Seedorf: "We moeten Rooney afstoppen"

Niels (DerMeister)

Vanavond staan de eerste duels uit de achtste finales van de Champions League op het programma. AC Milan, met Clarence Seedorf en Klaas-Jan Huntelaar in de gelederen, zal het in eigen huis mogen opnemen tegen Manchester United.

Tegenover Sky Sports vertelde onze Seedorf: "Niet de loting die we wilden. Maar het is belangrijk dat we er in geloven en vechtlust tonen." Hij ziet zeker kansen tegen de Engelse grootmacht: "De sleutel tot succes zal onze verdediging zijn. Als we United van het scoren kunnen afhouden dan hebben we goede kansen in de return."

Ook Seedorf weet dat Wayne Rooney op dit moment de man in vorm is bij Manchester United: "Rooney is in een spectaculaire vorm. Het is erg belangrijk dat we hem stoppen. We hebben video’s van hem bekeken. Om hem uit de wedstrijd te spelen zullen we 200 procent moeten geven en het middenveld moeten domineren, zodat ze hem niet kunnen inspelen."

Tot slot schat Seedorf zijn eigen ploeg niet lager in dan de ploeg van Sir Alex Ferguseon: "Ik vind het niet verrassend dat de meeste mensen United de favoriet vinden, maar ik denk dat de kansen fifty-fifty zijn."