FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 17 februari 2010

Wigan en Bolton delen de punten

Wigan Athletic en Bolton Wanderers hebben beiden geen goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De wedstrijd tussen beide laagvliegers eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Bij Wigan speelde onze landgenoot Mario Melchiot de volle negentig minuten mee. Met het punt schieten beide ploegen erg weinig op. Wigan neemt nu de veertiende plaats in, terwijl Bolton er nog slechter voor staat. Deze ploeg vinden we terug op een achttiende plaats. Het verschil tussen de plaatsen dertien en negentien bedraagt slechts drie punten.

Bodde maakt rentree bij Swansea City

Ferrie Bodde heeft na zes maanden blessureleed zijn rentree gemaakt in het shirt van Swansea City. Onze landgenoot speelde een uur mee in de competitiewedstrijd van de reserves tegen Bristol City.

Bij zijn rentree boekte Bodde meteen een overwinning. Het werd 2-1. De 27-jarige middenvelder had ook nog een groot aandeel in de overwinning. Met een prachtig afstandschot zette hij zijn ploeg op voorsprong.

Bodde stond een half jaar aan de kant vanwege een ernstige knieblessure. "Het was hard werken om terug te komen. Het is nu afwachten hoe het morgen gaat."

Bordeaux bereikt halve finale Coupe de la Ligue

Girondins Bordeaux heeft de halve finale van de Coupe de la Ligue behaald. In de halve finale was de koploper van de Franse Ligue 1 met 1-4 te sterk voor Lorient.

De thuisploeg begon nog goed aan het duel. Na twaalf minuten spelen kwam het op voorsprong via Laurent Koscielny. Even later stond de equipe van trainer Christian Gourcuff met tien man op het veld, omdat de doelpuntenmaker tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

Bordeaux-speler Gerardo Wendel wist de gegeven penalty te benutten en de stand gelijk te trekken. Enkele minuten later boog Marouane Chamakh de stand om naar 1-2, waar het voor de rust bij zou blijven. In de tweede helft zette Bordeaux de man achter het scorebord wederom aan het werk.

Dit gebeurde echter wel tien minuten voor het laatste fluitsignaal, waardoor Lorient nog lang uitzicht had op een gelijkspel. Het was Wendel die voor zijn tweede doelpunt van de avond tekende, waarna Yoan Gouffran de wedstrijd in de slotfase in het slot gooide.

Kriukov pakt verrassend langlaufgoud

Nikita Kriukov heeft op de klassiek uitgevoerde langlaufsprint bij de mannen verrassend goud gepakt. De Rus bleef in de finale zijn landgenoot Alexander Panzhinskiy en de Noor Petter Northug voor.

Panzhinskiy zette in de kwalificaties de snelste tijd neer en ging simpel richting finale. Dit deden de Noren ook, maar zij leken hun kruid voor de eindstrijd al verschoten te hebben. Panzhinskiy ging er in de finale snel vandoor, maar het was Kriukov die zijn landgenoot in de eindsprint passeerde. Eerder in de race was het al misgegaan tussen Oeystein Pettersen en Alexey Poltaranin, waarbij beiden vielen. Hierdoor kon Northug eenvoudig de derde plaats pakken, maar aandringen voor de eerste stek kon de Noor nimmer meer.

Middelkoop bereikt kwartfinales in Bakoe

Matwé Middelkoop heeft in Bakoe zijn sterke reeks een goed vervolg gegeven. In de achtste finales van de Future in Bakoe heeft onze landgenoot in twee sets gewonnen van Murad Inoyatov.

De als vierde geplaatste Middelkoop won de eerste set gemakkelijk met 6-2 en ook in de tweede set wist de Leerdammer aan het langste eind te trekken: 7-5.

Dit betekende voor Middelkoop de eerste kwartfinale in een toernooi sinds vorig jaar november. Destijds wist hij het tot de laatste acht te schoppen bij de Challenger in Charlottesville.

In de kwartfinales zal Middelkoop, de huidige nummer 348 van de wereld, het op moeten nemen tegen de Zweed Ervin Eleskovic.

Snowboarder Van der Wal stelt teleur

Bij het snowboarden staat vandaag het onderdeel halfpipe bij de mannen op het programma. Ook Nederland had hier een deelnemer actief. Dolf van der Wal wist echter niet te schitteren op de Spelen van Vancouver. De Nederlander liet twee runs in heat 1 zien en is daarmee uitgeschakeld.

In de eerste heat scoorde de Nederlander een score van 14,5 en in de tweede ronde zette hij een score van 11,8 op het scoreboard. De winnaar van de eerste heat was de Amerikaan Shaun White met een score van 45,8. Als tweede eindigde de Japanner Ryo Aono met 43,1. De Amerikaan Louie Vito wist met 41,8 ook een prima score op de borden te brengen.

De tweede heat, halve finale en finale van het snowboarden vinden later deze avond en nacht plaats.

 

K3's Karen bevallen van zoontje

Groot nieuws in de Wereld van K3! Karen Damen is eindelijk MILF geworden. De rooie van K3 heeft vandaag het leven geschonken aan een jongetje.

De 35-jarige Karen en haar vriend, Antony Van der Wee, hebben besloten het ventje Sky te noemen. Sky weegt ruimt drie kilo en is 48 centimeter groot.

Zowel moeder als de kleine spruit maken het goed. Het stel wil in alle rust genieten van hun zoontje en heeft besloten voorlopig geen interviews te zullen geven.

Björgen pakt op langlaufsprint eerste goud

Marit Bjørgen heeft eindelijk haar eerste olympische gouden medaille te pakken. De Noorse op de klassiek geskiëde sprint oppermachtig. Ze zette in de kwalificaties al de snelste tijd neer en in de finale konden de Poolse Justina Kowalczyk en de Sloveense Petra Majdic niet aan haar tippen.

Bjørgen staat bekend als veelvraat in de langlaufwereld, maar het olympische goud ontbrak nog in haar prijzenkast. De Noorse domineerde de sprintwedstrijden vandaag en kende alleen in de finale tegenstand van Kowalczyk die brutaal de leiding nam. Halverwege de race had Bjørgen orde op zaken gesteld en gleed ze eenvoudig naar de winst voor de Poolse. Daarachter streden Majdic en Anna Olson om het brons, wat na een uiterste krachtsinspanning naar de Sloveense ging. Deze viel na de race flauw en moest uiteindelijk weggedragen worden.

Vancouver Update 23:00 uur

Dagelijks kun je op FOK! tweemaal een overzicht tegemoet zien waarin we kort de gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 08:00 uur.

De dag begon met een aantal wedstrijden op de curlingbanen in Vancouver. De vrouwen van China gingen net ten onder tegen Groot-Brittannië het werd 5-4 voor de Britten. Ook Duitsland ging er met de overwinning vandoor. De Duitsers wonnen met 6-5 van Amerika. Zwitserland ging met 7-8 onderuit tegen Zweden en Japan verloor van thuisland Canada 6-7.

De sneeuwconditie was weer prima in orde in Vancouver en dat betekende dat vandaag dan eindelijk de afdaling bij de vrouwen kon plaatsvinden. Lindsey Vonn heeft daar haar favorietenstatus waargemaakt. De Amerikaanse was, met bijna een seconde voorsprong op haar landgenote Julia Mancuso, ijzersterk. De bronzen plak ging naar de Duitse Maria Riesch zij verloor twee seconden op de Amerikaanse winnares.

De mannen en vrouwen zijn op het onderdeel langlaufen aan het onderdeel klassieke sprint. Het dames evenementen is ondertussen afgelopen. In de finale wist de Noorse Marit Bjoergen die daarmee de eerste gouden plak voor de Noren wist binnen te halen. De zilveren plak ging naar Justyna Kowalczyk die deze voor Polen wist binnen te slepen. De bronzen plak ging naar de Sloveense Petra Majdic die behoorlijk diep moest gaan en aan het zuurstof werd gezet na de finish.

De mannenfinale wordt momenteel afgewerkt.

Welterusten meneer de president

_Dirkjan_ stuurde via de submit de volgende column in:

12 januari 2010 was een hoopvolle dag voor de democratie. Het langverwachte onderzoek van de Commissie-Davids kwam naar buiten. Na zeventien debatten was het de kamer een jaar eerder eindelijk gelukt om het onderzoek in gang te zetten. Weliswaar geen volledig onafhankelijk onderzoek, maar toch.

De conclusies van de heer Davids en zijn gevolg waren keihard. Dankzij uw koppigheid, gebrek aan leiderschap en fouten heeft Nederland steun gegeven aan de start van een illegale oorlog.

Di Resta: "Force India voelde goed aan"

Het Formule 1-team Force India was vandaag het enige dat twee coureurs in actie liet komen. Derde rijder Paul di Resta reed op het circuit van Jerez 76 ronden voordat hij het stuurtje van de VJM03 over gaf aan Adrian Sutil die in de namiddag toch nog tot 28 ronden kwam. Hij bleek uiteindelijk ruim een halve seconde te zijn dat zijn jonge Britse teamgenoot.

"Het was mijn eerste run in de nieuwe wagen en het voelde goed aan," zei Di Resta. "Het doel was om zoveel mogelijk kilometers te maken en we haalden er meer dan 300, wat een goede prestatie is, zeker vanwege de slechte weersomstandigheden vanochtend. Het leek op te drogen, maar dan kwam de regen weer, dus je zat er wat tussenin wat betreft de banden. Ik heb ondanks alles een goede indruk van de auto kunnen krijgen en hij is echt beter dan de auto waarin ik vorig jaar reed."

Jezus gespot op pinda

Jezus wordt ook overal gesignaleerd. Is het niet bij een FOK!ker in de kelder of op een strijkijzer, dan is het wel weer op een pinda. Een Amerikaan werd namelijk in het circus een pinda naar zijn kop gegooid. Was hij eerst nog boos, zijn stemming sloeg snel om toen hij ontdekte wie op het aardnootje stond. Niemand minder dan de beeltenis van Jezus  prijkte erop. Zoals het een goed Amerikaan betaamt, besloot hij hem snel op eBay aan te bieden.

Uitslagen Champions League (17/02/2010)

Vandaag werden de volgende twee wedstrijden in de achtste finales van de Champions League gespeeld. Bayern München nam het in eigen huis op tegen ACF Fiorentina en FC Porto kruiste de degens met Arsenal. Hieronder vind je de verslagen van deze twee duels.

FC Porto - Arsenal

FC Porto is er in geslaagd om het eerste duel tegen Arsenal met 2-1 te winnen. De thuisploeg ging fanatiek van start en kreeg al vrij snel twee kansen. Een blunder van de keeper van The Gunners was echter aanleiding voor de openingsgoal van de wedstrijd. Varela zette de bal voor, waarna Fabianski het object over zijn eigen doellijn duwde. Toch gingen de Engelsen niet bij de pakken neer zitten en kwamen via Campbell op gelijke hoogte.

In de tweede helft eiste Fabianski onbedoeld weer een hoofdrol voor zich op. Bij een terugspeelbal in de zestien pakte de goalie de bal op. De daaropvolgende vrije trap werd snel door Falcao genomen, waardoor hij vrij kon inschieten. Ook na het tweede doelpunt van de Portugezen bleef de thuisploeg beter, maar doelpunten werden er niet meer gemaakt.

FC Porto

2 - 1

Arsenal

 11' Fabianski (e.d)
 51' Falcao
   18' Campbell
 
 Gele kaart: Bruno Alves, Fucile, Álvaro Pereira, Fernando, (FC Porto), Diaby, (Arsenal)
 
Stadion: Estádio do Dragão, Porto
Toeschouwers: 51.000
Arbiter: Hansson
 
Opstelling:   Opstelling:
Helton
Bruno Alves
Raul Meireles (Tomás Costa/68)
Falcao
Hulk (Mariano González/81)
Fucile
Rolando
Álvaro Pereira
Varela
Fernando
Rúben Micael (Belluschi/85)
  Fabianski
Diaby
Sagna
Fàbregas
Vermaelen
Rosicky (Walcott/68)
Nasri (Eboué/88)
Denílson
Clichy
Campbell
Bendtner (Vela/83)

 



Bayern München - ACF Fiorentina

Bayern München heeft in de eigen Allianz Arena met 2-1 van ACF Fiorentina gewonnen. Hiervoor hadden de Duitsers wel een omstreden doelpunt nodig. In de eerste helft slaagde de thuisploeg er in om een veldoverwicht op te bouwen. Robben en Ribéry konden op de flanken echter geen kant op, waardoor er nauwelijks gevaar was. Vlak voor rust kwam de ploeg van trainer Louis van Gaal toch op voorsprong. Ribéry werd in het strafschopgebied geduwd, waarna Robben het buitenkansje benutte.

Vlak na rust kreeg Krøldrup de bal voor de voeten en bracht ACF Fiorentina op gelijke hoogte. In het vervolg van de tweede helft konden de Italianen niets anders doen dan verdedigen. Bayern München had hier zichtbaar moeite mee, totdat Klose het net vond. De aanvaller stond op het moment van koppen echter wel buitenspel, maar dit werd niet opgemerkt door het arbitrale kwartet.

Bayern München

2 - 1

ACF Fiorentina

 45+2' Robben(pen)
 89' Klose
   50' Krøldrup
 
 Gele kaart: van Bommel, Klose, (Bayern München), de Silvestri, Marchionni, Vargas, (ACF Fiorentina)
 Rode kaart: , Gobbi (73) (ACF Fiorentina)
 
Stadion: Allianz Arena, München
Toeschouwers: 66.000
Arbiter: Øvrebø
 
Opstelling:   Opstelling:
Butt
Van Buyten (Contento/46)
Demichelis
Ribéry
Robben
Van Bommel
Lahm
Müller (Olic/66)
Badstuber
Schweinsteiger
Gómez (Klose/66)
  Frey
Krøldrup
Vargas
Jovetic (Felipe/75)
Gilardino
Natali (Pasqual/85)
Montolivo (Donadel/84)
Gobbi
Bolatti
de Silvestri
Marchionni

[Six Nations] Flannery zes weken geschorst

Jerry Flannery kan de rest van het Six Nations Championship op zijn buik schrijven. Nadat hij afgelopen zaterdag in het uitduel tegen Frankrijk Alexis Palisson een doodschop verkocht moest Flannery vandaag bij een hoorzitting in Dublin aanwezig zijn. Daar kreeg hij te horen dat hij tot 29 maart geschorst zal worden.

Flannery pleitte schuldig en gaf toe dat zijn actie een rode kaart waard was. Een onafhankelijk disciplinair panel vond dat de overtreding, waardoor Palisson van het veld moest met een flinke kleuzing aan zijn been, eerder roekeloos dan opzettelijk was.

Normaal gesproken is voor overtredingen als deze een schorsing van zo'n vier weken het minimum, maar gemiddeld genomen worden spelers zo'n acht tot twaalf weken geschorst. Ook komt het voor dat spelers een jaar toe moeten kijken.

De overtreding van Flannery op Palisson.

Zonder internet geen Assassin's Creed 2

In de strijd tegen piraterij heeft Ubisoft zich een keer laten ontvallen dat PC-games in de toekomst een permanente internetverbinding moeten hebben om te spelen. CVG geloofde samen met vele andere PC-gamers dat ze bluften, maar niets bleek minder waar. Assassin's Creed 2 en Settlers VII zullen één van de eerste Ubisoftgames worden die dit zal krijgen.

Het is zelfs heftiger dan verwacht; de reviewer van Computerandvideogames.com heeft beide games ontvangen om te beoordelen, maar was onaangenaam verrast en vroeg aan Ubisoft of dit ook in de definitieve versies zou zitten. Het antwoord was ja. De journalist stelde de proef op de som en probeerde AC2 te starten zonder internet, waar hij meteen op een error stuitte. Toen hij zijn internet had hersteld, probeerde hij het op een andere manier: in-game besloot hij de ethernetkabel eruit te trekken. Het spel liet hierop direct het hoofdmenu zien, en de journalist was al zijn vooruitgang kwijt vanaf zijn laatste checkpoint. Hetzelfde resultaat krijg je ook met een haperende router, als je internetprovider het laat afweten of de connectie valt weg met Ubisofts Master Servers.

'Zelfs als iedereen perfect werkende internetconnecties had, blijf je nog steeds afhankelijk van Ubi's Master Servers. Als die uitvallen worden alle spelers van Ubisoftgames uit het spel gedwongen zonder de boel op te kunnen slaan. Zelfs MMO's zijn niet zo streng als je connectie wegvalt: je verliest tenminste niets. Je wil als singleplayer-gamer graag overal kunnen spelen, en meestal is dat zonder internet.' - Aldus de lichtelijk gefrustreerde reviewer.

AC2 probleem

Omdat de journalist van Ubi geen screens mocht posten, heeft-ie een paint gemaakt.

Kritiek op organisatiecomité neemt toe

De Olympische Spelen in Vancouver verlopen tot nu toe niet bepaald vlekkeloos. Na tal van tegenslagen begint nu de kritiek op het organisatiecomité VANOC toe te nemen.

Eén van de tegenvallers is iets waar de organisatie niks aan kan doen, namelijk het weer. Te weinig sneeuw zorgde voor problemen op Cypress Mountain, terwijl in Whistler juist zware sneeuwbuien ervoor zorgden dat onderdelen moesten worden uitgesteld.

Het weer is echter niet het enige probleem. Al voor de opening ging het mis toen rodelaar Nodar Kumaritashvili overleed nadat hij met 150 kilometer per uur tegen een betonnen paal botste. Tijdens de openingsceremonie ging het mis met de installatie waarmee Catriona LeMay-Doan het vuur wou ontsteken, deze weigerde op het moment suprême dienst.

Ook tijdens de wedstrijden ging het een en ander mis. Zo werden tijdens de achtervolging op de biatlon enkele atleten te vroeg weggestuurd, waardoor hun tijd achteraf gecorrigeerd moest worden. Bij het schaatsen was er een lang oponthoud door grote problemen met de dweilmachines.

Ook de toeschouwers worden niet ontzien. Door problemen met de capaciteit bij Cypress Mountain was de organisatie genoodzaakt 28.000 kaarten terug te nemen. De getroffen fans worden wel schadeloos gesteld. Verder moeten toeschouwers 22 dollar (zestien euro) betalen voor het bijwonen van de medaille-ceremonies. Deze waren in Salt Lake City (2002) en Turijn (2006) nog gratis.

Ondertussen wrijven de Britten zich al in hun handen omdat ze denken de zomerspelen over twee jaar in Londen beter te kunnen organiseren dan de Canadezen. The Times heeft het over 'bezoedelde' Spelen, The Guardian gaat nog een stapje verder en heeft het al over 'worst Games ever'. Een verwijzing naar de bekende uitspraak van oud IOC-voorzitter Juan Antonio Samaranch, die het tussen 1980 en 2001 altijd had over 'the best games ever'.

Ondanks de onvrede zegt Mark Adams, directeur communicatie bij het IOC, zich niet te herkennen in de stevige kritiek. "We zijn nog steeds onder de indruk van het niveau dat de organisatie haalt. Als we de Spelen opnieuw moeten toewijzen, zouden we precies dezelfde keuze maken en opnieuw opteren voor Vancouver."

Hamer: nee is nee

"Als het gaat om een langer verblijf in Uruzgan, bestaat 'nee' uit drie letters: n-e-e." Dat zei fractievoorzitter Mariëtte Hamer vanavond na een ingelast fractieberaad over de ontstane crisis. "Het verhaal-Uruzgan is echt afgelopen."

Eerder vandaag liet vicepremier Wouter Bos (PvdA) weten dat zijn partij definitief niet instemt met een langer verblijf van de Nederlandse militairen in de provincie Uruzgan, zoals de NAVO heeft verzocht. Hiermee wordt gestand gedaan aan de twee jaar oude 'belofte aan de kiezer' om eind dit jaar te vertrekken uit Uruzgan. Het verzoek van de NAVO moet daarom worden afgewezen. Als het aan Bos ligt, wordt dat overmorgen in de ministerraad besproken.

Dit leidde tot kritische reacties bij de andere coalitiepartners CDA en ChristenUnie. Na Torentjesberaad met premier Jan Peter Balkenende (CDA) liet vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) weten 'onaangenaam verrast' te zijn door de opstelling van de PvdA. Hij vindt dat over twee dagen nog geen besluit kan worden genomen, een mening die ook Balkenende is toegedaan.

Volgens Hamer kan echter niemand verrast zijn door de opstelling van haar partij, omdat al twee jaar geleden duidelijk was dat de missie dit jaar afloopt. Dat geldt ook voor internationale partners, zoals de NAVO.

Hamer liet weten nog wel vertrouwen te hebben in het CDA en ChristenUnie. "Ik heb altijd vertouwen in de coalitiepartners", stelde zij. "Tot het tegendeel is bewezen."

Opa rookt peuk bij zuurstoftank: BOEM!

Een 71-jarige man uit een dorpje in de Amerikaanse staat Wisconsin is voorgoed van het roken af. De bejaarde man uit Green Lake, die continu een zuurstoffles bij zich droeg om nog enigszins normaal te kunnen ademen, stak maandag namelijk een sigaret op terwijl het gaskraantje nog openstond. Hierdoor ontstond een enorme brand, die zowel de roker als zijn appartement in de as legde.

De brand was zo hevig, dat het een dag heeft geduurd om het slachtoffer te identificeren. De man werd gisteren geïdentificeerd als de 71-jarige Alphonso Goldwire.

Volgens een woordvoerder is de enorme brand begonnen bij de zuurstoffles van Goldwire. De bewoners van het elf verdiepingen tellende appartementen moesten 's nachts in allerijl worden geëvacueerd. Er wordt nu met man en macht gewerkt aan het oplappen van de getroffen woningen, men hoopt dat de bewoners dit weekend weer in hun flatje kunnen.

'Dode' Colombiaanse vrouw beweegt arm

Een Colombiaanse vrouw die doodverklaard was, bewoog haar arm net toen de uitvaartverzorger haar wilde injecteren met balsemvloeistof. Dat hebben artsen vandaag gezegd.

De 45-jarige Noelia Serna werd direct terug naar het ziekenhuis gebracht. Haar kansen om te overleven zijn klein, zei de directeur van het ziekenhuis in de stad Cali.

