KBVB: "Advocaat blijft bij ons"

Sjors (Sj0rSz)

Dick Advocaat wordt genoemd als de opvolger van Guus Hiddink bij Rusland, maar de Belgische voetbalbond lijkt zich vooralsnog niet druk te maken. Volgens Philippe Collin, voorzitter van de technische commissie, is er geen twijfel mogelijk.

"Voor mij is het duidelijk dat Advocaat bij ons blijft," aldus Collin, die getuige was van het feit dat Advocaat tijdens de loting voor het EK voetbal met de voorzitter van de Russische bond, Sergei Fursenko, sprak. "Hij kent Fursenko als voorzitter van Zenit Sint-Petersburg. Uit beleefdheid is hij even bij hem geweest. Hun gesprek heeft ook niet lang geduurd. Advocaat heeft mij bevestigd dat hij bij ons blijft, dat is voor mij wat telt. Hij zal volgende week ten andere aanwezig zijn bij de samenstelling van de kalender in Frankfurt."

Bovendien is het nog onzeker of Advocaat ook daadwerkelijk bondscoach van Rusland zal worden. Er gaan namelijk ook geruchten dat Kurban Berdyev, nu nog trainer van FC Rubin Kazan, voor deze functie in aanmerking komt. Dit seizoen reikte de oefenmeester met zijn ploeg tot de zestiende finales van het toernooi om de Europa League.