' hebben vastgesteld. Preda was bovendien vol lof over het vreedzaam verlopen van de verkiezingen.

Voorzitter van de nationale kiescommissie Youssouf Bakayoko zei maandag dat logistieke problemen en regen de oorzaak waren van de vertraging bij het tellen van de stemmen en dat woensdag de definitieve resultaten bekendgemaakt zullen worden.

Zondag vonden in Ivoorkust de eerste verkiezingen plaats sinds acht jaar geleden een burgeroorlog uitbrak. De verkiezingen worden gezien als een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van het land. Velen hopen dat de stabiliteit wordt hersteld en dat het land weer een eenheid wordt. Sommigen vrezen echter dat de verkiezingen kunnen zorgen voor een nieuwe golf van geweld als politieke rivalen weigeren de verkiezingsuitslag te erkennen.


(Foto: Novum)

Vrouw verkoopt brief Obama voor zevenduizend dollar

Een 28-jarige vrouw uit de Verenigde Staten heeft een brief van de Amerikaanse president Barack Obama voor zevenduizend dollar verkocht. De vrouw, Jennifer Cline uit Monroe in Michigan, ontving de brief van twee zinnen in januari, nadat ze de president had geschreven over haar gezinssituatie.

De vrouw is sinds 2007 werkeloos en lijdt aan huidkanker. Zij en haar echtgenoot wilden een huis kopen en de vrouw besloot de brief te verkopen omdat ze haar gezin belangrijker vond dan een stuk papier. Volgens echtgenoot Jason Cline blijft zijn vrouw wel een trouw aanhanger van Obama.

De brief werd verkocht aan een verzamelaar van handtekeningen die de brief hoopt door te verkopen voor achttienduizend dollar.

'Kim Kardashian werkt aan debuutalbum'

Kim Kardashian mag zich al televisiester en onderneemster noemen, maar de socialite wil meer. De 30-jarige heeft haar zinnen gezet op een muziekcarrière, fluistert een betrokkene bij het opnameproces entertainmentwebsite TMZ in.

De socialite, die volgens de bron een erg goede stem heeft, duikt niet met de eerste de beste de studio in. Kim heeft schrijver en producer The-Dream weten te strikken. Hij is verantwoordelijk voor hits als Umbrella van Rihanna en Single Ladies van Beyoncé.

Kardashian dankt haar bekendheid vooral aan de realityserie Keeping Up With the Kardashians. De serie volgt Kim en haar twee zussen Kourtney en Khloé, die samen de winkelketen Dash runnen. De show is sinds kort ook overal in Nederland te zien, Net 5 zendt de serie sinds vorige maand uit. Eerder zond ook het digitale kanaal E! Entertainment Television het programma al uit in Nederland.


Kim Kardashian (Foto: Novum)

Russische politie valt bank Lebedev binnen

Gewapende politieagenten hebben dinsdag in Moskou een inval in het hoofdkantoor van de bank van de Russische mediatycoon Aleksander Lebedev gedaan. Lebedev moest met lede ogen toekijken hoe de politie de administratie van de National Reserve Bank doornam. Dat heeft de woordvoerder en vriend van Lebedev Artjom Artjomov gezegd.

Rond de vijftig gemaskerde agenten vielen dinsdag de bank binnen. Ze sprongen over tourniquets heen om zo kantoren binnen te komen op zoek naar bepaalde documenten. "Waar is deze idiote show voor nodig?", vroeg Artjomov zich af. "Waarom komen ze hier binnen met geweren en maskers? Als ze een bepaald document willen, dan kunnen ze gewoon komen met een papier en er om vragen."

Woordvoerder van de politie van Moskou Viktor Birjoekov bevestigde de inval en zei dat de actie onderdeel was van een lopend onderzoek. Wat voor onderzoek het betrof wilde hij niet zeggen.

De bank gaf na de inval een verklaring uit en zei dat de politie gerechtelijke toestemming had om de bank binnen te vallen in verband met transacties van een van de cliënten van de bank in 2008. Novaja Gazeta, een Russische oppositiekrant die Lebedev financiert, schreef op zijn website dat de politieagenten op zoek waren naar documenten over Rossiisky Capital, een bank die is overgenomen door de National Reserve Bank.

Lebedev, die eigenaar is van twee Britse kranten en mede-eigenaar van luchtvaartmaatschappij Aeroflot, heeft in het verleden nooit conflicten gehad met het Kremlin. Zijn grootste politieke en zakelijke rivaal was de burgemeester van Moskou, Joeri Loezjkov, die in september werd ontslagen.


Russische politie valt bank Lebedev binnen (Foto: Novum)

Stompé en Van Barneveld in Oranje

Raymond van Barneveld en Co Stompé zullen Nederland vertegenwoordigen in het eerste toernooi van de dartbond PDC om de World Cup.

Het driedaagse evenement is begin december in de Rainton Meadows Arena in Houghton-le-Spring, een voorstadje van Sunderland. Het evenement heeft een prijzengeld van 150.000 pond, ruim 170.000 euro. Het winnende team krijgt 40 mille.

De PDC verwelkomt in de eerste editie 24 landen. Het Oranje-duo is als tweede geplaatst, na Engeland. De favoriet treedt aan met boegbeeld Phil Taylor en James Wade. De op papier beste acht teams, waaronder ook die van Australië en de Verenigde Staten, hebben in de eerste ronde vrijaf. Zij komen vrijdagavond 3 december voor het eerst in actie.

Stompé en Van Barneveld in Oranje
Stompé en Van Barneveld in Oranje (Foto: ANP)

Hells Angels willen negen ton van gemeente

De Amsterdamse Hells Angels zijn bereid om hun clubhuis te verlaten als de gemeente negen ton overmaakt. De gemeente wil echter niet meer dan vier ton betalen aan de motorclub. Dat melden Angels-voorzitter Harold Böhne en president Daniel Uneputty tegenover de lokale omroep AT5.

Het clubhuis Angels Place en de omliggende grond aan de H.J.E. Wenckebachweg zijn al jaren de inzet van een juridisch steekspel. De gemeente wil dat op het terrein woningen en kantoren verrijzen, maar de Hells Angels weigeren te vertrekken.

De compensatie geldt alleen voor het gebied van 590 vierkante meter waar het clubhuis op staat. Deze grond werd eind jaren zeventig door de gemeente aan de Angels gegeven.

Door de jaren heen heeft de motorclub steeds verder uitgebreid. In juni moesten de Angels het terrein van 4400 vierkante meter rondom hun clubhuis bij de Bijlmerbajes opleveren nadat het hof, in navolging van de rechtbank, oordeelde dat ze moesten vertrekken. De Angels blijven echter zitten.

De gemeente is al een aantal maanden bezig met het voorbereiden van een ontruiming, maar is nog niet in actie gekomen. "Er wordt aan gewerkt", zei een woordvoerder dinsdag.


Het gewraakte clubhuis (Foto: Novum)

Damdoorbraken in Curaçao door storm Tomas

Op Curaçao zijn meerdere dammen doorgebroken als gevolg van de storm Tomas. Vooralsnog heeft dit niet tot grote problemen geleid, laat een woordvoerder van het Meteorologische instituut op Curaçao weten. Onder meer een dam in Stenen Koraal is doorgebroken.

Berichten over plunderingen door eilandbewoners worden door een zegsman van de politie weersproken. Volgens hem is er een etalageruit gesneuveld, maar werd niets meegenomen. De politie stelt dat de situatie onder controle is.

Eerder werd bekend dat tijdens het noodweer in ieder geval twee mensen om het leven zijn gekomen. Ook zijn er berichten over een derde dode. De politie kan dit niet bevestigen. Onduidelijk is hoe groot de schade op de eilanden is. Het Nederlandse leger is om bijstand gevraagd.

Tomas, die nu een tropische storm is, beweegt zo'n driehonderd kilometer ten noorden van de ABC-eilanden in noordwestelijke richting richting Haïti. De woordvoerder verwacht dat de tropische storm mogelijk woensdag weer tot orkaankracht toeneemt. Tomas buigt dan nog meer in noordwestelijke richting af.

Ondanks de heftige regenval is er volgens de woordvoerder de afgelopen 24 uur geen regenrecord gebroken. In 1970 viel er 287 millimeter, terwijl er dinsdag tot 08.00 uur (lokale tijd) 265 millimeter neerslag viel. De meeste regen viel in het oostelijke deel van Curaçao.

Baby overleeft val van zevende verdieping

Een achttien maanden oude baby heeft maandag in de Franse hoofdstad Parijs een val van de zevende verdieping van een gebouw overleefd. Het kind viel uit het raam van een appartement, kwam op een luifel terecht en viel vervolgens in de armen van een voorbijganger. Het kind raakte wonder boven wonder niet gewond. Dat heeft de Franse politie gezegd.

Volgens de politie gingen de ouders een ommetje maken en lieten ze het jongetje achter bij zijn 3-jarige zusje. Het kind wist op de een of andere manier het open raam te bereiken en viel naar buiten.

De ouders van het kind zijn inmiddels aangehouden en worden verhoord. Ook is de kinderbescherming ingeschakeld.

Koningshuis moet sloop boerderijen uitstellen

Twee boerderijen op het landgoed De Horsten in Wassenaar, waar prins Willem-Alexander woont, worden mogelijk alsnog aangemerkt als monument. Het gemeentebestuur van Wassenaar komt terug op een eerdere beslissing om de twee boerderijen niet als monument aan te merken, heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

Het besluit betekent een tegenslag voor de koninklijke familie, die de twee boerderijen wil slopen. Volgens de gemeente zijn er procedurefouten gemaakt bij het eerdere besluit om de boerderijen niet op de monumentenlijst te plaatsen. Het aanvankelijke besluit was daardoor 'niet zorgvuldig'.

De gemeente gaat nu opnieuw beoordelen of de boerderijen als gemeentelijk monument moeten worden bestempeld. Als het antwoord 'ja' is, kunnen ze niet worden gesloopt. Het besluit van het gemeentebestuur is een overwinning voor de twee historische stichtingen die de sloop willen voorkomen. De twee stichtingen hadden bezwaar gemaakt tegen het besluit om de boerderijen niet op de monumentenlijst te zetten, en hebben ook beroep aangetekend tegen de sloopvergunning die de koninklijke familie heeft aangevraagd.

De sloop van de twee boerderijen, die kort na de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd, is onderdeel van een plan van de Oranjes om niet langer verlies te lijden op het landgoed. Willem-Alexander was persoonlijk bij de burgemeester langs geweest om de kwestie te bespreken. Naar verluidt wil hij er villa's laten neerzetten.

Behalve prins Willem-Alexander, prinses Máxima en hun drie dochters willen ook prins Floris en prinses Margarita er beiden met hun gezin gaan wonen, maar in al bestaande panden en niet in de boerderijen waarover het conflict gaat.

De Horsten is privé-eigendom van koningin Beatrix, laat een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst in een reactie weten. "Het is een zaak van de gemeente, de eigenaar wacht de voortgang van de procedures af."

Sastre en Menchov rijden Giro en Tour

Zowel Denis Menchov als Carlos Sastre zullen volgend seizoen te bewonderen zijn in zowel de Giro d'Italia en de Tour de France. Daarnaast zal Sastre, winnaar van de Tour in 2008, ook nog eens de Vuelta à España rijden.

"Na het parcours van de Giro d'Italia bekeken te hebben denk ik dat de Giro op het lijf van Dennis geschreven is," zei zijn nieuwe ploegleider Josean Fernández Matxin van Geox tegen ESPN. "Er zijn drie tijdritten: een ploegentijdrit, een individuele en een klimtijdrit. Dennis weet wat het is om de Giro te winnen. De klimtijdrit van 2011 is er een om in de gaten te houden."

Sastre zal voor de derde keer in een seizoen alle drie de grote rondes rijden, iets wat een lastige beslissing was. "Ik heb er met hem over gesproken na de presentatie van het Tourparcours en wij overwegen dat Carlos aan alle drie de grote ronden te laten deelnemen. Dat is lastig, maar hij heeft dat al eens gedaan en weet hoe hij daar mee om moet gaan."

Verdachte pakketjes op vliegveld Athene

De Griekse politie onderzoekt twee verdachte pakketjes op het vliegveld van de Griekse hoofdstad Athene. De pakketjes zijn aangetroffen in de vrachtterminal van de internationale luchthaven Eleftherios Venizelos.

De politie zal beide pakketten tot ontploffing brengen. "We kunnen er niet zeker van zijn of ze explosieven bevatten, tot we ze detoneren. Maar we denken dat dit wel het geval is", zei een politiefunctionaris.

Verdachte pakketjes op vliegveld Athene
Verdachte pakketjes op vliegveld Athene (Foto: ANP)

Redknapp niet bestraft voor kritiek op arbiter

Harry Redknapp wordt niet geschorst naar aanleiding van zijn uitlatingen over scheidsrechter Mark Clattenburg. De manager van Tottenham Hotspur uitte zaterdagavond forse kritiek op de arbiter, nadat hij een discutabel doelpunt van Manchester United-speler Nani had goedgekeurd.

De Engelse voetbalbond FA startte een onderzoek, maar heeft vandaag besloten geen verdere stappen te ondernemen. Wel heeft de bond Redknapp gewaarschuwd in de toekomst rekening te houden met zijn opmerkingen.

Redknapp achtte de scheidsrechter verantwoordelijk voor de controversiële tweede tegentreffer van zijn ploeg op Old Trafford. Nani maakte hands na een mislukte poging om een penalty te versieren. In de veronderstelling een vrije trap te mogen nemen, legde Spurs-keeper Heurelho Gomes de bal rustig klaar. Clattenburg bleek echter helemaal niet gefloten te hebben, waardoor de aanvaller van Manchester de bal zomaar achter de verbouwereerde Gomes kon schuiven.

De trainer van Tottenham noemde het optreden van Clattenburg een 'regelrechte nachtmerrie' en zei dat de scheidsrechter verantwoordelijk was voor de grootste arbitrale dwaling uit de geschiedenis.

Toen Redknapp gisteren vernam dat de FA een onderzoek naar hem was gestart, dreigde hij bij een straf de pers nooit meer te woord te staan. De FA benadrukte dat het dreigement niet heeft meegespeeld in de beslissing om geen verdere acties tegen Redknapp te ondernemen.

Noodweer op Curaçao eist 2 levens

Op Curaçao heeft de tropische storm Tomas aan twee personen het leven gekost. Overvloedige regenval heeft honderden huizen doen onderlopen.

De onweersbuien begonnen maandagavond vlak na het voorbijtrekken van de tropische storm. Politie heeft bewoners opgeroepen zoveel mogelijk binnen te blijven. Een deel van het Adventziekenhuis moest ontruimd worden, 18 patiënten zijn naar een veiliger heenkomen gebracht.

Eén van de twee doden is een automobilist, de tweede dode zou een reddingswerker zijn die hielp een hotel te evacuëren. Volgens de kersverse premier Gerrit Schotte hebben in de nacht van maandag op dinsdag meer dan tweehonderd personen om hulp gevraagd. Ook zijn enkele radiostations en tv-zenders uitgevallen, de totale schade is nog niet bekend.

Tomas

(Foto: Richard Scoop)

Tomas

Tropische storm zorgt voor overlast (foto: noaa.gov)

Cruisepassagiers woedend om reddingsactie

Een cruiseschip van de Holland America Lijn heeft enkele dagen geleden twee vissers van een zinkende schuit gered in de buurt van de Bahama's, maar de passagiers zijn er niet allemaal blij mee. Een aantal passagiers klaagde namelijk over de opgelopen vertraging waardoor ze te laat aanmeerden op de eindbestemming.

De kapitein en officieren van het schip de Eurodam zagen tijdens hun trip een vissersbootje langzaam zinken en riepen hulp in van de kustwacht. Deze kon echter niet snel ter plaatse komen, waarna de kapitein besloot met zijn schip de twee vissers van een gewisse dood te redden. De actie heeft voor enige vertraging gezorgd, wat de kapitein daarna weer probeerde in te halen door op volle kracht verder te varen.

Uiteindelijk meerde het schip anderhalf uur te laat aan in Port Everglades, tot woede van enkele passagiers. Ook vonden de ongeduldige opvarenden dat het halen van hun koffers niet snel genoeg ging, zodat ze hun vlucht zouden missen. Gelukkig spreekt een groot deel van de passagiers schande van het haastige en onbeschofte gedrag: "De crew verdient juist alle lof voor dit optreden. Het is verschrikkelijk dat er mensen zijn die alleen aan zichzelf denken", zo zegt een boze passagier.

Omroepwebsites verdelen coalitie

Het CDA is het niet eens met het standpunt van coalitiepartner VVD dat publieke omroepen moeten stoppen met het ontplooien van activiteiten op internet. De VVD wil dat in een nieuwe Mediawet vastleggen. De christendemocraten vrezen echter dat de omroepen daarmee 'terug naar het stenen tijdperk' gaan.

Met name nieuwssites, zoals die van de NOS, zijn de VVD een doorn in het oog. De partij vindt dat er sprake is van oneerlijke concurrentie met de websites van kranten. Die moeten immers proberen geld te verdienen op internet, terwijl de omroepsites uit publieke middelen worden gefinancierd. Alleen het beschikbaar maken van al uitgezonden materiaal, zoals op Uitzending Gemist, moet toegestaan zijn. In de nieuwe Mediawet zal, als het aan de VVD ligt, dan ook staan dat internet geen taak is voor de publieke omroep. De PVV is het hiermee eens.

publiekeomroep.nlHet CDA stelt echter dat internet niet los gezien kan worden van de omroepen. "De publieke omroep moet niet terug naar het stenen tijdperk", aldus Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg. "Wel moet je voorzichtig zijn met hele nieuwe ontwikkelingen op internet die worden gefinancierd met grote reclameblokken", voegt ze eraan toe.

Ook de NOS vindt dat internet niet van televisie en radio te scheiden is. De omroepstichting stelt dat internet bij een moderne publieke omroep hoort, onder meer omdat het veel makkelijker is om er jongeren mee te bereiken. "De NOS gaat juist efficiënt om met publieke middelen en dit zou de VVD juist moeten aanspreken. Van een interview met premier Rutte zenden wij bijvoorbeeld drie minuten uit op televisie. Het volledige interview bieden wij het publiek aan op internet", zegt directeur Jan de Jong.

De Nederlandse Dagbladpers is blij met het VVD-standpunt. De krantenuitgeversvereniging zegt de publieke omroep steeds vaker op internet tegen te komen. "Er zijn genoeg initiatieven van uitgevers en andere particuliere partijen op internet. De publieke omroep is daar niet nodig", aldus NDP-directeur Tom Nauta.

Ook Willem II lijdt miljoenenverlies

Voor Willem II stapelen de zorgen zich op. Dinsdag is aan het licht gekomen dat de Tilburgers het afgelopen seizoen een miljoenenverlies hebben geleden.

In navolging van clubs als Ajax, sc Heerenveen en NAC Breda heeft ook Willem II rode cijfers moeten noteren onder de begroting. Het verlies over het afgelopen seizoen bedraagt 2,3 miljoen euro. Dat meldt het Brabants Dagblad dinsdag.

Als de gemeente Tilburg onlangs de stadionhuur niet had verlaagd met terugwerkende kracht, dan zou het verlies zelfs bijna vijf miljoen euro hebben bedragen. Inmiddels heeft de (nieuwe) clubleiding maatregelen genomen die de liquiditeitspositie van de club verbeteren.

Volgens de accountant die de jaarstukken heeft goedgekeurd, wordt het voorbestaan van Willem II dan ook niet langer acuut bedreigd. Een gang naar de Jupiler League behoort nog wel tot de mogelijkheden. Uit de eerste twaalf wedstrijden werden slechts twee punten gehaald.

AC: Brotherhood zal exclusieve DLC krijgen voor PS3

Ubisoft heeft aangekondigd dat de PS3 exclusieve DLC zal gaan krijgen voor Assassins Creed: Brotherhood. De DLC zal de naam Copernicus Conspiracy krijgen en zal extra courier, assassination en protection missies krijgen. De missies worden door Copernicus zelf aangeboden.

Opmerkelijk is dat de DLC vanaf 18 november gratis te downloaden is op het PSN terwijl de game pas 19 november uitkomt. Bekijk hieronder alvast de enige screenshot van de DLC. De pc-versie zal ergens volgend jaar uitkomen.

ACDLC

Heidfeld: "Motoren verklaren snelheidsverschil"

Nick Heidfeld heeft op zijn eigen website uitgelegd waarom hij met de Sauber langzamer is dan teamgenoot Kamui Kobayashi. De Duitser legt uit dat zijn Formule 1-bolide over minder krachtige motoren beschikt omdat deze veel langer mee moeten gaan door de problemen die zijn voorganger Pedro de la Rosa eerder dit jaar kende.

Kevin uit Duitsland vroeg Heidfeld waarom het kwam dat hij op de rechte stukken zoveel langzamer is dan Kobayashi. "We gebruiken dezelfde afstelling, maar ik bevind me in misschien wel de meest benarde positie op het gebied van motoren. Het team heeft drie van de acht toegestane motoren verloren tijdens het seizoen."

"Tot overmaat van ramp ook nog in een vroeg stadium, toen de motoren nog vers waren. Daarom hebben de overige motoren veel extra kilometers moeten draaien. Dit zorgt helaas voor verlies aan vermogen en daarom kom ik tekort in acceleratie en topsnelheid."

VVCS: PSV heeft beste veld van Nederland

Waar PSV de eerste plaats in de Eredivisie afgelopen zaterdag aan FC Twente moest afstaan, gaat het wel aan kop in de stand van beste veld van Nederland.

Spelersvakbond VVCS organiseert jaarlijks een veldentest en ook dit seizoen worden de grassprieten aan een test onderworpen. De aanvoerders van uitspelende clubs stellen voorzitter Danny Hesp per sms op de hoogte van hun bevindingen en waarderingen van het veld van de tegenstander die zij in die speelronde troffen.

"Aan het eind van het seizoen zullen wij wederom een prijs voor het beste veld van de Eredivisie en het beste veld van de eerste divisie uitreiken aan de desbetreffende greenkeepers. Het speciale aan deze verkiezing is dat de velden beoordeeld worden door de hoofdrolspelers, de voetballers", aldus Danny Hesp op de website van de VVCS.

Afgelopen seizoen ging de trofee naar Eindhoven en ook nu zit PSV voor de prijs op het vinkentouw. Opvallend is dat de kunstgrasvelden in zowel de Eredivisie als de Jupiler League de laagste waarderingen krijgen.

Man steekt vriendin in brand

Een Zuid-Afrikaanse man heeft gisteren zijn vriendin in brand gestoken. Dit heeft de politie van Pietermaritzburg vandaag meegedeeld.

Het stel maakte gisteren een wandeling toen ze ineens ruzie kregen. Waarschijnlijk sleepte de man zijn vriendin naar een open veld, overgoot haar met licht ontvlambare vloeistof en stak haar in de fik.

