Kubica: "We boeken progressie"

Robert Kubica is erg blij dat het Formule 1-team van Renault deze winter veel vooruitgang heeft geboekt. De Pool zegt dat er deze weken nog meer in het vat zit voor de komende testsessies. Deze week zal hij vrijdag en zaterdag op het circuit van Jerez gaan rijden. Vitaly Petrov komt morgen en donderdag in actie voor het Franse team.

"Door het slechte weer hebben we minder tijd op de baan kunnen doorbrengen dan gepland, maar desondanks hebben we al wel veel progressie kunnen boeken. We hebben gelukkig een auto die niet al te gevoelig is. Dat maakt het gemakkelijker om een goede set-up te vinden. De komende tests krijgen we nog een paar nieuwe onderdelen, waardoor de wagen nog beter zou moeten gaan aanvoelen en nog sneller zou moeten worden. We gaan dus de goede kant op," zei Kubica over de R30 die afwijkt van de bolides van de concurrenten.

De Pool houdt zich tijdens de tests niet bezig met waar Renault staat ten opzichte van de andere teams. "Ik heb eigenlijk nog geen aandacht besteed aan wat de andere teams aan het doen zijn. Ik ga volledig op in waar ik zelf mee bezig ben. Want ook al hebben we een goede auto, er valt altijd nog wel wat te verbeteren. We weten aan welke punten we nog moeten werken en we steken onze energie liever daarin dan in het rijden van de snelste tijden tijdens de wintertests."