Damdoorbraken in Curaçao door storm Tomas

Op Curaçao zijn meerdere dammen doorgebroken als gevolg van de storm Tomas. Vooralsnog heeft dit niet tot grote problemen geleid, laat een woordvoerder van het Meteorologische instituut op Curaçao weten. Onder meer een dam in Stenen Koraal is doorgebroken.

Berichten over plunderingen door eilandbewoners worden door een zegsman van de politie weersproken. Volgens hem is er een etalageruit gesneuveld, maar werd niets meegenomen. De politie stelt dat de situatie onder controle is.

Eerder werd bekend dat tijdens het noodweer in ieder geval twee mensen om het leven zijn gekomen. Ook zijn er berichten over een derde dode. De politie kan dit niet bevestigen. Onduidelijk is hoe groot de schade op de eilanden is. Het Nederlandse leger is om bijstand gevraagd.

Tomas, die nu een tropische storm is, beweegt zo'n driehonderd kilometer ten noorden van de ABC-eilanden in noordwestelijke richting richting Haïti. De woordvoerder verwacht dat de tropische storm mogelijk woensdag weer tot orkaankracht toeneemt. Tomas buigt dan nog meer in noordwestelijke richting af.

Ondanks de heftige regenval is er volgens de woordvoerder de afgelopen 24 uur geen regenrecord gebroken. In 1970 viel er 287 millimeter, terwijl er dinsdag tot 08.00 uur (lokale tijd) 265 millimeter neerslag viel. De meeste regen viel in het oostelijke deel van Curaçao.