Serna, een MS-patiënte, werd maandag in het ziekenhuis opgenomen omdat ze een hartaanval had gehad. Ze overleefde tien uur aan de beademing, maar kreeg een tweede hartaanval, waarna haar lichaam niet meer reageerde op reanimatie. Ze werd gisteren doodverklaard. Twee uur later kreeg de uitvaartverzorger de schrik van zijn leven toen Noelia haar arm bewoog terwijl hij haar wilde balsemen.

Sporadisch komt het voor dat iemands hartslag naar een dusdanig lage frequentie gaat, dat die niet meer waargenomen wordt door artsen. Iemand kan dan onterecht doodverklaard worden, zegt arts Juan Mendoza Vega van de Colombiaanse medische raad voor ethiek. "Dit kan voorkomen, maar het is niet zo dat iemand opnieuw tot leven gewekt wordt, want de persoon is nooit dood geweest."

Zwitserse wielerbond seponeert zaak-Ullrich

De Zwitserse wielerbond heeft de zaak tegen de van doping verdachte oud-wielrenner Jan Ullrich geseponeerd. Dat maakte de disciplinaire commissie van het Zwitsers olympisch comité vandaag bekend. De internationale wielrenunie UCI en het antidopingbureau WADA kunnen nog in beroep gaan tegen de beslissing.

Ullrich woont in Zwitserland en valt daarom onder de sportregels van dat land. Bovendien reed hij de laatste jaren van zijn wielerloopbaan, die hij in 2007 afsloot, op een Zwitserse licentie. Omdat hij echter in 2006 uit de Zwitserse bond stapte, kan hij volgens de disciplinaire commissie niet meer worden vervolgd. Ullrich, die altijd heeft ontkend, werd gezien als betrokkene in de affaire rond de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. De voormalig tourwinnaar kocht in 2008 in Duitsland vervolging af voor 250.000 euro.

Marokkanen Culemborg staken overleg

De Marokkaanse gemeenschap in Culemborg heeft het overleg met burgemeester Roland van Schelven (D66) opgeschort. De Vertegenwoordiging Marokkaanse Nederlanders Gemeenschap Culemborg is boos omdat een tiental Marokkaanse gezinnen door een woningcorporatie KleurrijkWonen wordt gedreigd met huisuitzetting.

Met de brief, die alleen aan Marokkaanse gezinnen gestuurd zou zijn, deelt de corporatie een gele kaart uit in verband met de onrust in de wijk Terweijde. Bij een rode kaart wordt de huur opgezegd. De brief is volgens de Marokkaanse gemeenschap in overleg met de gemeente en de politie opgesteld.

De Marokkaanse ouders zijn volgens de Marokkaanse gemeenschap op geen enkele manier betrokken bij strafbare feiten, terwijl dit wel in de brief wordt gesuggereerd. Tijdens de jaarwisseling liepen problemen tussen Molukse en Marokkaanse bewoners uit de hand, waarna het wekenlang onrustig bleef in de wijk. Door de onlusten werd een noodverordening en een samenscholingsverbod van kracht.

De Vertegenwoordiging Marokkaanse Gemeenschap Culemborg wil het overleg met de burgemeester weer hervatten als de gele kaarten worden ingetrokken en er excuses worden aangeboden.

Vlaar in voorlopige selectie Oranje

Ron Vlaar is door bondscoach Bert van Marwijk opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal. Oranje speelt op 3 maart in Amsterdam een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. Het is voor de eerste keer dat de verdediger van Feyenoord is opgeroepen door Van Marwijk.

Vlaar maakte ruim vier jaar geleden zijn debuut voor Oranje. Na een dramatische interland tegen Italië, waarin hij eigen doelpunt maakte en zijn directe tegenstander Luca Toni scoorde, werd Vlaar niet meer opgeroepen. Daarna kampte Vlaar met verschillende zware knieblessures, maar is dit seizoen eindelijk weer blessurevrij. Ook Wout Brama, die recentelijk zijn debuut in Oranje, zit in de selectie. Khalid Boulahrouz en David Mendes da Silva ontbreken.

 De selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Vitesse), Michel Vorm (FC Utrecht)

Verdediging: Edson Braafheid (Celtic), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Otman Bakkal (PSV), Mark van Bommel (Bayern München),  Wout Brama (FC Twente), Orlando Engelaar (PSV), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Inter), Rafael van der Vaart (Real Madrid) en Demy de Zeeuw (Ajax).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (HSV), Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuijt (Liverpool), Arjen Robben (Bayern München)

Neergeschoten Cabañas buiten levensgevaar

Salvador Cabañas mag de intensive care verlaten. De Paraguayaans international werd vorige maand in Mexico-stad in zijn hoofd geschoten, maar herstelt voorspoedig. Behandelend arts Ernesto Martinez gaf vandaag aan dat de speler van de Mexicaanse club América wordt overgeplaatst naar een privé-kamer in het Angeles del Pedregal ziekenhuis.

"Zijn bewegingen worden steeds beter en de medicijnen worden inmiddels oraal toegediend," zei Martinez. "Hij eet weer normaal, praat wanneer hij wil en komt steeds meer op krachten." Of Cabañas volledig herstelt is nu nog niet te zeggen, maar een terugkeer op de velden sluit de arts niet uit.

Direct na de aanslag besloten chirurgen de kogel in het hoofd van Cabañas te laten zitten. De aanvaller mag nog steeds niet lopen, omdat men bang is dat de druk op zijn hersenen daardoor te groot wordt.

De hoofdverdachte van de schietpartij, Jose Jorge Balderas Garza, is nog op vrije voeten. Het openbaar ministerie van Mexico Stad gaat de hulp inroepen van Interpol om de vermoedelijke dader op te sporen.

Uitslag N.E.C. - Willem II

Er werd vanavond een wedstrijd in de Eredivisie gespeeld. Hieronder de uitslag.

N.E.C. Nijmegen

2 - 1

Willem II

 40' Zomer
 45' Vleminckx
   90'+3 Nijland 
 
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.250
Arbiter: v. Egmond
 
Opstelling:   Opstelling:
Babos
Wellenberg
Pothuizen (v. Eijden/74)
Zomer
Nuytinck
Sibum
Sarpong
Radomski (Davids/65)
Burgzorg
Vleminckx (Ntibazonkiza/84)
Fejzullahu
  Aerts
Janse
Biemans
v.d.Heijden
(v. Dinter/78) v.Loon
Donald
Boutahar (Grégoire/66)
Kargbo (Sheotahul/66)
Zijler
Demouge
Nijland

Mogelijk wormgat gefilmd boven Mexico

In Mexico is deze maand een zeer opmerkelijk schouwspel gefilmd. Buiten de geschatte datum en het feit dat het filmpje is geschoten in Mexico is er verder weinig bekend. Zelfs de maker heeft ervoor gekozen om anoniem te blijven. Misschien is de filmer bang geworden, want volgens onderzoekers zou de vreemde wolk namelijk een geheim wormgat kunnen zijn voor UFO's.

"Het verbluffende filmmateriaal toont wellicht een UFO dat de aarde verlaat of binnentreedt. We weten dat deze 'wolk' is gefilmd in Mexico, maar we staan open voor meer informatie. Degene die het originele filmpje op YouTube heeft gezet, geeft naast het tijdstip 'ergens in februari 2010' verder geen informatie over de exacte locatie."

Volgens een kijker is er op 57 seconden in het filmpje iets vreemds te zien. Een UFO of meerdere UFO's zijn rechtsonder in beeld te zien.

Het vreemde natuurverschijnsel doet denken aan een soortgelijk verschijnsel dat in oktober boven Moskou werd gefilmd en wereldnieuws werd. Sindsdien is een zogeheten 'UFO-halo' in tal van landen gesignaleerd. Volgens ufologen gaat het hier om een toegangspoort voor UFO's of zelfs een UFO-moederschip. De ongelovige meteorologische dienst van Rusland blijft het nog steeds houden op een optische illusie, veroorzaakt door de zon die op het wolkendek schijnt.


Pak de aluhoedjes maar weer uit de kast, 2012 nadert met rasse schreden!

Nederlandse badmintonners verslaan ook Estland

Na de 5-0 overwinning op Griekenland, gisteren, volgde vandaag opnieuw een succesvolle excersitie voor het Nederlandse mannenteam op het EK in Warschau. Estland, met wereldtopper Raul Must in de gelederen, werd met 4-1 verslagen. Daardoor blijft de Oranje in de race voor een kwartfinaleplaats.

De bondscoaches Gerben Bruijstens en Kim Young Man hadden in de enkelspelen een andere keuze gemaakt ten opzichte van dinsdag. De op papier sterkste opstelling was gekozen, omdat Estland werd beschouwd als een aanzienlijk sterkere tegenstander dan Griekenland.

Na logisch verlies van Rune Massing tegen Raul Must deden Lester Oey en Saber Afif wat ze moesten doen; gedecideerd winnen van hun Estse tegenstanders. Met hun overwinningen werd een solide basis gelegd voor verder succes. De dubbels Dave Khodabux/Jacco Arends en Koen Ridder/Lester Oey waren te machtig voor de tegenstanders waardoor er een 4-1 eindstand op het scorebord verscheen.

Aangezien Ierland, net als Nederland, ook nog ongeslagen is, gaat de strijd om promotie naar de kwartfinale morgenmiddag tussen Nederland en Ierland. De Ieren zijn met hun geroutineerde ploeg weliswaar favoriet, maar een verrassing is niet uitgesloten.

Vonn maakt favorietenrol op afdaling waar

Ondanks een blessure aan haar scheenbeen heeft Lindsey Vonn zojuist haar favorietenrol op de olympische afdaling bij de vrouwen waargemaakt.  De Amerikaanse bleef haar landgenote Julia Mancuso bijna een seconde voor.

Het brons was voor de Oostenrijkse Elisabeth Görgl, die bijna anderhalve seconde toe moest geven. De Duitse Maria Riesch, die werd gezien als de grootste concurrente van Vonn, gaf bijna twee seconden toe op Vonn en eindigde als achtste.

De wedstrijd werd ontsierd door vele valpartijen, onder anderen Anja Pärson en Dominique Gisin kwamen zwaar ten val en haalden de finish niet.

Lotus blij met snelle betrouwbaarheid

Het Formule 1-team Lotus F1 is blij dat de eerste bolide betrouwbaar lijkt te zijn. Testcoureur Fairuz Fauzy reed vandaag de eerste officiële testkilometers in de auto van het Maleisische team en kwam tot 76 ronden. Het andere nieuwe team Virgin Racing reed maar tien ronden en eindigde de dag als laatste, 0,6 seconden achter de Lotus T127.

Technisch directeur Mike Gascoyne was uitermate tevreden na de eerste testdag. "We hadden geen echte problemen. Enkele kleine probleempjes met de temperaturen in de eerste runs, maar dat is te verwachten. Maar over het algemeen was de betrouwbaarheid uitstekend," zei Gascoyne tegen Autosport. "We hadden de stuurbekrachtiging nog niet ingeschakeld, dus toen het opdroogde waren de krachten te groot om nog goed te kunnen rijden. Ondanks dat was het een uitstekende dag voor het team en alles verliep beter dan we hadden durven hopen."

Gascoyne zegt dat het Maleisische team nu vanuit de betrouwbaarheid gaat werken aan de snelheid. Het project is pas in september opgestart en verloopt momenteel meer dan voorspoedig. "We waren niet bevreesd over de betrouwbaarheid, maar je moet eerst met een auto rijden om te zien wat er gebeurt. We gaan nu werken aan de prestaties en kijken hoe snel de auto is."

Ruftende man schijt eens per 7 weken

Sanusi Ibrahim is een medisch wonder. De 46-jarige Nigeriaan beweert namelijk maar een keer in de zeven weken te poepen.

Ibrahim uit de stad Abuja is een heel normaal persoon, zo zegt hij zelf. Hij eet, drinkt en beweegt als ieder ander. In plaats van minimaal elke dag lekker een bout te draaien, krijgt hij zijn darmen op een andere manier schoon. Ibrahim laat namelijk aan de lopende band flinke scheten.

"Ik vind opluchting bij het laten ontsnappen van zeer veel luid en stinkend gas, de ene wind na de andere", vertelt de Nigeriaan. "Daarom loop ik geregeld weg uit gezelschap. Ze moeten hier niet over zeuren, het is voor hun eigen bestwil."

Ibrahims verstopping begon toen hij zeventien jaar oud was. Toen hij helse pijnen moest doorstaan voor het naar de wc gaan, besloot hij naar de dokter te gaan. "Het was tevergeefs." Nu doorstaat de arme man de pijn die gewoonlijk twee dagen voor het poepen komt opzetten.

Ibrahim beweert nooit aan een andere aandoening te hebben geleden dan anale pijn bij het uitwerpen van een keutel, 'vet en hard als een steen'. Sommige mensen beweren dat de man zijn stoelgang te wijten is aan een boze geest.

NOS vraagt KNSB om NK ploegachtervolging

De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) wil dat de KNSB een wedstrijd aan de schaatskalender toevoegt. Mediadirecteur Jan de Jong zei vandaag bij de ondertekening van een nieuw vierjarig televisiecontract dat hij graag ziet dat de schaatsbond een Nederlands kampioenschap ploegachtervolging gaat organiseren.

De KNSB heeft het voorstel in beraad. "De ploegachtervolging is een nieuw element waar de kijker gek op is", aldus De Jong. "Het levert prachtige, spannende televisie op." De schaatskalender is al behoorlijk vol. "We onderzoeken of deze wedstrijd een goede plaats op de kalender kan krijgen", zei Arie Koops, directeur sport van de KNSB. "We zullen in overleg treden met de merkenteams. Een NK ploegachtervolging is alleen interessant als de echte toppers mee kunnen en willen doen."

Verder heeft de NOS de KNSB gevraagd voortaan na elke langebaanschaatswedstrijd een persconferentie te organiseren met de nummers een, twee en drie. Dat gebeurt nu nog niet. Ook wil de NOS een camera plaatsen in de ruimte waar de schaatsers hun warming-up doen.

Kuifje moet dokken om Haddocks pijp

Kuifje is de Turken veel geld schuldig. De populaire stripfiguur moet van de Turkse Hoge Raad voor Radio en Televisie (RTUK) maar liefst 50.000 lira (24.150 euro) betalen omdat zijn kameraad veelvuldig rokend is te zien. Kapitein Haddock lurkt in de tekenfilms en strips geregeld aan zijn pijp.

De Turken kennen sinds twee jaar een zeer streng verbod op het tonen van rokers op de televisie, ook al is het live televisie. Zelfs tekenfilms ontkomen niet aan de Turkse rookcensuur. Sinds de wet is ingegaan worden scènes in oude films en series gecensureerd en worden zenders beboet die toch rokers op de buis brengen.

De avonturen van de stripheld Kuifje van Hergé zijn in 1992 verfilmd in 39 tekenfilms. De omroepen hebben al protest aangetekend tegen de rookboycot en eisen dat de regel niet geldt voor beelden die zijn geschoten voor de intreding van de omstreden antirookwet. Turkije kent sinds juni vorig jaar een algeheel rookverbod in publieke plaatsen en de horeca.


Duizend bommen en granaten!

WoW-speler valt moeder aan

Soms lees je van die verhalen dat je begint te twijfelen: dit gebeurt niet echt, je wordt straks gewoon wakker... Lees en verbaas je.

James Swan, een man van 27 jaar oud, woont nog thuis en is een fervent aanhanger van World of Warcraft. Hij speelt het spel op zijn kamer, die hij moet delen met zijn jongere familieleden.

Op een avond was hij aan het drinken en aan het spelen. Natuurlijk gaat dat wat luid en om tien uur vraagt zijn moeder of hij ermee kan stoppen en naar beneden komt.

Maar James vindt het een onbeleefde vraag, zomaar iemand onderbreken bij het spelen van WoW, hoe durft ze! Dus hij pakt moeder bij de haren en gooit haar op het bed. Zijn broer bemoeit zich er ook mee, maar krijgt dezelfde aanpak.

Moeder wordt bang en rent naar de keukentelefoon om naar 911 te bellen. James bedenkt zich geen moment en gaat er achteraan. Hij rukt de telefoon van de muur en beukt met zijn hoofd daarna de houten keukenmuur, waar de telefoon heeft gehangen, aan gort.

Hij werkt zijn moeder op de grond en begint haar te wurgen, schreeuwend dat hij haar zal doden. Opa is ook in huis en hoort de herrie vanuit zijn kamer. Hij komt poolshoogte nemen en ziet wat zijn kleinkind aan het doen is. James roept naar zijn opa dat hij hem ook zal vermoorden. Opa gaat naar zijn kamer en pakt zijn pistool. Er wordt nog wat geworsteld om het wapen, uiteindelijk schampt de kogel het hoofd van James. Deze raakt alleen gewond door het schot.

Een lekkere jongen die James. Hij is natuurlijk gearresteerd. Een bikkel is het wel: hij is met zijn verwonding naar een ziekenhuis gebracht, waar hij behandeling weigerde.

Crime

 

WoW: it drives you mad!

 

Rampseizoen voor hooikoortspatiënten

Het komende pollenseizoen wordt een ramp voor hooikoortspatiënten, aldus bioloog Maurice Martens. Doordat Koning Winter langer dan gebruikelijk in het land blijft, komt ook het pollenseizoen later op gang.

Daardoor zullen straks de ontwikkelingen elkaar in snel tempo opvolgen. "We kunnen een concentratie van pollen verwachten", zegt Martens.

We hebben een vrij warm najaar gehad, waardoor de katjes van de hazelaars en witte elzen al flink gegroeid zijn. Daarna volgen de zwarte elzen en berken. Door de aanhoudende winter is de witte els dit jaar later, waardoor er voor de komende weken een hoge concentratie van pollen wordt verwacht. Met alle gevolgen van dien voor hooikoortspatiënten.

Voor geïnteresseerden en slachtoffers is er de website pollennieuws.nl, waarvan Martens mede- oprichter is.

'Staand drinken op Amsterdams terras moet mogen'

Het staand drinken van een biertje op een hoofdstedelijk terras moet mogen. De Amsterdamse gemeenteraad heeft hier vandaag een motie over aangenomen. Het college van burgemeester en wethouders moet nu voor mei regelgeving ontwerpen om eventuele overlast tegen te gaan. Dat meldt een woordvoerder van de gemeenteraad.

Nu mag er op hoofdstedelijke terrassen nog niet staand gedronken worden. De overlast die dit zou veroorzaken valt volgens de raad mee. Het gaat om het gebied binnen de vastgestelde terraslijnen van een horecagelegenheid. De motie werd ingediend door de PvdA en GroenLinks en gesteund door alle partijen in de Amsterdamse gemeenteraad.

De regelgeving moet volgens de zegsvrouw flexibel worden zodat in verschillende gebieden van de stad maatwerk mogelijk wordt. Dit betekent dat er bijvoorbeeld voor smalle straten met veel woonhuizen andere regels gaan gelden dan voor een groot plein, waar weinig kans op overlast is. Het staan drinken werd al gedoogd.

De Amsterdamse gemeenteraad nam vandaag ook een voorstel aan waardoor voortaan alle winkels in de stad op zondag open mogen. Dit kan omdat de hele stad als toeristisch gebied wordt bestempeld, waardoor de winkels ook op zondag open mogen.

Blizzard laat wensen uitkomen

Bij Blizzard kan je al een poosje voor de game World of Warcraft twee ingame pets kopen, de Pandaren Monk en Lil' K.T.
Nu had Blizzard in november en december de actie dat als je de Pandaren Monk kocht, hiervan 50% van de opbrengst naar de Make-A-Wish Foundation zou gaan.

De Make-A-Wish Foundation is een non-profit organisatie die hun best doen om de wensen van kinderen met levensbedreigende ziektes uit te laten komen. De organisatie is ondertussen al 30 jaar actief en helpt al in 35 landen, waaronder ook Nederland en Belgie.


Mike Morhaime, mede-oprichter van Blizzard gaf aan een speciale band met de organisatie te hebben, daarom organiseerde hij ook een speciale middag voor 15 kinderen en hun familie voor een kijkje in de keuken van het hoofdkantoor van Blizzard, de kinderen kregen van alles te zien, waaronder ook hoe het spel gemaakt wordt.

Mike Morhaime gaf aan trots te zijn op de organisatie voor hun inzet voor de kinderen maar ook op de spelers van World of Warcraft die op deze manier de organisatie steunde.

Blizzard heeft in totaal $1.1 miljoen gedoneerd, dit is ruwweg 808.000 euro.

Blizz make a wish

Oranje start EK-kwalificatie bij San Marino

Het Nederlands elftal start de kwalificatie voor het EK in Oekraïne en Polen op 3 september in en tegen San Marino. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de bondscoaches van de landen uit de groep van het Nederlands elftal. De kwalificatie wordt ook met een uitwedstrijd afgesloten, op 11 oktober 2011 in Zweden.

"We hebben voor 95 procent gekregen wat we wilden," zei bondscoach Bert van Marwijk na afloop van het overleg. "We beginnen relatief makkelijk en het is natuurlijk de bedoeling dat we voor de laatste wedstrijd tegen Zweden al gekwalificeerd zijn."

De groep bestaat naast Nederland, San Mariono en Zweden ook uit Hongarije, Finland en Moldavië. De winnaar van de groep plaatst zich rechtstreeks voor de eindronde.

Godvliet naar Dutch Lions

Bruce Godvliet is de volgende Nederlandse speler die voor Dayton Dutch Lions FC gaat spelen. De verdediger van zaterdaghoofdklasser RVVH uit Ridderkerk tekende een contract tot augustus bij de club van de Nederlandse ex-prof Erik Tammer.

Godvliet, die nooit als prof voetbalde, schreef zich eind december in voor de try-outs die de Amerikaanse club in Nederland organiseerde. Uit een groep van ongeveer negentig spelers, die in Apeldoorn onderlinge wedstrijden speelden, werd hij uitgekozen en uitgenodigd voor een gesprek. De 24-jarige verdediger kreeg uiteindelijk een contract. Hij zal in april naar de Verenigde Staten vertrekken.

Dit seizoen kwam Godvliet dertien keer in actie voor RVVH in de Hoofdklasse A. Eerder kwam hij uit voor Barendrecht en SC Feyenoord. Bij Dayton Dutch Lions treft hij landgenoten als Oscar Moens en Geert den Ouden als ploeggenoten.

