Rutten: "Hamburger SV is favoriet"

Niels (DerMeister)

Fred Rutten geeft hoog op van Hamburger SV. De trainer van PSV ontmoet de Duitse topclub donderdag in het kader van de Europa League en is duidelijk over wie op papier de sterkste is.

"HSV is favoriet. De club heeft ongelooflijk veel potentie. Met dit team kan het in de Bundesliga en in Europa tot het einde spelen om de titel", aldus Rutten in het Hamburger Abendblatt. De trainer is ook onder de indruk van de opmars van Eljero Elia.

"Hij doet er veel aan om elke dag beter te worden. Hij investeert veel, wil altijd leren. Het doet me goed dat hij ook fysiek in de Bundesliga stand kan houden." Rutten is echter ook onder de indruk van zijn PSV. "Het team heeft een sterk karakter, dat merk ik in de kleedkamer en ook op het veld. Alleen op die manier kan men prestaties neerzetten, die zowel in Nederland als in Europa buitengewoon zijn."

Bij het dagdromen in aanloop naar het mooie affiche keert de teleurstelling over het misgrijpen van Ruud van Nistelrooy weer terug. "Het klopt dat we in oktober met zijn zaakwaarnemer over een terugkeer hebben gesproken. Natuurlijk hadden we Ruud graag naar huis gehaald. Hij heeft gekozen voor HSV, dat kan je hem niet kwalijk nemen. We moeten zijn beslissing accepteren."