FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 februari 2010

Orie: "Ik dacht: Klote"

Jac Orie baalde flink van de valpartij van Annette Gerritsen. Tegenover de camera's van de NOS reageerde de coach van Gerritsen.

"Ik dacht: Klote", aldus een teleurgestelde Orie. "Wij zijn hier om de wedstrijd te rijden en dan is dit erg vervelend. Maar je moet blijven staan, dat hoort erbij. Wat er precies gebeurde weet ik niet. Ze ging een beetje voorover, denk ik. Het is zo jammer, als je ziet welke tijden er hier gereden worden, welke opening ze had en hoe goed ze traint."

Toch zal Gerritsen de tweede 500 meter gaan schaatsen. "Ze moet gewoon een goede race neerzetten. Mentaal moet ze zich er even overheen zetten. Overmogen wacht ook nog de 1000 meter, waar ze kans op heeft. Dan moet ze er gewoon vol inklappen, het is dan alles of niets", aldus de coach van Gerritsen.

Leonardo: "Milan kan in Manchester met 0-2 winnen"

Manchester United boekte vanavond een belangrijke 2-3 overwinning in San Siro tegen AC Milan. Ondanks de nederlaag ziet de trainer van de rossoneri, Leonardo, kansen in de return.

Leonardo vertelde na de verliespartij: "De race is nog niet gelopen. Bij rust hadden we vandaag net zo goed met 3-0 voor kunnen staan. Ik vind dat we niet voor United onder hebben gedaan. We creëerden veel kansen, maar scoorden er maar twee. Terwijl Manchester wel al zijn kansen afwerkte. Dat was het enige verschil."

De Braziliaanse trainer is duidelijk over de return, die woensdag 10 maart op Old Trafford afgewerkt zal worden: "We gaan naar Engeland om met 0-2 te winnen. Dat is een normale ambitie voor een club als AC Milan."

Balkenende: geen oordeel over Irak

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) is niet van plan een oordeel te geven over de steun die zijn eerste kabinet in 2003 gaf aan de Amerikaans-Britse aanval op Irak. Dat heeft hij vanavond gezegd tijdens het Kamerdebat over het rapport-Davids.

"Het is niet de taak van een zittend kabinet om een oordeel te vellen over een vorig kabinet", zei Balkenende. Hij erkende dat ministers volgens de grondwet verantwoordelijk zijn voor het beleid van hun voorgangers, maar dat houdt volgens hem alleen in dat zij daar inlichtingen over moeten geven. "Ik vind het nogal wat om te zeggen: dat was fout."

GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema noemde de stelling van de premier 'werkelijk ongelooflijk'. Zij riep in herinnering dat het tweede paarse kabinet van premier Wim Kok (PvdA) in 2002 aftrad vanwege Srebrenica, terwijl het besluit om troepen naar Bosnië te sturen was genomen door het derde kabinet-Lubbers.

De commissie-Davids concludeert in haar vorige maand verschenen rapport dat de juridische basis voor de oorlog in Irak niet deugde en dat het toenmalige kabinet de Tweede Kamer niet goed heeft geïnformeerd. Het kabinet heeft wel erkend dat 'met de kennis van nu' de juridische basis voor de oorlog niet optimaal was. De linkse oppositie bestrijdt echter, net als de commissie-Davids, dat juristen toen net als nu vonden dat er geen juridische basis was om een aanval op Irak te lanceren. "Er is geen nieuwe kennis, u heeft uw mening bij moeten stellen", zei SP-fractievoorzitter Agnes Kant tegen Balkenende.

Manchester City laat naast Stoke City

Manchester City heeft opnieuw dure punten laten liggen in de strijd om een ticket voor de Champions League. De ploeg van Roberto Mancini kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Stoke City.

De twee ploegen, die elkaar in de FA Cup in een beslissingswedstrijd ook nog moeten bestrijden, waren aan elkaar gewaagd. In de eerste helft viel er echter geen doelpunt te noteren.

Na zeventig minuten kwam Stoke op voorsprong dankzij een doelpunt van Glenn Whelan. Kort daarna moest de thuisploeg met tien man verder, aangezien Abdoulaye Diagne-Faye een rode kaart kreeg wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.

Toch wisten The Citizens de gelijkmaker in eerste instantie niet te scoren, maar vijf minuten voor tijd was het dan toch raak. Gareth Barry wist te scoren. Door dit gelijkspel komt Manchester City wel op een vierde plaats te staan, maar wist niet uit te lopen op de concurrentie. Zowel Liverpool, Tottenham Hotspur en Aston Villa staan binnen drie punten van City. De ploeg van Roberto Mancini heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed.

Uitslag eerste 500 meter dames

Sang-Hwa Lee is de leidster na de eerste 500 meter bij de vrouwen. Met 38,24 bleef de Zuid-Koreaanse in een rechtstreeks gevecht Jenny Wolf 0,06 voor. De derde plaats (38.48) is voor Beixing Wang, die Margot Boer 0,03 achter zich vindt. De andere Nederlandse troef, Annette Gerritsen, kwam in de eerste bocht ten val.

Halverwege het programma waren er drie deelneemsters waren er drie deelneemsters die onder de 39 seconden hadden verreden. De Noord-Koreaanse Ko Hyon-suk (38,89), de Duitse Monique Angermüller (38,76) en leidster Jin Peiyu (38,68) uit China stonden halverwege vooraan. Na de dweil, die dit keer wel goed ging, waren er diverse deelneemsters die onder die tijd doken.

Laurinne van Riessen lukte dat niet. De rijdster van de Control-ploeg kwam na een goede opening niet verder dan 39,30. Shuang Zhang nam de leiding over van haar landgenote Jin met een tijd van 38,53. Thijsje Oenema kwam niet aan die tijd, maar reed een acceptabele 38,93.

Van de twee topfavorieten kwam Beixing Wang als eerste in actie. Zij reed een 38,48 en viel daarmee behoorlijk tegen. Dit bood kansen voor Annette Gerritsen in de volgende rit, maar die bleef na een sterke start niet overeind en ging weer eens op een belangrijk moment onderuit. Ze finishte nog wel, maar was uiteraard kansloos voor een medaille.

Na een korte ijsreparatie kwamen Jenny Wolf en Sang-Hwa Lee op de baan. De Koreaanse won verrassend de rit en zette 38,24 neer, maar de Duitse Wolf was niet ver weg met 38,30. Margot Boer wist in de slotrit de vierde tijd neer te zetten en hield daardoor zicht op het podium. Ze staat 0,27 achter op Lee en is daarmee zelfs nog niet uitgeschakeld voor het goud. De medailles worden verdeeld na de tweede rit, die rond 0:15 van start gaat.

Uitslag eerste 500 meter dames

# Naam Nat. Tijd
1 Sang-Hwa Lee ZKO 38,24
2 Jenny Wolf DUI +0,06
3 Beixing Wang CHN +0,24
4 Margot Boer NED +0,27
5 Shuang Zhang CHN +0,29
6 Sayuri Yoshii JPN +0,32
7 Joelia Nemaya RUS +0,35
8 Peiyu Jin CHN +0,44
14 Thijsje Oenema NED +0,65
21 Laurine van Riessen NED +1,06
36 Annette Gerritsen NED +59,71

Einde seizoen voor Fellaini

Marouane Fellaini komt dit seizoen niet meer in actie voor Everton. De sterke middenvelder raakte onlangs geblesseerd aan zijn enkel en zal hoogstwaarschijnlijk zes maanden moeten revalideren.

Tijdens de derby begin deze maand tegen stadsrivaal Liverpool, schoffelde Sotorios Kyrgiakos de Belg neer. Het leverde hem een rode kaart op, maar erger nog voor Fellaini een zware kwetsuur.

"Hij heeft een zeer zware blessure en moet geopereerd worden", laat coach David Moyes weten aan de BBC. "Het lijkt hetzelfde te zijn als bij Robin van Persie." De trainer vreesde al voor iets ergs: "Zijn enkel leek op die van een olifant", vertelde hij toen.

Bij The Toffees is Fellaini een vaste waarde. De van Standard Luik afkomstige international is cruciaal in de strijdplannen van de Engelse middenmoter. "Hij vormt een belangrijk onderdeel van hoe we de afgelopen weken hebben gespeeld en we zullen hem missen."

Vancouver Update 23:00

Dagelijks kun je op FOK! tweemaal een overzicht tegemoet zien waarin we kort de gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 08:00 uur.

Vandaag werd nog lang nagepraat over de dramatisch verlopen 500 meter bij de mannen. Jan Bos haalde fors uit naar de organisatie, want de veteraan vond de problemen met de ijsmachines een regelrechte aanfluiting. Een van de ijsmeesters van het Thialf Janbart Brijker zei dat de problemen met de dweilmachines ook in Nederland kunnen gebeuren.

Ging het dan helemaal niet meer over de sport? Jawel, want debutant Ronald Mulder was ondanks zijn elfde plaats toch redelijk tevreden. Thuisrijder Jeremy Wotherspoon kwam niet op het podium, maar het gevoel zit goed, dus op de 1.000 meter gaat hij er weer voor. Shani Davis verklaarde dat hij de tweede 500 meter heeft laten schieten omdat hij bang was om een blessure op te lopen.

Bij de biatlon pakte Magdalena Neuner goud op de tien kilometer achtervolging. De Duitse favoriete bleef Anastasia Kuzmina en Marie Laure Brunet ruim voor. De mannen legden 12,5 kilometer af, waarbij de Zweed Bjorn Ferry de beste was. Christophe Sumann eiste na een inhaalrace het zilver op, voor de als eerste gestarte Vincent Jay. De Noorse favoriet Ole Einar Bjørndalen strandde na een fraaie inhaalrace op plaats acht.

De skiërs kregen te maken met sneeuwval en mist, waardoor de combinatie voor de mannen uitgesteld is. De crossers bij het snowboarden hebben hier ook last van, want de dameswedstrijd loopt veel vertraging op. Van de binnensporten is het curling van start gegaan. Zweden, Canada, Duitsland en Zwitserland pakten bij de mannen hun eerste overwinning. Bij het rodelen vergrootte Tatjana Hüfner haar voorsprong in de derde run, waardoor het goud voor haar erg dichtbij komt.

Ik wil een lustobject zijn!

Hoe word je als man een lustobject? In Esquire vindt je er niets over. Als man moet je het doen met een soort denkbeeldig padvindershandboek. Waarvan de inhoud, net als die van de bijbel nooit verandert. Waar vrouwen zich via hun eigen vakliteratuur maandelijks laten bijscholen in de nieuwste inzichten over zichzelf en over het verleggen van grenzen, laten Esquiremannen zich elke maand vertellen wat ze al wisten.

Uitslagen Champions League (16/02/2010)

Vanavond werden de eerste twee kwartfinales afgewerkt in de Champions League. AC Milan trof in eigen huis Manchester United. Real Madrid mocht het in Frankrijk opnemen tegen Olympique Lyon. Hieronder de verslagen en karakteristieken.

AC Milan - Manchester United

AC Milan, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis en Clarence Seedorf op de bank, begon voortvarend aan de wedstrijd. De ploeg kwam dankzij een doelpunt van Ronaldinho in de derde minuut al op voorsprong. De Braziliaan kreeg een slecht verwerkte vrije trap voor zijn voeten en schoot de bal met een volley langs Edwin van der Sar. Ook na de openingstreffer bleef AC Milan, met oud-Mancunian David Beckham, gevaarlijker en had via Huntelaar op 2-0 moeten komen, maar het schot van onze landgenoot ging net naast.

Manchester United kon in aanvallend opzicht weinig verrichten, al was Rooney met een schot dicht bij een doelpunt. Toch kwam de ploeg van Sir Alex Ferguson vanuit het niets op gelijke hoogte. Paul Scholes wist met veel geluk de bal achter Dida te werken. Dit was tevens het eerste doelpunt ooit van de Engelse ploeg in San Siro. The Mancunians konden echter niet doordrukken en keken vijf minuten later bijna weer tegen een achterstand aan. Van der Sar redde echter knap op een schot van Ronaldinho en daardoor bleef de stand tot aan de rust 1-1.

Ook na rust ging Milan verder met aanvallen en Pato wist uit een voorzet van Favalli bijna de 2-1 te scoren. De poging van de kleine Braziliaan ging maar net over het vijandelijke doel. Van der Sar tikte kort daarna knap een vrije trap van Pirlo uit de kruising, die van grote afstand meteen op doel schoot. Toch was het ManU dat weer vanuit het niets wist te scoren. Invaller Valencia wist Rooney te bereiken en hij klopte Bonera in de lucht, om vervolgens knap Dida te passeren. De rossoneri kwam er na dit doelpunt niet meer aan te pas en het was éénrichtingsverkeer naar het doel van Dida. Een kwartier voor tijd vergrootte Rooney de zorgen van Milan, waar Clarence Seedorf kort daarvoor binnen de lijnen kwam, door zijn tweede van de avond binnen te koppen. 

Toch kwam Milan kort voor tijd terug in de wedstrijd dankzij een schitterende treffer van Seedorf. Hij wist een voorzet van Ronaldinho door middel van een schot vanachter zijn standbeen langs Van der Sar te werken. Nog geen minuut later had de stand al op 3-3 kunnen staan, maar het vlammende schot van Inzaghi, ingevallen voor Huntelaar, ging maar net over het doel van Van der Sar. Ook Thiago Silva was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal uit een hoekschop ging maar net naast het doel. In de slotminuten kreeg Carrick zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en zal daardoor de return missen.

Karakteristieken

AC Milan

2 - 3

Manchester United

 3' Ronaldinho
 85' Seedorf
   36' Scholes
 66' Rooney
 74' Rooney
 
 Gele kaart: Ronaldinho (AC Milan), Rooney (Manchester United)
 Rode kaart: , Carrick (90/2xg) (Manchester United)
 
Stadion: San Siro, Milaan
Toeschouwers: 75.000
Arbiter: Benquerenca
 
Opstelling:   Opstelling:
Dida
Bonera
Nesta
Thiago Silva
Antonini (Favalli/38)
Beckham (Seedorf/72)
Pirlo
Ambrosini
Pato
Huntelaar (Inzaghi/77)
Ronaldinho
  v.d. Sar
Rafael
Ferdinand
J. Evans
Evra
Fletcher
Carrick
Scholes
Nani (Valencia/65)
Rooney
Park

 

Olympique Lyon - Real Madrid

Olympique Lyon begon in het eigen Stade de Gerland sterk aan de wedstrijd en zocht meteen de aanval. Het vizier stond bij Boumsong, Delgado en Govou echter niet op scherp. Het duurde tot de twintigste minuut, voordat Real Madrid iets terug kon doen, maar ook zonder succes. Keeper Lloris wist het schot van Granero echter te keren. Tot aan de rust was Lyon het gevaarlijkst, al had De Koninklijke het meeste balbezit. Delgado had kort voor rust voor de eerste treffer kunnen zorgen, maar het harde schot van grote afstand van de Argentijn strandde op de paal. Daardoor gingen beide ploegen zonder doelpunten de rust in.

Direct na de pauze kwam hier verandering in. Lyon zocht meteen de aanval en dit resulteerde na twee minuten in de 1-0. Makoun was de gevierde man aan de kant van de Franse ploeg. Dit was het sein voor de ploeg van Manuel Pellegrini om het tempo op te schroeven. Dit resulteerde in kansen voor Kaká, Higuaín en Cristiano Ronaldo, maar ook zij wisten het tegendoelpunt niet te scoren. Na ruim een uur bracht Pellegrini zijn spits Karim Benzema binnen de lijnen en dit betekende een weerzien met zijn oude ploeg.

Toch liet Lyon zich niet van de wijs brengen en wist via schoten van Makoun en López voor gevaar te stichten, maar de score werd niet uitgebreid. Real Madrid ging in de slotfase nogmaals op zoek naar de gelijkmaker. Het vizier van Benzema en vooral Ronaldo stond niet scherp genoeg om de 1-1 te scoren. Lyon hield zich in de slotminuten staande en zal daardoor over twee weken met een goed gevoel afreizen naar Madrid.

Karakteristieken

Olympique Lyon

1 - 0

Real Madrid

 47' Makoun
 
 
 Gele kaart: Govou, (Olympique Lyon), Arbeloa, Marcelo, Alonso, (Real Madrid)
 
Stadion: Stade de Gerland, Lyon
Toeschouwers: 41.000
Arbiter: Atkinson (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Lloris
Réveillere
Cris
Boumsong
Cissokho
Makoun
Toulalan
Pjanic (Källström/78)
Govou
López (Gomis/81)
Delgado (Bastos/89)
  Casillas
Arbeloa
Ramos
Albiol
Marcelo (Garay/46)
M. Diarra
Alonso
Kaká
Granero
Higuaín (Benzema/63)
C. Ronaldo

Stefan GP wil veertiende gridslot

Het Formule 1-team Stefan GP probeert niet langer om de plaats van Campos Meta en Team US F1 op de grid in te nemen, maar wil in 2010 de veertiende renstal zijn. Teameigenaar Zoran Stefanovic doet dit, omdat mocht een van de nieuwe teams uitvallen een andere renstal deze plaats op de grid niet zomaar in mag nemen.

Eerder deze winter zette Sauber in op een veertiende slot op de grid, maar door het uitvallen van Toyota was dit niet meer nodig. Stefan GP wil hetzelfde doen, maar zal daarbij waarschijnlijk gaan stuiten op bezwaren van onder meer Williams dat zich aan de regels wil houden.

Daarom is de kans dat het lukt klein, maar Stefanovic wil het toch proberen. "We denken dat het de beste manier is om het probleem op te lossen," zei de Serviër in The Sun. "We weten dat de FIA de slots vergeeft, dus we verwachten niet dat iemand ons dat slot meteen geeft." De renstal heeft alvast apparatuur naar de eerste races gestuurd, maar het personeel en de auto's zullen pas bij een inschrijving volgen.

Teamz zijn belangrijk in Skate 3

Teamz met een z? Ja ja, want had ik het in dit bericht nog over dat het oprichten van je eigen team belangrijk kon gaan worden in Skate 3, is zojuist de Teamz trailer gearriveerd die wat meer over dit concept uitlegt.

In de trailer krijgen we te zien dat de game verder gaat waar deel twee is gestopt, je bent nu een skate legende en het is tijd voor je eigen merk, en een eigen merk kan niet zonder een team om het te promoten. Gelukkig zijn er dus ook mogelijkheden om je vrienden, als je die hebt in de game uit te nodigen voor jou team, heb je helaas nou geen vrienden die Skate 3 spelen, kan je ook je eigen team maken.

Natuurlijk zijn bewegende beelden leuker dan een aantal woorden, dus hieronder, de nieuwe Teamz trailer van Skate 3, die in mei dit jaar uit komt.

 

Ferry pakt gouden medaille op achtervolging

Bjorn Ferry heeft de achtervolging bij het biatlon op zijn naam geschreven. De Zweed nam na de laatste schietronde de leiding en stond deze niet meer af. De Oostenrijker Christophe Sumann werd tweede, terwijl het brons om de schouders werd gehangen bij de winnaar van de sprint van zondag, Vincent Jay.

Er was direct al een opmerkelijk moment bij de start van de achtervolging. De Canadees Jean Philip Leguellec mocht van een jurylid 30 seconden te vroeg starten, waardoor hij direct voorin het veld was te vinden. De tijd werd na afloop van de race verrekend met zijn eindtijd, waardoor hij wegzakte in het klassement.

Na de eerste ronde ontstond er een kopgroepje van drie man, met daarbij Leguellec, de winnaar van de sprint Vincent Jay en de nummer twee van zondag Emil Hegle Svendsen. Na de tweede schietronde kwam Jay echter weer alleen op kop te leggen, doordat Svendsen en Leguellec een schietfout maakten.

Ondertussen was onder andere Ole Einar Bjørndalen aan een sterke opmars bezig. Na twee schietronden zonder schietfouten was hij zeven plaatsen geklommen en lag nog maar een halve minuut van een medaille af. Ook waren de Oostenrijkers Christophe Sumann en Simon Eder aan een sterke opmars bezig.

Bij de derde schietronde maakte Fransman Jay een schietfout, maar zag concurrenten Svendsen en Bauer beide twee fouten maken. Inmiddels lag de Zweed Bjorn Ferry tweede op amper negen seconden en volgde Bjørndalen op twintig seconden van leider Jay. Tijdens het langlaufen haalde Ferry Jay in en nam de koppositie over. Sumann had daarachter de aansluiting gevonden bij Bjørndalen.

Bij de laatste schietronde gingen Jay en Ferry beide in de fout en moesten vrezen voor hun medailles. Echter maakte Sumann ook één fout, terwijl Bjørndalen er zelfs twee maakte. Jay en Ferry leken hierdoor uit te moeten gaan maken wie het goud omgehangen zou krijgen. Ferry nam bijna direct afstand van Jay, die al niet veel later werd ingelopen door Sumann. Een medaille leek wel zeker voor de Fransman want Eder volgde op een te grote achterstand.

Ferry kwam niet meer in de problemen en finishte na 33 minuten en 38 seconden als eerste. Sumann werd op zestien seconden tweede, terwijl Jay nog net voor Eder eindigde op de derde plaats.

Ontsnapte gevangene verdachte poging verkrachting

Een 25-jarige man die niet teruggekeerd was van zijn verlof is vandaag aangehouden op verdenking van beroving en poging tot verkrachting van een 49-jarige vrouw. De man is aangehouden in het huis van bewaring in Krimpen aan den IJssel, meldt de politie.

De man zat vast vanwege meerdere diefstallen met geweld. Hij was niet teruggekeerd van zijn verlof uit de gevangenis in Zoetermeer, maar werd zondag in een woning in Rotterdam weer opgepakt. Vandaag bleek dat hij vorige week opnieuw de fout in is gegaan.

De man wordt er van verdacht dat hij donderdag bij het slachtoffer in de lift stapte toen zij naar haar kamer in een hotel aan het Koningin Julianaplein in Den Haag ging. Eenmaal binnen bond hij haar vast en probeerde hij haar te verkrachten. Toen dit niet lukte stal hij meerdere spullen van de vrouw, waaronder haar laptop.

EK allround in 2011 niet in Innsbruck

Volgend jaar zal het Europees Kampioenschap allround niet plaatsvinden in Innsbruck. De Oostenrijkse organisatie krijgt namelijk het budget voor het toernooi niet rond.

Het is nog onduidelijk waar het EK allround in 2011 dan wel plaatsvindt. Heerenveen zal zich waarschijnlijk beschikbaar stellen. Omdat volgend seizoen ook al het WK sprint in Thialf is, is de kans echter klein dat het EK allround in 2011 ook in Heerenveen zal worden gehouden. 

Frankrijk stelde militairen bloot aan kernproeven

Het Franse leger heeft in 1961 militairen opzettelijk blootgesteld aan een kernproef in de Sahara om te bestuderen hoe hun lichamen op de straling zouden reageren. Dat staat in een geheim defensierapport, meldde de Franse krant Le Parisien vandaag.

In reactie op het verslag in Le Parisien beloofde de regering volledige openheid van zaken te geven. Minister van defensie Hervé Morin ontkende dat militairen op 25 april 1961 als proefdieren zijn gebruikt, maar zei ook dat 'het duidelijk is dat niemand vandaag de dag dergelijke proeven zou nemen'. In totaal heeft Frankrijk tussen 1960 en 1996 210 kernproeven uitgevoerd, in de atmosfeer, ondergronds, in de Sahara en in het zuiden van de Stille Oceaan.

Le Parisien meldde in bezit te zijn gekomen van een 260 pagina's tellend geheim document waarin een samenvatting wordt gegeven van de Franse kernproeven in de Sahara. In het in 1998 geschreven rapport staat dat de proeven werden uitgevoerd 'om te bestuderen welke fysiologische en psychologische effecten een kernwapen heeft op de mens, om daarmee belangrijke informatie te vergaren voor de fysieke en morele voorbereiding op moderne oorlogvoering'.

Driehonderd militairen zouden hebben deelgenomen aan grondoefeningen op het moment van de kernproeven. De militairen kwamen twintig minuten na de ontploffing uit hun schuilplaatsen 'en keken met verbazing naar de wolk', aldus de krant. Voetsoldaten liepen richting het epicentrum en stopten op zevenhonderd meter daar vandaan. Gepantserde verkenningsvoertuigen naderden tot op 275 meter. De manschappen droegen gasmaskers, maar omdat die de militairen in hun bewegingen belemmerden werd besloten die bij een volgende gelegenheid te vervangen door eenvoudigere stofmaskers.