Schaatsen ook komende vier jaar bij NOS

Het langebaanschaatsen is ook de komende vier jaar te zien bij de NOS. Dat maakten de omroep en schaatsbond KNSB vandaag bekend in het Holland Heineken House in Vancouver, waar zij het contract ondertekenden.

"Schaatsen is cultureel erfgoed in Nederland. Wij vinden dat het schaatsen bij de publieke omroep hoort", aldus KNSB-voorzitter Doekle Terpstra. Ook de NOS is blij met de nieuwe overeenkomst. "De NOS kan en wil niet zonder het schaatsen", zei mediadirecteur Jan de Jong. "Naar de olympische vijf kilometer keken zaterdag 5,3 miljoen mensen. Dat zijn zeven van de tien huishoudens. En maandagnacht hebben gewoon 700.000 Nederlanders naar een ijsreparatie van anderhalf uur zitten kijken. Dat geeft wel aan hoe groot het schaatsen in Nederland is."

Naast alle disciplines van het langebaanschaatsen heeft de NOS ook de rechten van het NK marathon op natuurijs en kunstijs, het kunstrijden, shorttrack en inline-skaten.

Maleisische moslimvrouwen krijgen stokslagen

Drie Maleisische moslimvrouwen hebben stokslagen gekregen, omdat ze buitenechtelijke seks hadden gehad. Ze zijn de eerste drie vrouwen in het land die een dergelijke straf hebben ondergaan onder de islamitische wet, de sharia. Dat heeft minister van binnenlandse zaken Hishammuddin Hussein vandaag gezegd.

De vrouwen hebben volgens een anonieme ambtenaar tussen de vier en zes stokslagen gekregen.

De straf voor de vrouwen zou grotendeels symbolisch zijn en niet gericht op het veroorzaken van pijn. Dit in tegenstelling tot de stokslagen voor verkrachters of drugssmokkelaars, die met een dikke rotan stok op het ontblote zitvlak worden geslagen, zodat de huid scheurt en littekens achterblijven.

De veroordeling van de vrouwen voedt het debat over de invloed van de conservatieve islam op de privélevens van de bevolking van het gematigd islamitische land. Ook zijn er zorgen dat de conservatieve moslims, die pleiten voor strenge straffen, steeds meer invloed krijgen op het Maleisische rechtsstelsel.

Maleisië heeft een dubbel rechtsstelsel. Moslims, ongeveer tweederde van de Maleisische bevolking, vallen onder de sharia. De andere bevolkingsgroepen vallen onder de gewone burgerlijke wetgeving en hoeven niet naar islamitische rechtbanken.

Zamboni zorgt voor opluchting in Vancouver

In de aanloop naar de olympische 1.000 meter schaatsen voor mannen is vandaag voor de eerste keer het ijs van de Richmond Olympic Oval met de veelbesproken Zamboni gedweild.

De machine kwam uit Calgary, nadat de 'schoonmaakapparaten' in Vancouver defecten vertoonden. Daardoor dreigde eergisteren enige tijd dat de 500 meter voor mannen zou moeten worden afgelast. De Canadese ijsmeester Mark Messer liet daarom een Zamboni uit Calgary komen, terwijl op de Winterspelen aanvankelijk met dweilmachines van het merk Olympia werd gedweild. Tot het einde van de Spelen wordt nu gedweild met één Zamboni en één Olympia. De reacties waren vandaag positief. "Het ijs is een stuk beter", sprak Sven Kramer bij het begin van de training tegen Jan Blokhuijsen. "Het scheelt echt een stuk."

Wilders krijgt valentijnskaart van Rita Verdonk

Je zou het misschien niet verwachten, maar zelfs Geert Wilders heeft een valentijnskaart gekregen. Zoals de traditie wil, is de afzender uiteraard anoniem. Natuurlijk is het niet zo moeilijk om uit te vogelen wie de afzender is. Inderdaad, niemand minder dan Rita Verdonk zou achter de 'kaartaanslag' zitten. Gefeliciteerd Geert, beantwoord je de liefde wel? Het zou toch lullig zijn het ventje zo te laten hangen...

TV-kok geschorst na aanprijzen gestoofde kat

Beppe Bigazzi is voorlopig niet welkom op de Italiaanse televisie. De kok van het tv-programma 'La Prova Del Cuoco' is in opspraak geraakt na te hebben verkondigd dat kattenvlees een ware delicatesse is.

Bigazzi vertelde de kijkers dat ze voor het klaarmaken van de kat het beest eerst drie dagen moesten laten weken om het zachter te maken en deze vervolgens te koken in een stoofpot. "Ik verzeker u, het is een delicatesse", zei hij. "Nu ga ik veel brieven krijgen."

En die reacties kreeg hij. De telefoonlijnen bij de tv-zender Rai Uno stonden roodgloeiend. Talloze dierenliefhebbers hebben hun beklaag gedaan over de 76-jarige kok en met succes. Bigazzi is voorlopig geschorst.

Volgens dierenactiviste Francesca Martini is het beschamend en verachtelijk om het eten van katten aan te moedigen op de nationale televisie. Bigazzi is zich echter van geen kwaad bewust. "In de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw was het eten van katten heel populair."


Poesje mauw, kom eens gauw...

Celstraffen voor ronselen meisjes voor drugssmokkel

Vier verdachten van een bende die meisjes ronselde voor drugshandel hebben vandaag straffen tot twee jaar cel opgelegd gekregen. De rechtbank in Den Haag legde een vrouw 107 dagen gevangenis en een werkstraf van 240 uur op. Drie andere verdachten, twee vrouwen en een man, hebben twee jaar celstraf gekregen.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag had celstraffen tot drie jaar tegen de bendeleden geëist. Volgens het OM waren de slachtoffers om verschillende redenen niet bestand tegen de invloed van de verdachten. Ze moesten drugstransporten vanuit Marokko en Brazilië uitvoeren.

Twee verdachten ronselden de slachtoffers, zo stelde het OM. Ze werden vriendinnen met meisjes die vanwege hun leeftijd, intelligentie en persoonlijke omstandigheden vatbaar waren voor mooie beloften. De meisjes werd wijsgemaakt dat de tassen met de drugs waren bewerkt met een stof, waardoor drugshonden de verdovende middelen niet zouden kunnen ruiken.

Ook werd de meisjes verteld dat douanebeambten waren omgekocht. Werden ze desondanks toch gesnapt, dan zouden ze worden vrijgekocht. Twee slachtoffers van 17 en 19 jaar uit Den Haag ondervonden aan den lijve in Marokko dat dat niet waar was. Ze hebben daar een jaar vastgezeten voor drugshandel.

De smokkelpraktijken kwamen aan het licht toen een oplettende medewerkster van een reisbureau aan de bel trok. Ze kreeg argwaan toen een man een reis boekte voor twee meisjes, van wie er een minderjarig was. De ouders hadden echter niet getekend voor de trip. Ze stonden volgens justitie op het punt om een grote partij cocaïne uit Brazilië te halen.

Miljoen reserveringen voor lijkwade Turijn

Al meer dan één miljoen mensen hebben een reservering geplaatst om de lijkwade van Turijn te zien wanneer die in april en mei voor de eerste keer in tien jaar weer te bezichtingen is. Dat zegt het bestuur van de Italiaanse stad.

Het stadsbestuur van Turijn zei vandaag op een persconferentie dat van over de hele wereld reserveringen zijn binnengekomen. Turijn hoopt op twee miljoen bezoekers. De bezoekers mogen drie tot vijf minuten naar het stuk linnen kijken. Het Vaticaan heeft al gemeld dat paus Benedictus XVI een van de bezoekers zal zijn.

Veel christenen zien het doek als de lijkwade van Jezus Christus, terwijl anderen het middeleeuwse oplichterij noemen. Het Vaticaan heeft zich nooit uitgesproken over de authenticiteit van de lijkwade, maar overweegt nieuwe wetenschappelijke onderzoeken nadat de bezichtiging is afgelopen.

Normaal gesproken mag het publiek slechts één keer in de 25 jaar een blik op de lijkwade werpen, maar de laatste keer werd het doek al na twee jaar, in het voor katholieken heilige jaar 2000, opnieuw tentoongesteld. Volgens de voorzitter van de commissie van de Lijkwade van Turijn, Fiorezo Alfieri, 'begrijpt de kerk het belang voor de economie en werkgelegenheid' in de industriestad en is er toestemming gegeven om de lijkwade ver voor schema te laten zien.

Krajicek onderuit in Memphis

Michaella Krajicek is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinale van het WTA-toernooi in Memphis. Ze ging met 4-6 en 5-7 ten onder tegen de Tsjechische Petra Kvitova.

In de eerste set wist Krajicek van 0-4 naar 3-4 terug te komen. De Tsjechische serveerde vervolgens een breakpoint weg met een ace en trok daarna de set naar zich toe. Kvitova verzuimde in het tweede bedrijf om op 5-4 de wedstrijd uit te serveren. Ze kreeg een matchpoint maar benutte die niet. Krajicek herstelde vervolgens met haar derde breakpoint de balans. De Tsjechische forceerde echter direct weer een break en maakte het karwei vervolgens af.

Vliegtuigje stort neer in woonwijk

Zeker drie mensen zijn omgekomen door een ongeluk met een vliegtuigje dat neerstortte in een woonwijk Palo Alto, in het noorden van de Amerikaanse staat Californië. De slachtoffers waren alle drie inzittenden van de Cessna 310.

Een huis ging in vlammen op. Het was vanavond nog onduidelijk of ook bewoners van de wijk om het leven zijn gekomen. Volgens ooggetuigen had het vliegtuig kort voor de crash een stroomkabel geraakt.

De Cessna was opgestegen van het vliegveld van de stad.

Meisje haalt medicijn op met 'foekepotten'

Kinderen hebben tijdens het zogenoemde foekepotten in Raalte mogelijk medicijnen gekregen. De politie waarschuwt hiervoor nadat de ouders van een 11-jarig meisje uit Raalte naast snoep ook medicatie in haar foekepot, een soort muziekinstrument, ontdekten.

Bij het foekepotten trekken kinderen uit de regio Salland tijdens carnaval langs de deuren om snoep op te halen. Dat had het meisje ook gedaan. Haar ouders ontdekten vervolgens een groot en langwerpig wit medicijn tussen het snoepgoed.

Om wat voor medicijn het gaat en of het gevaarlijk is, is nog onduidelijk. Ook weet de politie niet of het medicijn expres in de foekepot van het kind terecht is gekomen. "Het kan zijn dat dit per ongeluk is gebeurd", zegt een woordvoerder.

Het meisje had snoep opgehaald in haar woonplaats. Bij de politie zijn vooralsnog niet meer meldingen binnengekomen dat kinderen medicijnen hebben gekregen. Vooralsnog wordt geen onderzoek ingesteld. "Als er meer meldingen binnenkomen, doen we dat waarschijnlijk wel. Maar het is lastig. Het meisje is langs veel deuren gegaan."

Op dit moment houdt de politie het bij een oproep aan ouders alert te zijn op spullen die niet thuishoren in een foekepot.

Gratis kaartjes voor 3e maal Gamezone in Antwerpen?

Van 19 tot en met 21 februari 2010 organiseert Villanella voor de derde maal Gamezone, het tweejaarlijkse gamefestival in de Antwerpse cultuurtempel de Singel.

Wij mogen aan onze bezoekers 20 duokaarten voor de vrijdagavond weg geven. Op deze avond worden verschillende lezingen, voorstellingen, optredens en natuurlijk de tentoonstellingen zelf gegeven.

Gamezone is dus niet een verzameling aan games tentoongesteld, het is een multimediaal festival gebaseerd op games. Videogames zijn niet meer weg te denken uit ons leven. We zwaaien met de Wii, spelen met vrienden op Facebook of we verdwalen in de World of Warcraft. Gamezone is het enige festival over games in België. Je kunt er natuurlijk volop gamen, maar je vindt er ook een pak informatie en lezingen. Er zijn kunstinstallaties, concerten, films, dj-sets.

Wat moet je doen voor die kaartjes?

Simpel. De eerste 20 die een mail sturen naar webmaster@villanella.be met als onderwerp 'FOK!: ik wil een duoticket voor gamezone' krijgen de kaartjes.

Kijk wel even of je ook echt kan gaan voordat je mailt.

Voor meer info over het games festival kun je hier kijken : http://www.gamezonedesingel.be

 

'Verkiezingsposters moeten in het Nederlands'

Politieke partijen mogen geen verkiezingsposters in andere talen dan het Nederlands ophangen. Dat vindt minister voor Integratie Eberhard van der Laan (PvdA).

Van der Laan snapt dat partijen tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart zo veel mogelijk mensen willen bereiken, maar vindt het 'van een hoger belang' om consequent te zijn. De boodschap aan allochtonen moet zijn dat iedereen Nederlands moeten spreken. Zeker politici moeten dat uitdragen, zei Van der Laan woensdag voor de camera van de NOS.

De afgelopen dagen kwam met name de PvdA in het nieuws met verkiezingsposters die in het Turks of Arabisch waren opgesteld. Later bleek dat ook D66, GroenLinks en het CDA allochtone kiezers in de grote steden benaderen in een andere taal dan het Nederlands.

Canadees krijgt levenslang voor terreur

Een Canadees is vandaag tot levenslang veroordeeld vanwege zijn rol bij plannen voor terroristische aanslagen in Duitsland en Oostenrijk. Said Namouh, een Marokkaan die sinds 2003 in Québec woonde, werd in oktober schuldig bevonden aan terrorisme.

Namouh werd in 2007 gearresteerd omdat hij Duitsland en Oostenrijk op internet zou hebben bedreigd met aanslagen als beide landen hun troepen niet uit Afghanistan zouden terugtrekken. Hij was betrokken bij het Wereldwijde Islamitische Mediafront, een propagandagroep van Al-Qaida die steeds nadrukkelijker betrokken is bij terroristische operaties.

Volgens de rechter in Québec is Namouh nog altijd gevaarlijk en genadeloos. Uit tijdens het proces aangevoerd bewijsmateriaal bleek dat hij urenlang doorbracht op jihadistische fora en propagandavideo's ontwikkelde.

Vermiste Turk na halve eeuw terecht

Een 70-jarige Turk die 55 jaar vermist was, is opgedoken in zijn geboortedorp in het noorden van Turkije. Dat meldde het Turkse dagblad Radikal vandaag op zijn website. De man heeft vijf jaar in Nederland gewoond.

Halil Yesiltas verdween spoorloos toen hij 15 was. Zijn familie, die nooit meer iets van hem vernam, waande hem na verloop van tijd dood. Naar nu blijkt heeft hij al die tijd in het buitenland gewoond.

Behalve vijf jaar in Nederland - wanneer precies is niet bekend - woonde hij ook vijf jaar in Italië. De afgelopen 46 jaar woonde hij in de Verenigde Staten, waar hij als ober in hotels zijn brood verdiende.

Waarom Yesiltas nooit contact opnam met zijn familie is niet bekend. Misschien weet hij het zelf ook niet meer: de man lijdt aan de ziekte van Alzheimer.

Testdag Jerez 17 februari

Sebastian Vettel heeft vandaag de snelste tijd neergezet tijdens de testdag op Jerez. De Duitser bleef oud-wereldkampioen Lewis Hamilton meer dan vier tienden voor. Felipe Massa eindigde op zo'n twee tienden van de McLaren-rijder. Voor Lotus was het vandaag de eerste testdag. Fairuz Fauzy eindigde voor het team als elfde.

De sessie werd in het totaal vijf keer stilgelegd vanwege een gestrande auto. Lewis Hamilton, Paul di Resta en Rubens Barrichello (2x) waren voor vier van de rode vlaggen verantwoordelijk. Felipe Massa zorgde voor de andere rode vlag. De achterkant van zijn wagen werd echter voor het wegslepen bedekt met een zwarte doek, waarmee het team de onderdelen aan de achterzijde wilde onttrekken aan de nieuwsgierige blik van de andere teams.

Testdag 17-02-2010, Jerez

Pos Coureur Team Tijd Ronden
1 S. Vettel Red Bull 01:22.593 99
2 L. Hamilton McLaren 01:23.017 72
3 F. Massa Ferrari 01:23.204 72
4 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 01:23.322 79
5 P. de la Rosa Sauber 01:23.367 76
6 M. Schumacher Mercedes Grand Prix 01:23.803 111
7 A. Sutil Force India F1 01:24.272 28
8 P. di Resta Force India F1 01:25.088 74
9 V. Petrov Renault 01:26.237 55
10 R. Barrichello Williams 01:27.320 109
11 F. Fauzy Lotus F1 01:31.848 76
12 T. Glock Virgin Racing 01:34.453 10

McClaren vindt het 'tijd voor grote zege in Europa'

FC Twente-trainer Steve McClaren denkt dat zijn elftal donderdag op de toppen van zijn kunnen moet spelen, wil het Werder Bremen verschalken. De Engelsman zou het fijn vinden om weer eens een zege tegen een topclub te verwelkomen in Europees verband.

"We hebben het niveau van de thuiswedstrijd tegen Ajax nodig. Toen verdedigden we sterk en stond er een ijzersterk collectief. Het wordt ook weer eens tijd voor een grote zege in Europa. Want we spelen vaak goed tegen de grote clubs, maar de laatste zege op een topclub was tegen Schalke. En dat is alweer meer dan een jaar geleden", vertelde McClaren tegen TC/Tubantia.

Twente moet ook weer het goede spel van de eerste seizoenshelft oppakken. "We zitten nog niet in ons vertrouwde ritme. Het belangrijkste is dat in zo'n periode de spirit in de ploeg aanwezig blijft en dat is bij ons het geval. Daarom blijven we de punten ook gewoon pakken. Maar ik ben er van overtuigd dat we snel weer op ons normale niveau zitten. De kwaliteiten hebben we daarvoor in huis."

De nieuwe grasmat in de Grolsch Veste ligt er en nu is het aan Twente zelf. "Het veld is in elk geval een stuk beter dan vorig seizoen tegen PSV. De spelers waren lovend over het veld. Het zegt ook wel iets over de ambities van de club dat er hier middenin het seizoen een nieuw veld is aangelegd", besloot de trainer.

SOCOM Fireteam Bravo 3 multiplayer activeren via PSN

Sony heeft een ongebruikelijke aanpak tegen piraterij gebruikt voor het pas uitgebrachte spel SOCOM Fireteam Bravo 3. Het spel komt namelijk met een code die je via het PSN moet opgeven zodat je de online multiplayer kan activeren.
Mensen die de game via het PSN aanschaffen zijn al gelijk klaar om ook online te kunnen knallen. Mensen die dus de game op een illegale manier hebben verkregen moeten alsnog geld spenderen om aan zo'n code te komen om ook online te kunnen gamen.

John Koller van Sony heeft aangegeven dat dit een test is om te kijken of dit soort nieuwe methodes werken op dit platform, natuurlijk zullen een aantal piraten de game misschien laten liggen, maar wat als je de game huurt of tweedehands koopt?

Socom 3 voor PSP
Op jacht naar piraten?

Darkness Within 2 laat ons Lovecraftiaans gruwelen

Iceberg Interactive heeft vandaag een nieuwe teaser-trailer vrijgegeven van Darkness Within 2: The Dark Lineage, het tweede en tevens laatste deel in de Darkness Within adventure-serie.

De game is geïnspireerd door de horrorboeken van H.P. Lovecraft en in de game nemen we wederom de controle over Howard Loreid, een detective bij de politie. Verwacht spannende momenten, pittige puzzels en paranormale gebeurtenissen. De game zal gebruik maken van een meer geavanceerde game-engine dan het eerste deel, nu met volledige bewegingsvrijheid, zachte schaduwen en ondersteuning voor nVidia's PhysX voor accurate simulatie van de natuurwetten. Daarnaast kent de game drie moeilijkheidsgraden, een hint-systeem en dynamische puzzels.

Darkness Within 2: The Dark Lineage wordt in april verwacht op de PC.

Ninety-nine Nights 2 ook naar Europa

Al eerder wisten we te melden dat er toch een vervolg op het nogal teleurstellende eerste deel zou komen. Nu is ook bekend dat het spel ons continent aan zal doen.

Konami heeft namelijk aangekondigd dat deze hack & slash dit voorjaar ook voor de Xbox 360 te koop zal zijn in Europa. Zoals in het eerste deel zul je tegen massa's vijanden moeten knokken. En dan geen tien tegelijk, nee, honderden. in Ninety-nine Nights II kun je kiezen uit vijf rassen om deze menigte tot bedaren te brengen, waaronder de mens, elf en goblin. Elk ras heeft bepaalde vaardigheden om te gebruiken in de op het eerste oog oneerlijke strijd. Het spel bevat ook een online co-op voor twee spelers met online leaderboards. 

Ninety-nine Nights II

Ninety-nine Nights II

Metro 2033 met DirectX 11-ondersteuning en screenshots

Vanaf 19 maart kunnen we allemaal aan de slag met Metro 2033 voor de Xbox 360 en PC. Deze first person shooter van 4A Games, een studio van enkele voormalige S.T.A.L.K.E.R.-developers, is gebaseerd op de gelijknamige cultnovel van Dmitry Glukhovsky en laat spelers in de huid kruipen van Artyom. Artyom is opgegroeid in ondergrondse bunkers vanwege een nucleaire explosie in Moskou. Hij sluit zich aan bij de strijd tegen de bovengrondse mutanten en zal ook flink wat tijd door moeten brengen in het apocalyptische Moskou. Geld is niks meer waard, in plaats daarvan zal je alles met munitie moeten betalen. Wil je meer weten over de game? Lees dan de uitgebreide preview die eerder deze maand op FOK!games verscheen.

Vandaag kunnen we jullie het heugelijke feit mededelen dat Metro 2033 DirectX 11-ondersteuning zal bevatten, alsmede NVidia 3D Vision support en PhysX. Vandaag zijn tevens de eerste screenshots verschenen die de grafische krachten van DirectX 11 laten zien.

EA haalt servers oude games neer

EA heeft besloten de online servers van enkele oudere games offline te halen, waardoor deze games niet meer online te spelen zijn. Volgens EA tellen de games die offline gehaald worden voor slechts 0,3% mee van de piekwaarde van online gamers en kan EA de moeite die het kost om de server online te houden beter steken in games die de overige 99,7% van de gamers spelen.