Een voorbijganger zag alles gebeuren en riep andere voorbijgangers op de vlammen te doven. Desondanks heeft het slachtoffer zware brandwonden opgelopen.

De dorpsbewoners hebben overigens niet direct de politie gebeld. Zij gingen eerst zelf achter de dader aan. Toen zij hem eenmaal te pakken hadden, gaven ze hem een flink portie klappen.

De vriend en zijn verbrande vriendin zijn uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis. De man wordt nu continu bewaakt. Naar verluidt is hij snel weer opgelapt en kan hij voor de rechter verschijnen.

Française des Jeux verliest ProTour-status

Française des Jeux maakt volgend seizoen geen deel meer uit van de ProTour-cyclus. Dit heeft de internationale wielrenunie (UCI) vandaag, middels de publicatie van een lijst, bekend gemaakt. De Franse formatie gaat in 2011 door het leven als  ProContinentaal-team.

Daarnaast heeft de UCI vier andere ploegen eveneens een ProContinentale status gegeven. Het gaat om het Franse Bretagne-Schuller, het Spaanse Caja Rural en de Amerikaanse ploegen Team Type 1 en UnitedHealthcare. Naast deze ploegen dienden het Duitse Team NetAPP, het Belgische Willems Verandas-Accent, het Canadase Team SpiderTech powered by C10 en het Colombiaanse Colombia Es Pasion-Café de Colombia een aanvraag in, maar deze is nog in behandeling.

Voor komend seizoen zijn dertien ploegen al zeker van een ProContinentale-licentie. Daartoe behoren ook het Nederlandse Skil-Shimano en de Belgische formaties Topsport Vlaanderen en Landbouwkrediet. Een aantal ploegen, die deze status in het afgelopen seizoen hadden, staan niet op de gepubliceerde lijst. Het gaat om Acqua & Sapone, CCC Polsat Polkowice, De Rosa-Ceramica Flaminia en Andalucia-CajaGranada.

Vacansoleil, Cofidis en BMC Racing Team komen nog niet voor op de lijst. Zij hebben namelijk een aanvraag ingediend voor ene ProTour-licentie. De verwachting is dat er op 20 november meer duidelijkheid geschept zal worden.



De bekende ProContinentale ploegen voor 2011:


Androni Giocattoli (Italië)
Bretagne - Schuller (Frankrijk)
Caja Rural (Spanje)
Colnago - CSF Inox (Ierland)
Europcar (Frankrijk)
Farnese Vini - Neri Sottoli (Groot-Brittannië)
FDJ (Frankrijk)
Landbouwkrediet (België)
Saur - Sojasun (Frankrijk)
Skil - Shimano (Nederland)
Team Type 1 (Verenigde Staten)
Topsport Vlaanderen - Mercator (België)
Unitedhealthcare Pro Cycling (Verenigde Staten)

'Verhoek op tijd fit voor Ajax'

John van den Brom, trainer van het goed draaiende ADO Den Haag, kan zondag tegen Ajax waarschijnlijk een beroep doen op Wesley Verhoek. Dat meldde een clubwoordvoerder van de Haagse club vandaag tegen RTV West.

Verhoek, Frantisek Kubik en Christian Kum werden zondag gewisseld in de gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht en vooral eerstgenoemde moest vrezen voor een langdurig kwetsuur.

Het trio is zondag in het duel met Ajax naar verwachting gewoon fit, ongetwijfeld tot opluchting van Van den Brom. Kubik en Kum hielden beiden een kuitblessure aan 'Utrecht' over, terwijl Verhoek moest afhaken met een hamstringblessure.

Verhoek stond eerder dit seizoen naar verluidt in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax, de tegenstander van aankomend weekend. De 23-jarige Verhoek is in Den Haag al bezig aan zijn zevende seizoen bij de hoofdmacht en steekt in een bloedvorm.

Rutten: "Actie Vukovic onacceptabel"

PSV heeft genoeg van het gedrag van Jagos Vukovic. Gisteren maakten we al bekend dat de verdediger niet bij de selectie voor het Europa League-duel tegen VSC Debreceni behoort. Vandaag lichtte trainer Fred Rutten deze maatregel toe.

"Jagos is een jonge speler die midden in zijn leerproces zit", aldus Rutten over Vukovic, die afgelopen weekend tijdens het duel tegen FC Twente (0-1) negatief in het nieuws kwam. De Serviër haalde Bryan Ruiz op schandalige wijze onderuit. "Dit soort acties kunnen wij als club niet accepteren."

Rutten hoopt dat Vukovic, met hulp van de genomen sanctie, van zijn fouten leert. "We houden hem dus nog een wedstrijd extra aan de kant. Hij moet een stap vooruit maken in zijn ontwikkeling als voetballer."

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) legde Vukovic gisteren een schorsing voor de duur van vier duels op. Dat betekent dat PSV pas op 26 november weer een beroep kan doen op de Servische verdediger.

Tientallen doden bij reeks aanslagen Bagdad

De Iraakse hoofdstad Bagdad is dinsdag opnieuw opgeschrikt door terroristisch geweld. Bij een serie aanslagen zijn circa veertig doden gevallen. Zeker tien autobommen zijn tegelijkertijd ontploft in voornamelijk sjiitische buurten. Ongeveer 75 mensen zouden gewond zijn geraakt. Dat hebben veiligheidsfunctionarissen gemeld.

Sommige bommen explodeerden in de buurt van cafés of restaurants. De slachtoffers zijn volgens veiligheidsbronnen onschuldige burgers. Het aantal doden kan nog oplopen.

Zondag werden honderden kerkgangers het slachtoffer van geweld in Bagdad. Een gijzelingsactie liep uit op een bloedbad toen de politie de katholieke kerk bestormde. Zeker 46 christelijke gijzelaars en zeven Iraakse militairen kwamen om. Daarnaast raakten zeker vijftig kerkgangers gewond en ook vijftien militairen. Zeker vijf gijzelnemers werden gedood.

De daders belaagden de katholieke kerk tijdens de zondagavonddienst. De soennitische aan al-Qaeda gerelateerde beweging Islamitische Staat van Irak (ISI) eiste de verantwoordelijkheid voor de actie op.

Het geweld in Irak is enorm gedaald sinds het 'hoogtepunt' in de periode 2006-2007. Oktober kende met 194 dodelijke geweldsslachtoffers, inclusief het kerkdrama, het minste geweld sinds november vorig jaar. De dodelijkste dag van afgelopen jaar was 25 augustus, toen 64 mensen werden gedood door tien aanslagen in acht provincies.

.

Tientallen doden bij reeks aanslagen Bagdad
Tientallen doden bij reeks aanslagen Bagdad (Foto: ANP)

Geen tramverkeer in groot deel centrum A'dam

In een groot deel van het centrum van Amsterdam rijden dinsdagavond geen trams door problemen met bovenleidingen. Zo rijden er geen trams van en naar het Leidseplein. Dat meldde een woordvoerder van het GVB.

Er zijn problemen op het Leidseplein, in de Bilderdijkstraat, de Elandsgracht en de Overtoom. Op het Leidseplein is een bovenleiding op een tram gevallen. De passagiers zitten nog in de tram en kunnen er niet uit. Volgens de zegsvrouw zijn reparateurs onderweg. Er zijn geen gewonden gevallen.

De zegsvrouw kon niet zeggen wanneer ze verwacht dat het tramverkeer weer wordt hervat, maar ze denkt dat het 'nog wel een tijdje gaat duren' voor alle trams weer op schema rijden. In ieder geval de lijnen 1, 2, 3, 5, 7, 10, 12 en 17 ondervinden hinder.

Filmen 'zuipende' dochter leidt tot kinderpornoaanklacht

Een Australische agent die zijn vijftienjarige dochter stiekem filmde in de hoop deze te betrappen op drankgebruik, moest gisteren voor de rechter verschijnen. In plaats van een zuipend tienersletje was zijn dochter voor enkele seconden naakt op het filmpje te zien, dat vervolgens op de harde schijf van zijn computer belandde.

De 39-jarige agent uit Sydney had het vermoeden dat zijn destijds vijftienjarige dochter op haar slaapkamer stiekem alcohol dronk. Om bewijs te verzamelen installeerde hij een verborgen camera in de tienerkamer en wachtte af. Na een tijdje uploadde hij de beelden naar zijn computer.

Groot was de schrik toen hij op het filmpje zag hoe zijn nu zeventienjarige dochter na een douche de kamer inliep en haar handdoek liet zakken. Naar eigen zeggen wiste hij direct de beelden van zijn naakte dochter van de camera. Helaas voor hem ontdekte de politie afgelopen april tijdens een huiszoeking het bewuste filmpje op de harde schijf van de agent.

Tegenover de rechter gaf hij toe dat hij stiekem zijn dochter had gefilmd. Maar, zo voegde hij eraan toe, de beelden van zijn naakte dochter waren niet bedoeld om aan zijn trekken te komen. Hoewel de rechter het stiekem filmen van zijn dochter scherp veroordeelde, sprak hij de vader vrij van het bezit van kinderporno.

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 44

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

Newcastle United, met Tim Krul in de basis, won in de Engelse Premier League, met 5-1 van Sunderland waar Boudewijn Zenden op de bank zat. Grote man bij Newcastle was aanvoerder Kevin Nolan met drie doelpunten. Newcastle staat in de stand inmiddels zevende met veertien punten uit tien wedstrijden. Wigan Athletic, met Ronnie Stam in de basis, ging in de uitwedstrijd bij Fulham met 2-0 onderuit. In de Premier League staat Wigan inmiddels zeventiende, net boven de degradatiegrens, met tien punten uit tien wedstrijden.

Swansea City speelde in de npower Championship afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen Crystal Palace. De bezoekers, met keeper Dorus de Vries en Marvin Emnes in de basis, zegevierde met 0-3 tegen de ploeg waar Edgar Davids in de basis begon. Swansea staat in de stand derde met zes punten achterstand op koploper Cardiff City. Doncaster Rovers FC verloor bij Reading met een nipte 4-3. Shelton Martis stond bij de bezoekers in de basis en scoorde de tweede treffer voor Doncaster.

In de npower Football League 1 won Tranmere Rovers FC met 4-2 thuis van Milton Keynes Dons. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man wegens rode kaarten. Timothy Cathalina startte voor het eerst dit seizoen in de basis bij de winnende ploeg. Shrewsbury Town FC won in de npower Football League 2 thuis met 2-1 van Barnet. Bij de winnende ploeg viel Benjamin van den Broek in.

Hamilton won afgelopen weekend met 0-1 bij Motherwell. De enige treffer van de wedstrijd werd gescoord door de Nederlander Nigel Hasselbaink. Hamilton staat nu tiende in Schotland met negen punten uit tien duels. Hibernian, met Edwin de Graaf de hele wedstrijd binnen de lijnen, verloor op bezoek bij Dundee United met 1-0. Door de nederlaag blijft Hibernian op een teleurstellende elfde en voorlaatste plaats staan.

Patrick Zwaanswijk heeft afgelopen weekend in de Australische A-League met zijn ploeg Central Coast Mariners een ruime thuisoverwinning geboekt op Perth Glory. Na negentig minuten spelen stond er een 5-0 eindstand op het scorebord. Zwaansijk stond de gehele wedstrijd in de basis en steeg met zijn ploeg naar plek drie. Adelaide United gaat na dit weekend nog altijd op kop, maar moest afgelopen speelronde wel de eerste nederlaag incasseren. Op bezoek bij Melbourne Victory werd met 2-1 verloren. Sergio van Dijk stond bij Adelaide de hele wedstrijd binnen de lijnen, maar wist ditmaal de bal niet in het doel te krijgen. Gerald Sibon heeft weer een doelpunt gescoord voor zijn ploeg Melbourne Heart. Tegen Newcastle Jets zette de spits door middel van een benutte penalty de 0-2 eindstand op het scorebord. Ook Rutger Worm startte in de basis, maar hij werd kort voor tijd gewisseld. Melbourne Heart staat na dit weekend op een nette zesde plaats. North Queensland Fury, waar Dyron Daal na een uur spelen mocht invallen, verloor in eigen huis met 1-2 van Gold Coast United. Daardoor blijft de ploeg na dit weekend op een teleurstellende negende plaats staan.

In de Cypriotische competitie heeft het verrassende AEK Larnaca in eigen huis niet de volle buit weten te pakken tegen Olympiakos. Na negentig minuten spelen stond er een 1-1 einstand op het scorebord. Voor Larnaca wist Edwin Linssen na een klein half uur de gelijkmaker te scoren. Verder stonden Kevin Hofland, Danny Schenkel en Gregoor van Dijk binnen de lijnen. Door de puntendeling staat AEK Larnaca na dit weekend op een knappe vierde plek. APOEL Nicosia gaat na dit weekend aan de leiding. De ploeg won afgelopen vrijdag nipt met 0-1 van Ethnikos Ahnas. Bij APOEL mocht Joost Broerse in de slotfase nog een aantal minuten meespelen. Anorthosis Famagusta verloor de koppositie door met 2-2 gelijk te spelen tegen Doxa Katokopia. Jeffrey Leiwakabessy stond de gehele wedstrijd in de basis bij Anorthosis.

Borussia Mönchengladbach heeft voor de verandering weer eens verloren. Tegen 1. FC Kaiserslautern ging het kansloos met 3-0 ten onder. Dit zorgt ervoor dat het team van Marcel Meeuwis, die de gehele wedstrijd toe moest kijken, af is gezakt naar de laatste plaats in de Duitse comptetitie.

In de 2.Bundesliga heeft Hertha BSC afgelopen weekend de koppositie weten te behouden dankzij een 3-1 overwinning op FC Ingolstadt. Maikel Aerts verdedigde de hele wedstrijd het doel van Hertha. De voorsprong op nummer twee Erzgebirge Aue bedraagt drie punten. Ook het FC Augsburg van trainer Jos Lukuhay deed goede zaken. Op bezoek bij RW Oberhausen werd knap met 0-3 gewonnen. Paul Verhaegh en Gibril Sankoh speelden de hele wedstrijd mee in de verdediging van Augsburg. Oud-NAC'er Kees Kwakman zat de volle wedstrijd op de bank. Augsburg staat na dit weekend op een zevende plaats.

Anderlecht verkleinde in de Belgische competitie het gat met koploper Racing Genk tot twee punten, door op bezoek bij de nummer één van de competitie met 2-1 te winnen. Mbark Boussoufa, die bij Anderlecht in de basis begon, zag een schot  op de paal belanden, maar in de rebound tikte Kljestan de 1-0 binnen. Boussoufa gleed even later weg en zag Thomas Buffel profiteren: 1-1. Romelu Lukaku kon kort na rust een voorzet van Legear binnenkoppen en besliste daarmee de wedstrijd. Club Brugge en Standard Luik kwamen afgelopen zondag op 2-2 uit. Voor de thuisploeg, onder leiding van coach Adri Koster, scoorde Ronald Vargas twee keer. Verdediger Ryan Donk speelde de gehele wedstrijd bij Brugge. Door rode kaarten voor Jeroen Simaeys (Club Brugge) en Laurent Ciman (Standard) beëindigden beide teams het duel met tien man. Germinal Beerschot heeft de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden niet in winst weten om te zetten. De twee ploegen kwamen beiden niet tot scoren en pakten daardoor allebei slechts één puntje. Aan de kant van GBA viel Sherjill MacDonald na zeventig minuten in, maar ook hij kon niets veranderen aan de score. De ploeg blijft door de puntendeling op de twaalfde plaats staan.

In de Deense competitie stonden afgelopen weekend de enige twee Nederlanders die actief zijn op het hoogste niveau in Denemarken tegenover elkaar. Esbjerg fB ontving in eigen huis Brøndby IF, maar wist niet te winnen. Brøndby won met 1-2 en nam daardoor de drie punten mee naar huis. Het enige doelpunt van Esbjerg werd kort voor tijd gemaakt door Tim Janssen. Daarvoor had Brøndby, waar Remco van der Schaaf de gehele wedstrijd in de basis stond, al tweemaal gescoord. Dankzij de overwinning staat Brøndby na dit weekend op de derde plaats. Esbjerg blijft in de onderste regionen van de ranglijst hangen.

In Zweden werd afgelopen weekend de voorlaatste speelronde afgewerkt. Koploper Helsingborg IF maakte op bezoek bij Halmstads BK geen fout en won met 2-4. Rachid Bouaouzan begon in de basis, maar werd tien minuten na rust gewisseld. Met nog één speelronde te gaan bedraagt de voorsprong op nummer twee Malmö FF drie punten. Laatstgenoemde club heeft echter nog een wedstrijd tegoed.

In Oostenrijk wist Red Bull Salzburg, het team van trainer Huub Stevens, Rapid Wien op een 1-1 gelijkspel te houden. Landgenoot David Mendes da Silva deed de hele wedstrijd mee. Door het gelijkspel gaat Salzburg naar de vijfde plek.

In de Zwitserse competitie heeft Sankt Gallen afgelopen weekeinde de volle buit weten te pakken tegen FC Thun. De ploeg won met 2-1 en pakte daarmee drie belangrijke punten. Tim Bakens begon in de basis, maar werd twintig minuten voor tijd gewisseld. Spits Sandro Calabro bleef de gehele wedstrijd op de bank. Sankt Gallen staat na dit weekend op de voorlaatste plaats, maar het verschil met nummer zes Thun bedraagt slechts drie punten.

Het team van AC Monza in Italië wist ook te winnen van Paganese. Het werd uiteindelijk 1-2 in het voordeel van het team van de neefjes Seedorf. Stefano Seedorf deed de gehele wedstrijd mee terwijl Cedric Seedorf in de 52ste minuut plaats moest maken voor Moreno Zebi. Sander Westerveld zat om onduidelijke redenen niet bij de selectie van Monza.

In Polen speelde Arka Gdynia met 0-0 gelijk tegen concurrent Ruch Chorzów. Marciano Bruma deed de gehele wedstrijd mee. Na dit weekend staat de ploeg op de elfde plek. Wisla Kraków, de ploeg van trainer Robert Maaskant, ging afgelopen weekend hard onderuit op bezoek bij Lech Poznan. Wisla kwam nog met 0-1 voor, maar Lech scoorde vervolgens viermaal. Door de nederlaag staat de ploeg van Maaskant op een teleurstellende achtste plaats. De achterstand op koploper Jagiellonia Bialystok bedraagt inmiddels al tien punten.

In Bulgarije raakte Levski Sofia de koppositie in de competitie kwijt door met 1-2 te verliezen van Lokomotiv Plovdiv. Serginho Greene speelde de hele wedstrijd mee evenals Dustley Mulder. Eerstgenoemde kreeg in de 28ste minuut een gele prent.

Cancellara: "Komst Contador reden van vertrek"

Fabian Cancellara heeft zijn vertrek bij Team Saxo Bank toegelicht. De Zwitser vertelde dat de komst van Alberto Contador de voornaamste reden was om de ploeg van Bjarne Riis te verlaten.

De wereldkampioen tijdrijden was vooral bang dat de ploeg volledig op Contador afgestemd zou worden. "Bjarne Riis is erg belangrijk voor mijn loopbaan geweest, maar toen Alberto Contador tekende, wist ik dat er veel zou veranderen voor me", aldus Cancellara in Diario Vasco.

De Zwitser vervolgt: "Ik kan het me niet veroorloven om een seizoen te hebben waarin ik niet aan de top sta en mijn balans verlies. Ik heb veel geleerd van Riis, maar ik moet op alle niveau's een goede omgeving hebben. Geld hoort bij het fietsen, maar met geld alleen win je geen koersen."

Cancellara zet zijn loopbaan voort bij het team van de gebroeders Schleck: "We hebben een geweldige tijd gehad bij Saxo Bank en met die groep mensen wil ik doorgaan."

[WK volleybal] Overzicht na dag 5

Afgelopen vrijdag is het WK volleybal voor vrouwen in Tokio van start gegaan. Elke dag vind je op FOK!sport de uitslagen van de gespeelde wedstrijden en de standen. Vandaag werd de eennalaatste speelronde in de groepsfase gespeeld.

Poule A

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag Setstanden
Servië Algerije 3 - 0 25-15, 25-12, 25-21
Polen Peru 3 - 0 25-10, 25-15, 25-16
Costa Rica Japan 0 - 3 9-25, 13-25, 8-25

Stand

# Land Punten Winst Verlies
1 Japan 8 4 0
2 Servië 8 4 0
3 Polen 6 2 2
4 Peru 5 1 3
5 Costa Rica 5 1 3
6 Algeria 4 0 4

Poule B

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag Setstanden
Brazilië Puerto Rico 3 - 0 25-20, 25-18, 25-20
Nederland Kenia 3 - 0 25-8, 25-14, 25-11
Tsjechië Italië 3 - 2 25-27, 27-29, 25-23, 25-22, 17-15

Stand

# Land Punten Winst Verlies
1 Brazilië 8 4 0
2 Italië 7 3 1
3 Nederland 6 2 2
4 Tsjechië 6 2 2
5 Puerto Rico 5 1 3
6 Kenia 4 0 4

Poule C

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag Setstanden
Kroatië Duitsland 0 - 3 24-26, 18-25, 21-25
Thailand Cuba 0-3 19-25, 27-29, 25-27
Verenigde Staten Kazachstan 3 - 0 25-17, 25-19, 25-19

Stand

# Land Punten Winst Verlies
1 Verenigde Staten 8 4 0
2 Duitsland 7 3 1
3 Thailand 6 2 2
4 Cuba 6 2 2
5 Kroatië 5 1 3
6 Kazachstan 4 0 4

Poule D

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag Setstanden
Turkije Canada 3 - 2 19-25, 20-25, 25-14, 25-17, 15-8
Rusland Zuid-Korea 3 - 1 25-18, 25-17, 19-25, 25-22
Dominicaanse Republiek China 0 - 3 12-25, 21-25, 147-25

Stand

# Land Punten Winst Verlies
1 Rusland 8 4 0
2 Zuid-Korea 7 3 1
3 Turkije 7 3 1
4 China 6 2 2
5 Dominicaanse Republiek 4 0 4
6 Canada 4 0 4

[Update] Geheime CoD: Black Ops mode onthuld

Al een poosje komen er steeds meer gelekte filmpjes van de aankomende Call of Duty: Black Ops-game uit via YouTube en nu zijn er weer twee. Alleen laten de twee filmpjes nu waarschijnlijk de al eerder genoemde Dead Ops Arcade-mode zien, een top-down arcade shooter die vrijgespeeld kan worden.

De mode is top-down en laat ons zombies dood schieten in rondes. Je gebruikt de linker analoge stick om te bewegen en de rechter om te schieten. Co-op is ook een optie in deze mode. Op de lijst met achievements voor het spel wordt de Dead Ops-mode ook al genoemd en ook een achievement over een speed boost en 20-kills.

Nu lijkt er in het eerste filmpje naast alle andere power-ups ook een speed boost te zitten. Activision heeft nog niet aangegeven of deze mode bij het spel hoort dus kijk en oordeel hieronder zelf. CoD: Black Ops komt over precies een week uit voor de Xbox 360, PS3, PC, Wii en de DS.