Wotherspoon focust zich volledig

Jeremy Wotherspoon slaagde er gisteren niet in om op de 500 meter een olympische plak te bemachtigen. Voor eigen publiek kwam de sprinter niet verder dan de negende plaats.

"Grappig, tijdens de race heb ik de fans niet eens gehoord. Maar dat is een goed teken, want dat betekent wel dat ik volledig gefocust was op de rit," aldus de Canadees die morgen nog een kleine kans heeft op de 1.000 meter, al behoort hij daar niet tot de favorieten. "Ik moet me concentreren op een paar kleine details. Op de 500 meter voelde ik me al mentaal goed."

Video doorzeefde zelfmoordterrorist opgedoken

Op internet is een schokkend filmpje opgedoken met in de hoofdrol een vermeende zelfmoordterrorist. De man, in traditioneel moslimgewaad, loopt rond met iets dat lijkt op een bom. Omdat de man weigert zich over te geven, wordt hij doorzeefd met kogels.

Het filmpje is gemaakt in het Midden-Oosten, in vermoedelijk Irak. De man houdt een explosief vast maar wil deze niet afstaan, zelfs niet als hij is omsingeld door militairen. Voor de zekerheid wordt er op de moslim geschoten, waarna hij ter aarde stort.

Terwijl de arme man op de grond kronkelt, gaat ook nog zijn bom af. De bom was niet vakkundig in elkaar geknutseld, want ook de explosie overleeft hij. Om het karwei af te maken, wordt de vermeende zelfmoordterrorist doorzeefd met kogels.


Dat dit kan in het Midden-Oosten!

LOL nu bereikbaar met één toets

Fast Finger Keyboards heeft een toetsenbord ontwikkeld waar de gemiddelde Instant Messenger-fan jaloers op kan zijn. Het toetsenbord beschikt over een ABC-indeling welke omgeschakeld kan worden in de voor de meeste mensen bekende QWERTY-layout. Daarnaast zijn de functietoetsen uitgerust met bekende IM-afkortingen zoals CYA, BRB, ASAP en LOL. Ook ontbreken sneltoetsen voor e-mail, browser en media functies niet.

Het USB-toetsenbord is te vinden op Amazon.com voor $21,99 en is alleen verkrijgbaar in rood.

Fast fingertoestenbord

Fast fingertoestenbord

Fast fingertoestenbord

Uitslag Everton FC - Sporting Lissabon

Vanavond stond er al een wedstrijd in het kader van de Europa League op het programma. Om 18:45 uur werd er afgetrapt voor het duel tussen Everton FC en Sporting Lissabon. De andere wedstrijden staan voor donderdagavond op het programma. Hieronder volgen de karakterstieken van de eerdergenoemde confrontatie.

Everton FC

2 - 1

Sporting Lissabon

 35' Pienaar
 49' Distin
   87' Veloso (pen)
 
 Gele kaart: João Moutinho, Carrico (Sporting Lissabon)
 Rode kaart: Distin (86) (Everton FC)
 
Stadion: Goodison Park, Liverpool
Arbiter: Ceferin
 
Opstelling:   Opstelling:
Howard
Baines
Yobo
Saha (Bilyaletdinov/82)
Donovan
Arteta (Rodwell/78)
Distin
Cahill (Yakubu/62)
Neville
Pienaar
Osman
  Rui Patrício
Mendes
Carrico
Izmailov
Tonel
Fernández (Saleiro/67)
Grimi
Veloso
João Moutinho (Djalo/67)
Liedson
Abel

 

Keeloperatie bij Hofland

Feyenoorder Kevin Hofland ondergaat deze week in het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam een operatie aan zijn keel. De verdediger heeft last van een infectie aan zijn amandelen. Hij is een paar weken uitgeschakeld.

Aanvaller Sekou Cissé hoopt eind deze week weer aan te sluiten bij de groepstraining. De Ivoriaan klaagde in zijn eerste seizoen bij Feyenoord voortdurend over pijn in zijn grote teen. De Afrikaanse miljoenenaankoop heeft inmiddels een ontstekingsremmende injectie gekregen. Volgens de medische staf van Feyenoord heeft Cissé last van een geïrriteerd teengewricht en een aangetaste slijmbeurs. Trainer Mario Been opperde eerder deze week dat zijn kwakkelende spits jarenlang op te smalle schoenen heeft gespeeld. Cissé heeft die suggestie inmiddels krachtig van de hand gewezen.

Ook Karim El Ahmadi en Diego Biseswar, die beiden aan het duel zondag met FC Utrecht (0-0) een enkelblessure overhielden, kunnen eind deze week weer meetrainen met de selectie van Feyenoord.

Prijzen tickets ijshockeyfinale lopen flink op

Vandaag start misschien wel het meest belangrijke toernooi van de Spelen, die van de ijshockeymannen. Velen kijken nu al uit naar de finale die op de laatste dag van de Spelen wordt gespeeld. Er moet echter wel diep in de buidel worden getast om een plaatsje te bemachtigen op de tribune.

Op de ticketveilingsite van VANOC, het organisatiecomité, worden inmiddels bedragen van 63.000 euro geboden voor vier toegangskaarten voor de finale op 28 februari. Er is nog echter hoop voor de mensen die minder te besteden hebben; er zijn ook nog kaarten in de aanbieding voor ‘slechts' een kleine 1800 euro.

 

Bonnie St. Claire in duet met Gerard Joling

Gerard Joling heeft Bonnie St. Claire gevraagd om een duet met hem op te nemen. Een cover van haar liedje 'Morgen Wordt Alles Anders' komt op de cd van Gerard Joling te staan.

"Gerard Joling belde mij op: Bon, vind je het leuk om met mij een duet op te nemen?", vertelt St. Claire vandaag in Shownieuws. "Ja, tuurlijk, zei ik. Het is een heel gezellig nummer. Ik geloof ook dat het de bedoeling is dat er ook wat publiek bijkomt. Een echte meezinger", vindt Bonnie. "Het komt op het album van Gerard te staan."

St. Claire heeft zelf geen concrete plannen voor een album. De 60-jarige zangeres is momenteel druk bezig aan een autobiografie. "Een echt album komt er voorlopig niet. Het idee is wel, als het boek uitkomt, om er nog een single aan te koppelen."

Bonnie gaat het met Gerard Joling doen (foto: Novum)

Gloednieuwe Lamborghini boort zich in nieuwe Ferrari

Twee bezoekers van een Zuid-Afrikaanse bruiloft zullen het feestje niet gauw vergeten. De receptie heeft hen enkele tonnen gekost. De beide auto's van de heren, een hagelnieuwe Ferrari en een gloednieuwe Lamborghini, zijn namelijk op elkaar gebotst.

De 'Lambo', een Murcielago LP640, behoort toe aan een veroordeelde huurmoordenaar met minstens zes doden op zijn naam. De man heeft 72 jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen maar is onlangs dankzij politieke gratie vrijgelaten. De bestuurder van de Ferrari F430 is niet bekend.

Beide heren bezochten een VIP-huwelijksreceptie voor de familie van de regerende politieke partij in het Zuid-Afrikaanse KwaZulu-Nata. Ineens klapte de gele Lamborghini bovenop de knalrode Ferrari.

Toen mensen naar de plek van het ongeval renden om foto's te maken van de twee gecrashte supercars, werden de beide bestuurders kwaad en probeerden ze de fotografen naar verluidt te slaan. Toch heeft een heldhaftig persoon nog enkele foto's weten te maken. Deze zijn hier te zien.

Miles Edgeworth in Ace Attorney Investigations trailer

Op 19 februari komt de spin-off Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth uit. In dit spel zal je niet als Apollo of Pheonix spelen, maar als, zoals de naam al doet vermoeden, Miles Edgeworth. Het spel speelt zich voor én na Trials and Tribulations af en zal anders in elkaar zitten dan de games uit de main-serie. Zo zal je spelen in een third-person-perspectief en zal je aanwijzingen op een andere manier moeten ontdekken. Hieronder staat een trailer van de game waarin je een eerste indruk van de personages kunt krijgen. Ze spreken Japans, maar de ondertiteling is gewoon Engels.

  

Een nieuw Florence te zien in Assassins Creed II: Bonfire of the Vanities

Ubisofts Christophe Grandjean heeft via Twitpics vanmorgen twee screenshots van Assassin's Creed II: Bonfire of the Vanities laten zien.

In het eerste screenshot zien we Ezio een moordpoging ondernemen tegen de monnik Saconarola die de Appel van Eden in zijn handen heeft. In het onderste plaatje is Ezio het nieuwe stadsdeel van Florence aan het bezichtigen. Niet als toerist, maar natuurlijk verdekt op een dak, zoals we nu wel gewend zijn van hem.

Ezio heeft een nieuwe sprong tot zijn beschikking. Hopelijk gaat Ubisoft nog verklaren waarom we een nieuwe beweging krijgen in een uitbreiding die plaatsvindt vóór het einde van het orginele verhaal, waar de sprong niet beschikbaar is.

De DLC zal vanaf 18 februari beschikbaar zijn.

ACII DLC

ACII DLC

Vino: "Als ik sorry moet zeggen, doe ik dat"

Alexandr Vinokourov is nog altijd niet zeker van deelname aan de Tour de France. Door zijn ploeg Astana zal hij ongetwijfeld worden opgesteld, maar het is nog onzeker of de Tour-organisatie de Kazak laat meedoen. Vino is in ieder geval bereid een knieval te doen.

"Als ik van de organisatoren pardon moet zeggen, als ze daarop wachten, dan zal ik sorry zeggen," zei Vinokourov."Ik hoop nog altijd dat ik kan meedoen. Ik heb het imago van mijn sport niet bevuild".

Toen hij in 2007 werd gepakt op een bloedtransfusie, werden daar blijkbaar fouten gemaakt die alleen Vinokourov heeft gezien. "Het systeem zoekt niet uit waarom en hoe iets ontstaat. Ze hebben gezegd: doping. Ik ging geen miljoenen uitgeven aan advocaten. Ik zei: ok, als jullie denken dat het dat is."

Landis ontkent in hackerzaak

Floyd Landis zegt dat hij niks te maken heeft met het hacken van een AFLD computer. Dit zegt de Amerikaan in een e-maill naar de Los Angeles Times, waarin hij reageert op de beschuldigingen van het Fransse Antidopingagentschap van gisteren.

"Of Arnie iets misdaan heeft, daar doe ik geen uitspraak over, " aldus Landis over het gerucht dat het IP-adres van de hacker overeenkwam met dat van zijn coach Arnie Backer. "Maar áls dat al het geval was, ben ik daar hoe dan ook nooit op de hoogte van geweest."

"Dit lijkt een zoveelste voorbeeld van gemanipuleerd bewijs van een Frans labo dat een Amerikaanse burger het niet gunt zich te verdedigen."

Neuner pakt goud op achtervolging

Magdalena Neuner heeft zojuist de olympische titel veroverd op de bialton bij het onderdeel tien kilometer achtervolging. De Duitse wist optimaal te profiteren van haar tweede plaats op de sprint.

Neuner moest tweemaal de strafronde in net als sprint-winnares Anastasia Kuzmina. Uiteindelijk had Neuner, die een snellere langlaufster is, tien seconden voorsprong op de Slowaakse Kuzmina, die het zilver pakte. De Française Anne-Marie Brunet, die foutloos bleef, eiste het brons voor zich op.

Opvallend was de prestatie van Tora Berger te noemen. In de sprint werd de Noorse 33e, maar ze finishte uiteindelijk als vijfde. De Duitse Kati Wilhelm, die titel vier jaar geleden pakte, moest nu genoegen nemen met een twaalfde stek.

Prince of Persia vergt uiterste van de Wii

Ubisoft heeft enkele details over de nieuwe Prince of Persia, The Forgotten Sands, vrijgegeven. De uitgever stelt dat deze aflevering, naast een eigen verhaallijn, een soepele en een grafisch indrukwekkende spelervaring op de Wii zal zijn.

Vanaf 18 mei zal de game verkrijgbaar zijn voor de Xbox 360, PS3 en Wii. Waar de prins in de PS3 en Xbox 360 versies op reis gaat naar het koninkrijk van zijn broer, zal hij op de Wii een mysterieus rijk gaan verkennen. Hij zal zijn acrobatische kunsten nodig hebben om te overleven en zijn krachten over het zand gebruiken om verborgen paden te kunnen ontdekken. Evenals de PS3 en Xbox 360 zal hij de beschikking hebben over magische natuurkrachten.

Volgens het persbericht van Ubisoft zal Prince of Persia, The Forgotten Sands de Wii goed op de pijnbank leggen, vergelijkbaar met een high-end orginele Xbox titel. Het wachten is op de eerste bewegende beelden van de Wii versie voordat die conclusie getrokken kan worden.

Prince of Persia, Forgotten Sands

Prince of Persia, Forgotten Sands

Xboxer voorkomt bloedbad op school

Een aanslag op een Amerikaanse school is verijdeld door een Canadese Xbox-gamer, laat de Vancouver Sun weten. Toen een jongen op de Xbox Live!-dienst zijn plannen en doelwitten onthulde twijfelde de gamer uit Port Alberni (British Columbia) geen moment en alarmeerde de gamer de autoriteiten. Ook bij Microsoft werd actie ondernomen door de bevoegde dienst.

De Canadees speelde samen met vijf anderen een spel op de Xbox. Eén van de vijf sprak over het neerschieten van zijn klasgenoten op een middelbare school in Texas. Hij liet zijn medegamers heel gedetailleerd weten hoe hij te werk zou gaan en noemde daarbij zelfs de namen van zijn doelwitten.

De Canadees ging hem hier vragen over stellen, waarna de jongen uitlogde. Dit was reden genoeg voor de Canadees om de politie op de hoogte te stellen van het bizarre gesprek. Zij wisten met de hulp van de 'online politie' van Microsoft de jongen uiteindelijk te traceren in San Antonio waar de lokale politie hem oppakte.

Wapens van een marinier

De verdachte zou volgens WOAI-TV (een nieuwszender in San Antonio) van plan zijn om de wapens van een bevriende marinier te krijgen. Een zwangere klasgenote en zijn beste vriend zouden het doelwit zijn van zijn actie en hij vroeg zich alleen nog af hoe lang de politie erover zou doen om ter plaatse te komen. De jongen wilde volgens een politierapport een dermate groot bloedbad aanrichten dat 'hij op de voorpagina's zou belanden en de mensen hem voor altijd zouden herinneren'.

Volgens de schooldirectie is de jongen 'berouwvol' en was er geen sprake van een echte dreiging. De jongen is wel voor onbepaalde tijd van school gestuurd.

Nauwe samenwerking met politie

Een woordvoerder van Microsoft heeft laten weten dat het bedrijf geen commentaar kan geven op specifieke gevallen. Hij laat wel weten dat Microsoft nauw samenwerkt met de politie als dit mogelijk is. "We sporen klanten die vinden dat bepaalde gedragingen op Xbox Live! bedreigend of crimineel zijn, enerzijds aan de politie te rapporteren, en anderzijds onze ingebouwde hulpmiddelen te gebruiken."

Rabobank enige Nederlandse ploeg in Tirreno

Rabobank heeft als enige Nederlandse wielerploeg een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan de koers Tirreno-Adriatico. Skil-Shimano en Vacansoleil ontbreken op de lijst met 22 deelnemende ploegen.

Afgelopen jaar was Vacansoleil nog wel aanwezig in de Italiaanse koers. De 45e editie die dit jaar op 10 maart zal starten in Livorno, staat in het teken van de onlangs overleden wielrenner Franco Ballerini. 

De zesdaagse koers zal eidingen in San Benedetto del Tronto. De totale lengte van het parkoers, waar geen tijdrit in is opgenomen, bedraagt 1247 kilometer.

Death Track komt naar de PS3

Gaijin Entertainment heeft bevestigd dat het Death Track: Resurrection gaat porten voor de PS3. Het spel was vorig jaar al uitgegeven voor de PC door 1C.

Death Track: Resurrection speelt zich in de toekomst af, wel na Wereldoorlog III.  We gaan racen in steden zoals Parijs, Tokio en het Vaticaanstad. Spelers kunnen punten te verdienen door te winnen of verschillende stunts te doen. Die punten worden gebruikt voor upgrades aan je auto's en wapens. Zo kun je de volgende races winnen door je tegenstander gewoonweg te snel af te zijn, of door ze te vernielen.

Death Track

Wederopbouw Haïti kost miljarden

Het gaat zeker 8 tot 14 miljard dollar (5,9 - 10,3 miljard euro) kosten om Haïti weer op te bouwen sinds de verwoestende aardbeving. Dit blijkt uit een onderzoek van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IADB) dat vandaag werd vrijgegeven.

Volgens de officiële cijfers zijn bij de alles verwoestende aardbeving 230.000 mensen om het leven gekomen. Relatief gezien is deze aardbeving daarmee de meest dodelijke natuurramp ooit, aangezien er zeker 23.000 mensen om het leven kwamen per miljoen inwoners. De tweede ramp op de lijst, de aardbeving die Nicaragua in 1972 trof, kende 'slechts' een zesde dodelijke slachtoffers per miljoen inwoners.

Niet alleen in mensenlevens, maar ook economisch gezien heeft de aardbeving grote schade aangericht laat de IADB weten. Volgens economen bedraagt de schade zeker 7 of 8 miljard dollar (5 tot 6 miljard euro) meer dan het bruto binnenlands product (bbp) van het straatarme land.

IJsmeester Thialf: "Dit kan ons ook overkomen"

De problemen met de dweilmachines afgelopen nacht in Vancouver zouden overal kunnen voorkomen, zelfs in Heerenveen. De zegt Janbart Brijker, één van de ijsmeesters van Thialf, vandaag.

"Ik ben de laatste om te zeggen dat het hier niet kan gebeuren. Elke machine, wat voor motor er ook in zit, kan kapotgaan." Tijdens de eerste dweil voor de 500 meter gingen twee ijsmachines kapot. IJsmeester Mark Messer besloot uiteindelijk een reservemachine de piste op te sturen. Die bleek echter niet gereed te staan en moest worden teruggestuurd. "Dat kan natuurlijk echt niet," aldus Brijker.

Rutten: "Hamburger SV is favoriet"

Fred Rutten geeft hoog op van Hamburger SV. De trainer van PSV ontmoet de Duitse topclub donderdag in het kader van de Europa League en is duidelijk over wie op papier de sterkste is.

"HSV is favoriet. De club heeft ongelooflijk veel potentie. Met dit team kan het in de Bundesliga en in Europa tot het einde spelen om de titel", aldus Rutten in het Hamburger Abendblatt. De trainer is ook onder de indruk van de opmars van Eljero Elia.

"Hij doet er veel aan om elke dag beter te worden. Hij investeert veel, wil altijd leren. Het doet me goed dat hij ook fysiek in de Bundesliga stand kan houden." Rutten is echter ook onder de indruk van zijn PSV. "Het team heeft een sterk karakter, dat merk ik in de kleedkamer en ook op het veld. Alleen op die manier kan men prestaties neerzetten, die zowel in Nederland als in Europa buitengewoon zijn."

Bij het dagdromen in aanloop naar het mooie affiche keert de teleurstelling over het misgrijpen van Ruud van Nistelrooy weer terug. "Het klopt dat we in oktober met zijn zaakwaarnemer over een terugkeer hebben gesproken. Natuurlijk hadden we Ruud graag naar huis gehaald. Hij heeft gekozen voor HSV, dat kan je hem niet kwalijk nemen. We moeten zijn beslissing accepteren."

Politie zet onruststokers op de trein

Een groep van 35 'carnavalsvierders' is gisteravond door de Bredase politie op de trein naar huis gezet. De politie kreeg namelijk een tip dat de groep uit Dordrecht buiten de stad relletjes wilde veroorzaken.

In de binnenstad van Breda, in de Potkantsteeg, bleek de groep om kwart voor zes al betrokken te zijn bij een opstootje. Hierop werd de groep onder politiebegeleiding naar het station gebracht, waar ze rustig in de trein naar Dordrecht stapten.

Kruys vertrekt bij FC Dordrecht

Gert Kruys vertrekt na dit seizoen als trainer van FC Dordrecht. Dit heeft de club uit de Jupiler League op zijn website bekend gemaakt.

Kruys is bezig aan zijn vierde seizoen bij FC Dordrecht. De afgelopen drie jaren haalde hij twee keer de nacompetitie, maar bezet nu pas de tiende plaats. "We gaan er alles aan doen om ook dit jaar de play-offs te bereiken", aldus de trainer.

Kruys heeft naar eigen zeggen nog geen nieuwe club, maar inmiddels gaat al het gerucht dat FC Zwolle interesse zou hebben.

'Eén meldkamer voor alle hulpdiensten'

Als het aan minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) ligt, komt er uiteindelijk één meldkamer voor alle hulpdiensten. Hiermee moeten de ruim twintig regionale meldkamers van de politie, brandweer en ambulances vervangen worden. Ter Horst wil wel dat de meldkamer over drie locaties verspreid wordt, om uitval bij onderhoud en storingen te voorkomen.

Ter Horst doet haar voorstel in een brief aan het Veiligheidsberaad, dat bestaat uit alle burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio. Volgens Ter Horst kan het inrichten van één landelijke meldkamer zorgen voor een betere kwaliteit bij de hulpverlening bij incidenten, rampen en crises en dit alles tegen lagere kosten.

Meldkamers zijn het informatie- en coördinatieknooppunt wanneer het gaat om de dagelijkse afhandeling van incidenten, maar ook bij rampen en crises. Momenteel verschillen de werkprocessen en inrichting van de verschillende meldkamers dusdanig van elkaar, dat zij niet optimaal kunnen functioneren. Er is namelijk te weinig standaardisatie en onderlinge uitwisselbaarheid.

Nieuwe ontwikkelingen, zoals de toekomstige invoering van cell broadcast (alarmering via gsm), Burgernet en Amber Alert vereisen standaardisatie en onderlinge uitwisselbaarheid. Ook zal een meldkamer geavanceerde voorzieningen moeten hebben om foto's en filmpjes te kunnen verwerken die het publiek tijdens een incident maakt. Het hebben van één landelijke meldkamer (verspreid over drie locaties) kan hier een grote bijdrage aan leveren, meent Ter Horst.

Engelse termen taboe bij Deutsche Bahn

Om reizigers en politici tegemoet te komen hebben de Duitse spoorwegen vandaag aangekondigd dat ze anglicismen uit hun communicatie zullen bannen. De baas van de Deutsche Bahn, Rüdiger Grube, heeft vandaag in een brief aan CSU-afgevaardigde Ernst Hinsken laten weten dat zij 'hun woordenschat zullen herzien'.

De woorden die vanaf heden niet meer gebruikt zullen worden door de Deutsche Bahn zijn onder meer 'hotline' (telefonische inlichtingen), 'flyer' (brochure) en 'counter' (loket). Ook de dienst 'call-a-bike', dat staat voor fietsenverhuur aan het station, zal een nieuwe, Duitse, benaming krijgen. De woorden 'Intercity' en 'Bahn-card' (vervoersbewijs) zullen echter niet wijzigen.

Erika Steinbach, een conservatieve CDU-politica, heeft laten weten dat zij tevreden is met de maatregel. Volgens haar worden de Duitsers namelijk te veel blootgesteld aan 'Denglish' (een mengelmoes van zowel Duitse als Engelse woorden). Ook transportminister Peter Ramsauer (CSU) heeft laten weten dat er op het ministerie van Transport minder anglicismen gebruikt zullen worden. Werkgroepen heten dus niet langer 'task-forces', zakelijke reizen worden geen 'travel management' meer genoemd en seminars zullen geen 'inhouse meetings' meer heten.

Update: Opvolger Nintendo DS al in handen van developers

Nintendo gaat de nieuwe DS onthullen tijdens het Game Developers Conference 2010 dat gehouden wordt van negen tot dertien maart. Een anonieme bron, werkend bij een grote uitgever, heeft dit gerucht de wereld in geholpen. Volgens de persoon zijn sommige ontwikkelaars al begonnen met nieuwe games voor het nog aan te kondigen platform.

Nintendo heeft natuurlijk al ontkennend gereageerd op dit gerucht. Toch geeft het te denken. Het regent de laatste tijd al geruchten. Meest opvallende staat in het laatste nummer van het Official Nintendo Magazine. Er staat een teaser naar hun volgende nummer, waarin het blad een grote onthulling zou gaan doen. Het blad komt uit op twaalf maart, tijdens het GDC dus.