EA benadrukt dat in tegenstelling tot wat veel mensen denken het online houden van gameservers flink wat werk kost en dat het geen makkelijke beslissing is om de servers offline te halen. Het is echter moeilijk te verantwoorden veel tijd en geld in iets te stoppen waar slechts 0,3% van je gebruikers profijt van heeft.

De games die offline gehaald worden zijn echter niet allemaal besloten door EA, omdat Microsoft op 15 april stopt met het ondersteunen van Xbox Live voor de originele Xbox zullen een drietal games niet meer online te spelen zijn en heeft het geen zin meer de servers voor die spellen online te houden.

De games die afgesloten worden zijn de volgende:

16 maart 2010

Def Jam voor de PlayStation 3 en Xbox 360
Godfather voor de PlayStation 3 en Xbox 360
Lord of the Rings: Conquest voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360
Mercenaries 2: World in Flames voor de PC
Need voor Speed: Carbon voor de PlayStation Portable
Need voor Speed: ProStreet voor de PlayStation Portable
Simpsons voor de PlayStation 3 en Xbox 360

15 april 2010

Burnout 3: Takedown voor de PlayStation 2
Army of Two voor de PlayStation 3 (alleen in Azië)

Xbox-games die vanaf 15 april 2010 niet meer online speelbaar zijn

Battlefield 2: Modern Combat
Burnout 3: Takedown
Madden NFL 09

Battlefield 2: Modern Combat op de Xbox

Battlefield 2: Modern Combat op de Xbox

Terpstra: "Nogal dom"

Erica Terpstra heeft gezegd dat ze vanmorgen geen interview had moeten geven in het programma van Edwin Evers op Radio 538. De voorzitter van NOC*NSF leek dronken en ze versprak zich herhaaldelijk.

Terpstra heeft in een reactie gezegd dat ze zich niet realiseerde dat een glas wijn niet goed valt als je vermoeid bent. Op dat moment een interview geven was nogal dom aldus Terpstra zelf. Vlak voor het interview had ze een diner in Vancouver waar onder andere ook prins Willem-Alexander en prinses Máxima bij aanwezig waren.

Advocaten vrezen voor privacy Britney Spears

De advocaten van Britney Spears zijn bang dat persoonlijke en medische informatie over de zangeres uitlekt naar de pers. Ze willen dat die gegevens achter slot en grendel worden bewaard, blijkt uit rechtbankdocumenten die in het bezit zijn van de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

De juristen schrijven dat 'een speurtocht naar mevrouw Spears op zoekmachines maar liefst 54,3 miljoen resultaten oplevert'. Dat er een zodanig grote markt is voor informatie over de zangeres geeft volgens hen aan dat er duizenden en misschien wel miljoenen dollars te verdienen zijn met het verkopen van de vertrouwelijke informatie.

De juristen willen dat het verboden wordt gevoelige informatie over Britney en haar kinderen Sean Preston en Jayden James te lekken. Wanneer de rechter zich uitspreekt over het verzoek, is nog niet bekend.

De stukken liggen bij de rechtbank omdat Spears sinds een jaar of twee onder curatele van haar vader staat. Nadat ze opgenomen was geweest in een psychiatrische inrichting, besloot de rechter op basis van haar medische gegevens dat zij niet in staat was zelf haar financiën te beheren.

Advocaten vrezen voor privacy Britney Spears (foto: FOK!) 

Shattered Horizon krijgt mappack, korting en gratis weekend

Shattered Horizon, de ruimteshooter van Futuremark (de makers van 3D Mark), heeft zijn langverwachte mappack Moonrise eindelijk ontvangen waarmee het aantal aanwezige maps verdubbeld is. Om dit te vieren is de game momenteel met 50% korting te verkrijgen en zal hij komend weekend gratis te spelen zijn.

Het gratis weekend gaat vrijdagnacht (van vrijdag op zaterdag) om 1 uur 's nachts van start en eindigt zondag om 22:00. De game zal alleen via Steam gratis te spelen zijn. Mocht je nu tijdens het weekend overtuigd raken van de kwaliteiten van het spel dan is het spel met 50% korting aan te schaffen, voor € 9,95 is het spel dan voor jou en voor €29,85 kun je vier kopieën in digitale handen krijgen.

De reden voor deze promotie is dat de game afgelopen week zijn eerste mappack heeft mogen ontvangen, nadat het vorige week al een grote patch kreeg die enkele veelgevraagde community features introduceerde. De Moonrise Mappack biedt vier nieuwe maps aan waarmee het aantal maps in de game is verdubbeld. Alle vier de maps in de mappack spelen zich af op onderdelen van de maan, die volgens het verhaal van de game gedeeltelijk is ontploft. Er kan nu onder andere gevochten worden op een kapotte communicatieschotel en een ruimtehotel, zoals te zien in onderstaande trailer.

Shattered Horizon is een geavanceerde PC-game die alleen ondersteuning biedt voor DirectX 10 en hoger. Dit betekent dat je minimaal in het bezit moet zijn van een DirectX 10 ondersteunende grafische kaart en Windows Vista of 7, Windows XP wordt dus niet ondersteund. De game beviel ons in ieder geval wel en één van de minpunten van de game is met de release van de mappack in ieder geval verminderd.

Dagzege Vaugrenard in Ronde van de Algarve

De eerste etappe in de Ronde van de Algarve is gewonnen door de Fransman Benoît Vaugrenard. De renner van Française des Jeux verraste, na 157 kilometer koersen, de sprinters met een ontsnapping in de laatste kilometer. 

De Spanjaard Joan Horrach ging nog in de achtervolging, maar hij kwam net iets te kort. André Greipel won de sprint van het peloton.

De etappekoers duurt nog tot en met zondag.

Naaktslaper Bedingfield dol op haar seksleven

Natasha Bedingfield gaat al bijna een jaar als getrouwde vrouw door het leven en geniet nog elke dag van haar huwelijk. Vooral haar seksleven weet de 28-jarige zangeres te bekoren.

"Het mooiste aan getrouwd zijn is dat je elke nacht naakt kunt slapen", kirt Natasha tegenover het Amerikaanse blad People. "En dat je nog steeds houdt van de man die naast je ligt."

Bedingfield trouwde vorig jaar maart met zakenman Matthew Robinson. De verbintenis is volgens de zangeres bevorderlijk voor hun seksleven. "Hij houdt de romance levend! Dat is ook zijn taak en hij slaagt met vlag en wimpel."

Naaktslaper Bedingfield dol op haar seksleven (foto: FOK!)

ISS krijgt 'ongelooflijk spectaculair' uitzicht

Astronauten hebben vandaag voor het eerst de luiken van het observatiedek geopend in het internationale ruimtestation (ISS). Ze werden getrakteerd op een 'ongelooflijk spectaculair' uitzicht. Dat heeft de gezagvoerder van het ruimtestation, Jeffrey Williams, gezegd.

Het centrale raam, het grootste ooit in de ruimte, werd door astronauten opengeschoven terwijl ze 350 kilometer boven de Stille Oceaan vlogen.

Het observatiedek, dat ongeveer driehonderd miljoen euro heeft gekost, is onderdeel van een nieuwe kamer die vorige week aan het ISS is bevestigd. Er zijn zeven ramen in een koepel gemonteerd en wanneer alle luiken open zijn hebben de astronauten zicht op de hele aarde, het ruimtestation zelf en de ruimte.

Het observatiedek is niet alleen gebouwd voor het mooie uitzicht: morgen zal er apparatuur worden geïnstalleerd waarmee de bemanning van het ISS de grote robotarm vanuit de koepel kan bedienen.

De luiken voor de ramen in de richting van de aarde kunnen over het algemeen open blijven, maar de ramen die uitkijken op de ruimte zullen meestal dicht zijn om ze te beschermen tegen kleine meteorietinslagen.

Lee verbaasd over winst op 500 meter

Gisteren won de Zuid-Koreaanse Sang-Hwa Lee het goud op de 500 meter bij de vrouwen. Ze bleef hiermee de favorietes Jenny Wolf en Beixing Wang voor. Hiermee zorgde de 20-jarige studente voor de derde Koreaanse verrassing bij het schaatsen op de Richmond Olympic Oval.

"Ik kan het nauwelijks bevatten dat ik goud heb gewonnen," zei Lee die eerder dit jaar al het WK Sprint op haar naam schreef. Ze bleef in de eerste omloop om de 500 meter Wolf 0,06 seconde voor en verloor de tweede met 0,02 seconde, waardoor de de olympische titel pakte. "Ik heb echt veel geluk gehad. Wolf en Wang zijn heel erg goed. Beter dan ik. Ik kan het daarom ook niet geloven dat ik olympisch kampioen ben. Ik heb het gevoel dat ik elk moment in tranen uitbarst."

Een geheim hebben de Zuid-Koreaanse schaatssters niet. "We doen niets speciaals. Wel hebben we het aantal trainingsuren flink opgeschroefd," zei de studente uit Seoul die veel had aan Joon Mun, Kang-Seok Lee en Kyou-Hyuk Lee. "Zij hebben me in de trainingen geholpen. Zij hebben ook hun aandeel in mijn succes."

De Gouden Kooi wordt mogelijk koffiehuis

Tv-producent Talpa wil de luxevilla in Eemnes die bekend is geworden door het roemruchte RTL-programma De Gouden Kooi, omdopen tot koffiehuis. Het productiebedrijf van mediaondernemer John de Mol, dat ook eigenaar is van het landhuis, heeft namelijk plannen om vanuit die locatie een Koffietijdachtig programma te maken, zei een Talpawoordvoerder vandaag.

RTL heeft interesse om het dagelijkse ochtendprogramma uit te zenden. "Vanmiddag praten we er weer over met de zender", aldus de zegsman. Hij vermoedt dat het programma snel op de buis kan komen. "Niet volgende maand, maar wel binnen afzienbare tijd." Over de presentatie kan hij nog niets zeggen.

Koffietijd werd vanaf 1994 gepresenteerd door het duo Mireille Bekooij en Hans van Willigenburg. In 2000 werden zij vervangen door Judith de Klijn en Sybrand Niessen, waarna de kijkcijfers inzakten. In 2001 ging het programma van de buis.

Binnenkort koffiehuis? (foto: FOK!)

Wederom winst badmintonvrouwen op EK

Op het EK badminton voor landenteams in Warschau heeft de Nederlandse vrouwenploeg na Letland opnieuw een maximale 5-0 overwinning behaald. Finland, dat op voorhand niet kansloos werd geacht voor de groepswinst, werd door een zeer gemotiveerde, jonge ploeg met 5-0 opzij gezet.

Patty Stolzenbach, de nummer 1 in het team, leverde in de wedstrijd tegen Finland een fraaie prestatie door Saara Hynninen met 21-18 en 21-19 terug te wijzen. In beide games moest de eredivisiespeelster van Almere achterstanden wegwerken. Stolzenbach zette de toon voor de zege, want na haar wonnen ook Thamar Peters en Iris Tabeling hun enkelspelen. De beide dubbels voltooiden het karwei.

Om groepswinnaar te worden, zal Oranje morgen moeten afrekenen met Wit-Rusland. In de laatste wedstrijd staat de ploeg tegenover het eveneens nog ongeslagen België. De Belgische vrouwen wonnen met 3-2 van Wit-Rusland en met 5-0 van Letland.

Rouvoet onaangenaam verrast door Bos

Vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) is 'onaangenaam verrast' door de mededeling van PvdA-leider Wouter Bos dat hij definitief niet wil dat Nederland langer in Uruzgan blijft.

Na een bezoek aan premier Jan Peter Balkenende (CDA) sprak Rouvoet van een 'vrij onverwachte wending'. Met Balkenende heeft hij de ontstane situatie besproken.

Net als Balkenende vindt Rouvoet dat het kabinet vrijdag nog geen besluit kan nemen over de toekomst van de missie in Afghanistan, zoals Bos wil. "Ik heb nog geen voorstel gezien. Pas als er een voorstel is, kunnen we een besluit nemen."

Balkenende zei eerder vanmiddag dat er wat hem betreft nog verschillende opties op tafel liggen. Die wil hij bespreken in het kabinet en daarvoor is ook contact met het NAVO-hoofdkwartier en andere NAVO-landen nodig. "Ik roep iedereen op hier zorgvuldig mee om te gaan", zei Balkenende.

Balkenende zei verder dat het 'niet dienstig' is om te speculeren over een kabinetscrisis. Rouvoet zei dat een kabinetscrisis wat hem betreft 'niet aan de orde' is.

Bos heeft de top van het kabinet vanochtend te verstaan gegeven dat de PvdA definitief wil vasthouden aan wat het kabinet eind 2007 heeft afgesproken: dat de Nederlandse troepen eind dit jaar weg zijn uit Uruzgan. Hij zei dat het kabinet daar vrijdag toe moet besluiten.

Wat doe je nou Wouter? (foto: FOK!)
 

Piloten Lufthansa vier dagen in staking

De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaan volgende week vier dagen staken. Ze willen met de staking protesteren tegen loonafspraken en plannen om banen te verplaatsen naar minder betalende dochterondernemingen. Dat heeft de Duitse vakbond voor piloten, Vereinigung Cockpit, gezegd.

De piloten zullen maandag om middernacht het werk neerleggen. De staking heeft gevolgen voor Lufthansa, Lufthansa Cargo en dochteronderneming Germanwings; mogelijk ontstaan er enorme vertragingen en annuleringen, niet alleen in Duitsland, maar ook internationaal.

Lufthansa noemde in een verklaring de staking onredelijk en verzocht de vakbond terug te keren naar de onderhandelingstafel om een constructieve oplossing te vinden.

Piloten Lufthansa vier dagen in staking
Piloten Lufthansa vier dagen in staking (Foto: Novum)

CU-lijsttrekker: bidden geneest hiv

Bidden helpt tegen hiv. Dat heeft de lijsttrekker van de ChristenUnie in Amsterdam, Hugo Scherff, gezegd tegen de website gay.nl.

Scherff gelooft in zogeheten hiv-healings, bijeenkomsten waarbij hiv-patiënten genezen zouden worden door te bidden. Scherff noemt het wel 'zeer raadzaam' om hiv-remmers te gebruiken. "Maar God kan inderdaad alles, dus ook het genezen van hiv." Scherff zegt verder: "De vraag of hiv een ongeneeslijke ziekte is, vind ik lastig. Ik denk dat bidden in genezing kan resulteren." Hiv is een virus dat aids kan veroorzaken.

De gemeente Amsterdam waarschuwde anderhalf jaar geleden voor de healings. Die worden georganiseerd door christelijke organisaties, vooral onder Antillianen en Surinamers. Volgens de gemeente Amsterdam zijn ze een gevaar voor de volksgezondheid. De ChristenUnie heeft geen vertegenwoordigers in de Amsterdamse gemeenteraad.

'Beperkte toename geneeskundestudenten'

De voorgenomen uitbreiding van het aantal geneeskundestudenten dit jaar is mogelijk, maar meer wordt een probleem. Dit stellen decanen en opleidingsdirecteuren van de acht medische faculteiten in Nederland in het tijdschrift Medisch Contact. De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) adviseerde onlangs om de numerus fixus voor de studie geneeskunde binnen vijf jaar af te schaffen.

Door het loslaten van de numerus fixus hoeven aankomende studenten niet meer via een landelijke loting tot een opleiding te worden toegelaten. Een selectiemoment op de universiteiten zelf wordt door mensen die de opleiding volgen als rechtvaardiger gezien, stelde RVZ in haar advies. Hoe universiteiten dit gaan doen moet zij volgens de raad zelf weten.

Dit jaar wordt het totaal aantal studieplaatsen verruimd van 2850 tot 3100 plaatsen. Hiermee krijgt elke faculteit er gemiddeld 31 studenten bij. Vijf van de acht medische faculteiten zijn tegen de opheffing van de numerus fixus. De meeste faculteiten laten weten geld van het ministerie van Onderwijs nodig te hebben om nog meer extra plaatsen mogelijk te maken.

Werkstraf geëist voor filmen douchende mannen

Tegen een 30-jarige Arnhemmer is vandaag voor de rechtbank in Alkmaar een werkstraf van 120 uur geëist voor het maken van filmpjes en foto's van naakte mannen die op een camping op Texel aan het douchen waren.

De man zou de beelden in augustus vorig jaar over een tussenschot hebben gemaakt met zijn mobiele telefoon. Aangezien er geen ander soortgelijk materiaal bij de man is aangetroffen, gaat het Openbaar Ministerie ervan uit dat het om een incident gaat. De man heeft daarbij zelf al hulp gezocht. Onbekend is wat hij met de beelden wilde doen.

Naast de werkstraf eiste het OM ook drie maanden voorwaardelijke celstraf en voortzetting van de behandeling. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

RKC nuanceert financiële malaise

RKC Waalwijk ontkent dat de club dieper in de financiële problemen zit dan eerder naar buiten is gebracht. De hekkensluiter van de Eredivisie beweert dat de situatie juist verbetert.

De clubleiding reageert hiermee op een bericht in het Brabants Dagblad. De krant ontdekte dat RKC met een schuld van ruim elf miljoen euro kampt. "Buiten het feit dat het geen nieuws is dat de club over een negatief eigen vermogen beschikt, is het van belang te wijzen op het feit dat het bedrag dateert van 1 juli 2009", relativeert de club.

Sindsdien heeft RKC in samenwerking met sponsors Ben Mandemakers en Eric Berkhof een traject ingezet, dat ertoe moet leiden dat de club weer financieel gezond wordt, licht de club toe. Volgens RKC heeft dit geleid tot een verbetering in de financiële situatie. Binnen vier weken hoopt de club meer duidelijkheid te geven over de huidige stand van zaken.

Vettel: "Teams zitten dicht bij elkaar"

Sebastian Vettel denkt dat er dit jaar vier Formule 1-teams dicht bij elkaar liggen. De Red Bull Racing-coureur reed vorige week voor het eerst met de RB6 en zag toen in Jerez dat Ferrari, McLaren en Mercedes GP er goed voor staan. De Duitser zegt dat de nieuwe bolide van zijn team weer een stap voorwaarts is ten opzichte van vorig seizoen.

"Ondanks de verschillende ontwerpen liggen de auto's dicht bij elkaar. Tussen onszelf, Ferrari, McLaren en Mercedes GP liggen slechts enkele tienden, terwijl ook Toro Rosso sterk lijkt," zei Vettel. Volgens hem is het dan ook lastig te zeggen hoe de kaarten nu geschud zijn. "Door de verschillende brandstofhoeveelheden kunnen de tijden zomaar vier seconden verschillen. Daarom hebben we ons op onszelf gericht en een stap voorwaarts gezet. We hebben dingen geprobeerd en de auto meer mijn richting op afgesteld."

"De auto voelt goed en we hebben al veel kilometers kunnen rijden. De 2010-auto's zijn langer omdat er een tweemaal zo grote benzinetank in geplaatst moest worden. Het is fantastisch dat een auto die zo anders is dan vorig jaar vrijwel gelijk rijdt. Het verschil is niet significant, tenzij de auto vol met brandstof zit. Ik denk dat de auto een stap voorwaarts is, niet alleen getalsmatig, maar ook voor mijn gevoel."

NOC*NSF: 'Erica was vermoeid'

NOC*NSF wijt de warrige indruk die voorzitter Erica Terpstra, vanmorgen Nederlandse tijd in Vancouver, maakte in een radio-interview op 538 aan vermoeidheid. De sportkoepel heeft nog geen contact gehad met de preses omdat iedereen slaapt in Vancouver en kan voorlopig slechts gissen.

Terpstra sprak ongeveer vier minuten met dj Edwin Evers in het programma Evers Staat Op, dat tijdens de Olympische Spelen vanuit Vancouver uitzendt. De aftredende voorzitter leek niet goed uit haar woorden te komen en leek onder invloed van drank te zijn.

Dagzege Howard in Oman

De vierde etappe in de Ronde van Oman is gewonnen door de Australische wielrenner Leigh Howard. De wereldkampioen op de baan op het onderdeel omnium was in de sprint Daniele Bennati en Tyler Farrar te snel af. Bennati nam wel de leiding in het algemeen klassement over van de Noor Edvald Boasson Hagen.

Een kopgroep, met daarin Arnoud van Groen van Vacansoleil, zorgde voor de vlucht van de dag. Zij werden echter door het eerste deel van het peloton weer bijgehaald. Boasson Hagen zat in het tweede deel van het peloton dat op ruim een minuut achterstand finishte. Het peloton was mede door de hard wind uit elkaar gevallen.

Yas Marina Circuit verkocht

De ontwikkelaar van het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi Aldar heeft de baan verkocht aan de lokale overheid. Reden hiervoor is de sterk tegenvallende resultaten bij het bedrijf. Vorig jaar werd het grootste deel van het eiland open gesteld en reed de Formule 1 er voor het eerst een Grand Prix.

"De verkoop is inclusief wegen, voorzieningen op Yas eiland, het Formule 1-circuit Yas Marina, Yas Marina en Yas Yacht Club," zei de baas van Aldar Shafqat Malek tegen Gulf News. Met het ontvangen geld moet het bedrijf haar schulden af gaan lossen.

Vancouver vandaag

Dag zes van de Olympische Spelen in Vancouver is aangebroken. Wederom een dag waarop de vele sporters hun best doen om prijzen te winnen. In deze post vind je het overzicht van de Nederlanders die in actie komen en natuurlijk de tijden waarop je de televisie zou kunnen aanzetten om naar de Spelen te kijken.

