[CL] Uitslag Werder Bremen - FC Twente

FC Twente is er in geslaagd om zijn vierde groepsduel in het kader van de Champions League in winst om te zetten. De formatie van trainer Michel Preud'homme maakte in de tweede helft het verschil en won uiteindelijk met 2-0 van Werder Bremen. De Duitsers voltooiden het duel met tien man, nadat Frings rood kreeg.

FC Twente miste in Bremen een aantal vaste krachten, waaronder Theo Janssen, Wout Brama en Dwight Tiendalli. Toch slaagden zij er in om goed voetbal op de mat te leggen. De bezoekers lieten de Werder Bremen het spel maken en kwamen er via verscheidene counters gevaarlijk uit. Zo kreeg Luuk de Jong een vrije kopkans en miste Marc Janko tot twee keer toe, nadat hij een vrije oversteek had gemaakt. Verder hadden ook Nacer Chadli en Bryan Ruiz hun vizier niet op scherp staan.

Werder Bremen moest het vooral van de afstandsschoten hebben en was ook het dichtst bij een doelpunt. Pizarro schoot op de paal, waarna Almeida in de rebound faalde. FC Twente kreeg echter het idee dat er iets te halen viel en koos na de thee voor de aanval. Ook de Duitsers speelden op winst, waardoor het spel voortdurend op en neer golfde.

Chadli en Peter Wisgerhof waren vervolgens dichtbij een doelpunt voor de Tukkers, waar Almeida voor Werder Bremen twee mogelijkheden om zeep hielp. Vlak daarna belandde een inzet van Chadli op de paal.

Werder Bremen kreeg, naarmate de tweede helft vorderde, steeds meer overwicht. Toch moesten de Duitsers met tien man verder, nadat Frings de doorgebroken Ruiz onderuit haalde. FC Twente profiteerde optimaal van de ontstane overtalsituatie. Uit een counter was het eerst Chadli, die raak schoot. Daarna deed ook De Jong een duit in het zakje, waardoor de wedstrijd was gespeeld.


 

Werder Bremen

0 - 2

FC Twente


   81' Chadli
 84' de Jong
 
 Gele kaart: Douglas, Leugers, Bengtsson (FC Twente)
 Rode kaart: Frings (75) (Werder Bremen)
 
Stadion: Weserstadion, Bremen
Toeschouwers: 27.000
Arbiter: Hamer (Lux)
 
Opstelling:   Opstelling:
Mielitz
Prödl
Mertesacker
Frings
Wesley
Hunt
Bargfrede (Arnautovic/59)
Pizarro
Jensen
Marin
Almeida
  Michailov
Bengtsson (Schimpelsberger/76)
Wisgerhof
Douglas
Leugers
Rosales
de Jong (Stockentree/90+1)
Landzaat
Ruiz
Janko
Chadli (Vujicevic/86)