Räikkönen: "De Formule 1 is saai"

Kimi Räikkönen heeft niet veel trek om terug te keren naar de Formule 1. De Fin werd uitgekocht bij Ferrari en vond voor dit jaar zijn heil bij het Citroën Junior Team in het World Rally Championship. Nu hij eenmaal zijn eerste rally's op het hoogste niveau heeft gereden vindt de Fin de sport waarin hij successen kende maar saai.

"Ik ben lange tijd in de Formule 1 actief geweest en op dit moment mis ik het niet. In de F1 zijn testen en andere zaken precies hetzelfde. Je gaat naar dezelfde circuits en rijdt daar ronde na ronde. De enige variabele is of het regent of niet," zei Räikkönen in News of the World. De Fin noemt de F1 gewoontjes en voorspelbaar. Daarom was hij toe aan een nieuwe uitdaging.

"Het WRC is meer open dan de F1. Het is veel relaxter en het gevoel is veel warmer," zei The Iceman. "De teams gaan veel vriendschappelijker met elkaar om. Er zijn hier zoveel variabelen zoals, verschillende condities, verschillende wegen en verschillende ondergronden. Het is een grote uitdaging. Elke bocht is anders. In de Formule 1 is dit niet het geval."

Zelfs de terugkeer van zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 Michael Schumacher zorgde er voor dat Räikkönen niet wilde blijven. "Voor mij boeit het niet wie er nu in de Formule 1 rijden. Michael begon het waarschijnlijk te missen en er kwam een goede mogelijkheid op zijn pad, dat is mooi voor hem. Laten we afwachten hoe hij het gaat doen. Ik lees alleen de tijden in de krant de volgende dag," besloot de Fin zijn verhaal.