Vrijspraak voor verkrachting medegedetineerde

Redactie

Een 26-jarige gevangene uit Delft is dinsdag vrijgesproken van verkrachting van een medegedetineerde. Volgens de rechtbank in Alkmaar is er niet genoeg bewijs waaruit blijkt dat de man zijn medegevangene zou hebben verkracht.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden twintig maanden cel tegen de Delftenaar. Hij zou vorig jaar september in de gevangenis Westlinge in Heerhugowaard een 41-jarige medegedetineerde hebben verkracht met onder meer een bezem. Ook dwong de man zijn medegedetineerde volgens justitie tot orale seks.

De Delftenaar geeft toe dat hij anale en orale seks heeft gehad met zijn medegedetineerde, maar volgens hem was dat vrijwillig. Volgens de rechters blijkt uit de aangifte van de 41-jarige man inderdaad niet dat sprake was van dwang.

De man uit Delft werd ook verdacht van mishandeling van de medegevangene, maar justitie eiste daar twee weken geleden al vrijspraak voor. Bij de man was een hakenkruis in zijn borsthaar geschoren. Vervolgens was zijn borst met aftershave in brand gestoken. Het OM kon de mishandeling echter niet overtuigend aan de Delftenaar koppelen.