[update] Helaas worden alle filmpjes verwijderd, wij danken iedergeval J.Clarkson voor zijn oplettendheid en mocht je een filmpje vinden van de mode gooi hem in een reactie onder dit bericht.

MS: We blijven bij de core-gamer

Kinect, de motion-camera van Microsoft waarbij je games voor op de Xbox 360 niet meer met een controller hoeft te spelen, ligt vanaf volgende week in de winkels. Hiermee probeert Microsoft de casual-gamer te bereiken maar het is de angst van core-gamers dat ze vergeten worden. Volgens Microsoft is dat niet nodig.

Volgens Microsofts European VP of Interactive Entertainment, Chris Lewis, is Kinect ontworpen om nieuwe gamers aan te trekken zoals kinderen en vrouwen. Dat is ook de reden dat Microsoft een hoop geld investeert om deze non-gamers te bereiken. Toch hoeven core-gamers zich geen zorgen te maken want Microsoft zal altijd games als Halo, Fable en Gears of War aan blijven bieden.

"That said, we are still committed to the core gamer. That is the audience that defined us. It is not about moving from the core to the broad. It is about 'and' not 'or'. Halo: Reach, Fable III and Gears of War are fabulous blockbuster titles for that audience and there will be more to come."

kinect

Negen jaar geëist voor wurgen dochter

Tegen de Amsterdamse vrouw die haar 7-jarige dochtertje azijnzuur toediende en daarna wurgde, is in hoger beroep negen jaar gevangenisstraf geëist. Vorig jaar werd de 36-jarige vrouw tot vijf jaar cel veroordeeld. Het OM, dat in eerste aanleg tien jaar gevangenisstraf had geëist, ging hiertegen in beroep.

De vrouw zou haar kind vanaf 2006 hebben mishandeld en ook haar man hebben bedreigd. Op 15 januari 2008 goot zij het meisje azijnzuur in haar keel alvorens haar te wurgen. Het meisje overleed. Daarna nam ze zelf ook azijnzuur in, maar dat overleefde ze.

Volgens het OM handelde de vrouw met voorbedachte rade. De Amsterdamse rechtbank twijfelde hier eerder aan en nam ook in overweging dat ze verminderd toerekeningsvatbaar was ten tijde van het misdrijf.

Het gerechtshof in Amsterdam doet op 16 november uitspraak.

Wereldbekerzege zwemster Schreuder

Hinkelien Schreuder heeft dinsdag in Moskou haar tweede wereldbekeroverwinning in twee dagen geboekt.

Nadat de zwemster zich zondag in Berlijn de sterkste toonde op de 100 meter wisselslag, veroverde ze dinsdag in de Russische hoofdstad het goud op de 50 meter vrije slag. Schreuder tikte in het 25 meterbad na 24,39 seconden aan en bleef daarmee de Zweedse vedette Thérèse Alshammar (24,85) en de Duitse zwemster Dorothea Brandt (24,89) voor.

Wereldbekerzege zwemster Schreuder
Wereldbekerzege zwemster Schreuder (Foto: ANP)

Gezochte Albanees gepakt in trein Roosendaal

Een 50-jarige voortvluchtige Albanees is maandag in een trein in Roosendaal opgepakt. De man wordt door Italië gezocht voor drugssmokkel en -handel. Dat meldt de marechaussee dinsdag.

De man viel door de mand tijdens een grenscontrole op illegale immigratie en criminaliteit van marechaussees in de trein tussen Antwerpen en Roosendaal. De marechaussees zagen dat het paspoort van de man vervalst was. Tijdens zijn fouillering werd ook een vervalste verblijfsvergunning voor Italië gevonden. Identiteitsonderzoek wees uit dat de man werd gezocht.

De man zit vast in afwachting van zijn vermoedelijke uitlevering aan Italië.

[Upd] Explosieven gevonden bij kantoor Merkel

Bij het kantoor van de Duitse bondskanselier Angela Merkel is dinsdag een verdacht pakket aangetroffen. De politie onderzoekt of het om een explosief gaat. Dat meldde de krant Der Tagesspiegel op haar website. Het pakket werd aangetroffen in de postkamer van de kanselarij.

Volgens persbureau DPA was als afzender van het pakket het Griekse ministerie van Economische Zaken opgegeven. Bij de Duitse ambassade in Athene was eerder op de dag een bombrief bezorgd. Omdat op dat pakket geen afzender stond, stuurden ambassademedewerkers het terug naar de koeriersdienst. Daar werd het vernietigd.

Duitsland staat op scherp na de ontdekking van enkele bompakketten vrijdag. Een daarvan was gevonden in Engeland. Het explosief was overgeladen op het vliegveld van Keulen.

Update 18:05 uur:
Het verdachte pakket dat dinsdag werd gevonden in het kantoor van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, bevatte volgens Duitse media explosieven. De media baseren zich op hooggeplaatste veiligheidsbronnen. Bomexperts hebben de explosieven onschadelijk gemaakt, berichtte de Duitse zender ARD. Merkel zelf was niet aanwezig, die zat in België.

Verdacht pakket bij kantoor Merkel
Verdacht pakket bij kantoor Merkel (Foto: ANP)

Vacansoleil op plaats twaalf in UCI World Ranking

Voor de toewijzing van de First and Second division licenties in 2011 heeft de UCI een rekenmodel ontwikkeld om de sportieve waarde van de teams te bepalen.

In dit rekenmodel wordt gekeken naar de beste 15 renners van elke ploeg voor 2011 op basis van wereldwijde officiële UCI wedstrijden. De punten door Vacansoleil-renners behaald in 2009 en 2010 brengen de ploeg op plaats twaalf. Het team bezet deze positie nadat de blauwgele formatie de UCI verzocht om voorlopig de punten van Ezequiel Mosquera niet mee te tellen. Naar de Spanjaard, die tweede werd in de afgelopen Ronde van Spanje, loopt een onderzoek wegens vermeend dopinggebruik.

De punten over 2009 en 2010 voor Mosquera zijn op verzoek van het team uit de ranking gehouden. Teammanager Daan Luijkx zegt hierover: "In de strijd voor een schone wielersport vinden wij het ongepast om nu te scoren met de punten van Mosquera. Wij achten het fair richting de andere ploegen en het publiek om de Spanjaard buiten beschouwing te laten voor 2011. Het niet meetellen van zijn punten heeft verder geen invloed op het al dan niet nemen van stappen jegens de renner, hiervoor wachten we zoals eerder gemeld de uitslag van het lopende onderzoek af. We hebben vertrouwen in de onderzoeksinstanties. "

De 12de plaats op de ranking brengt het team dichter bij de ambitie voor de First Division. Voor Daan Luijkx is dit een bevestiging van wat al bleek uit andere rankings: "Het team rijdt in het seizoen 2010 met 19 verschillende renners naar vierenzeventig podiumplekken. Dit doen we verspreid over het hele jaar en dat is een geweldige onderscheidende kwaliteit van dit team. De kern van de ploeg blijft intact en met aanwinsten als Devolder, De Gendt en Riccò zijn we zeker klaar voor het niveau van de First Division. "

Indien het Vacansoleil - DCM Pro Cycling Team net als voor 2009 en 2010 voldoet aan de financiële, ethische en administratieve criteria van de UCI dan zal het op 20 november 2010 een First Division licentie (vroegere UCI ProTour licentie) voor 2011 krijgen. Wat de First Division licentie brengt is nog onbekend voor Luijkx: "We willen meedoen aan de grote koersen en bij een First Division licentie doen we in ieder geval mee aan de oude ProTour koersen op de kalender van de UCI WorldTour, of daar de grote rondes bijzitten is afwachten, maar we zouden met de licentie wederom een enorme stap zetten. De UCI wil door op deze manier licenties toe te wijzen onder meer de stabiliteit, de professionaliteit en het sportieve niveau vergroten. Ik ben trots op ons team dat we qua sportief niveau bij de eerste 15 ploegen van de wereld behoren en ik ben hoopvol gestemd dat wij de licentie krijgen. Het zou schitterend zijn als het team na twee jaar hard werken in de First Division komt."

Het Vacansoleil Pro Cycling Team won in 2010 de Europe Tour Ranking voor ploegen. De ploeg behaalde 2624 punten, dit was ruim duizend punten meer dan nummer twee Saur-Sojasun.

Berlusconi: Blij geen homo te zijn

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi weigert af te treden na berichten dat hij een 17-jarig meisje heeft geholpen die feestjes bij hem thuis bezocht. Berlusconoi zei dat het beter is "om mooie meisjes leuk te vinden dan om homoseksueel te zijn".

Berlusconi is al weken in opspraak omdat hij 's nachts heeft gebeld naar de politie in Milaan om een jong Marokkaans meisje vrij te krijgen dat eerder een seksfeest bij hem thuis had bezocht. De premier vertelde de politie dat het meisje Ruby, dat van diefstal werd beschuldigd, een nichtje was van president Hosni Mubarak van Egypte.

De premier vindt de kritische verhalen van kranten en oppositieleden hierover overdreven. Hij zei dat hij niets verkeerds heeft gedaan. "U zult aan het einde zien dat er niets anders is gebeurd dan een uiting van solidariteit door de premier. Ik zou beschaamd zijn als ik het niet had gedaan."

Berlusconi is blij dat hij geen homo is
Italiaanse premier Silvio Berlusconi is blij dat hij geen homo is (Foto: ANP)

Discriminatiezitting in rechtbank

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam brengt deze maand zes discriminatiezaken gezamenlijk voor de rechter. Het gaat om fysiek geweld, maar ook om discriminatoire uitlatingen als 'Hamas, Hamas, Joden aan het gas', 'vieze homo`s', 'vieze vuile zwarte kankeraap' en 'vuile Marokkaan'. De themazitting staat gepland voor 22 november.

Volgens justitie is discriminatie een uiting van onverdraagzaamheid die niet wordt getolereerd en moet worden bestraft. De themazitting moet benadrukken dat tolerantie en gelijkwaardigheid wezenlijke waarden zijn in de Amsterdamse samenleving. Omdat het gaat om strafbare feiten waarbij discriminatie een rol speelt, worden waar mogelijk hogere straffen geëist, kondigt het OM aan.

De uitspraken volgen veertien dagen na de zitting.

Onbemand zeiljacht aangetroffen

De kustwacht heeft dinsdagmiddag een onbemand zeiljacht op het IJsselmeer gevonden. De zeilen waren gehesen, maar aan boord werd niemand aangetroffen. Vermoedelijk is een opvarende overboord gevallen, meldt het Kustwachtcentrum in Den Helder.

De boot werd rond 15.15 uur langs de dijk tussen de Ketelbrug en Flevocentrale gevonden door een patrouilleboot van de politie. De kustwacht is direct een zoekactie naar de mogelijke drenkeling gestart met meerdere reddingsboten en helikopters.

De politie heeft de boot onderzocht. Aan de hand van aan boord gevonden spullen is de politie op zoek naar de eigenaar van de jacht of familie daarvan.

Zusjes stelende meisjes onder toezicht geplaatst

Twee zusjes van de twee meisjes uit Eindhoven die meerdere ouderen hebben bestolen in de wijk Baartbroek, zijn onder toezicht geplaatst van jeugdzorg. Dat maakte de rechtbank in Den Bosch dinsdag bekend. De twee stelende meisjes zelf werden vrijdag uit huis geplaatst.

Volgens de kinderrechter is het dringend noodzakelijk de zusjes van 5 en 13 jaar voorlopig onder toezicht te stellen. Het gaat in eerste instantie om een periode van drie maanden, zo werd woensdag besloten.

De uithuisgeplaatste meisjes van 9 en 10 jaar stalen samen met een 10-jarige jongen sleutels en portemonnees van veelal oudere mensen. Het drietal drong met een smoesje de woning binnen, bijvoorbeeld door te zeggen dat ze naar de wc moesten. De drie zouden ook betrokken zijn bij de mishandeling van een 90-jarige vrouw. Zij werd door de kinderen aangevallen toen ze haar hond uitliet in het Amandelpark. De vrouw werd bespuugd en geslagen.

De meisjes van 9 en 10 verblijven sinds vrijdag in een accommodatie van een jeugdzorgaanbieder. De oudste van de twee zit opgesloten om te voorkomen dat ze zich onttrekt aan de zorg die ze volgens de rechtbank nodig heeft. De kinderrechter stelde dat bij het meisje sprake is van 'ernstige opgroei- of opvoedingsproblemen die haar ontwikkeling naar volwassenheid ernstig belemmeren'.

Nederlandse tennissers onderuit in Israël

Antal van der Duim wist zich gisteren voor de tweede ronde te plaatsen van de Future in Ramat Hasharon en zal daarin ook de enige Nederlander zijn. Vandaag sneuvelden de overige drie Nederlanders in de eerste ronde.

Yannick Lupescu was in Israël via het kwalificatietoernooi doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, maar verloor in de eerste ronde in drie sets van de Russische qualifier Victor Baluda; 6-4, 3-6 en 6-1.

Ook David de Goede bereikte het hoofdtoernooi via de kwalificaties en hij trof in de eerste ronde de als zevende geplaatste Brit Daniel Cox. Nadat onze landgenoot knap de eerste set won met 1-6, ging het vervolgens mis. Cox won de volgende twee sets met 6-2 en 6-3 en plaatste zich daardoor voor de tweede ronde.

Xander Spong, tot het hoofdtoernooi toegelaten als lucky loser, ging hard onderuit tegen Amir Weintraub. De nummer zes van de plaatstingslijst won met 6-3 en 6-0 van onze landgenoot.

EA strikt comedianten voor NFS: HP reclames

Need for Speed: Hot Pursuit komt uit over twee weken en om deze game aan de man te brengen gaat EA een serie reclames uitbrengen in Amerika. De reclames zullen de karakters Johnny Drama en Turtle bevatten die uit de serie Entourage komen. De karakters worden gespeeld door Kevin Dillon en Jerry Ferrarra.

De serie is in Amerika al een aantal keer genomineerd voor een Emmy en Golden Globe-award waarvan er ook een aantal binnen gesleept zijn. In de reclame zijn de heren parkeer-valet en nadat ze overdag dure auto's geparkeerd hebben gaan ze 's avonds helemaal los met Need For Speed.

EA heeft een drietal van de reclames al vrijgegeven en vanaf donderdag zullen ze allemaal op de Amerikaanse televisie te zien zijn. Need For Speed: Hot Pursuit komt 19 november uit voor de PC, Xbox 360, PS3 en de Wii. Bekijk hieronder de reclames.

Murray goed van start in Valencia

Andy Murray heeft op het tennistoernooi van Valencia de tweede ronde bereikt. De als eerste geplaatste Brit, die in de Spaanse stad zijn titel verdedigt, sloeg zich in twee sets langs thuisspeler Feliciano Lopez: 6-3, 7-6 (1). Murray bereidt zich in Valencia voor op de ATP World Tour Finals die later deze maand in Londen worden gespeeld.

Murray en Lopez stonden drie keer eerder tegenover elkaar en telkens trok de Schot aan het langste eind. In de volgende ronde speelt de nummer vier van de wereld tegen Juan Monaco. De Argentijn was de Spanjaard Roberto Bautista-Agut, die met een wildcard was toegelaten, met 6-0, 7-6 (7) de baas.

Málaga ontslaat trainer Ferreira

De Spaanse voetbalclub FC Málaga heeft trainer Jesualdo Ferreira vanwege tegenvallende resultaten ontslagen. De 64-jarige Ferreira was pas drie maanden in functie bij de huidige nummer achttien in de Primera División. Malaga haalde onder leiding van de Portugees slechts zeven punten uit negen duels.

Ferreira is na Antonio Alvarez van Sevilla de tweede trainer die dit seizoen in Spanje voortijdig het veld moet ruimen. Manuel Pellegrini, onder meer oud-trainer van Real Madrid, wordt genoemd als opvolger van Ferreira.

Malaga ontslaat trainer Ferreira
Malaga ontslaat trainer Ferreira (Foto: ANP)

BlackBox aan de slag met NFS: Shift 2

Vanaf 19 november zal Need for Speed: Hot Pursuit 2 in de winkels liggen. Natuurlijk zijn ze bij Electronic Arts al druk bezig met het plannen van de volgende game in de serie. Nu is bekend geworden dat BlackBox deze voor zijn rekening zal gaan nemen.

Black Box heeft in 2008 al Need for Speed Undercover gemaakt en gaan nu aan de slag met Need for Speed: Shift 2. Het eerste deel hiervan kwam vorig jaar op de markt en was gemaakt door Slightly Mad Studios.

EA heeft aangegeven met de Need for Speed-serie een beetje de kant van Call of Duty op te gaan waarbij verschillende studio's de games in de serie maken. Hierdoor kunnen developers langer aan de games werken.

“We want to come back with an action adventure type of product on an annual basis, but from a developer that’s been working on it for a couple of years."

NFS

Dogfights in LittleBigPlanet 2

De LittleBigPlanet 2 beta is druk bezig en er is een filmpje online verschenen van wat gameplay. In het spel zal het mogelijk worden om je eigen mini-games te maken en in dit filmpje zien we een straaljager. Als speler vlieg je rond en knal je andere vliegtuigen de lucht uit terwijl je barrel-rolls uitvoert om raketten te ontwijken.

LittleBigPlanet 2 is doorgeschoven naar januari 2011 in plaats van komende maand. Het spel stelt je in staat om je eigen levels te maken met de tools die het spel bevat, dat dit leuke creaties op kan leveren zien jullie hieronder.

N.E.C wil verder met Sibum, Otten en Davids

Bas Sibum (27), Mark Otten (25) en Lorenzo Davids (24) hebben een aflopend contract bij N.E.C Nijmegen. De clubleiding heeft echter de intentie om de spelers te behouden.

De middenvelders hebben nog geen concrete aanbieding van de club ontvangen, maar de clubleiding van N.E.C is daar wel mee bezig. Dat meldt Voetbal International.

Dat het aanbod op zich laat wachten heeft te maken met de financiële situatie van de Nijmeegse club te maken. "Het is nog even afwachten welk budget we voor de spelerssalarissen voor komend seizoen tot onze beschikking hebben", zegt technisch directeur Carlos Aalbers tegen Voetbal International. "Als technisch directeur moet je altijd schipperen tussen sportieve en financiële belangen. Dat is nu ook het geval."

"We hebben de zaakwaarnemers van de spelers verteld dat we graag met ze verder willen. Nu moeten we dat kracht bijzetten met een aanbieding, maar ik beslis niet alleen over de inhoud daarvan. Binnenkort staat een vergadering met de raad van commissarissen gepland, en daaruit zal meer duidelijk worden."

Geen Volkswagen in de Formule 1

Volkswagen zal in de nabije toekomst niet de Formule 1 gaan betreden. De Frankfurter Allgemeine Zeitung weet via een bron te melden dat de baas van het Duitse merk Ferdinand Piech dit besloten heeft in een vergadering over de toekomst van het merk in de autosport.

Onlangs meldde VW-dochter Porsche nog dat het wel terug wilde keren in de sport en vanaf 2013 motoren aan teams wilde gaan leveren. De bron van de Duitse krant wist te melden dat zowel McLaren als Red Bull al interesse getoond hadden om de Duitse krachtbronnen af te nemen. Nu deze plannen niet doorgaan richt VW zich mogelijk op het betreden van de rallysport en zal het merk via Audi en Porsche in de Le Mans Series actief blijven.

[Upd] Uitzetten Iraakse asielzoekers gaat door

De overheid gaat door met het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers naar Irak. De situatie in het land is niet zo onveilig dat zij niet kunnen worden teruggestuurd, schrijft minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Leers baseert zijn standpunt op een nieuw ambtsbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat vorige week werd gepubliceerd. De veiligheidssituatie is al jaren 'zorgwekkend' hoewel het sinds 2006 beter gaat, meldt het departement. Het afgelopen halfjaar kan niet worden gesproken van een 'verbetering of verslechtering'.

Daarmee is geen sprake van een 'dusdanig extreme situatie van algemeen geweld dat elke uitzetting' in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Het uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers is daarom verantwoord, stelt Leers.

Dit standpunt kwam de minister dinsdagmiddag tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer op forse kritiek te staan van de oppositiepartijen. Joël Voordewind (CU) noemde het 'onbegrijpelijk' dat het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlanders afraadt om naar Irak te reizen, maar dat de regering wel een 'enkeltje Bagdad' toekent aan asielzoekers.

Volgens Voordewind is de situatie in Irak nog steeds 'zeer instabiel. "Hoeveel erger moet het nog worden voordat we niet meer gaan uitzetten?" Voor woensdag staat een uitzetting gepland van een groep uitgeprocedeerde asielzoekers. Voordewind riep op om hen voorlopig niet uit te zetten. Zijn oproep werd gesteund door D66, GroenLinks en de PvdA.

Leers herhaalde dat zorgvuldig is getoetst of de Irakezen kunnen terugkeren. "Deze retourvlucht kan gewoon doorgaan."

Update 16.58 uur
Inmiddels heeft er in de Tweede Kamer een hoofdelijke stemming over de kwestie plaatsgevonden. Met 73 tegen 70 stemmen is besloten dat de uitzettingen van asielzoekers naar Irak doorgang kunnen vinden.

Van Gaal slaat terug naar Hoeness

Louis van Gaal heeft dinsdag in de aanloop naar het Champions League-duel met CFR Cluj uitgehaald naar zijn voorzitter. Voorzitter Uli Hoeness van Bayern München heeft zich onlangs kritisch uitgelaten over Van Gaal. De Nederlandse oefenmeester reageerde dinsdag op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Cluj op de uitspraken van zijn voorzitter.

Van Gaal kwam boos over en zei 'verrast en teleurgesteld' te zijn. "Ik denk dat een man, die zo veel betekent voor Bayern München, de consequenties van zijn woorden moet kennen. Ik ben zeer teleurgesteld dat de voorzitter dit soort dingen zegt. Ik ben verrast dat de voorzitter dit doet in deze moeilijke tijd waarin we negen geblesseerde spelers hebben."

Hoeness had onlangs in een tv-show openlijk kritiek op de trainer van Bayern München. "Er valt moeilijk te praten met Louis van Gaal. Hij accepteert geen meningen van ander mensen", zei de preses tegen Sky.

Van Gaal nam volgens Hoeness geen goede beslissing door een aantal spelers op een zijspoor te zetten. "Het is een goede beslissing geweest om de door Van Gaal weggeschoven spelers dit seizoen voor de club te behouden. Wat Van Gaal met mijn kritiek gaat doen? Niets waarschijnlijk, maar hij zal er wel mee moeten leven."

Mike Tyson terug in The Hangover 2

Mel Gibson mag dan uit The Hangover 2 zijn gezet, Mike Tyson maakt in ieder geval zijn opwachting in de komedie. Dat laat regisseur Todd Philips weten in het novembernummer van het Amerikaanse tijdschrift Details. Oud-bokser Tyson speelde in The Hangover een klein rolletje als zichzelf, waarin hij een van de hoofdfiguren neerslaat.

