Uitslagen België speelronde 13

In België werd afgelopen weekend de dertiende speelronde afgewerkt. Racing Genk stond daar ruim aan kop maar is langzamerhand zijn voorsprong alweer aan het verspelen. Dit weekend verloor het in eigen huis met 1-2 van Anderlecht.

Club Brugge - Standard

Standard begon goed aan het duel en liet gelijk zien waar voor het kwam. Na amper veertig seconden gespeeld te hebben verscheen Tchité voor het doel maar deze prima kans ging ruim over. Na vijf minuten spelen had de thuisclub een strafschop moeten krijgen maar scheidsrechter Van de Velde besloot niet te fluiten. De thuisclub probeerde te voetballen maar kreeg geen duidelijk overwicht. Toen na 27 minuten Jeroen Simaeys via een eigen doelpunt de uitclub op voorsprong bracht ging het stadion achter de thuisploeg staan. Dat resulteerde in twee doelpunten van Ronald Vargas. Twintig minuten voor tijd wist Gohi Bi Cyriac zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen en zette daarmee de eidnstand op het scorebord. In de slotfase mocht nog wel van beide ploegen een speler inrukken omdat het de tweede gele kaart van Van de Velde kreeg.

Racing Genk - Anderlecht

Anderlecht was uit op winst bij Racing Genk. Het gat voor deze speelronde was vijf punten en met winst op Genk zou het de koploper weer naderen tot twee punten. Binnen de tien minuten stonden de gasten op voorsprong door een doelpunt van Sacha Kljestan. Een kwartier later stond het alweer gelijk. Oud Feyenoord-speler Thomas Buffel zette de thuisploeg op gelijke hoogte maar moest na tien minuten in de tweede helft zien hoe Romelu Lukaku de eindstand op de borden wist te zetten. Anderlecht won het duel en is nu de koploper tot op twee punten genadert. Genk stond enkele weken geleden nog zeven punten voor.