Nintendo heeft uitnodigingen rondgestuurd voor het Q1 Media Summit evenement dat 24 februari in San Francisco zal plaatsvinden. Volgens de uitnodiging zal het een dag zijn vol presentaties, demo's en hands-on gameplay zijn. Zou het iets met hardware van doen hebben? Of zal dit media event in het teken staan van Super Mario Galaxy 2, de aangekondigde Zelda voor de Wii of Metroid: Another M? Hoe dan ook, Nintendo staat in de belangstelling de komende maand.

 

Update: Volgens CVG zal het apparaat niet tijdens de GDC onthuld worden. Hun bron zegt dat een prototype van het apparaat wel bij de Pokemon Company, de makers van de Pokemon reeks, ligt. Volgens de bron heeft het apparaat motion control, vergelijkbaar met de iPhone. Als dat zo is, kunnen we in ieder geval Pikachu verwachten, maar moeten we de DS dan weggooien om een Pokeball te simuleren?

 

Nintendo DS 2 mock up
Zou het er zo uitzien?

 

Vrouw bevalt in vliegtuig

Een wel heel bijzondere bevalling vond er afgelopen zondag plaats. Aan boord van het vliegtuig van de Boliviaanse vliegmaatschappij TAM is een kindje geboren. Een woordvoerder van TAM heeft vandaag laten weten dat het kind tot haar 21ste verjaardag gratis vliegtickets krijgt als geboortegeschenk.

Het toestel was onderweg naar de Boliviaanse hoofdstad La Paz toen het meisje -twee weken te vroeg- geboren werd. Bij de bevalling waren een arts en verpleegkundige aanwezig die toevallig aan boord waren op dat moment. Zowel de moeder als het kindje maken het uitstekend. Als gebaar naar de vliegtuigmaatschappij heeft het meisje de naam Tami gekregen.

Darksiders demo op komst

Vigil Games' geliefde action-adventure Darksiders krijgt alsnog een demo, kondigde David Adams trots aan. Het wordt er eentje van niet minder dan 90 minuten gameplay en zal het volledige Twilight Cathedral-level bevatten. Dit uitdagende level zit bomvol met puzzels, stukken uitrusting, en het herbergt ook 2 boosaardige bosses: de demon Jailer en de vleermuis-achtige Tiamat. Adams zei een tijdje geleden nog dat er geen demo zou komen, maar daar is hij klaarblijkelijk op terug gekomen. Gamers kunnen de demo downloaden via Xbox Live of Playstation Network op 25 februari.

Darksiders is een single-player action-adventure ontwikkeld door Vigil Games, en uitgegeven door THQ. Hierin speel je als War, één van de vier horsemen van de apocalypse. Het spel kwam op 8 januari uit en werd door de pers algemeen goed ontvangen (hier de review). Het vervolg staat al op de planning en komt in 2012 uit.

The Jailer

The Jailer, de eerste van de twee boss-battles in deze demo. 

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 7

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

De wedstrijd tussen Swansea City en Newcastle United is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Bij Swansea stond Dorus de Vries tussen de palen en bij Newcastle mocht Patrick van Aanholt de gehele wedstrijd meedoen. Door dit gelijke spel staat Swansea vierde en blijft Newcastle bovenaan staan. Met invalbeurten van Gianni Zuiverloon en Andwélé Slory en een doelpunt van de eerstgenoemde wist West Bromwich Albion afgelopen dinsdag met 2-0 te winnen van Scunthorpe. Door deze overwinning staat West Bromwich Albion tweede met één punt achter koploper Newcastle United. Afgelopen weekend ging het wat minder met de club uit Birmingham. WBA, zonder Slory maar met Zuiverloon de hele wedstrijd in het veld, speelde met 2-2 gelijk in het FA Cup-duel tegen Reading.

Met KSV Roeselare gaat het nog steeds niet goed. Een nieuwe verliespartij tegen KV Kortrijk betekende dat Roeselare nog steeds op de laatste plaats staat. Anduele Pryor begon in de basis en werd na 71 minuten gewisseld en in de tweede helft mocht Samir El Gaaouiri zijn kunsten komen vertonen, maar veel hielp het niet, het werd namelijk 0-2 voor de ploeg uit Kortrijk.

Afgelopen woensdag kwamen Edson Braafheid en Glenn Loovens in actie voor Celtic in het competitieduel tegen Hearts. Celtic wist de partij te winnen door onder andere een doelpunt van Loovens, maar beide Nederlanders werden wel voor het einde van de wedstrijd gewisseld. Loovens viel uit met een blessure. Afgelopen zaterdag wist Celtic niet te winnen. In een spectalucaire wedstrijd tegen Aberdeen werd het 4-4. Wegens blessures van Loovens en Jos Hooiveld kwam alleen Edson Braafheid in actie. Braafheid schoot nog een vrije trap net over de lat. Door dit puntverlies blijft Celtic tweede staan met tien punten achterstand op de Glasgow Rangers.

In Australië won North Queensland Fury met Dyron Daal in de basis met 2-1 van Gold Coast United, waar Bas van den Brink de hele wedstrijd speelde. Ze blijven echter gewoon op de zevende stek staan. Brisbane Roar ging onderuit tegen Perth Glory met 2-0. Sergio van Dijk begon in de basis bij Brisbane maar werd in de 73ste minuut weer gewisseld. Aangezien afgelopen weekend de laatste speelronde werd afgewerkt, zullen er vanaf volgende week play-offs om het kampioenschap worden gespeeld. Sydney FC eindigde als eerste in de competitie en treft daardoor nummer twee Melbourne Victory. Deze twee ploegen spelen zowel een thuis- als een uitwedstrijd tegen elkaar. De winnaar hiervan plaatst zich voor de finale om het kampioenschap. De verliezer mag uitkomen in de voorfinale, een wedstrijd om een plekje in de uiteindelijke finale.

Nummer drie Gold Coast United, met Bas van den Brink, speelt één wedstrijd tegen nummer vier Wellington Phoenix, de enige club uit Nieuw-Zeeland. Gold Coast United speelt thuis, aangezien zij hoger eindigden dan Wellington Phoenix. De winnaar hiervan mag het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen nummer vijf Perth Glory, de ploeg van Victor Sikora, en nummer zes Newcastle Jets. Perth Glory speelt thuis, aangezien zij hoger eindigden dan Newcastle Jets. De ploeg die deze laatste wedstrijd weet te winnen, mag ook uitkomen in de voorfinale. De winnaar van deze voorfinale plaatst zich voor de finale en speelt om het kampioenschap van Australie.

Borussia Mönchengladbach won met 2-1 van 1.FC Nürnberg met Roel Brouwers en Marcel Meeuwis in de basis. Beide spelers speelden de hele wedstrijd, maar wisten niet tot score te komen. Gladbach staat momenteel op een elfde plaats in de Bundesliga. Arminia Bielefeld heeft de uitwedstrijd bij hekkensluiter Rot Weiss Ahlen met 0-1 gewonnen. Michael Lamey stond bij Bielefeld in de basis en pakte twee gele kaarten, waardoor hij kort na rust mocht vertrekken. Met tien man wisten de bezoekers toch op 0-1 te komen en hielden deze voorsprong vast. Daarmee duwden ze Rot Weiss Ahlen, waar Julian Jenner niet binnen de lijnen kwam, nog meer in de problemen. De ploeg zag de achterstand op de voorlaatste, FSV Frankfurt, groeien tot drie punten. Bielefeld behield door de overwinning het zicht op de top-drie. De achterstand op koplopers Sankt Pauli en 1. FC Kaiserslautern, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, bedraagt vijf punten.

Apoel Nicosia heeft afgelopen speelronde goede zaken gedaan in de strijd om het Cypriotische kampioenschap. De koploper won zelf met 1-4 van Apep Pitsilia, al kwam de ploeg nog wel met 1-0 achter. Deze achterstand werd echter voor rust nog ongedaan gemaakt. Een kwartier voor tijd viel Joost Broerse in bij APOEL en met hem binnen de lijnen wist de lijstaanvoerder naar een 1-4 winst uit te lopen. Concurrent en stadsgenoot Omonia Nicosia liet twee dure punten liggen tegen middenmoter EN Pilimnia en staat daardoor met twee punten achterstand derde. Anorthosis Famagusta profiteerde ook van het puntverlies van Omonia, aangezien de ploeg, waar Jeffrey Leiwakabessy niet binnen de lijnen kwam, met 1-3 won van Ethnikos Ahnas. Door dit resultaat nam Anorthosis de tweede plek over van Omonia. De achterstand op koploper APOEL bedraagt, met nog vijf speelronden te gaan, slechts één punt. APOEL heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed.

Kiplagat kan wereldtitel niet verdedigen

Florence Kiplagat heeft zich moeten afmelden voor de wereldtitel cross. Deze wedstrijd van acht kilometer wordt volgende maand gehouden in het Poolse Bydgoszcz.

De 23-jarige Kiplagat kan daardoor haar wereldtitel niet verdedigen. Reden voor de afwezigheid van de Keniaanse is een hamstringblessure.

Deze blessure liep ze vorig jaar augustus op tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Berlijn.

Lopez: "Valles welkom bij US F1"

Jose Maria Lopez zou blij zijn als Team US F1 Adrian Valles kiest als zijn teamgenoot. De Argentijn tekende onlangs bij de nieuwe Formule 1-renstal, maar wacht nog altijd op een teamgenoot en een bolide. De auto moet volgens de planning volgende week klaar zijn.

Valles won vorig seizoen het Superleague Formula-kampioenschap en Lopez erkent dat hij met de Spanjaard dan een sterke teamgenoot zal krijgen. "Ik wil vanwege verschillende redenen Adrian wel hebben als teamgenoot. Hij is jong, getalenteerd en heeft veel ervaring. Daarnaast ken ik hem uit de tijd dat we samen in het Renault Development Programme zaten," zei Lopez tegen Marca.

"Het is dan ook lastig om over een andere rijder te moeten praten. Vaak moet je ze beoordelen op de auto's waarin ze gereden hebben en de teams waarbij ze gezeten hebben. Adrian heeft het in alle categorieën waarin hij gereden heeft goed gedaan en dat laat zien dat hij talent heeft."

Het lijkt er op dat US F1 geen Europese tests uit gaat voeren, maar voor Lopez is dat geen probleem. "Het is het waard. Ik heb er hard voor gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en ik heb al veel meegemaakt. Het is de kans om terug te keren op het hoogste niveau van de motorsport. Ik zal alles geven om in de Formule 1 te blijven."

Halsema: slechte Irak-informatie weegt zwaar

In aanloop naar de politieke steun aan de Amerikaanse inval in Irak in 2003 is de Tweede Kamer drie keer onjuist en drie keer onvolledig geïnformeerd. Dat stelde GroenLinks-leider Femke Halsema vandaag in het debat over het rapport van de commissie-Davids waarin de besluitvorming rond het Irakbesluit is onderzocht. Ze rekent premier Jan Peter Balkenende, die toen en nu het kabinet leidde, de slechte informatievoorziening aan het parlement zeer zwaar aan.

SP-fractievoorzitter Agnes Kant vertrouwt er vooralsnog niet op dat het niet nog eens misgaat. Ze vindt dat het kabinet rond de besluitvorming om de Amerikaanse inval in Irak in 2003 politiek te steunen de Tweede Kamer en de bevolking heeft misleid.

Voor de D66-fractie is het een zwaarwegend punt dat er destijds geen volkenrechtelijk mandaat was voor de inval in Irak. Ook vindt D66 het ernstig dat het kabinet de Kamer volgens de commissie-Davids op twee fundamentele punten onvolledig heeft geïnformeerd. "Welke conclusie trekt u?", vroeg Pechtold aan premier Jan Peter Balkenende.

Wordt het rapport van de commissie-Davids zijn 'ende'? (foto: FOK!)

'Waterman mogelijk naar Noorse competitie'

Boy Waterman vervolgt zijn loopbaan mogelijk in Noorwegen. De doelman, die bij ADO Den Haag niet op speelminuten kan rekenen, is op dit moment op proef bij Viking Stavanger. De Noorse ploeg is momenteel op trainingskamp in Spanje.

Viking wil de voormalig jeugdinternational mogelijk nog voor de start van de Noorse competitie, die 15 maart weer begint, vastleggen.

Waterman staat nog onder contract bij AZ, maar wordt door de club uit Alkmaar uitgeleend aan ADO Den Haag. Aangezien Robert Zwinkels en Barry Ditewig de vaste eerste en tweede keus zijn van trainer Raymond Atteveld, kan Waterman niet op speeltijd rekenen.

AZ heeft daarom met ADO Den Haag besloten om Waterman een kans te geven om bij Viking een contract af te dwingen. Dit liet een woordvoerster van de Haagse club vandaag weten.

Rapper Dio opgepakt na exhibitionistisch 'grapje'

Dio heeft vrijdag een paar uur vastgezeten na een avondje uit in Amsterdam. De rapper kreeg het aan de stok met twee agenten te paard. Toen Dio als grapje zijn billen liet zien aan de politiemannen was de maat vol en moest hij mee naar het bureau. De rapper kan zelf wel lachen om het incident.

Toen de kroegen sloten besloten Dio en zijn vrienden een feestje op straat te vieren. "Van het een kwam het ander. We waren dronken en zongen liedjes. Voor we het wisten stonden er twee politiepaarden naast ons", legt Dio uit. De agenten maanden de groep tot stilte en vertrokken weer. "Ik was zo dronken, dus ik liet mijn billen zien en voordat ik het wist hoorde ik die paarden weer naar me toe galopperen."

De artiest werd in een politieauto meegenomen naar het bureau en werd daar acuut herkend door dienstdoende agenten. "Hé, dat is Dio, riepen ze", vertelt de 21-jarige rapper. "Doe maar relaxed, zeiden ze. Ik werd in de cel gezet en heb even geslapen. Daarna mocht ik weer naar huis."

De grap van de rapper leverde een straf op voor openbare dronkenschap en belediging van een ambtenaar in functie. "Ik kreeg een boete van driehonderd euro en ik moet voorkomen." Zonde vindt Dio dat allerminst. "Dit is iets wat ik een keer wilde meemaken. Dit kan ik later aan mijn kinderen vertellen."

Willem II laat Veloso naar Roemenië vertrekken

Leonardo Veloso vervolgt per direct zijn voetbalcarrière in Roemenië. De vleugelverdediger van Willem II heeft in goed overleg met de Tilburgse club besloten de samenwerking te beëindigen. De 22-jarige Braziliaan stapt over naar CFR Cluj, maakten de Brabanders vandaag bekend.

"Er is voor Leonardo te weinig toekomstperspectief bij Willem II", lichtte technisch directeur Henry van der Vegt toe. "Hij komt nauwelijks meer aan spelen toe. Daarom is het voor beide partijen het beste dat we tot deze overeenstemming zijn gekomen."

Veloso begon zijn voetbalcarrière bij het Braziliaanse Atlético Mineiro. In januari 2008 maakte hij de overstap naar Willem II. Hij speelde in totaal veertig competitiewedstrijden voor de Tilburgers. Onbekend is hoeveel Cluj voor Veloso betaalt.

Capcom wil Street Fighter IV op PSP

Gisteren verkondigde Capcom al dat Street Fighter IV volgende maand op de iPhone en iPod Touch  zal verschijnen, en vandaag verklapt Project Manager Natsuki Shiozawa in haar blog dat zij een psp-versie wel ziet zitten. Met geweldige fighters als Tekken  en SoulCalibur op de psp vindt ze dat Street Fighter IV zeker niet mag ontbreken. Een mening die ze deelt met veel van haar Capcom-collega's.

Momenteel is het team bezig de laatste hand te leggen aan Super Street Fighter IV op de PS3 en 360, die eind april in de rekken zal liggen, en daarna hoopt ze dan ook zo snel mogelijk aan de psp-uitvoering te kunnen beginnen.

screenshot

Vervuilde kaas doodt zes mensen

Zeker zes mensen zijn om het leven gekomen door kaas die met de Listeriabacterie was vervuild. De slachtoffers zijn vier Oostenrijkers en twee Duitsers. De kaas kwam uit de Oostenrijkse regio Stiermarken.

De mensen stierven vorig jaar maar de samenhang met de besmette kaas is pas onlangs vastgesteld, aldus het Oostenrijkse ministerie van Volksgezondheid en het Duitse Robert Koch-instituut vandaag. Het bedrijf dat de kaas maakt, Prolactal, staakte vandaag meteen de productie.

De supermarktketen Lidl nam de kaas van de firma uit de schappen, meldden Duitse media.

Vervuilde kaas doodt zes mensen (foto: FOK!)

Ahmadinejad waarschuwt Westen om sancties

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft het Westen gewaarschuwd zijn land geen sancties op te leggen. Op een persconferentie in Teheran dreigde hij vandaag met een ongekend antwoord, "waardoor de westerse regeringen spijt zullen krijgen".

De uitspraken van Ahmadinejad zijn een reactie op de rondreis van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, door de Golfregio. Zij probeert onder meer in Saudi-Arabië steun te krijgen voor nieuwe VN-sancties tegen Iran.

Washington maakt zich zorgen over het nucleaire programma van het Iraanse bewind. Teheran wil uranium verrijken, naar eigen zeggen voor kernenergie. Maar het Westen vreest dat de islamitische republiek in het geheim werkt aan een atoombom.

Ahmadinejad waarschuwt Westen om sancties (foto: FOK!)

Ambtenaar vecht 8 jaar lang voor 7,99 euro

Een Duitse ambtenaar heeft acht jaar lang een juridisch gevecht geleverd om tabletten van 7,99 euro vergoed te krijgen. Vandaag kreeg hij definitief nul op het rekest. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg vindt dat de ambtenaar misbruik heeft gemaakt van het recht om juridisch bezwaar te maken.

De man uit het Oost-Duitse Frankfurt aan de Oder stapte in 2002 naar de rechter, omdat hij geen vergoeding kreeg voor magnesiumtabletten die door zijn arts waren voorgeschreven. De overheid beschouwt dergelijke tabletten echter niet als medicijn. De ambtenaar klaagde tot het hoogste Duitse hof en kwam uiteindelijk in Straatsburg terecht.

Hij zou ruim 4500 euro per maand verdienen, meldden Duitse media.

Perfect Dark XBLA komt 17 maart, Game Room de 24e

Tijdens het X10-evenement maakte Microsoft al bekend dat er in maart enkele Xbox Live Arcade-titels uit zouden komen, waaronder de langverwachte remake van Perfect Dark. Nu, enkele dagen later, zijn de precieze dagen van release bekend gemaakt.

Microsoft begint maart met de release van Toy Soldiers, op 3 maart kunnen we deze game voor 1200 Microsoft punten aanschaffen. Toy Soldiers is een tower defense-game waarin je zelf de controle over kunt nemen van jouw torens. De game speelt zich af in een Eerste Wereldoorlog-setting, maar dan met plastieken mennekes.

Op 10 maart kunnen we Scrap Metal binnenhalen voor 1200 punten, een top-down racer in de stijl van Death Race. De makers van de game zitten ook achter de verslavende ninja-game N+ en bieden met Scrap Metal iets redelijk exclusiefs, namelijk 3D ondersteuning.

17 maart komt Perfect Dark dan eindelijk, voor 800 punten haal je deze gepimpte remake van de Nintendo 64 klassieker in huis. Veel meer woorden ga ik hier niet vuil maken aan de game, veel gamers wachten al jaren met smart op een remake en 17 maart zullen hun wensen in vervulling gaan.

Als laatste release van maart zal op de 24e de Xbox Game Room gelanceerd worden, een virtuele arcade die wekelijks nieuwe klassieke arcade-games zal krijgen. Bijzonder is dat games ook éénmalig te spelen zijn (net als vroeger) voor 40 Microsoft punten, maar ook te downloaden zijn (240 punten voor alleen op de Xbox of PC of 400 punten voor zowel op de PC als Xbox 360). De eerste dertig titels waarmee de Game Room zal lanceren zijn ook al enige tijd bekend.

 Perfect Dark

Perfect Dark zoals deze op 17 maart zal verschijnen.

Proflicentie BV Veendam in gevaar

BV Veendam raakt haar proflicentie waarschijnlijk kwijt als geldschieter Jans Norder door de rechter in het gelijk wordt gesteld. De club probeert via een rechtszaak het voormalig bestuurslid te dwingen om zijn verplichtingen na te komen.

Beide partijen troffen elkaar dinsdag in de rechtbank. Volgens Veendam moet Norder voor alle tekorten van de club garant staan. Norder beweert echter dat de garantstelling is gedaan door Norder Consultancy B.V., dat niet genoeg geld heeft om aan de vordering te voldoen.

De geldschieter, die eerder al 1,4 miljoen euro in de club stak, beweert bovendien dat het bestuur van BV Veendam daarvan op de hoogte was. Als Norder gelijk krijgt van de rechter, komt daarmee de proflicentie van de Eerstedivisionist in gevaar. De club heeft de garantstelling namelijk gebruikt om een sluitende begroting op te stellen.

Aankomende vrijdag doet de rechter uitspraak. Norder gaf tegenover Voetbal International al aan dat hij de rechtszaak absoluut wil winnen. "Ik ga onmiddellijk in hoger beroep als de uitspraak in mijn nadeel is."

Nick & Simon willen België veroveren

Nick & Simon zijn vastbesloten om onze zuiderburen in te pakken met hun Volendamse klanken. Na een tripje richting de sneeuw met collega's voor de opnames van de realitysoap 'Sterren in de Sneeuw' was België aan de beurt. "Terug in Nederland begon de voorbereiding op ons doel om België te 'veroveren'", schrijft Simon op de website van het duo.

"Meerdere malen zijn we richting onze zuiderburen gereisd om daar op radio, TV en digitale zenders onze exclusieve single 'Door Jou' te laten horen", vertelt de Volendammer. De bezoekjes lijken hun vruchten af te werpen. Volgens Simon zijn de reacties 'fantastisch'. De single is vanaf maandag verkrijgbaar in België.

Het duo gaat nu eerst naar Canada. "Ik vraag me af waaraan we het allemaal hebben verdiend, maar op dit moment maken we ons op voor onze Olympische Spelen-reis naar Vancouver waar we twee keer optreden in het Holland Heineken House", schrijft een enthousiaste Simon.

Nick & Simon willen België veroveren (foto: FOK!) 
 

Dochter burgemeester Kiev in Parijs beroofd

De dochter van de burgemeester van Kiev is beroofd toen zij per auto onderweg was van de luchthaven Charles de Gaulle naar Parijs. Er werd voor vier miljoen euro aan juwelen buitgemaakt. Dat heeft zij vandaag tegen de Franse politie gezegd.

Een woordvoerder van de gefortuneerde burgemeester ontkende het voorval direct, omdat het de familie in verlegenheid zou kunnen brengen. Dochter Kristina Tsjernovetski is voorzitter van een liefdadigheidsorganisatie die door Kiev wordt gesponsord. Daarbij gaan veel Oekraïners zwaar gebukt onder de gevolgen van de economische recessie.

Een man zou maandag de luxe auto van Tsjernovetski hebben opengebroken op het moment dat die stilstond op een snelweg ten noorden van Parijs. Hij zou er met haar handtas, met daarin dure ringen en oorbellen, vandoor zijn gegaan.

Oppositie uit zware kritiek op Balkenende

De linkse oppositie in de Tweede Kamer heeft zware kritiek op met name premier Jan Peter Balkenende (CDA) over diens rol bij de Nederlandse steun aan de Irak-oorlog. Dat bleek vandaag tijdens het Kamerdebat over het rapport-Davids.

GroenLinks, D66 en de SP verwijten Balkenende dat hij een onderzoek jarenlang heeft tegengehouden, en dat hij nu de voornaamste conclusies niet wil onderschrijven. De oppositiepartijen vinden dat Balkenende moet erkennen dat de Tweede Kamer verkeerd is geïnformeerd en dat hij ten onrechte steun heeft gegeven aan de Irak-oorlog.

GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema sluit een motie van wantrouwen tegen Balkenende niet uit. Volgens SP-fractievoorzitter Agnes Kant heeft Balkenende 'het vertrouwen van de Tweede Kamer en van de bevolking ernstig geschaad'.

Volgens CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel is de Tweede Kamer juist niet verkeerd geïnformeerd, al had de informatievoorziening wel beter gekund. Ook heeft de commissie-Davids definitief aangetoond dat Nederland niet stiekem militair betrokken was bij de oorlog, zei Van Geel.

Wilders beschuldigt het CDA ervan dat zij door de knieën zijn gegaan voor de PVDA en slechts de conclusie Davids onderschrijven om te voorkomen dat het kabinet zou zijn gevallen.

