Française des Jeux verliest ProTour-status

Française des Jeux maakt volgend seizoen geen deel meer uit van de ProTour-cyclus. Dit heeft de internationale wielrenunie (UCI) vandaag, middels de publicatie van een lijst, bekend gemaakt. De Franse formatie gaat in 2011 door het leven als  ProContinentaal-team.

Daarnaast heeft de UCI vier andere ploegen eveneens een ProContinentale status gegeven. Het gaat om het Franse Bretagne-Schuller, het Spaanse Caja Rural en de Amerikaanse ploegen Team Type 1 en UnitedHealthcare. Naast deze ploegen dienden het Duitse Team NetAPP, het Belgische Willems Verandas-Accent, het Canadase Team SpiderTech powered by C10 en het Colombiaanse Colombia Es Pasion-Café de Colombia een aanvraag in, maar deze is nog in behandeling.

Voor komend seizoen zijn dertien ploegen al zeker van een ProContinentale-licentie. Daartoe behoren ook het Nederlandse Skil-Shimano en de Belgische formaties Topsport Vlaanderen en Landbouwkrediet. Een aantal ploegen, die deze status in het afgelopen seizoen hadden, staan niet op de gepubliceerde lijst. Het gaat om Acqua & Sapone, CCC Polsat Polkowice, De Rosa-Ceramica Flaminia en Andalucia-CajaGranada.

Vacansoleil, Cofidis en BMC Racing Team komen nog niet voor op de lijst. Zij hebben namelijk een aanvraag ingediend voor ene ProTour-licentie. De verwachting is dat er op 20 november meer duidelijkheid geschept zal worden.



De bekende ProContinentale ploegen voor 2011:


Androni Giocattoli (Italië)
Bretagne - Schuller (Frankrijk)
Caja Rural (Spanje)
Colnago - CSF Inox (Ierland)
Europcar (Frankrijk)
Farnese Vini - Neri Sottoli (Groot-Brittannië)
FDJ (Frankrijk)
Landbouwkrediet (België)
Saur - Sojasun (Frankrijk)
Skil - Shimano (Nederland)
Team Type 1 (Verenigde Staten)
Topsport Vlaanderen - Mercator (België)
Unitedhealthcare Pro Cycling (Verenigde Staten)