Uitslag Helmond Sport - FC Volendam

Gisteren stond in de Jupiler League de laatste wedstrijd van de tiende speelronde op het programma. FC Volendam mocht op bezoek bij Helmond Sport en won met 0-2. De wedstrijd werd na rust beslist.

De wedstrijd tussen de nummer twee (FC Volendam) en nummer vier (Helmond Sport) van de Jupiler League verdiende eigenlijk geen winnaar. Maar de eerste vijf minuten na rust was de thuisploeg niet scherp, waar de bezoekers dat wel waren.

In de eerste helft had Helmond een paar prima mogelijkheden om te scoren. De ploeg speelde sterk, maar scoorde niet. Volendam deed dat wel in de tweede helft. In de 48e minuut opende Maikel van der Werff de score. Drie minuten later werd de score verdubbeld door Michiel Kramer.

Na de 2-0 gooide Volendam de deur op slot. Helmond ging nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar vond deze niet. Een echt slotoffensief zat er niet in aangezien het geloof ontbrak.

Door de overwinning komt Volendam op 25 punten en gaat daardoor samen aan kop met FC Zwolle. Het gat met de nummer drie, RKC Waalwijk, is al vijf punten. Helmond blijft op de vierde plaats staan.