Het debat duurt naar verwachting nog tot vanavond laat.

Judoka Vuijsters laat Grand Prix schieten

Grim Vuijsters (+100 kg) komt komend weekend niet in actie bij de wereldbekerwedstrijden in Düsseldorf. De Brabander is nog herstellende van een enkelblessure, een maand geleden opgelopen tijdens een trainingskamp in Zuid-Korea.

Na de Grand Slam van Parijs, waar Vuijsters tweede werd, onderging de judoka een mri-scan. Uit de scan bleek dat de huidige nummer twee van Europa kampt met een spierscheuring.

Badmintonvrouwen beginnen goed aan EK

De Nederlandse badmintonvrouwen hebben op het Europees landenkampioenschap in Polen de eerste wedstrijd gemakkelijk gewonnen. Letland werd zonder gameverlies met 5-0 opzij gezet.

Nederland treedt aan zonder Judith Meulendijks. Zij heeft een geschil met de badmintonbond over het materiaal waarmee ze wil spelen.

De andere groepswedstrijd leverde winst op voor Wit-Rusland: 3-2 tegen Finland.

Nominaties BAFTA Awards 2009 bekend

BAFTA

Enkele dagen geleden berichtten we dat er gestemd kon worden voor de BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) GAME award 2009, vandaag zijn de nominaties voor de andere categorieën bekend.

De BAFTA geeft elke jaar prijzen uit aan games die in verschillende categorieën excelleren, zoals het beste gebruik van geluid, bester verhaal in een spel en de beste artistieke mijlpaal. De nominaties voor de awards van 2009 zijn nu bekend, terwijl er nog steeds gestemd kan worden op de GAME award 2009, een award voor het meest populaire spel.

De volledige lijst met nominaties is hieronder te bewonderen:

Best Action Game:

# Assassin's Creed II
# Batman: Arkham Asylum
# Call Of Duty: Modern Warfare 2
# inFAMOUS
# Left 4 Dead 2
# Uncharted 2: Among Thieves

Best Artistic Achievement:

# Assassin's Creed II
# Batman: Arkham Asylum
# Call Of Duty: Modern Warfare 2
# Flower
# Street Fighter IV
# Uncharted 2: Among Thieves

Best Game:

# Assassin's Creed II
# Batman: Arkham Asylum
# Call Of Duty: Modern Warfare 2
# FIFA 10
# Left 4 Dead 2
# Uncharted 2: Among Thieves

Best Family Or Social Game:

# The Beatles: Rock Band
# Buzz! Quiz World
# EyePet
# Guitar Hero 5
# New Super Mario Bros Wii
# Wii Sports Resort

Best Gameplay:

# Assassin's Creed II
# Batman: Arkham Asylum
# Call Of Duty: Modern Warfare 2
# New Super Mario Bros Wii
# PixelJunk Shooter
# Uncharted 2: Among Thieves

Best Handheld Game:

# Gran Turismo PSP
# LittleBigPlanet PSP
# LocoRoco: Midnight Carnival
# Mario and Luigi: Bowser's Inside Story
# Professor Layton And Pandora's Box
# Scribblenauts

Best Multiplayer Game:

# Battlefield 1943
# The Beatles: Rock Band
# Call Of Duty: Modern Warfare 2
# Halo 3: ODST
# Left 4 Dead 2
# Uncharted 2: Among Thieves

Best Original Score:

# Assassin's Creed II
# Batman: Arkham Asylum
# Call Of Duty: Modern Warfare 2
# Harry Potter and the Half Blood Prince
# PixelJunk Shooter
# Uncharted 2: Among Thieves

Best Sports Game:

# Colin McRae: DiRT 2
# FIFA 10
# Football Manager 2010
# Forza 3
# Wii Fit Plus
# Wii Sports Resort

Best Story In A Game:

# Assassin's Creed II
# Batman: Arkham Asylum
# Broken Sword - Shadow of the Templars: The Director's Cut
# Brutal Legend
# Dragon Age: Origins
# Uncharted 2: Among Thieves

Best Strategy Game:

# Command and Conquer 3: Uprising
# Empire: Total War
# FIFA Manager 10
# Football Manager 2010
# Halo Wars
# Plants vs Zombies

Best Use Of Audio:

# Batman: Arkham Asylum
# Call Of Duty: Modern Warfare 2
# DJ Hero
# Flower
# Left 4 Dead 2
# Uncharted 2: Among Thieves

Best Use Of Online Features:

# Battlefield 1943
# Call Of Duty: Modern Warfare 2
# FIFA 10
# LIttleBigPlanet PSP
# Singstar TakeThat
# Uncharted 2: Among Thieves

BAFTA Ones To Watch Award In Association With Dare To Be Digital:

# Colour CodedMurray Sinclair, Faye Wright, Liam Wong, Sean Donnelly, Nnanna Kama (PixelPirates)
# Quick as Thieves: William Wright, Michael Doig, Andrew Knight, Jamie MacKinnon, Lee Cresswell (Gentleman of Fortune)
# Shrunk!: Vykintas Kazdailis, Andrew Macdonald, Michael Cummings, Jacek Wernikowski, Stuart Kemp (The Butterflyers)

Arsenal zonder Arshavin, Almunia en Gallas naar Porto

Arsenal is met een gehavende spelersgroep afgereisd naar Porto, waar The Gunners woensdag FC Porto ontmoeten in de achtste finale van de Champions League. De club uit Noord-Londen heeft op haar officiële website de achttien namen bekendgemaakt.

Andrei Arshavin, Alex Song, William Gallas, Eduardo da Silva en doelman Manuel Almunia zijn in Londen achtergebleven. Bovendien kan Arsenal geen beroep doen op de langdurig geblesseerde Robin van Persie, Johan Djourou en Kieran Gibbs.

Door de afwezigheid van Almunia wordt de plaats onder de lat waarschijnlijk ingenomen door Lukasz Fabianski. De Italiaan Vito Mannone is als tweede keeper meegereisd naar Portugal. In het centrum van de verdediging lijkt Sol Campbell de voorkeur te krijgen boven Mikael Silvestre.

Ondanks de lange blessurelijst is er ook goed nieuws voor manager Arsène Wenger, want de Fransman kan wel weer beschikken over Carlos Vela. De Mexicaan is hersteld van een knieblessure.

Seedorf: "We moeten Rooney afstoppen"

Vanavond staan de eerste duels uit de achtste finales van de Champions League op het programma. AC Milan, met Clarence Seedorf en Klaas-Jan Huntelaar in de gelederen, zal het in eigen huis mogen opnemen tegen Manchester United.

Tegenover Sky Sports vertelde onze Seedorf: "Niet de loting die we wilden. Maar het is belangrijk dat we er in geloven en vechtlust tonen." Hij ziet zeker kansen tegen de Engelse grootmacht: "De sleutel tot succes zal onze verdediging zijn. Als we United van het scoren kunnen afhouden dan hebben we goede kansen in de return."

Ook Seedorf weet dat Wayne Rooney op dit moment de man in vorm is bij Manchester United: "Rooney is in een spectaculaire vorm. Het is erg belangrijk dat we hem stoppen. We hebben video’s van hem bekeken. Om hem uit de wedstrijd te spelen zullen we 200 procent moeten geven en het middenveld moeten domineren, zodat ze hem niet kunnen inspelen."

Tot slot schat Seedorf zijn eigen ploeg niet lager in dan de ploeg van Sir Alex Ferguseon: "Ik vind het niet verrassend dat de meeste mensen United de favoriet vinden, maar ik denk dat de kansen fifty-fifty zijn."

Tatoeagefolder 'in strijd met goede smaak'

De folder van Het Nieuwe Rijk waarin mensen worden opgeroepen om hun burgerservicenummer op hun arm te laten tatoeëren, is in strijd met de goede smaak en het fatsoen. Dat oordeelt de Reclame Code Commissie.

Eind vorig jaar ontstond ophef over de folder, die onder meer in de vier grote steden werd verspreid. De makers wilden protesteren tegen de centrale opslag van vingerafdrukken die worden genomen bij het uitgeven van nieuwe paspoorten. Mensen wier vingerafdrukken waren afgenomen, konden zogenaamd gratis hun burgerservicenummer laten tatoeëren.

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld (CDA) deed tevergeefs aangifte tegen de makers vanwege discriminatie en valsheid in geschrifte. Op de folder prijkt een logo dat op het officiële logo van het rijk lijkt. Bijleveld noemde de folder smakeloos, omdat die associaties oproept met de Holocaust, toen gevangenen in concentratiekampen een identificatienummer op hun arm kregen getatoeëerd.

Volgens het OM was echter geen sprake van strafbare feiten, maar eerder van 'smakeloze persiflage'. De Reclame Code Commissie oordeelt nu dat de folder 'onvoldoende als reclame' herkenbaar is. In de folder had moeten staan wie de makers zijn.

De commissie oordeelt verder dat Het Nieuwe Rijk een direct verband legt tussen nieuwe maatregelen van de overheid en nazipraktijken. Dit overschrijdt de 'grenzen van het toelaatbare'. De makers wordt dan ook geadviseerd niet meer op deze wijze te werk te gaan, aldus de Reclame Code Commissie.

De reclamecodecommissie kan overigens niets afdwingen.  Zij kan slechts adviseren.

Brand verwoest Amstelveense woning met wietplantage

Een grote brand heeft vanmorgen een woning in Amstelveen in as gelegd. In de woning werd een wietplantage gevonden, meldt de brandweer. Niemand raakte gewond.

De brand brak omstreeks 08.00 uur uit in het souterrain van de woning aan de Amsterdamse weg. Mede doordat er veel hout in de woning was verwerkt, kon het vuur snel om zich heen grijpen. Het vuur verspreidde zich door de hele woning en richtte op elke etage enorme schade aan.

Alle bewoners van naastgelegen panden konden zich volgens de brandweer zelf in veiligheid brengen. De brandweer wist met de inzet van veel materieel te voorkomen dat het vuur oversloeg. Wel hebben naburige woningen rook- en waterschade opgelopen.

De politie sluit brandstichting niet uit, maar moet de oorzaak nog onderzoeken. De wietplantage stond in het souterrain. Aangezien van de plantage niets over is, is moeilijk vast te stellen hoe groot die was, zegt een woordvoerder van de politie. Vooralsnog zijn geen aanhoudingen verricht, maar de politie sluit niet uit dat dit op zeer korte termijn wel gaat gebeuren.

Sea Shepherd-kapitein vast op Japans schip

Paul Bethune, de kapitein van een boot van de milieuorganisatie Sea Shepherd, zit vast op het Japanse schip Shonan Maru 2. Bethune wordt naar Japan overgebracht om zich daar voor de rechter te verantwoorden, werd vandaag vanuit Tokyo gemeld.

Bethune klom maandag aan boord van de Shonan Maru 2, die deel uitmaakt van de Japanse walvisvaartvloot. De Nieuw-Zeelander wilde de kapitein aansprakelijk stellen voor de vernieling van de Ady Gil. Dit futuristisch uitziende actieschip zonk na een aanvaring door de Shonan Maru 2.

Bethune wilde volgens Sea Shephard de kapitein van het schip een rekening van drie miljoen dollar presenteren. Ook wilde hij als burger de kapitein 'arresteren' op verdenking van poging tot doodslag op de zes bemanningsleden van de Ady Gil.

Het Japanse Instituut voor Walvisonderzoek, dat de walvisjacht voor 'wetenschappelijke doeleinden' organiseert, bestempelde de actie van Sea Shepherd tot een publiciteitsstunt. De Nieuw-Zeelandse premier John Key noemde de actie van Bethune 'ronduit gevaarlijk'.

Het Japanse ministerie van visserij zei vandaag dat Bethune naar Japan wordt overgebracht om daar terecht te staan wegens het wederrechtelijk betreden van een Japans schip en wegens molest. Hij kan daarvoor veroordeeld worden tot een maximumstraf van drie jaar gevangenis en een boete van honderdduizend yen (ruim achthonderd euro). De vraag is nog even of hij aan boord van de Shonan Maru 2 blijft totdat het schip over enkele weken naar Japan terugkeert of dat hij naar een havenstad wordt gebracht om vandaar naar Japan te worden overgevlogen.

Paus weigert pedofiele bisschoppen te ontslaan

Paus Benedictus XVI wil dat Ierse bisschoppen eerlijk omgaan met het schandaal rond seksueel misbruik door Ierse geestelijken. Dat heeft een woordvoerder van het Vaticaan gezegd. Een opmerkelijke top in het Vaticaan over seksueel misbruik eindigde vandaag.

De top was erop gericht het vertrouwen van katholieken in de kerk te herstellen, maar dat kreeg gisteren wederom een knauw toen duidelijk werd dat het Vaticaan niet van plan is een naar Ierland gestuurde gezant voor een Ierse parlementaire commissie te laten getuigen. De commissie onderzoekt het doofpotschandaal dat het seksueel misbruik omhult.

De paus riep bisschoppen die zich aan kinderen vergrepen hebben gisteren op de schuld op zich te nemen voor hun zonden. Hij weigerde echter schuldige bisschoppen te ontslaan, tot grote woede van hun slachtoffers.

Vancouver vandaag

De vijfde dag van de Olympische Spelen in Vancouver is aangebroken. Wederom een dag waarop de vele sporters hun best doen om prijzen te winnen. In deze post vind je het overzicht van de Nederlanders die in actie komen en natuurlijk de tijden waarop je de televisie zou kunnen aanzetten om naar de spelen te kijken.

Overzicht evenementen:

Tijdstip Sport Onderdeel Medaille
18:00 uur Curling, mannen Engeland - Zweden nee
18.00 uur Curling, mannen Noorwegen - Canada nee
18.00 uur Curling, mannen Verenigde Staten - Duitsland nee
18.00 uur Curling, mannen Zwitserland - Denemarken nee
19:00 uur Snowboarden Kwalificatie cross vrouwen nee
19:30 uur Biatlon 10 km achtervolging, vrouwen ja
21:00 uur IJshockey, mannen Verenigde Staten - Zwitserland nee
21:15 uur Snowboarden Cross vrouwen ja
21:45 uur Biatlon 12,5 km achtervolging, mannen ja
22:00 uur Rodelen Derde run singles, vrouwen nee
22:00 uur Langebaanschaatsen Eerste 500 meter, vrouwen nee
23:00 uur Curling, vrouwen Verenigde Staten - Japan nee
23:00 uur Curling, vrouwen Denemarken - Zweden nee
23:00 uur Curling, vrouwen Duitsland - Rusland nee
23:00 uur Curling, vrouwen Canada - Zwitserland nee
23:30 uur IJshockey, vrouwen Rusland - Verenigde Staten nee
23:50 uur Rodelen Vierde run singles, vrouwen ja
23:52 uur Langebaanschaatsen Tweede 500 meter, vrouwen ja
01:15 uur Kunstschaatsen Korte kur, mannen nee
01:30 uur IJshockey, mannen Canada - Noorwegen nee
04:00 uur Curling, mannen Verenigde Staten - Noorwegen nee
04.00 uur Curling, mannen Canada - Duitsland nee
04.00 uur Curling, mannen China - Frankrijk nee
04:00 uur IJshockey, vrouwen Finland- China nee
06:00 uur IJshockey, mannen Rusland - Letland nee

 

Welke Nederlanders komen er in actie:
De Nederlandse schaatsvrouwen komen vandaag in actie op de kortste afstand. Annette Gerritsen en Margot Boer zullen voor de plaatsen op het podium mee gaan strijden, terwijl Laurine van Riessen en Thijsje Oenema gaan voor de ereplaatsen.

Welke prominenten komen er in actie:
Vandaag zullen vele toppers in actie komen. Bij de snowboardcross bij de vrouwen is er één uitgesproken favoriete: de Amerikaanse Lindsey Jacobellis. De zilveren medaillewinnares van Turijn won al zes maal de X-games op het spektaculaire onderdeel. Bij Het rodelen lijkt naar de Duitse Tatjana Hüffner de grote favoriete voor de titel. Ze heeft na twee runs een voorsprong van 0,05 seconde op de Oostenrijkse Nina Reithmayer. De rest van de vrouwen staat al op een grotere achterstand. Tenslotte zijn er bij het langebaanschaatsen drie uitgesproken favorietes voor de titel op de 500 meter. Wereldrecordhoudster Jenny Wolf moet het opnemen tegen de Chinese Beixing Wang en de Zuid-Koreaanse Sang-Hwa Lee.

Ook de biatlonatleten komen weer in actie Winnares van de sprint bij de vrouwen Anastasia Kumina mag op de 10 kilometer achtervolging als eerste van start gaan, maar grote favoriete voor het goud is Magdalena Neuner die één seconde later start. Mogelijk dat de Zweedse Helena Jonsson of een van de anderen nog uit het achterveld op weet te rukken. De mannen leggen de 12,5 kilometer af. De Fransman Vicent Jay mag, dankzij de gouden medaille op de sprint, als eerste starten, met vlak achter zich aan Emil Hegle Svendsen die gebrand is om het goud te pakken. Ole Einar Bjørndalen moet ver uit het achterveld komen en lijkt daardoor kansloos voor een medaille.

TV-uitzendingen:

Tijd Zender Programma
18:00 Eurosport Diverse evenementen + herhaling
18:50 uur ZDF Olympia Live
19:00 uur Nederland 1 Olympische spelen LIVE
01:55 Eén Diverse evenementen
06:00 RTL 7 Edwin Evers staat op in Vancouver
07:00 Nederland 1 Olympische samenvattingen

Kubica: "We boeken progressie"

Robert Kubica is erg blij dat het Formule 1-team van Renault deze winter veel vooruitgang heeft geboekt. De Pool zegt dat er deze weken nog meer in het vat zit voor de komende testsessies. Deze week zal hij vrijdag en zaterdag op het circuit van Jerez gaan rijden. Vitaly Petrov komt morgen en donderdag in actie voor het Franse team.

"Door het slechte weer hebben we minder tijd op de baan kunnen doorbrengen dan gepland, maar desondanks hebben we al wel veel progressie kunnen boeken. We hebben gelukkig een auto die niet al te gevoelig is. Dat maakt het gemakkelijker om een goede set-up te vinden. De komende tests krijgen we nog een paar nieuwe onderdelen, waardoor de wagen nog beter zou moeten gaan aanvoelen en nog sneller zou moeten worden. We gaan dus de goede kant op," zei Kubica over de R30 die afwijkt van de bolides van de concurrenten.

De Pool houdt zich tijdens de tests niet bezig met waar Renault staat ten opzichte van de andere teams. "Ik heb eigenlijk nog geen aandacht besteed aan wat de andere teams aan het doen zijn. Ik ga volledig op in waar ik zelf mee bezig ben. Want ook al hebben we een goede auto, er valt altijd nog wel wat te verbeteren. We weten aan welke punten we nog moeten werken en we steken onze energie liever daarin dan in het rijden van de snelste tijden tijdens de wintertests."

Gerritsen: "Ik voel de zenuwen"

Annette Gerritsen begint vanavond aan haar Olympische Spelen in Vancouver. De Nederlandse schaatsster verschijnt dan aan de start van de 500 meter en neemt het in de eerste shifting op tegen de Japanse Nao Kodaira.

"Ik weet dat ik er alles aan gedaan heb," begint Gerritsen, die duidelijk last heeft van zenuwen. "Ik weet dat ik in vorm ben. Maar het moet in de wedstrijd allemaal precies kloppen en dat is heel spannend. Ik voel de zenuwen. Ik weet nu al dat ik voor de start nerveuzer zal zijn dan normaal."

Toch laat Gerritsen zich door de spanning niet van de wijs brengen. "Zenuwen zijn goed. Je kunt ze positief gebruiken, zodat je scherper bent," zegt de schaatsster van de Control-formatie. Om de zenuwen enigszins de baas te zijn, stippelt ze haar ideale race een aantal keer per dag in haar gedachten uit. "In de trainingen probeer ik die ideale momenten zoveel mogelijk te voelen. Steeds losse stukjes: een start, een versnelling in een bocht, zodat ik voor de wedstrijd precies weet wat ik moet doen en hoe dat voelt."

Grieperige Totti niet mee met Roma naar Athene

AS Roma kan donderdag tegen Panathinaikos niet beschikken over Francesco Totti. De Italiaanse sterspeler heeft knieproblemen en is nu ook nog ziek geworden.

Totti kan door een blessure aan zijn knie niet volledig met de groep meetrainen. Dinsdag moest hij de training vroegtijdig staken door griepverschijnselen. De vedette zal daarom niet met zijn team meereizen naar Athene.

De afwezigheid van Totti is slecht nieuws voor AS Roma, dat het clubicoon dit seizoen al tien keer zag scoren in de Europa League. Julio Baptista staat waarschijnlijk in de basis, nu Il Capitano niet op tijd fit is.

Roma kan donderdag echter wel weer beschikken over Philippe Mexès, die de afgelopen weken afwezig was door een blessure. Ook Matteo Brighi en Mirko Vucinic lijken van trainer Claudio Ranieri een basisplek te krijgen.

'Henry gaat komende zomer nieuwe club zoeken'

De dagen van Thierry Henry bij FC Barcelona lijken geteld. De Fransman heeft de afgelopen drie wedstrijden geen minuut gespeeld en hij lijkt niet meer voor te komen in de toekomstplannen van trainer Pep Guardiola.

Liefst dertien spelers van Barça hebben dit seizoen meer minuten gemaakt dan Henry. De aanvaller heeft slechts 910 minuten achter zijn naam staan, waarin hij maar tweemaal scoorde. Titi kampt dit seizoen ook veel met blessures.

Volgens Marca gaat Henry daarom komende zomer op zoek naar een nieuwe club. Guardiola geeft immers steeds vaker de voorkeur aan jonge talenten als Pedro Rodriguez en Bojan Krkic.

Thierry Henry is in Catalonië aan zijn derde seizoen bezig. Met Barça won hij in 2009 alle zes de hoofdprijzen die een club binnen één jaar kan winnen. Onlangs werd de voormalige Arsenal-ster al gelinkt aan een transfer naar Manchester City, waar hij herenigd zou worden met oud-ploeggenoten Kolo Touré, Emmanuel Adebayor en Patrick Vieira.

Contador: "Ben nog niet zo goed als vorig jaar"

Alberto Contador begint zijn nieuwe wielerjaar morgen met de Ronde van de Algarve. Afgelopen jaar was deze etappekoers ook de eerste wedstrijd van de Spanjaard, die zich op deze manier op Parijs-Nice wil voorbereiden.

De Franse sportkrant L'Équipe was benieuwd naar de conditie van Contador. "Ik kom met een behoorlijk niveau aan de start, maar ben toch nog niet zo goed als vorig jaar het geval was," liet de Spanjaard weten.

"In 2009 had ik er een vrij intensieve stage in Groot-Brittannië opzitten, maar dat hebben we dit jaar niet gedaan. Door het slechte weer in Madrid heb ik bijgevolg nog niet zo veel kilometers gemaakt als vorig jaar. Ik zit met mijn 63,5 kilogram nu twee kilogram boven mijn streefgewicht."

Van Bommel praat in maart over nieuw contract

Bayern München en Mark van Bommel starten in maart de onderhandelingen over een nieuw contract. Dit heeft de ploeg uit Beieren vandaag laten weten. De huidige overeenkomst met de voormalig speler van PSV loopt na dit seizoen af.

Naast Van Bommel gaat Bayern München ook met Franck Ribéry om de tafel zitten. Eerder slaagde de Duitse formatie er al om in de overeenkomsten met Hans-Jörg Butt, Holger Badstuber, Daniel van Buyten en Thomas Müller open te breken en te verlengen.

PVV krijgt spoeddebat over afkopen Marokkanen Gouda

Kamerlid Sietse Fritsma heeft vandaag een spoeddebat met minister van der Laan aangevraagd -en gekregen- over het schandaal rondom Marokkaanse straatterroristen, die rond de jaarwisseling in Gouda werden afgekocht.

De groep Marokkanen die eerder die maand nog mensen beroofden en bekogelden met ijsballen kregen meer dan 2000 euro cadeau voor een feest, zodat ze rond de jaarwisseling van straat zouden blijven.  Vijf van hen kreeg later ook nog een boekenbon

Volgens Sietse Fritsma kent de lafheid van de Goudse bestuurders geen grenzen: "Gouda capituleert voor het tuig en de slachtoffers van de terreur zien nu zelfs hun belastinggeld in de zakken van hun kwelgeesten terecht komen. Het is de wereld op zijn kop en ik ga van minister van der Laan eisen dat deze slappe PvdA-integratiemethode wordt omgezet in een keiharde aanpak van dit Marokkaans tuig."

