Eendwerpende voetballer door het stof

Voetballer Habib Habibou heeft zijn excuses aangeboden voor zijn opmerkelijke actie van zaterdag in een wedstrijd van zijn club Zulte Waregem.

De Fransman slingerde in de slotfase van het duel met Lokeren een eend die het veld was opgelopen hardhandig over de reclameborden. De aanvaller kreeg een storm van kritiek over zich heen en werd via internet zelfs met de dood bedreigd.

De beelden van de 'eendengooier' uit de Belgische competitie gingen de wereld over en haalden zelfs nieuwszender CNN. "Ik zal dit echt nooit meer doen", reageert de in de Centraal Afrikaanse Republiek geboren voetballer dinsdag in de krant Het Laatste Nieuws. "Mijn excuses aan iedereen die ik heb gekwetst."

De manager van Zulte Waregem, Vincent Mannaert, riep op zijn speler niet te hard te veroordelen. "Onze ploeg stond achter en de tijd tikte weg. Onze speler heeft instinctief gehandeld, maar iedereen die hem kent weet dat hij niet de bedoeling had het beestje pijn te doen." De wedstrijd tussen Zulte en Lokeren eindigde uiteindelijk in 1-1. De eend overleefde het voorval.


De actie van Habib Hibibou