Proflicentie BV Veendam in gevaar

Sjors (Sj0rSz)

BV Veendam raakt haar proflicentie waarschijnlijk kwijt als geldschieter Jans Norder door de rechter in het gelijk wordt gesteld. De club probeert via een rechtszaak het voormalig bestuurslid te dwingen om zijn verplichtingen na te komen.

Beide partijen troffen elkaar dinsdag in de rechtbank. Volgens Veendam moet Norder voor alle tekorten van de club garant staan. Norder beweert echter dat de garantstelling is gedaan door Norder Consultancy B.V., dat niet genoeg geld heeft om aan de vordering te voldoen.

De geldschieter, die eerder al 1,4 miljoen euro in de club stak, beweert bovendien dat het bestuur van BV Veendam daarvan op de hoogte was. Als Norder gelijk krijgt van de rechter, komt daarmee de proflicentie van de Eerstedivisionist in gevaar. De club heeft de garantstelling namelijk gebruikt om een sluitende begroting op te stellen.

Aankomende vrijdag doet de rechter uitspraak. Norder gaf tegenover Voetbal International al aan dat hij de rechtszaak absoluut wil winnen. "Ik ga onmiddellijk in hoger beroep als de uitspraak in mijn nadeel is."