Fritsma wil bovendien dat de verantwoordelijke bestuurders uit eigen zak het verspilde belastinggeld compenseren.

'Toyota legt productie in VS tijdelijk stil'

De Japanse autofabrikant Toyota, die geteisterd wordt door verschillende technische problemen, legt de productie bij twee fabrieken in de Verenigde Staten tijdelijk stil. Daarmee probeert het concern de opgelopen voorraden door de gedaalde autoverkopen in de VS weg te werken. Dat heeft de Japanse krant Tokyo Shimbun vandaag bericht.

De productie van de sedanmodellen Camry en Avalon in de fabriek in Kentucky wordt vier dagen stilgelegd. In Texas, waar de Tundra pick-uptrucks van de band rollen, wordt de productie tien dagen gestaakt, aldus de krant. Toyota heeft recent miljoenen auto's, waaronder de populaire Prius, moeten terugroepen naar de garage met onder meer remproblemen en euvels met gaspedalen.

Boete voor zwartspaarders verdubbeld

De boete voor mensen die hun zwarte spaargeld aangeven bij de fiscus, gaat per 1 juli omhoog naar dertig procent. Dat heeft staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) vandaag aangekondigd.

Nu is de boete nog vijftien procent. Wie zijn zwarte spaargeld in het buitenland niet aangeeft en wordt betrapt, moet driehonderd procent betalen. Tot 1 januari was er helemaal geen boete, maar moest een 'zwartspaarder' alleen achterstallige belasting betalen, plus rente.

Vorig jaar biechtten zwartspaarders in totaal zo'n 2,2 miljard euro aan verzwegen spaargeld op.

Doden bij busongeluk in Italië

Een bus met Franse scholieren is vanochtend op een weg in Toscane, in Noord-Italië, over de kop geslagen. Eén scholier en twee volwassen inzittenden van de bus zijn bij het ongeluk om het leven gekomen. Voorts zijn er twintig gewonden. Dit heeft de Italiaanse politie bekendgemaakt.

De bus met scholieren was vanuit de Franse Dordogne vertrokken voor een schoolreisje naar Florence. Het ongeluk voltrok zich rond 05.30 uur in de buurt van Massa, zo'n honderd kilometer ten noordwesten van Florence. Er zaten 52 scholieren en vijf docenten in de bus. De bus had twee chauffeurs.

De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. Getuigen zagen dat de bus tegen de vangrail klapte, van de weg raakte, kantelde en in een greppel terecht kwam.

Sante Maria del Fiore, de dom van Florence (foto: FOK!)

 

Geen einde AOW-toeslag bij jonge partner

AOW'ers met een werkloze partner onder de 55 jaar krijgen ook na volgend jaar nog een partnertoeslag. De bedoeling was dat de toeslag volgend jaar wordt afgeschaft voor partners jonger dan 55 jaar, maar staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (CDA) ziet hier onder druk van de Tweede Kamer van af.

De Kamer vindt dat de regeling te snel wordt ingevoerd. Een getrouwde AOW'er krijgt bijna zevenhonderd euro per maand en nog eens dat bedrag als zijn partner niet werkt. Het kabinet wilde de toeslag voor jongere partners afschaffen, omdat die nog wel een goede kans zouden maken op de arbeidsmarkt.

Eerder werd al bekend dat de bezuiniging in 2014 maar 85 miljoen euro heeft opgeleverd in plaats van de gehoopte 170 miljoen euro. Er bleken minder jonge partners te zijn dan gedacht. Minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA) en Klijnsma kondigden toen al aan op zoek te gaan naar andere bezuinigingsposten.

In 2015 wordt de partnertoeslag helemaal afgeschaft voor alle mensen die 65 worden en in de AOW komen. Dat is in 1995 besloten. Vrouwen hebben tegenwoordig veel vaker een baan, waardoor de toeslag niet meer nodig zou zijn.

Geohot vs Sony round two

Afgelopen maand kwam George Hotz, op het internet ook wel bekend onder de naam Geohot, met het nieuws dat hij het voor elkaar gekregen heeft om volledige toegang te krijgen tot de hardware van de PlayStation 3. Het werkgeheugen kan door hem gelezen en beschreven worden en ook verkreeg hij op hypervisor niveau toegang tot de processor. In principe kan daarmee de gehele beveiliging van de huidige PlayStation 3 omzeild worden op het moment dat ook de encryptiesleutels gekraakt worden. Slecht nieuws voor Sony dus, maar aangezien de console intussen al ruim drie jaar op de markt is geeft dat wel aan dat Sony en IBM samen hun best gedaan hebben om er een lastige beveiliging in te bouwen.

Maar een patentaanvraag die ingediend is door medewerkers van IBM geeft wellicht aan dat Sony en IBM de handdoek nog niet in de ring gegooid hebben. Zoals Geohot al aangaf zou Sony door middel van een firmware upgrade het een en ander aan kunnen passen zodat zijn hack niet meer werkt. Het lijkt erop dat we dit over enige tijd dan ook mogen verwachten, hoewel de kans klein is dat deze aanpassing bij de officiële lijst updates and fixes genoemd gaat worden. Het patent is aangevraagd door Cell-engineers Masana Murase en Kanna Shimizu en de omschrijving in het patent luidt als volgt:

"A method, system, and computer-usable medium are disclosed for controlling unauthorized access to encrypted application program code. Predetermined program code is encrypted with a first key. The hash value of an application verification certificate associated with a second key is calculated by performing a one-way hash function. Binding operations are then performed with the first key and the calculated hash value to generate a third key, which is a binding key. The binding key is encrypted with a fourth key to generate an encrypted binding key, which is then embedded in the application. The application is digitally signed with a fifth key to generate an encrypted and signed program code image. To decrypt the encrypted program code, the application verification key certificate is verified and in turn is used to verify the authenticity of the encrypted and signed program code image. The encrypted binding key is then decrypted with a sixth key to extract the binding key. The hash value of the application verification certificate associated with the second key is then calculated and used with the extracted binding key to extract the first key. The extracted first key is then used to decrypt the encrypted application code."

Een hoop technische taal dus, over meerdere niveaus van encryptie, certificaten, sleutels en hashes. Wie het hele document door wil nemen kan hier terecht. Of de techniek die genoemd is in het patent daadwerkelijk gebruikt gaat worden om de PlayStation 3 nog beter te beveiligen, of dat dit mede bedoeld is om verdere pogingen om de console te hacken te ontmoedigen is moeilijk te zeggen. Maar het is wel waarschijnlijk dat we nog het een en ander mogen verwachten op dat gebied.

PlayStation 3

Samen juichen verhoogt winstkansen

Juichen is besmettelijk. Hoe overtuigender een sporter zijn succes viert en deelt met teamgenoten, hoe groter de kans dat het team wint. Dat blijkt uit onderzoek van Gert-Jan Pepping, universitair docent bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Pepping en zijn onderzoeksgroep bestudeerden een groot aantal strafschoppenreeksen bij belangrijke voetbalwedstrijden, maar alleen zo lang de stand gelijk was. Na elke benutte penalty werd de speler beoordeeld op de mate waarin hij blijdschap en trots uitte na het scoren.

Hieruit bleek dat de spelers die dit duidelijk uitten, bijvoorbeeld door hun armen hoog in de lucht te gooien, in de meeste gevallen tot het winnende team behoorden. "Met dat enthousiaste gedrag wordt het team aangestoken met een positieve instelling. En ook niet onbelangrijk, de tegenpartij voelt zich hierdoor juist minder zeker van zichzelf."

Wii Exclusive Fragile Dreams krijgt een Europese release

Rising Star Games heeft een Europese releasedatum voor Dreams Fragile: Farewell Ruins of the Moon aangekondigd. Deze Wii-exclusive RPG zal op 19 maart verkrijgbaar zijn. Het spel is al uit in Japan, waar het in de reviews goed onthaald wordt.

Fragile Dreams speelt zich af in een post-apocalyptisch Japan, waar geen menselijk leven lijkt te bestaan. Afgezien van Seto, een jonge jongen die op zoek is naar overlevenden. Onderweg zal hij moeten vechten met spoken en monsters.

De Wii-afstandsbediening wordt gebruikt als zowel een wapen als toorts. Met de toorts zul je onzichtbare geesten eerst moeten zoeken om ze daarna te bevechten. Door geluiden uit je controller wordt je gewezen op belangrijke items en locaties. 

Meer informatie over het spel is hier te vinden.

Fragile Dreams

Fragile Dreams

 

 

Rasmussen wil nog steeds Mexicaan worden

Michael Rasmussen speelt nog altijd met de gedachte om de Mexicaanse nationaliteit aan te nemen. Op die manier hoopt de Deen aan het WK in 2011, dat in Denemarken wordt verreden, deel te nemen.

De Deense wielerbond liet in een eerder stadium al weten Rasmussen niet meer af te vaardigen naar een kampioenschap. Dit heeft te maken met het feit dat de Deen twee jaar niet mocht koersen, omdat zijn where-abouts niet klopten.

De laatste strohalm voor Ramussen is dus de naturalisatie tot Mexicaan. De vrouw van de wielrenner is ook een Mexicaanse, waardoor de voormalig renner van Rabobank de mogelijkheid heeft om voor een dubbele nationaliteit te kiezen.

"Ik wil heel graag het wereldkampioenschap in eigen land rijden," aldus Rasmussen tegenover de Deense media. "Als dat niet kan als Deen, dan maar als Mexicaan."

Gent-Wevelgem met 40 kilometer ingekort

Gent-Wevelgem zal bij de komende editie met bijna veertig kilometer worden ingekort tot 219 kilometer. De organisatie van de wielerklassieker maakte dit vandaag bekend.

"Vanaf dit jaar wordt Gent-Wevelgem als ProTour-wedstrijd op de zondag tussen Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen gereden. De wedstrijd komt hiermee in de rij van de zes absolute topklassiekers in het voorjaar: Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik”, aldus organisator Flanders Classic. "Maar aangezien 2010 een overgangsjaar is en gelet op de kalender voor 2010, hebben we beslist om de wedstrijd in te korten. Dit in het belang van de renners, en in afwachting van een definitieve oplossing in 2011”.

Naast het verkorten van de koers zal het ook parkoers veranderen. "De finale van Gent-Wevelgem is voor een groot deel hertekend. Er komt een lus in Frankrijk bij, met een dubbele passage over Mont des Cats en Mont Noir. In totaal zijn er nu zestien hellingen, waardoor de tweede beklimming van de Kemmelberg nog meer dan vroeger voor een strenge selectie moet zorgen”.

Blom en Braamhaar fluiten in Europa League

Eric Braamhaar en Kevin Blom zullen komende donderdag een wedstrijd in het kader van de Europa League leiden. Dit heeft de Europese voetbalbond (UEFA) bekend gemaakt.

Braamhaar is in Engeland verantwoordelijk voor het duel tussen Liverpool en het Roemeense FC Unirea Urziceni. Blom pakt het vliegtuig naar Spanje en zwaait daar de scepter over de wedstrijd tussen Villarreal en VfL Wolfsburg.

Het is voor Braamhaar inmiddels de veertiende keer dat hij een wedstrijd in de Europa League mag leiden. Voor Blom is het de dertiende wedstrijd in de vervanger van de UEFA Cup.

Davis liet tweede 500 meter uit voorzorg lopen

Shani Davis heeft bij de Olympische Winterspelen de tweede omloop van de 500 meter uit voorzorg laten lopen. De Amerikaanse schaatser was bang om een blessure op te lopen.

"Hij wil vooral zeker zijn dat hij klaar is voor de 1.000 en 1.500 meter", zei zijn woordvoerder na afloop van de race. "Op de 500 meter loop je snel een blessure op en hij wilde het zekere voor het onzekere nemen."

Of het slechte ijs in de Richmond Olympic Oval voor Davis ook reden was om eerder te stoppen, is niet bekend. Tijdens de lange dweilpauze zei Davis dat de staat van de ijsvloer niet belangrijk is. "Slecht ijs is slecht ijs. Je moet je op alles voorbereiden." De Amerikaan wordt gezien als favoriet voor de 1.000 meter. Ook op de 1.500 meter worden zijn kansen hoog ingeschat.

Xbox Live binnenkort op telefoons

Microsoft heeft de integratie van Xbox Live en Zune services in het nieuwe Windows Phone 7 operating system bekendgemaakt.

De nieuwe technologie werd op het Mobile World Congress in Barcelona onthuld. Op Windows Phone 7 kun je Xbox Live games spelen en je avatar, achievements en profiel bereiken.

"Via Xbox Live kun je echt op elk moment met je vrienden spelen. Of je nu achter een PC of Xbox 360 console zit of met een telefoon rondloopt; het maakt niets uit!" aldus Microsoft-man Andrew Lees. "Al deze zaken staan met elkaar in verbinding waardoor je telefoon je digitale leven straks veel beter aanvult."

De eerste telefoons met Windows Phone 7 moeten dit najaar uitkomen.

 

Man stormt met mes politiebureau binnen

Een verwarde man met een mes is gisterenmiddag een politiebureau in Maastricht binnengerend. De 40-jarige Maastrichter bedreigde het aanwezige baliepersoneel en gedroeg zich agressief. Agenten slaagden er met pepperspray in de man te overmeesteren, meldt de politie vandaag.

Nader onderzoek wees uit dat de man al langer psychische klachten heeft en dat hij daarvoor onder behandeling staat. Een motief voor de actie is er voor zover bekend niet.

De man is aangehouden. Hij zit vast in het bureau aan de Prins Bisschopsingel.

Inflatie VK hoogst sinds november 2008

De inflatie in het Verenigd Koninkrijk (VK) begint behoorlijk op te lopen. Afgelopen januari bedroeg de inflatie op jaarbasis 3,5 procent, dat het hoogste getal is sinds november 2008.

De 'core inflatie', waarin volatiele prijzen als energie en voedsel niet zijn opgenomen, bedroeg vorige maand 3,1 procent versus januari 2009. Dit is de hoogste inflatie sinds het bijhouden van de core inflatie-gegevens sinds 1996.

Nucleaire optie
De inflatie wordt mede veroorzaakt door het beleid van de Bank of England (BoE). De Britse centrale bank heeft sinds het uitbreken van de crisis ongekende maatregelen genomen, zoals de rente op het historisch lage niveau van 0,5 procent te zetten, wat in het bestaan van de in 1694 opgerichte BoE niet is voorgekomen.

Ook gebruikte de BoE de 'nucleaire optie' door voor 300 miljard pond aan staatsobligaties op te kopen, oftewel de geldpers simpelweg aan te zetten.

Double deficit
De maatregelen moeten de economie van het Verenigd Koninkrijk revitaliseren, echter komt de economie nauwelijks uit de recessie. De Britten hebben net zoals de Grieken te maken met een double deficit, zowel een enorm begrotingstekort van 13 procent van het bruto binnenlands product alsmede een enorm handelstekort.

Vorige week werd bekend dat de Britten afgelopen december voor 7,3 miljard pond meer importeerden dan exporteerden. Ook het pond sterling staat al enige tijd onder zware druk. Het pond verloor zowel tegen de euro als de dollar ruim 20 procent van zijn waarde sinds 2007.

Op het matje
De gouverneur van de centrale bank, Mervyn King, moet nu verantwoording afleggen aan de Britse minister van Financiën Alistair Darling. Dit komt omdat de inflatie meer dan 1 procent verschilt met de target van 2 procent inflatie.


Het Verenigd Koninkrijk: Griekenland in het groot

CPB ziet groei in 2011 verder aantrekken

De groei van de Nederlandse economie zal in 2011 verder aantrekken naar 2 procent, blijkt uit vandaag bekendgemaakte voorlopige ramingen van het Centraal Planbureau (CPB).

Voor 2010 blijft het planbureau bij de vorige raming, van een BBP-groei van 1,5 procent. Ook de voorziene werkloosheid van 6,5 procent van de beroepsbevolking blijft ongewijzigd. Het begrotingstekort (EMU-saldo) voor 2010 wordt nu geraamd op 6,1 procent van het BBP, dat is 0,3 procentpunt meer dan bij de raming in december.

Het is de eerste keer dat het CPB een raming voor 2011 presenteert. Voor dat jaar voorziet het planbureau nu een groei van het BBP van 2 procent. De geraamde gemiddelde werkloosheid in 2011 is gelijk aan die voor 2010: 6,5 procent. Het begrotingstekort voor 2011 wordt geraamd op 4,7 procent van het BBP.

Duizenden zonder stroom door storingen

Ongeveer 2500 huishoudens ten westen van Utrecht hebben vandaag een aantal uren zonder stroom gezeten. Ook in Leeuwarden deed zich vanochtend een stroomstoring voor. Hier moesten ongeveer tienduizend afnemers het ongeveer een uur zonder stroom stellen.

In de regio Utrecht zaten in onder meer Vleuten, Kamerik, Zegveld, Harmelen en de Utrechtse wijk Leidsche Rijn huishoudens sinds iets na 09.00 uur zonder stroom, meldt een woordvoerder van netbeheerder Stedin. De oorzaak van de storing is nog onbekend. "Er is ergens een kabel kapot."

De kabel kon worden gelokaliseerd, waardoor de boel kon worden omgeschakeld en er weer spanning op het net kwam. Rond 11.30 uur hadden alle huishoudens weer stroom. Stedin gaat de kapotte kabel repareren.

De storing in Leeuwarden begon om 11.00 uur en trof het zuidwesten van Leeuwarden en een paar omliggende dorpen, zegt een woordvoerder van energiemaatschappij Enexis. De stroomstoring ontstond doordat de beveiliging aansprong, waardoor een transformator werd uitgeschakeld. De storing is gelokaliseerd bij een schakelstation, waar verder onderzoek plaatsvindt.

De spanning is hersteld via een omleiding. Rond 11.40 uur hadden zo'n 7500 van de getroffen huishoudens weer stroom. Rond 12.20 uur was dit ook bij de overige 2500 huishoudens het geval.

Räikkönen: "De Formule 1 is saai"

Kimi Räikkönen heeft niet veel trek om terug te keren naar de Formule 1. De Fin werd uitgekocht bij Ferrari en vond voor dit jaar zijn heil bij het Citroën Junior Team in het World Rally Championship. Nu hij eenmaal zijn eerste rally's op het hoogste niveau heeft gereden vindt de Fin de sport waarin hij successen kende maar saai.

"Ik ben lange tijd in de Formule 1 actief geweest en op dit moment mis ik het niet. In de F1 zijn testen en andere zaken precies hetzelfde. Je gaat naar dezelfde circuits en rijdt daar ronde na ronde. De enige variabele is of het regent of niet," zei Räikkönen in News of the World. De Fin noemt de F1 gewoontjes en voorspelbaar. Daarom was hij toe aan een nieuwe uitdaging.

"Het WRC is meer open dan de F1. Het is veel relaxter en het gevoel is veel warmer," zei The Iceman. "De teams gaan veel vriendschappelijker met elkaar om. Er zijn hier zoveel variabelen zoals, verschillende condities, verschillende wegen en verschillende ondergronden. Het is een grote uitdaging. Elke bocht is anders. In de Formule 1 is dit niet het geval."

Zelfs de terugkeer van zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 Michael Schumacher zorgde er voor dat Räikkönen niet wilde blijven. "Voor mij boeit het niet wie er nu in de Formule 1 rijden. Michael begon het waarschijnlijk te missen en er kwam een goede mogelijkheid op zijn pad, dat is mooi voor hem. Laten we afwachten hoe hij het gaat doen. Ik lees alleen de tijden in de krant de volgende dag," besloot de Fin zijn verhaal.

Michael Jordan wil Charlotte Bobcats kopen

Voormalig topbasketballer Michael Jordan wil Charlotte Bobcats overnemen. Het Amerikaanse NBA-team uit de staat North Carolina is te koop omdat de huidige eigenaar Bob Johnson van de club af wil.

"Jordan gaat zijn best doen om de club over te nemen. Hij wil het erg graag", meldde coach Larry Brown gisteren. Het basketbalidool van de jaren negentig bezit al aandelen in de club en regelt diverse zaken bij de Bobcats. Zo wist hij Brown zo ver te krijgen het team te coachen. Toch is Jordan maar zelden bij een wedstrijd aanwezig en is hij officieel niet in dienst bij de club.

De NBA verwacht dat de deal binnen twee maanden is afgerond. Onbekend is welk bedrag is gemoeid met de transactie.

Penispakman

Daar staat hij bij de start. Twee ballen met een bobbel in het midden. De ballen schudden zich uit en de bobbel drukt samen. Pang! Daar gaan ze. De rode bobbel beweegt nog heftiger heen en weer en komt dan uiteindelijk schurend tot stilstand. Pfoe, wat was dat een spannende 5000 meter schaatsen! Hoe hij het heeft gedaan? Weet ik het? Ik heb vijf kilometer lang naar zijn ballen gestaard!

Shen en Zao: "Goud binnen, nu tijd voor baby"

Shen Xue en Zhao Hongbo wisten gisteren voor een daverende verrassing te zorgen door het goud op te eisen bij het paarrijden. Daarmee doorbraken ze de 46-jarige dynastie van de Russen

Op de persconferentie liet Shen weten dat het moeilijk zal zijn de focus bij het paarrijden te houden na de gouden medaillewinst: "Het zal moeilijk zijn om ons te blijven focussen op schaatsen. Misschien is het tijd voor een baby."

Een paar jaar geleden besloot het duo, dat naast een schaatspaar ook een echtpaar is, te stoppen. Toch kwamen ze terug op hun besluit en gingen voor de vierde keer in hun loopbaan proberen om olympisch goud te winnen.

Na hun spectaculaire kür kreeg het Chinese koppel een staande ovatie. Sinds 1964 wonnen de Russen goud op dit onderdeel, maar daar kwam gisteren verandering in. "Records zijn er om gebroken te worden", aldus Zhao. "Dit soort dingen gebeuren op de Spelen", voegde Shen toe.

"Dit is een droom die uitkomt. We wilden dit al zoveel jaar. Elke keer als we het volkslied hoorden na een overwinning, wensten we dat we op de Spelen stonden", aldus het koppel dat samen al drie keer wereldkampioen werd. 

Sluiter uitgeschakeld in Belgrado

Raemon Sluiter heeft de eerste ronde van de Challenger in Belgrado niet overleefd. Onze landgenoot moest zijn meerdere erkennen in de Duitser Dieter Kindlmann.

Kindlmann had totaal geen moeite met Sluiter en binnen een uur was de partij al klaar. De Rotterdammer ging met 6-4 en 6-2 ten onder tegen de Duitser. Kindlmann kreeg slechts één breakpunt tegen en maakte deze ongedaan.

Chelsea wil verhuurde Van Aanholt snel terug

Patrick van Aanholt mag zich opmaken voor een terugkeer naar Chelsea. De Nederlandse verdediger is momenteel door The Blues aan Newcastle United verhuurd, maar moet eind februari direct terugkeren naar Chelsea.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de Londenaren in de problemen zijn gekomen door de blessure van Ashley Cole. De linksback komt dit seizoen niet meer in actie voor het elftal van trainer Carlo Ancelotti.

Van Aanholt werd eind januari door Chelsea, koploper uit de Premier League, verhuurd aan de koploper van de Championship, Newcastle United. Korte tijd later raakte Cole geblesseerd.

Chelsea en Newcastle kwamen vorige maand nog overeen dat The Magpies een optie hadden om Van Aanholt tot het einde van het seizoen te huren. Dat feestje gaat niet door. Eerder dit seizoen werd Van Aanholt, voormalig jeugdspeler van FC Den Bosch, zes maanden aan Coventry City verhuurd.

Hellebaut kondigt rentree aan

Na tennissters Kim Clijsters en Justine Henin heeft nu ook Tia Hellebaut haar comeback aangekondigd. Op 5 december 2008 nam ze afscheid van de atletieksport, nadat ze in de zomer van dat jaar olympisch kampioene hoogspringen werd.

Hellebaut boekte in 2006 haar eerste grote overwinning. In dat jaar pakte ze tijdens het EK namelijk goud bij het hoogspringen. Een jaar later herhaalde ze dit huzarenstukje nog eens tijdens het EK indoor.

Het jaar 2008 was het hoogtepunt van de carrrière van Hellebaut. Toen pakte ze namelijk goud op de vijfkamp tijdens het WK indoor en kroonde ze zichzelf tot olympisch kampioene van het hoogspringen.