Het is nog volstrekt onduidelijk hoe de 44-jarige Tyson in het scenario geschreven wordt aangezien The Hangover 2 zich vooral in het buitenland, met name Thailand, af zou spelen. "Het klinkt vast allemaal als een ratjetoe, maar uiteindelijk wordt het allemaal duidelijk", zegt de regisseur daarover.

Vorige maand werd bekend dat Gibson toch niet in de film zou spelen, hoewel hij al de goedkeuring had van Philips en producent Warner Bros. Het is de vraag of dit te maken had met de recente beschuldigingen van zijn ex-vriendin Oksana Grigorieva, die zegt dat Gibson haar mishandeld heeft. Alle betrokkenen houden de lippen stijf op elkaar.

Gibson was zelf niet te spreken over de beslissing hem uit The Hangover 2 te gooien. De New York Post citeerde eind vorige maand een bron, die zei dat de 54-jarige acteur zich afvroeg waarom een voormalig drugsgebruiker als Tyson wel in de film mocht optreden, maar hij niet. Tyson heeft zelfs gegrapt dat hij de eerste Hangover alleen maar had gemaakt om een flinke dot drugsgeld binnen te kunnen halen.

Nu heeft Liam Neeson het rolletje dat eerst voor Gibson was bedoeld. Hij speelt de eigenaar van een Thaise tatoeagesalon waar de drie vrienden, gespeeld door Bradley Cooper, Zach Galifianakis en Ed Helms even langs wippen.


Mike Tyson weer naar het witte doek (Foto: Novum)

'Beveiliging Schiphol Cargo lek'

De screening van medewerkers bij de luchtvrachtafdeling op Schiphol deugt niet. Dat beweert HP/De Tijd, nadat een undercoverjournalist van het blad tweeënhalve week met een tijdelijke toegangspas ongecontroleerd rondliep bij Schiphol Cargo. Hij had daar onbelemmerd toegang tot ladingen van vrachtvliegtuigen.

De verslaggever zou niet aan de veiligheideisen voldoen, maar er toch in geslaagd zijn om met een niet-persoonlijke pas aan de slag te kunnen. Zo kon hij rondlopen in een vrachtloods waar hij toegang had tot de ladingen.

Ook concludeerde hij dat het mogelijk was om zich in een vrachtcontainer in te sluiten om zo onopgemerkt in de laadruimte van vrachtvliegtuigen te komen. Eenmaal in de lucht zou een terrorist zich op die manier eenvoudig toegang kunnen verschaffen tot de cockpit en het toestel kunnen kapen.

Schiphol was dinsdag nog niet op de hoogte van de undercoveractie en kon nog niet reageren. Het is niet de eerste keer dat een undercoverjournalist zwakke plekken in de beveiliging van Schiphol blootlegt. Alberto Stegeman van het televisieprogramma Undercover in Nederland wist twee keer door te dringen tot de beveiligde delen van de luchthaven. Hierbij kwam hij de hangar binnen waarin het regeringsvliegtuig zich bevindt.

Donner ziet Polen weer vertrekken

Polen en andere Oost-Europeanen zullen zich niet permanent in Nederland vestigen. De meesten gaan vroeg of laat terug naar hun land van herkomst. Dat verwacht althans minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA), zei hij dinsdag in de Tweede Kamer.

Donner denkt niet dat de geschiedenis van de gastarbeiders uit Marokko en Turkije zich zal herhalen, antwoordde hij op een vraag van GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi. "Er zal altijd een percentage zijn dat hier blijft, maar het overgrote merendeel zal weer weggaan", zei Donner.

Donner wees op de mensen van Poolse afkomst die nog altijd in Limburg wonen. Zij kwamen ooit in de mijnen werken, en zijn wel gebleven. Het grote verschil is dat zij hun opgebouwde rechten, bijvoorbeeld op pensioengebied, niet konden meenemen naar huis. De Oost-Europese arbeidsmigranten van nu kunnen dat wel, zei Donner.

De Tweede Kamer sprak met Donner naar aanleiding van een noodkreet van de Haagse wethouder Marnix Norder (PvdA). Die uitte maandag zijn zorgen over de 'tsunami' van Oost-Europese immigranten die zijn stand overspoelt. Norder zei dat Oost-Europeanen veelal juist niet teruggaan, zelfs niet als ze in Nederland werkloos of zelfs dakloos zijn geraakt.

Donner zei zich te hebben verbaasd over de uitspraken van Norder. Hij zei geregeld met gemeentebesturen te overleggen over de problemen rond Oost-Europeanen, en in dat kader niets van Norder te hebben gehoord.

Tainio: "Auxerre is kleine broertje van Ajax"

Teemu Tainio gaat woensdagavond in de Champions League met Ajax op bezoek bij zijn oude club AJ Auxerre. "Ik heb daar zeven-en-een-half jaar van mijn loopbaan doorgebracht", vertelt Tainio op de website van Ajax.

De Fin speelde van 1997 tot 2005 bij de Franse ploeg. Daarna verhuisde hij naar Tottenham Hotspur. Via Sunderland en Birmingham City kwam hij uiteindelijk uit bij Ajax.

"Dit is de eerste keer dat ik Auxerre als tegenstander ontmoet", gaat de 30-jarige middenvelder verder. "Bovendien betreft het een Champions League-duel. Dat maakt het dubbel speciaal."

Tainio ziet overeenkomsten tussen Auxerre en Ajax. "Eigenlijk is Auxerre het kleine broertje van Ajax. Ze stoppen veel energie in de ontwikkeling van jonge spelers om ze daarna misschien te verkopen."

Tainio verwacht dat het elftal van Martin Jol allesbehalve een gemakkelijke avond krijgt. "Auxerre is vooral in thuisduels erg sterk." In Amsterdam won Ajax met 2-1.

Kamer houdt spoeddebat over museum

De Tweede Kamer houdt binnenkort een spoeddebat over het schrappen van de subsidie voor het Nationaal Historisch Museum. Het spoeddebat komt er op initiatief van de SP, met steun van GroenLinks en de PvdA.

Het kabinet zette vrijdag een streep door de subsidie voor de bouw van het museum in Arnhem. Vanwege de miljoenenbezuinigingen op kunst en cultuur achtte staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra (VVD) de bouwkosten van vijftig miljoen voor het museum, dat zou verrijzen naast het Openluchtmuseum, 'niet reëel'.

Het besluit van het kabinet was tegen het zere been van de SP. Voormalig fractievoorzitter Jan Marijnissen is samen met huidig vicepremier Maxime Verhagen (CDA) de geestelijk vader van het Nationaal Historisch Museum. SP-fractievoorzitter Emile Roemer vroeg zich af of de vaderlandse geschiedenis ook al een linkse hobby was geworden die moest worden wegbezuinigd.

Dinsdagochtend werd bekend dat het museum ander onderdak heeft gevonden. De komende vijf jaar wordt het museum tijdelijk gehuisvest in de Zuiderkerk in Amsterdam, maakte het NHM dinsdag bekend.

Vanuit de kerk gaat het museum debatten, tentoonstellingen en evenementen organiseren. De Zuiderkerk -gebouwd als protestantse kerk tussen 1603 en 1611- is nu nog een informatiecentrum van de gemeente Amsterdam voor bouwprojecten en stedelijke ontwikkeling. Dit centrum sluit echter haar deuren vanwege bezuinigingen die het stadsbestuur doorvoert.

Het museum zocht al langer naar een eigen ruimte om tentoonstellingen, manifestaties en evenementen te organiseren, zolang de nieuwbouw er nog niet was. Het besluit van het kabinet heeft deze zoektocht in een 'stroomversnelling' gebracht, zegt de museumdirectie.

Krantenbezorgster kopje onder in wegverzakking

Een 15-jarige krantenbezorgster uit Apeldoorn is dinsdagochtend in een wegverzakking gefietst en kopje onder gegaan. Een gesprongen waterleiding had een gat van ruim zes vierkante meter en anderhalf meter diep veroorzaakt. Het meisje raakte niet gewond, ze was alleen doorweekt en had wat schrammen, meldt de politie.

Het meisje was kranten aan het bezorgen op de Orderparkweg in Apeldoorn en fietste nietsvermoedend op het trottoir door een plas water. Vervolgens verdween zij in het gat en ging kopje onder. Ze kreeg direct hulp van een omstander die zag wat er gebeurde.

Het waterbedrijf werd op de hoogte gebracht en stuurde mensen om het lek te dichten. De gemeente heeft het gat met hekken afgezet.

Geen uitpubliek bij Franse topper

De Franse voetbalbond maakte dinsdag alsnog bekend dat de wedstrijden tussen Paris St. Germain en Olympique Marseille geen publiek van de bezoekende club zullen hebben.

De supporters van beide club krijgen niet de mogelijkheid om in het uitvak aanwezig te zijn bij de topper tussen Marseille en PSG.

Eerder maakte de bond al bekend dat er geen uitpubliek zou zijn bij de wedstrijden. Daar had Marseille toen bezwaar tegen gemaakt. Dat bezwaar is dinsdag van tafel geveegd.

De bond kwam tot het besluit vanwege hevige rellen tussen de supportersgroepen van de Franse clubs. Vorig seizoen viel er een dode bij deze rellen. Op 7 november spelen de clubs tegen elkaar in Parijs. De ontmoeting in Marseille volgt op 19 maart.

Acht Nederlanders actief op WK schermen

Tijdens het WK Schermen in Parijs vanaf 4 november zullen acht Nederlanders actief zijn. De grootste afvaardiging vanuit ons land zal bestaan uit de Degenploeg. Bas Verwijlen, Arwin Kardolus, Arnoud Holstege en Tristan Tulen zullen de mannenploeg vormen.

Sonja Tol zal bij de vrouwen met de degen actief zijn. Sebastiaan Borst en mats Stijlaart melden zich op Floret. Eveneens met dit wapen, maar dan bij de vrouwen actief is Djinn Geurts. Verwijlen en Tol zullen dankzij hun hoge klasseringen op de wereldranglijst geen voorronde afwerken, zij zijn rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Euromast mogelijk in de verkoop

De Rotterdamse Euromast zou zomaar geveild kunnen worden. De eigenaar van de mast is het bedrijf Euromast B.V. van de veroordeelde vastgoedhandelaar Paarlberg. Hij zou nog een schuld hebben uitstaan bij de onlangs overleden Sjoerd Kooistra.

Volgens de curator, die de failliete boedel van Kooistra beheert, zou Paarlberg voor 26 oktober de schuld moeten aflossen, maar is dat niet gebeurd. Paarlbergs advocaat Hammerstein verdedigt zijn client echter door te stellen dat de vordering is verpand aan een bank en dat de curator niets kan verhalen: "Kooistra heeft daarvoor een volmacht getekend. Mijn cliënt is dan ook van mening dat de curator geen verhaalsrecht bij hem heeft."

Spits FC Lienden gaat naar België

FC Lienden moet na de winterstop verder zonder spits Jeroen van de Kerkhof. De 29-jarige aanvaller heeft een contract getekend bij Verbroedering Geel-Meerhout in België en verlaat de zondagtopklasser dus. Van de Kerkhof speelde al eerder in België.

De fysiek sterke spits speelde in Nederland 61 competitieduels als prof voor FC Eindhoven, waarin hij twaalf keer scoorde. Na een avontuur bij Racing Mol-Wezel kwam Van de Kerkhof naar het FC Lienden van Hans Kraaij junior. In het seizoen 2008/2009 werd hij algeheel topscorer van de Hoofdklasse. De spits wilde graag terug naar België en die mogelijkheid wordt hem nu dus geboden door Verbroedering Geel-Meerhout, dat in de Derde Klasse speelt. Dat niveau is vergelijkbaar met de Nederlandse Topklasse.

Bomexplosie bij Zwitserse ambassade Athene

Bij de Zwitserse ambassade in Athene is dinsdag een kleine bom ontploft. Mogelijk gaat het om eenzelfde bombrief als de vier die maandag werden ontdekt. Er zijn geen meldingen van doden of gewonden door de explosie, aldus politiebronnen.

In een ander deel van Athene zouden dinsdag politiemensen onder vuur zijn genomen. Over dat incident is verder nog niets bekend.

Een van de bompakketten van maandag was geadresseerd aan de Nederlandse ambassade in de Griekse hoofdstad. Dinsdag is ook een verdacht pakket gevonden bij de Bulgaarse ambassade in Athene. Experts onderzochten het bompakketje. Ze maken het later op de dag met een gecontroleerde ontploffing onschadelijk.

Na het vinden van de vier bompakketten maandag arresteerde de Griekse politie twee verdachten. Volgens de politie is vermoedelijk een linkse rebellengroepering verantwoordelijk voor de pakketten. Een van de verdachten heeft volgens de Griekse krant Kathimerini banden met de ultralinkse groepering Samenzwering van de Cellen van het Vuur.

Ambassades, buitenlandse militairen en internationale bedrijven zijn in Griekenland geregeld doelwit van linkse militanten geweest. Ze plegen aanslagen op voornamelijk Amerikaanse doelen. De politie denkt niet dat het terreurnetwerk al-Qaeda achter het versturen van de explosieve post zit.

Bomexplosie bij Zwitserse ambassade Athene
Bomexplosie bij Zwitserse ambassade Athene (Foto: ANP)

Beatrix viert Koninginnedag in Limburg

Koningin Beatrix en de leden van de koninklijke familie vieren Koninginnedag volgend jaar in de provincie Limburg. Ze doen op 30 april zowel Weert aan als Thorn, dat onder de gemeente Maasgouw valt. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag gemeld.

Hoe de dag wordt ingevuld, wordt binnenkort bekendgemaakt. De burgemeesters van de twee Limburgse gemeenten hadden de familie uitgenodigd.

Dit jaar vierde de familie Koninginnedag in Wemeldinge en Middelburg in Zeeland. Beatrix sprak haar dankbaarheid uit voor het 'teruggeven' van de feestelijke dag, nadat deze in 2009 in Apeldoorn volledig uit de hand was gelopen toen Karst T. met zijn auto op feestende mensen inreed, met fatale gevolgen.


Beatrix viert Koninginnedag 2011 in Limburg (Foto: Novum)

Vrijspraak voor verkrachting medegedetineerde

Een 26-jarige gevangene uit Delft is dinsdag vrijgesproken van verkrachting van een medegedetineerde. Volgens de rechtbank in Alkmaar is er niet genoeg bewijs waaruit blijkt dat de man zijn medegevangene zou hebben verkracht.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden twintig maanden cel tegen de Delftenaar. Hij zou vorig jaar september in de gevangenis Westlinge in Heerhugowaard een 41-jarige medegedetineerde hebben verkracht met onder meer een bezem. Ook dwong de man zijn medegedetineerde volgens justitie tot orale seks.

De Delftenaar geeft toe dat hij anale en orale seks heeft gehad met zijn medegedetineerde, maar volgens hem was dat vrijwillig. Volgens de rechters blijkt uit de aangifte van de 41-jarige man inderdaad niet dat sprake was van dwang.

De man uit Delft werd ook verdacht van mishandeling van de medegevangene, maar justitie eiste daar twee weken geleden al vrijspraak voor. Bij de man was een hakenkruis in zijn borsthaar geschoren. Vervolgens was zijn borst met aftershave in brand gestoken. Het OM kon de mishandeling echter niet overtuigend aan de Delftenaar koppelen.

Onderzoek naar declaraties bij Inholland

De Inspectie van het Onderwijs is een vooronderzoek gestart naar financiële onregelmatigheden bij hogeschool Inholland. De inspectiedienst is het onderzoek gestart na een melding van het ministerie van Onderwijs.

Dat heeft een woordvoerder van de inspectie dinsdag bevestigd naar aanleiding van een bericht van NRC Handelsblad. Volgens de krant richt het onderzoek zich op onkostendeclaraties van het college van bestuur van de hogeschool. NRC Handelsblad had twee weken geleden een verzoek tot inzage van de declaraties ingediend bij de hogeschool.

De krant deed hierbij een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Inholland zou dit verzoek echter hebben afgewezen omdat het een bijzondere, christelijke, hogeschool is, waarop de wob niet van toepassing is.

Naar aanleiding van het verzoek zou Inholland zich hebben gemeld bij het ministerie van Onderwijs. Na overleg is besloten de inspectie een vooronderzoek te laten doen naar de rechtmatigheid van de uitgaven van de leden van het college van bestuur.

Een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs stelt dinsdag de inspectiedienst om 'informatie' te hebben gevraagd. De Inspectie van het Onderwijs laat weten dat uit het vooronderzoek moet blijken hoe ernstig de 'signalen' zijn. Wat de financiële onregelmatigheden zouden inhouden, wilde de woordvoerder dinsdag niet zeggen. Op basis van de uitkomsten van het vooronderzoek wordt besloten of een volwaardig onderzoek wordt ingesteld.

Over Inholland was deze zomer al veel te doen. Na geruchten over diplomafraude op de school wees onderzoek onder leiding van Gerd Leers uit dat studenten van de studie Media & Entertainment Management in Haarlem die langer over hun studie deden, van Hogeschool Inholland te makkelijk een diploma kregen. Het speciale traject voor de langstudeerders was onvoldoende transparant en voldeed niet aan de regels.

De commissie stelde toen dat financiële motieven geen rol hebben gespeeld, maar dat er bij de opleiding wel een fraudegevoelige situatie bestond.

[Video] Jarige Eduardo wordt aan doelpaal gebonden

Voetbalhumor is een bepaald soort humor die vaak ver gaat. Bij het Braziliaanse Santos zoeken ze de grens van het toelaatbare op.

De jarige Zé Eduardo nam nog een taart mee naar de club. Hij kreeg er echter een vreemde vorm van feliciteren voor terug.

De middenvelder van het Braziliaanse Santos werd weggedragen, geschopt en geslagen door zijn ploeggenoten. Zé Eduardo onderging het ritueel gelaten. Naar verluidt kon hij er wel om lachen na afloop.

Ook daar zijn uiteraard beelden van

Veel steun voor geplaagde Diergaarde Blijdorp

Meer dan 35 duizend mensen hebben steun betuigd aan Diergaarde Blijdorp. Zij ondertekenden een petitie die het plan van de gemeente Rotterdam om vier miljoen euro te bezuinigen tegen moet houden. Dinsdag sloot de dierentuin de monumentale ingang uit 1939 af. Bezoekers die de petitie ondertekenden mochten toch naar binnen.

Op 7 oktober werd de geheel gerenoveerde entreepartij geopend door de Rotterdamse wethouder Antoinette Laan. Op dezelfde dag maakte zij bekend dat de subsidie aan Blijdorp flink wordt afgebouwd.

De dierentuin ziet de bezuinigingen van de gemeente als een groot gevaar. "We zijn een stichting en hebben elke euro hard nodig", zegt een woordvoerder. "De bezuinigingen zijn heel ingrijpend. Het kan zijn dat dieren hierdoor wegmoeten, medewerkers of dat een entreekaartje een stuk duurder wordt."

Woensdag wordt in een commissievergadering van de gemeenteraad over de subsidie gestemd. Vrienden, fans en medewerkers maken dan op ludieke wijze duidelijk dat Blijdorp moet blijven.

Gratis handschoen bij Michael Jackson The Experience

Uitgever Ubisoft heeft vandaag laten weten dat bij de game Michael Jackson The Experience, er bij de pre-orders en op de eerste dag van de verkoop een gratis handschoen bijgeleverd wordt, hetzelfde soort handschoen dat Michael Jackson droeg bij veel van zijn optredens.

Tony Key, senior vice president of sales and marketing bij Ubisoft had over de toevoeging van het handschoentje het volgende te zeggen: "One of the most iconic symbols of Michael Jackson's music and performance legacy is his signature glove. Consumers are encouraged to either pre-order Michael Jackson The Experience early or make sure to purchase the title on day one in order to get this special edition glove as we're sure it will sell out quickly."

Verder heeft Ubisoft nog twee nieuwe nummers vrijgegeven, namelijk Speed Demon en Dirty Diana. De huidige tracklist ziet er nu zo uit:

- Bad
- Beat It
- Billie Jean
- Black or White
- Dirty Diana
- Earth Song
- Ghost
- Rock with You
- Smooth Criminal
- Speed Demon
- The Girl Is Mine
- They Don't Care About Us
- Thriller
- Who Is It
- Workin' Day and Night

Michael Jackson The Experience zal op 26 november 2010 verschijnen op de Wii en in het voorjaar van 2011 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Meisje van 10 baart kind

In het Zuid-Spaanse Jerez de la Frontera heeft een meisje van 10 een kind gebaard. De vader van het kind is ook minderjarig. Het ministerie van sociale zaken van Andalusië bekijkt momenteel of de moeder en haar familie wel voor de baby kunnen zorgen. Dit heeft een woordvoerster dinsdag bekendgemaakt.

De 10-jarige moeder is van Roemeense origine, meldde de krant Diario de Jerez. Volgens de grootmoeder is het in haar land van herkomst 'gebruikelijk' om zo jong moeder te worden.

Horner: "Titel voor Alonso zou frustrerend zijn"

Als de titel in de Formule 1 naar Fernando Alonso gaan, zou dit volgens Red Bull-teambaas Christian Horner na de gebeurtenissen op Hockenheim zeer frustrerend zijn. In Duitsland kreeg de Spanjaard voorrang van zijn Ferrari-teamgenoot Felipe Massa middels een teamorder.

Het Italiaanse team hoefde echter maar honderdduizend euro boete te betalen. Hiermee gaf de FIA aan dat een teamorder verboden is, maar tegen betaling toch uitgevoerd kan worden. Alonso kreeg dankzij deze order zeven extra punten, die nu van grote waarde blijken te zijn. Horner zou het echter niet op prijs stellen mocht de coureur van Ferrari de titel zo winnen.

"Het zou frustrerend zijn, omdat we altijd gewerkt hebben met het idee dat die orders illegaal zijn", aldus de Brit tegenover de BBC. "De FIA heeft echter een besluit genomen dat duidelijk is voor ons allemaal. We zullen derhalve op de baan moeten antwoorden."

Arsenal mist Fàbregas tegen Shakhtar

Cesc Fàbregas ontbreekt morgen in de Champions League-wedstrijd van Arsenal tegen Shakhtar Donetsk. De aanvoerder van de Londense club kampt met een lichte hamstringblessure en vliegt daarom niet mee naar Oekraïne. "Het is een beetje uit voorzorg, maar ik durf met hem geen enkel risico te nemen", zegt trainer Arsène Wenger op de clubsite.

Waar Fàbregas zeker niet in actie komt, staat er achter de namen van Alexander Song, Andrey Arshavin en Denilson nog een vraagteken. De Kameroener kampt met een kuitblessure, de Rus en de Braziliaan hebben last van hun lies.

Arsenal is dit seizoen uitstekend begonnen aan de Champions League. De eerste drie groepsduels werden met grote cijfers gewonnen. Bij een zege in Oekraïne kunnen de Gunners zich al plaatsen voor de volgende ronde.


