Van Gaal slaat terug naar Hoeness

Louis van Gaal heeft dinsdag in de aanloop naar het Champions League-duel met CFR Cluj uitgehaald naar zijn voorzitter. Voorzitter Uli Hoeness van Bayern München heeft zich onlangs kritisch uitgelaten over Van Gaal. De Nederlandse oefenmeester reageerde dinsdag op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Cluj op de uitspraken van zijn voorzitter.

Van Gaal kwam boos over en zei 'verrast en teleurgesteld' te zijn. "Ik denk dat een man, die zo veel betekent voor Bayern München, de consequenties van zijn woorden moet kennen. Ik ben zeer teleurgesteld dat de voorzitter dit soort dingen zegt. Ik ben verrast dat de voorzitter dit doet in deze moeilijke tijd waarin we negen geblesseerde spelers hebben."

Hoeness had onlangs in een tv-show openlijk kritiek op de trainer van Bayern München. "Er valt moeilijk te praten met Louis van Gaal. Hij accepteert geen meningen van ander mensen", zei de preses tegen Sky.

Van Gaal nam volgens Hoeness geen goede beslissing door een aantal spelers op een zijspoor te zetten. "Het is een goede beslissing geweest om de door Van Gaal weggeschoven spelers dit seizoen voor de club te behouden. Wat Van Gaal met mijn kritiek gaat doen? Niets waarschijnlijk, maar hij zal er wel mee moeten leven."