Bolkestein: premier moet aftreden

Premier Jan Peter Balkenende moet aftreden vanwege het onjuist informeren van de Tweede Kamer over de inval in Irak. Deze mening is Frits Bolkestein toegedaan. Hij zegt dat het ook in 2002 al duidelijk was dat er geen goede reden voor de inval was.

Bolkestein zei vanochtend op Radio 1 dat het 'een onbezonnen inval' was die nergens op gebaseerd was. De chef van de Militaire Inlichtingendienst (MIVD) zou in 2002 tegen Bolkestein hebben gezegd dat Irak 'noch de kennis, noch de splijtstof' had om kernbommen te maken.

"Er was geen enkele redenen om de oorlog te steunen. Hoe kon ik nou dingen weten die het kabinet niet wist? De Kamer had beter geïnformeerd moeten worden. Ik zou het een goede zaak vinden als Balkenende hiervoor zou aftreden", aldus de oud VVD-voorman.

Vanmiddag praat de Kamer over de manier waarop Nederland bij de oorlog in Irak betrokken raakte. Ook de reactie van het kabinet op het rapport van de Commissie-Davids staat op de agenda.

Guybrush Threepwood naar de Mac

Telltale is aan een ware Mac games-revolutie begonnen. Tales of Monkey Island (Telltale's meest succesvolle gamereeks) is hun eerste spel dat op Apple's populaire computer verschijnt. De mensen die al betaald hebben voor de PC-versie kunnen zonder problemen de Mac-versie gratis downloaden. Welk spel als volgende de Mac-behandeling ondergaat? Dat beslist de gamer zelf. Tot 21 februari kun je in deze poll kiezen tussen Sam & Max , Strong Bad's Cool Game for Attractive People of Wallace & Gromit's Grand Adventures. Dit spel zou dan in maart moeten uitkomen.

Wat Telltale er over te zeggen heeft:

Dear Gamers,

For too long, gamers have had to choose a side: Mac or PC. For too long, our Apple brethren have subsisted on a dangerously lean diet of gaming goodness. For too long, entertainment-hungry users of iMacs, Macbooks and Mac minis have had no voice! To that we say, no more! Join Telltale in the digital entertainment revolution and pay one price for PC and Mac! Forever! Give power back to the Gamers! Strength through unity, unity through gaming!

Mighty Pirate

Guybrush Threepwood, Mighty PirateTM

Bos: "Dit is lachwekkend"

Jan Bos is absoluut niet te spreken over de staat van het ijs in de Richmond Olympic Oval. De oud-wereldkampioen sprint spreekt schande van de dweilproblemen, die het schaatstoernooi al een paar dagen teisteren.

"Dit is zeker niet van olympisch niveau, maar eerder lachwekkend," was de duidelijke taal van de schaatser. "Ik vond het ijs vier jaar geleden in Turijn al slecht en toen was deze man daar ook al voor verantwoordelijk. Ik hoop dat ze de volgende keer een andere ijsmeester aanstellen."

Bos was van mening dat de kwaliteit van het ijs na de dweil alleen maar slechter werd. "Ik heb wel eens in Utrecht gereden, maar die baan was nog sneller dan deze. Echt schandalig. Normaal gesproken als je je bidon op het ijs neerzet, dan glijdt ie nog tien meter door. Nu viel de bidon gelijk om. Zo stroef was het."

Bos beëindigde de 500 meter uiteindelijk op een teleurstellende 29e plaats.

Robben loopt over van zelfvertrouwen

Arjen Robben heeft erg veel zelfvertrouwen. De buitenspeler van Bayern München hoopt, dat hij met de Beierse formatie, Fiorentina van katoen kan geven in de achtste finales van de Champions League.

Bayern München heeft een zegereeks van twaalf duels neergezet en lijkt ongenaakbaar onder Louis van Gaal. Afgelopen weekeinde won de formatie van de Nederlandse succestrainer wederom (3-1 van Borussia Dortmund).

Morgen moet Bayern München het in de eigen Allianz Arena het opnemen tegen Fiorentina. "Het ideale resultaat is 6-0, maar dat gaat misschien niet gebeuren", aldus Robben op een persconferentie. "Maar het is duidelijk dat we een doelpunt moeten maken en moeten oppassen dat Fiorentina er geen maakt."

De defensie van Bayern oogt kwetsbaar, maar dat zorgt niet voor vrees bij Robben. "Ik denk dat we klaar zijn voor de volgende opgave. Iedereen wacht af wat we tegen een opponent als Fiorentina kunnen laten zien. Ik hoop dat het veel wordt", besluit de hoofdpersoon.

FC Utrecht niet blij met Van Dijk

FC Utrecht kan zich absoluut niet vinden in de houding van Gregoor van Dijk. Afgelopen weekend beweerde de speler uit de selectie te zijn gezet, maar volgens technisch directeur Foeke Booy is hier niets van waar.

"We zijn niet tevreden over zijn prestaties en ik ben al helemaal 'not amused' over hoe hij naar buiten is getreden richting pers," lichtte Booy toe, die ook nog kort op de uitspraken van Van Dijk in ging. "Dat berust op een misverstand. Hij zat zondag niet bij de wedstrijdselectie, dat is een keuze van de trainer, maar gisteren heeft hij gewoon weer met de selectie meegetraind."

"Natuurlijk mag Gregoor voor zichzelf opkomen, maar de manier waarop ben ik absoluut niet blij mee," vervolgde Booy zijn verhaal. De technisch directeur liet tot slot nog blijken dat de prestaties van de middenvelder al geruime tijd niet goed zijn. "We zijn niet tevreden over hem, al langer niet, laat dat duidelijk zijn. We hebben al meerdere gesprekken gehad en we zullen over deze kwestie zeker nog een gesprek aangaan. Maar voorlopig maakt hij gewoon deel uit van de selectie."

Het contract tussen Van Dijk en FC Utrecht loopt nog tot medio 2012.

KBVB: "Advocaat blijft bij ons"

Dick Advocaat wordt genoemd als de opvolger van Guus Hiddink bij Rusland, maar de Belgische voetbalbond lijkt zich vooralsnog niet druk te maken. Volgens Philippe Collin, voorzitter van de technische commissie, is er geen twijfel mogelijk.

"Voor mij is het duidelijk dat Advocaat bij ons blijft," aldus Collin, die getuige was van het feit dat Advocaat tijdens de loting voor het EK voetbal met de voorzitter van de Russische bond, Sergei Fursenko, sprak. "Hij kent Fursenko als voorzitter van Zenit Sint-Petersburg. Uit beleefdheid is hij even bij hem geweest. Hun gesprek heeft ook niet lang geduurd. Advocaat heeft mij bevestigd dat hij bij ons blijft, dat is voor mij wat telt. Hij zal volgende week ten andere aanwezig zijn bij de samenstelling van de kalender in Frankfurt."

Bovendien is het nog onzeker of Advocaat ook daadwerkelijk bondscoach van Rusland zal worden. Er gaan namelijk ook geruchten dat Kurban Berdyev, nu nog trainer van FC Rubin Kazan, voor deze functie in aanmerking komt. Dit seizoen reikte de oefenmeester met zijn ploeg tot de zestiende finales van het toernooi om de Europa League.

'CDA-gemeente scoort lager op sociaal beleid'

Gemeenten met een sterke CDA hebben een slechter sociaal beleid dan andere gemeenten. In mindere mate geldt hetzelfde voor de VVD, concludeert vakcentrale FNV vandaag in een onderzoek.

De onderzoekers vroegen 196 gemeenten onder meer hoeveel werklozen langdurig aan een baan worden geholpen en hoeveel wordt uitgegeven aan minimabeleid. Zo konden gemeenten punten scoren. Breda, Doetinchem, Hengelo, Menterwolde en Nijmegen scoren het hoogst. Ze hebben allemaal zeventig punten.

Gemeenten met linkse partijen scoren volgens de FNV over het algemeen hoger. Dat geldt deels ook voor D66. De FNV benadrukt wel dat de verbanden niet noodzakelijk iets zeggen over oorzaak en gevolg.

Er zijn ook gemeenten die nul punten scoren. Dat komt niet per se doordat ze een bijzonder slecht beleid hebben, sommige gemeenten hebben geen gegevens doorgegeven waardoor ze niks scoren. Het is dus niet na te gaan welke gemeente volgens de FNV het slechtste sociale beleid heeft.

Duizenden leraren tegen kortere vakantie

Duizenden leraren hebben hun handtekening gezet tegen de voorgenomen inkorting van hun zomervakantie. De docenten zijn er volgens de nieuwe vakbond Leraren in Actie (LIA) niet van overtuigd dat een kortere vakantie voor een lagere werkdruk zorgt. Leraren kunnen tot 15 maart tekenen. De handtekeningen worden aan de Kamer aangeboden als het definitieve plan wordt gepresenteerd.

Staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) wil vijf extra werkdagen voor docenten invoeren, zonder dat daar extra salaris tegenover staat. Voor leerlingen blijven dit vrije dagen, omdat de dagen zijn bedoeld voor vergaderingen. Zo wordt de werkdruk volgens haar beter over het schooljaar verdeeld.

De plannen krijgen veel kritiek. Drieduizend leraren stuurden eerder al een protestmail. De SP concludeerde halverwege vorig jaar uit een onderzoek onder ruim veertienhonderd leraren dat acht op de tien leraren tegen zijn. De partij wees er toen op dat de regering draagvlak als voorwaarde voor de maatregel had gesteld.

LIA kondigt aan dit schooljaar nog acties te organiseren als de vakantie toch wordt ingekort.

Groep Marokkanen mishandelt man

Een 25-jarige inwoner van Hilversum is afgelopen weekend ernstig mishandeld door een groep van tien tot vijftien Marokkanen. Toen de politie ter plaatse kwam waren de daders al verdwenen. Het incident vond plaats in de G-Spot, een nachtcafé in Hilversum.

Het conflict begon toen een van de daders de vriendin van de man lastig viel. Tegenover de Gooi en Eemlander verklaarde de man, die uit angst voor represailles anoniem wenst te blijven, dat hij de jongen weleens had gesproken en dat hij moest stoppen met het lastigvallen van zijn vriendin.

Hierop werd de man geduwd en door drie mannen vastgepakt en bij de benen door glas gesleurd. Vervolgens werd hij omringd en mishandeld door een grote groep Marokkaanse mannen. Omstanders en beveiligingsmedewerkers durfden niet in te grijpen.

Uiteindelijk wist de man te ontkomen. Hij heeft aangifte gedaan.

Geen patat meer in het zwembad

De combinatie van goudbruin gefrituurde aardappel, chloor en een overmaat aan zout staat voor velen synoniem voor een bakje patat in het zwembad. In het zwembad in Zeist is deze versnapering binnenkort echter niet meer te verkrijgen. 

Zwembad Dijnselburg heeft de lekkernij van haar menukaart verbannen. De gemeenteraad van Zeist wil als onderdeel van de nota ´gezonder in Zeist´ de ongezonde voeding in het zwembad aanpakken. Alle ´verboden´ snacks zijn vervangen door gezonde alternatieven die ´zeker aan zullen slaan bij de bezoekers´.

Volgens de directeur van het zwembad hoeven de kinderen niet bang te zijn dat hun verjaardagsfeestjes in het water vallen. Door de vele nieuwe, gezondere, snacks blijft er nog genoeg keus over. Binnenkort zal de omschakeling plaatsvinden. Het zwembad zelf heeft er dan ook alle vertrouwen in.

De gehele Nederlandse zwembadwereld kijkt mee hoe de proef zal verlopen in Zeist. Men noemt de verbanning van de patat een gedurfd initiatief en een goede inzet. Ook de leveranciers van levensmiddelen zien een omschakeling wel zitten.

Mulder heeft dubbel gevoel

Tijdens de Olympische 500 meter, vannacht onze tijd in Vancouver, slaagde Ronald Mulder er niet in om voor een stunt te zorgen. De sprinter eindigde net buiten de top tien als elfde.

"Vijf à zes rijders zitten zo dicht bij elkaar. Als ik iets sneller was geweest had dat meteen een flink aantal plaatsen gescheeld. Dat geeft wel een beetje een dubbel gevoel," aldus Mulder die toch wel tevreden was. "Jan (Smeekens, red) en ik hebben laten zien dat we bij de top zitten. We doen goed mee."

Saints Row 2 als gratis extraatje

Ook interesse in Saints Row 2? Dan is het misschien verstandig om eens een kijkje te nemen naar Warhammer 40,000: Dawn of War II Chaos Rising. Deze uitbreiding voor de Dawn of War II RTS is nu als preorder te bestellen in de Steam Store voor 29,99 Euro. De complete game Saints Row 2 krijg je er dan volledig gratis bij. Mocht je Saints Row 2 al in bezit hebben is het tevens mogelijk om de game aan iemand anders te geven.

In Chaos Rising neem je de leiding over de Blood Ravens om je sector te verdedigen tegen hordes Chaos Space Marines van de Black Legion. Dit is niet zo simpel als het lijkt aangezien er ook binnen de Blood Ravens verraders zitten die je graag zien verliezen.

De singleplayer RTS bevat vijftien nieuwe missies waarin je van goede huize moet komen om deze allemaal uit te spelen. De nieuwe ijsplaneet waarin de game zich afspeelt zal grafisch heel afwisselend zijn en bevat zeven compleet nieuwe maps. Het is mogelijk om je squadrons tot level 30 op te hogen waardoor ze nog vernietigender worden. Aangezien je ook te maken gaat krijgen met rotte appels binnen de Blood Ravens heb je de mogelijk om deze proberen te ontmaskeren en vernietigen, maar je kunt ook proberen om ze om de tuin te leiden en er zoveel mogelijk vandaan te blijven. In de multiplayer mode krijg je de mogelijk om met de nieuwe Chaos Space Marines te spelen tegen zowel bezitters van Chaos Rising, als de bestaand Dawn of War II game. Het laatste nieuwtje in Chaos Rising zijn twee Last Stand Heroes, in de vorm van de Chaos Sorcerer en de Tyranid Hive Tyrant.

Dawn of War II Chaos Rising

Pantelic eist meerjarig contract bij Ajax

Het is allerminst zeker dat Marko Pantelic bij Ajax een nieuw contract gaat ondertekenen. De Amsterdammers en Pantelic willen graag met elkaar door, maar de 31-jarige spits eist betere voorwaarden.

Ajax wil met Pantelic voor een extra jaar verlengen. In die verbintenis staat dan een optie die wordt gelicht als Pantelic een bepaald aantal wedstrijden speelt. Het huidige contract van de aanvaller loopt aankomende zomer af. De spits wil echter een meerjarig contract. "Ik heb mijn eenjarige contract bij Ajax niet vanwege het geld getekend: in Engeland had ik drie keer zo veel kunnen verdienen. Dit seizoen ben ik akkoord gegaan met de huidige voorwaarden. Voor een langer verblijf bij Ajax zijn andere voorwaarden nodig", zegt Pantelic in Voetbal International.

"De financiën zullen een rol spelen en in deze fase van mijn carrière wil ik geen kortlopende contracten meer"
, vervolgt de Serviër. "De vraag is of Ajax de middelen heeft om aan mijn wensen te voldoen. Het zou me niet verbazen als onze samenwerking na dit seizoen eindigt."

Ajax wil Pantelic graag behouden. "Maar zoals bekend zijn we bij Ajax in onderhandelingen beperkt in onze mogelijkheden. Bovendien is het ons beleid dat we meerjarige contracten aan jonge jongens aanbieden, niet aan spelers die de dertig zijn gepasseerd en waarschijnlijk geen transfergeld meer opleveren. Laten we nog niet op de feiten vooruit lopen. Het mooiste zou zijn als we er toch met Pantelic kunnen uitkomen", aldus trainer Martin Jol.

Politieagenten Athene van wapens beroofd

Twee politieagenten in de Griekse hoofdstad Athene zijn gisteren van hun dienstwapens en kogelvrije vesten beroofd. De agenten waren op een melding van een poging tot brandstichting bij een belastingkantoor in het noorden van de stad afgegaan, toen ze door twee personen werden overvallen en beroofd.

De agenten waarschuwden een langsrijdende motoragent, die nog een achtervolging inzette maar deze moest staken toen hij onder vuur werd genomen.

De politie onderzoekt of de daders tot een terroristische groepering behoren.

Politiebond wil opheldering over winterbanden

De Algemene Nederlandse Politie Vereniging ANPV wil opheldering van minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken over het ontbreken van winterbanden voor politiewagens. De politiebond vindt het "van de zotte" dat ongeveer de helft van de regiokorpsen geen winterbanden aanschaft, omdat dat te duur zou zijn. Dat heeft ANPV-voorzitter Walter Wenting vandaag gezegd.

De bond stuurt een dezer dagen een brief naar de minister en zal nadere actie ondernemen, als blijkt dat zij ook vindt de aanschaf van een set winterbanden voor elke politieauto te duur is.

"Dat is valse zuinigheid, die ten koste gaat van de veiligheid van politiemensen. Het lijkt ons ook in strijd met de arbowetgeving", zei Wenting.

Bouwbedrijven kunnen vorst-ww krijgen

Bouwbedrijven die in de problemen komen door de lange vorstperiode kunnen sinds vandaag gebruik maken van een speciale regeling. De vorst-ww moet behoeden dat aannemers en andere bouwbedrijven werknemers op straat zetten. Door de regeling blijven ze in dienst en krijgen ze volledig uitbetaald, meldt vakbond FNV Bouw. De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 februari.

Veel bouwwerkzaamheden liggen door de kou en sneeuw al een tijd stil. De grond is bijna onbewerkbaar en bouwvakkers kunnen niet dagelijks in de vrieskou werken. Bovendien is werken op hoogte door de gladheid levensgevaarlijk.

Bouwbedrijven lopen schade door het stilgevallen werk en dreigen daardoor werknemers te moeten ontslaan. De vorst-ww is goedgekeurd door minister van Sociale Zaken en Werkzaamheden Piet Hein Donner (CDA) en is tijdelijk opgenomen in de cao's. De regeling loopt tot april.

Werknemers van bedrijven die gebruikmaken van de regeling krijgen een ww-uitkering van het UWV. De werkgever betaalt het aanvullende deel van het loon. De opgebouwde ww-rechten worden niet aangetast.

Zoektocht in Halle weer begonnen

In het Belgische Halle is vandaag de zoektocht naar mogelijke slachtoffers van de treinramp van gisteren weer begonnen. In de treinwagons liggen waarschijnlijk geen slachtoffers meer, maar mogelijk wel onder de rijtuigen, aldus de Vlaamse publieke omroep VRT.

Justitie zoekt ook naar de zwarte dozen van de treinen die gisterochtend met elkaar in botsing kwamen. Daarbij kwamen voor zover nu bekend achttien mensen om het leven. Circa 160 raakten er gewond.

Belgische machinisten staken na treinramp

Belgische machinisten uit verschillende plaatsen zijn vandaag in staking gegaan naar aanleiding van de treinramp in Buizingen, omdat ze naar eigen zeggen te geëmotioneerd zijn om te werken. Dat meldden Belgische media.

Door het ongeval en de werkonderbreking is het treinverkeer in België ernstig ontregeld, vooral in Wallonië. Ook protesteren de stakers tegen de slechte werkomstandigheden.

Zeker achttien mensen kwamen gisteren om het leven bij een botsing tussen twee treinen in Buizingen bij Halle, ten zuidwesten van Brussel. Twee doden zouden de Franse nationaliteit hebben. Onder de slachtoffers is ook een machinist van een van de treinen.

'Hoge Talibanfiguur gepakt in Pakistan'

Pakistaanse en Amerikaanse inlichtingendiensten hebben een hooggeplaatste figuur van de Afghaanse Taliban opgepakt in Pakistan, meldt de New York Times. Het zou gaan om Mullah Abdul Ghani Baradar, de nummer 2 in de Taliban, na oprichter Mullah Muhammad Omar.

Baradar verkeert sinds enkele dagen in Pakistaanse hechtenis, berichtte de krant gisterenavond op zijn website. Hij werd in Karachi opgepakt tijdens een gezamenlijke actie van de Pakistaanse geheime dienst ISI met CIA-agenten. De Pakistanen leiden de ondervraging van Baradar, maar de Amerikanen nemen ook aan de verhoren deel, schrijft de Times.

Baradar is de militaire commandant van de Taliban. Hij aanvaardde de post na het overlijden van Mullah Akhtar Mohammed Usmani in 2006. Baradar zou de militaire operaties van de Taliban in het zuiden en zuidwesten van Afghanistan coördineren. Zijn werkterrein beslaat de provincies Kandahar, Helmand, Nimroz, Zabul en Uruzgan.

De gemelde gevangenneming van Baradar zou een zware aderlating voor de Taliban zijn. Mogelijk is hij ook op de hoogte van de verblijfplaats van Mullah Omar en Al-Qaidaleider Osama bin Laden.

Een woordvoerder van de Afghaanse Taliban, Zabiullah Mujahid, ontkende het bericht over de aanhouding van Baradar. Hij deed het af als westerse propaganda, bedoeld om het verzet van de Taliban tegen het lopende offensief in de stad Marjah in Helmand te ondergraven. "De Taliban hebben succes met onze jihad. Het is een poging de Taliban te demoraliseren die jihad voeren in Marjah en heel Afghanistan", zei hij.

De Times zegt sinds donderdag op de hoogte te zijn van de operatie tegeen Baradar, maar het nieuws op verzoek van het Witte Huis te hebben achtergehouden. De krant zegt tot publicatie over te zijn gegaan omdat regeringsmedewerkers denken dat het nieuws van de gevangenneming van Baradar nu in de regio wel bekend zal zijn.

De CIA wilde geen commentaar leveren.

Metgod hoeft niet weg bij Telstar

Edward Metgod gaat met Telstar dinsdag zijn toekomst bespreken. Maandag kwam via RTV Noord-Holland naar buiten dat de wegen van de trainer en de club per direct scheiden.

Algemeen directeur van Telstar, Pieter de Waard, spreekt die berichtgeving echter tegen. "Van ons hoeft hij helemaal niet ontslagen te worden", zegt De Waard in Voetbal International.

Metgod wordt momenteel gehuurd van AZ, dat een samenwerkingsverband met Telstar heeft. De club uit Velsen-zuid staat er weinig florissant op met een zestiende plek en 23 punten.

"Er moeten nog elf duels gespeeld worden en virtueel zijn we gedegradeerd. Dat is geen feest"
, aldus De Waard. De zestiende plek resulteert niet in degradatie, maar de negentiende plek wel. Mochten Fortuna Sittard, FC Emmen en FC Oss hun inhaalwedstrijden winnen, dan staat Telstar plots laatste.

[NHL] Overzicht week 7

Hieronder vind je een overzicht van de stand, de topscorers en de beste goalies in de NHL.

Op dit moment ligt de NHL twee weken stil vanwege de Olympische Winterspelen in Vancouver. Drie ploegen zijn nog serieus in de race voor de President's Tropy, de prijs voor het beste resultaat in het reguliere seizoen. De Chicago Blackhawks, San Jose Sharks en Washington Capitals dingen nog mee naar deze prijs. Verder lijken met name de Edmonton Oilers, Toronto Maple Leafs en Carolina Hurricanes inmiddels kansloos om de play-offs nog te halen in de resterende wedstrijden. Carolina was echter bezig aan een goede reeks, en als ze deze weten voort te zetten na de pauze kan het nog spannend worden.

In de individuele klassementen is het vooral Alexander Ovechkin die opvalt. Hij leidt de NHL in goals en in punten (goals en assists opgeteld). Bovendien heeft hij de hoogste plus-minus. Iedere keer dat jouw team vijf tegen vijf scoort terwijl je op het ijs staat krijg je een plus, bij een doelpunt tegen een min. In assists doet Sharks-speler Joe Thornton het het best met 59 assists. Bij de goalies verrast Tomas Vokoun van de Florida Panthers. Hij was altijd al een gewaardeerde goalie maar leidt nu de league in reddingspercentage en aantal shutouts, wat vrij knap is in een matig team als de Panthers. Jonathan Quick van de Los Angeles Kings heeft de meeste overwinningen, en Tuukka Rask, de beoogde reservegoalie van de Boston Bruins doet het erg goed met het laagste gemiddelde aantal tegengoals en bovendien een top vijf-notering in reddingspercentage.

