Iets meer bekend over Silent Hill 8

Tot nu toe is alles rond Silent Hill 8 een groot mysterie. Slechts een paar kleine dingen zijn bekend over het plot, namelijk dat een ontsnapte crimineel in Silent Hill belandt, verder wordt er maar weinig losgelaten. Onlangs kwamen er echter wat nieuwe zaken aan het licht.

Producer Tomm Hulett, ook bekend van Shattered Memories, liet weten dat Silent Hill 8 verschilt van de eerdere versies als het gaat om hoe de basis het spel er uit ziet, immers, het is niet de bedoeling dat je bij elke versie precies hetzelfde beeld krijgt, maar dat het verder wel helemaal voldoet aan de "thema's en de spirit van het spel."

Tegelijkertijd liet design director Brian Gomez weten dat Vatra Games, gevestigd in Tsjechië, ideaal is om Silent Hill 8 te creëren. Het hoofdkantoor, dat in Brno staat, bevindt zich naast een oude kerker, in de buurt van gebouwen "uit de Sovjet-Gulag tijd", en er zijn zelfs catacomben in de buurt, met gepreserveerde lichamen erin... Inspiratie genoeg dus!

Silent Hill 8 is, net als zijn voorgangers, een survival horror-computerspel. De gamer is een personage dat op avontuur gaat in het stadje Silent Hill. Hier hebben in het verleden heilige indianen-rituelen plaatsgevonden, en er is een mensenofferende sekte gevestigd. Het spel speelt zich af in verschillende dimensies van het stadje. Door het oplossen van puzzels en het vinden van bijvoorbeeld een sleutel kan het spel uitgespeeld worden. Er zijn verschillende eindes aan de spellen, afhankelijk van de keuzes die de gamer maakt. Silent Hill 8 zal uitgebracht worden voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.