Bobsleesters zonder Nederlandse slee in actie

De Nederlandse bobsleesters Esmé Kamphuis en Tine Veenstra maken bij hun olympisch debuut geen gebruik van de nieuwe Nederlandse slee. De twee hebben ervoor gekozen in hun Wimmer te trainen en de wedstrijden af te werken.

De keuze van de Nederlandse vrouwen komt voort uit de opzet van het olympisch programma, waarbij komende  zaterdag de eerste trainingsdag van de vrouwen samenvalt met de eerste wedstrijddag van de tweemansbob van Edwin van Calker en Sybren Jansma. De vrouwen kregen de keuze of de eerste trainingen in de Wimmer en later vier trainingsruns in de nieuwe Nederlandse slee of gewoon alles in de Wimmer doen.

"Bondscoach Tom de la Hunty wilde zaterdag de tweemansslee sparen voor de mannen, geen risico lopen dus", aldus pilote Kamphuis. "Wij willen rust in de aanloop naar de wedstrijden en niet tussentijds van slee veranderen. Dat komt de voorbereiding niet ten goede. Teleurstellend", reageerde Kamphuis op de keuzemogelijkheden. "We hadden graag met de nieuwe Nederlandse slee afgedaald, ook al hebben we daar tot nu weinig mee kunnen werken."