Gomes nog altijd witheet door doelpunt Nani

Heurelho Gomes kreeg in het duel met Manchester United wel een heel vreemd doelpunt om zijn oren. Waar Gomes een vrije trap dacht te gaan nemen, zag hij hoe Nani achter de bal ging staan en een doelpunt maakte. Tot verbazing van Gomes werd de goal nog goedgekeurd ook door scheidsrechter Mark Clattenburg.

Na een handsbal van Nani dacht Gomes aan een vrije trap. "Het hele stadion zag wat er gebeurde. Het is onmogelijk dat de scheidsrechter de handsbal niet zag", zegt Gomes in The Sun. "Hij gaf ook niet aan om verder te spelen, zoals je dat zou verwachten. Toen ik de bal op de grond legde, begon hij te gebaren met zijn schouders. Dat hoort hij normaal gesproken te doen met zijn handen. Het was voor niemand duidelijk. Ik reageerde pas toen ik Paul Scholes zag schreeuwen tegen Nani."

"De grootste fout was nog dat hij na de goal onduidelijk bleef. Misschien gaf hij wel geen overtreding, maar dan moet je wel duidelijk zijn. Hij gebaarde alleen iets toen ik de bal neerlegde. Nani stopte de bal met zijn hand, maar het is geen basketbal. Zelfs de grensrechter was in de war. Hij vertelde me dat hij niet wist wat de scheidsrechter had gedaan. Hij zei dat hij de handsbal had gezien en dat ik terug in het doel moest gaan staan. Hij zou tegen de scheidsrechter zeggen wat hij had gezien."