Redknapp niet bestraft voor kritiek op arbiter

Harry Redknapp wordt niet geschorst naar aanleiding van zijn uitlatingen over scheidsrechter Mark Clattenburg. De manager van Tottenham Hotspur uitte zaterdagavond forse kritiek op de arbiter, nadat hij een discutabel doelpunt van Manchester United-speler Nani had goedgekeurd.

De Engelse voetbalbond FA startte een onderzoek, maar heeft vandaag besloten geen verdere stappen te ondernemen. Wel heeft de bond Redknapp gewaarschuwd in de toekomst rekening te houden met zijn opmerkingen.

Redknapp achtte de scheidsrechter verantwoordelijk voor de controversiële tweede tegentreffer van zijn ploeg op Old Trafford. Nani maakte hands na een mislukte poging om een penalty te versieren. In de veronderstelling een vrije trap te mogen nemen, legde Spurs-keeper Heurelho Gomes de bal rustig klaar. Clattenburg bleek echter helemaal niet gefloten te hebben, waardoor de aanvaller van Manchester de bal zomaar achter de verbouwereerde Gomes kon schuiven.

De trainer van Tottenham noemde het optreden van Clattenburg een 'regelrechte nachtmerrie' en zei dat de scheidsrechter verantwoordelijk was voor de grootste arbitrale dwaling uit de geschiedenis.

Toen Redknapp gisteren vernam dat de FA een onderzoek naar hem was gestart, dreigde hij bij een straf de pers nooit meer te woord te staan. De FA benadrukte dat het dreigement niet heeft meegespeeld in de beslissing om geen verdere acties tegen Redknapp te ondernemen.