Vancouver Update 8:15 uur

Olga Kroeders

Dagelijks kun je op FOK! tweemaal een overzicht tegemoet zien waarin we kort de gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 08:00 uur

Vannacht werd op de Richmond Olympic Oval de 500 meter voor mannen verreden. Tae-Bum Mo pakte verrassend de olympische titel. In een chaotisch verlopen race bleef hij de Japanners Nagashima en Kato voor. Jan Smeekens was met de zesde plaats de beste Nederlander. Overigens deden de dweilmachines het niet en hierdoor liep het programma meer dan een uur uit. De organisatie van de Olympische Spelen in Vancouver laat daarom een ijsmachine overkomen uit Calgary.

Snowboarder Seth Wescott prolongeerde met succes zijn olympische titel op de cross. De 33-jarige Amerikaan bleef op Cypress Mountain na een spannende eindsprint de Canadees Mike Robertson nipt voor. Bij het kunstchaatsen werden de medailles verdeeld bij het paarrijden. Xue Shen en Hongbo Zhao wonnen in het Pacific Coliseum goud  Shen en Zhao waren bijna drie jaar lang uit de roulatie, maar pakten enkele maanden terug de draad weer op om een gooi te doen naar olympisch goud.

Daarnaast waren er ook weer ijshockeywedstrijden bij de vrouwen. In Groep A was met Canada met 1-10 te sterk voor Zwitserland en Zweden versloeg Slowakije met 6-2.