Uitslagen Spanje speelronde 9

Afgelopen weekend werd in de Spaanse Primera División de negende speelronde afgewerkt. FC Barcelona versloeg met duidelijke cijfers Sevilla, terwijl ook Real Madrid geen fout maakte op bezoek bij Hércules. Hieronder de uitslagen, stand en een link naar de overige statistieken.

Real pakt na rust drie punten bij Hércules

Real Madrid heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt bij Hércules. In Alicante won de Koninklijke met 1-3. Trainer Esteban Vigo waarschuwde de tegenstander deze week al dat Hércules voor de winst zou gaan. De thuisploeg ging dan ook ambitieus uit de startblokken en na drie minuten lag de bal al in het doel van Real Madrid. Topspits David Trezeguet kreeg van de verdediging van Real genoeg ruimte om binnen te koppen: 1-0.

Halverwege de eerste helft redde doelman Juan Calatayud fraai op pogingen van Cristiano Ronaldo en Gonzalo Higuain, waarna Hercules een grote kans op de tweede goal liet liggen. Trezeguet had de bal voor het inkoppen, maar hij mikte recht op Iker Casillas. Kort na de pauze kwam Real langszij via Angel Di Maria, die na een geblokt schot van Ronaldo op de goede plek stond. Real Madrid had daarna het betere spel en het was wachten op de tweede Madrileense treffer. Die viel in de 82 minuut. Cristiano Ronaldo kon binnentikken na een halve redding van Calatayud. Even later maakte de Portugees ook de 1-3.

Barça vernedert Sevilla in Camp Nou

In navolging van Real Madrid heeft ook FC Barcelona zaterdagavond drie punten gepakt. De Spaanse kampioen speelde in eigen huis Sevilla compleet van de mat: 5-0. De bezoekers uit Sevilla liepen vanaf de eerste minuut achter de feiten aan. Barcelona ging meteen in de aanval en na vier minuten was het al raak. Een voorzet van Pedro kon door Lionel Messi worden afgerond. Twintig minuten later was het al 2-0 toen David Villa goed naar binnen kapte en met links de doelman van Sevilla verschalkte.

Tot de pauze werd er niet meer gescoord, maar Sevilla kreeg nog wel een nieuwe tegenvaller te verwerken. Abdoulay Konko kreeg in korte tijd namelijk twee gele kaarten, waardoor de bezoekers ook nog met tien man verder moesten. Daardoor kon Dani Alves met een volley scoren tegen zijn vorige werkgever: 3-0. Na 64 minuten zorgde Messi met zijn tweede goal voor de 4-0, waarna David Villa de laatste treffer maakte.