Stand

Eastern Conference

# Club Divisie Gespeeld Winst Verlies Overtime Punten DV DT
1 * - Washington Capitals SE 62 41 13 8 90 247 177
2 * - New Jersey Devils ATL 61 37 21 3 77 162 144
3 * - Ottawa Senators NE 63 36 23 4 76 178 179
4 Pittsburgh Penguins ATL 62 36 22 4 76 195 179
5 Buffalo Sabres NE 60 33 18 9 75 166 152
6 Philadelphia Flyers ATL 60 32 25 3 67 179 160
7 Boston Bruins NE 60 27 22 11 65 149 154
8 Montréal Canadiens NE 63 29 28 6 64 164 176
9 Tampa Bay Lightning SE 61 26 24 11 63 160 182
10 New York Rangers ATL 62 28 27 7 63 161 169
11 Atlanta Thrashers SE 60 26 24 10 62 182 194
12 Florida Panthers SE 61 24 27 10 58 155 177
13 New York Islanders ATL 62 25 29 8 58 159 194
14 Carolina Hurricanes SE 61 24 30 7 55 168 194
15 Toronto Maple Leafs NE 61 19 31 11 49 162 208


 Western Conference

# Club Divisie Gespeeld Winst Verlies Overtime Punten DV DT
1 * - San Jose Sharks PAC 62 40 13 9 89 204 153
2 * - Chicago Blackhawks CEN 61 41 15 5 87 199 146
3 * - Vancouver Canucks NW 61 37 22 2 76 194 152
4 Phoenix Coyotes PAC 63 37 21 5 79 167 158
5 Los Angeles Kings PAC 61 37 20 4 78 185 166
6 Colorado Avalanche NW 61 35 20 6 76 178 158
7 Nashville Predators CEN 61 33 23 5 71 170 173
8 Calgary Flames NW 62 30 23 9 69 156 156
9 Dallas Stars PAC 61 28 21 12 68 175 186
10 Detroit Red Wings CEN 61 28 21 12 68 159 164
11 Anaheim Ducks PAC 62 30 25 7 67 177 189
12 St Louis Blues CEN 62 28 25 9 65 163 172
13 Minnesota Wild NW 61 30 27 4 64 171 178
14 Columbus Blue Jackets CEN 63 25 28 10 60 166 203
15 Edmonton Oilers NW 61 19 36 6 44 153 211


Topscorers

# Speler Club Positie Gespeeld Goals Assists Punten
1 Alex Ovechkin WSH L 54 42 47 89
2 Henrik Sedin VAN C 61 25 55 80
3 Sidney Crosby PIT C 61 42 36 78
4 Nicklas Backstrom WSH C 62 26 50 76
5 Joe Thornton SJS C 62 16 59 75
6 Martin St Louis TBL R 61 22 49 71
7 Steven Stamkos TBL C 61 35 35 70
8 Marian Gaborik NYR R 58 35 34 69
9 Patrick Kane CHI R 61 25 42 67
10 Dany Heatley SJS L 62 32 34 66


Beste goalies

# Speler Team Gespeeld Gestart Schoten Goals Gem. % Shutouts
1 Tomas Vokoun FLA 51 50 1717 119 2.36 .931 7
2 Ryan Miller BUF 52 51 1597 111 2.16 .930 5
3 Tuukka Rask BOS 29 25 797 57 2.08 .928 3
4 Evgeni Nabokov SJS 53 53 1649 119 2.26 .928 2
5 Jimmy Howard DET 43 41 1326 97 2.28 .927 1
6 Miikka Kiprusoff CGY 55 55 1565 118 2.18 .925 3
7 Craig Anderson COL 53 53 1679 128 2.42 .924 6
8 Jaroslav Halak MTL 30 29 966 74 2.56 .923 3
9 Ty Conklin STL 19 17 595 47 2.61 .921 3
10 Ilya Bryzgalov PHX 54 54 1522 122 2.30 .920 6

Ook RBC snoept De Graafschap punten af

Koploper De Graafschap heeft binnen drie dagen slechts een puntje overgehouden aan twee thuisduels in de Jupiler League.

Waar FC Emmen afgelopen vrijdag drie punten pakte in Doetinchem, was maandagavond RBC Roosendaal succesvol. De nummer elf van de eerste divisie speelde met 0-0 gelijk. Het was geen hoogstaand duel op het moeilijk bespeelbare veld op De Vijverberg. De Graafschap had het meeste balbezit, maar slaagde er nimmer in de RBC-defensie te slim af te zijn.

Ook de bezoekers uit Brabant konden voorin geen vuist maken, waardoor de brilstand intact bleef: 0-0. De Superboeren staan nog wel aan kop van de ranglijst.

De andere wedstrijden die voor gisteren op het programma stonden werden vanwege het winterweer andermaal afgelast. De KNVB heeft voor alle vier de duels een nieuwe datum gevonden.

Interesse PSV kon Berg in de winter niet vleien

In de Europa League staat aankomende donderdag de wedstrijd tussen Hamburger SV en PSV op de rol. Bij de club uit Hamburg staat Marcus Berg onder contract. Afgelopen winter kon hij ook naar Eindhoven verkassen, maar dat wilde hij niet. "Ik heb er geen seconde over na hoeven te denken."

De 24-jarige Zweedse aanvaller was een oogappeltje van PSV-trainer Fred Rutten. "Berg is een interessante speler met specifieke kwaliteiten. In dat soort spelers zijn wij altijd geïnteresseerd", aldus de oefenmeester tegen Hamburger Abendblatt.

Bij FC Groningen maakte Berg veel indruk, maar in Hamburg kon hij vooralsnog niet heel erg imponeren. De clubleiding van HSV had de spits in de winterstop bij een miljoenenbod wel willen laten gaan. PSV kon hem allereerst niet betalen en daarnaast had Berg geen interesse. "Ik heb geen seconde over de aanbieding na hoeven te denken", aldus de Zweed.

Berg ontmoet de Eindhovenaren donderdag op het veld. "PSV heeft een topteam, maar wij zijn favoriet", spreekt Berg uit. Het is mogelijk dat Ruud van Nistelrooy start. Dat kan ten koste van de plek van Berg gaan. "Maar iedereen vergeet dat hij hier pas twee weken speelt."

BlazBlue komt naar Europa

Een van de meest aparte fightinggames die deze generatie is uitgekomen is toch wel BlazBlue. Deze fighter, gemaakt in mangastijl, heeft al veel fans in Noord-Amerika gekregen. De stijl, maar ook de soms wat vreemde karakters, maken dit tot een uniek spel. De game komt, anderhalf jaar na release in Japan en Amerika, nu eindelijk ook naar Europa.

Het spel is ontwikkeld door Arc System Works. De ontwikkelaar kondigde vorige maand aan dat BlazBlue ook in Europa zou uitkomen, door het succes in Amerika. Ook onthulde men dat het vervolg BlazBlue: Continuum Shift, naar de Xbox 360 en PS3 komt.

Het eerste deel zal 19 maart in Europa in de winkels moeten liggen en is verkrijgbaar voor Xbox 360 en PS3.

 

Volledige loting eerste 500 meter voor vrouwen

Om 22:00 uur vanavond Nederlandse tijd wordt in de Richmond Olympic Oval de eerste 500 meter voor vrouwen verreden. De loting heeft uitgewezen dat Margot Boer in de laatste rit in actie komt tegen de Japanse Yulia Nemaya.

Laurine van Riessen is de eerste Nederlandse op het ijs. Ze rijdt in de tiende rit tegen de Russin Olga Fatkulina. In de dertiende rit treft Thijsje Oenema de Chinese Aihua Xing en Annette Gerritsen moet het in de zestiende rit opnemen tegen Nao Kodaira uit Japan.

Loting eerste 500 meter vrouwen

1e rit Anastasia Bucsis (Can) - Min-Jee Oh (Kor)
2e rit Hyon-Suk Ko - Svetlana Radkevich (Wru)
3e rit Sophie Muir (Aus) - Jennifer Rodriguez (VSt)
4e rit Chiara Simionato (Ita) - Bo-Ra Lee (Kor)
5e rit Lauren Cholewinski (VSt) - Jee-Min Ahn (Kor)
6e rit Karolina Erbanova (Tsj) - Yekaterina Aydova (Kaz)
7e rit Monique Angermüller (Dui) - Shannon Rempel (Can)
8e rit Svetlana Kaykan (Rus) - Judith Hesse (Dui)
9e rit Peiyu Jin (Chn) - Jekaterina Malysheva (Rus)
10e rit Olga Fatkulina (Rus) - LAURINE VAN RIESSEN (Ned)
11e rit Elli Ochowicz (VSt) - Christine Nesbitt (Can)
12e rit Tomomi Okazaki (Jap) - Shuang Zhang (Chn)
13e rit THIJSJE OENEMA (Ned) - Aihua Xing (Chn)
14e rit Heather Richardson (VSt) - Shihomi Shinya (Jap)
15e rit Sayuri Yoshii (Jap) - Beixing Wang (Chn)
16e rit Nao Kodaira (Jap) - ANNETTE GERRITSEN (Ned)
17e rit Jenny Wolf (Dui) - Sang-Hwa Lee (Kor)
18e rit MARGOT BOER (Ned) - Yulia Nemaya (Rus)

De loting voor de tweede 500 meter is na afloop van de eerste run.   

Bos wint debat, Wilders en Halsema opvallend goed

PvdA-minister Wouter Bos heeft het lijsttrekkersdebat dat de NOS gisteravond organiseerde gewonnen. Dat vinden debatdeskundigen van het Nederlands Debat Instituut.

Ze zijn tot die conclusie gekomen omdat hij 'op geen enkel moment wankelde in zijn verdediging'. Als minister van het kabinet kreeg Bos veel kritiek te verduren, maar volgens het debatinstituut was hij keer op keer in staat een aanval af te weren en snel om te zetten in een tegenvraag.

Ook Femke Halsema (GroenLinks) en PVV-leider Geert Wilders vielen volgens het instituut op door helder en duidelijk de meningsverschillen te benadrukken. Halsema viel op door te zeggen dat de crisis van rechts kwam en dat rechtse oplossingen niet werken. Wilders was volgens het instituut 'messcherp' toen hij Arie Slob (ChristenUnie) vroeg of de islam volgens hem gelijkwaardig was aan het christendom. Slob heeft de vraag niet beantwoord.

Grote verliezer is volgens de deskundigen de kiezer omdat het debat chaotisch verliep. Het debat zou toe zijn aan een grondige herziening. Zo moet het gaan over concrete onderwerpen waar een duidelijk meningsverschil over bestaat.

Ook moeten de debatleiders veel strakker de regie voeren en moeten politici meer op de stellingen ingaan. Nu zouden ze vooral een eigen verhaal afsteken dat bijna niks met het onderwerp te maken heeft. Verder zou het voor kiezers mogelijk moeten zijn vragen aan de politici te stellen.


Geert Wilders (PVV) vs. Arie Slob (ChristenUnie) over de islam in het debat

Bobsleesters zonder Nederlandse slee in actie

De Nederlandse bobsleesters Esmé Kamphuis en Tine Veenstra maken bij hun olympisch debuut geen gebruik van de nieuwe Nederlandse slee. De twee hebben ervoor gekozen in hun Wimmer te trainen en de wedstrijden af te werken.

De keuze van de Nederlandse vrouwen komt voort uit de opzet van het olympisch programma, waarbij komende  zaterdag de eerste trainingsdag van de vrouwen samenvalt met de eerste wedstrijddag van de tweemansbob van Edwin van Calker en Sybren Jansma. De vrouwen kregen de keuze of de eerste trainingen in de Wimmer en later vier trainingsruns in de nieuwe Nederlandse slee of gewoon alles in de Wimmer doen.

"Bondscoach Tom de la Hunty wilde zaterdag de tweemansslee sparen voor de mannen, geen risico lopen dus", aldus pilote Kamphuis. "Wij willen rust in de aanloop naar de wedstrijden en niet tussentijds van slee veranderen. Dat komt de voorbereiding niet ten goede. Teleurstellend", reageerde Kamphuis op de keuzemogelijkheden. "We hadden graag met de nieuwe Nederlandse slee afgedaald, ook al hebben we daar tot nu weinig mee kunnen werken."

Kruys bovenaan verlanglijst FC Zwolle

De 48-jarige Gert Kruys, trainer van FC Dordrecht, staat bovenaan het verlanglijstje van FC Zwolle, zo bericht De Telegraaf. Enkele gesprekken zijn inmiddels al voortgevloeid uit de interesse.

Deze gesprekken annex onderhandelingen waren volgens de clubleiding van Zwolle 'prettig'. Met ingang van komend seizoen zou Kruys op de trainersstoel van Zwolle moeten gaan zitten. De krant meldt dat Zwolle graag aan het einde van de week uitsluitsel wil geven. De club hoopt dan de nieuwe trainer aan de media te mogen voorstellen. Naast Kruys zijn Gert Heerkes en Dwight Lodeweges kandidaten.

Kruys wil niks zeggen over de vermeende interesse in zijn persoon. "Ik heb vorig jaar mijn neus gestoten door eerlijk te zijn en nu met mezelf afgesproken mijn mond te houden", aldus de hoofdpersoon.

 

Olfers krijgt amateurcontract bij PSV

PSV heeft Steve Olfers op amateurbasis bij de gelederen gehaald. Tot voor kort hield de 26-jarige verdediger enkel zijn conditie op peil in Eindhoven, maar nu mag hij ook wedstrijden spelen in het vlaggenschip van PSV.

Trainer Fred Rutten is te spreken over Olfers, die een goede indruk op de technische staf heeft gemaakt gedurende de periode dat hij zijn conditie op peil hield. "Ik heb dingen gezien die me aanspreken. Steve mag nu ook wedstrijden spelen en dat geeft ons de kans om hem serieus te beoordelen. Wie weet wat er uitkomt", aldus Rutten in De Telegraaf.

Tot afgelopen zomer speelde Olfers in Denemarken, maar daar verlengde hij zijn contract niet. Tijdens de afgelopen transferperiode vond Olfers geen nieuwe club die hem kon bekoren, waarna PSV besloot om de achterhoedespeler op amateurbasis vast te leggen en aan Jong PSV toe te voegen. Olfers zal regelmatig meetrainen met het eerste elftal.

 

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag het belonen van Marokkaans straattuig.

U kent ze wel, van die berichten dat mensen die zich rond Oud en Nieuw hebben misdragen, als het aan de politiek ligt zonder fatsoenlijk bezoek aan de rechter langer kunnen worden opgesloten. Stevig optreden! Behalve als het gaat om Marokkaantjes in Gouda:

Brands zit enkel vast aan opzegtermijn en kan naar PSV

Mocht PSV technisch directeur Marcel Brands van AZ weten te overtuigen, dan kan de directeur van de Alkmaarders naar Eindhoven verkassen. Brands zit enkel vast aan een opzegtermijn van naar verluidt één maand.

PSV ziet het wel zitten in Brands en hoeft geen geldsom neer te tellen, wil de club het doorlopende contract van Brands laten ontbinden. "Ik heb een opzegtermijn, meer niet", aldus Brands in De Telegraaf.

Maar of er ook daadwerkelijk belangstelling van de koploper bestaat, wilde Brands niet laten weten.  "Dat is nu niet aan de orde. De onzekerheid over de toekomst van AZ duurt lang, maar het is niet zo dat er bij mij een grens is bereikt."

Jan Reker, momenteel nog algemeen directeur van PSV, was niet erg spraakzaam. De directeur vertrekt over een paar maanden bij de Eindhovense club. Over de situatie rond Brands zei Reker: "Ik zeg hier niks over."

Gouda koopt Marokkaanse jongeren af

De gemeente Gouda heeft Marokkaanse jongeren 2250 euro contant gegeven om een feest te organiseren tijdens de jaarwisseling om ze van de straat te houden. Het gaat om dezelfde jongeren die betrokken waren bij het sneeuwballenincident eind december. Dat zegt de lokale VVD vandaag in De Telegraaf.

Eind december werden 23 jongeren in de wijk Oosterwei opgepakt nadat ze voorbijgangers en auto's met ijsballen bekogelden. Ze hadden zich schuldig gemaakt aan onder meer openlijke geweldpleging, vernieling en overvallen. De politie zette nadien meer agenten in om de jongeren in toom te houden.

Volgens de VVD is de jongeren dus ook geld toegestopt om ze rond de jaarwisseling bezig te houden. De partij is furieus omdat het geld zonder procedures is uitbetaald. "Bovendien is het niet verstandig. Je beloont immers crimineel gedrag", zegt een woordvoerder.

Een gemeentewoordvoerder bevestigt in de krant dat er geld is gegeven. "Wij wilden juist voorkomen dat de boel verder zou escaleren." De jongeren hebben een begroting ingediend voor een discjockey, eten en drinken. "Voor ons was het belangrijk dat het in de wijk rustig zou blijven".

Volgens de gemeente was het feest een succes. "Achteraf was iedereen blij. We hebben vijf Marokkanen na afloop ook nog een boekenbon gegeven."

Vancouver Update 8:15 uur

Dagelijks kun je op FOK! tweemaal een overzicht tegemoet zien waarin we kort de gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 08:00 uur

Vannacht werd op de Richmond Olympic Oval de 500 meter voor mannen verreden. Tae-Bum Mo pakte verrassend de olympische titel. In een chaotisch verlopen race bleef hij de Japanners Nagashima en Kato voor. Jan Smeekens was met de zesde plaats de beste Nederlander. Overigens deden de dweilmachines het niet en hierdoor liep het programma meer dan een uur uit. De organisatie van de Olympische Spelen in Vancouver laat daarom een ijsmachine overkomen uit Calgary.

Snowboarder Seth Wescott prolongeerde met succes zijn olympische titel op de cross. De 33-jarige Amerikaan bleef op Cypress Mountain na een spannende eindsprint de Canadees Mike Robertson nipt voor. Bij het kunstchaatsen werden de medailles verdeeld bij het paarrijden. Xue Shen en Hongbo Zhao wonnen in het Pacific Coliseum goud  Shen en Zhao waren bijna drie jaar lang uit de roulatie, maar pakten enkele maanden terug de draad weer op om een gooi te doen naar olympisch goud.

Daarnaast waren er ook weer ijshockeywedstrijden bij de vrouwen. In Groep A was met Canada met 1-10 te sterk voor Zwitserland en Zweden versloeg Slowakije met 6-2.

Vancouver laat ijsmachine overvliegen na dweilsoap

De organisatie van de Olympische Spelen in Vancouver laat een ijsmachine overkomen uit Calgary. Daartoe is besloten omdat gisteren tijdens de dweilpauze van de 500 meter voor mannen beide Zamboni's dienst weigerden. Het programma voor de schaatsers liep om die reden meer dan een uur uit.

De machine uit Calgary moet vanmiddag aankomen in Vancouver. Bovendien zal worden geprobeerd de defecte apparaten weer aan de praat te krijgen. De ijsmachines in Vancouver functioneerden ook tijdens de 3.000 meter voor vrouwen van zondag niet naar behoren, maar toen bleef de vertraging beperkt tot tien minuten.

Eurolanden houden Griekenland bij de les

Griekenland moet iedere maand laten zien dat het op schema ligt bij het verminderen van zijn torenhoge begrotingstekort. Is dat niet het geval, dan moet het extra maatregelen nemen. De ministers van Financiën van de zestien EU-landen die de euro hanteren, hebben dat gisterenavond in Brussel afgesproken, aldus ingewijden.

Griekenland heeft een begrotingstekort van bijna 13 procent. Het dreigt daardoor het vertrouwen van de financiële markten te verliezen, waardoor de euro onder druk is komen te staan. De Europese Commissie heeft de Grieken gesommeerd hun tekort in drie jaar onder de EU-limiet van 3 procent te brengen. Dit jaar moeten ze het tekort al met 4 procent verminderen.

De ministers van Financiën van de eurolanden steunen de voorstellen van de Europese Commissie. Ze zullen er scherp op toezien dat die worden uitgevoerd. Van financiële steun voor Athene door de EU is vooralsnog geen sprake. Wat Nederland betreft komt die er ook niet, heeft het gisteren nog eens duidelijk gemaakt.

In geval van nood moeten de Grieken maar bij het Internationaal Monetair Fonds aankloppen, zei de Tweede Kamer vorige week. Overigens was minister Wouter Bos gisteren niet aanwezig in Brussel wegens een verkiezingsdebat in Nederland. Hij liet zich vervangen door een hoge ambtenaar.

Vandaag, als alle EU-ministers van Financiën over de Griekse situatie praten, is Bos er wel bij.

Shen en Zhao bekronen comeback met goud

Xue Shen en Hongbo Zhao hebben hun olympische droom verwezenlijkt. Het Chinese echtpaar won in het Pacific Coliseum in Vancouver goud bij het paarrijden. Shen en Zhao waren bijna drie jaar lang uit de roulatie, maar pakten enkele maanden terug de draad weer op om een gooi te doen naar olympisch goud.

Shen en Zhao stonden zondag na de korte kür al bovenaan en hielden die voorsprong gisteren bij de vrije kür vast, resulterend in een totaalscore van 216.57 punten. Qing Pang en Jian Tong maakten het Chinese succes bij het kunstrijden compleet door het zilver voor zich op te eisen. Het brons ging naar het Duitse paar Aliona Savchenko/Robin Szolkowy.

Met de Chinese overwinning kwam een einde aan de hegemonie van de Russen, die twaalf keer op rij olympisch goud pakten bij het paarrijden. Shen en Zhao hadden zich bij de Spelen van Turijn (2006) en Salt Lake City (2002) nog tevreden moeten stellen met brons.

Politie en ambulance zonder winterbanden

Politieauto's in zes van de 26 politiekorpsen rijden niet op winterbanden. Ook twee ambulancediensten rijden tijdens de aanhoudend barre winteromstandigheden niet op de veiligere banden. Sommige hulpdiensten willen wel, maar kunnen niet meer aan winterbanden komen. Dat schrijft het AD vandaag na een rondgang.

De vakbonden noemen het in de krant belachelijk dat hulpdiensten moeten rondrijden op zomerbanden. De CNV benadrukt dat op veiligheid niet bezuinigd zou moeten kunnen worden. Ook de politiebond wil actie en eist 'het beste materiaal'.

Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht. De speciale banden zorgen voor meer grip op de weg tijdens winterse omstandigheden.

Gisteren bleek dat taxibusjes van Connexxion die kinderen naar school brengen ook geen winterbanden hebben. De vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen Balans maakt zich zorgen en stuurde een brief naar minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA).

Student naar rechter om privacy paspoort

Een student uit Utrecht is gisteren naar de rechter gestapt omdat hij een paspoort wil, maar weigert zijn vingerafdrukken af te staan voor een databank. Sinds 21 september worden bij een paspoortaanvraag vingerafdrukken afgenomen. De student vindt dat oké, maar wil niet dat ze in een databank worden opgenomen, zegt hij vandaag in de Volkskrant.

De eis voor vingerafdrukken is in overeenstemming met Europese regels, maar de databank waar Nederland de gegevens in opslaat is een Nederlands initiatief. De student, Aaron Boudewijn, noemt de databank een inbreuk op zijn privacy en vreest dat de vingerafdrukken worden nagemaakt of dat justitie ermee in de fout gaat.

Boudewijn, die nu alleen een identiteitspas heeft waarmee hij niet buiten Europa kan reizen, hoopt dat de zaak uiteindelijk voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens komt. Hij zegt zeker te zijn dat hij aan het langste eind zal trekken.

Koops: "Het is te triest voor woorden"

"Dit is ijs waarop marathonschaatsers misschien uit de voeten kunnen. Maar op een vloer als deze kun je onmogelijk een sprintafstand afwerken," riep Arie Koops, directeur bij de KNSB. Vanwege twee defecte dweilmachines liep de eerste 500 meter grote vertraging op. De dweilpauze duurde ruim een uur langer dan gepland.

"Dit heeft niets met topsport, laat staan de Olympische Spelen te maken. Het is uiterst merkwaardig dat de organisatie blijkbaar niet op calamiteiten is voorbereid," aldus Koops.

"Je moet er ten allen tijden van uit gaan dat één van de dweilmachines defect raakt", vervolgt de boze KNSB-baas. "Dan moet een derde Zamboni achter de hand hebben. Nu werd er een machine uit de kelder gehaald die niet was afgesteld. De banden waren vuil en de messen om het ijs te schrapen waren niet afgesteld. Het is te triest voor woorden dat atleten die vier jaar naar dit toernooi toewerken onder deze omstandigheden hun olympisch toernooi moeten afwerken."

Smeekens tevreden

Jan Smeekens toonde zich na afloop van de 500 meter  op de Richmond Olympic Oval tevreden met zijn klassering.

