Du Chatinier zet Van Dijk uit selectie

FC Utrecht-trainer Ton du Chatinier heeft Gregoor van Dijk uit de selectie gezet. Het botert al langer niet tussen trainer en speler en omdat Van Dijk een negatieve invloed op de selectie zou hebben is hij voorlopig teruggezet. Eerder was de middenvelder al zijn aanvoerdersband bij Utrecht kwijtgeraakt.

"De trainer vindt dat ik een negatieve invloed heb. Ik vroeg meteen: 'geef eens een voorbeeld dan? Wat doe ik niet goed?' Daarop kreeg ik geen antwoord. 'Dat vind ik gewoon', zei hij slechts. Er wordt zomaar wat geroepen, zonder voorbeelden en zonder goede argumenten," zei een kwade Van Dijk tegen Voetbal International.

De 28-jarige speler heeft nog een contract tot medio 2012 bij de club uit de Domstad en hij wil daarom een gesprek met de clubleiding, te meer omdat hij in de afgelopen drie jaar onomstreden de aanvoerder was. "Dat was voor mij teleurstellend en dat snapte ik óók niet. Voor mij is er zó veel onduidelijk. Ik ben niet de enige in de spelersgroep die daarmee problemen heeft."