Fàbregas zal morgen niet in actie komen(Foto: Novum)

'Snel duidelijkheid in zaak-Contador'

Er komt snel duidelijkheid over de dopingzaak rondom drievoudig tourwinnaar Alberto Contador. Dat zegt voorzitter Pat McQuaid van de internationale wielerunie UCI dinsdag.

"We wachten nog steeds op de uitslag van het wereldantidopingbureau WADA. Als die binnen is, kunnen we binnen enkele uren met een uitspraak komen", aldus McQuaid. "Ik verwacht zeer snel een bericht van de WADA."

De Spaanse tourwinnaar kreeg onlangs door de UCI een voorlopige schorsing opgelegd omdat bij hem tijdens de Tour in juli het verboden middel clenbuterol was aangetroffen. Contador beweert zelf dat hij het slachtoffer van besmet vlees is geworden. Onderzoekers van de WADA proberen de herkomst van de clenbuterol te achterhalen.

In het ongunstigste geval wordt Contador voor twee jaar geschorst.

'Snel duidelijkheid in zaak-Contador'
'Snel duidelijkheid in zaak-Contador' (Foto: ANP)

Drenthe maakt excuses voor woeste autorit

Royston Drenthe heeft zich verontschuldigd voor zijn woeste nachtelijke autorit door de Spaanse stad Alicante. De Nederlandse voetballer van Hercules Alicante zei dinsdag een straf van zijn club te accepteren, maar weigerde nadere uitleg te geven over zijn motieven.

De huurling van Real Madrid reed vorige week woensdag na vier uur 's nachts met een snelheid van 160 tot 180 kilometer per uur door de binnenstad. Daarbij reed de voormalige Feyenoorder liefst zes keer door het rode licht. De politie van Alicante gaf hem een zware bekeuring wegens roekeloos rijgedrag.

Sega sluit Shenmue 3 niet uit

Ondertussen hebben de meeste fans de hoop al lang opgegeven, maar Sega houdt de droom (soort van) levend. Volgens Mike Hayes, president van Sega West, bestaat de kans dat Shenmue 3 het daglicht zal zien nog steeds. Op het moment is echter alleen een mobile game, Shenmue City, in ontwikkeling.

Mike Hayes zei tegen CVG: "While at present we have no plans for the franchise [on next-gen consoles], the response to CVG's question has certainly shown the Shenmue legacy ignites a lot of passion among fans. Never say never..."

Yu Suzuki, het brein achter Shenmue, werkt kennelijk nog bij Sega, maar in een kleinere capaciteit dan voorheen. Als manager van de R&D (research & development) afdeling van AM Plus werkt hij aan titels voor Japanse arcadehallen die geen mainstream populariteit hebben bereikt. Shenmue City wordt ontwikkeld door YS PLUS, een kleine studio die Suzuki heeft opgezet buiten Sega om. De game zal niet hetgene zijn waarop fans zo lang hebben gewacht, aangezien het een 'side story' betreft en niet verder zal gaan met het verhaal, wat op zo'n mysterieuze manier onafgesloten bleef aan het einde van Shenmue 2. Of Shenmue City überhaupt uit zal komen in het westen is onbekend, maar de kans lijkt klein.

Shenmue was één van de duurste games ooit gemaakt, met een prijskaartje van 70 miljoen dollar. De kleine markt van de Dreamcast maakte dat geld onmogelijk om terug te verdienen, aangezien iedere Dreamcast eigenaar dan twee exemplaren had moeten kopen. De gigantische investering en relatief kleine fanbase is voor Sega waarschijnlijk het grootste struikelblok in de ontwikkeling van Shenmue 3.

Shenmue is intussen al 11 jaar oud en de gameplay zal geen prijzen meer winnen. Toch blijven de effecten van nostalgie, en het open einde van de serie tot op heden, fans parten spelen. Het is nog steeds één van de meeste absorberende gamewerelden ooit gemaakt, en één van de meest ambitieuze games aller tijden. Het is echter al zo lang geleden, en de hoop op een echt vervolg met Yu Suzuki achter het stuur van de serie lijkt zo klein, dat Sega de fans misschien beter uit hun lijden kan verlossen.


Minister hekelt vijandige moslimjeugd

De Duitse minister Kristina Schröder van Familiezaken heeft kritiek op de vijandigheid van jonge moslims. De moslimjeugd scheldt volgens haar vaak Duitsers en christenen uit, zowel op schoolpleinen als in de metro.

Ze eist strenge straffen, tot uitzetting toe. "We moeten net zo hard optreden als tegen vijandigheid ten opzichte van buitenlanders", zei de minister dinsdag in de grootste Duitse krant Bild. Ze zegt zelf uitscholden te zijn voor Deutsche Schlampe (Duitse teef) door lezers van een Turkse krant.

Volgens Schröder gaat het om een "helaas niet gering deel" van de moslimjeugd. De agressieve houding komt volgens haar door een gebrekkige opleiding, verkeerde vrienden en machonormen in de familie.

Wegereef en Van Boekel terug in de Eredivisie

De KNVB heeft Jan Wegereef en Pol van Boekel na een rustperiode weer wedstrijden in de Eredivisie toegewezen. Wegereef en Van Boekel mochten vanwege fouten tijdens hun optredens bij respectievelijk Excelsior - Ajax en FC Twente - ADO Den Haag geen wedstrijden in de Eredivisie fluiten. Zij werden ingezet in de Jupiler League.

De twee arbiters leiden komend weekend weer wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland. Wegereef heeft de topper tussen FC Utrecht en PSV toegewezen gekregen en Van Boekel komt in actie bij de wedstrijd tussen De Graafschap en NEC.

Leonardo DiCaprio wordt seriemoordenaar

Leonardo DiCaprio gaat een van de gruwelijkste seriemoordenaars spelen uit de Amerikaanse geschiedenis. De 35-jarige acteur heeft zijn zinnen gezet op de rol van H.H. Holmes, die in Chicago in enkele maanden tijd minstens 27 vrouwen zou hebben vermoord tijdens de wereldtentoonstelling van 1893. Dat schrijft de Amerikaanse filmwebsite Deadline.

DiCaprio heeft met zijn productiemaatschappij Appian Way de filmrechten gekocht van het non-fictieboek The Devil in the White City: Murder, Magic and Madness at the Fair that Changed America van schrijver Erik Larson. Hierin wordt beschreven hoe Holmes het World's Fair Hotel oprichtte en daar talloze jonge vrouwen naartoe lokte.

Eenmaal in een van zijn hotelkamers vermoordde en verminkte Holmes de vrouwen. Hij heeft in 27 gevallen bekend, maar mogelijk maakte hij wel tweehonderd slachtoffers. Het hotel kwam later te boek te staan als 'murder castle'. Van het boek, dat in 2003 verscheen, zijn ruim 2,3 miljoen exemplaren verkocht, het stond drie jaar op de bestsellerlijst van de New York Times.

De rol wordt een grote stap voor DiCaprio, die nog nooit een echte slechterik heeft gespeeld. De acteur heeft al jaren interesse in het verhaal over Holmes, maar tot voor kort had Tom Cruise de filmrechten van het boek. Toen Cruise van de verfilming afzag en de filmrechten van het boek beschikbaar kwamen, zag DiCaprio zijn kans schoon.

De eerstvolgende film van DiCaprio wordt Hoover, met Clint Eastwood op de regisseursstoel. Hierin speelt hij de titelrol van J. Edgar Hoover, die van 1947 tot 1972 directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst FBI was. De film, waarvan de opnames nog moeten beginnen, staat gepland voor 2012.


Leonardo DiCaprio wordt seriemoordenaar (Foto: Novum)

Wii krijgt weer demo's

Nintendo heeft laten weten dat de mogelijkheid om demo's te downloaden via WiiWare weer terugkomt. Het was eerder al mogelijk maar ze hadden deze service in februari dit jaar weer stop gezet. Nintendo had al eerder aangegeven dat de service tijdelijk zou zijn, om te kijken wat het ze zou opleveren.

De service wordt dus vrijdag hervat en wel met de volgende titels: Furry Legends, Jett Rocket, ThruSpace en Zombie Panic in Wonderland. Nintendo geeft overigens wel aan dat de demo's maar tijdelijk beschikbaar zullen zijn:"The demo's will be available for a limited time only ensuring the line-up is constantly kept refreshed to provide players with a varied and entertaining experience."

 WiiWare

Scholieren leren liever vanuit de praktijk

Twee derde van de havisten en vwo'ers uit de bovenbouw leert liever in de praktijk dan instructies te lezen of theoretische lessen te volgen. Ook wil zestig procent van de leerlingen meer afwisseling in het lesprogramma. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna tweeduizend leerlingen in de hoogste klassen van het havo en vwo.

Volgens onderzoekers van innovatiecentrum Hiteq blijkt dat scholieren lange lappen lesstof niet weg krijgen. Ze willen liever proefjes doen en geven de voorkeur aan beeldinformatie. Van de havisten geeft iets minder dan een vijfde aan lezen moeilijk te vinden. Dat is evenveel als bij vmbo'ers en mbo'ers.

Ruim vier op de tien leerlingen verveelt zich op school en zes op de tien vindt de lessen saai. Jongens vinden dit vaker dan meisjes. Bijna zeventig procent van de leerlingen vindt dat ze nutteloze dingen moeten leren en weet niet wat ze in de praktijk aan hun leerstof hebben.

Rossi maakt zich op voor emotioneel weekend

De Grand Prix van Valencia wordt een emotionele race voor Valentino Rossi. The Doctor rijdt in Spanje zijn laatste race voor Yamaha om daarna de overstap naar Ducati te maken.

"Hier zijn we dan. Mijn laatste race voor Yamaha en het wordt een emotioneel weekend voor ons allemaal", aldus Rossi. "Natuurlijk zou ik deze race graag winnen, omdat het een mooi einde zou zijn van een samenwerking met vele mooie prachtige momenten. We hebben de machine in Estoril beter afgesteld en we zouden beter voor de dag moeten komen in Valencia, hoewel dat in het verleden niet mijn beste circuit is geweest."

"Hoe dan ook, dit zal een speciaal weekend worden en we zullen ons uiterste best doen. Ik sta derde in het kampioenschap en de tweede plaats is niet onhaalbaar. Maar Dani is altijd sterk in Valencia en het gat is wel negentien punten."

Bayern met slechts vijftien man naar Cluj

Bayern München is met slechts vijftien fitte spelers afgereisd naar Roemenië voor het Champions Leagueduel met CFR Cluj morgen. Holger Badstuber is de meest recente afvaller bij de formatie van trainer van Louis van Gaal. De verdediger raakte afgelopen weekend geblesseerd tijdens de warming up voor het competitieduel met Freiburg.

Badstuber is de zoveelste speler op de lange lijst met geblesseerden bij de Zuid-Duitse club. Onder anderen Ivica Olic, Arjen Robben, Franck Ribéry, Miroslav Klose en aanvoerder Mark van Bommel stonden al op die lijst. Doelman Hans-Jörg Butt is daarentegen weer fit evenals de 18-jarige David Alaba.

Bayern verdedigt in Roemenië de koppositie in groep E van het Europese bekertoernooi. De Duitsers wonnen alle drie hun wedstrijden tot nu toe.

Bayern met slechts vijftien man naar Cluj
Bayern met slechts vijftien man naar Cluj (Foto: ANP)

Bekeurde man botst tegen lesauto

Een 55-jarige automobilist uit Leeuwarden heeft maandag een ongeluk veroorzaakt met een lesauto. Dat gebeurde onder het oog van agenten die de man net hadden bekeurd. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

De man was kort voor de aanrijding bekeurd omdat hij geen kentekenplaat op zijn aanhangwagen had. Dat maakte hem zo boos dat hij met slippende banden wegscheurde. In zijn woede verleende hij geen voorrang aan de lesauto waardoor de aanrijding ontstond.

Niemand raakte gewond, maar de vrouw die achter het stuur zat van de lesauto was volgens de politie erg geschrokken. De Leeuwarder kreeg opnieuw een bekeuring. Dit keer wegens het veroorzaken van een ongeluk.

Defensiematerieel moet langer mee

Het leger moet langer doen met wapens, voertuigen en ander materieel. Minister van Defensie Hans Hillen (CDA) schrapt voor volgend jaar geplande uitgaven aan nieuw materieel. Dat heeft zijn ministerie dinsdag bekendgemaakt.

Defensie moet volgend jaar tweehonderd miljoen euro bezuinigen. Het leeuwendeel gaat ten koste van uitgaven aan nieuw materieel. Daarop wordt 143 miljoen bezuinigd. Daarnaast wordt voor twintig miljoen gesneden in geplande investeringen in gebouwen en schietterreinen.

Defensie bespaart verder een kleine veertig miljoen op personeelskosten, omdat er minder mensen worden aangenomen. Voor burgerpersoneel geldt een vacaturestop, net als voor een deel van de militaire functies.

De komende jaren moet Defensie nog honderden miljoenen extra bezuinigen. De nu aangekondigde besparingen zijn volgens minister Hillen nog maar 'een pijnlijk begin'. Hillen weet nog niet waarop hij op langere termijn wil bezuinigen. Daar moet hij nog over nadenken. "We kunnen ons het niet permitteren over een nacht ijs te gaan. Zulke ingrijpende keuzes vereisen zorgvuldigheid."

Overigens klaagt het personeel van Defensie nu al over gebrekkig materieel. Bijna de helft vindt dat er daardoor onverantwoorde situaties ontstaan, bleek onlangs uit een peiling van het tv-programma Nieuwsuur onder leden van de defensiebond AFMP. Van hen denkt 65 procent dat hun eigen veiligheid in gevaar zal komen door de bezuinigingen.


Geen nieuw materieel voor Defensie (Foto: Novum)

Heineken wil groei stuwen met cider

Heineken wil de groei in Europa stimuleren door innovaties, zoals de uitbreiding van de cideractiviteiten, terwijl de investeringen worden verschoven naar de retailmarkt. Dit zegt Chief Executive Officer Jean François van Boxmeer dinsdag.

"Cider is een groeiend segment en biedt een groot potentieel bij het richten op klanten die momenteel geen bier drinken", zei Van Boxmeer. De CEO voegde daar aan toe ook plannen te hebben voor het verder uitrollen van de merken Dos Equis en Sol om de groei te ondersteunen in de krimpende Europese biermarkt.

Heineken behaalt het grootste deel van de kostenbesparingen in Europa, onder meer door het sluiten van brouwerijen. Het geld dat hierbij vrijkomt wordt opnieuw in Europa geïnvesteerd in meer advertenties en promoties, aldus Van Boxmeer.

Hij zei verder dat detailhandelaren steeds belangrijker worden voor het bedrijf en dat de investeringen zullen verschuiven naar de retailmarkt van restaurants en bars.

Eendwerpende voetballer door het stof

Voetballer Habib Habibou heeft zijn excuses aangeboden voor zijn opmerkelijke actie van zaterdag in een wedstrijd van zijn club Zulte Waregem.

De Fransman slingerde in de slotfase van het duel met Lokeren een eend die het veld was opgelopen hardhandig over de reclameborden. De aanvaller kreeg een storm van kritiek over zich heen en werd via internet zelfs met de dood bedreigd.

De beelden van de 'eendengooier' uit de Belgische competitie gingen de wereld over en haalden zelfs nieuwszender CNN. "Ik zal dit echt nooit meer doen", reageert de in de Centraal Afrikaanse Republiek geboren voetballer dinsdag in de krant Het Laatste Nieuws. "Mijn excuses aan iedereen die ik heb gekwetst."

De manager van Zulte Waregem, Vincent Mannaert, riep op zijn speler niet te hard te veroordelen. "Onze ploeg stond achter en de tijd tikte weg. Onze speler heeft instinctief gehandeld, maar iedereen die hem kent weet dat hij niet de bedoeling had het beestje pijn te doen." De wedstrijd tussen Zulte en Lokeren eindigde uiteindelijk in 1-1. De eend overleefde het voorval.


De actie van Habib Hibibou

Lonsdale-jeugd 'nagenoeg verdwenen'

De zogeheten Lonsdale-jeugd, die enkele jaren geleden voor veel ophef zorgde, is nagenoeg verdwenen. Dat staat in een dinsdag verschenen rapport van de AIVD over extreemrechts in Nederland.

In 2005 noemde de AIVD de Lonsdale-jeugd nog een potentiële bedreiging voor de democratische rechtsorde. De jongeren hulden zich in kleding van het met extreemrechts geassocieerde merk Lonsdale en kwamen in de eerste helft van dit decennium veel in het nieuws vanwege vechtpartijen met allochtonen, onder meer in Venray. Inmiddels bestaat de subcultuur nauwelijks meer, zegt de AIVD.

Het Britse merk Lonsdale had zijn populariteit bij extreemrechts te danken aan het feit dat als shirts met de merknaam worden gedragen onder een openhangende jas, alleen de letters N, S, D en A zichtbaar zijn. Extreemrechtse jongeren refereerden zo aan de NSDAP, de partij van Adolf Hitler. Het merk was zelf ongelukkig met de associatie en ging antiracistische acties steunen in een poging de imagoschade te beperken.

Twitter: waar Nederland groot is

De verkoop van Hyves aan de TMG biedt nog meer kansen voor de microbloggers op Twitter. Nederland staat nu al op plaats vier van de grootste Twitterdichtheid, maar dat zou nu snel kunnen oplopen. Het is slechts een kwestie van tijd voor de trending topics opnieuw allemaal in het Nederlands zijn. Als een buitenlander deze tweets zou begrijpen en analyseren, zijn de Nederlanders nogal typische wezens. Hoe zetten zij zich toch op de kaart?

Hof verbiedt krant foto's homo's te plaatsen

Het hooggerechtshof in Uganda heeft besloten dat een controversiële krant in de hoofdstad Kampala niet langer de namen en foto's van homoseksuelen mag publiceren. Een rechtengroep, Seksuele Minderheden Uganda, stapte maandag naar het hof nadat de krant voor de tweede maal foto's en zelfs adressen van homo's had geplaatst.

De eerste keer dat de krant dit deed, begin oktober, werden zeker vier jonge homo's mishandeld.

Het hof verbiedt de krant tot 23 november dergelijke acties te herhalen, omdat de publicatie een schending van de privacy is. In november wordt een definitieve beslissing genomen.

Pooiers dwingen jonge meisjes tot prostitutie

Twee 21-jarige mannen uit Emmeloord en Leeuwarden worden verdacht van het laten prostitueren van twee meisjes van 15 en 16 jaar. Dat maakte de politie dinsdag bekend.

De mannen zouden de twee meisjes hebben gedwongen seks te hebben voor geld. Dat gebeurde meerdere keren in verschillende hotels in Friesland. De slachtoffers moesten het geld afstaan aan hun pooiers.

De recherche onderzoekt of de mannen nog meer meisjes uit Emmeloord of omgeving tot prostitutie hebben gedwongen. Het laten prostitueren van meisjes van onder de 18 jaar wordt beschouwd als mensenhandel.

De verdachten zitten nog vast. De rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van de jonge pooiers vorige week met negentig dagen verlengd.

'Nieuwe getuigen pleiten Julio P. vrij'

In het proces tegen de Nederlands/Argentijnse piloot Julio P. worden binnen twee weken getuigen gehoord die hem vrijpleiten. Dat bevestigt zijn advocaat Geert-Jan Knoops dinsdag na een bericht hierover in NRC Handelsblad.

De onderzoeksrechter hoort de getuigen op last van het Argentijnse hof van beroep. Dat hof bepaalde vrijdag ook dat de uitspraken van P. tegenover collega-piloten niet als bewijs kunnen dienen.

Knoops zegt dat hij in Nederland 'een aantal getuigen' heeft gesproken die voor P. ontlastende verklaringen hebben afgelegd. Het zou gaan om vier of vijf mensen. Knoops hoopt dat een aantal van hen binnenkort wordt verhoord. Om de vaart in het proces te houden, hoeven de getuigen niet over te vliegen naar Argentinië, waar P. nog altijd vastzit.

Onder de te horen getuigen zitten ook de twee piloten die de zaak tegen P. aanhangig hebben gemaakt. Een aantal getuigen wordt volgens Knoops via een videoverbinding gehoord. "Waarschijnlijk gebeurt dat via Madrid." Ze worden dan vanuit Argentinië ondervraagd door de Argentijnse advocaat van P..

Of Knoops bij de verhoren aanwezig mag zijn, is niet bekend. Het valt volgens hem nog niet te zeggen of P. door de nieuwe ontwikkelingen uiteindelijk wordt vrijgelaten.

P. zou als piloot medeschuldig zijn aan het uit toestellen in zee gooien van politieke gevangenen tijdens de militaire dictatuur in Argentinië tussen 1976 en 1983. Duizenden mensen verdwenen tijdens de dictatuur.

P. was piloot voor Transavia. Volgens collega's van de luchtvaartmaatschappij schepte hij erover op piloot te zijn geweest bij de zogenoemde 'doodsvluchten'. Hij ontkent de aanklachten en zegt dat zijn collega's zijn opmerkingen verkeerd geïnterpreteerd hebben. Spanje leverde P. in april uit aan Argentinië.

Janssen: "Ik denk dat ze iets zoeken"

In Voetbal International werd maandagavond gemeld dat Theo Janssen niet goed in de groep van FC Twente zou liggen. De speler in kwestie kon er hard om lachen.

De Oranje-international pakte zelf de telefoon en meldde zich in de uitzending. Hij ontkrachtte de geruchten dat Twente hem zou willen verkopen nu hij het zo goed doet in de Champions League. "Ik vraag mij af waar dit nieuws vandaan komt", zei Janssen. "We hoorden het tijdens het eten van de teammanager en hebben er met de jongens op de club heel hard om gelachen. Het gaat nu goed bij FC Twente en ik denk dat 'ze' iets zoeken."

De middenvelder gaf aan dat hij openstaat voor een andere club. "Ik heb het heel goed naar mijn zin bij Twente, maar ik sta open voor een mooie club. We zullen zien wat er gebeurt."

Nederlanders bewaken Griekse grens

Veertien medewerkers van de marechaussee vertrekken deze week naar Griekenland. Zij gaan samen met twee medewerkers van de Rotterdamse Zeehavenpolitie de Griekse autoriteiten ondersteunen bij het bewaken van de landsgrens met Turkije.

De marechaussees worden ingezet om de grote instroom illegale vreemdelingen in Griekenland tegen te gaan. De zestien Nederlanders worden per 1 december afgelost door andere Nederlanders, laat het ministerie van Defensie dinsdag weten.

De operatie is onderdeel van Frontex, het Europese samenwerkingsverband van de 25 Schengenlanden dat sinds 2004 de buitengrenzen bewaakt. In totaal levert Frontex 175 grensbewakers. De Nederlanders nemen plaats in zogenoemde Rapid Border Intervention Teams en gaan de grenzen in Alexandroupolis en Orestiada controleren.

