Geen patat meer in het zwembad

De combinatie van goudbruin gefrituurde aardappel, chloor en een overmaat aan zout staat voor velen synoniem voor een bakje patat in het zwembad. In het zwembad in Zeist is deze versnapering binnenkort echter niet meer te verkrijgen. 

Zwembad Dijnselburg heeft de lekkernij van haar menukaart verbannen. De gemeenteraad van Zeist wil als onderdeel van de nota ´gezonder in Zeist´ de ongezonde voeding in het zwembad aanpakken. Alle ´verboden´ snacks zijn vervangen door gezonde alternatieven die ´zeker aan zullen slaan bij de bezoekers´.

Volgens de directeur van het zwembad hoeven de kinderen niet bang te zijn dat hun verjaardagsfeestjes in het water vallen. Door de vele nieuwe, gezondere, snacks blijft er nog genoeg keus over. Binnenkort zal de omschakeling plaatsvinden. Het zwembad zelf heeft er dan ook alle vertrouwen in.

De gehele Nederlandse zwembadwereld kijkt mee hoe de proef zal verlopen in Zeist. Men noemt de verbanning van de patat een gedurfd initiatief en een goede inzet. Ook de leveranciers van levensmiddelen zien een omschakeling wel zitten.