Overzicht evenementen:

Tijdstip Sport Onderdeel Medaille
18:00 uur Curling, vrouwen Zwitserland - Zweden nee
18.00 uur Curling, vrouwen Japan - Canada nee
18.00 uur Curling, vrouwen Duitsland - Verenigde Staten nee
18.00 uur Curling, vrouwen China - Groot-Brittannië nee
19:10 uur Langlaufen Kwalificatie sprint klassieke stijl, v nee
19:40 uur Langlaufen Kwalificatie sprint klassieke stijl,m nee
20:00 uur Alpineskiën Afdaling, vrouwen ja
21:00 uur IJshockey Finland - Wit-Rusland, mannen nee
21:30 uur Langlaufen Kwartfinale sprint klassieke stijl, v nee
21:55 uur Langlaufen Kwartfinale sprint klassieke stijl, m nee
22:05 uur Snowboarden kwalificatie halfpipe, mannen nee
22:20 uur Langlaufen halve finale sprint klassieke stijl, v nee
22:30 uur Langlaufen halve finale sprint klassieke stijl, m nee
22:45 uur Langlaufen finale sprint klassieke stijl, v ja
22:55 uur Langlaufen finale sprint klassieke stijl, m ja
23:00 uur Curling, mannen Verenigde Staten - Zwitserland nee
23:00 uur Curling, mannen Denemarken - China nee
23:00 uur Curling, mannen Duitsland - Zweden nee
23:00 uur Curling, mannen Groot-Brittannië - Frankrijk nee
23:30 uur IJshockey, vrouwen Canada - Zweden nee
01:00 uur Schaatsen 1.000 meter, mannen ja
01:30 uur IJshockey, mannen Zweden - Duitsland nee
02.00 uur Shorttrack kwartfinale 500 meter, v nee
02:00 uur Rodelen Dubbel, eerste run nee
02:15 uur Snowboarden halve finale halfpipe, mannen nee
02:25 uur Shorttrack Series 1.000 meter mannen nee
03:10 uur Shorttrack halve finale 500 meter,v nee
03:30 uur Rodelen Dubbel, tweede run ja
03:32 uur Shorttrack halve finale 5.000m aflossing, m nee
04:00 uur Curling, vrouwen Rusland - Denemarken nee
04:00 uur Curling, vrouwen Groot-Brittannië - Zweden nee
04:00 uur Curling, vrouwen China - zwitserland nee
04:00 uur IJshockey, vrouwen Slowakije - Zwitserland nee
04:07 uur Shorttrack B-finale 500 meter,v nee
03:32 uur Shorttrack A-finale 500 meter,v ja
04:15 uur Snowboarden Finale halfpipe, mannen ja
06:00 uur IJshockey, mannen Tsjechië - Slowakije nee


Welke Nederlanders komen er in actie:

De schaatsers komen vandaag in de Richmond Olympic Oval in actie op de 1.000 meter bij de mannen. Voor ons land doen Jan Bos, Mark Tuitert, Stefan Groothuis en Simon Kuipers een gooi naar een plak. Bij het snowboarden komt Dolf van der Wal in actie op het onderdeel halfpipe. Van der Wal miste bijna de Spelen na een zware val, maar was op tijd hersteld. Het shorttracken staat vandaag ook weer op het programma. Op de 1.000 meter bij de mannen staat Sjinkie Knegt aan de start. 

Welke prominenten komen er in actie:

Bij het langebaanschaatsen zullen op de 1.000 meter bij de mannen alle ogen zijn gericht op Shani Davis die als de te kloppen man wordt gezien. Bij de afdaling voor vrouwen is Lyndsey Vonn favoriete. De vraag is echter of ze op tijd hersteld is van haar blessure.

Bij het langlaufen staat de klassieke sprint voor vrouwen en mannen vandaag op het programma. Bij de vrouwen zijn de Sloveense Petra Majdic en de Poolse Justyna Kowalczyk favoriet. Majdic heerst de afgelopen twee seizoenen. Ze neemt echter ook veel risico waardoor ze wel eens ten val komt.  Kowalczyk is niet alleen snel op de sprint maar de Poolse kan ook goed uit de voeten op de lange afstanden. Bij de mannen ligt de top dicht bij elkaar. Ola Vigen Hattestad was vorig seizoen een klasse apart door bijna alle World Cup-wedstrijden te winnen maar dit seizoen gaat het minder goed met de Noor. Toch is hij samen met Zweed Emil Joensson de uitgesproken favoriet voor de titel.

TV-uitzendingen:

Tijd Zender Programma
15:00 Eurosport Diverse evenementen + herhaling
18:30 uur ARD Olympia Live
19:00 uur Nederland 1 Olympische spelen LIVE
02:00 Eén Diverse evenementen
06:00 RTL 7 Edwin Evers staat op in Vancouver
07:00 Nederland 1 Olympische samenvattingen

Vijftien jaar cel voor kindermoorden Tolbert

De 51-jarige Avi C., die in 2005 de twee kinderen van zijn vriendin doodde, moet van het gerechtshof in Arnhem vijftien jaar de gevangenis in en een tbs-behandeling met dwangverpleging ondergaan.

C. pleegde zijn daad in het Groningse dorp Tolbert in een geweldsuitbarsting, die werd veroorzaakt door druggebruik. Amfetaminen dreven Avi C. op 1 augustus tot zijn bloedige daad. Eerst had hij het op zijn vriendin voorzien, maar die kon zich redden door van het balkon te springen. C. doodde daarna op brute wijze het 2-jarig zoontje en 4-jarige dochtertje van de vrouw.

Lotto op zoek naar winnaar twee ton

De lotto is op zoek naar de winnaar van een prijs van tweehonderdduizend euro. De prijs viel ruim twee weken geleden op een lot dat in Leidschendam is verkocht. Vorig jaar bleef de winnares van een vergelijkbare prijs vier maanden spoorloos in verband met 'tegenslagen in de familiesfeer'.

Het bedrag van twee ton ligt in Rijswijk te wachten op de houder van het lot met de getallen 4-7-9-2-9-6. Dat lot werd op zaterdag 30 december om 13.00 uur verkocht bij Primera De Koning aan de Damlaan.

De hoofdprijs in de wekelijkse trekking blijft wel vaker even op de plank liggen. Meestal duikt de winnaar vroeg of laat wel op.

Dode vrouw gevonden op strand Noordwijk

Op het strand van Noordwijk is maandagochtend een dode vrouw gevonden. De politie weet al vrijwel zeker wie het is, maar maakt de identiteit nog niet bekend, zegt een woordvoerder. Er zijn volgens de politie geen sporen die duiden op een misdrijf. De resultaten van een sectie op het lichaam zijn nog niet bekend.

Het gaat om een blanke vrouw tussen de 35 en 50 jaar oud. Ze droeg zwarte laarzen, een zwarte legging, een meerkleurig tuniek en meerdere zilveren sieraden. Daarnaast heeft ze een fantasietatoeage op haar linkerbil en twee littekens; een van vijftien centimeter op haar onderrug en een van negen centimeter op haar linkerbil.

Van Nistelrooy speelt hooguit uur tegen PSV

Ruud van Nistelrooy zal morgen, in de Europa League-wedstrijd van HSV tegen PSV, hooguit een uur spelen. Dit zei hij aan de vooravond van de wedstrijd tegen zijn oude club.

"We hebben een programma uitgestippeld om mij zo snel mogelijk weer topfit te krijgen. Daaraan doen we geen concessies,” aldus de spits die in de winterstop Real Madrid verruilde voor de Duitse club.  Waarschijnlijk zal Van Nistelrooy overigens niet in de basis staan.

Sauerbreij verbaasd over uitslagen

Voor snowboardster Nicolien Sauerbreij gaan de Olympische Spelen komende vrijdag pas van start. De Nederlandse zei verbaasd te zijn over de uitslagen tot nu toe in Vancouver.

"Als je kijkt naar de wedstrijden hier, dan val je van de ene verbazing in de andere. Outsiders worden olympisch kampioen en vedetten mogen blij zijn met brons," aldus Sauerbreij die benadrukt dat ze komende vrijdag in elke heat op het scherpst van de snede moet rijden. "Elke run moet scherp en foutloos zijn. Voordat je in de finale zit, ben je al acht runs verder. De top is breed op de reuzenslalom. Er zijn minstens acht favorieten die goud kunnen pakken," besluit Sauerbreij.

Volledige loting 1.000 meter mannen

Ook vandaag wordt er in de Richmond Olympic Oval weer geschaatst. Op het programma staat de 1.000 meter voor mannen. De wedstrijd start om 01:00 uur Nederlandse tijd. Hieronder kan je de volledige loting vinden.

1.000 meter, mannen

1e rit: Koezin (Kaz)
2e rit: Nan Wang (Chn) - Sugimori (Jap)
3e rit: Larsen (Noo) - Roberge (Can)
4e rit: Obara (Jap) - Nieminen (Fin)
5e rit: Rukke (Noo) - Niedzwiedzki (Pol)

6e rit: Krech (Kaz) - Ioriatti (Ita)
7e rit: Nagashima (Jap) - Lobkov (Rus)
8e rit: Anesi (Ita) - Lebedev (Rus)
9e rit: Bokko (Noo) - Ki-Ho Lee (ZKo)
10e rit: Schwarz (Dui) - Ustynowicz (Pol)

11e rit: Wotherspoon (Can) - Jesin (Rus)
12e rit: Groothuis (Ned) - Pearson (VSt)
13e rit: Lalenkov (Rus) - Kuipers (Ned)
14e rit: Marsicano (VSt) - Bos (Ned)
15e rit: Parrott (Can) - Ihle (Dui)

16e rit: Hedrick (VSt) - Tae-Bum Mo (ZKo)
17e rit: Poutala (Fin) - Kyou-Hyuk Lee (ZKo)
18e rit: Tuitert (Ned) - Morrison (Can)
19e rit: Joon Mun (ZKo) - Davis (VSt)

PVV wint terrein in Den Haag

De PvdA blijft na de komende gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag de grootste partij, maar de PVV wint steeds meer terrein. Samen met de VVD zou deze partij de tweede van Den Haag worden als er nu verkiezingen zouden plaatsvinden. Dat bleek gisteren uit een peiling van TNS Nipo in opdracht van de gemeente.

De PvdA haalt in de peiling negen van de 45 raadszetels binnen. De VVD en PVV volgen met beide zeven zetels. D66 zou zes gemeenteraadsleden mogen leveren.

Een maand geleden stond de partij van Geert Wilders, die alleen in Den Haag en Almere meedoet, nog vierde in de peiling met zes zetels. De VVD en D66 konden toen rekenen op acht zetels. De PvdA haalde toen ook negen zetels in de peiling.

Tijdens de verkiezingen van 2006 haalde de PvdA nog vijftien zetels. De VVD kreeg er tien, het CDA vijf en D66 twee. De PVV deed toen niet mee.

Dat de PvdA de grootste lijkt te blijven, heeft de partij volgens TNS Nipo voor een groot deel te danken aan Hagenaren van niet-westerse afkomst. Zij stemmen in ruim de helft van de gevallen op de PvdA. Onder autochtone Hagenaren is de PvdA momenteel de vierde partij.

Bos veegt NAVO-verzoek van tafel

De PvdA weigert definitief in te stemmen met een langer verblijf in Uruzgan. Dat heeft vicepremier Wouter Bos (PvdA) vandaag gezegd na afloop van een overleg van de meest betrokken ministers over de toekomst van de missie in Afghanistan.

"Ik heb mijn collega's verteld dat wij onze belofte aan de kiezer houden. De laatste militair moet eind dit jaar uit Uruzgan zijn vertrokken", zei Bos. Nederland moet 'nee' zeggen tegen het verzoek van de NAVO, die Nederland heeft gevraagd een jaar langer in Uruzgan te blijven. Een besluit daarover kan snel worden genomen, vindt Bos.

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA), die juist wel langer wil blijven in Uruzgan, ziet een snel besluit daarentegen helemaal niet gebeuren. Verhagen denkt niet dat er aanstaande vrijdag, tijdens de volgende vergadering van de ministerraad, een knoop kan worden doorgehakt, zei hij na afloop van het beraad.

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) benadrukte dat het gaat om 'grote internationale verantwoordelijkheden' van Nederland. Wat hem betreft liggen er nog steeds verschillende opties op tafel, waaronder het verzoek van de NAVO. "Er is nog het nodige werk te doen", zei Balkenende.

Bos ging niet in op de vraag of de zaak hem een kabinetscrisis waard is. Ook Balkenende gaf geen antwoord op de vraag of het kabinet in gevaar is.

Jeugdzorg A'dam onder verscherpt toezicht

Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA) is onder verscherpt toezicht gesteld. Dat heeft de Inspectie Jeugdzorg besloten na een landelijk onderzoek naar risicomanagement. Het bureau moet nu een verbeterplan opstellen.

Bij het bureau spelen al jaren problemen. Eind 2008 werd het bureau al onderzocht op verzoek van de gemeente Amsterdam. Toen werd net als nu geconcludeerd dat het risicomanagement niet in orde was, waardoor problemen aan de aandacht kunnen ontsnappen.

De inspectie wil dat alle bureaus volgens de zogenoemde Deltamethode werken. Dat houdt in dat structureel wordt bijgehouden hoe het gaat met het kind, zijn ouders en andere mensen die voor het kind belangrijk zijn.

Nog altijd werkt het bureau onvoldoende volgens deze methode. Dat kwam toen en nu mede door een hoog personeelsverloop, waardoor het moeilijk is een structuur op te bouwen.

Omdat nog steeds geen orde op zaken is gesteld, moet het bureau een verbeterplan indienen bij de inspectie. Die moet het goedkeuren, waarna wordt gecontroleerd of het bureau zich aan zijn eigen plan houdt. Het verscherpt toezicht duurt een jaar, waarna wordt besloten of het moet worden voortgezet of niet.

Bolletjesslikker met ton aan horloges gepakt

Een 37-jarige Nederlander die 112 bolletjes cocaïne in zijn lijf en voor 130 duizend euro aan dure horloges bij zich had is opgepakt op Schiphol. Dat heeft de marechaussee vandaag bekendgemaakt.

De man werd na aankomst uit Paramaribo gecontroleerd door de douane, die vermoedde dat de Nederlander drugs in zijn lichaam vervoerde. Bij nader onderzoek werden de bolletjes cocaïne gevonden.

In de bagage van de man werden de horloges aangetroffen. Ook had hij een kilo goud en sieraden bij zich met een geschatte waarde van veertigduizend euro. Een doorzoeking in de woning van de man leverde nog eens grote partijen schoenen en pakken van dure merken op. Ook werden garantiebewijzen van de horloges aangetroffen en vonden rechercheurs aankoopbonnen van verschillende dure beeld- en geluidsapparatuur.

De man bleek al vijf jaar geen salaris te hebben ontvangen. Ook ontving hij geen uitkering. Hij is in de cel gezet op verdenking van drugssmokkel en witwassen van crimineel verdiend geld.

'Chandhok tekent bij Stefan GP'

Het lijkt er op dat Stefan GP de rijdersline-up compleet heeft. Het Formule 1-team maakte eerder al bekend dat ze al een coureur hadden vastgelegd en nu zou ook de tweede naam vastliggen. De eerste rijder is naar verluidt Kazuki Nakajima, terwijl volgens Motorsport Aktuell Karun Chandhok met zes miljoen sponsorgeld de tweede bolide zal gaan besturen.

Hoewel Stefan GP nog geen inschrijving van de FIA heeft ontvangen voor het seizoen 2010 zet het team de F1-plannen gewoon door. De shakedown van de door Toyota ontworpen wagen zou volgende week op het circuit van Portimão zijn, maar volgens de geruchten is dit nu verplaatst naar Barcelona waar de overige F1-teams in actie komen. De kleur van de bolides zou rood worden.

Chandhok heeft voor 2010 een contract in de GP2 Series, maar zou daar naar verluidt onderuit kunnen als het hem lukt om een F1-stoeltje te vinden. Mogelijk dat het team hierdoor dichterbij de F1 komt, omdat de vader Vicky Chandhok een hooggeplaatste motorsport official in India is en nauwe banden onderhoudt met zowel de FIA als F1-baas Bernie Ecclestone.

'Wii moet goedkoper'

Inderdaad, nadat er een jaartje terug druk gespeculeerd was over een eventuele Nintendo Wii prijsdaling, kregen de gamers uiteindelijk ook een prijsdaling. Tijd voor ronde twee, denkt Janco Partners analist Mike Hickey.

'De Wii loopt onderhand op het einde van zijn termijn. Om meer te kunnen omzetten moet men innoveren, maar ook snijden in de verkoopprijzen. Voor de Xbox en PS3 zien we positieve berichten, mede doordat zij een markt gaan betreden waar de Wii zich heeft geprofileerd. Aangezien Nintendo nu aan de nieuwe DS werkt en daarbij het consolesegment minder aandacht besteedt, moeten zij voorkomen dat ze verder zakken in de ranglijst en de afnemende consoleverkopen opvangen. Omdat Apple nu ook een concurrent vormt voor de DS, zit er niets anders op dan een prijsverlaging. Daar komen de Xbox Natal en Playstation Arc nog eens bij kijken, dus zien we geen reden om voor zowel Playstation als Xbox goedkopere prijzen te voorspellen.'

Volgens Hickey zullen ook bezitters van de Nintendo Wii op zoek zijn naar een nieuwe, misschien wel betere uitdaging. Beide innovaties van Sony en Microsoft bieden daar genoeg reden voor: 'De casual markt zal een fikse groei doormaken als Natal en Arc geïntroduceerd worden, wat niet alleen voor hen maar ook softwaremakers zoals EA, THQ, Ubisoft en Take Two een voordeel zal zijn. We verwachten daarom een migratie van de Wii naar de Xbox of Playstation 3 omdat men op zoek is naar een breder aanbod en betere ervaring met casual games.'

Hickey verwacht een prijsverlaging van $200 naar $150 dollar.

 Wii

Bout volgt Metgod op bij Telstar

Marcel Bout is de rest van het seizoen coach van Telstar. Hij is de vervanger van Edward Metgod die gisteren werd ontslagen.

Bout werd begin dit seizoen door AZ bij Telstar gestald als technisch manager en assistent van Metgod. Hij zal de functie van coach nu gaan combineren met die van technisch manager. "Wij hebben er alle vertrouwen in dat Marcel onze groep met getalenteerde Witte Leeuwen aan het brullen krijgt. De basis is door Edward Metgod en zijn staf reeds gelegd," aldus Pieter de Waard, algemeen manager bij de club uit de Jupiler League.

Geblesseerde Meijer mist WK hockey

Nick Meijer zal niet met het het Nederlands hockeyteam afreizen naar India waar eind deze maand het WK van start gaat. De spits van Bloemedaal raakte geblesseerd tijdens een training en hij is niet op tijd fit.

Nader onderzoek wees uit dat Meijer de binnenband van zijn rechterknie heeft verrekt. Bondscoach Michel van der Heuvel heeft Valentin Verga van Amsterdam opgeroepen als vervanger.  

Oplichtster tilt sc Cambuur

De Friese politie heeft een 25-jarige oplichtster aangehouden die met een zielig verhaal zelfs sc Cambuur in Leeuwarden voor de gek hield en zo tienduizenden euro's verzamelde.

De vrouw collecteerde zogenaamd voor haar 'zieke vriendin Nynke'. Het geïnde geld zou worden gestort op de bankrekening van een ziekenhuis waar haar vriendin werd behandeld voor een 'ernstige ziekte'.

Ze ging langs deuren, bezocht supermarkten en stond zelfs op de middenstip van Cambuur, terwijl een oproep werd gedaan geld te doneren. Een aantal mensen vertrouwde de zaak niet en waarschuwde de politie. Die heeft haar vorige week dinsdag aangehouden en verhoord. Haar zieke vriendin bleek niet te bestaan en het geld was in haar eigen zak verdwenen. De vrouw is voorlopig vrijgelaten.

De totale schade is nog niet in kaart gebracht. De politie roept gedupeerden op zich te melden.

PSV wacht al tijden op geld van Betis Sevilla

Betis Sevilla is PSV nog drieënhalf miljoen euro schuldig voor de transfer van de Braziliaanse aanvaller Robert. De Eindhovenaren zijn het wachten nu wel een beetje beu. Al vier jaar weigert de club uit Sevilla te betalen. PSV ging met de zaak naar de FIFA en werd zeven maanden geleden in het gelijk gesteld. Tot op heden hebben de Eindhovenaren nog geen cent gezien voor de Braziliaan.

PSV-directeur Jan Reker is niet te spreken over de situatie. "Ze moeten echter nog steeds de motivering van die uitspraak naar ons en Betis opsturen. Daarna heeft Betis zes weken de tijd om in beroep te gaan. We hebben de afgelopen periode regelmatig tevergeefs gevraagd waar de motivering blijft", vertelde hij aan De Telegraaf.

"Het kan nog wel even duren", verzuchtte Reker. Betis kan ook nog altijd in beroep gaan bij het sporttribunaal CAS.

 

Met je hond op bezoek bij vrienden in Fable 3

Het ene moment horen we niets, het andere komen we om in Fable 3 nieuwtjes. Niet dat deze minder belangrijk is echter - het co-op systeem van Fable 3 wordt onder handen genomen. In Fable 2 kon je je vrienden van je friendslist zien rondzweven als ronde bolletjes en ze uitnodigen om mee te vechten, maar daar was alles mee gezegd. Onder fans nogal een teleurstelling, dus werd Peter Molyneux gevraagd in de 1UP Podcast (download) of het beter kon.

'Ik heb jullie gehoord over de co-op. Jullie willen je eigen held terugzien in die andere wereld. Dat kunnen jullie zeker krijgen.' Maar ook honden en wapens zijn welkom: 'Als je in mijn wereld terechtkomt, dan ben je die held die je gecreeërd hebt met je hond en je eigengemaakte wapens. Geen camera die in de weg zit. Je wil gaan en staan in mijn wereld.' Hij bedoelde het heel letterlijk. Zo kan je co-op partner zelf een baantje nemen en zijn huis mooier maken.

Daar blijft het echter niet bij; Molyneux zei ook dat er consequenties zijn als je de 'verkeerde' mensen worden uitgenodigd: 'Want ze kunnen de hele boel overhoop gooien, man!'  Als ze hem echter vragen of er ook de 'touch'-mogelijkheden in werd verwerkt, komt er een interessant antwoord: 'Ja, je kan je co-op partner aanraken. Je kan hand in hand samen door de straten lopen. Maar je kan hem of haar ook naar de kerker slepen...' - aldus de man achter de PR van Lionhead Studios.

 

Fable 3

Wielrenner Pollack twee jaar geschorst

Olaf Pollack mag tot 13 september 2011 geen wielerwedstrijden rijden. De wielrenner is door de Duitse bond geschorst voor het gebruik van verboden middelen.

Afgelopen zomer werd Pollack tijdens een training door middel van een onverwachte controle betrapt op het gebruik van verboden middelen. De Duitse bond besloot daarom de Duitser te schorsen.

