[Upd] Explosieven gevonden bij kantoor Merkel

Redactie

Bij het kantoor van de Duitse bondskanselier Angela Merkel is dinsdag een verdacht pakket aangetroffen. De politie onderzoekt of het om een explosief gaat. Dat meldde de krant Der Tagesspiegel op haar website. Het pakket werd aangetroffen in de postkamer van de kanselarij.

Volgens persbureau DPA was als afzender van het pakket het Griekse ministerie van Economische Zaken opgegeven. Bij de Duitse ambassade in Athene was eerder op de dag een bombrief bezorgd. Omdat op dat pakket geen afzender stond, stuurden ambassademedewerkers het terug naar de koeriersdienst. Daar werd het vernietigd.

Duitsland staat op scherp na de ontdekking van enkele bompakketten vrijdag. Een daarvan was gevonden in Engeland. Het explosief was overgeladen op het vliegveld van Keulen.

Update 18:05 uur:
Het verdachte pakket dat dinsdag werd gevonden in het kantoor van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, bevatte volgens Duitse media explosieven. De media baseren zich op hooggeplaatste veiligheidsbronnen. Bomexperts hebben de explosieven onschadelijk gemaakt, berichtte de Duitse zender ARD. Merkel zelf was niet aanwezig, die zat in België.

Verdacht pakket bij kantoor Merkel
Verdacht pakket bij kantoor Merkel (Foto: ANP)