"De zesde plek, daar ben ik blij mee. In de tweede race heb ik alle risico's genomen. Dat moet ook. Het gaat om honderdsten." Dat er slechts Aziatische schaatsers op het podium staan verbaasde hem enigszins. "Dat hebben ze knap gedaan. Jammer dat ik er niet tussen sta."

Bobsleebaan in Sochi wordt langzamer

Na het dodelijk ongeluk op de olympische bobsleebaan van Whistler, waarvan ook de rodelaars en skeletonners gebruik maken, is besloten het ijskanaal voor de Winterspelen van Sochi 2014 langzamer te maken. De internationale rodelfederatie (FIL) en het Russische organisatiecomité hebben dat gisteren in Vancouver afgesproken.

De 21-jarige Georgiër Nodar Kumaritahvili verloor afgelopen vrijdag tijdens de training bij een snelheid van ongeveer 140 km/uur de controle over zijn slee en werd uit de baan geslingerd met een noodlottig gevolg. Dat wakkerde de discussie over de veiligheid van de sport aan en leidde tot enkele aanpassingen van het Whistler Sliding Centre.

Boek: Christine Pannebakker - Vrouwenpower

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Vrouwenpower

Hoe ik op zoek ging naar de geheimen van vrouwelijke kracht,
mezelf kwijtraakte en weer terug vond
en in 13 dagen een bestseller schreef.

Dit is de opening van het boek van Christine Pannebakker, Vrouwenpower. Het belooft veel, zeker als je op dat punt al aangeeft dat het een bestseller gaat worden. Bezit Pannebakker over die speciale 'power' om een bestseller te voorspellen?

 

Vrouwenpower

Eurlings: onderzoek naar parkeertarieven

Onlangs bleek uit een onderzoek van Detailhandel Nederland dat parkeren in Nederland steeds duurder wordt. Minister Eurlings laat daarom nu een werkgroep onderzoek uitvoeren naar de parkeertarieven.

Het Kennisplatform Verkeer en Vervoer moet de prijs die voor parkeren betaald wordt kunnen onderbouwen. Ook moet worden onderzocht hoe gemeenten de parkeertarieven van particuliere garages beter in de hand kunnen houden.

Volgens Detailhandel Nederland wordt het parkeren 'op slinkse wijze' steeds duurder. Het tarief blijft vaak ongewijzigd, maar de tijd dat geparkeerd kan worden voor dat geld, wordt verkort.

Schaatsen: uitslag 500 meter mannen

De eerste 500 meter was een prooi voor Mika Poutala. De Fin klokte 34,86 en bleef daarmee de Koreaan Tea-Bum Mo 0,06 voor. De Japanner Joji Kato volgt daar weer 0,01 achter. De Nederlanders vielen tegen, met Ronald Mulder op de elfde plaats als beste landgenoot op 0,29 van de eerste plek.

Mo ging lange tijd aan de leiding maar werd in de twee na laatste rit voorbij gereden door Poutala. In de rit daarna vielen Kyou-Hyuk Lee en Keiichiro Nagashima tegen met een tiendeen zesde plek. Mulder won vervolgens de slotrit van Tucker Fredericks, maar zijn tijd bleek pas genoeg voor plek elf. Jan Smeekens staat twaalfde op 0,01 van Mulder. Jan Bos stelde in de eerste rit teleur en zette 36,12 op de klok. Ook Simon Kuipers kon zich met 35,66 (23e) niet om de prijzen mengen.

De 500 meter werd lang onderbroken doordat de dweilmachines stuk waren gegaan, hierdoor liep het programma bijna twee uur uit en werd de tweede 500 meter ook later verreden.

Uitslag eerste 500 meter

# Naam NAT Tijd
1 Mika Poutala FIN 34,86
2 Tae-Bum Mo KOR +0,06
3 Joji Kato JAP +0,07
4 Kang-Seok Lee KOR +0,19
5 Jeremy Wotherspoon CAN +0,23
6 Keiichiro Nagashima JAP +0,24
7 Fengtong Yu CHI +0,25
8 Dimitry Lobkov RUS +0,27
11 Ronald Mulder NED +0,29
12 Jan Smeekens NED +0,30
23 Simon Kuipers NED +0,80
31 Jan Bos NED +1,28

 

Tweede 500 meter
Tae-Bum Mo heeft de Olympische titel op de 500 meter schaatsen voor mannen veroverd. De Zuid-Koreaan reed tijdens zijn eerste 500m nog de tweede tijd, maar tijdens de tweede rit liet Mika Poutala het liggen. Jan Smeekens werd de beste Nederlander op plaats zes.

Einduitslag 500 meter

Plaats Naam 1e tijd 2e tijd Totaaltijd Verschil
1 MO Tae-Bum 34.923 34.906 69.82 0.00
2 NAGASHIMA Keiichiro 35.108 34.876 69.98 +0.16
3 KATO Joji 34.937 35.076 70.01 +0.19
4 LEE Kang-Seok 35.053 34.988 70.041 +0.22
5 POUTALA Mika 34.863 35.181 70.044 +0.22
6 SMEEKENS Jan 35.160 35.051 70.21 +0.39
7 YU Fengtong 35.116 35.120 70.23 +0.41
8 GREGG Jamie 35.142 35.126 70.26 +0.44
9 WOTHERSPOON Jeremy 35.094 35.188 70.282 +0.46
10 ZHANG Zhongqi 35.175 35.113 70.288 +0.46
11 MULDER Ronald 35.155 35.146 70.30 +0.48
20 KUIPERS Simon 35.662 35.669 71.33 +1.51
29 BOS Jan 36.149 36.111 72.26 +2.44

 

Strakke pakken in L.A. Noire

Team Bondi, de ontwikkelaar van het spel L.A. Noire laat eindelijk wat meer zien van het spel. L.A. Noire speelt zich af in de donkere, open wereld van Los Angeles in de jaren '40 waar jij een detective in speelt.
Het spel, dat uitgegeven wordt door Rockstar maakt voor het eerst sinds lange tijd dat Rockstar spellen uitgeeft geen gebruik van Rockstars eigen grafische motor RAGE, maar die van Team Bondi zelf.

Hieronder een vijftal screenshots;

Uitslag tweede 500 meter mannen

Tae-Bum Mo heeft de Olympische titel op de 500 meter schaatsen voor mannen veroverd. De Zuid-Koreaan reed tijdens zijn eerste 500m nog de tweede tijd, maar tijdens de tweede rit liet Mika Poutala het liggen. Jan Smeekens werd de beste Nederlander op plaats zes.

Uitslag 500 meter

Plaats Naam 1e tijd 2e tijd Totaaltijd Verschil
1 MO Tae-Bum 34.923 34.906 69.82 0.00
2 NAGASHIMA Keiichiro 35.108 34.876 69.98 +0.16
3 KATO Joji 34.937 35.076 70.01 +0.19
4 LEE Kang-Seok 35.053 34.988 70.041 +0.22
5 POUTALA Mika 34.863 35.181 70.044 +0.22
6 SMEEKENS Jan 35.160 35.051 70.21 +0.39
7 YU Fengtong 35.116 35.120 70.23 +0.41
8 GREGG Jamie 35.142 35.126 70.26 +0.44
9 WOTHERSPOON Jeremy 35.094 35.188 70.282 +0.46
10 ZHANG Zhongqi 35.175 35.113 70.288 +0.46
11 MULDER Ronald 35.155 35.146 70.30 +0.48
20 KUIPERS Simon 35.662 35.669 71.33 +1.51
29 BOS Jan 36.149 36.111 72.26 +2.44

Uitslag eerste 500 meter mannen

Mika Poutala gaat aan de leiding na de eerste 500 meter bij de mannen. De Fin klokte 34,86 en bleef daarmee de Koreaan Tea-Bum Mo 0,06 voor. De Japanner Joji Kato volgt daar weer 0,01 achter en zorgt daarmee dat de tweede rit later vannacht een spannende zal worden. De Nederlanders vielen tegen, met Ronald Mulder op de elfde plaats als beste landgenoot op 0,29 van de eerste plek.

Mo ging lange tijd aan de leiding maar werd in de twee na laatste rit voorbij gereden door Poutala. In de rit daarna vielen Kyou-Hyuk Lee en Keiichiro Nagashima tegen met een tiendeen zesde plek. Mulder won vervolgens de slotrit van Tucker Fredericks, maar zijn tijd bleek pas genoeg voor plek elf. Jan Smeekens staat twaalfde op 0,01 van Mulder. Jan Bos stelde in de eerste rit teleur en zette 36,12 op de klok. Ook Simon Kuipers kon zich met 35,66 (23e) niet om de prijzen mengen.

De 500 meter werd lang onderbroken doordat de dweilmachines stuk waren gegaan, hierdoor liep het programma bijna twee uur uit en wordt de tweede 500 meter ook later verreden.

Uitslag eerste 500 meter

# Naam NAT Tijd
1 Mika Poutala FIN 34,86
2 Tae-Bum Mo KOR +0,06
3 Joji Kato JAP +0,07
4 Kang-Seok Lee KOR +0,19
5 Jeremy Wotherspoon CAN +0,23
6 Keiichiro Nagashima JAP +0,24
7 Fengtong Yu CHI +0,25
8 Dimitry Lobkov RUS +0,27
11 Ronald Mulder NED +0,29
12 Jan Smeekens NED +0,30
23 Simon Kuipers NED +0,80
31 Jan Bos NED +1,28

De Vegt: "Dit mag niet gebeuren"

De Nederlandse schaatsbondscoach Wopke de Vegt is niet te spreken over de gang van zaken op de Richmond Olympic Oval. Was er eerst al een dweilmachine kapot, in de dweilpauze van de eerste 500 meter voor de mannen bleek dat ook de tweede en zelfs derde machine kuren vertoonden. Hierdoor liep de wedstrijd forse vertraging op.

"Ik ben niet boos, maar begin wel een beetje te zweten. We moeten zorgen dat we de rust bewaren. De 500 meter is juist de afstand waarop dit niet mag gebeuren. Alle rijders op de 500 meter zijn explosieve types en die hebben hard ijs nodig. Maar het is pure pech, hier kunnen mensen niets aan doen. Misschien moeten we dit merk (Olympia) van Zamboni's niet meer gebruiken," zei De Vegt.

Uitslag ijshockeyvrouwen Zwitserland - Canada

De Canadese ijshockeyvrouwen hebben in de poulefase wederom laten zien waarom het land favoriet is voor de titel. Vandaag klopten ze in de poulefase Zwitserland met 10-1. Eerder klopte het thuisland Slowakije al met 18-0.

In de eerste periode kon Zwitserland het tempo redelijk bijhouden, hoewel het zestien schoten van de Canadese dames te verwerken kreeg. Slechts twee ervan waren raak. In de tweede periode maakten de Zwitserse dames hun enige goal, maar het was Canada dat uitliep naar 5-1. De laatste periode liet meer eenrichtingsverkeer zien, waarna de score opgevoerd werd.

Pau Gasol is wederom de beste Europese basketballer

Pau Gasol is door de FIBA Europe, het Europese deel van de internationale basketbalfederatie, voor de tweede maal op rij uitgeroepen tot de beste Europese basketballer van het jaar. De Spanjaard eindigde voor Dirk Nowitzki uit Duitsland en de Griek Vassilis Spanoulis.

Gasol veroverde met zijn ploeg, de LA Lakers, het NBA-kampioenschap en werd ook nog voor het eerst Europees kampioen met Spanje. In 2007 werd hij met zijn land ook al wereldkampioen.

Problemen met de dweilmachines op de schaatsbaan

Het schaatsen op de Richmond Olympic Oval verloopt niet bepaald vlekkeloos deze week. Klaagden de schaatsers op de lange afstanden over de zware omstandigheden, nu is voor de start van de 500 meter een van de twee dweilmachines kapot gegaan. In de dweilpauze is ook de tweede machine gesneuveld, waardoor de wedstrijd grote vertraging oploopt.

De eerste machine beschadigde voor de eerste omloop van de 500 meter het ijs, waarna besloten is om niet opnieuw te dweilen maar het ijs alleen op die plaats te repareren. Gisteren vond tijdens de dweilpauze van de 3.000 meter eenzelfde situatie plaats, waardoor deze wedstrijd ook vertraging opliep. Ditmaal zal de vertraging groter zijn, omdat een van de machines eerst gerepareerd moet worden voordat na een dweil het tweede deel van de schaatsers in actie kan komen op de 500 meter.

Uitslag snowboardcross mannen

Seth Wescott heeft zijn olympische titel op de snowboardcross geprolongeerd. De Amerikaan bleef in een spannende finale de Canadees Mike Robertson en de Fransman Tony Ramoin voor. Het was de tweede maal dat dit onderdeel op het programma stond.

Snowboardcross is een spectaculair onderdeel waarbij telkens vier sporters het tegen elkaar opnemen op een parcours dat vol zit met met heuvels en scherpe bochten. In de kwalificaties was de snelste tijd voor de Australiër Alex Pullin, maar hij sneuvelde al tijdens de achtste finales. In de finale ging Robertson lang aan de leiding, maar halverwege het parcours kwam Wescott eerst naar plaats twee en vlak voor de laatste bocht had hij ook de Canadees te pakken om daarna zijn titel te prolongeren.

Federer: "Nadal heeft mijn drive niet"

Roger Federer heeft al heel wat tennisrecords op zijn naam staan. Alleen een échte grand slam, alle vier de grand slams in één jaar winnen, ontbreekt nog op zijn enorme lijst met toernooizeges en records.

"Ik zal het zeker proberen om dit jaar voor elkaar te krijgen," zegt Federer, die de Australian Open al wist te winnen. "Maar toch staat dat niet bovenaan mijn verlanglijstje. Ik wil mijn eerste plaats verdedigen."

"Het moment dat ik voor het eerst op één stond, was een magisch moment. Ik verlang er nog vaak naar terug. Rafael Nadal heeft niet die drive om op één te staan. Of dat laat hij niet merken," aldus Federer.

Du Chatinier zet Van Dijk uit selectie

FC Utrecht-trainer Ton du Chatinier heeft Gregoor van Dijk uit de selectie gezet. Het botert al langer niet tussen trainer en speler en omdat Van Dijk een negatieve invloed op de selectie zou hebben is hij voorlopig teruggezet. Eerder was de middenvelder al zijn aanvoerdersband bij Utrecht kwijtgeraakt.

"De trainer vindt dat ik een negatieve invloed heb. Ik vroeg meteen: 'geef eens een voorbeeld dan? Wat doe ik niet goed?' Daarop kreeg ik geen antwoord. 'Dat vind ik gewoon', zei hij slechts. Er wordt zomaar wat geroepen, zonder voorbeelden en zonder goede argumenten," zei een kwade Van Dijk tegen Voetbal International.

De 28-jarige speler heeft nog een contract tot medio 2012 bij de club uit de Domstad en hij wil daarom een gesprek met de clubleiding, te meer omdat hij in de afgelopen drie jaar onomstreden de aanvoerder was. "Dat was voor mij teleurstellend en dat snapte ik óók niet. Voor mij is er zó veel onduidelijk. Ik ben niet de enige in de spelersgroep die daarmee problemen heeft."

Belgische scheidsrechtersbaas voor gebruik tv-beelden

Robert Jeurissen, scheidsrechtersbaas in België, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. Jeurissen heeft namelijk gepleit voor het gebruik van televisiebeelden tijdens de wedstrijd. Dit meldden TV Limburg en Sporza.

"Ik ben een voorstander van alles wat de arbitrage kan vergemakkelijken. Dit zal de competitie ook helpen. Iedereen in de arbitrage is ervoor dat de refs geholpen worden. Je kunt de beelden makkelijk gebruiken voor zwart-wit situaties als: is de bal over de doellijn? Was de overtreding binnen of buiten de rechthoek? Later kan dat dan nog uitgebreid worden." Aldus Jeurissen.

Hij pleit er wel voor dat de videobeelden alleen oproepbaar moeten zijn voor de scheidsrechters. "Als de teams dit kunnen aanvragen, ligt het spel om de haverklap stil." De uiteindelijke beslissing zal door de FIFA moeten genomen worden. Tegen TV Limburg zei Jeurissen dat hij zijn idee zal verdedigen bij de FIFA. "Oorspronkelijk was de FIFA er tegen, maar dat begint stilaan te veranderen. De financiële belangen worden steeds groter en dan moet je ervoor zorgen dat de beslissingen zo juist mogelijk zijn," wist hij nog tegen Sporza te melden.

Van Riessen begint nerveus te worden

Schaatsster Laurine van Riessen staat voor haar olympisch debuut morgen. De rijdster uit de Control-ploeg zal de 500 meter gaan rijden, waarbij ze alleen mee zal doen voor de ereplaatsen. De 22-jarige schaatsster wil vlammen op de Richmond Olympic Oval, maar is ook nerveus.

"Ik ben er klaar voor en ik kijk er naar uit. Ik begin nu wel een beetje nerveus te worden. Ik moet gewoon opletten dat ik hetzelfde doe als in de trainingen," zei Van Riessen na afloop van de training vandaag. Na de 500 meter zal ze nog de 1.000 en 1.500 meter rijden in Canada.

Uitslagen Spanje speelronde 22

Voor het eerst dit seizoen is FC Barcelona in de competitie onderuit gegaan. In Madrid werd er bij Atlético verloren, terwijl de directe concurrent Real Madrid wel wist te winnen.

Real Madrid speelde zaterdagavond al vanwege het Champions Leaguetreffen met Olympique Lyon op dinsdag. Het was Reals eerste officiële bezoek aan Chapín, het stadion van promovendus en Liga-debutant Xerez. De Madrilenen zagen Gonzalo Higuaín en Cristiano Ronaldo terug in de basis staan, maar wisten aanvankelijk maar weinig gevaar te stichten tegen de defensieve thuisploeg. Ook het veld werkte niet mee, waardoor het lang duurde voordat er een treffer viel. Rechtsback Álvaro Arbeloa brak in de tweede helft plots de ban toen hij voor de doelman opdook. Vervolgens werd het alsnog een koud kunstje voor de Koninklijke. Ronaldo was tweemaal trefzeker tegen de schutterende verdediging.

FC Barcelona kon op zondag vervolgens het gat weer doen groeien naar vijf punten. Daarvoor moest het wel winnen van Atlético de Madrid. Barça pakte sinds de 0-6 zege in Vicente Calderón  enkele seizoenen terug echter geen punt meer in het stadion van Atlético. Ook nu moest de defensie van de Catalanen, waar jeugdspeler Jeffrén Suárez door schorsingen en blessures noodgewdongen op de rechtsbackpositie moest starten, al snel vissen. Een mooie steekpass van Reyes bereikte Diego Forlán, en de Uruguayaan rondde koel af. Even later knalde Simão een vrije trap binnen, en bezorgde de ploeg van Pep Guardiola een lastig karwei. Een karwei dat te moeilijk bleek, aangezien alleen Zlatan Ibrahimovic nog wist te scoren.

Valencia blijft maar punten morsen. Ditmaal kwam men in Gijón niet verder dan 1-1 tegen een club die al vier duels op rij verloor. Hierdoor zijn Los Ches nog altijd niet los van de achtervolging. Voordeel voor de ploeg van Unai Emery is dat de concurrentie eveneens niet slaagt in het neerzetten van een goede reeks. Sevilla namwel de vierde plaats over door met 1-0 te winnen van Osasuna, terwijl Mallorca met dezelfde cijfers verloor op Tenerife. Ook Deportivo verloor weer eens. De Galiciërs verloren nu bij Espanyol, en verliezen de Champions Leagueplaatsen langzaam uit het oog.

Uitslagen:

Datum Thuis Uit Uitslag
13/2 Real Sporting de Gijón Valencia CF 1-1
13/2 Xerez CD Real Madrid CF 0-3
13/2 Villarreal CF Athletic Club de Bilbao 2-1
14/2 RCD Espanyol Deportivo de La Coruña 2-0
14/2 Getafe CF UD Almería 2-2
14/2 Real Racing Club de Santander Málaga CF 0-3
14/2 Real Valladolid CF Real Zaragoza 1-1
14/2 Sevilla FC CA Osasuna 1-0
14/2 Club Atlético de Madrid FC Barcelona 2-1
15/2 CD Tenerife RCD Mallorca 1-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Barcelona 22 17 4 1 55 53-13
2 Real Madrid CF 22 17 2 3 53 53-15
3 Valencia CF 22 12 7 3 43 39-21
4 Sevilla FC 22 12 3 7 39 33-24
5 RCD Mallorca 22 11 4 7 37 35-24
6 Deportivo de La Coruña 22 10 5 7 35 24-24
7 Athletic Club de Bilbao 22 10 3 9 33 28-29
8 Getafe CF 22 10 2 10 32 30-28
9 CA Osasuna 22 8 5 9 29 21-22
10 Villarreal CF 22 8 5 9 29 33-31
11 Club Atlético de Madrid 22 7 6 9 27 33-35
12 RCD Espanyol 22 7 5 10 26 16-29
13 Real Sporting de Gijón 22 6 7 9 25 22-26
14 Real Racing Club de Santander 22 6 7 9 25 24-31
15 Málaga CF 22 5 9 8 24 26-26
16 UD Almería 22 5 8 9 23 24-33
17 Real Zaragoza 22 5 6 11 21 26-44
18 CD Tenerife 22 5 5 12 20 18-40
19 Real Valladolid CF 22 3 10 9 19 25-39
20 Xerez CD 22 2 5 15 11 12-41

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 Lionel Messi FC Barcelona 16
2 David Villa Valencia CF 15
3 Gonzalo Higuaín Real Madrid CF 12
= Roberto Soldado Getafe CF 12
= Zlatan Ibrahimovic FC Barcelona 12
6 Cristiano Ronaldo Real Madrid CF 11
7 Diego Forlán Club Atlético de Madrid 10
8 Luís Fabiano Sevilla FC 9
9 Aritz Aduriz RCD Mallorca 8
= Diego Castro Real Sporting de Gijón 8
= Fernando Llorente Athletic Club de Bilbao 8
= Sergio Agüero Club Atlético de Madrid 8

Programma:

Datum Thuis Uit Tijd
20/2 Deportivo de La Coruña Xerez CD 18:00
20/2 FC Barcelona Real Racing Club de Santander 20:00
20/2 RCD Mallorca Sevilla FC 22:00
21/2 Málaga CF RCD Espanyol 17:00
21/2 Athletic Club de Bilbao CD Tenerife 17:00
21/2 CA Osasuna Real Valladolid CF 17:00
21/2 Real Zaragoza Real Sporting de Gijón 17:00
21/2 UD Almería Club Atlético de Madrid 19:00
21/2 Real Madrid CF Villarreal CF 21:00
22/2 Valencia CF Getafe CF 21:00

Releaselijst week 7: Knokken met Aliens en Predators

Het is een druk weekje in gamersland, maar liefst 18 verschillende games komen deze week in de winkels te liggen. De meest bekende titels zijn natuurlijk Aliens vs Predator en Guitar Hero: Van Halen. In Aliens vs Predator kunnen shooter-fans de Aliens en Predators weer helemaal kapot schieten, of ze kunnen natuurlijk zelf als dat gespuis met klauwen spelen. Guitar Hero: Van Halen is een nieuw deel in de succesvolle serie die zich vooral focust op de liederen van de band Van Halen. Maar vergis je niet, er zitten nog genoeg nummers tussen van andere bands.

Op de handhelds kunnen we weer aan de slag met een nieuw deel in de Ace Attorney-serie. Dit maal spelen we niet als advocaat, maar als openbaar aanklager wat een frisse wind door de serie moet laten waaien. Op de PSP is de meest opvallende titel SOCOM U.S. Navy SEALs: Fireteam Bravo 3. In dit nieuwe deel van de populaire shooter kunnen we weer tactisch spelen in de trein of op school. Hieronder vindt je het volledige lijstje

Playstation 3:

Aliens vs Predator
Guitar Hero: Van Halen
Dynasty Warriors: Strikeforce

Xbox 360:

Aliens vs Predator
Guitar Hero: Van Halen
Indianapolis 500 Evolution
Dynasty Warriors: Strikeforce

PC:

Aliens vs Predator
Farewell to Dragon
Still Life 2
XIII Century: Blood of Europe

Nintendo Wii:

Guitar Hero: Van Halen
Baby and Me
Family Party: Winter Fun
Spellbound Party

Nintendo DS:

Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth
Mind, Body & Soul: Spellbound 2
Diva Girls: Princess on Ice 2
Imagine Journalist
Puzzle Chronicles
Avalon Code

PSP:

SOCOM U.S. Navy SEALs: Fireteam Bravo 3
Half Minute Hero
Puzzle Chronicle

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.