Pollack is het niet eens met de straf en zal bezwaar aantekenen tegen de uitspraak. De laatste tijd was de Duitse wielrenner vooral actief op de baan. Op de weg was hij onder meer succesvol in de Giro D'Italia. Daarin droeg hij tweemaal de roze trui.

Feyenoorder Erasmus in race voor talentenprijs

Kermit Erasmus is genomineerd voor de titel Afrikaans voetbaltalent van het jaar. De aanvaller van Feyenoord, die momenteel op huurbasis uitkomt voor Excelsior, neemt het tijdens een voetbalgala op 11 maart op tegen Dominic Adiyiah (AC Milan) en Sani Emmanuel (Bodens BK). Dat heeft de Afrikaanse voetbalbond bekendgemaakt.

De 19-jarige Zuid-Afrikaanse spits maakte vorig seizoen zijn debuut bij Feyenoord, maar werd in de zomer bij stadsgenoot Excelsior gestald. In de Eerste Divisie kwam Erasmus tot nu toe twintig keer in actie. Hij scoorde acht doelpunten.

Chelsea-spelers Michael Essien en Didier Drogba en Samuel Eto'o van Internazionale maken kans om tot Afrikaans speler van het jaar te worden geroepen. Ook worden er prijzen voor beste coach, club en land uitgedeeld.

'Historisch lage opkomst bij raadsverkiezingen'

Minder dan de helft van de kiezers brengt bij de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart een stem uit, concludeert onderzoeksbureau BMC uit een peiling die het voor het ministerie van Binnenlandse Zaken uitvoerde. Het bureau verwacht over ruim twee weken een opkomst van 49 procent. Bij de vorige drie gemeenteraadsverkiezingen lag de opkomst tussen de 57,7 en 58,9 procent.

Mensen zijn niet geïnteresseerd in de plaatselijke politiek en denken dat politici niet naar kiezers luisteren, aldus BMC. Voor 44 procent van de ondervraagden is de aandacht voor de PVV een extra reden om wel te stemmen. Van hen stemt 23 procent op de PVV, de rest juist niet. Veiligheid, overlast van jongeren en de leefomgeving zijn volgens de kiezers de belangrijkste onderwerpen.

Van Persie: "Wil eindigen bij Excelsior"

Als het aan Robin van Persie ligt, eindigt hij zijn voetballoopbaan bij Excelsior. De geblesseerde aanvaller van Arsenal zou er het liefst terugkeren met zijn jeugdvrienden Mounir El Hamdaoui en Saïd Boutahar.

In Hard Gras liet de Rotterdammer zich uit over het einde van zijn profloopbaan. "Excelsior zit in mijn hart", vertelt Van Persie. "In Nederland zou ik alleen nog voor Excelsior willen spelen. Een dergelijk einde heb ik wel voor ogen en zou de cirkel rondmaken", vervolgt de ex-Feyenoorder. "Alles draait om de liefde voor het spelletje en daar gaat het mij ook om."

Van Persie begon als vierjarige bij Excelsior, daar waar de leeftijdsgrens eigenlijk op vijf jaar lag. Hij speelde tot zijn dertiende voor de Kralingers, waarna Feyenoord hem overnam.

Boutahar bekent dat het idee niet uit de lucht komt vallen. "Daar hebben we het al eens over gehad", bevestigt de speler van Willem II. Ook El Hamdaoui ziet het wel zitten. "Samen eindigen bij Excelsior zou heel mooi zijn. Dat is onze club en we zijn er min of meer groot geworden. We zijn daar goed behandeld en hebben onze carrières aan Excelsior te danken."

Zeer grote brand in skihal Deurne

In ski- en snowboardcentrum Skiësta in Deurne is vandaag een zeer grote brand uitgebroken. Volgens een brandweerwoordvoerder staat de hele hal in brand, maar is niemand aanwezig in het pand. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Skiësta aan de Leembaan in de Brabantse plaats telt drie zogenoemde indoor ski-rolbanen, waar skiërs en snowboarders op kunnen oefenen. De skischool staat aan de rand van een industrieterrein.

Alleen op zee

Ofschoon het internet er vooral voor porno en flauwe filmpjes is zijn er ook toffe dingen te vinden, zoals dit. Een soort van eiland stad ergens in voormalig Rusland. 42 kilometer voor de kust compleet met scholen en grasvelden, niets bijzonders voor een eiland, alleen is dit niet echt een eiland maar meer een collectie gebouwen op stelten en dat alleen maar om olie te winnen.

Misschien geen FF Versus XIII op E3

Dat heb je goed gelezen, PS3 exclusive Final Fantasy versus XIII zal mogelijk niet aanwezig zijn op de E3-beurs. Dit zegt director Tetsuya Nomura in een interview met Famitsu. Reden hiervan is dat er veranderingen gemaakt werden aan de world-map. Deze zou normaal gezien een lopend figuurtje van hoofdpersonage Noctis bevatten, gelijkaardig aan de stijl van een andere Final Fantasy (we weten niet welke). Maar dit is aangepast aan de stijl van een ander Final Fantasy-spel.

Dit vind Tetsuya Nomura reden genoeg om het spel nog niet te laten zien. In october zei hij nog dat we versus te zien zouden krijgen als het development-team snel genoeg is. Buiten wat screenshots en trailers weten we momenteel nog bitterweinig over deze Playstation 3 exclusive van de mensen achter Kingdom Hearts.

Noctis

I am a motherfucker

Neger zoekt ruzie met blanke opa.
Opa wil geen ruzie en loopt zelfs weg.
Neger blijft doorgaan en wordt aangemoedigd door cameraretard.
Neger slaat opa als een meisje.
Opa geeft neger een paar rake klappen tot neger om ambulance huilt.
Cameraretard steelt tas van opa.

Dit verhaal gaat de hele wereld over als the "Epic Beard Man"

Meer informatie over dit filmpje, de maker, de motherfucker, de locatie en een transcript vind je op encyclopediadramatica.

Wozniacki verslikt zich in Peer

Caroline Wozniacki heeft zich niet weten te plaatsen voor de vierde ronde van het WTA-toernooi in Dubai. De als eerste geplaatste Deense verloor in twee sets van de ongeplaatste Shahar Peer.

De eerste set ging met duidelijke cijfers naar de Israëlische; 6-2. In de tweede set leek Wozniacki zich te herpakken, maar ook deze set gaf ze uiteindelijk uit handen; 7-5. In de kwartfinales mag Peer het opnemen tegen de als elfde geplaatste Marion Bartoli of de als achtste geplaatste Li Na.

Later op de dag zullen ook andere topspeelsters als Venus Williams, Svetlana Kuznetsova en Victoria Azarenka nog in actie komen.

Balkenende moet stukken Irak vrijgeven

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) moet opnieuw een beslissing nemen over de openbaarmaking van stukken van de ministerraad over de aanloop naar de oorlog in Irak. Dat heeft de Raad van State vandaag bepaald in een zaak die was aangespannen door RTL.

De zender vroeg de premier in 2008 om de stukken openbaar te maken en krijgt nu steun van de hoogste bestuursrechter. De documenten moeten meer inzichten geven in de vraag waarom Nederland de inval in Irak in 2003 van politieke steun voorzag.

Het gaat om besluiten, besluitenlijsten en voorbereidende notities uit de periode september 2002 tot en met maart 2003, waarover Balkenende nu een nieuw besluit moet nemen. De Raad van State oordeelt dat de besluiten en de besluitenlijsten geen informatie bevatten 'over het karakter en het verloop van de beraadslagingen, de aanduiding van geschilpunten en de hierbij betrokken bewindspersonen'.

Het verweer dat openbaarmaking het besluitvormingsproces in de ministerraad nu nog zou 'frustreren of forceren' gaat niet op, aldus de raad. In de documenten zijn alleen procedurele afspraken vermeld en geen persoonlijke beleidsopvattingen.

De premier weigerde in september 2008 ook de voorbereidende notities openbaar te maken 'vanwege het belang van de betrekkingen van Nederland met andere staten en met internationale organisaties'. Van een groot aantal passages vindt de Raad van State dit niet aan de orde 'zonder nadere motivering' van de premier. Ook hierbij speelt dat het gaat om stukken van meer dan vijf jaar oud.

RTL Nieuws reageert opgetogen op de uitspraak. "Het is een belangrijke, principiële zege voor het recht op openbaarheid, omdat de Raad van State erkent dat er goede redenen zijn om documenten openbaar te maken", aldus adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein. "Het ministerie heeft jarenlang alles geweigerd, en de oester gaat nu eindelijk open."

Het hoogste orgaan op het gebied van bestuursrechtspraak oordeelde dat de premier wel terecht heeft geweigerd de notulen van de ministerraad openbaar te maken. Die zijn altijd geheim. De rechtbank in Amsterdam bepaalde in juli dat de premier mocht weigeren alle stukken openbaar te maken, maar Balkenende moet nu documenten prijsgeven. Hij kan geen beroep aantekenen tegen het oordeel van de Raad van State.

Dialoog tussen VN en Noord-Korea

De Verenigde Naties zijn op hoog niveau een dialoog met Noord-Korea aangegaan. Het is de eerste keer in zes jaar dat er op dit niveau overleg plaatsvindt en het is de bedoeling dat er de komende maanden meer gesprekken zullen volgen. Dat heeft VN-ondersecretaris-generaal voor politieke zaken Lynn Pascoe gezegd.

Pascoe wilde niet in detail treden, maar zei wel dat medewerkers van een of twee agentschappen van de VN plannen hebben om naar Pyongyang af te reizen. Pascoe wilde ook niet bevestigen dat de nucleaire gezant van Noord-Korea, Kim Kye Gwan, van plan is om naar de Verenigde Staten te komen. Maar hij zei wel dat de VN 'blij' zou zijn als een vertegenwoordiger van Noord-Korea naar het VN-hoofdkantoor wil afreizen.

Pascoe, die net is teruggekeerd van een bezoek aan Noord-Korea, sprak daar met Kim Yong Nam, de op een na belangrijkste man van het land en met de Noord-Koreaanse minister van buitenlandse zaken over de hulpprogramma's van de VN en het vastgelopen zeslandenoverleg. "Wat we wilden doen was op hoog niveau de dialoog aangaan (...) . Ik denk dat we daarin geslaagd zijn", aldus Pascoe.

Het bezoek van Pascoe gaf aanleiding tot speculaties over een bezoek van secretaris-generaal Ban Ki-moon aan Noord-Korea. Volgens de VN is die mogelijkheid tijdens het bezoek van Pascoe niet ter sprake gekomen.

Problemen bij US F1

Het lijkt niet goed te gaan bij het nieuwe Formule 1-team US F1. De Amerikaanse renstal zag het hoofd van de commerciële ontwikkeling Brian Bonner vertrekken, werknemers zouden niet meer willen wachten op achterstallig salaris en ook Youtube-oprichter en -baas Chad Hurley zou het team als sponsor willen verlaten.

Bonner zou volgens de geruchten kijken naar de mogelijkheden om bij Campos Meta of Stefan GP aan de slag te gaan. Ook Hurley zou naar mogelijkheden voor ondersteuning van deze teams kijken. Ondertussen staat de fabriek van Team US F1 in Charlotte te koop, maar dit hoeft geen probleem te vormen, omdat ze voor het gebouw nog een contract tot 2014 hebben.

India stelt deelnemers gerust: "Een veilig WK hockey"

India heeft vandaag opnieuw geprobeerd om de deelnemende landen aan het WK hockey gerust te stellen. Het land kampte afgelopen weekeinde met diverse bomaanslagen en bedreigingen, maar volgens de organisatie worden alle mogelijke veiligheidsmaatregelen genomen om het WK hockey zonder incidenten te laten verlopen.

Staatssecretaris Pillai vertelde: "We hebben nauw contact met de veiligheidsdiensten van alle deelnemende landen. Ze hebben de voorbereidingen van de politie en het ministerie van Binnenlandse Zaken gevolgd. Ze zijn allemaal erg tevreden." Tot nu toe heeft nog geen land, waaronder Nederland, zich afgemeld voor het WK hockey.

Afgelopen zaterdag kwamen er elf mensen om, waaronder een Italiaanse vrouw, tijdens een bomaanslag in een restaurant in de stad Pune. Dinsdag kreeg de website Asian Times Online een waarschuwing toegezonden van een aan Al-Quada verbonden terreurgroep. Deze groep zou opereren vanuit Kashmir en kondigde aanslagen op sportevenementen aan. Het WK hockey in India zal op 28 februari starten.

Hiddink nieuwe bondscoach Turkije

Guus Hiddink wordt de nieuwe bondscoach van Turkije. De voormalig trainer van Rusland liet afgelopen weekend in zijn column al weten dat hij na dit seizoen zal stoppen  bij het Russische elftal. Per 1 augustus zal hij in dienst treden bij de Turkse bond.

Direct nadat Hiddink aangaf te vertrekken bij de Russische bond, gingen er tal van namen rond van voetbalbonden die de trainer wilden aanstellen. Noord-Korea, Ivoorkust en Nigeria werden genoemd, maar Hiddink koos uiteindelijk voor een avontuur bij Turkije. Het land heeft zich echter niet weten te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika.

De 63-jarige Hiddink, die onder andere ook Nederland, Zuid-Korea en Australië onder zijn hoede heeft gehad, tekent bij de Turkse bond een contract voor twee jaar, met een optie voor nog eens twee jaar. In september begint de Varssevelder met de Turkse ploeg aan de kwalificatiereeks voor het EK 2012.

Turkije is in Poule A ingedeeld met onder meer het Belgische elftal van Dick Advocaat. Verder zal Hiddink het op moeten nemen tegen Duitsland, Oostenrijk, Kazachstan en Azerbeidzjan.

 

Guus Hiddink - Bron: Novum/AP

 

Lichaam Kumaritashvili gerepatrieerd

Het lichaam van Nodar Kumaritashvili, de 21-jarige Georgische rodelaar die vorige week door een gruwelijk trainingsongeluk vlak voor de Olympische Spelen in Canada het leven liet, is vandaag in alle vroegte aangekomen in Tbilisi.

Dat was een emotionele gebeurtenis. De kist met Kumaritashvili werd langs een erewacht van jonge sporters gevoerd en overgedragen aan zijn familie. De baar, met de nationale vlag erop gedrapeerd, werd vervolgens in een lijkwagen gelegd om naar zijn geboorteplaats Bakuriani te worden gebracht, op 180 kilometer van de hoofdstad. Kumaritashvili zal daar zaterdag worden begraven. Buiten het vliegveld wachtte een menigte van vooral jongeren de stoet op voor een laatste eerbetoon. Ze hadden rood-witte Georgische vlaggen bij zich en kaarsen.

Erica Terpstra 'dronken' bij Edwin Evers

Erica Terpstra heeft het erg naar haar zin tijdens de Winterspelen in Vancouver. Dat bleek tijdens de radio-uitzending van Evers Staat Op, die 2 weken vanaf de spelen uitzendt.

De altijd goedlachse Terpstra schoof aan voor een gezellig gesprekje en het was duidelijk dat ze wat te diep in het glaasje had gekeken. Helaas voor Terpstra zendt Evers niet alleen uit op de radio maar ook op televisie. Vandaar dat we nu allemaal mee kunnen genieten van Terpstra's dronkenschap.

Vecht tegen schaduwen met Nier

Naast al het Final Fantasy-geweld dat de komende tijd naar ons toe komt, is developer Square-Enix ook nog druk bezig met Nier. Er is een nieuwe trailer opgedoken van deze RPG/adventure game.

Het spel zal uitkomen voor de Playstation 3 en de Xbox 360 als respectievelijk Nier Replicant en Nier Gestalt. Beide titels draaien om hetzelfde verhaal. Er waart een virus rond in een wereld waarin duistere krachten zich laten zien. De held van het verhaal wil de zieke Yonah redden en als hij dan toch bezig is, de hele wereld.

Square Enix geeft aan dat niets zal zijn zoals het lijkt. Dit is al te zien in de verschillen in beide games: in Nier Replicant is Yonah het zusje van de hoofdpersoon. In Nier Gestalt is de hoofdpersoon ouder en Yonah zijn dochter. Of dit met het verhaal te maken heeft zullen we vanaf 23 april kunnen ontdekken, want dan komt het spel uit op beide consoles.

 

Verbod op clusterbommen op 1 augustus van kracht

Het internationale verdrag dat het gebruik en de productie van clusterbommen verbiedt is nu door dertig landen geratificeerd. Het krijgt per 1 augustus kracht van wet. Dit heeft VN-chef Ban Ki-moon gisteren bekendgemaakt.

Enkele van de grootste militaire machten -waaronder de Verenigde Staten, Rusland en China- weigeren hun handtekening, evenals grootgebruikers van clusterbommen als Israël, India en Pakistan. Zij benadrukken het strategische belang van het wapen, zoals het uiteenslaan van een vijandelijke opmars.

Met het verdrag beloven de ondertekenaars geen clusterbommen meer te gebruiken, bestaande voorraden binnen acht jaar te vernietigen en programma's te financieren om oude slagvelden te ontdoen van blindgangers.

Clusterbommen maken vooral onder burgers slachtoffers. Het gaat daarbij in ruim dertig procent van de gevallen om kinderen.

Professionele ondergrondse wietkwekerij ontdekt

Onder een schuur bij het Groningse dorp Wedde is gisterenavond een grote professionele wietplantage ontdekt. Het gaat om zes zeecontainers die zijn ingegraven en waarop een schuur is gebouwd. In het drugshol, dat vermoedelijk jaren is gebruikt, werden zeshonderd wietplanten, 6400 stekjes en 37 kilo gedroogde henneptoppen gevonden.

Een speciaal team van de politie maakte een opening in de ondergrondse kwekerij aan de Borgesiusweg en ontdekte dat een deel van de planten onlangs geoogst was. In een ruimte stonden 1400 lege potten.

Van binnenuit werd de echte ingang gevonden, die zat weggewerkt in de schuur. Van daaruit kon door een gangenstelsel naar de kwekerij worden gekropen.

De politie onderzoekt de herkomst van de kwekerij. Er is nog niemand aangehouden.

Op de Weblog staat nog een voorbeeld van een professionele ondergrondse kwekerij.

'Gelderland laat foutje van halve ton zitten'

Drie medewerkers van de provincie Gelderland hoeven 54.000 euro onterecht ontvangen salaris niet terug te betalen. De reden daarvoor is dat het niet hun schuld was dat ze het geld kregen, schrijft het tijdschrift voor ambtenaren en bestuurders Binnenlands Bestuur vandaag.

Het gaat om drie voorzitters van streekcommissies. Gelderland heeft vijf streekcommissies die het bestuur adviseren over het landelijke gebied. Omdat de voorzitters verschillende vergoedingen kregen, onderzocht de provincie waar de voorzitters recht op hebben.

Toen bleek volgens Binnenlands Bestuur dat de voorzitters al sinds januari 2007 bijna 570 euro per maand krijgen. Volgens de norm mag het niet meer dan honderd euro per maandelijkse vergadering zijn. Een van de voorzitters mag zelfs helemaal geen vergoeding krijgen omdat hij al een andere gesubsidieerde instelling aanstuurt.

Omdat bij de voorzitters de indruk was gewekt dat alles in orde was, hoeven zij niets terug te betalen. Ook krijgen de voorzitters voortaan driehonderd euro per maand. Meer dan de norm, maar het bestuur van de provincie, Gedeputeerde Staten, zegt de 'inzet en betrokkenheid' van de voorzitters zeer te waarderen.

Eén Statenlid is het daar volgens Binnenlands Bestuur in ieder geval niet mee eens. Toine van Bergen (Groep van Bergen/Democratische Partij voor Solidariteit) vindt dat de voorzitters het te veel ontvangen geld terug moeten betalen en voortaan niet meer dan de norm moeten ontvangen.

De provincie was niet direct beschikbaar voor een reactie.

"Noord-Korea heeft geen behoefte aan buitenlandse coach"

De naam van Guus Hiddink viel de afgelopen tijd veelvuldig wanneer Noord-Korea ter sprake kwam. Middenvelder Ahn Young-Hak is echter van mening dat de ploeg voor het WK geen behoefte heeft aan een buitenlandse oefenmeester.

Naast de naam van Hiddink werd ook Sven-Göran Eriksson genoemd als mogelijke bondscoach om de Noord-Koreanen tijdens het komende WK te coachen. "Ten eerste moeten alle spelers geloven in de huidige coach, Kim Jong Hun. Dat geloof betaalt hij terug, want hij heeft geloof in de spelers", vertelt  Ahn Young-Hak aan Goal.com.

De middenvelder denkt dat de werksituatie met de huidige coach prima verloopt. "De spelers trainen en spelen harder voor hem", vervolgt hij. "Het vertrouwen is het sterkste punt tussen spelers en trainer. Dat helpt het team enorm."

Ook Ahn Young-Hak heeft de namen van Eriksson en Hiddink voorbij horen komen. "Dat zijn gewoon geruchten", wuift hij die suggesties weg. "Persoonlijk heb ik nooit iets gehoord over het wisselen van coach. Kim Jong Hun zal Noord-Korea naar het WK leiden. Een nieuwe coach aanstellen voor het WK zou niet goed voor ons zijn."

Seedorf: "Rooney verzilvert elke kans die hij krijgt"

Het verlies van AC Milan tegen Manchester United (2-3) was een bittere pil voor de Italianen. Toch kijkt Clarence Seedorf, die gisteravond als invaller scoorde, tevreden terug op het optreden van zijn ploeg. Hij vermoedt dat Milan niet kansloos is tijdens de terugwedstrijd.

Coach Leonardo gaf aan dat Milan in de return niet kansloos is. "Ik kan alleen maar instemmen met Leonardo dat de tweestrijd inderdaad nog niet beslist is", reageerde Seedorf na afloop tegenover Novantesimo.

"We hebben wat nodig is om Manchester United pijn te doen"
, vervolgt hij. "Zo af en toe waren ze achterin kwetsbaar. We moeten in de voorhoede killer zijn." De Nederlander weet wel hoe United aan te pakken. "We zullen zoveel mogelijk balbezit moeten hebben in de return. Manchester heeft het moeilijk als ze de wedstrijd niet kunnen controleren."

Seedorf was onder de indruk van Wayne Rooney. De Engelse international scoorde twee keer in San Siro. "We hebben goed gespeeld en het United moeilijk gemaakt. Toch hebben zij voorin Wayne Rooney die voorin elke kans verzilvert die hij krijgt. Dat is de enige reden waarom Manchester het zich kan veroorloven zo te spelen."