Europees Commissaris Cecilia Malmström kondigde vorige week al aan dat Griekenland hulp van de Europese Unie krijgt om de toevloed van illegale migranten tegen te gaan.


(Foto: Novum)

[NBA] Deng helpt Bulls langs Trailblazers

Luol Deng heeft met een score van veertig punten er voor gezorgd dat in de NBA de Chicago Bulls afgerekend hebben met de Portland Trailblazers. Mede dankzij de forward van de thuisploeg werd het 110-98.

Het was voor de Bulls de tweede zege van het seizoen. Bij Portland kon LaMarcus Aldridge niet voorkomen dat na vier zeges er een nederlaag geleden werd.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Chicago Bulls Portland Trailblazers 110-98
Sacramento Kings Toronto Raptors 111-108
Los Angeles Clippers San Antonio Spurs 88-97

Nationaal Historisch Museum naar Amsterdam

Het Nationaal Historisch Museum (NHM) heeft toch een onderkomen gevonden. De komende vijf jaar wordt het gehuisvest in de Zuiderkerk in Amsterdam. Dat maakt het museum dinsdag bekend.

Vanuit de kerk gaat het museum debatten, tentoonstellingen en evenementen organiseren. De Zuiderkerk is nu nog het informatiecentrum van de gemeente Amsterdam voor bouwprojecten en stedelijke ontwikkeling. Dit centrum sluit echter zijn deuren vanwege de bezuinigingen van het stadsbestuur.

De bekendmaking van het NHM komt vier dagen nadat het kabinet een streep zette door de oorspronkelijke bouwplannen voor het museum in Arnhem. Vanwege de bezuinigingen op kunst en cultuur achtte staatssecretaris van Cultuur Halbe Zijlstra (VVD) de bouwkosten van vijftig miljoen voor het museum, dat zou verrijzen naast het Openluchtmuseum, niet verantwoord.

Aanhang extreemrechts gehalveerd

Het aantal actieve aanhangers van extreemrechtse organisaties is de afgelopen jaren gedaald. In 2007 schatte de inlichtingendienst AIVD dat er zo'n zeshonderd waren. Inmiddels is dat teruggelopen tot minder dan driehonderd, staat in een dinsdag verschenen rapport van de AIVD.

Een mogelijke verklaring is dat 'gevestigde landelijke partijen' sommige standpunten van extreemrechts aan de orde hebben gesteld en de problemen rondom integratie en de islam bespreekbaar hebben gemaakt. Extreemrechts is bovendien niet maatschappelijk aanvaardbaar, constateert de AIVD. Als iemand zich aansluit bij een extreemrechtse organisatie, wordt hij met de nek aangekeken.

Extreemrechts in Nederland is een klein wereldje, dat slecht is georganiseerd en waarin veel wordt geruzied. Er zijn veel contacten met gelijkgestemden in het buitenland, maar door meningsverschillen en een gebrek aan leiderschap leidt dat zelden tot samenwerking. De AIVD ziet in de nabije toekomst geen extreemrechtse leider opstaan die hierin verandering brengt.

"De dreiging die uitgaat van extreemrechts is gering", concludeert de AIVD.

De Bakker en Haase genomineerd voor titel

Nederlanders Thiemo de Bakker en Robini Haase hebben allebei een nominatie van wereldtennisvakbond ATP gekregen. De Bakker maakt kans op de titel Nieuwkomer van het Jaar terwijl Haase kansmaakt op de Come-back Player van het Jaar.

Concurrentie heeft De Bakker in de naam van Richard Berankis uit Litouwen, Alexandr Dolgopolov uit Oekraïne en Tobias Kamke uit Duitsland. Onze landgenoot steeg dit jaar van plaats 96 naar zijn huidige 47ste stek.

Na een anderhalf jaar blessureleed maakte Haase dit jaar zijn rentree. De Hagenaar knalde na zijn comeback van plaats 447 terug de top-100 in naar plek 69. Zijn concurrentie bestaat uit Mardy Fish, David Nalbandian en Kei Nishikori.

Gomes nog altijd witheet door doelpunt Nani

Heurelho Gomes kreeg in het duel met Manchester United wel een heel vreemd doelpunt om zijn oren. Waar Gomes een vrije trap dacht te gaan nemen, zag hij hoe Nani achter de bal ging staan en een doelpunt maakte. Tot verbazing van Gomes werd de goal nog goedgekeurd ook door scheidsrechter Mark Clattenburg.

Na een handsbal van Nani dacht Gomes aan een vrije trap. "Het hele stadion zag wat er gebeurde. Het is onmogelijk dat de scheidsrechter de handsbal niet zag", zegt Gomes in The Sun. "Hij gaf ook niet aan om verder te spelen, zoals je dat zou verwachten. Toen ik de bal op de grond legde, begon hij te gebaren met zijn schouders. Dat hoort hij normaal gesproken te doen met zijn handen. Het was voor niemand duidelijk. Ik reageerde pas toen ik Paul Scholes zag schreeuwen tegen Nani."

"De grootste fout was nog dat hij na de goal onduidelijk bleef. Misschien gaf hij wel geen overtreding, maar dan moet je wel duidelijk zijn. Hij gebaarde alleen iets toen ik de bal neerlegde. Nani stopte de bal met zijn hand, maar het is geen basketbal. Zelfs de grensrechter was in de war. Hij vertelde me dat hij niet wist wat de scheidsrechter had gedaan. Hij zei dat hij de handsbal had gezien en dat ik terug in het doel moest gaan staan. Hij zou tegen de scheidsrechter zeggen wat hij had gezien."

Eerste Amerikaanse stembussen open

De eerste stembussen voor de verkiezingen voor de Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden zijn open. In de kleine Amerikaanse staat Vermont waren om 5 uur 's ochtends lokale tijd (10 uur Nederlandse tijd) de eerste kiezers welkom.

Andere Amerikaanse staten volgen later op de dag. De eerste resultaten worden rond middernacht Nederlandse tijd verwacht. Volgens prognoses verliest de Democratische Partij van president Barack Obama de meerderheid in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden. Dat maakt het voor hem zeer lastig om zijn ideeën uit te voeren.

Amerikanen stemmen dinsdag ook over veel andere functies en wetten. Zo houdt Californië een referendum over legalisering van marihuana.

Eerste Amerikaanse stembussen open
Eerste Amerikaanse stembussen open (Foto: ANP)

Video van Marvel vs Capcom 3

Op de MCM Expo in Engeland, waar bezoekers de nieuwste films, strips en games kunnen zien en zich kunnen wagen aan de cosplay-cultuur, is nieuw beeldmateriaal getoond van Marvel vs Capcom 3.

In de video zien we  Chris Redfield, Chun-Li en Dante het opnemen tegen Super-Skrull, Deadpool en Dormammu. Hoewel de video opgenomen is met een goedkope camera, komt het awesome-effect goed over.

Tot nu toe zijn er 26 personages voor MvsC3 onthuld, en als het goed is zal Mike Haggar nog toegevoegd worden volgens de laatste geruchten.

MvC3: Fate of Two Worlds verschijnt in de lente van 2011 voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Concert: CocoRosie in de Melkweg

Liveshows van CocoRosie staan altijd garant voor aparte ervaringen, geen twee shows zijn hetzelfde. Waar voor de dames enige jaren geleden voornamelijk de sprookjesachtige sfeer belangrijk was, staan de huidige shows in het teken van hiphop en electro. 

 

Bij binnenkomst in de grote zaal van de Melkweg, Amsterdam was dat alleen nog niet merkbaar. Op het podium speelde zich een bizar tafereel af: twee van de slechtste dj’s aller tijden, vermomd met baard en pruik, draaiden kriskras allerlei soorten muziek door elkaar. Verder stond een jongen in zijn zwarte string te dansen met iemand verkleed als nijlpaard. Beide leken zwaar onder invloed.. Dit alles werd gefilmd en samen met enkele aparte beelden op het grote scherm op het podium geprojecteerd.

 

TEZ

 

Woods: "Ik wil de koppositie terug"

Golfer Tiger Woods werd afgelopen weekend na ruim vijf jaar onttroond als nummer één van de wereld door de Engelsman Lee Westwood. Toch hoopt de Amerikaan deze plek komende week weer terug te veroveren.

Woods komt dan in Sjanghai in actie tijdens het HSBC Championship, een uitgelezen mogelijkheid om terug nummer één van de wereld te worden. De 34-jarige Woods stond vanaf 1997 meer dan zeshonderd weken bovenaan stond op de wereldranglijst. Hij hoopt deze plek komende week weer terug te pakken. "Spannende dagen voor het golf. Ik heb nog drie toernooien te gaan en hopelijk kan ik het jaar nog goed afsluiten", aldus de strijdlustige Woods.

Behalve Woods zijn er nog twee golfers die azen op de koppositie van de wereldranglijst. Titelverdediger in Sjanghai, Phil Mickelson en de Duitser Martin Kaymer staan er goed voor om de positie van Westwood over te nemen. Behalve de koppositie staat er nog meer op het spel in Sjanghai. Het evenement in China heeft een prijzenpot van vijf miljoen euro.

Jemen klaagt radicale Anwar al-Awlaki aan

Jemen heeft de in de Verenigde Staten geboren en aan Al-Qaida gelieerde geestelijke Anwar al-Awlaki aangeklaagd voor het willen vermoorden van buitenlanders. De aankachten komen op een moment dat Jemen onder druk staat van de VS om harder op te treden tegen Al-Qaida vanwege de pakketbommen die per vliegtuig naar de VS werden gestuurd.

Al-Awlaki komt uit de staat New Mexico en wordt in verband gebracht met mislukte terreuraanslagen in de VS, waaronder de poging tijdens Kerstmis vorig jaar om een passagiersvliegtuig op te blazen.


Jemen klaagt Anwar al-Awlaki aan (Foto: Novum)

Ferrer wil namen op shirts

De spelers van Vitesse spelen binnenkort met hun naam achterop de shirts. Dat is een eis van trainer Albert Ferrer. Esther Bal, woordvoerder van Vitesse, zegt dat de Spaanse trainer dat 'professioneler' vindt.

"We waren het zelf overigens ook al van plan", zegt Bal tegenover De Gelderlander. "We wilden in eerste instantie ruimte overhouden voor een rugsponsor. Dat is Willemsen de Koning geworden en die naam staat sinds een paar weken boven het rugnummer. Dit is de volgende stap."

De spelersnamen komen te staan onder de rugnummers. Of de spelers al met hun naam op de rug spelen tegen AZ (aanstaande zondag) is nog niet zeker. "Dat zou kunnen."

In de Eredivisie zijn slechts vier clubs die zonder namen op de shirts spelen. Naast Vitesse zijn dat VVV-Venlo, Roda JC en sc Heerenveen.

Sneijder: "Als het moet, schop ik Rafael neer"

Tottenham Hotspur speelt vanavond tegen Inter in de Champions League: Rafael van der Vaart versus Wesley Sneijder. Buiten het veld kunnen de twee oud-spelers het goed met elkaar vinden. In Milaan kon Van der Vaart niet meespelen vanwege een schorsing. Door een blessure leek hij de thuiswedstrijd tegen Inter ook te missen, maar de Oranje-international lijkt fit te zijn voor het treffen met Inter.

Sneijder hoopte in eerste instantie dat Van der Vaart er niet bij zou zijn. "Zonder Raf is Tottenham een stuk minder sterk, dus dat is gunstig voor ons", aldus Sneijder in Spits. Waar de twee buiten het veld vrienden zijn, gaat dat op White Hart Lane even niet op. "Als het echt moet, schop ik hem neer. Dan maar even geen vrienden."

Inter gaat aan kop in groep A met zeven punten uit drie wedstrijden. Tottenham volgt als tweede met vier punten. Bij winst op de Spurs is de Italiaanse landskampioen al zeker van de volgende ronde.

Drie 'bitches' genomineerd voor radioprijs

Kristel van Eijk, Lara Rense en Willemijn Veenhoven zijn genomineerd voor de RadioBitches Award 2010. De prijs voor radiovrouwen wordt jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Veronica. De dames van Q-music, NOS en BNN horen op 7 december of ze de prijs gewonnen hebben.

Er zijn ook prijzen in andere categoriën. Voor vrouwen achter de schermen is er de 'BackstageBitches Award'. Daarvoor zijn genomineerd Jacqueline Bierhorst (Slam!FM), Wyke Potjer (Radio 1/BNN) en Jantien van Tol (Kink FM).

Voor nieuwslezeressen zijn er ook prijzen. Voor de 'NewsBitches Award' zijn
Tamara Bok (Novum Nieuws / RTV Utrecht), Maria Punch (BNR Nieuwsradio / ANP) en Trudy Vendrig (NOS) genomineerd.

De 'TalentBitches Award' kan gaan naar Ingrid Perez (FunX), Suzanne Streefland (BNR Nieuwsradio) of Cielke Sijben (3FM/VARA).

Maleisië en Thailand getroffen door noodweer

Duizenden mensen in Thailand en Maleisië hebben door noodweer huis en haard achter zich moeten laten. Honderdduizend mensen in het zuiden van Thailand zijn getroffen door overstromingen, terwijl in het noorden van Maleisië tienduizend mensen werden geëvacueerd.

Door hevige moessonregens zijn rivieren in Maleisië gevaarlijk gezwollen. Scholen in dit deel van het land bleven dinsdag dicht.

Vorige maand kwamen in het noorden van Thailand 104 mensen om het leven door overstromingen, maar het water heeft inmiddels het zuiden van het land bereikt. Treinen in het zuiden konden vanwege het noodweer niet rijden.

GroenLinks claimt jongste kandidaat-lijsttrekker

Voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart zegt GroenLinks de jongste kandidaat-lijsttrekker ooit te hebben. Het bestuur van GroenLinks Brabant heeft de 23-jarige Helmonder Paul Smeulders voorgedragen.

Hij was al actief als commissielid voor de Statenfractie. In het advies van het bestuur wordt Smeulders geprezen om zijn 'charismatische uitstraling' en de manier waarop hij ook mensen buiten de eigen partij aan zich weet te binden.

Smeulders staat op de eerste plaats op de lijst van vijftien kandidaten die het bestuur heeft voorgedragen. Voor de verkiezingen in de Tweede Kamer stond hij op een onverkiesbare 22ste plaats. Bewust, zegt hij nu, omdat hij beschikbaar wilde zijn voor het lijsttrekkerschap in Noord-Brabant.

De jonge kandidaat werd op zijn vijftiende lid van GroenLinks. Naast dat hij actief was voor de partij studeerde hij bestuurskunde in Tilburg en is hij fervent wielrenner. Overigens kan het 'record' van GroenLinks nog sneuvelen. Niet alle partijen hebben al een lijst met kandidaat-lijsttrekkers ingediend.

[Gerucht] Resident Evil in handen van Team SOCOM

Het gerucht gaat dat uitgever Capcom voor de ontwikkeling van een nieuwe Resident Evil-game, een ontwikkelaar zoekt buiten Japan. De huidige kandidaat is ontwikkelaar Slant Six Games, bekend van SOCOM: U.S. Navy SEALs Confrontation.

Op de officiële site van Slant Six Games dat ze momenteel bezig zijn met "an amazing new project", wat in samenwerking gaat met een "new publishing partner on a world class franchise." Een aantal Slant Six Games-werknemers hebben als huidig project een "multiplayer action game" voor de PlayStation 3 en Xbox 360 op hun LinkedIn-profiel staan. Tevens was eerder dit jaar al op de site te lezen dat de ontwikkelaar op zoek was naar een Japanse tolk.

Capcom lijkt er een gewoonte van te maken om met westerse ontwikkelaars samen te werken voor hun games, eerder waren GRIN voor Bionic Commando, Ninja Theory voor Devil May Cry en Blue Castle Games voor Dead Rising 2 al als ontwikkelaar ingehuurd.

RE

Klopjacht op overvallers geldwagen gestaakt

De politie heeft de klopjacht op daders van de mislukte overval op een geldtransportwagen maandag bij Eemnes gestaakt. "We hebben de hele omgeving uitgekamd en niets aangetroffen. De daders zijn gevlucht. Wij moeten nu op een andere manier proberen ze te achterhalen", zegt een politiewoordvoerder dinsdag.

De overvallers sloegen maandagmiddag toe op het parkeerterrein bij het Van der Valk-hotel de Witte Bergen langs de A1. De overvallers gingen er zonder buit vandoor, maar lieten explosieven achter op de geldwagen, die naast een tankstation stond geparkeerd.

Wegens explosiegevaar moesten 170 gasten en dertig personeelsleden daarom vervolgens zo'n drie uur schuilen in de kelder van het hotel. Ook werd de afrit naar het hotel en het tankstation afgezet. Bomexperts wisten het explosief op de geldwagen te ontmantelen.

Hoeveel overvallers er waren, weet de politie niet precies. "Het waren er in ieder geval twee", zegt een woordvoerder. Maandag zei de woordvoerder nog dat een getuige zes overvallers had gezien. Aanvankelijk dacht de politie dat de daders allemaal het bos in waren gevlucht na hun mislukte poging. Uit onderzoek blijkt nu dat de overvallers vermoedelijk echter met in de omgeving geparkeerde auto's zijn gevlucht.


Politie staakt klopjacht op overvallers (Foto: Novum)

Selinger tevreden over zijn dames

"Voor mij was het belangrijkste doel vandaag om het ritme te behouden en om andere speelsters in actie te laten komen", aldus bondscoach Avital Selinger na afloop van de gewonnen wedstrijd. Oranje had geen enkele moeite met Kenia en zette het team uiteindelijk simpel met 3-0 aan de kant. "Het grootste gedeelte van de wedstrijd is dit gelukt. Het leek er misschien op dat Kenia niet veel goed deed, maar dat had ook zeker met ons niveau te maken?

Tijdens de wedstrijd was volleybalster Manon Flier topscorer met 13 punten. Teamgenoot Maret Grothues maakte er eentje minder en eindigde op een aantal van 12 punten.

Suárez: "Als andere scoren, ben ik net zo blij"

Luis Suárez weet het net even niet te vinden voor Ajax. De laatste zeven wedstrijden scoorde hij maar één keer.

Op het oog lijkt de doelpuntendroogte Suárez dwars te liggen. Maar tegenover NUsport zegt de aanvoerder van Ajax wat anders. "Voor mij is dat geen probleem. Als anderen scoren, ben ik net zo blij. Natuurlijk wil ik doelpuntjes maken voor Ajax. De fans weten ook dat ik weer ga scoren. Het balletje valt nu net niet goed, ik heb al heel vaak de lat en paal geraakt. Als Ajax maar wint, dat is het belangrijkste."

De afgelopen weken draait het om Mounir El Hamdaoui bij Ajax, in plaats van om Luis Suárez. "Daar ben ik alleen maar blij mee. Nu is niet alle aandacht meer op mij gericht. Het biedt mij meer vrijheid."

Suárez werd vorig seizoen topscorer van de Eredivisie met 35 doelpunten. Een seizoen eerder werd El Hamdaoui topscorer met 24 goals. Dit jaar speelt het gevreesde koppel samen bij Ajax.

Uitslagen Spanje speelronde 9

Afgelopen weekend werd in de Spaanse Primera División de negende speelronde afgewerkt. FC Barcelona versloeg met duidelijke cijfers Sevilla, terwijl ook Real Madrid geen fout maakte op bezoek bij Hércules. Hieronder de uitslagen, stand en een link naar de overige statistieken.

Real pakt na rust drie punten bij Hércules

Real Madrid heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt bij Hércules. In Alicante won de Koninklijke met 1-3. Trainer Esteban Vigo waarschuwde de tegenstander deze week al dat Hércules voor de winst zou gaan. De thuisploeg ging dan ook ambitieus uit de startblokken en na drie minuten lag de bal al in het doel van Real Madrid. Topspits David Trezeguet kreeg van de verdediging van Real genoeg ruimte om binnen te koppen: 1-0.

Halverwege de eerste helft redde doelman Juan Calatayud fraai op pogingen van Cristiano Ronaldo en Gonzalo Higuain, waarna Hercules een grote kans op de tweede goal liet liggen. Trezeguet had de bal voor het inkoppen, maar hij mikte recht op Iker Casillas. Kort na de pauze kwam Real langszij via Angel Di Maria, die na een geblokt schot van Ronaldo op de goede plek stond. Real Madrid had daarna het betere spel en het was wachten op de tweede Madrileense treffer. Die viel in de 82 minuut. Cristiano Ronaldo kon binnentikken na een halve redding van Calatayud. Even later maakte de Portugees ook de 1-3.

Barça vernedert Sevilla in Camp Nou

In navolging van Real Madrid heeft ook FC Barcelona zaterdagavond drie punten gepakt. De Spaanse kampioen speelde in eigen huis Sevilla compleet van de mat: 5-0. De bezoekers uit Sevilla liepen vanaf de eerste minuut achter de feiten aan. Barcelona ging meteen in de aanval en na vier minuten was het al raak. Een voorzet van Pedro kon door Lionel Messi worden afgerond. Twintig minuten later was het al 2-0 toen David Villa goed naar binnen kapte en met links de doelman van Sevilla verschalkte.

Tot de pauze werd er niet meer gescoord, maar Sevilla kreeg nog wel een nieuwe tegenvaller te verwerken. Abdoulay Konko kreeg in korte tijd namelijk twee gele kaarten, waardoor de bezoekers ook nog met tien man verder moesten. Daardoor kon Dani Alves met een volley scoren tegen zijn vorige werkgever: 3-0. Na 64 minuten zorgde Messi met zijn tweede goal voor de 4-0, waarna David Villa de laatste treffer maakte.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Valencia CF Real Zaragoza 1-1
Hércules CF Real Madrid CF 1-3
FC Barcelona Sevilla FC 5-0
Deportivo La Coruña RCD Espanyol 3-0
Málaga CF Real Sociedad de Fútbol 1-2
Real Racing Club de Santander CA Osasuna 4-1
Real Sporting de Gijón Villarreal CF 1-1
Club Atlético de Madrid UD Almería 1-1
Athletic Club de Bilbao Getafe CF 3-0
RCD Mallorca UD Levante 2-1

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Real Madrid CF 9 7 2 0 23 25-5
2 FC Barcelona 9 7 1 1 22 19-6
3 Villarreal CF
9 6 2 1 20 17-7
4 Valencia CF
9 5 2 2 17 14-9
5 RCD Espanyol 9 5 0 4 15 8-13
6 Club Atlético de Madrid 9 4 2 3 14 13-10
7 Real Mallorca 9 4 2 3 14 9-9
8 Sevilla FC 9 4 2 3 14 14-16
9 Athletic Club de Bilbao 9 4 1 4 13 17-14
10 Getafe CF 9 4 1 4 13 14-13
11 Real Sociedad de Fútbol
9 4 1 4 13 12-12
12 Real Racing Club de Santander 9 3 1 5 10 9-15
13 CA Osasuna
9 2 3 4 9 8-10
14 Hércules CF
9 2 3 4 9 9-12
15 Real Sporting de Gijón 9 2 3 4 9 9-15
16 UD Almería 9 1 5 3 8 7-8
17 UD Levante 9 2 2 5 8 9-16
18 Málaga CF
9 2 1 6 7 14-21
19 Deportivo la Coruña 9 1 4 4 7 6-14
20 Real Zaragoza 9 0 4 5 4 7-15

Klik hier om nog meer statistieken te bekijken over de Primera División!

