Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaga over een zaak die stinkt.

Er wordt een beetje lacherig over gedaan. Een lokale partij in het Westland wil dat paarden voortaan een soort luier om krijgen, om de bergen paardenmest op wegen en fietspaden een halt toe te roepen. De wielrijders zijn uiteraard voorstander van dit idee, de meisjes van de manege zijn tegen. Persoonlijk ben ik er in ieder geval voor, dat er iets wordt verzonnen om te zorgen dat niet overal paardenpoep ligt, want dat is niet meer van deze tijd. Dus óf een luier of zak, óf de ruiter ruimt de troep op, óf het paard schijt op plekken waar dat geen hinder geeft.
 
Soms zijn compromissen wel redelijk. In dat kader heb ik mijn hond van jongs af aan geleerd, dat ze niet op de stoep mag poepen. Ze doet dat dus heel netjes in de goot. Daar komt dagelijks zo’n veegwagen van de gemeente langs, dus niemand krijgt (letterlijk) vuile handen. Trouwens:
Kan de plaatselijke politieagent mij even uitleggen, op grond waarvan hij mij een bekeuring zou willen geven, terwijl zijn politiepaarden de halve Kalverstraat onderschijten?