Lopez: "Valles welkom bij US F1"

Jose Maria Lopez zou blij zijn als Team US F1 Adrian Valles kiest als zijn teamgenoot. De Argentijn tekende onlangs bij de nieuwe Formule 1-renstal, maar wacht nog altijd op een teamgenoot en een bolide. De auto moet volgens de planning volgende week klaar zijn.

Valles won vorig seizoen het Superleague Formula-kampioenschap en Lopez erkent dat hij met de Spanjaard dan een sterke teamgenoot zal krijgen. "Ik wil vanwege verschillende redenen Adrian wel hebben als teamgenoot. Hij is jong, getalenteerd en heeft veel ervaring. Daarnaast ken ik hem uit de tijd dat we samen in het Renault Development Programme zaten," zei Lopez tegen Marca.

"Het is dan ook lastig om over een andere rijder te moeten praten. Vaak moet je ze beoordelen op de auto's waarin ze gereden hebben en de teams waarbij ze gezeten hebben. Adrian heeft het in alle categorieën waarin hij gereden heeft goed gedaan en dat laat zien dat hij talent heeft."

Het lijkt er op dat US F1 geen Europese tests uit gaat voeren, maar voor Lopez is dat geen probleem. "Het is het waard. Ik heb er hard voor gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en ik heb al veel meegemaakt. Het is de kans om terug te keren op het hoogste niveau van de motorsport. Ik zal alles geven om in de Formule 1 te blijven."