VVCS: PSV heeft beste veld van Nederland

Waar PSV de eerste plaats in de Eredivisie afgelopen zaterdag aan FC Twente moest afstaan, gaat het wel aan kop in de stand van beste veld van Nederland.

Spelersvakbond VVCS organiseert jaarlijks een veldentest en ook dit seizoen worden de grassprieten aan een test onderworpen. De aanvoerders van uitspelende clubs stellen voorzitter Danny Hesp per sms op de hoogte van hun bevindingen en waarderingen van het veld van de tegenstander die zij in die speelronde troffen.

"Aan het eind van het seizoen zullen wij wederom een prijs voor het beste veld van de Eredivisie en het beste veld van de eerste divisie uitreiken aan de desbetreffende greenkeepers. Het speciale aan deze verkiezing is dat de velden beoordeeld worden door de hoofdrolspelers, de voetballers", aldus Danny Hesp op de website van de VVCS.

Afgelopen seizoen ging de trofee naar Eindhoven en ook nu zit PSV voor de prijs op het vinkentouw. Opvallend is dat de kunstgrasvelden in zowel de Eredivisie als de Jupiler League de laagste waarderingen krijgen.