Gent-Wevelgem met 40 kilometer ingekort

Olga Kroeders

Gent-Wevelgem zal bij de komende editie met bijna veertig kilometer worden ingekort tot 219 kilometer. De organisatie van de wielerklassieker maakte dit vandaag bekend.

"Vanaf dit jaar wordt Gent-Wevelgem als ProTour-wedstrijd op de zondag tussen Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen gereden. De wedstrijd komt hiermee in de rij van de zes absolute topklassiekers in het voorjaar: Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik”, aldus organisator Flanders Classic. "Maar aangezien 2010 een overgangsjaar is en gelet op de kalender voor 2010, hebben we beslist om de wedstrijd in te korten. Dit in het belang van de renners, en in afwachting van een definitieve oplossing in 2011”.

Naast het verkorten van de koers zal het ook parkoers veranderen. "De finale van Gent-Wevelgem is voor een groot deel hertekend. Er komt een lus in Frankrijk bij, met een dubbele passage over Mont des Cats en Mont Noir. In totaal zijn er nu zestien hellingen, waardoor de tweede beklimming van de Kemmelberg nog meer dan vroeger voor een strenge selectie moet zorgen”.