BKR betreurt stoppen schuldmelding telecombedrijven

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) betreurt het besluit van Vodafone, T-Mobile en KPN geen klanten meer aan te melden bij het BKR. De drie grootste telecombedrijven in Nederland zeiden maandag te stoppen met BKR, omdat de gevolgen van een aanmelding bij het schuldenregister voor de klant 'disproportioneel' zijn.

Algemeen directeur van BKR Peter van den Bosch laat dinsdagochtend in een reactie weten dat de telecomaanbieders een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Uit recent onderzoek, dat mede op verzoek van de telecomaanbieders is uitgevoerd, blijkt volgens hem dat mensen die achterlopen met het betalen van telefoonrekeningen, twaalf keer zo veel kans maken opnieuw in de financiële problemen te komen. De hoogte van de achterstand doet er daarbij minder toe.

Volgens Vodafone, KPN en T-Mobile is het register echter een paardenmiddel. Zo kan een betalingsachterstand van enkele euro's uiteindelijk leiden tot weigering van een hypotheek. Dat vinden ze te ver gaan. Ze stoppen aan het einde van dit jaar met het doorgeven van wanbetalers.

Het BKR stelt als missie te hebben overkreditering bij consumenten te willen tegengaan. "Het is onze missie door middel van het beschikbaar stellen van objectieve informatie achter iedere huisdeur een kredietcrisis te voorkomen. Daar hoort registratie van telecomcontracten zeker bij."

ISS krijgt hulp van blikken man

Het ruimteveer Discovery begint woensdag aan zijn laatste ruimtereis en heeft naast zes astronauten een opmerkelijke zevende passagier: Robonaut 2, ook wel R2 genoemd. R2 moet de bemanning van het internationale ruimtestation ISS assisteren bij diverse taken.

In de toekomst kan de robot het ISS schoonmaken, uren buiten doorbrengen in hitte of extreme kou om gereedschap vast te houden voor ruimtewandelende astronauten of noodsituaties als giftige lekkages of branden tot een goed einde brengen.

Afstammelingen van R2 kunnen de komende decennia zelfs asteroïden, Mars of andere werelden verkennen en de weg voorbereiden voor mensen.

"Het is misschien een kleine stap voor deze robot, het is een enorme sprong voor de blikken mensheid", zei Rob Ambrose, hoofd van de automatiserings-, robotica- en simulatie-eenheid van het Johnson Ruimte Centrum in Houston.

R2 is het resultaat van een samenwerkingsverband van NASA en General Motors. De robot bestaat uit een torso zonder benen en heeft twee armen en een hoofd. In totaal is de robot een meter hoog. Hij weegt honderdvijftig kilo.

Williams levert HRT versnellingsbakken in 2011

Het Formule 1-team van Williams heeft vandaag bekend gemaakt dat het vanaf volgend seizoen versnellingsbakken gaat leveren aan Hispania Racing. De Spaanse renstal neemt deze nu nog af van Xtrac, maar dit standaardsysteem is in combinatie met de Cosworth-motor onbetrouwbaar gebleken.

Omdat ook Williams de Cosworth-motor gebruikt en het in eigen beheer ontwikkelde hydraulische systeem en de eigen versnellingsbakken wel goed werken gaat HRT nu met de renstal uit Grove in zee.

"De technologische samenwerking is een grote stap vooruit om de prestaties te verbeteren voor het Hispania Racing F1 Team. We zijn blij dit te doen met een engineerings bedrijf en raceteam zoals Williams dat een indrukwekkende staat van dienst heeft," zei HRT-teambaas Colin Kolles.

Barrichello hoopt op goed resultaat in thuisrace

Coureur Rubens Barrichello ziet erg uit naar de Grand Prix in zijn thuisland. Op een steenworp afstand van Interlagos is de coureur van Williams opgegroeid. Hij beschouwt het circuit dan ook als een van zijn favorieten. Hij hoopt dankzij een nieuwe motor een goed resultaat te behalen.

"Dit is mijn favoriete race van het jaar. Ik houd van de stad, de mensen en de fans. De baan heeft ook een geweldige lay-out en de combinatie van bocht 6 en 7 is een van de beste ter wereld", aldus Barrichello. "Er zijn enkele inhaalmogelijkheden op Interlagos en de kans op regen maakt het altijd interessant. Het is belangrijk om een goede afstelling te hebben, maar dat is niet altijd makkelijk. Normaal doet Williams het hier wel goed en ik heb een nieuwe motor. We zullen dan ook flink ons best doen om een goed resultaat te behalen."

Verstekeling overleeft vlucht boven landingsgestel

Een 17-jarig pleegkind in Rusland heeft een vlucht van vijftig minuten overleefd nadat hij zich als verstekeling had verstopt boven het landingsgestel van een vliegtuig. Dat hebben Russische onderzoekers dinsdag gezegd.

De verstekeling kroop zaterdag in de ruimte boven het wiel van de Antonov An-24 in een stadje in Siberië. Slechts gehuld in een dunne jas overleefde hij de vijftig minuten durende vlucht naar het regionale centrum Irkoetsk. De jongen bleek te zijn gevlucht uit een pleeghuis en zou een winkel hebben beroofd voordat hij zich in het toestel verstopte.

Eerder dit jaar overleefde een 20-jarige Roemeen een vlucht van Wenen naar Londen. In 2007 werd langs de landingsbaan van een vliegveld in Moskou het lichaam gevonden van een man die zich ook in een vliegtuig had verstopt, maar deze zou zijn gevallen toen het landingsgestel werd uitgezet.

Iets meer bekend over Silent Hill 8

Tot nu toe is alles rond Silent Hill 8 een groot mysterie. Slechts een paar kleine dingen zijn bekend over het plot, namelijk dat een ontsnapte crimineel in Silent Hill belandt, verder wordt er maar weinig losgelaten. Onlangs kwamen er echter wat nieuwe zaken aan het licht.

Producer Tomm Hulett, ook bekend van Shattered Memories, liet weten dat Silent Hill 8 verschilt van de eerdere versies als het gaat om hoe de basis het spel er uit ziet, immers, het is niet de bedoeling dat je bij elke versie precies hetzelfde beeld krijgt, maar dat het verder wel helemaal voldoet aan de "thema's en de spirit van het spel."

Tegelijkertijd liet design director Brian Gomez weten dat Vatra Games, gevestigd in Tsjechië, ideaal is om Silent Hill 8 te creëren. Het hoofdkantoor, dat in Brno staat, bevindt zich naast een oude kerker, in de buurt van gebouwen "uit de Sovjet-Gulag tijd", en er zijn zelfs catacomben in de buurt, met gepreserveerde lichamen erin... Inspiratie genoeg dus!

Silent Hill 8 is, net als zijn voorgangers, een survival horror-computerspel. De gamer is een personage dat op avontuur gaat in het stadje Silent Hill. Hier hebben in het verleden heilige indianen-rituelen plaatsgevonden, en er is een mensenofferende sekte gevestigd. Het spel speelt zich af in verschillende dimensies van het stadje. Door het oplossen van puzzels en het vinden van bijvoorbeeld een sleutel kan het spel uitgespeeld worden. Er zijn verschillende eindes aan de spellen, afhankelijk van de keuzes die de gamer maakt. Silent Hill 8 zal uitgebracht worden voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

 

Apart jochie...

Ik heb denk ik weer eens onder een steen gelegen en een complete internethype gemist. In de submit kwam ik dit filmpje tegen, en had zoiets van tja, iemand die voor de webcam een liedje playbackt dat zien we wel vaker. Maar een korte zoekopdracht later kwam ik erachter dat Keenan Cahill een compleet kanaal heeft vol met allemaal van dit soort clipjes en verder ook niet onbekend is.

Dus mocht je net als ik niet al te snel zijn en hem niet kennen, hierbij...

Met dank aan MadameDee voor de submit.

Emanuelson hoopt knoop snel door te hakken

Urby Emanuelson heeft een aflopend contract bij Ajax. Hij kan verlengen, maar twijfelt. "Ik ben er wel uit. Bijna", zegt Emanuelson tegenover het Algemeen Dagblad. "Binnenkort hoop ik de knoop door te hakken."

De Ajacied geeft aan dat hij al een paar keer weg had kunnen gaan. "Ik heb die mogelijkheden gehad. Naar Spurs bijvoorbeeld, een jaar of drie geleden. Maar Ajax wilde me in die periode niet verkopen, omdat er al een aantal spelers was vertrokken. Misschien had ik het op de spits kunnen drijven om een transfer af te dwingen, maar zo'n type ben ik niet."

Emanuelson kijkt kritisch naar zichzelf. "Misschien zijn er wel te veel wedstrijden geweest waarin ik te veel op mijn talent heb geteerd. Want is het toeval dat ik in de grote wedstrijden vaak op mijn best was - en in de wat kleinere wedstrijden minder? Je kunt zeggen dat ik soms te veel op de automatische piloot heb gedaan."

"Te lang ben ik door het elftal geslingerd, op verschillende posities, van voor naar achter en weer terug", gaat de 'allrounder' verder. "Achteraf had ik me daarin wat harder mogen opstellen. De laatste jaren heb ik twee keer een groot toernooi gemist, het EK en het WK. Dan ga je wel even nadenken bij jezelf."

Het lijkt erop dat Emanuelson kiest voor een vertrek uit Amsterdam. Maar dat wil hij nog niet bevestigen. "Maar als er een nieuwe uitdaging komt, sta ik daar zeker voor open."

Uitslag Helmond Sport - FC Volendam

Gisteren stond in de Jupiler League de laatste wedstrijd van de tiende speelronde op het programma. FC Volendam mocht op bezoek bij Helmond Sport en won met 0-2. De wedstrijd werd na rust beslist.

De wedstrijd tussen de nummer twee (FC Volendam) en nummer vier (Helmond Sport) van de Jupiler League verdiende eigenlijk geen winnaar. Maar de eerste vijf minuten na rust was de thuisploeg niet scherp, waar de bezoekers dat wel waren.

In de eerste helft had Helmond een paar prima mogelijkheden om te scoren. De ploeg speelde sterk, maar scoorde niet. Volendam deed dat wel in de tweede helft. In de 48e minuut opende Maikel van der Werff de score. Drie minuten later werd de score verdubbeld door Michiel Kramer.

Na de 2-0 gooide Volendam de deur op slot. Helmond ging nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar vond deze niet. Een echt slotoffensief zat er niet in aangezien het geloof ontbrak.

Door de overwinning komt Volendam op 25 punten en gaat daardoor samen aan kop met FC Zwolle. Het gat met de nummer drie, RKC Waalwijk, is al vijf punten. Helmond blijft op de vierde plaats staan.

Interwetten Honda verlaat de MotoGP

Het Interwetten Honda-team zal de MotoGP aan het eind van dit seizoen gaan verlaten. Het team zal volgend jaar uitkomen in de Moto2, maar wil in 2012 terugkeren op het hoogste niveau.

Coureur Hiroshi Aoyama zal op zoek moeten naar een nieuw team. De Japanner die momenteel vijftiende staat in het kampioenschap wordt genoemd bij Gresini Honda. "Het is jammer dat het team er mee stopt," zei Aoyama. "Ik had het naar mijn zin bij het team en wil ze bedanken voor al het werk dat ze voor me verricht hebben."

Nani: "Ik behoor tot de beste spelers van de wereld"

Sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Manchester United is een andere Portugees opgestaan: Luis Carlos Almeida da Cunha.

Nani verkeerde vorig seizoen al in een bloedvorm, maar houdt dit seizoen zijn ploeg op de been. De Portugese sterspeler van Manchester United wil niet bescheiden blijven. "Ik kan zeggen dat ik tot de beste spelers van de wereld behoor", vertelt Nani.

"Ik speel voor de grootste club en ben een bepalende speler in het team, door aanvallen op te zetten en ook af te ronden", vervolgt de 23-jarige aanvaller. "Ik denk dat ik als speler bijna niet completer kan worden."

Nani blaakt van het zelfvertrouwen. "Je moet in jezelf en je kwaliteiten op het veld geloven. Grote wedstrijden zijn voor grote spelers. En ik ben niet bang voor de topwedstrijden, want daar doe ik het allemaal voor. Om dan op mijn top te zijn."

Uitslagen België speelronde 13

In België werd afgelopen weekend de dertiende speelronde afgewerkt. Racing Genk stond daar ruim aan kop maar is langzamerhand zijn voorsprong alweer aan het verspelen. Dit weekend verloor het in eigen huis met 1-2 van Anderlecht.

Club Brugge - Standard

Standard begon goed aan het duel en liet gelijk zien waar voor het kwam. Na amper veertig seconden gespeeld te hebben verscheen Tchité voor het doel maar deze prima kans ging ruim over. Na vijf minuten spelen had de thuisclub een strafschop moeten krijgen maar scheidsrechter Van de Velde besloot niet te fluiten. De thuisclub probeerde te voetballen maar kreeg geen duidelijk overwicht. Toen na 27 minuten Jeroen Simaeys via een eigen doelpunt de uitclub op voorsprong bracht ging het stadion achter de thuisploeg staan. Dat resulteerde in twee doelpunten van Ronald Vargas. Twintig minuten voor tijd wist Gohi Bi Cyriac zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen en zette daarmee de eidnstand op het scorebord. In de slotfase mocht nog wel van beide ploegen een speler inrukken omdat het de tweede gele kaart van Van de Velde kreeg.

Racing Genk - Anderlecht

Anderlecht was uit op winst bij Racing Genk. Het gat voor deze speelronde was vijf punten en met winst op Genk zou het de koploper weer naderen tot twee punten. Binnen de tien minuten stonden de gasten op voorsprong door een doelpunt van Sacha Kljestan. Een kwartier later stond het alweer gelijk. Oud Feyenoord-speler Thomas Buffel zette de thuisploeg op gelijke hoogte maar moest na tien minuten in de tweede helft zien hoe Romelu Lukaku de eindstand op de borden wist te zetten. Anderlecht won het duel en is nu de koploper tot op twee punten genadert. Genk stond enkele weken geleden nog zeven punten voor.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Charleroi Kortrijk 0-0
Eupen Lierse 2-2
Westerlo Cercle Brugge 2-1
AA Gent KV Mechelen 3-1
Germinal Beerschot STVV 0-0
Zulte Waregem Lokeren 1-1
Club Brugge Standard 2-2
Racing Genk Anderlecht 1-2

Klassement

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Racing Genk 13 9 2 2 29 36-13
2 Anderlecht 13 9 3 2 27 27-9
3 AA Gent 13 9 1 4 25 26-20
4 Standard 13 7 3 3 24 26-17
5 KV Mechelen 13 6 4 3 22 19-17
6 Cercle Brugge 13 6 4 3 22 18-17
7 Lokeren 13 6 4 3 22 18-18
8 Club Brugge 13 6 2 5 20 28-19
9 Kortrijk 13 6 2 5 20 13-13
10 Westerlo 13 5 3 5 18 14-15
11 Germinal Beerschot 13 3 4 6 13 10-19
12 Zulte Waregem 13 2 7 4 13 18-20
13 STVV 13 3 2 8 11 9-26
14 Lierse 13 1 5 7 8 10-21
15 Charleroi 13 1 4 8 7 9-24
16 Eupen 13 1 2 10 5 13-26

OM legt beslag op bordeel Yab Yum

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft strafrechtelijk beslag gelegd op de panden van het gesloten bordeel Yab Yum in het centrum van Amsterdam. Het OM wil hiermee voorkomen dat de gebouwen aan het Singel en de Spuistraat worden verkocht. Een woordvoerster van het OM heeft dit dinsdag gezegd.

Het OM is bezig met een onderzoek naar een eerdere overdracht van beide panden. Bovendien is de huidige eigenaar van het pand onderwerp van een witwasonderzoek door de financiële recherche van de Amsterdamse politie, aldus de woordvoerster van het OM.

Yab Yum staat sinds het voorjaar te koop. De huidige eigenaar Hennie Vittali wil er na twaalf jaar van af, omdat hij vermoedt dat hij niet weer een nieuwe vergunning krijgt. De gemeente sloot het bordeel in januari 2008.

[WK volleybal] Volleybalsters kloppen Kenia eenvoudig

De Nederlandse volleybalsters hebben bij het wereldkampioenschap in Japan eenvoudig met 3-0 gewonnen van Kenia. Door de 25-8, 25-14 en 25-11 zege in de vierde groepswedstrijd is Oranje terug in de strijd voor een plaats in de tweede ronde.

Nederland begon in Japan met een 3-0 zege op Tsjechië, maar verloor met 2-3 van Italië en 0-3 van Brazilië. Dankzij de makkelijke winst op Kenia kan Oranje door een goed resultaat morgen tegen Puerto Rico de tweede ronde van het toernooi bereiken.

Vliegverkeer getroffen door uitbarsting Merapi

Het vliegverkeer rond de Indonesische vulkaan Merapi is dinsdag stil komen te liggen, omdat grote zwarte rookpluimen de hemel hebben verduisterd. Wetenschappers waarschuwden dat de langzame uitbarsting van de vulkaan nog weken kan duren.

Sinds de eerste grote uitbarsting op 26 oktober volgden tien grote uitbarstingen. De uitbarstingen hebben aan 38 mensen het leven gekost. Zeventigduizend mensen zijn uit de directe omgeving van de vulkaan geëvacueerd.

Nederlandse roeiers hebben weinig succes op WK

De Nederlandse roeiers hebben vooralsnog bij het WK op het Nieuw-Zeelandse Lake Karapiro weinig succes. Op de derde dag werden de Achten bij zowel de mannen als de vrouwen naar de herkansingen verwezen en kwam skiffeur Roel Braas in de herkansingen tekort voor een plaats in de halve finale.

Braas lag een groot deel van de race achter de Belg Tim Maeyens, maar zag in de slotfase ook de Amerikaan Kenneth Jurkowski waardoor de C-finale slechts zijn deel is. De 23-jarige roeier debuteert dit jaar op het hoogste niveau in de hoogste skif-klasse.

Winst BP keldert door kosten olieramp

Olieconcern BP heeft als enige van 's werelds grootste oliemaatschappijen niet kunnen profiteren van hogere olie- en gasprijzen. Dinsdag stelde het Britse concern opnieuw de verwachte kostenpost voor de olieramp in de Golf van Mexico naar boven bij.

De ramp, die begon met een explosie op een door BP gehuurd boorplatform in april, kost het concern naar verwachting 39,9 miljard dollar (28,7 miljard euro). Dat is 7,7 miljard dollar meer dan de schadepost waar het concern eerder vanuit ging.

BP haalde in het derde kwartaal een winst tegen vervangingskosten van 1,8 miljard dollar. Dat is een daling van 63 procent ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. Branchegenoot Shell presenteerde vorige week een winst op een vergelijkbare basis van 4,9 miljard dollar, 88 procent meer dan een jaar eerder.

Winst BP keldert door kosten olieramp
Winst BP keldert door kosten olieramp (Foto: ANP)

Feyenoord gaat met Vlaar om de tafel

Feyenoord gaat binnenkort met aanvoerder Ron Vlaar om de tafel. De verdediger heeft nog een contract tot medio 2012, maar technisch directeur Leo Beenhakker wil nu al van hem weten wat zijn toekomstplannen zijn.

Vlaar zal bij de gesprekken vertegenwoordigd worden bij zaakwaarnemer Arnold Oosterveer. De speler ziet zelf nog perspectief bij de Stadionclub. "Ik hou van deze club, maar mijn sterke jaren komen eraan. Het wordt een moeilijke beslissing," zei hij eerder al tegen Voetbal International. Vlaar kon afgelopen zomer rekenen op belangstelling van andere clubs, maar tot een transfer kwam het niet.

Beenhakker zal naast Vlaar ook spreken met Luc Castaignos en Georginio Wijnaldum. Beide spelers hebben net als Leroy Fer en Jerson Cabral aflopende contracten en Feyenoord wil deze verbintenissen graag openbreken of verlengen.

'Migranten grootste slachtoffers discriminatie'

Migranten in Europa, de Verenigde Staten en elders in de wereld zijn de grootste slachtoffers van discriminatie en xenofobie. Dat heeft een onafhankelijke onderzoeker van de Verenigde Naties, de Keniaanse hoogleraar rechten Githu Muigai, gezegd.

Ook groepen als etnische en religieuze minderheden worden gediscrimineerd, zei Muigai, maar niet zo erg als migranten. De Keniaan presenteerde maandag een rapport aan de Algemene Vergadering met aanbevelingen om racisme, discriminatie, xenofobie en intolerantie uit te bannen.

Militaire samenwerking Londen en Parijs

De twee Europese kernmachten Groot-Brittannië en Frankrijk sluiten dinsdag een overeenkomst over het delen van testinstallaties voor kernkoppen. Premier David Cameron en president Nicolas Sarkozy beloven in Londen nauwer samen te werken dan ooit te voren op het gebied van defensie en veiligheid.

Het is de bedoeling de banden tussen beide landen steviger aan te halen, maar de samenwerking brengt het in deze tijd wellicht grotere voordeel met zich mee dat ook de kosten voor defensie gedeeld worden.

Eén van de opmerkelijkste plannen is de vorming van een gezamenlijke legermacht bestaande uit vijfduizend militairen, die ingezet kan worden voor vredes-, reddings- en gevechtsmissies. Daarnaast zullen beide landen gebruikmaken van elkaars vliegdekschepen, zodat Britse straaljagers op Franse schepen kunnen landen en vice versa.

Dierenbescherming noemt afschieten grazers zinloos

Het preventief afschieten van paarden, runderen en herten in de Oostvaardersplassen om uithongering te voorkomen is zinloos. Afschieten leidt tot een onnodig bloedbad, stelt de Dierenbescherming dinsdag in de Volkskrant.

Dierenartsen, verenigd in de KNMvD, pleiten ervoor dertig procent van de grote grazers in het natuurgebied af te schieten om uithongering te voorkomen. Er zou sprake zijn van een morele plicht om in te grijpen. De dieren zijn immers door mensen in het gebied geplaatst, maar kunnen niet weg om eten te zoeken.

Staasbosbeheer wil de kuddes zo natuurlijk mogelijk houden en ziet er niet veel in om bij te voeren. De Dierenbescherming vindt bijvoeren alleen nodig bij extreem hoge sterftecijfers. Daar zou geen sprake van zijn. "De sterftecijfers onder de dieren zijn in de Oostvaardersplassen niet hoger dan elders", zegt een woordvoerder in de krant.

Afschieten heeft volgens hem sowieso geen zin. De dieren zouden daarop reageren door zich sneller voort te planten. "Volgend jaar zit je dan weer met hetzelfde probleem. Dan krijg je een jachtbeleid zoals op de Veluwe."