Geen Ajax of PSV voor Douglas

FC Twente-verdediger Douglas maakt dit seizoen naam voor zichzelf. De centrale verdediger staat in de belangstelling van veel clubs, waaronder topclubs uit het buitenland. Een overgang naar een andere Nederlandse topclub zoals Ajax of PSV ziet de Braziliaan echter niet zitten.

"Een overstap maken naar een andere Nederlandse club is voor mij ondenkbaar", reageerde Douglas tegenover Voetbal International. "Mijn hart staat niet toe om voor Ajax of PSV te voetballen. Twente heeft teveel voor mij gedaan."

Douglas zou graag de overstap maken naar een grote competitie. "Het is een droom om voor een Europese topclub te spelen. Maar op dit moment zegt mijn gevoel dat ik volgend jaar gewoon voor FC Twente speel."

Rus ook eruit in dubbelspel Memphis

Nadat Arantxa Rus maandag al werd uitgeschakeld door de Estse Kaia Kanepi in de eerste ronde van het enkelspel van het WTA-toernooi in Memphis, is onze landgenote er ook niet in geslaagd om de tweede ronde van het dubbelspel te halen.

In de eerste ronde verloor ze met haar Tsjechische partner Nicole Vaidisova van het Griek/Duitse koppel Eleni Daniilidou en Jasmin Wöhr. Rus en Vaidisova kwamen er totaal niet aan te pas, getuige het 6-3 en 6-1 verlies.

Michaëlla Krajicek is in Memphis in zowel het enkelspel als het dubbelspel nog actief. De Kleine Kraai speelt woensdag in de tweede ronde van het enkelspel tegen de Tsjechische Petra Kvitova. In het dubbelspel treft ze met de AMerikaanse Vania King het koppel dat Rus en Vaidisova versloeg, Daniilidou en Wöhr.

Bruno Alves: "FC Porto kan CL winnen"

Vanavond speelt FC Porto in het eigen Estádio do Dragão de eerste kwartfinalewedstrijd tegen Arsenal. Bruno Alves liet via de site van de UEFA weten dat zijn ploeg kans heeft op de eindzege.

De 28-jarige verdediger vertelde over de kansen op een tweede Champions League-overwinning: "We geloven dat we het kunnen. Ons doel is vrij simpel: wij willen het toernooi winnen. Wij hebben de droom nog eens winnaars van het kampioenenbal te worden."

In het seizoen 2003/04 lukte het Porto, destijds onder leiding van José Mourinho, om de Champions League voor de eerste keer te winnen. AS Monaco werd toen in de finale met 3-0 verslagen.

Alves ziet Arsenal als een moeilijke tegenstander, maar is eigenlijk maar bang voor één man: "Fàbregas is de belangrijkste man in het aanvalsspel van Arsenal. Hij regisseert vanaf het middenveld en wij zullen moeten zorgen dat we hem kunnen uitschakelen."

Voormalig Australisch international dood gevonden

De Australische oud-voetballer Ian Gray is overleden. Hij werd maandag dood gevonden in zijn appartement in Sydney. Gray is 46 jaar geworden. De politie is een onderzoek gestart naar de dood van de voormalig verdediger en middenvelder.

Gray maakte in de jaren tachtig en negentig furore bij Apia Leichhardt en Marconi in de Australische National Soccer League. Met Marconi won hij drie titels, waaronder eenmaal het nationale kampioenschap. Tussen 1984 en 1992 speelde hij 36 interlands, waarin hij zes maal scoorde.

Frank Lowy, voorzitter van de Australische voetbalbond FFA, reageerde woensdag geschokt op de dood van Gray. "Ian was een gerespecteerd teamgenoot en een vriend voor velen. Hij was na zijn carrière ook een groot ambassadeur voor het voetbal."

Bijna 3 miljoen kijkers voor 500 meter

Naar de 500 meter schaatsen voor vrouwen op de Olympische Spelen hebben gisteravond 2.670.000 mensen via Nederland 1 gekeken. Daarmee was de NOS-uitzending het best bekeken programma van gisteren, blijkt vandaag uit gegevens van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

In de uitzending was te zien hoe Annette Gerritsen haar kansen op een medaille verspeelde door een val. De Ilpendamse verloor in de eerste buitenbocht haar evenwicht en knalde in de kussens. Vooraf was ze een van de medaillekandidaten.

ING weer in de rode cijfers

Bank en verzekeraar ING is in de laatste maanden van 2009, na enkele kwartalen met winst, weer in de rode cijfers gedoken. Dit bleek vandaag bij de publicatie van de resultaten door ING.

Het nettoverlies bedroeg 712 miljoen euro. Dit was voor een deel het gevolg van speciale posten, waaronder een voorziening voor een verhoging van de vergoeding die ING moet betalen voor een garantieregeling met de Nederlandse staat.

De onderliggende resultaten waren echter ook flink slechter dan verwacht. De verzekeraar leed een onderliggend verlies van 47 miljoen euro, terwijl analisten uitgingen van 380 miljoen euro winst. De bank boekte een onderliggende winst van 132 miljoen euro, tegen een analistenverwachting van 317 miljoen euro winst.

'Vertonghen in beeld bij FC Barcelona'

Jan Vertonghen zou volgens het Spaanse Sport nadrukkelijk in de belangstelling staan van FC Barcelona. Volgens de krant zou coach Pep Guardiola onder de indruk zijn van de Belgische Ajacied.

De centrale verdediger is een vaste kracht bij Ajax. Zijn leeftijd (22), fysieke gesteldheid en tactisch inzicht zouden in Barcelona niet ongemerkt voorbij zijn gegaan. Volgens Sport heeft Guardiola om die redenen interesse in de Belg. Het contract van Vertonghen loopt in Amsterdam nog tot juni 2013. Mocht Barcelona hem inderdaad vast willen leggen, dan moet er toch een zak geld op tafel komen.

Een bod van een Europese topclub zou het ook geïnteresseerde Real Madrid kunnen verleiden om de talentvolle Belg vast te leggen, denkt de krant.

Koopsubsidie is eind mei op

Huizenkopers die een beroep willen doen op koopsubsidie, moeten er snel bij zijn. Het potje van minister Eberhard van der Laan (Wonen) voor de regeling Bevordering Eigen Woningbezit (BEW) is eind mei leeg. Dat heeft de minister vandaag laten weten aan de Tweede Kamer.

Eigenlijk zou de regeling tot eind 2012 lopen, maar Van der Laan haalde al eerder de bedragen die voor later gereserveerd stonden naar voren om te voorkomen dat vorig jaar de subsidie al op zou zijn. De belangstelling voor de koopsubsidie is groot en neemt de laatste tijd alleen maar toe. Nu komen er wekelijks vierhonderd aanvragen binnen bij SenterNovem, de organisatie die de regeling uitvoert.

Ook Russische ijshockeyers op dreef

Na de Verenigde Staten en Canada won ook Rusland de eerste wedstrijd van het ijshockeytoernooi. Letland werd met 8-2 verslagen. Opvallend was dat de Russen in tegenstelling tot de andere favorieten snel op gang kwamen met drie goals in de eerste periode. In de derde periode liet Rusland de touwtjes wat vieren en kon Letland nog tweemaal tegenscoren.

Al na 2,5 minuut kwamen de Russen op voorsprong via KHL-spelers Danis Zaripov en Alexander Radulov. Beide goals waren opgezet door Sergei Fedorov, de veteraan van het team en ex NHL-speler die het nog steeds in zich bleek te hebben. Vervolgens lieten ook de NHL-ers van zich horen via sterspeler Alexander Ovechkin. Hij scoorde op aangeven van clubgenoot Alexander Semin. Letland kreeg nog wel enkele scoringskansen, maar goalie Evgeni Nabokov was scherp in het doel.

In de tweede periode werd slechts éénmaal gescoord. Evgeni Malkin was de scherpschutter nadat een schot van Ilya Kovalchuk afketste op teamgenoot Maxim Afinogenov. In de derde periode startten de Letten sterk met een goal van Martins Cipulis na 33 seconden. Veel hoop konden de Letten hier niet uit putten, want nog voor de eerste minuut om was scoorde Ovechkin alweer de 5-1. Vervolgens wisten Zaripov en nogmaals Kovalchuk de score uit te bouwen tot 7-1 voordat Letland 7-2 maakte via Ankipans. Aleksey Morozov bepaalde de eindstand op 8-2.

Zidane: "Lang geleden dat Real zo slecht speelde"

Zinédine Zidane zag zijn oude ploeg Real Madrid gisteravond onderuit gaan in Lyon (1-0). De voormalige sterspeler was teleurgesteld in het spel van De Koninklijke. Volgens Zidane was het lang geleden dat Real een dergelijke wedstrijd op de mat legde.

Jean Makoun zorgde voor de enige treffer, maar vooral het spel van Real baarde Zidane zorgen. "Dit is een grote teleurstelling", reageerde de Fransman na afloop van het duel tegen de pers. "Niet alleen vanwege de score", legt hij uit. "Vooral vanwege het feit dat Real Madrid een slechte wedstrijd speelde tegen een Lyon dat niet in vorm is in de eigen Ligue 1. Het is lang geleden dat Real Madrid zo slecht speelde."

Toch vindt Zidane de nederlaag van De Koninklijke geen ramp. "Dat is de charme van het voetbal, van tevoren kun je het resultaat niet voorspellen. Er komt een return, maar het zal niet eenvoudig worden."

Geen directeur wintersporten bij NOC*NSF

Sportkoepel NOC*NSF gaat geen aparte directeur wintersporten aanstellen. "Meerdere directeuren heeft in het verleden ook niet gewerkt", stelde technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF gisteren vast.

De baas van de topsportsector wil overigens wel iemand volledig op de wintersporten zetten. Onlangs brak Marcel Looze, voormalig topsportcoördinator van de Nederlandse Ski Vereniging en momenteel de hoogste baas binnen de internationale skifederatie FIS, een lans voor het aanstellen van een dergelijke specialist in Nederland. Winterspelen zijn voor Nederland in zijn ogen vooral een schaatsfeestje. De sneeuwsporten komen er qua aandacht en begeleiding wat minder vanaf, meent Looze.

"We hebben met prestatiemanager Frans van Dijk iemand die de wintersporten doet, maar ook nog judo en de watersporten in het kader van de Zomerspelen. Hij zou honderd procent wintersporten moeten doen. En dan zijn we nog niet helemaal klaar voor de wintersporten. Maar die directeur wintersporten komt er niet. We maken namelijk bij NOC*NSF geen onderscheid tussen Zomer- en Winterspelen. De realiteit is echter dat we bij NOC*NSF 52 topsportbonden bedienen", aldus Hendriks.

Schuld RKC bedraagt elf miljoen euro

RKC Waalwijk zit tot de nek in de financiële problemen. De hekkensluiter van de Eredivisie heeft maar liefst een schuld van elf miljoen euro. Bijna de helft ervan zijn kortlopende schulden. Het is de vraag hoe de Waalwijkse club wil saneren.

Het Brabants Dagblad meldt dat uit het verschenen jaarverslag 2008-2009 blijkt dat de schulden van RKC liefst elf miljoen euro bedragen. Iets meer dan vijf miljoen euro bestaat uit kortlopende schulden bij onder meer de Rabobank. Ook zijn er nog langlopende schulden (ongeveer zes miljoen euro). Die bevatten leningen van de gemeente Waalwijk en van investeringsgroep Le Bayeur. De Waalwijkse club gaf nog niet aan hoe de torenhoge schuld weg te saneren.

Eerder dit seizoen hing de toekomst van RKC al aan een zijden draadje. In oktober van het vorig jaar werd er door het clubbestuur en de gemeente een reddingsplan gepresenteerd.

'Banken terughoudend met krediet'

Banken worden terughoudend met krediet omdat ze een stortvloed aan nieuwe regels verwachten. Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag. Volgens Rabobank zou er de komende jaren 'niet of nauwelijks' ruimte zijn om de kredietverlening uit te breiden.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) voorziet 'druk op de hoeveelheid krediet'. Die waarschuwingen volgen op de internationale voorstellen die momenteel de ronde doen om het bankverkeer veiliger te maken. Daarbij worden zowel strengere kapitaaleisen als speciale belastingen voor banken geopperd.

Financieel directeur Bert Bruggink van Rabobank schrijft in een artikel op de website van de bank dat de voorstellen er "flink inhakken". Volgens hem maken ze het voor zijn bank "moeilijker om de traditionele rol van kredietverschaffer uit te oefenen".

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over aartsleugenaar Balkenende.

Het rapport van de Commissie-Davids laat er geen enkele onduidelijkheid over bestaan. Ten tijde van de beslissing, mee te werken aan de Amerikaanse inval in Irak heeft het toenmalige kabinet willens en wetens de Tweede Kamer onjuist geïnformeerd. Het voorliegen van het Parlement, de Provinciale Staten of een gemeenteraad is een politieke doodzonde. Politiek moet functioneren op basis van vertrouwen, net zoals het bankwezen en de diamanthandel. Een voorbeeld: met een diamantair die niet 100% zuiver op de graat blijkt te zijn, wil niemand meer zaken doen. Nooit meer. Maar:

Wenger tegenstander van play-offs

Als het aan Arsenal-coach Arsène Wenger ligt, komen er geen play-offs in de Premier League. De oefenmeester vindt het onterecht dat de nummer vier van de competitie moet strijden met de mindere goden.

Een meerderheid van de teams zou een voorstander zijn van de play-offs die gespeeld moeten worden tussen de nummers vier tot en met zeven van de ranglijst. Zij zullen met elkaar moeten strijden om de Europese tickets. Wenger houdt de dingen graag zoals ze zijn. "Waarom zou je geen play-offs organiseren met de teams die zouden degraderen en betrek daarbij de plekken veertien, vijftien en zestien? Ik heb geen idee wie dit bedacht heeft", vraagt de Fransman zich openlijk af tegenover Sky Sports.

"Wanneer je vierde bent geworden na 38 wedstrijden, dan heb je vermoedelijk weinig zin om te strijden met teams die tien punten minder hebben. Daarom is er een ranglijst om te laten zien wie er zich kwalificeren en wie niet", aldus Wenger.

Verdasco uitgeschakeld in Memphis

Fernando Verdasco is bij het ATP-toernooi in Memphis verrassend uitgeschakeld. De Fransman Jérémy Chardy versloeg de als tweede geplaatste Spanjaard met 7-6 (4) en 6-3.

Verdasco, die afgelopen weekend het toernooi in San Jose won, kon niet op tegen de opslag van de Fransman die geen enkel breekpunt tegenkreeg. Chardy kreeg vier breakpoints waarvan hij er eentje benutte. Op 5-2 in de tweede set liet hij een matchpoint liggen op de service van Verdasco. Op zijn eigen service trok hij de partij vervolgens wel naar zich toe.

Vuilnismannen Amsterdam staken

In Amsterdam wordt vandaag geen vuil opgehaald. Ook de straten worden niet geveegd. De medewerkers van de stadsdelen Centrum, Zeeburg, Geuzenveld, De Baarsjes en Bos en Lommer staken voor een betere cao. De werkgevers willen geen structurele loonsverhoging geven.

Rond 11.30 uur bieden de vuilnismannen bij de Stopera een petitie aan. De staking is onderdeel van een landelijke estafette-actie. In Utrecht werd vorige week dinsdag om dezelfde reden geen huisvuil opgehaald. Abvakabo FNV waarschuwde toen dat snel intensievere acties volgen als de werkgevers zich niet achter de bonden scharen.

Flitsende start ijshockeyers Canada

De Canadese ijshockeyers zijn hun jacht op olympisch goud overtuigend begonnen. In een volgepakt Hockey Place werd Noorwegen op een 8-0 nederlaag getrakteerd. Na de eerste periode stond het nog 0-0, maar toen Jarome Iginla namens het thuisland eenmaal de score had geopend, was er voor de Scandinaviërs geen houden meer aan.

Iginla nam later ook het zesde doelpunt voor zijn rekening. Ook Dany Heatley was twee keer trefzeker. Mike Richards, Ryan Getzlaf, Corey Perry en Rick Nash verzorgden de overige goals. De olympisch kampioen van 2002 probeert in Vancouver de zure smaak weg te spoelen van de vorige Spelen, toen het door Rusland al in de kwartfinale werd uitgeschakeld.

Vancouver Update 8:15 uur

Dagelijks kun je op FOK! tweemaal een overzicht tegemoet zien waarin we kort de gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 08:00 uur.

Bij de vrouwen stond vannacht de 500 meter in de Richmond Olympic Oval op het programma. De ijsmachines deden het in tegenstelling tot gisteren wel, dus er was geen vertraging. Het goud ging verrassend naar Sang-hwa Lee die Jenny Wolf versloeg. Beste Nederlandse was Margot Boer die met haar vierde plek net buiten het podium viel. Annette Gerritsen kwam ten val.

De olympische titel bij het rodelen voor vrouwen ging naar Tatjana Hüfner. De Duitse bleef na vier runs de Oostenrijkse Nina Reithmayer en de Duitse Natalie Geisenberger ruim voor in het Whistler Slinding Centre. Maelle Ricker zorgde bij het snowboarden voor het tweede Canadese goud deze Spelen. Ricker, vooraf de grote favoriete, maakte haar favorietenrol op de cross meer dan waar. Het zilver ging naar Deborah Anthioniaz uit Frankrijk.

De Verenigde Staten begon het ijshockeytoernooi bij de heren op de Olympische Winterspelen goed. Zwitserland werd met 3-1 verslagen. De VS domineerden de wedstrijd, maar goalie Jonas Hiller speelde zeer sterk en Zwitserland werd enkele keren gevaarlijk via snelle uitbraken.

'Den Haag wil hypotheken schuldenaren overnemen'

Den Haag gaat hypotheken van inwoners met financiële problemen overnemen zodat ze in hun huis kunnen blijven. Dat is een plan van wethouder van sociale zaken Henk Kool (PvdA), schrijft de Volkskrant. Minister van Wonen, Wijken en Integratie Eberhard van der Laan (PvdA) is volgens de krant enthousiast.

Als een inwoner zijn huis uit moet omdat hij de hypotheeklasten niet meer kan betalen, betaalt de gemeente de bank het bedrag dat het huis in theorie zou moeten opbrengen bij een gedwongen verkoop; de executiewaarde.

De bank krijgt dan meer voor het huis dan bij een executieveiling. In de krant stelt Kool dat een huis bij een executieveiling in de praktijk vaak maar zeventig procent van de executiewaarde opbrengt.

In ruil hiervoor moet de bank de schuld die na de gedwongen verkoop overblijft kwijtschelden. De huiseigenaar kan in zijn huis blijven. Hij sluit in zo'n geval een nieuwe, lagere hypotheek af bij de Gemeentelijke Kredietbank. Ook komt hij in de schuldsanering terecht. Binnen zeven jaar moet de hypotheek worden overgesloten op de vrije markt.

Ook voor de gemeente zou dit gunstig zijn. Als veel mensen door een gedwongen verkoop hun huis uit moeten, zijn er te veel belangstellenden voor sociale huurwoningen, stelt Kool. Ook loopt het dan storm bij schuldhulpverleningstrajecten. Daarbij zouden huizen via veilingen vaak in handen van huisjesmelkers komen.

Raketaanval VS op Noord-Waziristan

Bij een Amerikaanse raketaanval op een huis in het aan Afghanistan grenzende noordwesten van Pakistan zijn vandaag drie doden gevallen. Een nog onbekend aantal mensen raakte gewond bij de aanval, die werd uitgevoerd met een onbemand vliegtuigje. Doelwit was een verdacht huis in een dorp in de stammenregio Noord-Waziristan, zeiden bronnen bij de Pakistaanse inlichtingendienst.

De CIA voert met enige regelmaat raketaanvallen uit op moslimextremistische doelen in Noord- en in Zuid-Waziristan. Pakistan, een hechte bondgenoot van de Verenigde Staten, is publiekelijk tegen de aanvallen gekant, maar is er achter de schermen juist voorstander van, zeggen ingewijde bronnen.

Door de aanvallen met de zogeheten drones zijn verscheidene kopstukken van Al-Qaida en de Taliban uitgeschakeld. De extremisten gebruiken het Pakistaanse stammengebied als uitvalsbasis voor hun strijd tegen de buitenlandse troepen in Afghanistan.

Gisteren werd bekend dat agenten van de Pakistaanse geheime dienst en de CIA anderhalve week geleden de militaire commandant van de Afghaanse Taliban hebben opgepakt. Mullah Abdul Ghani Baradar, de nummer 2 in de Taliban na oprichter Mullah Mohammad Omar, werd gevangengenomen in de zuidelijke Pakistaanse havenstad Karachi.

Blunders bij olympische biatlon

Magdalena Neuner en Björn Ferry waren in Whistler glorieuze winnaars op de achtervolging, de olympische biatlon werd echter overschaduwd door een reeks van blunders in de tijdwaarneming. De verantwoordelijke technisch gedelegeerde Norbert Baier moest na afloop 'diep door de stuifsneeuw'.

Bij de vrouwen, die 10 km aflegden, werden drie atletes ten onrechte tegengehouden, bij de mannen (12,5 km) mochten twee deelnemers te vroeg weg. Hoewel de eindtijden later werden aangepast, was het leed al geschied. Het grootste slachtoffer was Carin Oloffson-Zidek, die net naast het podium belandde. De Zweedse kreeg veertien seconden te laat het startsein. Door sterk langlaufen en schieten kwam ze als vijfde over de finish. Door correctie van de tijd naderhand schoof ze nog een plaatsje op. De nare droom van een gemiste medaille zal niettemin blijven.

"Dit was onze fout", bekende Baier namens de internationale federatie IBU. "Dit mag nooit meer gebeuren. Zoveel is duidelijk. Ik kan alleen hopen dat verdere problemen ons bespaard blijven. Voor mij is dit de zwartste dag ooit."

