Stefan GP wil veertiende gridslot

Peterselieman

Het Formule 1-team Stefan GP probeert niet langer om de plaats van Campos Meta en Team US F1 op de grid in te nemen, maar wil in 2010 de veertiende renstal zijn. Teameigenaar Zoran Stefanovic doet dit, omdat mocht een van de nieuwe teams uitvallen een andere renstal deze plaats op de grid niet zomaar in mag nemen.

Eerder deze winter zette Sauber in op een veertiende slot op de grid, maar door het uitvallen van Toyota was dit niet meer nodig. Stefan GP wil hetzelfde doen, maar zal daarbij waarschijnlijk gaan stuiten op bezwaren van onder meer Williams dat zich aan de regels wil houden.

Daarom is de kans dat het lukt klein, maar Stefanovic wil het toch proberen. "We denken dat het de beste manier is om het probleem op te lossen," zei de Serviër in The Sun. "We weten dat de FIA de slots vergeeft, dus we verwachten niet dat iemand ons dat slot meteen geeft." De renstal heeft alvast apparatuur naar de eerste races gestuurd, maar het personeel en de auto's zullen pas bij een inschrijving volgen.