(Foto: Novum)

PlayStations How-To naar XMB

Iedereen kent de befaamde "It Only Does"-videos van Sony. Sony heeft bekend gemaakt dat deze naar het XMB toe komen om mensen te helpen erachter te komen wat de PlayStation eigenlijk echt kan. Misschien werkt het beter als Kevin Butler persoonlijk alles komt uitleggen, maar dat terzijde.

PSN director Susan Panico vertelt dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van educatieve videos om nieuwe gamers beter bekend te maken met de vele voordelen en mogelijkheden van de PlayStation. Deze zal dan binnenkort naar XMB komen. XMB is het Cross Media Bar van de PlayStation, oftewel de menubalk die je terug vindt in de PS3 en PSP.

"The videos will answer questions like, 'How do I have Netflix movies stream on my PS3?' And it will certainly talk about original content available. That's something that's really important to us -- to make sure people understand from the get-go how to find all this great content."

De videos zullen op de PlayStation website terug te vinden zijn, maar ook in PSN zelf. Sony heeft nog niet bekend gemaakt waar deze te vinden zullen zijn of wanneer de videos op het PSN live zullen gaan.

 

Gedwongen ontslagen dreigen bij Belastingdienst

Bij de Belastingdienst dreigen vijfduizend van de dertigduizend banen te verdwijnen. Dat zegt directeur-generaal van de dienst Peter Veld dinsdag in het Financieele Dagblad. Zijn politieke baas, staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD), zegt in de krant dat aantal nu nog niet als uitgangspunt te willen nemen.

Gedwongen ontslagen lijken onvermijdelijk, schrijft Veld volgens de krant in een interne boodschap aan het personeel. "We redden het niet alleen met efficiënter werken." In 2015 moet de Belastingdienst jaarlijks vierhonderdmiljoen euro minder per jaar uitgeven dan nu.

Het zou gaan om een zesde van het huidige jaarbudget. Het meeste geld gaat op aan personeel. Een simpel rekensommetje levert op dat een zesde van dertigduizend banen neerkomt op vijfduizend banen.

Coalitie wil vaker in woonwijken flitsen

De politie moet minder langs snelwegen en vaker in woonwijken flitsen. Dat bepleiten de coalitiepartijen CDA en VVD en gedoogpartij PVV, schrijft het AD dinsdag. De partijen praten hier volgende week over met minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD).

Het CDA wil automobilisten die regelmatig worden betrapt op het onveilig maken van een woonwijk op een andere manier straffen. In plaats van een boete 'waarover ze hun schouders ophalen' zouden ze volgens CDA-Kamerlid Sander de Rouwe als klaarover aan de slag moeten of verkeersborden moeten wassen in de wijk waar ze zijn betrapt.

Ook zouden de notoire snelheidsduivels publiekelijk aan de schandpaal moeten worden genageld, bijvoorbeeld door hun kentekens in een wijkkrant te publiceren. Een derde van de verkeersslachtoffers valt op wegen waar dertig of vijftig kilometer per uur mag worden gereden.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaga over een zaak die stinkt.

Er wordt een beetje lacherig over gedaan. Een lokale partij in het Westland wil dat paarden voortaan een soort luier om krijgen, om de bergen paardenmest op wegen en fietspaden een halt toe te roepen. De wielrijders zijn uiteraard voorstander van dit idee, de meisjes van de manege zijn tegen. Persoonlijk ben ik er in ieder geval voor, dat er iets wordt verzonnen om te zorgen dat niet overal paardenpoep ligt, want dat is niet meer van deze tijd. Dus óf een luier of zak, óf de ruiter ruimt de troep op, óf het paard schijt op plekken waar dat geen hinder geeft.
 
Soms zijn compromissen wel redelijk. In dat kader heb ik mijn hond van jongs af aan geleerd, dat ze niet op de stoep mag poepen. Ze doet dat dus heel netjes in de goot. Daar komt dagelijks zo’n veegwagen van de gemeente langs, dus niemand krijgt (letterlijk) vuile handen. Trouwens:

Europa krijgt eerste game-museum

Europa krijgt binnenkort een eigen game-museum. Tijdens de Italian Videogames Developer Conference in december zal het museum officieel onthuld worden. Het museum zal ViGaMus gaan heten en is te vinden in de buurt van het Piazza Mazzini in hartje Rome. Opleverdatum is in 2011.

Het museum wordt beschreven als een centrum om de evolutie te tonen van de kunst, cultuur en technologie in de geschiedenis van de videogames. Zowel het verleden, heden als toekomst zullen terug te vinden zijn in het Romeinse paleis. 

IVDC president Marco Accordi Rickards vertelt meer over Italië en de band met games.

"ViGaMus is the first of a raft of ambitious projects which sees the Italian videogames industry, Italian government and private investors working closely together towards a common goal.

"Building enterprise, skill sets and inspiration into the Italian videogames industry, ViGaMus sends a message to the world that Italy is confident, innovative and open for business."

 

Vecht als console tegen piraterij

Hyper Dimension Neptune, ontwikkeld door Idea Factory, leek te bizar om naar de VS en Europa gehaald te worden. Immers, in het spel draait het om consoles, in de gedaante van meisjes, die het land Gameindustri moeten beschermen tegen de slechte Arfoire, die piraterij representeren...

Gelukkig is er altijd nog NIS America, een bedrijf dat erom bekendstaat om vreemde strategygames naar de VS en Europa te halen. In het voorjaar van 2011 wordt Hyperdimension Neptunia verwacht voor de PlayStation 3.

neptune klein

De Privates gaan penis te lijf

Gratis games doen het altijd goed en als ze dan een pikant onderwerp hebben zorgt dat meestal wel voor een succesje. Privates, de side-scrolling shooter die zich afspeelt in en rond het intieme plekje van het vrouwelijk lichaam, is klaarblijkelijk zo succesvol dat Zombie Cow volgend jaar een uitbreiding uitbrengt.

De uitbreiding speelt zich af in de beste vriend van de man, nee niet de hond, de penis. Het nieuwe avontuur krijgt nieuwe gameplay-elementen, nieuwe vijanden, nieuwe locaties en nieuwe karakters. Gezien Microsoft zich niet waagde aan de vleselijk getinte shooter en besloot het niet uit te brengen op XBLA, verschijnt de uitbreiding alleen op de pc.

De DLC moet rond de Pasen van 2011 beschikbaar zijn. Tot die tijd kunnen we ons vermaken met het vrouwelijk geslachtsdeel. Het is geheel gratis te spelen, dus als je Privates nog niet hebt gespeeld, waar wacht je dan op!

[MLB] San Francisco Giants winnen World Series

De San Francisco Giants hebben de World Series, de finale van het professionele Amerikaanse honkbalcircuit, gewonnen. In Arlington werden de Texas Rangers met 3-1 verslagen.

Het is voor het eerst sinds 1954 dat de Giants de World Series winnen. De eindstand in de World Series, een best-of-seven competitie, is 4-1 voor de Giants.

In de laatste wedstrijd ging het lange tijd gelijk op tussen de twee honkbalploegen, tot in de zevende inning Edgar Renteria de score opende met drie runs voor de Giants. De ploeg uit San Francisco gaf die voorsprong niet meer uit handen.

San Francisco Giants winnen World Series
San Francisco Giants winnen World Series (Foto: ANP)

FOK!tv bezoekt cosplay-elfje Claudia

 

De zomer van 2010 was de zomer dat FOK!tv Cosplay-elfje Claudia ontmoette op de Elf Fantasy Fair. Een paar reportages later mochten we Claudia thuis bezoeken.

Claudia, als zichzelf volstrekt onherkenbaar, vertelt samen met haar zus Madelon over haar hobby Cosplay. Wat is het, waar komt het vandaan en waarom zijn mannen zo gefascineerd door verklede vrouwen? Verder krijgt FOK!tv nog een exclusieve modeshow. Maak kennis met Claudia en Madelon.

 

VVD: geen internet publieke omroep

De publieke omroep mag zich niet meer met internet bezighouden. De omroepen moeten alleen radio- en televisieprogramma's maken die op publieke netten te zien zijn. Dat is volgens de VVD de uitleg van de zinsnede in het regeerakkoord van CDA en VVD waarin staat dat de publieke omroep zich beperkt tot audiovisuele taken.

VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg bevestigde maandag een bericht van die strekking in het Nederlands Dagblad. Ze vindt dat er sprake is van oneerlijke concurrentie als omroepen met belastinggeld zich op terreinen begeven waar kranten hun brood moeten verdienen. Die moeten de nodige risico's nemen om een nieuw product als websites lonend te kunnen maken, terwijl publieke omroepen dat vrij risicoloos kunnen doen.  Dat is oneerlijke concurrentie.

Het kabinet kan de bezuinigingen nu overigens nog niet opleggen omdat de wetgeving het de omroepen toestaat actief te zijn op internet. Wel hoopt van Miltenburg dat omroepen alvast beginnen met het afbreken van hun internetafdeling.

UitzendingGemist mag eventueel blijven bestaan, mits daar slechts 'bestaande uitzendingen worden gereproduceerd.  De partij wil nog nadenken over de vraag of Teletekst mag blijven bestaan.

Joop.nl, de linkse tegenhanger van GeenStijl, zou als het aan de VVD ligt in ieder geval moeten verdwijnen, evenals NOS.nl.  Over de nieuwe nieuwssite van Powned is niets gezegd, maar verwacht wordt dat ook die het veld zou moeten ruimen.

Update 7:32 - Bericht uitgebreid

In de toekomst co-op mogelijkheid in Assassin's Creed

Patrick Plourde, game director van Assassin's Creed: Brotherhood, heeft bekend gemaakt dat hij "ooit" een co-op variant wil in de Assassin's Creed-serie. In de dit jaar uitgebrachte Assassin's Creed: Brotherhood, het vervolg op Assassin's Creed II, is het al mogelijk om in een multiplayer-modus te spelen, maar co-op is iets waar "zeker" naar gekeken gaat worden in de toekomst.

"Ik denk dat er uiteindelijk wel co-op zal komen binnen dit concept," aldus Plourde. "Voor deze versie hebben we ons vooral gericht op de multiplayer mogelijkheid, co-op zal een grote uitdaging worden. Het spel moet dan vanaf de fundering weer opgebouwd worden, dat zal jaren duren voor het naar tevredenheid werkt."

"Met het uitbrengen van Brotherhood breiden we het merk uit. Daarnaast zijn we zelfverzekerd genoeg om te geloven dat we sommige ideeën kunnen bewaren voor later, dat we succesvol genoeg zijn om het op dit moment hierbij te laten."

Assassin's Creed: Brotherhood wordt op 19 november uitgebracht voor de PlayStation 3 en Xbox 360, de PC-versie wordt in de lente van 2011 verwacht.

Amerikaanse kiezers bepalen koers tot 2012

In de Verenigde Staten worden dinsdag verkiezingen gehouden die bepalend kunnen zijn voor de landelijke politiek tot de presidentsverkiezingen van 2012.

Bij de zogenoemde 'midterm elections' worden alle leden van het Huis van Afgevaardigden, een derde van de senatoren en talrijke gouverneurs gekozen. Alle peilingen wijzen op een Republikeinse meerderheid in het nieuwe Huis van Afgevaardigden, maar in de Senaat is de strijd veel spannender. Zonder meerderheid van zijn Democraten in het Congres wordt het voor president Barack Obama moeilijker zijn politieke plannen te verwezenlijken.

In 37 staten wordt ook nog over afzonderlijke voorstellen gestemd, in Californië bijvoorbeeld over de legalisering van marihuana. In Oklahoma stemmen de kiezers over een voorstel om rechtbanken in die staat te verbieden hun uitspraken te baseren op internationaal of islamitisch recht.

Het zit de Democraten tegen dat veel Amerikanen ongerust zijn over het trage herstel van de economie. De werkloosheid in de VS beloopt rond de tien procent, bovendien hebben miljoenen Amerikanen door de financiële crisis hun huis en daarmee vaak ook hun spaargeld verloren.

Een grote rol in de verkiezingen vervult de aartsconservatieve Tea Party-beweging, die zich van een randverschijnsel heeft ontwikkeld tot een geduchte factor in de Amerikaanse politiek. De beweging wil minder overheidsbemoeienis en lagere belastingen en staat daarmee het dichtste bij de Republikeinen. Icoon van de beweging is voormalig vicepresidentskandidaat Sarah Palin, de vroegere gouverneur van Alaska.

Minister: geen tol op bestaande wegen

Minister Melanie schultz van Haegen van Infrastructuur heeft laten weten dat het huidige kabinet niet van plan is om tol in te voeren op bestaande wegen. Gisteren waren er geruchten dat een deel van snelwegen A15 en A27 tolweg zou worden.

"De automobilist betaalt voldoende belastingen, daarvoor moet hij vlot kunnen doorrijden over onze wegen. Tol kan alleen maar van toepassing zijn op bijzondere extra wegen", aldus de minister. De geruchten hadden betrekking op een dubbeldekssnelweg op de A27 bij Gorinchem en een verlenging van de A15 bij Nijmegen en Arnhem.

Rijkswaterstaat valt de minister Schultz van Haegen bij en zegt ook dat er nooit tol kan worden ingevoerd op bestaande wegen. In het geval van de A27, gaat de nieuwe weg deel uitmaken van de al bestaande snelweg en is tolheffing dus uitgesloten.

RDW blundert met NSB op kenteken

De dienst voor het wegverkeer RDW heeft de afgelopen dagen honderd kentekens met de letters NSB in het midden uitgegeven. De nummerplaten kwamen binnen bij dealers die het Duitse automerk Volkswagen verkopen, schrijft De Telegraaf dinsdag.

Een verkoper vertelt in de krant dat hij zeer geschokt was toen de kentekens voor twee net verkochte Volkswagens binnenkwamen. "Onze klanten weigerden uiteraard met een dergelijke nummerplaat rond te rijden." Een woordvoerder van de RDW erkent in de krant dat dit 'nooit had mogen gebeuren'.

De lettercombinatie was niet toegevoegd aan een lijst met verboden combinaties. In die lijst staan onder meer de namen van politieke partijen en benamingen voor bepaalde geslachtsdelen. "Een blunder die we direct hebben hersteld."

Voorlopig geen prijsverlaging Nintendo Wii

De Nintendo Wii wordt dit jaar niet in prijs verlaagd. "Ik zeg niet dat een prijsverlaging ondenkbaar is, maar voorlopig staat het niet op onze agenda," verklaarde Nintendo-directeur Satoru Iwata tegen het Amerikaanse persbureau Associated Press.

Iwata hoopt consumenten met behulp van lokkertjes, zoals de rode Nintendo Wii-bundel met New Super Mario Bros en Wii Motion Plus, over de streep te trekken. "Iedereen die een Nintendo Wii wilde hebben, heeft de console al gekocht. Nu moeten we degenen bereiken nog twijfelen en daar kunnen gratis extra's goed bij helpen."

Nintendo heeft de verkoop van de Nintendo DS en Nintendo Wii in de afgelopen zes maanden drastisch zien dalen. De Japanse gamegigant heeft aangegeven het afgelopen halfjaar omgerekend ruim zeventien miljoen euro verlies gemaakt te hebben. Het Japanse bedrijf heeft geen verklaring gegeven voor de dalende omzet, al wijst het wel naar de zwakke positie van de yen. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan zeventig miljoen Wii's verkocht. In Nederland gaat het apparaat voor 199 euro over de toonbank.


Van der Vaart: "Grote spelers houden van grote wedstrijden"

Tottenham Hotspur-middenvelder Rafael van der Vaart weet nog niet zeker over hij vandaag mee kan spelen tegen Internazionale.

Van der Vaart viel zaterdag in het duel met Manchester United uit met een blessure aan zijn hamstring. Vandaag hoopt hij echter weer in actie te kunnen komen namens Tottenham. "Grote spelers houden van grote wedstrijden. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet", aldus Van der Vaart volgens het ANP.

De eerste wedstrijd tegen Inter werd met 4-3 verloren. Volgens de Oranje-international zat de ploeg van Harry Redknapp nog dichtbij de gelijkmaker. "Als die partij nog vijf minuten langer had geduurd, had de 4-4 nog zomaar kunnen vallen", zo meldt Van der Vaart.

De Heemskerker denkt dan ook dat Tottenham alles behalve kansloos is tegen de Champions League-titelhouder. "Het zal niet gemakkelijk worden. Maar als we erin geloven en de steun van onze fans krijgen, moet het kunnen. We moeten als ploeg laten zien dat we op dit niveau thuishoren."

'Britse gevangenen mogen weer stemmen'

De circa 70.000 Britse gevangenen mogen voor het eerst in 140 jaar weer naar de stembus. Groot-Brittannië gaat hiertoe de wet aanpassen op last van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg. Dat maakte de Britse krant Daily Telegraph maandagavond bekend.

Ministers en advocaten onderzoeken nog of er uitzonderingen gemaakt kunnen worden voor mensen die een levenslange gevangenisstraf uitzitten en moordenaars.

Een Britse gevangene had een zaak aangespannen bij het EHRM om zijn stemrecht af te dwingen. Volgens bronnen uit de Britse ambtenarentop is premier David Cameron woest dat hij gevangenen weer stemrecht moet geven, maar als er schadevergoedingen betaald moeten worden loopt dat in de tientallen miljoenen, wat in deze tijd van extreme bezuinigingen niet te verantwoorden is.

'Britse gevangenen mogen weer stemmen'
'Britse gevangenen mogen weer stemmen' (Foto: ANP)

Duke Nukem toch niet in draagbare games

De makers van Duke Nukem: Critical Mass mogen van licentiehouder Gearbox de legendarische gameheld Duke Nukem toch niet gebruiken. Het spel wordt volgend jaar zonder Duke onder de naam Extraction Point: Alien Shootout als download voor de PSP en Nintendo 3DS uitgegeven, laat ontwikkelaar Frontline Studios in een nieuwsbrief weten.

Begin vorige maand onthulde gamestudio Gearbox de game Duke Nukem: Forever volgend jaar uit te brengen. Het spel is al meer dan tien jaar in productie. De ontwikkelaar maakte tevens bekend de licentie voor Duke Nukem te hebben overgenomen, maar liet tegenover Novum Nieuws weten dat oude afspraken, waaronder de games van Frontline Studios, bewaard zijn gebleven. Het is niet bekend waarom Gearbox uiteindelijk van gedachte is veranderd.


Van der Duim naar tweede ronde Future Ramat Hasharon

Antal van der Duim heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van de Future in Ramat Hasharon. Onze landgenoot versloeg in de eerste ronde Joshua Milton.

Van der Duim kende een redelijk gemakkelijke partij tegen de Brit. De Fries trok de partij in twee sets naar zich toe; 6-4 en 6-2. In de tweede ronde mag onze landgenoot het opnemen tegen de Belg David Goffin.

Tijdens het toernooi in Israël komen nog drie Nederlanders in actie. Yannick Lupescu en David de Goede wisten zich via het kwalificatietoernooi te plaatsen. Xander Spong stroomde het hoofdtoernooi binnen als lucky loser.

Preud'homme: "Wij gaan altijd voor de aanval"

FC Twente-coach Michel Preud'homme geeft aan dat zijn ploeg in Bremen het onderste uit de kan wil halen.

"We gaan altijd voor een aanvallende tactiek. Volgens mij heb ik nooit gezegd dat ik voor een gelijkspel wilde spelen. De beslissing in de groep valt vandaag nog niet. Ook bij een gelijkspel hebben we zeker nog kansen", aldus Preud'homme tegenover het ANP.

Voor seizoen beleefde Twente tegen Werder Bremen een ware afstraffing in de Europa League. Preud'homme houdt zich hier niet al teveel mee bezig. "Natuurlijk heb ik die wedstrijd gezien, maar dat was een ander seizoen met andere spelers."

Ondanks de matige start van Werder in de Bundesliga, ziet Preud'homme in de Champions League-tegenstander van zijn ploeg een lastige opponent. "Dat zegt niet zoveel, tegen Bayern München voor de beker was ik van ze onder de indruk."

Ook spits Luuk de Jong verwacht veel van de Duitse ploeg. "Ze hebben een heel sterk team. Zeker thuis spelen ze heel goed. We hebben pas twee punten, maar daar hopen we verandering in te brengen."

'Don't ask, don't tell' verlengd

Een federaal hof in San Francisco heeft maandag het 'don't ask, don't tell'-homobeleid van de Amerikaanse strijdkrachten voor onbepaalde tijd verlengd.

Het besluit betekent dat homoseksuele Amerikanen die voor hun geaardheid uitkomen, zich niet kunnen aanmelden voor militaire dienst en daaruit ontslagen kunnen worden.

Het hof honoreerde een verzoek van de regering om het bestaande beleid te handhaven zolang het oordeel van een andere rechtbank dat het verbod ongrondwettig is wordt aangevochten. Het besluit vergroot tegelijk de druk op de regering van president Barack Obama om de wet uit 1993 door de Senaat herroepen te krijgen voordat een nieuw Congres aantreedt, dat naar alle waarschijnlijkheid conservatiever zal zijn dan het huidige.

Filippijnse acteur doodgeschoten op filmset

Een Filippijnse acteur die een scène moest opnemen met een vuurwapen is door een lid van de plaatselijke dorpswacht neergeschoten. De ordebewaarder zag acteur Kirk Abella, die een masker droeg, per ongeluk aan voor een crimineel. De 32-jarige Abella overleed later in het ziekenhuis, laat de politie maandag weten.

De bewaker vertelde de politie dat hij 's avonds werd gewekt door een buurtbewoner die meldde dat er gewapende mannen in de buurt rondliepen. Toen hij op onderzoek uitging, zag hij hoe twee gemaskerde mannen op een motorfiets probeerden te vluchten. Toen een van hen een wapen trok- wat later een plastic replica bleek te zijn - opende de dorpswachter het vuur, waarbij de acteur dodelijk gewond raakte.

Op de Filippijnen vinden regelmatig executies plaats door gemaskerde mannen op motorfietsen. Veel Filippijnse dorpen hebben een dorpswacht om de politie te helpen de orde te handhaven. De dorpswachters mogen echter geen vuurwapens dragen en zijn slechts gewapend met gummiknuppels.

De wachter in kwestie zegt het pistool vlak voor het incident te hebben geleend, maar weigert te zeggen van wie. Hij wordt nu beschuldigd van moord en illegaal vuurwapenbezit.

De opnames waren onderdeel van Going Somewhere, van de Britse filmmaker Alan Lyddiard. De film gaat over een fictieve documentairemaker die het verhaal wil vertellen van de eerste reis om de wereld van Ferdinand Melligan. Nadat Melligan de Filippijnen ontdekte, werd de eilandengroep gekoloniseerd door Spanje. Hij werd in 1521 vermoord door een opperhoofd op het eiland Cebu.

Lyddiard, cast en crew waren niet bereikbaar voor commentaar.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.