Film: Cloudy with a chance of meatballs

Uit de Sony studio's komt weer een nieuwe animatiefilm. Spraken we vroeger over tekenfilms en waren die vooral bedoeld voor kinderen, tegenwoordig noemen we het dan netjes animatie en dat is dan meteen een vrijgeleide om als volwassene ook de bioscoop te betreden. FOK! had het genoegen de onvertaalde versie te bekijken, voor de kinderen is er uiteraard ook de Nederlandstalige release, voor ieder wat wils dus. Laat die gehaktballen maar vallen, want daar hebben we het dus over: Cloudy with a chance of meatballs (Nederlandse titel: Het regent gehaktballen).

Crimineel op most wanted lijst geeft zich aan

Een van de meestgezochte criminelen van Nederland geeft zich vandaag aan bij de politie. Dat schrijft De Telegraaf, die hem heeft gesproken. Het gaat om Maikel Sno, die op de lijst van acht meestgezochte criminelen staat. De krant vond hem in Amsterdam.

Sno wordt gezocht voor de moord op de 19-jarige Amsterdamse Ishmael Gumbs, ook bekend als rapper Weezy. Op 21 september zou hij hem onder het oog van spelende kinderen op een speelplaats tussen de flats Kleiburg en Kruitberg hebben doodgeschoten. Hij vluchtte te voet. De politie hield er rekening mee dat hij vanwege zijn Surinaamse roots naar zijn geboorteland was gevlucht.

Op een video op de website van de krant verklaart Sno dat Gumbs een pistool op hem had gericht. Sno zou de loop naar beneden hebben gedrukt, waarop een worsteling ontstond. Tijdens die worsteling zou een vriend van Sno een tas hebben aangereikt, toen Sno daar in greep bleek daar ook een vuurwapen in te zitten.

Dat zou hij op Gumbs hebben gericht, die zijn pistool liet vallen. Vervolgens zou het pistool dat Sno vasthad plotseling minstens vier keer zijn afgegaan. Sno spreekt volgens De Telegraaf van een paniekreactie. Op de video zegt hij dat hij een blackout had, vervolgens is te zien dat hij met een zakdoekje zijn ogen uitwrijft.

Boer en Gerritsen kijken al naar 1.000 meter

Margot Boer en Annette Gerritsen hadden na afloop van de 500 meter allebei een goede reden om alvast vooruit te kijken naar de kilometer, die voor donderdag op het programma staat. Boer eindigde op de, vooral bij Olympische Spelen, ondankbare vierde plaats. Gerritsen kwam er door een val helemaal niet aan te pas.

Het verschil met de medaillewinnaars zat bij Boer vooral in de opening. "Die is bij mij gewoon net niet snel genoeg", weet ze. "Maar mijn rondje is wel erg goed. Dat belooft dus veel voor de 1.000 meter."

Daar ligt ook het volgende doel van Gerritsen. De Ilpendamse moest na haar val in de eerste run snel haar teleurstelling wegslikken en de knop omzetten. "Ik weet dat de vorm goed is, daarom is die val ook zo ongelooflijk jammer", snotterde ze. "Ik wil nu extra graag iets laten zien op de 1.000 meter."

 

Davis start in laatste rit 1.000 meter

Shani Davis komt op de 1.000 meter pas in actie in de laatste rit. De Amerikaan, torenhoog favoriet voor de winst op de kilometer, rijdt dan tegen de Zuid-Koreaan Joon Mun. De vier Nederlandse deelnemers, Stefan Groothuis, Simon Kuipers, Jan Bos en Mark Tuitert, komen allemaal pas na de dweilpauze in actie.

Groothuis is de eerste Nederlander die in de Olympic Oval in Richmond het ijs opkomt. Hij neemt het in de twaalfde rit op tegen de Amerikaan Nick Pearson. Een rit later komt Kuipers in actie tegen de Rus Yevgeny Lalenkov.

Bos, die op de olympische kilometer in 1998 en 2002 zilver veroverde, neemt het in de veertiende rit op tegen de Amerikaan Trevor Marsicano. Tuitert rijdt in de achttiende en voorlaatste rit tegen thuisrijder Denny Morrison.

Lady Gaga domineert Brit Awards

De Amerikaanse popster Lady Gaga is gisteren flink in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Brit Awards, de belangrijkste Britse popmuziekprijs. De zangeres won in de categorieën beste nieuwkomer, beste internationale zangeres en beste internationale album.

De 23-jarige zangeres was in tranen toen ze voor de derde keer het podium beklom om een prijs in ontvangst te nemen. Ze droeg de Award op aan modeontwerper Alexander McQueen, die vorige week is overleden.

Zangeres Lily Allen werd uitgeroepen tot de beste Britse vrouwelijke soloartiest. Het beste Britse album was Lungs, van Florence And the Machine. Rapper Jay-Z mocht de Award voor beste internationale mannelijke soloartiest in zijn zak steken.

Weer ruzie over Falklandeilanden

Argentinië en Groot-Brittannië hebben weer een conflict gekregen over de Falklandeilanden, het Britse overzeese gebiedsdeel voor de Argentijnse oostkust waar beide landen in 1982 oorlog om voerden. Aanleiding is een Brits plan om naar olie en gas in de zee rond de eilanden te gaan boren.

Argentinië, dat de eilanden nog altijd beschouwt als zijn grondgebied, is fel gekant tegen het plan en speelt de kwestie hoog op. De Argentijnse president Christina Fernandez vaardigde gisterenavond een decreet uit waarmee ze de scheepvaart van en naar de eilanden wil laten controleren.

Volgens het decreet moeten schepen eerst toestemming vragen voor zij zich in Argentijnse wateren begeven. Haar stafchef Anibal Fernandez liet er geen twijfel over bestaan dat de maatregel bedoeld is om de proefboringen te hinderen. "Het decreet is niet alleen om de Argentijnse soevereiniteit maar ook de natuurlijke hulpbronnen te verdedigen", zei hij.

Ontmoet drie nieuwe StreetFighter 4 karakters

In de nieuwste uitgave van Famitsu zijn er nieuwe vechtersbazen te zien. Dit, in combinatie met enkele off-screen foto's, suggereert dat er nog drie karakters onderweg zijn voor Super Street Fighter IV.

 

De drie personages die te zien zijn, zijn Ibuki, Makoto en Dudley. Allen maakten hun debuut in Street Fighter III en hun komst zal de teller op 28 speelbare karakters zetten. Dudley was al eerder genoemd, door het Valentijnscadeau van Capcom. Volgens eerder nieuws zal er nu nog een karakter aangekondigd moeten worden. Zal het een kersvers karakter zijn, of zien we nog een bekend gezicht?

SSF4 zal in Amerika op 27 april in de winkels, wij mogen 30 april aan de gang. Het spel zal verkrijgbaar zijn voor PS3 en Xbox 360.

Famitsu scan

Dudley

Makoto vs Ibuki

Bij de paus op het matje komen

De afgelopen twee dagen mochten de Ierse bisschoppen op schoolreisje, of liever kerkreisje, naar de grote baas. Ze moesten bij de aardse plaatsvervanger van op het matje komen. Ja dat zouden ze wel willen die Ierse bisschoppen, lekker met z'n allen naar het Vaticaan en dan 's avonds bij het haardvuur een heilige orgie bij de Geilige Vader om in hogere sferen te komen. Even snuffelen aan het kruis van Ratzi. Hoewel ze zijn er niet omdat het gerontofielen zijn. De reden dat ze bij de paus moesten komen is vanwege misbruik van kinderen, de andere kant van het spectrum.

Balkenende overleeft motie van wantrouwen

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) heeft vannacht een motie van wantrouwen van vijf oppositiepartijen overleefd. Veertig Kamerleden stemden voor de motie, 96 tegen.

GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema had de motie van wantrouwen ingediend tijdens het Kamerdebat over het rapport-Davids, over de politieke steun die Nederland in 2002 en 2003 gaf aan de oorlog in Irak. De motie kreeg de steun van SP, PVV, D66 en de Partij voor de Dieren, maar die hebben samen geen meerderheid.

De vijf oppositiepartijen partijen verwijten Balkenende dat zijn eerste kabinet de Tweede Kamer slecht heeft geïnformeerd rondom de Nederlandse steun aan de oorlog in Irak, zoals de commissie-Davids heeft vastgesteld. Dat is in politiek Den Haag een doodzonde.

Bovendien erkent Balkenende onvoldoende dat hij destijds fout zat, vinden de vijf oppositiepartijen. "De minister-president loopt weg voor zijn verantwoordelijkheid, en dat is laf", zei SP-fractievoorzitter Agnes Kant. "Balkenende is te bang voor zijn eigen hachje", vond ook PVV-leider Geert Wilders.

Balkenende zelf zei dat hij wel degelijk erkent dat de juridische basis voor een eventuele volgende oorlog beter moet. Ook de informatievoorziening aan de Tweede Kamer had beter gekund, erkende Balkenende.

Hij nam echter geen afstand van het besluit om politieke steun te geven aan de Irak-oorlog. "Het is niet de taak van een zittend kabinet om een oordeel te vellen over een vorig kabinet", zei Balkenende. "Ik vind het nogal wat om te zeggen: dat was fout."

Geen staanplaatsen bij het snowboarden

De organisatie van de Winterspelen in Vancouver heeft besloten de statickets rond de snowboardpiste in te nemen. Door de slechte weersomstandigheden kunnen nu 28.000 minder mensen genieten van het spektakel van de snowboarders op Cypress Mountain.

"Het is gewoon te instabiel en te onveilig om mensen te hebben rondlopen. De hoofdtribune ondervindt geen last, alleen de staanplaatsen. Mensen met een ticket krijgen hun geld automatisch terug," zei de verantwoordelijke voor de ticketverkoop Caley Denton.

Onder de terugname van de kaarten vallen de halfpipe waar Dolf van der Wal in actie komt, de parallel reuzenslalom waar Nicolien Sauerbreij zal acteren en de boardcross.

Boer : "Verloren op eerste 100 meter"

Voor Margot Boer was na de 500 meter sprint bij de vrouwen een ondankbare vierde plaats weggelegd. De Nederlandse had wel een verklaring waarom ze niet het brons voor de neus van Beixing Wang wegkaapte: de start was niet goed genoeg.

Uiteindelijk kwam Boer 0,24 seconde tekort voor de derde plaats. "De eerste honderd meter ging beide races niet zo goed. Daar heb ik het op verloren. Ik heb in mijn laatste race tot op het laatste moment gevochten om Wang bij te blijven, maar dat lukte helaas niet," zei een balende Boer. Bij het goud van de Koreaanse Sang-Hwa Lee en het zilver van de Duitse Jenny Wolf kwam ze nimmer in de buurt.

Hüfner pakt olympische titel bij het rodelen

Tatjana Hüfner heeft de olympische titel bij het rodelen voor vrouwen gepakt. De Duitse bleef na vier runs de Oostenrijkse Nina Reithmayer en de Duitse Natalie Geisenberger ruim voor in het Whistler Slinding Centre.

Hüfner ging na twee runs met een kleine voorspong aan de leiding voor Reithmayer, maar in de derde en vierde run sloeg de Duitse toe. Uiteindelijk bleef ze haar naaste concurrente een halve seconde voor. Geisenberger zat daar vlak achter op de bronzen plek. Bij de mannen had eerder deze week al de Duitser Felix Loch het goud gepakt.

Gerritsen: "Ging wankel de bocht in"

Voor Annette Gerritsen liep de 500 meter schaatsen op de Richmond Olympic Oval uit op een teleurstelling. De sprintster ging al in de eerste bocht onderuit, waardoor de kans op een medaille verkeken was. De tweede omloop verscheen ze nog wel aan de start, maar meer dan een tijd van 38,70 seconden zat er niet meer in.

"Ik maakte een misslag op het rechte eind, daardoor ging ik wankel de bocht in," zei een zwaar teleurgestelde Gerritsen. "Het was belangrijk om de tweede 500 meter te rijden met het oog op afstanden die nog komen. Ik ben ook wel blij met mijn tweede 500 meter. Nu moet ik de knop omzetten op weg naar de 1000 meter. Al blijft het balen, want mijn vorm is prima en had ik goed mee kunnen doen op de 500."

Wolf moet Lee voor zich dulden op 500 meter

Margot Boer heeft op de 500 meter bij de vrouwen net buiten de medailles gegrepen. De Nederlandse werd vierde en miste het brons op 0,25 seconden. Het olympisch goud was voor Sang-Hwa Lee, die tweede werd in de tweede omloop achter Jenny Wolf, maar nog net genoeg voorsprong overhield voor het goud. Het brons was voor de Chinese Beixing Wang.

Annette Gerritsen moest door haar val in de eerste 500 meter direct in de eerste rit starten. Ze zette 38,70 neer, wat lang de snelste tijd bleef. Ook Laurine van Riessen kwam er niet aan. Halverwege het programma stond ze met 38,84 wel tweede.

Het werd pas echt spannend vanaf rit vijftien, toen de top acht van het klassement in actie kwam. Op dat moment was de snelste tijd van de Amerikaanse Heather Richardson (38,47), terwijl Thijsje Oenema tot 38,90 kwam.

De eersten van de top acht van de eerste rit die in actie kwam waren Yoelia Nemaya en Peiyu Jin. De Russische ging na de eerste bocht onderuit, terwijl Jin niet verder kwam dan 38,81. Shuang Zhang en Sayuri Yoshii kwamen daarna in de baan. De Japanse Yoshii kwam tot de tot dan toe snelste tijd van 38,43, waarna het ijs was voor Margot Boer en Beixing Wang.

Boer werd bij de start al op een flinke achterstand gereden door Wang welke ze niet meer wist goed te maken. Haar tijd (38,36) was wel goed voor een voorlopige zilveren medaille, maar de twee snelsten van de eerste omloop moesten nog op het ijs komen. Wang zette 38,18 neer, wat sneller was dan de winnende tijd uit de eerste 500 meter.

Jenny Wolf en Sang-Hwa Lee startten erg sterk in de laatste rit. Wolf kwam met voorsprong de laatste bocht uit, zette de snelste tijd neer (37,83), maar dat was niet genoeg voor het goud. Lee volgde op slechts 0,02 en hield daardoor vier honderdste van een seconde over en behaalde olympisch goud. Deze tijden betekenden dat Margot Boer, achter Wang, een vierde plaats behaalde en naast de medailles greep.

Uitslag tweede 500 meter

 

# Naam Nat. Tijd
1 Jenny Wolf DUI 37,83
2 Sang Hwa-Lee KOR +0,02
3 Beixing Wang CHN +0,31
4 Margot Boer NED +0,53
5 Sayuri Yoshii JPN +0,60
6 Heather Richardson USA +0,64
9 Annette Gerritsen NED +0,87
15 Laurine van Riessen NED +1,01
17 Thijsje Oenema NED +1,03

Eindklassement 500 meter dames

# Naam Nat. Tijd
1 Sang Hwa-Lee KOR 76.090
2 Jenny Wolf DUI 76.140
3 Beixing Wang CHN 76.630
4 Margot Boer NED 76.870
5 Sayuri Yoshii JPN 76.990
6 Heather Richardson USA 77.170
7 Zhang Shuang CHN 77.330
8 Peuyu Jin CHN 77.450
15 Thijsje Oenema NED 77.590
19 Laurine van Riessen NED 77.760
35 Annette Gerritsen NED 136.66

Gepensioneerde Ashton krijgt nog geld van West Ham

Het al in geldnood verkerende West Ham United kreeg onlangs een dubbelklap te verwerken. Spits Dean Ashton moest zijn loopbaan abrupt stoppen wegens een enkelblessure, maar ook zijn loon moet nog worden doorbetaald.

Toen Ashton hersteld was van zijn eerste enkelbreuk, tekende hij in 2007 een nog beter contract bij The Hammers. "Met de kennis van nu trekken ze zich vast de haren uit het hoofd", aldus Ashton.

"Maar toen dacht ik en de club dat ik op topniveau zou terugkomen. Helaas was dat niet zo, maar ik ben goed verzekerd dus ik word gewoon doorbetaald."

West Ham, dat al met een schuld van ruim 100 miljoen euro kampt, gaat in de toekomst uit van vrijwillige spelersverlaging. Ook de aanbiedingen worden minder riant.

Van Gaal over Fiorentina: "Ben blij als we met 1-0 winnen"

Louis van Gaal waakt in zijn perspraatje aan de vooravond van het Champions League-duel met Fiorentina voor onderschatting. Ondanks de vormdip van de club uit Florence wacht zijn Bayern München een lastige horde.

"Het is een goed team, maar ze scoren moeilijk", aldus de trainer. "Maar ze hebben een erg goede prestatie geleverd in de groepsfase. Daarom ben ik blij als we 1-0 winnen."

"We kennen hun kwaliteiten en het is een geduchte tegenstander ondanks het feit dat Adrian Mutu niet meedoet. Fiorentina is niet alleen Mutu, net als Bayern meer is dan Franck Ribéry en Arjen Robben."

"We zullen top moeten zijn, want elke beslissing wordt afgestraft nu we in de knock-out-fase zijn beland. We gaan ons eigen spel spelen. We willen domineren", aldus de Nederlandse succescoach", sluit Van Gaal af.

Raith Rovers stunt en knikkert Aberdeen uit Schotse beker

Aberdeen heeft zich dinsdagavond niet populair gemaakt bij het eigen publiek. Het verzaakte tegen Raith Rovers tijdens de achtste finale van de Scottish Cup.

Raith Rovers, dat een niveau lager speelt dan de Schotste eersteklasser, schakelde de thuisploeg verrassend uit.

Greg Tade liet zich na een uur spelen kronen tot matchwinner. Aberdeen, dat gecoached wordt door Mark McGhee drong nog wel aan, maar de underdog overleefde de stormloop met verve: 0-1.

Canadese winst bij snowboardcross

De spectaculaire snowboardcross is gewonnen door Maelle Ricker. In de finale was de Candese oppermachtig en reed de Française Deborah Anthonioz als tweede voor de Zwitserse Olivia Nobs. De race was enkele uren uitgesteld door hevige mist en sneeuwval.

De vier finalistes kenden een goede start, maar de Canadese Maelle Ricker nam direct al een voorsprong, terwijl de dames erachter met elkaar kibbelden. Toen ook nog eens de op dat moment op de tweede plaats liggende Helene Olafsen onderuit ging, was het al snel bekeken. Ricker nam alleen maar meer afstand en bracht de supporters in extase door Canada hun tweede gouden medaille te gunnen op de Spelen.

Achter Ricker werd Deborah Anthonioz tweede, voor Olivia Nobs. Olafsen kwam gedesillusioneerd als vierde over de streep. De strijd om plaats vijf werd gewonnen door de Amerikaanse Lindsey Jacobellis, voor de Francaise Nelly Moenne Loccoz.

VS wint openingswedstrijd ijshockey

De Verenigde Staten zijn het ijshockeytoernooi op de Olympische Winterspelen goed begonnen. Zwitserland werd met 3-1 verslagen. De VS domineerden de wedstrijd, maar goalie Jonas Hiller speelde zeer sterk en Zwitserland werd enkele keren gevaarlijk via snelle uitbraken.

De eerste periode was vooral aftasten voor de Team USA. Er waren wel enkele kansen, maar het duurde tot het einde van de eerste periode voor er gescoord werd. Bobby Ryan wist een losgeslagen puck over de schouder van Hiller te schieten. In de tweede periode verdubbelde David Backes de marge. De Zwitsers hadden vlak hiervoor een aardige doelkans, maar goalie Ryan Miller redde knap. Backes pikte vervolgens de puck op en schaatste op hoge snelheid op Hiller af. Vervolgens schermde hij de puck goed af voor de verdediger, schaatste voor het doel langs en scoorde met zijn backhand.

Het fysieke spel van de Zwitsers uit de eerste periode leek af te nemen, en de Amerikanen profiteerden hiervan. In de powerplay wist Ryan Malone uit een klutsgoal de 3-0 te scoren. Het originele schot kwam van verdediger Ryan Suter en Malone werkte de rebound binnen. Aan het einde van de periode kregen de Zwitsers nog twee goede kansen via Roman Wick en Mark Streit. Miller wist beide kansen echter te keren en leek een goede kans op een shutout te maken.

Zo ver kwam het echter niet, want halverwege de derde periode maakte Zwitserland er weer een wedstrijd van. In de powerplay scoorde Wick een vreemde goal. Hij maakte eigenlijk een pass, maar Miller wilde deze pass met zijn stick onderscheppen. Via de stick van Miller verdween de puck in het eigen doel. Verder werd er echter niet meer gescoord in de wedstrijd waardoor de Verenigde Staten hun eerste overwinning binnenhaalden. Team USA eindigde met 24 schoten op doel, Zwitserland had er vijftien.

Later vanavond spelen uit dezelfde poule topfavoriet Canada en Noorwegen tegen elkaar. In poule B wordt de wedstrijd Letland - Rusland nog gespeeld. Ook Rusland is een van de favorieten voor het goud.

Een betere blik op de PS3 motioncontroller

Op de aanstaande Games Developers Conference (GDC) in San Francisco laat Sony opnieuw zijn nieuwe motion controller zien. Tijdens de één uur durende sessie op 11 maart zal de nieuwste PS3-accessoire onderwerp van gesprek zijn voor de aanwezige ontwikkelaars.

De door Sony gesponsorde voordracht is de eerste keer sinds de Tokyo Game Show dat de nieuwe controller getoond wordt. Destijds werd er een demonstratie gegeven van een aangepaste versie van Resident Evil 5. Volgens de beschrijving zal de nieuwe controller ontwikkelaars in staat stellen om nieuwe spelbelevingen te creëren waarbij spelers in staat zijn om in high definition met zijn of haar console te communiceren.

De demonstratie van de 'Arc', zoals de nieuwe controller waarschijnlijk gaat heten, wordt verzorgd door Sony Computer Entertainment America. De 'Arc' gebruikt een combinatie van 3D positie- en oriëntatieregistratie, camera input en een RGB LED om de bewegingen van de speler om te zetten naar beweging in het spel.

PS3 Motion controller

Sonic 4 video lekt uit

Vorige week berichtten we al over een nieuwe Sonic 4. Nu zijn er screenshots en een video gelekt van de blauwe egel. De beelden zijn uit een incomplete versie, maar we zien dat er minimaal 5 levels zullen zijn: Splash Hill Zone, Lost Labyrinth Zone, Casino Street Zone, Mad Gear Zone en een Special Stage.

Deze zomer zal Sonic op de Wii, PlayStation 3 en de Xbox 360 gaan rennen. Prijzen zijn nog niet bekend.

 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.